Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 09:54   #2551
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
nie wiem co się ze mną dzieje. Nie dość, że błędy ortograficzne walę jak w pierwszych klasach podstawówki, to jeszcze nie wiem co wstawiam Parowar nkupiłam taki: http://www.amazon.co.uk/Russell-Hobb.../dp/B00FKTC7KM
dzis bedziemy testowac z Sofką
Fajny parowar I krzesełko też

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
taka nakladka na wozek?
Wiesz co u nas to nie jest taka typowa nakładka tylko taki śpiworek lekki moim zdaniem. Bo jest na polarze i kładę go pod Lenkę w spacerówce i pasy przez niego przekładam. Tylko nie jest mega gruby, więc zobaczymy jak się sprawdzi tzn.czy w zimie nie trzeba będzie czegoś dokupić jednak

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Jula wczoraj pierwszy raz się obróciła sama na brzuszek i to nie przypadkiem,bo potem trenowała i trenowała.
Brawo dla Julki

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ale taka refleksja - jak wiecie moja babcia jest ciężko chora i nie wstaje, a codziennie ma gości. sąsiadki, koleżanki, znajomi z koła lwowiaków, przyjaciółki ze szkoły, nauczycielki ... a najlepsze że nikomu praktycznie nie mówiła o chorobie, co chwila ktoś dzwoni że "się dowiedział" i kiedy może przyjść odwiedzić ... wiecie co, chciałabym tak na starość, mieć takie życie że tylu życzliwych ludzi wokół ... babcia leży od 3 tyg i ma już dość odwiedzin bo codziennie ktoś dziś o 9 rano nauczycielki ze szkoły były bo szkoła jest po drugiej stronie ulicy, a babcia była tam wiele lat dyrektorką. ja jeszcze w piżamie, nieogarnięta
To bardzo miłe faktycznie Pisałaś kiedyś, że babcia jest znaną i szanowaną osobą i fajnie, że ludzie o niej pamiętają w takiej chwili

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:21   #2552
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
Hawwa i hump, czy to na brodzie czy na szyji, moze to byc efekt uboczny zabkowania. to przez sline

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A tak wgl to dzień dobry
dobry dobry

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość

i to, że decydując się na dziecko trzeba liczyć się z niewsypaniem to prawda, ale to, że koniecznie trzeba sie nie wysypiać, bo ma się dziecko i nic nie próbować zmieniać to już nie prawda
zgadzam się
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 10:23   #2553
vvgh
Wtajemniczenie

Mój misiak popatrzył trochę na Reksia w telewizji i gadał : "Gii gii"
Stary 2013-11-26, 10:24   #2554
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kurde.. współczuję Wam tego szpitala.. kiedy Was wypuszczą? Po co Was tam trzymają ? Nienawidzę szpitali.. po porodzie cc ma drugą dobę wyszłam byle tam nie siedzieć w domu zawsze najlepiej dochodzi się do siebie..

kurdeeee !!! nie wiem jakie wybrać krzesełko
niech mi ktoś pomoże

Mamy małą kuchnię i chciałąm coś zgrabnego.. ale wszystkie te mniejsze, składane na płasko wydają się jakieś takie mało stabilne..
z drugiej strony krzesełko będzie tylko do karmienia.. Raczej nie do przesiadywania i zabawy.. Nie wiem jaki model wybrać..
lonely a chcesz firmówkę, czy nei koniecznie?
bo ja bym brała coś takiego i bym sobei dupska nie zawracała ja mam chicco polly magic, krzesełko jest fajne, jest solidne, ładne, ale ciężkie jak cholera, poza tym nie stoi w jednym meijscu i np. jak karmię Małego to musze to ciągac sobei pod kanapę i teraz bym brała z 4 kółkami z blokadą
Te nie jest głupie http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...710719165.html

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Też mi się zdarza tak spać, jak mała śpi z nami I rozczula mnie, jak zmieniam bok i np. wciskam się między nią a męża, a ona wtedy fik i już jest na tym boczku, na którym będzie jadła

Spytam jeszcze tylko - czy któraś z Was, przy ząbkowaniu maluszka, zaobserwowała wysypkę na bródce?
oj tak to też jest genialne, to odwracanie się na stronę na którą ja jestem
nam ostatnio wychodzi jakieś kilka krosteczek, ale i ginie.jak u Was wygląda?

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
YY pierwsza jestem dziś??:O

Hej

Gratuluję wszystkim ukończonych miesięcy,ząbków wszystkich sukcesów.

Marchewka, kuzyn też czeka na adopcje i czeka, żeby mu dziecko przyznali A tu taki maluszek... Ale skoro matka podpisała papiery,to dała mu szansę na znalezienie domu... Są matki , które nie podpisują papierów,,znikają gdzieś" i dziecko nie może trafić do adopcji bez tych papierków... Sąd to chyba jakoś rozwiązuje Nie wiadomo, co ją do tego skłoniło

Jula wczoraj pierwszy raz się obróciła sama na brzuszek i to nie przypadkiem,bo potem trenowała i trenowała.

Widziałam wczoraj pogadankę o usypianiu po raz kolejny
Jak kiedyś mówiłam-niech każda robi, jak uważa i jak jej i dziecku dobrze.
Nie ma co się przegadywać, który sposób jest lepszy....

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To ja znów dziś przypominam o Diablowym głosowanku. 3 głosy od każdej poprosze
A idziemy jak burza. Wczoraj było 160 a dziś już prawie 230. Jak przez tydzień utrzymamy takie tempo to naprawdę damy Diabli szansę na zwycięztwo Póki co Ktoś tam ma ponad 320
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

U nas dziś po raz pierwszy noc taka, że Daro zaczął o 4 w nocy gadać i gadał 40 min. Myślałam, że już nie uśnie, ale jakoś go piersią uśpiłam...oczywiście nie na długo bo 7 to maks jego możliwości Na szczęście od 7 do 8 TŻ szykuje się do pracy więc się nim zajmuje a ja jeszcze śpię
niezawodna jesteś

dzień dobry
My dzisiaj drugą noc z Kubą do 10:00 śpimy
Stary 2013-11-26, 10:27   #2555
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
I ja się wysypiam tak apropo. Mam przyjaciółkę co karmi w nocy swoją 2,5 letnią córkę i jest to najszczęśliwsza mama i najszczęśliwsze dziecko jakie znam.
i oto w tym chodzi. żeby robić tak żeby być szczęśliwym, i żeby dziecko było zadowolone. ja bym szczęśliwa nie była tyle karmiąc. mnie cieszą nowe posiłki, i coraz mniej cyca

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

ale taka refleksja - jak wiecie moja babcia jest ciężko chora i nie wstaje, a codziennie ma gości. sąsiadki, koleżanki, znajomi z koła lwowiaków, przyjaciółki ze szkoły, nauczycielki ... a najlepsze że nikomu praktycznie nie mówiła o chorobie, co chwila ktoś dzwoni że "się dowiedział" i kiedy może przyjść odwiedzić ... wiecie co, chciałabym tak na starość, mieć takie życie że tylu życzliwych ludzi wokół ... babcia leży od 3 tyg i ma już dość odwiedzin bo codziennie ktoś dziś o 9 rano nauczycielki ze szkoły były bo szkoła jest po drugiej stronie ulicy, a babcia była tam wiele lat dyrektorką. ja jeszcze w piżamie, nieogarnięta

pędzę na zakupy
ale fajnie twoja babcia musi być super-człowiekiem że tyle życzliwości doświadcza od osób które spotkała
Stary 2013-11-26, 10:28   #2556
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość

dzień dobry
My dzisiaj drugą noc z Kubą do 10:00 śpimy

Łooooł!!! Do 10?! my codziennie do 5.50
Stary 2013-11-26, 10:43   #2557
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo dyskusji o karmieniu w nocy
Przeczytajcie 2 razy co do siebie wysyłacie, bo niefajnie się tu robi. Mnie na przykład nie obchodzi czy ktoraś z was karmi co godzinę czy, nie karmi wcale. Jak to mówią żyj i daj żyć innym. Gold nikogo nie zmusza tutaj do zmiany przyzwyczajeń więc nie widzę powodu do krytyki, skoro u nie to się sprawdza. Każde dziecko jest inne i skoro jej zaakceptowało tak syzbko zmianę to znaczy, że na pewno wyjdzie im to obojgu na dobre

no i tyle

a u nas dwójki idą i chyba tyle z nowości

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

a co do tego, że dziecko się oduczy samo, to znam przypadke 2,5 rocznego dzieciaka który je kilka razy w nocy cyca

i to, że decydując się na dziecko trzeba liczyć się z niewsypaniem to prawda, ale to, że koniecznie trzeba sie nie wysypiać, bo ma się dziecko i nic nie próbować zmieniać to już nie prawda
ja sie zgadzam jak najbardziej. ale to wlasnie gold powiedziala, ze kazda z nas czeka oduczanie... to sie postawilam bo znam naprawde wiele przypadkow, ze "samo wyszlo".
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 11:38   #2558
Ashyshqa
Zakorzenienie

Ech, nie bede juz ciagnac tematu bo mam wrazenie, ze jakbym sie nie starala mowic o SWOICH odczuciach i podejsciu, zaraz znajdzie sie ktos urazony...

Xal u nas to spanie tylko.ze.mna zaczelo sie jak Sofia skonczyla 3mce czyli prawie 2 miesiace po szpitalu i miesiac po.przeprowadzce. Wczesniej na dzien zasypiala glaskana w lozeczku a na noc na cycku i byla przekladana do lozeczka albo spala z nami. Roznie. A potem nagle sie wszystko skonczylo i tylko ja i juz. Ale zeby nie bylo. Ja sie generalnie wysypiam Spimy po 10h czesto. Nocnych pobudek zazwyczaj nawet nie rejestruje. No moze jedynie ta przy ktorej musze zmienic piers
Proby przekladania Sofii do lozeczka bede podejmowac, zeby dac jej szanse pokazania nam czy jest na to gotowa (ale to juz w nowym roku, bo jak pisalam w tym.mieszkaniu juz na lozeczko polozylismy kreske ) ale nic na sile
Gold, a jakiego tableta Ci maz sprawil? Chcemy sobie kupic na swieta jako laczony prezent ale juz mnie glowa boli od ogromu opcji do wyboru. Co sie na jakis zdecydujemy to pojawiaja sie watpliwosci Zastanawiam sie tez jak go bede uzywac w towarzystwie Sofii moj telefon i lapek sa na celowniku jak tylko pomysle o tym by z nich skorzystac
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:08   #2559
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash Bartek też nie miał problemu ze spaniem, zasypiał przy piersi i odłożony do łóżeczka nie budził się albo otwierał oczy i po chwili spał, czasem w ogóle sam zasypiał, a teraz potrzebuje, żebym była przy nim. Pewnie ktoś może powiedzieć, że tak go przyzwyczaiłam. Być może ale wolę to i się wysypiać a w dzień trochę przy nim poleżeć, żeby się zdrzemnął niż zarywać noce i bujać go, usypiać godzinę

Cloche drugi dzień marchewki i mieliśmy dziś 3 dorosłe kupy Mam nadzieję, że brudne bodziaki i spodenki pójdą w zapomnienie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:09   #2560
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak,tak czytalam o tym tez u Tracy. Mimo to nie zamierzam na sile probowac usypiania w lozeczku (ktore swoja droga jest juz wczesciach na strychu ) bo wystarczajaco duzo mamy placzu bez takich prob. Wierz mi, u nas nie ma pojekiwania, marudzenia. Jest placz na 100%, jakby od niego zycie mialo zalezec... wiec staram sie reagowac jak szybko umiem, zeby Sofii zaoszczedzic stresu. I nie uwazam, ze to placz wymuszajacy (jesli,ktoras z Was chcialaby to zasugerowac) Powiedz mi Gold, naprawde uwazasz, ze ta metoda jest dla kazdego?
Też tak miałam. Moja kolezanka mówiła, że jej dziecko też mocno płacze, ale jak usłyszałam ten cichy jęk jej dziecka to się załamałam. Moje to się wydzierało aż się krztusiło. Tak to jest, ktoś obok Cię nie zrozumie, jak nie ma takiego problemu. Mój już tak nie ryczy, ale było masakrycznie.
Stary 2013-11-26, 12:22   #2561
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Łooooł!!! Do 10?! my codziennie do 5.50
Jak Kuba był maleńki to i do 11:00 potrafiliśmy spać, to spioch po mamusi Ale bywa tez oczywiście tak, ze śpimy do 7:00 czy 8:00 ;/ Ale 5:50 dzień w dzień?

Kupiłam wczoraj te klocki w biedronce i obkupiłam się w płatki śniadaniowe i crunchy bo jest -30%
Klocki są super, śliczne kolory, ręcznie wykonane i sporo ich jest

A i dzieczyny najważniejsze, jak któraś z Was używa to w biedronce sa w mega cenie kosmetyki max factor, ja używamy akura tych co są i fajnie, bo juz puder mi sie kończył.
Jest tusz 2000 kcal i puder creme puff za 21,99

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 12:34   #2562
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak Kuba był maleńki to i do 11:00 potrafiliśmy spać, to spioch po mamusi Ale bywa tez oczywiście tak, ze śpimy do 7:00 czy 8:00 ;/ Ale 5:50 dzień w dzień?

Tak, dzień w dzień. Ze dwa razy się zdarzyło, że do po 7 spaliśmy. Ale ja mojego kładę tak o 19 spać. Mój się budzi równo ze swoim rocznym sąsiadem
Stary 2013-11-26, 12:43   #2563
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dzień w dzień. Ze dwa razy się zdarzyło, że do po 7 spaliśmy. Ale ja mojego kładę tak o 19 spać. Mój się budzi równo ze swoim rocznym sąsiadem
SZCZERZE Ci współczuję Ja jeszcze nigdy nie rozpoczęłam dnia z Bartkiem tak wcześnie.

Stary 2013-11-26, 12:44   #2564
vvgh
Wtajemniczenie

U mnie cały dzień rytmy ten biedronki wybrzmiewają Padam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 9eba2fb136d72bd2313d45ccd102fa8a.jpg (24,6 KB, 5 załadowań)
Stary 2013-11-26, 12:45   #2565
karota11
Zadomowienie

A no to bardzo wcześnie go kładziesz, mąż teraz wraca z pracy ok 19:00 i dopiero Mały jeszcze się z nim bawi, kąpiemy, a często ktoś do nas przychodzi, to wogóle pora się opóźnia i dlatego Ja wolę wieczorem sie z Małym pobawić, a rano pospać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 12:47   #2566
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
SZCZERZE Ci współczuję Ja jeszcze nigdy nie rozpoczęłam dnia z Bartkiem tak wcześnie.
Mój jak był malutki to o 4 wstawał.
Ja lubię wcześnie wstawać, nie lubię spać, więc mi to nie robi. A Wy do której śpicie?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
A no to bardzo wcześnie go kładziesz, mąż teraz wraca z pracy ok 19:00 i dopiero Mały jeszcze się z nim bawi, kąpiemy, a często ktoś do nas przychodzi, to wogóle pora się opóźnia i dlatego Ja wolę wieczorem sie z Małym pobawić, a rano pospać
A ja wolę wieczorem po uspaniu go móc coś zrobić. Nasz już tak około 18 zaczyna marudzić do spania Zawsze szedł spać o 20 lub po, ale po zmianie czasu tak nam się przestawiło
Stary 2013-11-26, 12:47   #2567
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jak był malutki to o 4 wstawał.
Ja lubię wcześnie wstawać, nie lubię spać, więc mi to nie robi. A Wy do której śpicie?
Ja nienawidzę wcześnie wstawać, uwielbiam spać! Bartka kładę między 19:00 a 20:00 i śpimy do 8:00 teraz już tylko niestety jak był mniejszy to do 10:00 spaliśmy

Stary 2013-11-26, 12:51   #2568
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nienawidzę wcześnie wstawać, uwielbiam spać! Bartka kładę między 19:00 a 20:00 i śpimy do 8:00 teraz już tylko niestety jak był mniejszy to do 10:00 spaliśmy
no to nieźle Moj odziedziczył to chyba po nas, bo mąż też nie lubi długo spać
Stary 2013-11-26, 13:03   #2569
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
odnośnie spania to Daro ciągle póki co budzi się 3x, ale dość ma stałe pory. Kładziemy go koło 20:00 ( po masażu i kąpieli- przy czym zauważyłam ostatnio, że kąpiel go tak relaksuje, że chyba mógłby zasnąć bez piersi, bo jak go TŻ w ręczniku z łazienki do sypialni przenosi to już zaczyna kimać, no ale musimy go jeszcze ubrać więc się nieco rozbudza), później budzi się między 23-24, później 2:30-3, póżniej 4:30-5:30, a później to już maks o 7 wstajemy.
Ale widzę,że też sam wyregulował sobie ostatnio dzienne drzemki. Zwykle pierwsza między 9, a 10, druga na spacerze między 12:30-13:00 i od kilku dni zaczyna mi po raz trzeci odlatywać koło 16:00 ( teraz właśnie śpi).
Cieszy mnie to bo w sumie póki co tylko chwilowo wprowadziłam drzemki metodą siedzenia przy łóżeczku i głaskania,a już nie muszę tego dalej ćwiczyć bo sam ostatnio już idzie spać.

Ale takie mam 2 pytania:
1. kiedy właściwie dzieci już ograniczają się do 1 drzemki? Tak, wiem, że to indywidualne, ale tak +/-?
2. Czy Wy ciągle smarujecie dzieciom pupki? My z TŻ w sumie rano i wieczorem i w ciągu dnia tak raz albo 2, a pozostałe przewijania bez smarowania i się zastanawiam w ogóle do kiedy w ogóle smarowanie tyłka ;p
to my mamy takie same drzemki w dzien.

ad.2 ja smaruje jak jest czerwona.

Cytat:
Marchewka! pragne donieść, ze bylysmy same z mloda na basenie bez wsparcia jak do tej pory hehe. tatuś jednak nie dal rady wyrwac się ze szkoły, bo egzaminy itd. podeszłam do tego dzisiaj na luzie - bez spięcia i pospiechu i było calkiem fajnie. rozebrałam mala, później siebie (mamy takie fajne materiałowe przewijaki, ze dziecko jakby wpada w korytko i mniej szans na to ze z niego wypelznie :P) wspólny prysznic i sup do wody (instruktor ja ode mnie odebral zebym weszla do wody). wyjście podobnie. on trzymal mala, ja sobie spokojnie wyszłam, ubrałam klapki, przygotowałam recznik, odebrałam dziecko. do szatni - przebieralnia z przewijakiem, wiec znow powoli i na luzie - najpierw mala wysuszylam, ubrałam i lezala sobie na przewijaku (oczywiście na brzuchu :P) a ja ogarnelam siebie. wyszlysmy dalej i tam już konczylam ubieranie, wsadziłam ja do fotelika... nie było zle
w Twoim przypadku najtrudniejszy do wykonania to jednak ten autobus - nie odwazylabym się
o super! A sama prowadzilas samochod?? ja prawko mam wiec w sumie jechac moge... droga straszna nie jest, w miare latwy dojazd i w sobote to nie bedzie duzego ruchu..moze jest do ogarniecia

Idziemy do domku.. i moze sie dowiem na co w zasadzie lezymy bo juz bylo kilka wersji - 3 migdal, zapalenie oskrzeli, wirusówka..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:10   #2570
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam wczoraj te klocki w biedronce i ...
Klocki są super, śliczne kolory, ręcznie wykonane i sporo ich jest
A duże te klocki czy małe i do połknięcia?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:18   #2571
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli zgadzam sie Toba w 200%

Jakos sie rozemocjonowalam ta dyskusja ale pewnie dlatego, ze poza Wami nie mam z kim pogadac i gdzie sie wyzyc
hehe wyzywaj się ile chcesz
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA

Cytat:
Wydaje mi sie, ze u podstaw tego 'sporu' lezy. od wielu wiekow stawiane w pedagogice pytanie czy czlowieka czlowiekiem czyni natura czy kultura mi blizsze jest stwierdzenie, ze natura zalatwila tu 90% roboty i jak nie bedziemy dzieciom przeszkadzac w rozwoju, a do tego damy dobry przyklad to rozwina w pelni swoj potencjal.

Ale rozumiem, ze inni moga uwazac, ze ingerencja kultury i wpajanie norm i zasad musi byc wieksze Na szczescie, jak tu wiele razy juz padlo: kazdy robi jak uwaza za sluszne.

ale mam nadzieje, ze wciaz mozemy na rozne tematy dyskutowac
dokładnie tak...

bylysmy na szczepieniu. ufff w końcu spokoj babeczka w rejestracji pomylila się z data, bo nasz lekarz jest zawsze we srody...i w sumie na dobre nam to wyszlo. poznalysmy drua lekarke w tej przychodni i już wiem, ze będziemy do niej chodzic. swietna babka, rzetelna, konkretna. zero pitu pitu, o co zapytałam odpowiedz czytelna i ba, pokrywajaca się z tym co wiem i mysle
karmimy się normalnie, obserwujemy wage, mogę ja wybudzac na cyca kolo polnocy poza tym mamy powtórzyć badania: morfologia, crp, tsh! i mocz. poza tym cwiczyc podciąganie za raczki, obroty przez prawe ramie. przy wkluciu cisza, przy wciskaniu plynu syrena, ale szybko jej przeszlo. zaliczylysmy spacer w największej sniezycy i teraz mala spi, a ja biore się za obiad.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
2. Szalona matka, wrzuć na luz z tą wagą i daj się dziecku wyspać
nie ma spania. ten tydzień był bardzo szalony jeśli chodzi o jedzenie...cyc co 3 godziny, kaszka, obiad, deser, wybudzanie o polnocy. dzisiaj waga pokazala 7kg. także 100 gramow do przodu
Xal chciałabym wrzuci na luz, ale zdrowie malej najważniejsze
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:27   #2572
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Xal chciałabym wrzuci na luz, ale zdrowie malej najważniejsze
Jak konsultowałaś z lekarką i kazała tak robić to ok już myślałam, że sobie wmawiasz

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:12   #2573
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
o 8 to my kiedyś wstawaliśmy. teraz jest zwykle 6-7
Stary 2013-11-26, 14:29   #2574
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o 8 to my kiedyś wstawaliśmy. teraz jest zwykle 6-7
u nas podobnie. i 3 drzemki w ciagu dnia. niestety czasem za krotkie, zeby mamusia cos zrobila pozytecznego w domu ale moze niedlugo uda sie nam przerzucic na dwie drzemki? bo ta trzecia czasem to tak pozno mlodemu wypada, a miedzy 19-20 myjemy i kladziemy sie juz na noc. no zobaczymy, jak nam sie plan ulozy...

a jeszcze napomkne na goracy temat ja sie wysypiam, a jak czuje sie zmeczona, to ucinam sobie drzemke z mlodym i juz. nikt nie twierdzi, ze bycie matka = niewyspanie. ani tez, ze wyspac mozna sie tylko po ustawieniu dziecka na przesypianie nocy. mi pobudki mlodego nie przeszkadzaja, o ile budzi sie na cyca i nic go nie boli. ostatnio jednak zabkowanie daje mlodemu w kosc i jest wiecznie rozdrazniony... i w nocy potrzebuje troche wiecej uspokajaczy niz zwykle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:54   #2575
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u nas podobnie. i 3 drzemki w ciagu dnia. niestety czasem za krotkie, zeby mamusia cos zrobila pozytecznego w domu ale moze niedlugo uda sie nam przerzucic na dwie drzemki? bo ta trzecia czasem to tak pozno mlodemu wypada, a miedzy 19-20 myjemy i kladziemy sie juz na noc. no zobaczymy, jak nam sie plan ulozy...
o drzemki dzienne też mamy podobnie
Stary 2013-11-26, 15:05   #2576
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój misiak popatrzył trochę na Reksia w telewizji i gadał : "Gii gii"
Moja koleżanka ma 2,5 mies. córkę i ostatnio mi się "pochwaliła", że jej córka już codziennie po 15-30 min.ogląda bajki i się do nich cieszy. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale my planujemy wstępnie do roku TV nie oglądać ( nie mówię o 5 min. gdy sam kuknie noszony na rękach).
Ale zobaczymy czy plan zrealizujemy.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
hehe wyzywaj się ile chcesz
http://demotywatory.pl/4237712/CIAZA
cudo

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:13   #2577
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
To ja znów dziś przypominam o Diablowym głosowanku. 3 głosy od każdej poprosze
A idziemy jak burza. Wczoraj było 160 a dziś już prawie 230. Jak przez tydzień utrzymamy takie tempo to naprawdę damy Diabli szansę na zwycięztwo Póki co Ktoś tam ma ponad 320
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253
spisujesz się na medal z tym przypominaniem

Cytat:
lonely a chcesz firmówkę, czy nei koniecznie?
bo ja bym brała coś takiego i bym sobei dupska nie zawracała ja mam chicco polly magic, krzesełko jest fajne, jest solidne, ładne, ale ciężkie jak cholera, poza tym nie stoi w jednym meijscu i np. jak karmię Małego to musze to ciągac sobei pod kanapę i teraz bym brała z 4 kółkami z blokadą
Te nie jest głupie http://allegro.pl/krzeselko-stolicze...710719165.html
właśnie już sama nie wiem czy chcę firmówkę czy nie.. nie mogę się na nic zdecydować, ciągle zmieniam decyzję.. to chicco co ty masz widziałam u kuzynki i jest za duże.. nie chcę takiego. Ale z drugiej strony jest solidne i wygodne
fajne to co wrzuciłaś.. ciekawe jak się spisuje. hmmm.. może coś takiego

Cytat:
bylysmy na szczepieniu. ufff w końcu spokoj babeczka w rejestracji pomylila się z data, bo nasz lekarz jest zawsze we srody...i w sumie na dobre nam to wyszlo. poznalysmy drua lekarke w tej przychodni i już wiem, ze będziemy do niej chodzic. swietna babka, rzetelna, konkretna. zero pitu pitu, o co zapytałam odpowiedz czytelna i ba, pokrywajaca się z tym co wiem i mysle
karmimy się normalnie, obserwujemy wage, mogę ja wybudzac na cyca kolo polnocy poza tym mamy powtórzyć badania: morfologia, crp, tsh! i mocz. poza tym cwiczyc podciąganie za raczki, obroty przez prawe ramie. przy wkluciu cisza, przy wciskaniu plynu syrena, ale szybko jej przeszlo. zaliczylysmy spacer w największej sniezycy i teraz mala spi, a ja biore się za obiad.[COLOR="Silver"]
za 100g do przodu i oby tak dalej
a to można tak ćwiczyć podciąganie za rączki ?
W. nie opanował przewrotów przez żadne ramię

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-26, 15:27   #2578
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
a jeszcze napomkne na goracy temat ja sie wysypiam, a jak czuje sie zmeczona, to ucinam sobie drzemke z mlodym i juz. nikt nie twierdzi, ze bycie matka = niewyspanie.
a widzisz, a mnie to nigdy nie wyszło jeszcze. jak Przemo śpi po pół godziny to nawet jak się kładę z nim to zanim zdążę zasnąć to pośpię 5 min i on już się budzi

babcia i prababcia zasponsorowały klocki z Biedry, kupiłam wlaśnie, będą pod choinkę

btw byłam u fryzjera. podciąć końcówki. skończyło się tym że mam włosy do ramion albo i krótsze, bo wycieniowane dobrze że akurat wyjątkowo obojętne mi było co robi, też wygląda ok, ale dłuuugi czas chciałam zapuszczać ...

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-11-26 o 15:44
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:29   #2579
Ashyshqa
Zakorzenienie

Marchewka, super, ze juz do domku Wy to sie macie z tymi szpitalami...

Diabli za szczesliwa 7 i fajnie, ze wreszcie trafilas na rozsadna lekarke. W dodatku bez zmiany przychodni.

Mialysmy dzis podejscie nr 1 do blw mieszanego z papka. A to dlatego, ze mialam mrozone warzyqa i po ugotowaniu byly bardzo gumowe wiec wolalam je zblendowac. W kawalku Sofia dostala brokula i ziemniaka. Ziemniakiem zaczela sie dlawic...Wzielam ja na boczek i wyplula co tam jej przeszkadzalo wiec pierwsze koty za ploty Ale jakie moje dziecko bylo przy jedzeniu szczesliwe I ja moglam spokojnie zjesc obiad bedziemy zdecydowanie kontynuowac jak skonczymy zapasy mrozonek. Nastepnym razem musze ja nagrac.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:30   #2580
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ale macie fajnie, razem swietujecie urodzinki u nas Nelcia miała być tatusiowa, ale pan doktor nie chciał jej wyciagnac z brzucha w tym terminie hehe. także jest 10 dni po ojcu i może i lepiej

STOOOO LAT DZIEWCZYNY!!!

Dziewczyny a dajecie jakieś probiotyki?
tak podawalam biogaie, po niej dicoflor, teraz znow planuje cos kupic. glownie ze względu na ochrone jelit przy wprowadzaniu nowych pokarmow, a odporność swoja droga i tu daje plame, bo chwile wyżej pisałam, ze apteczne cuda sa zbędne hehe.

widzialyscie nowe swiateczne emotki?

oto moi ulubiency:

hehehehe! eeeeekstraaaa![/QUOTE]
Dzięki
ja miałam termin z usg na urodziny męża, termin z om 10 dni wcześniej. W szpitalu patrzyli się na termin om i takim sposobem urodziłam 2 dni przed urodzinami męża...ale i tak uznaję że dostał najwspanialszy prezent na świecie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości