|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Dziewczyny ratujcie już nie mogę wytrzymać wieczorami mam taka zgagę że aż na
![]() polecano mi mleko, orzechy ale jak cokolwiek zjem to jest jeszcze gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Raczkowanie
|
Witajcie, chciałam napisać z rana, ale już w sumie nie ranek
![]() Ja dziś od pobudki wiszę na telefonie. Nienawidzę telefonu... Pewnie zostało mi z czasów dorywczej pracy na obleganej telefonami recepcji. Dziś jeszcze nie zdążyłam zjeść śniadania, a już wisiałam na słuchawce, bo od tygodnia leje nam się po rurze w remontowanym mieszkaniu i działy administracji się tym przerzucają. Dzwonić w takich sprawach nienawidzę jeszcze bardziej ![]() Jak już obdzwoniłam wszystkie działy administracji i usłyszałam że na pewno dziś ktoś przyjdzie to postanowiłam za jednym zamachem odwalić telefon do przychodni, żeby się dowiedzieć co i jak u nich się załatwia jakbym chciała się umówić z położną po porodzie i szczepić u nich dziecko. Ale tam też nikt nie odbiera, nawet jak wiszę do uwiądu ręki. Już przeczuwam słodycz wizyt tam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Wtajemniczenie
|
Witam po nizbyt przespanej nocy
![]() Obudziłam się w środku nocy z jakimś dziwnym bólem/ćmieniem podbrzusza. Nie wiem co to było, ale ból taki mrożący... wzięłam NO-SPE i po godzienie zasnęłam. A teraz boli mnie pupsko (pośladki) i kręgosłup tak jak po niewygodnym spaniu... - chyba i u mnie nastał czas, kiedy to robi się ciężko. Dziewczyny, które mają problem ze spojeniem łonowym? Jak i czym się objawia jego rozchodzenie? Jakiś specyficzny ból? Ginekolog jest w stanie to zdiagnozować podczas badania na wizycie? I pytanie nr 2: Była któras z Was na koncercie Filharmonii Maluszka - także tych z brzuszka? ![]() ![]() ![]()
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-11-26 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam pytanie techniczne odnośnie kąpieli "dziecków" czy kupujecie do wanienki coś takiego? : http://allegro.pl/fotelik-do-bezpiec...706482703.html http://allegro.pl/mata-do-wanienki-m...714107331.html http://allegro.pl/lezaczek-do-kapiel...724276370.html Jestem totalnie zielona i jak tak pomyślę, że mam trzymac małe śliskie dziecie i jeszcze je umyć porządnie to już na wstępie brakuje mi jednej ręki... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Perfuzjo a ile waży i mierzy Twój maluszek? Wiesz już? I jaki masz obwód brzuszka ciążowego w pasie? ![]() ![]()
![]() |
#2496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2497 |
Zakorzenienie
|
w takim razie na początku grudnia przejadę się do położnej akurat będzie miesiąc z hakiem przed .
Negrid na SR położna polecała to ostatanie co wstawiłaś . Ja osobiście kupiłam gąbkę i na początku będę jej używać dopóki mąż nie dojdzie do wprawy kąpania małego ![]() Może dziś koleżanka do mnie przyjedzie o 15 się dowiem dokładnie więc zabrałam się za sprzątanie i już się zmęczyłam ![]() Od dawna mój mąż już sprząta odkurzacza dawno już w dłoniach nie miałam i tak mnie ten odkurzać wymęczył , że szok ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Perfuzja - bardzo chciałabym tak wyglądać w 9 miesiącu ![]() ![]() ![]() Co do obiadu ![]() ![]() ![]() ![]() dlatego dziś mam zamiar zadebiutować i zrobić sama pierogi ruskie. Do tej pory tylko lepiłam z mamą, dziś mam dużo czasu i wszystko zrobię sama ![]()
#2499 |
Zakorzenienie
|
Dosyć zalegania na kanapie
![]() Ruszam tyłek i zabieram się za coś....hmm tylko za co ? Zrobię listę spożywczą i ruszam do Tesko ![]()
#2500 | |
BAN stały
|
Cytat:
1) ostatni posiłek max godz. 19:00 2) Renii przed spaniem Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecała zastanowić się nad wiaderkiem do kąpieli, która dziala antykolkowo, dziecko zanurzone jest po brodę, uspokaja się i często podczas kąpieli radzi sobie z zalegającą kupką. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2502 | |
Zakorzenienie
|
poodkurzałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to ostatnie, ten leżaczek, bo pani w hurtowni powiedziała, że jest najwygodniejszy i można ściagnąc ta frotke i wyprać, ale czy się sprawdzi, to się okaże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2504 |
BAN stały
|
Drogie Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już chcę 3.12 idę wtedy na wizytę do gina, nareszcie zobaczę małego.
![]() |
#2506 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
O wystawienie zaświadczenia kobieta powinna prosić po urodzeniu dziecka lub w czasie ostatniej wizyty przed porodem. Zaświadczenie wydać powinien lekarz, który odbierał poród bądź lekarz prowadzący ciążę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() nic tylko się cieszyć ![]()
![]() |
#2507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() A zmierze się po powrocie do domu ![]()
![]() |
#2508 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Witam się i ja prawie południowo. chociaż nie powiem wstałam o 9 ![]() Super, że maluchy zdrowo rosną i te w brzuszkach i te poza nimi ![]() Mezaga dzieciaczki niech sobie jeszcze posiedzą w brzuszkach ![]() widzę, że 3.12 trochę wizyt nam się szykuje ![]() ![]() Dzisiaj mam lenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() ![]() ![]() ![]() Ooooo proszę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Gotowy i zwarty do wyjścia na świat ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2510 |
Rozeznanie
|
Witam się z wami po krótkiej nieobecności, i zaczynam nadrabiać
![]() Wczoraj TŻ miałam wolne i oczywiście pełno rzeczy do załatwienia, a i tak jednej nie zdążyliśmy bo nam urząd zamknęli . ![]() Meble stoją już złożone, TŻ biedny męczył się sam z nimi od 10 do 20 w niedziele, ale się udało, i wczoraj byliśmy na usg 3D.Szczerze nie żałuję żadnego centa wydanego na nie. Pooglądaliśmy maluszka praktycznie z każdej strony, widzieliśmy jak ssie kciuki, macha rączką, robi kwaśne minki i śmieje się tak cwaniacko i tak normalnie, łyka wodę , ziewa, no po prostu cudoooooo ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-11-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Już niedługo wycałujecie mu tą buźkę ![]()
![]() |
#2512 |
Zakorzenienie
|
Laski ja też mam 3.12 wizyte i UGS
![]() Yummi mummy--- kawał chłopaka już Antosia. Super że wszystko jest ok ![]()
#2513 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja tak się właśnie wk....am, że szok. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Więc mówie jej, że niestety , ale nie, bo nie będę jeździła przez całe miasto autobusami, bo nie mam samochodu, bo M.teraz dłużej pracuje i zabiera mi auto. A ona do mnie z fochem, że w takim razie to nie ma co z dzieckiem zrobić.... no to jej mówię, że ja jej w tym temacie nie pomogę, to się obraziła... Po czym dzwoni dzisiaj mój brat i pyta czy im dziecko odbiorę, myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok. Powiedziałam mu dobitnie co myslę o nich i ich podejściu do tematu, grrrr. Kurna nie chcę wyjść na wyrodną ciotkę, ale muszę jechać na drugi koniec miasta, potem małą przywieźć do mnie z powrotem, a oni ją odbierają ok.19 - 20 dopiero, bo jak ma już opiekę to luuuuz.... Pomijam fakt, że młoda jest tak masakrycznie rozpieszczona, uważa, że wszystko jej wolno i niczego nie szanuje... A mój brat jakby tylko chciał, to mógłby skończyć wcześniej prace, no ale po co..... ![]() ![]() No to się wyżaliłam.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Muminku--- Super zdjęcia, śliczny maluch
#2515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2517 |
Zakorzenienie
|
Muminku śliczne zdjęcia
![]() ![]() Le la nie masz czym się przejmować dobrze powiedziałaś i już . Ja też bym bardzo się wkurzyła . Tym bardziej , że musisz się oszczędzać i jakby nie patrzeć to już końcówka ciąży . Ja Od dawna wszystkim trąbie , że w grudniu już nigdzie się nie ruszam . A Tym bardziej do pilnowania dziecka bym się teraz nie zdecydowała . Co innego swoje kiedy cały czas się pilnuje ale inne nie . Sama siostrzeńca odwiedzam jak jest z kimś bo już jest ciężki i wiem , że go nie wezmę na ręce . Dobra zabieram się za magiczne ciasto ciekawe czy wyjdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2519 |
Wtajemniczenie
|
"Słodkie mamy": A próbowałyście jeść pyzy? Ciekawe jak po tym cukier. Bo mnie naszła właśnie niepohamowana ochota na pyziory z mięchem.. :-]
To może być ryzykowne, no ale... może akurat będzie ok ![]()
#2520 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ----------------------------------------------- Nie pamiętam czy Wam pisałam czy nie ale problemy z ciśnieniem i omdleniami to nie było zatrucie ciążowe. Zrobili mi masę badań. Mała dobrze się rozwija i nic nam nie zagraża. Mam teraz mało czasu bo moja pracownica zaszła w ciążę i zrezygnowała z pracy z dnia na dzień co skutkowało szukaniem na szybko zastępstwa. Muszę teraz od nowa jeździć z nową dziewczyną i przedstawiać jej moich klientów. Niestety jest to czasochlonne a musimy poruszac się komunikacją bo ja auta prowadzić nie mogę, a jej się akurat auto zepsuło i siedzi w warsztacie... jak pech to na całej linii. Jest u nas już dosyć zimno, śniegu nie mamy tak jak wy i nic go raczej nie zapowiada ale są mrozy tak po -7/8 stopni pogoda nie zachęca do wyjścia absolutnie. W sobotę kupujemy łózeczko dla małej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.