Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 09:47   #2041
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Aldrin wydaje mi się że po prostu chcą wyciągnąć kasę. Bo ja w poprzedniej ciaży w 20tc byłam na zwykłym USG , choć na lepszym sprzęcie i bez 4D i spokojnie lekarz mi sprawdził wszystko czy dziecko nie ma wodogłowia , rozszczepu kręgosłupa, podniebienia itd itd. Moja bratowa też była na zwykłym USG. Więc nie rozumiem o co im chodzi z tą ingerencją w płód, przecież badanie połówkowe to zwykłe badanie USG tylko że bardziej szczegółowe. Wg mnie badanie 3D lub 4D jest dodatkową atrakcją bo rodzice dostaną albo fajne zdjęcia albo filmik z badania. Owszem przyznam że na takim badaniu lepiej widać dziecko , ale zwykłe badanie USG też pokaże to co ma pokazać
Moja Ginka np.ma beznadziejne usg. Ja na nim naprzyklad nic nie widze..może dlatego dalej plci nie znam..dlatego wale to i z bólem serca znowu wydam 200 zł za połówkowe 3d/4d. Mój Tata da mi 100zł na Mikołaja a Mąż da drugą część i idziemy mieć prezent 6 grudnia

Witam się z rańca
Dziękuje Dziewczynki,bo uspokoiłyście mnie odnośnie tych ruchów,że czasem są dni gdzie Dzidzia się mniej rusza.Nie ma to jak Wasze doświadczenie
Wczoraj mnie 2 raz w życiu Mały tak mocno kopnął 2 razy podrząd,że brzuszek mi podskoczył

Jak się czujecie Mamusie?Mdłości już przeszły?
Ja Wam powiem,że mi wieczorne już minęły<jupi>Wiem,że nie moge nic kwaśnego wieczorną porą i jest gitEnergia też zaczyna wracać<jupi>Także u Nas wszystko dobrze
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:53   #2042
asiulka_22
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

kasiab91 >> przykro mi z powodu mamy i tz, wiesz ja na twoim miejscu przestałabym się zwierzać mamie, skoro zaraz ma wszytsko wypeplać!!! beznadziejnie sie zachowała,,, i jeszcze z tymi meblami
jeszcze normalnie brakuje tego by powiedziała ile razy do kibla
też bym się WQrzyła
może poprostu powiedz jej już na spokojnie że nie życzysz sobie by to co jej mówisz było przekazywane dalej,,,, bo jesli tak będzie sie zachowywała to nic jej już nie powiesz....
a co do tż to chłopy niestety czasem tak mają... ale przeciez cie pocałował i powiedział" najlepszego"? bo jesli nie to niefajnie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

lolitka888 - u mnie drugi trymestr to poprostu bajka w porównaniu z I.
zero mdłości, wszytko jem i od niczego mnie nie odrzuca,,,a wcześniej ?? jak poczułam nawet jakiś zapach to zaraz mdłości / czasem wymioty/
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:55   #2043
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
och to Ci nie zazdroszczę
Faktycznie mama strasznie robi, przecież masz swoje życie. Jej mówisz takie rzeczy bo jej ufasz, nie wiem w jakim celu ma ona to, ze tak na około wszystkim wszystko rozgaduje. Nie dziwię się tez, że twoja znajoma nie dzwoniła, nie wiadomo co dokładnie o Tobie usłyszała. Jak ja nie lubię takiego wtrącania się ehhh
Ty się narazie nie przejmuj, staraj się uspokoić i za bardzo nie myśleć o tym. Wiem trudne to ale smul to a pomyśl o dzidziusiu ) Naprawdę pomaga
Co do TZ ehh Mój to tez czasem palnie takie hasło, a to właśnie chodzi o ten gest, o tą niespodziankę. Ja to ciekawa jestem czy jak teraz dziecko się urodzi to chociaż kwiatek dostanę:/ hmmm zobaczymy. Przy F. nic a nic. W sumie to mu wybaczyłam bo mieliśmy taki zajob zwiazany z pogrzebem, ze wypadło mu to z głowy a niby cały czas mi planował coś ze złota kupić No ciekawe czy teraz coś wymyśli. Mi nie chodzi o prezent ale o ten gest, o pokazanie, ze się myśli, pamięta itp.
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Wow, faktycznie... Mama trochę się zagalopowała z przekazywaniem wieści co u was słychać Fajnie powiedzieć, że jesteś zdrowa, wszystko okej, ale bawienie się w szczegóły już nie jest wesołe... szczególnie dla Ciebie, mówisz takie rzeczy Mamie bo jest Ci jedną z najbliższych osób, a ona traktuje te wiadomości jak zwykłe plotki do przekazania dalej. Może przemyśli sprawę jak zobaczy ile dla Ciebie znaczą takie zwierzenia?
A co do męża nie mam słów...........
No niestety moja mama skreśliła już siebie u mnie bo to nie pierwszy taki wybryk jej Ja rozumiem ona się cieszy, ale do jasnej cholery czy musi to robic moim kosztem, ja się naprawdę denerwuje jak ktoś plotkuje na czyjś temet a co dopiero jak się dowiaduje o sobie Załamałam się tym strasznie i na dodatek ona się obraziła teraz że ja na nią nakrzyczałam Ręce, cycki opadają
A co do męża to nie wiem może myślałam, że małżeństwo to prezentów nie ma Jak mi będzie chciał coś kupic jutro to powiem, że mi nic nie potrzeba... I mam go w na łatwiznę każdy może pójsc i powiedziec masz stówę idź sobie kup co chcesz
Dziękuję Wam za wsparcie, bo teraz to nawet nie wiem gdzie się wygadac, z mężem rozmawiam służbowo, a z teściową nie chcę na nasze tematy gadac
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:56   #2044
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam prukam i prukam, mąż mi ostatnio powiedział że obudził go w nocy smrodzik, a ja mu mowie ze to nie ja prukam tylko dziecko:-D
Ja też puszczam bączurki,bo wieczorami czasem czuje sie taka zagazowana,że co zrobić;p i ostatnio mąż mówi,że jak ogladał film(czyli ja spie a on lezy obok i ogląda tv)nagle poczuł taki smrodek,że szok..ale że to pewnie pies na dole pruknął Nie mógł uwierzyć,że jego żona może tak się spierdzieć

P.S. sorki za opis

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-26 o 09:57
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 09:57   #2045
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Ja też tak mam prukam i prukam, mąż mi ostatnio powiedział że obudził go w nocy smrodzik, a ja mu mowie ze to nie ja prukam tylko dziecko:-D
tak apropopo http://demotywatory.pl/4242378/Prawdziwy-mezczyzna
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziś nie pracuję, więc cały dzień z córcią
ulala, babski dzionek
Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam u laryngologa, przepisała mi krem do twarzy, bo mi jakieś kropki wychodzą :/, który kosztuje 45 zł i dodatkowo poleciła żel na pajączki - 30 zł :/ się wykończę z tymi cenami leków, kremów, witamin
a może dermatologa a co do cen leków, to niestety zabójcze są

a ja już po pobraniu krwi, coś nie chciała mi lecieć spływała tak kapu kapu do zbiorniczka, a z każdą kropelką było mi coraz ciężej - aż na głos dyszeć zaczęłam potem szybko do autka bo tam czekała na mnie herbata w termosie i buła

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:02   #2046
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Moja Ginka np.ma beznadziejne usg. Ja na nim naprzyklad nic nie widze..może dlatego dalej plci nie znam..dlatego wale to i z bólem serca znowu wydam 200 zł za połówkowe 3d/4d. Mój Tata da mi 100zł na Mikołaja a Mąż da drugą część i idziemy mieć prezent 6 grudnia
Myślę, że raz czy dwa na najważniejsze badania warto zainwestować w lepszy sprzęt i możliwości, jeżeli standardowe usg u prowadzącego gina jest słabej jakości. Piękny mikołajkowy prezent będziecie mieli
Co do wyczuwalnych ruchów maluszka, zazdraszczam
Ja właściwie tak od tygodnia już nie mam mdłości, może dlatego, że często jem wg zachcianek energii zdecydowanie mam więcej... Niedługo wszystkie przejdziemy ten próg

Kasiab w takim razie szkoda, że nie możesz opierać się na Mamie ale już będziesz wiedziała co mówić w jej obecności, skoro do tej pory to nie pierwszy raz i nic się nie zmienia to nagle po Twoim wybuchu charakteru też pewnie nie zmieni i prędzej czy później Twoje zwierzenia poszłyby dalej w świat
No właśnie, a złożył Ci chociaż życzenia??

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:02   #2047
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
kasiab91 >> przykro mi z powodu mamy i tz, wiesz ja na twoim miejscu przestałabym się zwierzać mamie, skoro zaraz ma wszytsko wypeplać!!! beznadziejnie sie zachowała,,, i jeszcze z tymi meblami
jeszcze normalnie brakuje tego by powiedziała ile razy do kibla
też bym się WQrzyła
może poprostu powiedz jej już na spokojnie że nie życzysz sobie by to co jej mówisz było przekazywane dalej,,,, bo jesli tak będzie sie zachowywała to nic jej już nie powiesz....
a co do tż to chłopy niestety czasem tak mają... ale przeciez cie pocałował i powiedział" najlepszego"? bo jesli nie to niefajnie

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

lolitka888 - u mnie drugi trymestr to poprostu bajka w porównaniu z I.
zero mdłości, wszytko jem i od niczego mnie nie odrzuca,,,a wcześniej ?? jak poczułam nawet jakiś zapach to zaraz mdłości / czasem wymioty/
Kochana życzenia złożył I ja wiem, że chłopy mają odchyły, ale wiesz przez 7 lat zawsze miałam niespodzianki, nawet jak kasy nie miał to się zapożyczał żeby mi przyjemnosc zrobic a tu teraz małżeństwo i tak jakby mi chłopa podmienili Zero, nawet mojego rafaello nie przyniósł jak co roku Nie wiem może żona to już się nie należy... No nie mam pojęcia

Lolitko - u mnie zero modłów, mogę teraz wszytsko tylko męczę się szybko niestety... Co do ruchów, ja wczoraj swojego Bąbelka mało czułam, ale tez miałam zabiegany dzień. Wyczytałam gdzieś ostanio, że jak my dużo chodzimy i ruszamy się to one siedza cicho jak myszki, a jak odpoczywamy i siedzimy to im się akumulatorki włączają, no i musimy byc zrelaksowane i wyluzowane, bo dzieciątka to czują. Niestety mój dziś musi się powkurzac ze mną bo babcia dupy dała
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 10:05   #2048
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ja już po pobraniu krwi, coś nie chciała mi lecieć spływała tak kapu kapu do zbiorniczka, a z każdą kropelką było mi coraz ciężej - aż na głos dyszeć zaczęłam potem szybko do autka bo tam czekała na mnie herbata w termosie i buła
Jak mnie tak nie chciała lecieć to pielęgniarka wyleciała z tekstem, że trzeba było rano wytrzepać parę dywanów to by się poprawiło krążenie i teraz by nie było problemu Dzielna jesteś, że wytrzymałaś!!

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Idę umyć ubikację i łazienkę i kurze wymieść z wszystkich kątów.... Jak teraz się nie wezmę, to będzie czekało do soboty

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:07   #2049
gosius91
Zakorzenienie

Dzień dobry

Aaaaaa, POMOCY!

Co na ból głowy ? Wzięłam już paracetamol - ale nic Ostatnio ciągle mnie boli głowa po prawej stronie, tuż nad okiem

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:14   #2050
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aaaaaa, POMOCY!

Co na ból głowy ? Wzięłam już paracetamol - ale nic Ostatnio ciągle mnie boli głowa po prawej stronie, tuż nad okiem
kochana skoro wziołaś juz tabletkę to raczej nastepnej nie bierz.. może jest za niskie ciśnienie? ja tak mam i wtedy nic mi nie pomoże tylko mała kawka... w ciązy na szczescie jeszcze tego nie mialam
Stary 2013-11-26, 10:32   #2051
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Można... Powiem Wam zawiodłam się na mojej własnej mamie i mężu moim osobistym Matka rozgaduje wszystko i wszytskim na około co się dzieje u nas w domu. Dowiedziałam się tego wczoraj od mojej przyjaciółki... Ona wszystko wiedziała na mój temat wszystko!! Nawet to że badania mi się poprawiły i za ile kupiliśmy meble No przerosło mnie to do granic wytrzymałości Zadzwoniłam do niej i się pokłóciłam z nią o to bo kurcze nie chcę jak to się mówi pokazywac całej dupy ludziom na około Boli mnie to strasznie... Przyjaciółka nie dzwoniła do mnie dwa miesiące pytam się jej dlaczego a ona, że Twoja mama mi wszytsko przekazuje a ja nie chcę Ci przeszkadzac ☠☠☠☠a mac własna rodzona matka mnie wysiudała!! Żenada
Mąż też mnie rozczarował. Może to głupie i ja liczyłam nie wiem na co, ale nie kupił mi wczoraj żadnego prezentu, tak mi się smutno robiło liczyłam na coś fajnego pierwsze imieniny w małżeństwie a tu taki zonk Może ja mam za duże wymagania, ale liczyłam na głupie rafaello... Powiedziałam mu wczoraj, że się zawiodłam to stwierdził że w środę dam ci kasę i sobie coś kupisz... No chyba nie na tym to polega...

Ja też mam nadzieję, że szybko... Chociaż siedze i ryczę bo boli to strasznie
Przykro mi, że Twoja mama wszystko wygaduje... Zrozumiałe, że się cieszy, ale to jej nie usprawiedliwia. Jej też nie byłoby miło gdybyś Ty rozgadała wszystko wszystkim o niej!!!! Niech uszanuje Twoją prywatność, nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś

A jeśli chodzi o TŻ to wiecie co mój zrobił? Na pierwszą rocznicę ślubu nic mi nie kupił.... I zdziwiony się pyta "A to się preznety kupuje? " :P myślałam, że go uduszę, ale jakoś to przeżyłam. A ja mu taki cudny zegarek kupiłam... Ech... Zrewanżował się niby, perfum mi kupił później...

lolitka fajnie, że pytasz ja czuję się tak samo w sumie, bo ja żadnych mdłości itd nie miałam :P choć wydaje mi się, że energia powoli wraca, już tak szybko nei chce mi się spać. Ale za to szybko się męczę chodzeniem szybkim czy wchodzeniem po schodach np no i zaparcia nadal mnie męczą A Ty jak się czujesz?????

Cytat:
a może dermatologa a co do cen leków, to niestety zabójcze są
tak tak u dermatologa byłam, a napisałam laryngolog, bo dzisiaij mam wizytę u laryngologa właśnie :P

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:34
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:37   #2052
meniaa94
Wtajemniczenie

Witam Was
No już z psiakiem zaliczyliśmy z rana weterynarza i miało być odkleszczanie,było ... ale 3 grudnia jesteśmy umówieni na zabieg
O 12:00 muszę zostawić psiaka i będzie miał wyrywane dwa kły,bo nie wyrosły mu stałe i muszą mu wyrwać tamte żeby stałe mogły wyrosnąć ... i do mnie weterynarz jeszcze,że do 7 msc powinny zostać wyrwane to już mnie poniosło ... odpowiedziałam,że wcześniej nikt nie miał łaski sprawdzić dla psa zębów tylko dopiero teraz,a od czego oni są,po co im płacę ... bo zawsze trafiałam na inną zmianę . No i zabieg będzie pod narkozą i dopiero wieczorem będę mogła odebrać swojego Daffika nie wiem jak on to zniesie ... to będzie taki szok dla niego,zwłaszcza,że jak wchodzi do gabinetu to cały się trzęsie,przytula do mnie itp ... a tak tyle godzin będzie sam.
I wydatek w granicach 150-200 zł ... + musimy w grudniu opłacić ubezpieczenie za samochód,prezenty,zakupy ... masakra dosłownie ... jeszcze jak mi wypadnie usg połówkowe to w ogóle będzie cudnie !
Stary 2013-11-26, 10:43   #2053
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam

Wczoraj wieczorem zastosowałam sposób Emili na ruchy i zrobiłam sobie dłuuuuugą kąpiel Na początku nic się nie działo, ale potem znowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej Tylko tym razem namierzyłam je tak bardziej z boku na wysokości kości biodrowych... zawołałam TŻ i też poczuł ale potem dzieć znowu poszedł spać... i chyba to było to

i przed chwilą znowu udało mi się złapać pojedyńcze pyk...

Mało tego, więcej nie było... ale jest

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
A co do pęcherza, to rzeczywiście może być albo infekcja, albo dzidzia Cie tam uciska ja tak miałam przez jakiś tydzień latałam co chwila, czasem nic nie poszło, czasem pare kropli ale cały czas czułam parcie, przy czym nic mnie nie bolało ani nic, dopiero później po jakimś czasie przeszło, ale mnie szczypało po siusianiu właśnie, ginka zleciła mi badanie moczu i przepisała proszek do wypicia także jeżeli ostatnio nie robiłaś badań to może rzeczywiście sprawdź czy nie ma tam żadnych bakterii

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Z bakteriami to ja walczę cały czas... jednak nie szczypie mnie i za każdym razem dużo leci, ale muszę to mocno wcisnąć, bo samo nie chce.

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej,
a ja się w nocy prawie wogóle nie wyspałam.... przed snem siedziałąm na necie i czytam sobie o pozycji do spania w ciąży / spanie na lewym boku , itp/ i był inf , że niebezpieczne jest spanie na prawym i n aplecach / ale to mi się wydaje ze już w zaawansowanej ciązy/, i na głos czytałam i mój to słyszał,,, pozniej mi mówi " to ja cie bede pilnował w nocy" - aha już to widze hehe usmiałam się.... i jaki było moje zdziwienie jak kilka razy w nocy mówi do mnie " przewróc sie na drugi bok"... " nie lez na plecach" normalnie tak mnie wkurzał tym!!! że mu powiedziałam głośno "OdPIEXXXXXXOL!!!!!" sie hehe.... no ile można
Ja dziś próbowałam spać na lewym... obłoży łam się poduszkami, z tyłu Tż mnie podpierał przytulając się i powiem Wam, że pierwszy raz od daaaawna przespałam całą noc. Budziłam się co prawda kilka razy ale szybko zasypiałam, więc może coś w tym być... a może to być przypadek... Niestety nie jest to wygodne dla mnie. Te kilka razy co się budziłam, to z powodu odrętwiałego, odgniecionego i obolałego boku... musiałam trochę poleżeć inaczej, by mi przeszło i dopiero mogłam wrócić na ten bok... ale zasypiałam od razu... No i potrzebuję duuużo więcej poduszek, bo ciągle miałam za mało między nogami...

Cytat:
Ja się zdecydowałam iść jutro na te prenatalne na nfz, ze względu na Małżonka... narzekał, że też chciałby zobaczyć maleństwo już, a gdzie tam do połówkowego do stycznia... I idę tam tylko ze względu na niego, chociaż pewności i tak nie mam, że go wpuści a boję się, że coś mi wymyśli, ech...
Jakby nie było jest to jego dziecko i ma prawo je zobaczyć

Cytat:
Dzień dobry

Dziś mam poranek z cyklu i co ja robię tu?
Miałam piękny sen, że już córka z nami jest mieszkamy już u TŻta wszystko pięknie ładnie, sielanka dosłownie aż tu mała zaczęła płakać i TŻ mnie budzi, mnie się śniło, że to robi, ale w rzeczywistości też, budzę się, patrzę a tu nie ma łożeczka, pierwsze co to szok gdzie jest dziecko, macam się po brzuchu, i nasuwa mi się pytanie znowu jestem w ciąży ? Ocknęłam się do reszty i przypomniałam sobie, że zostałam na noc u TŻ (swoją drogą to był mój pierwszy raz :P) i jednak wszystko jest na swoim miejscu masakra
takie sny, które kończą się na jawie są najlepsze! Też teraz takie mam, a przed ciążą nigdy...

Cytat:
Można... Powiem Wam zawiodłam się na mojej własnej mamie i mężu moim osobistym Matka rozgaduje wszystko i wszytskim na około co się dzieje u nas w domu. Dowiedziałam się tego wczoraj od mojej przyjaciółki... Ona wszystko wiedziała na mój temat wszystko!! Nawet to że badania mi się poprawiły i za ile kupiliśmy meble No przerosło mnie to do granic wytrzymałości Zadzwoniłam do niej i się pokłóciłam z nią o to bo kurcze nie chcę jak to się mówi pokazywac całej dupy ludziom na około Boli mnie to strasznie... Przyjaciółka nie dzwoniła do mnie dwa miesiące pytam się jej dlaczego a ona, że Twoja mama mi wszytsko przekazuje a ja nie chcę Ci przeszkadzac ☠☠☠☠a mac własna rodzona matka mnie wysiudała!! Żenada
Mąż też mnie rozczarował. Może to głupie i ja liczyłam nie wiem na co, ale nie kupił mi wczoraj żadnego prezentu, tak mi się smutno robiło liczyłam na coś fajnego pierwsze imieniny w małżeństwie a tu taki zonk Może ja mam za duże wymagania, ale liczyłam na głupie rafaello... Powiedziałam mu wczoraj, że się zawiodłam to stwierdził że w środę dam ci kasę i sobie coś kupisz... No chyba nie na tym to polega...
Współczuję sytuacji z mamą Nie powinna tak rozpowiadać Twoich prywatnych spraw! Dobrze, że trafiło na Twoją przyjaciółkę... moja mama robi to samo, więc wiem co czujesz... ale moja to kiedyś tak wszystko wygadała mojemu ex z którym byłam na ścieżce wojennej... a ta gadała o m.in. tym, że zrobiłam prawko i na pierwszej jeździe samochodem taty przejechałam kawałek na niespuszczonym hamulcu i się koło zagrzało i śmierdziało... dowiedziałam się o tym przypadkiem, bo potem mówiła tacie, jak ten ex się z tego śmiał ale o tym, że hamulec spuściłam tylko nie do końca, a tata mi nie powiedział bym uważała na niego, bo ma kontrolkę popsutą to już nie wspomniała, bo nawet nie wiedziała, że miałam prawo o tym nie wiedzieć...
Też wtedy byłam a jak coś powiedziałam mamie to był wielki foch i obrażenie, bo Jej zabraniam się odzywać

Co do Tż, to możesz powiedzieć swojemu, że inni faceci pamiętają o swoich ukochanych: mój wczoraj, jak jeszcze spałam, poszedł do kwiaciarni i obudził mnie bukietem róż Nawet nie pamiętałam rano, że mam imieniny, a tu taka niespodzianka

Cytat:

Witam się z rańca
Dziękuje Dziewczynki,bo uspokoiłyście mnie odnośnie tych ruchów,że czasem są dni gdzie Dzidzia się mniej rusza.Nie ma to jak Wasze doświadczenie
Wczoraj mnie 2 raz w życiu Mały tak mocno kopnął 2 razy podrząd,że brzuszek mi podskoczył

Jak się czujecie Mamusie?Mdłości już przeszły?
Ja Wam powiem,że mi wieczorne już minęły<jupi>Wiem,że nie moge nic kwaśnego wieczorną porą i jest gitEnergia też zaczyna wracać<jupi>Także u Nas wszystko dobrze
U mnie II trymestr jest nieporównywalnie lepszy, chociaż nie jest idealnie. Zdarza mi sie rano pomodlić przed śniadaniem, ale tak lekko, co 2 wieczór mnie mdli, ale wszystko do przeżycia.

Cytat:
Ja też puszczam bączurki,bo wieczorami czasem czuje sie taka zagazowana,że co zrobić;p i ostatnio mąż mówi,że jak ogladał film(czyli ja spie a on lezy obok i ogląda tv)nagle poczuł taki smrodek,że szok..ale że to pewnie pies na dole pruknął Nie mógł uwierzyć,że jego żona może tak się spierdzieć
ja też ciągle "odświeżam" powietrze... ale wasi Tż to chociaż wyrozumiali są, mój to ciągle się wkurza na mnie za to...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde

Edytowane przez VwVampirka
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:49
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:47   #2054
meniaa94
Wtajemniczenie

VwVampirka jaki już sposób na ruchy wymyśliłyście?
Stary 2013-11-26, 10:51   #2055
Magdi555
Rozeznanie

Hej

Ciężko Was nadrobić

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Wiecie nie wiem czy mój psiak coś czuje czy nie ... dziwne to jest bo mamy yorka i zawsze spał z nami. I od kilku tygodniu w nocy przytula mi się do brzuszka jak śpi w dzień jak leży i dosłownie tak łepek do brzuszka przytula rodzice się śmieją,że Gabrysi pilnuje
Szalony pies moich Teściów, który skacze na wszystkich, w ciąży mnie oszczędza, więc raczej czuje

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się wieczorem
Dzisiaj na basenie Mila pływała sama w rękawkach Jej..byłam taka z niej dumna
dla Emilki! Nasz chodzi od 7m życia na basen Chciałam wcześniej, ale miał asymetrię, więc poszliśmy dopiero, jak Go 'wyprostowałam' Bardzo chwaliłam sobie te kursy...Kuba też Niestety ostatni kurs opuściliśmy, ze względu na ciągłe choroby spowodowane pójściem do przedszkola

Light, tak, już lepiej. Brzuch już nie boli - dziękuję za troskę Poleżałam wczoraj sporo i brzuch przestał boleć. Dziś o niebo lepiej
Niki, gratuluję ruchów!

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Kaś na wątku! (trochę spóźnione)

Kaorlak dla Męża, za śniadanko! Mój zawsze w weekendy przygotowuje wspólne śniadanie W tygodniu niestety nie ma na to czasu

Z Kubusiem dużo myśleliśmy nad pobraniem krwi pępowinowej, ale w końcu odpuściliśmy. Teraz raczej się zdecydujemy

Co do łóżeczka, to mamy i drewniane i turystyczne. Z tym, że to drugie tylko do celów turystycznych Dla mnie najważniejsze przy szukaniu łóżeczka był materac. Ja szukałam sprężynowego i dlatego łóżeczko drewniane wchodziło w grę...zresztą mi się turystyczne nie podobają

Idę dalej nadrabiać...

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-26 o 10:55
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:54   #2056
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aaaaaa, POMOCY!

teraz to już tylko kawka i masaż... nic więcej brać nie możesz... czasami krótki spacer pomaga, albo posiedzenie w oknie i się dotlenienie...

Cytat:
VwVampirka jaki już sposób na ruchy wymyśliłyście?
Jak w powyższym poście:
dłuuuga kąpiel... czyli po prostu wyłożyłam się w wannie z ciepłą wodą i dużą ilością piany i czekałam Jak to organizowała Emila nie wiem, ale pewnie podobnie

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:57   #2057
meniaa94
Wtajemniczenie

VwVampirka haha to niezłe macie sposoby

Magdi ja też myślę,że psiaki coś czują bo całkiem inaczej ten mój yorczek się zachowuje
Stary 2013-11-26, 11:02   #2058
kasiab91
Zakorzenienie

Wampiro - jak cudownie że czujesz maluszka. Ja tez przeważnie czuję go z boku a nie na środku. Świetne to jest. Niekiedy czuc taką kuleczkę twrdą jakby dupcia albo główka No i spanie na lewym boku dla mnie to zbawienie na prawym źle się czuję i ja i dziecko bo daje wtedy mi kopa... dosłownie
Widzę, że nasze matki mają coś ze sobą wspólnego Mówicie, że dobrze że trafiło to na moją przyjaciółkę. No okej, ale one pracują razem, nie wiem czy jeszcze ktoś wie ile płacę za meble i inne wydatki. Bo jak gada z koleżanką moją to może powiedziec to i innym w pracy

menia - pies przeżyje nie martw się Moja sunia miała robione ekg, rtg, pobieranie krwi itp, bez znieczulenia. Też jest rozpieszczona jak dziadoski bicz Dała radę. Miała podejrzenie wady serduszka...
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 11:34   #2059
Nikii89
Zakorzenienie

Agusia ja nie pomogę z kolacją bo ja usypiam Oskara a kolację zawsze robi TŻ :P

Agaaga a dlaczego miałby go nie wpuścić??

Kasiab co do matki to faktycznie się nie fajnie zachowała ;/ i rozumiem Cię doskonale …

Seleniti piekny sen i taki realistyczny Ja pamiętam jak karmiłam Oskara i potem nic nagle się przebudziłam a dziecka obok mnie nie ma i budzę TŻ „gdzie jest Oskar? „ a TŻ do mnie „w łóżeczku śpi” ja nawet nie pamiętam abym go tam przekładała

Janeczka to Twój chociaż planował kupić , ja chciałam chociaż kwiaty od mojego dostać po porodzie i mogłam sobie tylko pomarzyć o tym.

Lolitka no właśnie moje zdanie jest takie jeśli sprzęt jest już do dupy i za bardzo na nim nie widać , a lekarz /przychodnia nie mogą sobie pozwolić na lepszy to lepiej na te ważniejsze badania zainwestować i iść prywatnie. Ale jeśli sprzęt jest dobry to wg mnie po co przepłacac lepiej ta kaskę zainwestowac w dziecko

Vampirka gratuluję ruchów

Orzechy sprzedane 24zł/kg , byłam w Pepco ale kupiłam tylko piramidkę dla bratanka na Mikołaja więcej nie dałam rady bo zaczęło mi się słabo robić , a byłam sama z Oskarem więc wolałam nie ryzykować wyszłam na dwór pooddychałam świeżym powietrzem i wróciłam do domu prędzej niż zamierzałam.
Stary 2013-11-26, 11:38   #2060
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie

Hania śpi, więc jak zwykle odpalam wizaż jeszcze wcześniej w końcu udało mi się zrobić porządek w letnich butach, pochowałam do kartonów i niech czekają na przyszły rok

Niegrzeczna cieszę się, że z małą lepiej

IIkas a masz może jakieś foty Emilki z basenu? Może nam wrzucisz? my kiedyś nagrywaliśmy filmiki, ale akurat wtedy Hania nie była zadowolona z pływania w niedzielę planujemy jechać na basen w końcu, bo już nie byliśmy chyba parę miesięcy

Martuszka, no widzisz to chyba Cię TŻ zaskoczył, że już był w temacie no koszt powalający tym bardziej jak się ma wiele innych wydatków, ale jednak wiesz… dla mnie to było ważniejsze niż jakieś firmowe kocyki itp. W ogóle dla mnie bezpieczeństwo dziecka najważniejsze, dlatego też nie oszczędzaliśmy np. na foteliku samochodowym
Co do rajtek to ja też polecam ciążowe, bo jednak one bardziej uciskają niż leginsy jak już ktoś pisał, Nikii chyba

Asiulka właściwie to urocze, że TŻ tak pilnował tego spania ale to faktycznie dotyczy raczej zaawansowanej ciąży, zresztą dziewczyny nie ma co szaleć, śpijmy tak jak nam wygodnie
My też będziemy kupować komody MALM, ale okleina brzozowa, bo takie mamy inne meble
A łóżeczko takie u nas by odpadło w przedbiegach, bo Hance czasami trzeba w nocy chwilę porobić po główce i mój mąż wsadza rękę w szczebelki i „pracuje” nie wstając z łóżka

Nikii synuś po prostu wymęczony i chciał spać a nie podmieniony mogłoby być tak częściej nie?

Janeczka a na karcie sim nie masz tych kontaktów zapisanych? Bo ustawienia fabryczne to w telefonie ustawiasz samym.

KasiuB współczuję sytuacji z mamą no i mężem smutne to, że najbliższe osoby zawiodły..

Selenity sen proroczy może no

Lolitka ja myślę, że dobrze, że idziecie na to USG Tak jak agaaga napisała raz czy dwa warto zainwestować w lepszy sprzęt

Vampirka to gratuluję ruchów

Magdi mi się też turystyczne łóżeczka nie podobają

Menia wszystko będzie dobrze. Nasza Anela miała ropomacicze, siedziała pół dnia z podłączonymi rurkami do organów wewnętrznych, bo ta ropa jej się rozlała.. już szans prawie nie było, a jednak wyszła z tego cało i do dzisiaj łobuzuje dzień w dzień, więc luz

Dziewczyny jesteście boskie z tym prukaniem ja jakoś nie mam problemu chyba – może na razie – chociaż nie wiem, bo jak Wy tak przez sen to może ja też

A ja mam w końcu jutro wizytę, już dni odliczałam, godziny prawie że i w końcu się doczekam i ja
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:49   #2061
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dzień dobry

nie chcę zapeszać, ale chyba najgorsze mamy za sobą Iga przespała dziś całą noc , zero płaczu i spała spokojnie uff..

ja wróciłam właśnie z zakupów, mężul śpi po nocce , Igula znowu ma drzemkę, a ja zaraz będę robić kopytka

ale Wam zazdroszczę ruchów, choć wiem jakie to uczucie to nie mogę się doczekać

kasiab91 faktycznie Twoja mama się nie ładnie zachowuje, no jak tak można, nie pojmuję tego.. mąż też się nie popisał

gosius91 ja bym już nie brała tabletek, napij się może cola-coli mi pomaga

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:01   #2062
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się

Spało mi się super... A rano biegiem musiałam szykować sobie sniadanko. Na dworze brrr zimno, czapę dziś założyłam

Selenti sen super, nie ma co

Kasiab przykro mi że mama dała taki popis... No niestety matki czasem nie myślą... Ja też pisałam że ostatnio nie mam ze swoją dobrych stosunków... Może na spokojnie jej wytłumacz co cię tak wzburzyło...
A co do małża... No mogłaś się wkurzyć... A jak nie byliście małżeństwem to pamiętał o twoich imieninach>??? Bo ja np wiem na co moge liczyć w tej kwestii od małża... Poznałam go dobrze jak byliśmy parą i narzeczeństwem i nie liczę ze się teraz jakoś zmieni bo jesteśmy małżeństwem... Ale rozumiem cię, ja też chciałabym być czymś miłym zaskoczona

Lolitka ja I trymestr miałam sielankowy, zero wymiotów tylko czasem mdłości. Teraz też ok. Tylko może szybciej się męczę...
No i ciągle nie czuję boba...

Opis pruknięć mega... mam tak samo:haha ha: tylko u mnie do smrodku jeszcze dochodzi dzwięk:h ahaha: hihi ubaw ma małż po pachy... Mówi że dziecko się nie rusza bo się biedne boi i nie wie co się dzieje dookoła przez te dzwięki

Vampirka super że dzidzia się uaktywnia... Ja też chce
No i dla małża za pamięć i róże.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:06   #2063
Seleniti
Zadomowienie

martuszka nie widziałam się z mamą TŻta ale TŻ opowiedział mi zabawną poranną sytuację zwykle rano do mojego A przychodzi budzić go ciocia w dokuczliwy sposób, TŻ zapomniał zamknąć drzwi ona wchodzi z impetem patrzy się zszokowana przeprosiła i wyszła ja sobie wtedy spałam w najlepsze, potem się śmiałam, że będzie mieć nauczke i już mu nie będzie rano przeszkadzać :P

Cytat:
Haha, może to proroczy i za rok przeżyjesz deja vu?
Możliwe

Kasiab tak wiem
przykro mi, że zawiodłaś się na mamie :/ niefajny "prezent" mam nadzieję, że się opamięta. A co do męża toż to facet mój też mi nawet życzeń nie złożył, a jak mi zepsuł urodziny to już wolę nie mówić, nie zaprzątaj sobie tym głowy myszko ja wiem, że to bardzo boli, zawsze możesz dać mu jakąś nauczkę główka do góry Piękna pamiętaj, że twarz wyrażając smutek używa o wiele więcej mięśni niż kiedy wyraża szczęście, a więc uśmiechnij się Kochana

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:09   #2064
paulka0212
Wtajemniczenie

U mnie połowa pierwszego trymestru była tragiczna.... wymioty dzień w dzień.
No ale na szczęście pod koniec tygodnia zacznę drugi trymestr i jest już, w tym momencie o wiele lepiej....
Prawie już nie wymiotuje chociaż nie będę zapeszać
Wczoraj nawet zjadłam dwa cukierki bajeczne :P

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:35   #2065
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian fakt mógłby tak codziennie zasypiać. Ale powiem Ci że np. na drzemkę zasypia bez problemu w 5min a na noc czasem i 40min musi minąć zanim zaśnie.

Niegrzeczna super że z Igą już lepiej

Seleniti to teraz za każdym razem będzie pukać to ja wolę nie wspominac w jakim momencie Nam kiedyś dziadek TŻ wszedł wieczorem :P dobrze że był trochę wstawiony i nic nie pamięta

Oskar właśnie zasnął i mam spokój , bo zupka od wczoraj a na drugie mam ryż z warzywami na patelnię :P
Stary 2013-11-26, 12:39   #2066
meniaa94
Wtajemniczenie

Mmmm ... ale zapachy z kuchni dolatują do mnie
Mamusia dziś na obiad robi łazanki mmm ... na szczęście odpocznę kilka dni od obiadków jak mojego nie ma,bo jest na poligonie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Nikii to już lepiej nie wspominaj co robiliście u nas kiedyś brat wszedł haha ... a jak mama czasem nas wołała jak siedzieliśmy u niej,zwłaszcza to były początku związku i czasem mój tż sypiał u moich rodziców jeszcze to mówiłam,żeby weszła jak coś chce to ona,że mnie bo woli nie zastać nas w nieciekawej sytuacji wstydziła się
Stary 2013-11-26, 12:43   #2067
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
martuszka nie widziałam się z mamą TŻta ale TŻ opowiedział mi zabawną poranną sytuację zwykle rano do mojego A przychodzi budzić go ciocia w dokuczliwy sposób, TŻ zapomniał zamknąć drzwi ona wchodzi z impetem patrzy się zszokowana przeprosiła i wyszła ja sobie wtedy spałam w najlepsze, potem się śmiałam, że będzie mieć nauczke i już mu nie będzie rano przeszkadzać :P

Możliwe

Kasiab tak wiem
przykro mi, że zawiodłaś się na mamie :/ niefajny "prezent" mam nadzieję, że się opamięta. A co do męża toż to facet mój też mi nawet życzeń nie złożył, a jak mi zepsuł urodziny to już wolę nie mówić, nie zaprzątaj sobie tym głowy myszko ja wiem, że to bardzo boli, zawsze możesz dać mu jakąś nauczkę główka do góry Piękna pamiętaj, że twarz wyrażając smutek używa o wiele więcej mięśni niż kiedy wyraża szczęście, a więc uśmiechnij się Kochana

Ja mu dam jutro nauczkę No i mam nadzieję, że dziecko mnie chociaż nie zawiedzie i pokaże się mamusi

Byłam na spacerze na zakupach dotleniłam się i mi zły nastrój troszkę przeszedł. Kupiłam sobie dużego kubusia marchew malina jabłko i gazetkę do poczytania M jak mama i będę studiowac.

Na obiad dziś serwujemy rosół i wczorajszą karkówkę mam według przepisu paulki Pyszota, polecam
Niki narobiłaś mi smaka tym ryżem z warzywami. Jutro sobie zrobię bo mój mąż nie lubi warzyw
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 12:46   #2068
meniaa94
Wtajemniczenie

kasiab tak napisałaś o karkówce to mi się przypomniały żeberka z programu Ugotowani ... są przepyszne ! zawsze tż prosi mnie żebym je robiła,naprawdę w rodzinie taką furorę zrobiły są to żeberka w glazurze miodowo cebulowej ... takie upieczone,słodziutkie mmm ...
Stary 2013-11-26, 12:46   #2069
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Mmmm ... ale zapachy z kuchni dolatują do mnie
Mamusia dziś na obiad robi łazanki mmm ... na szczęście odpocznę kilka dni od obiadków jak mojego nie ma,bo jest na poligonie

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Nikii to już lepiej nie wspominaj co robiliście u nas kiedyś brat wszedł haha ... a jak mama czasem nas wołała jak siedzieliśmy u niej,zwłaszcza to były początku związku i czasem mój tż sypiał u moich rodziców jeszcze to mówiłam,żeby weszła jak coś chce to ona,że mnie bo woli nie zastać nas w nieciekawej sytuacji wstydziła się
Nas chyba nikt nie zaskoczył w jednoznacznej sytuacji Ale chwilę po tak... Przeważnie był to brat który krzyczał:"zakładac majtki, wcchodzę" No i czesto było tak, że mąż zdążył ja nie i leżałam jak głupia pod kołdrą
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 12:47   #2070
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Na obiad dziś serwujemy rosół i wczorajszą karkówkę mam według przepisu paulki Pyszota, polecam
Niki narobiłaś mi smaka tym ryżem z warzywami. Jutro sobie zrobię bo mój mąż nie lubi warzyw
Cieszę się że smakuje

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości