|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
witam, wreszcie dorwałam sie do kompa bo tak to tylko z tel was podczytuje. Od czwartku jesteśmy w domku. Jak wiecie Nikola urodziła sie 18.11.2013 o 23:00. Był to taki w sumie poród z zaskoczenia hehehe A BYŁO TO TAK........... tegoż cudownego dnia słabo czułam ruchy małej praktycznie do godziny 14 tylko dwa słabe więc zadzwoniłam do położnej i kazała mi przyjechać zbadac tętno małej. Coś po 14 byłam u niej tętno w miare ok ale bliżej niższej granicy. Kazała zadzwonić do gina powiedzieć o tętnie i ruchach więc zadzwoniłam akurat miał dyżur w szpitalu to kazał mi przyjechać już do zostania w szpitalu. Pojechalismy w domu jeszcze obeczałam sie jak bóbr bo zostawiałam syneczka wogóle po drodze dopiero sie uspokoiłam. W aucie kilka skurczy...po drodze zajechalismy jeszcze do lidla na zakupy.....i tak o 18 dojechalismy na IP. Tam papierologia, KTG, USG badanie -rozwarcie na 1 palec ale szyjka twarda i wogóle brak widoków na poród. Decyzja - próba Oksy.....jak będzie ktg brzydkie robimy cesarke...jak ok a nic sie nei bedzie działo powtorka w środe....albo urodzimy ale to mało prwadopodobne. Poszliśmy na porodówke mężuś cały czas ze mną oczywiście tam o 19:00 podłączyli oksy ale połozna po badani stwierdziła, że z 2 godzinki poleże i na oddział pojde bo nic z tego nie bedzie.....no więc leże....o 20:00 przyszedł gin bada a tu 3 palce więc przebija pęcherz....leże czekamy az sie podkręci akcja troche i o 21:00 lewatywka.....leże dalej boli jak cholera coś po 22 przyszedł anestezjolog i podał zzo zrobiło sie fajnie skurcze czułam jak ból przy okresie (troche mnie to zdziwiło bo przy synku po zzo nie czuła w sumie nic tylko lekkie napinanie) i o 22:45 połżna jeszcze próbowała coś zrobić z szyjką bo sie rozwierała ale sztywna była no nic w koncu decyzja rodzimy a tu zaskoczenie bo ja wszytsko czuje boliiiiiiiiiiiiiii ale dałam rade i o 23:00 wyszła moja księżniczka Pije tylko cycusia a mleka mam jak dojna krowa nie przejada nawet musze ściągać. Teraz księżniczka śpi więc mam czas w sumie nawet jak nie śpi to sobie gzrecznie leży. Wczoraj skonczyła tydzien była u nas położna i mała w 3 dni przybrała 190 g
|
|
#2972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
takie opisy porodów moge czytać i za przybieranie małej na cycusiu
|
|
#2973 |
|
Zakorzenienie
|
basiula-
za opis. oród tez ekspresowy
|
#2974 |
|
Wtajemniczenie
|
Basiula
![]() Rybka mi ta opcja ze sweterkami chyba bardziej pasuje, a sukienka śliczna Dziewczyny, które się z rwą męczyły- gdzie to konkretnie boli i jak? poza tym, że pierońsko od dwóch dni mam takie dziwne bóle nad lewym pośladkiem bardzo nisko, tak jakby jakieś krótkie skurcze i tak mi się wtedy noga ugina jak idę to nie jakieś początki?
|
|
|
|
#2975 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dłuższej przerwie. Jak pisałam wcześniej 21.11 miałam się stawić do szpitala o 6 rano.
O godzinie 8 miałam cc i na świat przyszedł nasz synek dokładnie o 8.22 Mikołaj waga 3950 i 53 cm . Dzisiaj wróciliśmy do domu niestety nie miałam dostępu do internetu i was nie dam rady nadrobić. W tej chwili walczymy z cycem i jest to bardzo mordercza walka bo mały albo nie chce wcale złapać albo zasypia przy jedzeniu. Ale się nie poddajemy. Edytowane przez ania_cz79 Czas edycji: 2013-11-26 o 12:04 |
|
|
|
#2976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i trzymam kciuki za cycolenie
|
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaś u nich jest spokojniejszy może dlatego że oni mówią do niego normalnie a moja teściowa nie potrafi mówić cicho i spokojnie tylko krzyczy - taki typ człowieka. Jaś się przez to stresuje i płacze ![]() Młody przy jedzeniu uwalił kupala i poszedł spać a ja siedzę i się zastanawiam czy go przebierać i budzić czy czekać aż się obudzi
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób.
Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze
|
|
|
|
#2979 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
babku super opis
mąż wspaniale się zachowywał![]() Co do prania ręczników, niestety piorę często ponieważ moja niuńka lubi robić w niego kupkę Mimo tego ze podkładam tetre nie raz już nie uratowała ręcznika![]() Ciuszki prasuję po każdym praniu, swoją drogą niezły stos na mnie czeka. Cytat:
Cytat:
![]() hehe ja też w ciąży tańczyłam przy desce za karuzele!Nie wiem czy to były kolki...córa nie mogła zrobić kupki przez całą noc, ewidentnie bolał ją brzuszek..za to koło 9 takiego walnęła kupala że aż na plecki poszło..ja nie wiem no tak jest co noc praktycznie ![]() Cytat:
![]() Uwielbiam takir jarmarki Musimy kupić choinkę i bombki....Cytat:
Najlepszy emot Wczoraj się śmiałam jak rybka napisała o bananie w czekoladzie ![]() Cytat:
Sukieneczka rewela Cytat:
za opis! A księżniczka bardzo grzeczna...aż zazdraszczam![]() Muszę usiąść i skrobnąć swój opis porodu, jak mała mi dziś uśnie po południu ( ) to skrobnę |
||||||
|
|
|
#2980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I w końcu po trzecie zawsze byłam histeryczką i panikarą. Także proszę wziąć to wszystko pod uwagę przy czytaniu ![]() Po za tym poród uważam za najpiękniejszą chwile w moim życiu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2981 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam mocno kciuki za cycolenie ![]() Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób. Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]Wspaniale czytać takie newsy Trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas częściej---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Czy można zjeść dżem własnej roboty jagodowy albo wiśniowy? |
||
|
|
|
#2982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje mocne za cycolenie ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób. Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]super że u Was wszystko dobrze się układa ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Nawet po porodzie w szpitalu dostałam na śniadanie kanapki z dżemorem truskawkowym
|
|||
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też!
![]() ![]() Cytat:
i kciuki za karmienie |
|
|
|
|
#2984 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te komplety eleganckie z czapkami w ogóle mi się nie podobają, ale to tylko moje prywatne zdanie. Sukienka Twoja świetna!Będziesz super laska w niej! Cytat:
dużego Syncia! Tak trzymaj i nie poddawaj się z cycoleniem! Już niedługo będzie dobrze!Cytat:
![]() A tak w ogóle to dlaczego nie mieszkacie z Damianem u Twoich rodziców tylko u jego mamy? Przepraszam, że pytam i jeśli nie chcesz to nie odpowiadaj. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43891533]Dziewczynki podczytałabym Was, gdybym miała lepszy internet, a tak to wchodzę szybko w wolnej chwili i zaraz mi się gubi zasięg, a mały się budzi i rezygnuję z dalszych prób. Więc tak szybko donoszę co u nas: wczoraj byłam na zdjęciu szwu, czekałam godzinę, Michał w samochodzie już zaczął marudzić. Lekarz był niezbyt miły, jęczał, że przyszłam w 8 dobie (bo 6 była sobotą, a położne nie kazały zawracać głowy w weekend). No, ale grunt, że już. Czuję się świetnie i zachodzę w głowę dlaczego moja 1 cc była taka jakaś nieudana- wtedy czułam się po stokroć gorzej. Teraz już śmigam jak dawniej i muszę sobie przypominać, że tydzień temu miałam operację- inaczej nosiłabym krzesła i myła podłogi na kolanach ;p Jeśli chodzi o Michasia- macierzyństwo weryfikuje wiele kwestii... Pozbyłam się chyba wszystkich zasad, które miałam przy Oli ;p Śpi z nami, potrzebował smoczka więc mu go dałam- inaczej nie odczepiłabym go od cyca. Wysypiam się i staram mieć jak najwięcej czasu dla Oli, która ciągle pyta czy ją kocham. Przeżywa wszystko na swój sposób, ale mówi, że kocha Michasia. Mąż bardzo mi pomaga, praktycznie tylko on przewija małego, pomaga w kąpaniu. Przez to, że był przy skurczach, że był po cc, że pocałował mnie, podziękował i był u nas codziennie- bardzo się zbliżyliśmy. Więc u nas dobrze Jestem szczęśliwa. Mam nadzieję, że każda z Was jest i że wszystkie trudy macierzyństwa niebawem się rozwieją i zostanie sama radość ![]() Pozdrawiam ![]() Tak więc u nas dobrze [/QUOTE]Bardzo się cieszę, że u Was się tak pięknie układa. Piękna, zgrana, szczęśliwa rodzinka! Oby było tak jak najdłużej. dla męża za pomoc i nastawienie.
|
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mieszkamy u mnie bo nie ma miejsca, może napiszę inaczej, miejsce by się znalazło bo miałam swój pokój ale siedzielibyśmy wszyscy na kupie. Moi rodzice mieszkają w bloku. Brat ma malutki pokój mieści się w nim tylko łóżko i komoda, reszta szafek na ścianach bo nie ma miejsca. Oprócz tego małego pokoiku był jeden duży który rodzice przedzielili na pół ścianką gipsową żebym i ja swój kącik miała... Strasznie mało miejsca jak na tyle ludzi. A teściowa jest sama, nas jest troje, teściowa zajmuje raptem tylko 1 pokój a w sumie pokoi jest 6 na górze 3 i na dole 3 |
|
|
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
co do spodni- oczywiście w kościele widać ich nie bedzie ale potem zdjęcia bedai bedzie je widac
ej, jak można nazwać szczotkę do sprzątania KAŚKA???????????????????: mur:
|
#2989 |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
mąż się trochę ogarnął i mamy w końcu zarejestrowane dziecko ![]() powiedzcie mi czy Wy też jestescie ciągle głodne ? ![]() no i może któraś z mam wie jak długo dziecko powinno się karmić co 3h? |
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
Ryba może ona w zestawie z jakąś panią Kasią co nią macha
|
|
|
|
#2991 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam fotki ubranek,bo robiłam dla koleżanki
+ kocyktakie, które podobają mi się najbardziej ![]() Gdyby jednak okazał się Jaś to jest też kilka niebieskich bluz, białych body itp.
Edytowane przez lusesita23 Czas edycji: 2013-11-26 o 12:40 |
|
|
|
#2993 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma chyba reguły, każde dziecko najada sie w swoim tempie. |
|||
|
|
|
#2994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najbardziej podoba mi sie brazowy pajac ![]() weronisiek- fajnie czytac takie pozytywne wpisy
|
|
#2995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka jeszcze z wyrka
Zaniosłam małą na dół po karmieniu i miałam się wykąpać a ona w ryk...ponosiłam chwilkę i zasnęła mi na klacie, teraz ją odłożyłam do łóżeczka i jakoś tak niespokojnie śpi. Idę coś wszamać, bo niedługo pewnie znowu się obudzi.... Cytat:
super, że szybko poszło Cytat:
Aaa i prasuję też po każdym pranku, tak byłam ciekawa jak to u Was jest i kiedy z tego zrezygnować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i powodzenia w cycoleniu Babku, Basiula za opisyDomi fajny bujaczek Weronisiek super, że u Was wszystko gra ![]() Kto dziś rodzi??
|
|||||
|
|
|
#2996 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Widocznie można -tak samo jak robot wielofunkcyjny "Kasia", czy płyn do mycia naczyń "Ewa". ![]() Cytat:
za ogarnięcie męża i zarejestrowanie!Cytat:
|
|
|
#2997 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2999 |
|
Raczkowanie
|
basiula19 też zastanawiam się nad zzo ale sama nie wiem
boje się, a dziś KTG ale będe pozytywnej myśli---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- tak wogole super opis brawo
|
|
|
|
#3000 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mieso to jakie? Bo na obiad bym miala akurat Cytat:
Cytat:
Co do recznikow to ja w takim razie mam kuku. Tez podkladam tetre a recznik mam na trzy kapania Cytat:
mój Tż z nia cwiczył I bardzo sobie chwalił. Ja dzis zakwasy mam na udach I na brzuchu , ale spodziewAłam sie gorszych Cytat:
Juz nie długo ostatnia nie bedziesz napewnoWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.

tam o 19:00 podłączyli oksy ale połozna po badani stwierdziła, że z 2 godzinki poleże i na oddział pojde bo nic z tego nie bedzie.....no więc leże....o 20:00 przyszedł gin bada a tu 3 palce więc przebija pęcherz....leże czekamy az sie podkręci akcja troche i o 21:00 lewatywka.....leże dalej boli jak cholera coś po 22 przyszedł anestezjolog i podał zzo zrobiło sie fajnie skurcze czułam jak ból przy okresie (troche mnie to zdziwiło bo przy synku po zzo nie czuła w sumie nic tylko lekkie napinanie) i o 22:45 połżna jeszcze próbowała coś zrobić z szyjką bo sie rozwierała ale sztywna była no nic w koncu decyzja rodzimy a tu zaskoczenie bo ja wszytsko czuje boliiiiiiiiiiiiiii ale dałam rade i o 23:00 wyszła moja księżniczka
i za przybieranie małej na cycusiu
to nie jakieś początki?

) to skrobnę
za cycolenie