Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 07:38   #1291
Madzia000
Zadomowienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Dziewczyny czy wy miakyscie taka sytuacje zeby wasze dziecko tak jakby pomylilo sobie dzien z noca? Jasiek w dzien non stop spi, noo moze od 9-10. Jak nie spi tj marudny i tak jakby nie bylo z nim kontaktu.. dzisiaj juz trzecia noc z kolei spi do 2 w nocy (jesc daje ost raz o 22) i pozniej sie budzi i nie zeby plakal tylko ssie palce i mowi swoje "ojojojo"
masakra poprostu, nie wiem jak to zmienic i dlaczefo mu sie tak nagle porobilo jak zawsze ladnie spal w nocy ?
Skok rozwojowy moze sie tak przejawiac? czy to raczej nie to ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:46   #1292
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Misiu a bo siedze na tel i nie lubie na nim pisac
Poza tym zawze jak przeczytam to nie mam czasu odp

Ten konik fp jest fajowy sie zastanawiam czy kupic go czy projektor ale jest przeciez jeszcze gwiazdka
Prania mam duzo ale szxzerze mowiac myslalam ze bedzie wiecej:p

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:48   #1293
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!U mnie nocka taka sobie.Lilka obudziła się przed 23 na karmienie i długo nie chciała zasnąć a jak juz zasnęła to mi się odechciało spać..
Bajko a jaki podkład kupiłas?Bo ja musze znalezc dla siebie jakis ..Obecnie mam maxfactor 3w1 i jest git ale potrzebuje czegos takiego po czym moja brzydka buziunia bedzie wyglądac idealnie gładko.
mogłybyscie dziewczyny polecic jakis matujący podkład,bądz puder (zeby nie był drogi-tak do ponizej 100)?a jesli się znacie na wizażu to napiszcie jakich kosmetyków trzeba uzyc by uzyskac taki efekt
http://www.plotkara.pl/pojedynek/847...jedynek-glosuj
albo taki
http://www.kozaczek.pl/fotki_gwiazd.php?idfot=36616

swoją drogą widzieliscie jak teraz wyglada Edyta? MASAKRA...

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ----------

ja Duzo zdrówka rówieśniczko
Kochana ja co rusz mam inny podklad teraz kupilam loreala true match bo jedynie w nich znalazlsm taki sam kolor jaki mi podpasowal ostatnio. Wczesniej mialam dream satin liquid i on mi bardzo pasowal. No i uzywalam jeszcze max factora lasting performance i colour adapt. Bourjouis czy jak to sie tam pisze, ten 1 2 3. A i tak najlepszy efekt wygladzenia uzyskiwalam przy podkladach mineralnych everyday minerals. Ostatnio się z nimi przeprosilam. No ale do nich trzeba sie zaopatrzyc w pedzel flat top i kabuki no i w wode termalna bo mozna nakladac na sucho lub mokro.

Ja wszystkiego najlepszego !

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-11-26 o 07:50
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 07:57   #1294
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Czy wy też macie tyle prania przy dziecku ??
tak, prawie codziennie pralka chodzi. tyle ze mam 3 dzieci ale... mam ciagle mase tetry do prania mimo ze uzywam pampersow. tesciowa mnie pyta ile mam tetry (bo widziala ile mala ulewa). i mowie ze 30 szt i ledwo starcza. ona na to ze kiedys przy uzywaniu jako pieluchy do sikania tyle dwalai w przydziale

jesli natalka ma skok to juz sie boje nastepnego. nie spie prawie cala noc. prawie co godzine wybudzala sie z placzem, ryk rpzy cycku, zasypia tylko z cyckiem, ulewa i sie krztusi, pierdzi, ryczy, wyje... i w sumie od trzech dni ma coraz gorsze nocne zachowanie, a i w dzien daje popalic, na spacerze sie drze, w samochodzie sie drze, a kiedys to wystarczylo ze ja pobuja i spala. niby 8 tydzien teraz wiec skok jak nic... poprzedni trwal moze z dwa dni i nie byl taki straszny...

ale przynajmiej cera sie jej poprawia wiec to chyba nie wina mleka bezlaktozowego jednak

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:01   #1295
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
No właśnie wiem ze jak bede ściągać to będzie błędne koło ale tak bolało ze szok. Odciagnelam tylko trochę aż przestało bolec.. Moze się wyreguluje z czasem w ogóle Pola jakoś dziwnie je. Ma dni ze całego cyca do dna wydoi przy każdym karmieniu a ma dni ze poje kilka minut i juz jest syta. A mleko dalej cieknie.

Trądzik mówisz do 8smego tyg? To dziś nam 5 mija wiec jeszcze chwila i powinno zniknąć tak nagle się dziad pojawił niemal z dnia na dzień..

A linomagu tu nie dostanę chyba powiem tacie żeby mi przywiózł bo przyjeżdża na święta..

mnie sie cycki przyzwyczaily
odciagam przed snem zawsze butle na zapas lub na wieczorne karmienie i do rana wytrzymuje
juz nawet budze sie czasami z flakami ale mleko w srodku jest

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Shit
Baterie wylały w macie edu, bo geniusze ich nie wyjęliśmy i mata nie działa
kochana wd-40
spryskac i dokladnie wyczyscic i bedzie dzialac
moja mama tez zlota raczka i naprawila tak lezaczek buaczek

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:02   #1296
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czesc
wybaczcie ze tylko na chwile i tylko o sobie ale mam ostatnio duzo spraw na glowie i zero czasu wolnego...

mam problemos moje dziecko jakos w weekend zainteresowalo sie mata edukacyjna...i z jednej strony bardzo sie ciesze bo zajmie go to na jakies 10 minut i mam chwile spokoju ale z drugiej wynalazlam problem mamy mate fisher price Rainforest http://allegro.pl/fisher-price-mata-...717042144.html
tylko ze ustawilam te zabawki na odwrot i mlody lezy i zaciesza i wali prawa raczka w kota, na tukana tez czasem spojrzy ale on jest wyzej i nie wzbudza takiego zainteresowania, moze dlatego ze kot jest bialy?? w kazdym razie jak maly sie bawi to caly czas prawa reka, lewa nie lezy nieruchomo tylko tez lata ale nia w nic nie uderza, nawet jak zmienie te zabawki ze kot jest z lewej to maly w niego nie uderza a za chwile sie denerwuje i jest bek...nie uderza tez prawa w tukana...myslicie ze sam sie nauczy uderzac tez druga raczka czy powinnam sie martwic?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:07   #1297
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czesc
wybaczcie ze tylko na chwile i tylko o sobie ale mam ostatnio duzo spraw na glowie i zero czasu wolnego...

mam problemos moje dziecko jakos w weekend zainteresowalo sie mata edukacyjna...i z jednej strony bardzo sie ciesze bo zajmie go to na jakies 10 minut i mam chwile spokoju ale z drugiej wynalazlam problem mamy mate fisher price Rainforest http://allegro.pl/fisher-price-mata-...717042144.html
tylko ze ustawilam te zabawki na odwrot i mlody lezy i zaciesza i wali prawa raczka w kota, na tukana tez czasem spojrzy ale on jest wyzej i nie wzbudza takiego zainteresowania, moze dlatego ze kot jest bialy?? w kazdym razie jak maly sie bawi to caly czas prawa reka, lewa nie lezy nieruchomo tylko tez lata ale nia w nic nie uderza, nawet jak zmienie te zabawki ze kot jest z lewej to maly w niego nie uderza a za chwile sie denerwuje i jest bek...nie uderza tez prawa w tukana...myslicie ze sam sie nauczy uderzac tez druga raczka czy powinnam sie martwic?
Moj Jasiek tez uderza zazwyczaj prawa raczka i jak wklada rece do buzi to najpierw namietnie przyglada sie wlasnie tej prawej dziecko na poczatku chyba nie jest symetryczne, dopiero sie wszystkiego uczy chyba nie ma sie co przejmowac bo powinno sie to wyrownac, aczkolwiek trzeba sie temu bacznie przygladac

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 08:11   #1298
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Tożto niezdrowo się tak głodzić! Trzeba jeść dużo coby energie mieć dla maluchów - jakby nie było one są wyjątkowo absorbujące

Stawiam wszystkim urodzinowe piwo
Rowno 27 lat i 30 minut temu moja mama ujrzała moją mordkę
Wszystkiego najlepszego

Witamy się po ciężkiej nocy. Młody budził mi się praktycznie co godzinę. Teraz on śpi a mnie głowa pęka

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:16   #1299
gorgulek
Zakorzenienie

Ja serdeczności

I jeszcze rada pielęgniarki po szczepieniu, zapomniałam o tym bo przy Zuzi już mówiła. Miejsce wkłucia posmarować czymś tłustym (np.oliwka) i robić okłady z sody oczyszczonej (pół łyżeczki na pół szklanki wody) i jak wyschnie gaza to znów nasączać. Ma działać przeciwbólowo i przeciwzapalnie (żeby nie tworzył się obrzęk).
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:18   #1300
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Moj Jasiek tez uderza zazwyczaj prawa raczka i jak wklada rece do buzi to najpierw namietnie przyglada sie wlasnie tej prawej dziecko na poczatku chyba nie jest symetryczne, dopiero sie wszystkiego uczy chyba nie ma sie co przejmowac bo powinno sie to wyrownac, aczkolwiek trzeba sie temu bacznie przygladac

moj z kolei do buzi laduje lewa reke

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego

Witamy się po ciężkiej nocy. Młody budził mi się praktycznie co godzinę. Teraz on śpi a mnie głowa pęka
oj... ja tylko czekam az nadejdzie ten dzien gdy maly zacznie przesypiac noc...teraz budzi sie co 2,5h...i zeby jeszcze konkretnie zjadl to nie...50 ml i spi dalej...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:30   #1301
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
moj z kolei do buzi laduje lewa reke

oj... ja tylko czekam az nadejdzie ten dzien gdy maly zacznie przesypiac noc...teraz budzi sie co 2,5h...i zeby jeszcze konkretnie zjadl to nie...50 ml i spi dalej...
A ja czekam na dzień kiedy nasze poranki nie zaczną się płaczem i krzykiem przez godzinę.

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 08:36   #1302
83monia
Zakorzenienie

samba - skoro jedna reke ma od ssania a druga od uderzania to wg mnie jest ok. moj syn mial tak ze do 3 mies nic nie lapal rękami, na sile musielism go uczyc łapania grzechotek, bo tylko walił nogami. łózko cale chodzilo wiec i zabawki nad nim tez, wiec po co rece wyciagac do gory. potem byl do 3 roku zycia leworeczny, teraz jest prawo, ale za to lewe oko i noga dominuja... obserwuj, w razie czego stymuluj tak jak juz to robisz. bedzie dobrze

Stary 2013-11-26, 08:37   #1303
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wasze dzieci miały jakieś objawy poszczepienne po szczepieniu na pneumo?Tusia ma w czwartek, dygam się...
kurcze do kiedy mozna podac pierwsza dawke pneumo?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie przytulam do zasilacza od laptopa

beznadziejny ten odcinek w ogole maslo maslane i ja nie wiem po co oni tak maca. w sumie, tak sobie mysle, ze on to auto wyprowadzi. ewentualnie ktos w niego pier*dolnie, no ale z drugiej strony, kolejny wypadek? to juz nudne. wiec wg mnie nic sie nei stanie a przeciez rzeba bylo dac dramatyczne zakonczenie by ludzie rozkmine mieli

tez sobie dzis w rosku podklad i tusz kupilam, tylko kuzwa mojego podkladu nie bylo ktory w koncu mi przypasowal. chociaz ostatnio wrocilam do podkladu mineralnego i chyba znow sie z nim polubie

co do. lekarzy to.jak nagrywali ten sezo to podobno malaszynski chcial zrezygnowac
wiec podejrzewam ze ta koncowka taka jest bo nie wiedzieli czy z nim.kontrakt podpisza na kolejny sezon

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy myślicie, że np. pod 2 dniach podawania raz dziennie butelki Julek może robić cyrki przy piersi? Tzn. wściekać się, jak mleko przestaje płynnie lecieć i puszczać pierś?

nieeee
ale moj robi to samo od dwoch dni
i o dziwo sie najada
wiecja sie tym nie przejmuje

Cytat:
Tożto niezdrowo się tak głodzić! Trzeba jeść dużo coby energie mieć dla maluchów - jakby nie było one są wyjątkowo absorbujące

urodzinowe sto lat

Cytat:
a Ciebie dlaczego tak mało co ??

macie ten pierwszy tymczasowy ??

sto latek kochana A dałabym sobie głowę uciąć, że jesteś w moim wieku.

Chyba też zamówię Kornelkowi konika.

Mam katar i kaszel. Młody mi "chrumkał" w nocy, ale ściągnęłam gile i jest spokój.

Ale pogoda w Polsce, aż mi się nie chce jechać.

Co mam kupić mamie na urodziny ??

ja mam max dwie.pralki tygodniowo

[/RIGHT]
Stary 2013-11-26, 08:49   #1304
Madzia000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
samba - skoro jedna reke ma od ssania a druga od uderzania to wg mnie jest ok. moj syn mial tak ze do 3 mies nic nie lapal rękami, na sile musielism go uczyc łapania grzechotek, bo tylko walił nogami. łózko cale chodzilo wiec i zabawki nad nim tez, wiec po co rece wyciagac do gory. potem byl do 3 roku zycia leworeczny, teraz jest prawo, ale za to lewe oko i noga dominuja... obserwuj, w razie czego stymuluj tak jak juz to robisz. bedzie dobrze
Moj niedlugo skonczy 3 mce i tez nie lapie jeszcze zabawek, nawet na macie nie siega do nich rekami tylko tak macha ze przypadkowo w nie uderza...

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Stary 2013-11-26, 08:59   #1305
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Moj niedlugo skonczy 3 mce i tez nie lapie jeszcze zabawek, nawet na macie nie siega do nich rekami tylko tak macha ze przypadkowo w nie uderza...

w tym rzecz ze on nawet ich nie wyciagal w gore, zwyczajnie lezal i nogami wierzgał... dod zis ciagle biega a manualnie gorzej

Stary 2013-11-26, 09:11   #1306
tassia
Zakorzenienie

czy konik z fp to uspakajacy konik morski?

[/RIGHT]
Stary 2013-11-26, 09:14   #1307
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Eee nieeee.Mieliśmy już te 5w1 i engerixa i jeszcze rota było,ale to już w innym terminie.

Aaa czyli my mamy niezłe opóźnienie, bo dopiero pierwsze mieliśmy.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czy konik z fp to uspakajacy konik morski?

Matal jak na drugi dzień wrażenia po kilerze? Bo mnie łydki bolą a poza tym nic nie czuję
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:19   #1308
kama1987
Rozeznanie

Hej Zuzia poszła spać wczoraj o 1, bo TZ pozwolił jej rano spać do 12 a więc doszłam do wniosku, że skoro jest najedzona, ma suchą pieluchę i TZ nie śpi, to ja idę spać, a oni skoro się wyspali to niech nie śpią i zaraz na spacer biorę Zuzię, żeby za długo nie spała rano.

ja wszystkiego najlepszego

Cytat:
Hejo!U mnie nocka taka sobie.Lilka obudziła się przed 23 na karmienie i długo nie chciała zasnąć a jak juz zasnęła to mi się odechciało spać..
Bajko a jaki podkład kupiłas?Bo ja musze znalezc dla siebie jakis ..Obecnie mam maxfactor 3w1 i jest git ale potrzebuje czegos takiego po czym moja brzydka buziunia bedzie wyglądac idealnie gładko.
mogłybyscie dziewczyny polecic jakis matujący podkład,bądz puder (zeby nie był drogi-tak do ponizej 100)?a jesli się znacie na wizażu to napiszcie jakich kosmetyków trzeba uzyc by uzyskac taki efekt
http://www.plotkara.pl/pojedynek/847...jedynek-glosuj
albo taki
http://www.kozaczek.pl/fotki_gwiazd.php?idfot=36616

swoją drogą widzieliscie jak teraz wyglada Edyta? MASAKRA...
ja teraz używam rimmel match perfection, a wczoraj kupiłam maybelline affinitone mineral. Ten maybeline miałam już wcześniej i byłam z niego bardziej zadowolona niż z rimmela

Cytat:
a Ciebie dlaczego tak mało co ??

macie ten pierwszy tymczasowy ??

sto latek kochana A dałabym sobie głowę uciąć, że jesteś w moim wieku.

Chyba też zamówię Kornelkowi konika.

Mam katar i kaszel. Młody mi "chrumkał" w nocy, ale ściągnęłam gile i jest spokój.

Ale pogoda w Polsce, aż mi się nie chce jechać.

Co mam kupić mamie na urodziny ??

więcej prania mam przy TZ, normalnie dla niego pralka może codziennie chodzić, ja niewiem jak on tyle produkuje

Cytat:
czesc

Zuzia woli lewą stronę i wszystko robi raczej lewą, prawą mam wrażenie że przez przypadek jak w coś uderza. Pediatra mi mówiła że mam obserwować, a w razie czego da mi skierowanie na rehabilitacje. Ale już jak leży to trzyma głowę w 2 strony, a nie w 1, jak jeszcze 1,5 tyg temu.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:32   #1309
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć
Coś ostatnio nie mam weny na pisanie, chociaż podczytuje. Trochę mam doła, bo chyba mam nawrót choroby stawów, ale najlepsze że zamiast martwić się tym, najbardziej mi doskwiera, ż enie mogę ćwiczyć a waga nic nie idzie w dół bez względu na to, ile jem I ogólnie czuję się bardzo kiepsko, a dziś od rana napiernicza mnie na maksa jajnik. Czyżby owulacja?

Za to Ola robi się coraz fajniejsza, kochana i taka już bardziej aktywna Dzisiaj idziemy prywatnie wieczorem do pediatry-gastrologa, żeby skonsultować zielone kupy itp

Madziuchna - współczuję nietolerancji

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Ja tak samo.Tylko jak ma spodnie z zasłonietymu stópkami to już nie daję skarpetek

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Jakie ciasto zrobić na święta oprócz sernika i karpatki?[COLOR="Silver"]
Piernik
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje dziecko babcia porwała i poszli na spacerek, a ja czekam aż się małż obudzi bo po nocce jest bo chcę iść rozwalić troche kapusty na łachmany

gratulacje! my w kwietniu już 10 lat razem będziemy mieli

super!
To masz podobny staż, jak ja, bo my w maju 10 lat będziemy mieć

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

btw jak mi się niepodoba jak ok roczne dzieci chodzą po domu w samych rajstopach i bluzkach- obiecałam sobie że niebede tak robic
Mi też nie blee...

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
ja jutro ide do gina chcialabym tabletki ale tz sie drze zebym nie brala bo moge miec probleem z 2 dzieckiem a ja teraz boje sie ze zajde w ciaze a teraz nie chce ;/ i nie wiem co z tym okresem mialyscie po porodzie ja mialam krew ale ze 3 dni i do tej pory nic ;/
Jak nie miałąś problemów hormonalnych, to ci tabletki nie zaszkodzą. Ja brałam 9 lat i po skończeniu miałąm dokłądnie takie same problemy, jakie miałam zanim zaczęłam brać. Nic mi się nie pogorszyło
Cytat:
Madzia ja tak mam, że jak się stresuję to mi niedobrze

Miki też napisała do gwiazdki list z prośbą o konika ale ja jeszcze nie zamawiam, bo znając mnie to się tak podjaram, że mu dam od razu

ja dzisiaj mogę liczyć tylko na to, żemi kot syry wygrzeje bo stary w robocie
Zawsze coś
Cytat:
jeeeeeee właśnie małż dzwonił, że od 2.12 ma urlop
A mój ma od 20.12-13.01
Cytat:

Spóźnione życzenia urodzinowe

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
ja teraz używam rimmel match perfection, a wczoraj kupiłam maybelline affinitone mineral. Ten maybeline miałam już wcześniej i byłam z niego bardziej zadowolona niż z rimmela

:
A ten affinitone mineral jest taki sam jak sam affinitone? W sensie kosystencji itp? Bo ja mam ten zwykły i od wielu lat próbuj,ę znaleźć coś lepszego nawet z wyższej półki cenowej i i tak do niego wracam, bo jaqkoś mi najlepiej służy

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:36   #1310
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
hmmm moja kupy takie same robi (oprócz śluzu) i to podobno ok, ale nie mamy kolek i wzdęć.
A przy ziewaniu zawsze tak robiła ale nie płacze potem.
Moj też - lekarzowi pokazywałam, powiedział, że normalna.
Stary 2013-11-26, 09:42   #1311
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Jak ma skończone 11 tygodni i leci 12 to jest skok
No to mój jutro 11 kończy...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
A druga rzecz to trądzik niemowlęcy - jak sobie z nim radzicie?
?
Ja tylko przemywałam wodą z żelem do mycia i smarowałam kremem nawilżającym.Już prawie przeszło, czasami coś tam wyskoczy. Jak nie ma tego dużo i nie ropieje to nie ma co siegać po twardsze środki bo szkodzą na skórę.Trądzik ma prawo do 6 miesiecy być.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:45   #1312
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchn nienamawiam do mm ale moze jest głodny dlatego marudny skori wtrabia 160..

Linomag smarujemy na głowke godzine przed kapiela zakładamy czapeczke, kapiemy, po kapieli wyczesujemy z główki ile sie da

Moje dziecko spało od 11.30 do 15.30 chyba odespał weekend bo w dzien wogole nie kimał a w sobote juz przechodził samego siebie ze zmeczenia
Czyli smarujesz, myjesz (szamponem?) i dopiero wyczesujesz?
Stary 2013-11-26, 09:50   #1313
inwersja
dryfuję słowami

Jeśli ktoś martwi się o kupki dziecka i jest chętny to mogę wysłać w mailu te Miłosza. One zdecydowanie nie były dobre, bo nie jeden lekarz je widział.
Tu ani w K. rzecz jasna dodawać ich nie będę, bo to nie danie dnia. Ale jeśli chce ktoś porównać, to mogę na specjalne życzenie wysłać.

Ale dodam, że my tylko na mm, więc to też może mieć jakieś znaczenie.

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 09:57   #1314
kaska87
Zakorzenienie

my zaraz na spacer wyruszamy po śniegu idziemy po moja mamę i gdzieś połazimy

Tassia uważaj na allegro bo są podróby konika- wpisz "konik morski fisher price" bo ja mały włos a bym kupiła podróbę

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A mój ma od 20.12-13.01
mój miał brać tacierzyński, ale uznaliśmy, że szkoda, bo teraz dni krótkie- weźmie wiosną
no a urlop ma od 2.12 2 tygodnie, w święta nie wiem jak pracuje jeszcze, niestety ktoś musi pilnować patologii i strzec porządnych obywateli
w ogóle mój małż teoretycznie skończył pracę o 6:00 ale nadal pracuje mówi, że o 12:00 powinni skończyć ale tyle dobrze, że te godziny może odebrać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-11-26 o 09:59
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:59   #1315
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Wiem ze ona nie chce zle ale w takich momentach chce sie sama zajac moim dzieckiem bo najlepiej wiem co mu potrzeba a najgorsze co moze byc to osoby trzecie wrzucajace swoje trzy grosze...
No mnie też coś takiego wkurza bardzo. "Tak, jest źle, ale to twoje dziecko".
Mnie T. wkurzyła wczoraj do białości. Wysłała mi listę z menu co mam robić na święta. Nie dość, że żarcie na 15 osób, a nie cztery i pół to jeszcze roboty na tydzień.A przecież nie zacznę tydzień wcześniej bo to żarcie do świąt się zepsuje.Ona jeszcze na to, że jestem źle zorganizowana, że tego nie zrobie w 3 dni, ona zawsze robiła taka wigilie i zdążyła.Tak zdążyła, bo jej zawsze matka jak żyła i siostra pomagały, przez ostatnie kilka lat ja jej pomagałam i zdążyła.Ciekawe jakby miała to robić sama i miała jeszcze dwoje malutkich dzieci czy by była taka zorganizowana.
Ale mam ją w doopie, zrobie to co uważam, a jak chce więcej to niech robi sama, kuchni jej na klucz nie zamknę.I niech kupi składniki bo mi szkoda kasy, połowa żarcia i tak wyląduje w śmietniku bo tego nie przejemy, nie wszystko się da zamrozić.
Jeszcze czepiła się uszek z miesem które są w sumie dla Wiki, bo jak to tak mieso na Wigilię(dodam, ze jest ateistką), mam jej ugotować ziemniaki.Niech sama je ziemniaki, dziecku należą się uszka tak jak każdemu.A poza tym posty nie obowiązują dzieci.Swoją drogą ateistów chyba też.

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:00
Stary 2013-11-26, 10:02   #1316
rusałka_1
Zakorzenienie

czesc

witam sie po pierwszej, od bardzo dawna, przespanej nocy
Jasio był dziś aniołkiem

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to położna mnie dziś odwiedziła - bez zapowiedzi dobrze, że w miarę ogarnięte w mieszkaniu było. Wypytałam ją przy okazji o te wzmożone napięcie mięśniowe, podnoszenie głowy i przewracanie się z brzuszka na bok i stwierdziła, że na jej oko jest w porządku. Według niej Szymon wygląda na 3miesięczne dziecko, a nie 5 tygodniowe Obejrzała go, układała go na różne sposoby i obserwowała jego ciałko. Trochę mnie uspokoiła (ale tylko trochę), poradziła żeby jeszcze pediatrę podpytać. Za tydzień mamy szczepienie, to wtedy wypytam lekarza o wszystko. Oby było dobrze
na pewno bedzie dobrze
to pochwal sie Szymkiem jak pięknie podrósł

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Czarna sukienka na chrzciny i spódniczka nowy zakup
super wygladasz w tej sukience

Cytat:

A druga rzecz to trądzik niemowlęcy - jak sobie z nim radzicie?

I trzecia rzecz do mam, które w nocy małą karmią/nie karmią? Jak sobie radzicie z cyckami coby wam nie wybuchły? Moja dziś o 4tej pojadła 3 minuty i poszła dalej w kime a mi cycki myślałam, ze wybuchną i musiałam siedzieć na laktatorze. Reguluje się to jakoś z czasem jak dziecko się rzadziej budzi czy odciągacie w nocy?
przybijam piątke!
Jasiek od ok. tygodnia ma agresywnie rozwijający sie tradzik jego twarz i szyja jest cała w suchych plamach i pryszczach.
ja myje woda przegotowana rano i wieczorem i od wczoraj smaruje kremem oilatum.

co do piersi mam podobnie jak młody pospi dłuzej w nocy. jednak nie mam czym odciagac- laktator się popsul i dzisiaj zalało mni w nocy dwa razy.

Cytat:
jeeeeeee właśnie małż dzwonił, że od 2.12 ma urlop

Cytat:

spóźnione życzenia, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Córcia robiła mi wczoraj piekło cały dzień, wyla w nieboglosy, ja wieczorem już mialam tak dość, ze mialam ochotę zostawić dzieci z tz i wyjść. Na szczęście w nocy się zrehabilitowali, Eda nadal śpi od 22, a Encia spala od 0:30 do 7:30 ciągiem mogłaby jeszcze pospać, nie obrazilabym się...
super

Cytat:

Cytat:
.a prania tez mamy duzo.nawet baardzo...najbardziej brudzą się tetrowki..
dokładnie u nas tez duzo prania a najwiecej tetrówek. ja nie wiem jak kiedys nasze mamy wyrabiały z praniem pieluch jak pampersów nie było

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Kochana ja co rusz mam inny podklad teraz kupilam loreala true match bo jedynie w nich znalazlsm taki sam kolor jaki mi podpasowal ostatnio. Wczesniej mialam dream satin liquid i on mi bardzo pasowal. No i uzywalam jeszcze max factora lasting performance i colour adapt. Bourjouis czy jak to sie tam pisze, ten 1 2 3. A i tak najlepszy efekt wygladzenia uzyskiwalam przy podkladach mineralnych everyday minerals. Ostatnio się z nimi przeprosilam. No ale do nich trzeba sie zaopatrzyc w pedzel flat top i kabuki no i w wode termalna bo mozna nakladac na sucho lub mokro.

Ja wszystkiego najlepszego !

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
potwierdzam to co bajka pisze
ja tez używam teraz podkładów mineralnych (ja akurat mam polskie minerały - Anabelle) i jestem z nich można używać na sucho i na mokro, dają bardzo naturalny efekt i sa przyjemne dla skóry. nie czujesz ze masz cos na sobie. bardzo łatwo tez stopniować efekt, nakładając kolejne warstwy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:05   #1317
inwersja
dryfuję słowami

śpioch się obudził po drzemce pośniadaniowej i się przeciąga - śmiechowy widok u takiego malca

Miłosz też nie bierze do ręki zabawek.. czasem mu wcisne w rekę grzechotke i czasem sie uda,ze pare chwil ją utrzyma. przypadkiem

fizycznie w sensie siłowo, to on mi się wydaje silny
jak bierzemy go do odbicia, to już od dłuższego czasu trzyma głowę sztywno. nie to, że podniesie od czasu do czasu, ale zwyczajnie ma ją zadartą cały czas. albo jak tż siądzie na kanapie i nogi ugnie w kolanach do góry, a małego położy sobie tak pionowo, to cwaniak sam podciąga się do góry i bywa, że długo potrafi się utrzymać tak "na stojąco"

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:13   #1318
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość

No i przyszła pora na mojego TŻta Tak mnie wnerwił, że Wiem, że jest zmęczony i mu ciężko, bo dużo pracuje, późno wraca i w domu dalej pracuje (uzupełnia papiery), ale ostatnio odnoszę wrażenie, że tylko on ma prawo być zmęczony bo pracuje zawodowo, a ja przecież jestem w domu cały dzień.

Ja z tż nie mam w tej kwestii problemy, za to z dalszą rodziną...

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

U mnie -4 stopnie i śnieg leży
Stary 2013-11-26, 10:29   #1319
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
No mnie też coś takiego wkurza bardzo. "Tak, jest źle, ale to twoje dziecko".
Mnie T. wkurzyła wczoraj do białości. Wysłała mi listę z menu co mam robić na święta. Nie dość, że żarcie na 15 osób, a nie cztery i pół to jeszcze roboty na tydzień.A przecież nie zacznę tydzień wcześniej bo to żarcie do świąt się zepsuje.Ona jeszcze na to, że jestem źle zorganizowana, że tego nie zrobie w 3 dni, ona zawsze robiła taka wigilie i zdążyła.Tak zdążyła, bo jej zawsze matka jak żyła i siostra pomagały, przez ostatnie kilka lat ja jej pomagałam i zdążyła.Ciekawe jakby miała to robić sama i miała jeszcze dwoje malutkich dzieci czy by była taka zorganizowana.
Ale mam ją w doopie, zrobie to co uważam, a jak chce więcej to niech robi sama, kuchni jej na klucz nie zamknę.I niech kupi składniki bo mi szkoda kasy, połowa żarcia i tak wyląduje w śmietniku bo tego nie przejemy, nie wszystko się da zamrozić.
Jeszcze czepiła się uszek z miesem które są w sumie dla Wiki, bo jak to tak mieso na Wigilię(dodam, ze jest ateistką), mam jej ugotować ziemniaki.Niech sama je ziemniaki, dziecku należą się uszka tak jak każdemu.A poza tym posty nie obowiązują dzieci.Swoją drogą ateistów chyba też.
powiedz T ze jest niedoinformowana - teraz nie ma nakazu postu w wigilie (kilka lat juz), jak ktos chce to moze, ale to tylko w ramach tradycji a nie nakazu KK

Stary 2013-11-26, 10:36   #1320
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
kochana wd-40
spryskac i dokladnie wyczyscic i bedzie dzialac
moja mama tez zlota raczka i naprawila tak lezaczek buaczek

No niestety nie, bo to, co wylało zjarało/zeżarło sprężynkę trzeba całe sprężynki powymieniać, a to już mnie przerasta

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Matal jak na drugi dzień wrażenia po kilerze? Bo mnie łydki bolą a poza tym nic nie czuję
Nic nie czuję
Mówię, to głównie cardio, zmęczyłam się, ale mięśnie to mi bardzo nie pracowały, na dole brzucha mam lekki zakwas, bo tych mięśni prawie nie ćwiczę.
Dziś wracam do mel b

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości