Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 12:47   #2071
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

kasiab przepraszam :P tekst brata świetny

A mi menia narobiła smaka tymi łazankami

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-11-26 o 12:58
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:48   #2072
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
kasiab tak napisałaś o karkówce to mi się przypomniały żeberka z programu Ugotowani ... są przepyszne ! zawsze tż prosi mnie żebym je robiła,naprawdę w rodzinie taką furorę zrobiły są to żeberka w glazurze miodowo cebulowej ... takie upieczone,słodziutkie mmm ...
Żeby to moje jeszcze żeberka lubiło to z miłą chęcią bym robiła On je tylko to co ma dużo mięsa i łatwo się obiera Jak zrobiłam skrzydełka to nie wiedział jak się do tego zabrac
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:51   #2073
meniaa94
Wtajemniczenie

Nikii wybacz,ale musiałam napisać bo tak mi pachnie z kuchni kapustą mmm ... już nie mogę się doczekać aż się zrobią

Już mamie zapowiedziałam,że robimy w tygodniu żeberka one łatwe są i przepyszne ! Jeszcze jedne kiedyś mama robiła w piwie ze śliwkami i rodzynkami ... PRZEPYSZNE ! Tylko te gotowane były,ale teraz nie zjem żeberek w piwie
Stary 2013-11-26, 12:52   #2074
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
kasiab przepraszam :P tekst brata świetny

A mi menia narobiła smaka tymi łazankami :ślina:
Też się teraz z tego śmieję, a wtedy nie wiedziałam co mam zrobic

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Nikii wybacz,ale musiałam napisać bo tak mi pachnie z kuchni kapustą mmm ... już nie mogę się doczekać aż się zrobią

Już mamie zapowiedziałam,że robimy w tygodniu żeberka one łatwe są i przepyszne ! Jeszcze jedne kiedyś mama robiła w piwie ze śliwkami i rodzynkami ... PRZEPYSZNE ! Tylko te gotowane były,ale teraz nie zjem żeberek w piwie
Ale w daniach które gotujemy z dodatkiem wina, piwa alkohol wyparowuje więc nie masz się co stresowac
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:01   #2075
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Ja też puszczam bączurki,bo wieczorami czasem czuje sie taka zagazowana,że co zrobić;p i ostatnio mąż mówi,że jak ogladał film(czyli ja spie a on lezy obok i ogląda tv)nagle poczuł taki smrodek,że szok..ale że to pewnie pies na dole pruknął Nie mógł uwierzyć,że jego żona może tak się spierdzieć

P.S. sorki za opis

Dajecie z tymi bąkami
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam

Wczoraj wieczorem zastosowałam sposób Emili na ruchy i zrobiłam sobie dłuuuuugą kąpiel Na początku nic się nie działo, ale potem znowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej Tylko tym razem namierzyłam je tak bardziej z boku na wysokości kości biodrowych... zawołałam TŻ i też poczuł ale potem dzieć znowu poszedł spać... i chyba to było to

i przed chwilą znowu udało mi się złapać pojedyńcze pyk...

Mało tego, więcej nie było... ale jest
No i doczekałaś się! Super, gratulacje!

Kasiab, straszna gaduła z Mamy. Może nie zdaje sobie sprawy z faktu, że źle postępuje? Pogadaj z Nią na spokojnie Wytłumacz, że jakby się Ona czuła w takiej sytuacji. A Mąż to baty powinien zebrać.

Ale robicie smaka na te łazanki i żeberka... Ja żeberka zawsze robię w kapuście i winie A mnie strasznie ciśnie na bigos i chyba w końcu zrobię, bo zdechnę

A dziś pomidorówka

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:02   #2076
lolitka888
Rozeznanie

No to superowo,że wszystkie sie już lepiej czujemy Ja też się męczę szybciej no i jeszcze drzemie po 2 razy w ciągu dnia

Vampirko extra,że Dzidziuś się ruszać fajnie zacząłMój zazwyczaj jest po prawej str.lub pod pępkiem:p Raz tak się przemieszczał,że za chwile brzuszek stwardniał od tego.

Mamusie a ile już przytyłyście?
Ja startowałam z 50,1 (przy wzroście 169,czyli mialam niedowage), a teraz waga pokazuje 55,1 kg. Najwięcej w życiu ważyłam 57 kg,dlatego jestem troche przerażona jak bede wyglądacOd dziecka bylam szczypiorkiem i jestem do tego przyzwyczajona..
Dzis 21 tydzień zaczynam i nie wiem czy 5kg na plusie to normalne?Czy za słodycze?!

P.S. czytalam wczoraj o soku z granatu i jest bardzo polecany dla kobiet w ciązy bo chroni płód i ma korzystny wpływ na mózg dzidziusia. W E.Leclerc dzisiaj wyczaiłam litr 100% sok z granatu za 11,99, lub z Azerbejdżanu 0,7 l za 14,99. Drogi,ale od czasu do czasu pychotka:P

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-11-26 o 13:05
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:04   #2077
paulka0212
Wtajemniczenie

Ojjj zjadła bym łazanek.... z taką kwaśna kapucha hihi
W ogóle mam smaka na kwaśne ostatnio.

Ja dziś na obiad mam naleśniczki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:05   #2078
Nikii89
Zakorzenienie

Lolitka ja startowałam z wagą 65 przy wzroście 175cm czyli waga normalna. Jutro zaczynam 16tc i ważąc się wczoraj waga pokazywała 66,9.
Stary 2013-11-26, 13:07   #2079
meniaa94
Wtajemniczenie

kasiab ja wolę nie ryzykowac i dmuchac na zimne
Np. moja ciocia 16 lat temu jak była w ciąży to bez piwa się nie obeszło ... po obiedzie i po kolacji zawsze musiała wypić szklankę piwa zimnego bo źle się czuła i brat cioteczny całkiem zdrowy się urodził,ale śmiałam się z niej
Stary 2013-11-26, 13:08   #2080
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek! ale zimnica u nas dzisiaj brrr

po obiadku Was nadrobie

Ramona a tak z ciekawosci Ty teraz w zime spisz w tej koszuli nocnej?!

Cytat:

Ja startowałam z 50,1 (przy wzroście 169,czyli mialam niedowage), a teraz waga pokazuje 55,1 kg. Najwięcej w życiu ważyłam 57 kg,dlatego jestem troche przerażona jak bede wyglądacOd dziecka bylam szczypiorkiem i jestem do tego przyzwyczajona..
Dzis 21 tydzień zaczynam i nie wiem czy 5kg na plusie to normalne?Czy za słodycze?!

P.S. czytalam wczoraj o soku z granatu i jest bardzo polecany dla kobiet w ciązy bo chroni płód i ma korzystny wpływ na mózg dzidziusia. W E.Leclerc dzisiaj wyczaiłam litr 100% sok z granatu za 11,99, lub z Azerbejdżanu 0,7 l za 14,99.
Kochana w tej ciazy jeszcze sie nie wazylam, tzn. przed wazylam jak zwykle 50kg, musze kupic baterie do wagi
no ale jesli chodzi o poprzednia ciaze to startowalam idetycznie jak Ty z 50 kg i mam 169cm wzrostu, w caej ciazy przybralam 14 kg, to jest normalne gdyz jestesmy troche za chude, wiec ginek mi mowil ze i wiecej sie przybiera w ciazy, 2 tyg po porodzie nic ze mnie nie zostalo, a myslalam ze choc te 2-3 kg przytyje zeby wygladac jak kobieta
Stary 2013-11-26, 13:16   #2081
agus7ia
Raczkowanie

Rany, ale mi sie dzisiejszy dzien dluzy

Ja startowalam z wagi 55kg przy wzroscie 170 i wczoraj waga wskazala juz 66,1. W sobote bylo jeszcze 55,7 wiec niezly przyrost.

A ja mam dzis nalesniki na obiad z szynka, serem i sosem pomidorowym,pycha.

Co do sokow to mi zadne nie wchodza. Pije jedynie wode i herbaty. Zreszta ja nigdy za sokami i napojami gazowanymi nie przepadalam. Dobrze chociaz, ze owoce lubie i codziennie musze cos zjesc.
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:29   #2082
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aaaaaa, POMOCY!

Co na ból głowy ? Wzięłam już paracetamol - ale nic Ostatnio ciągle mnie boli głowa po prawej stronie, tuż nad okiem
kawunia z mleczkiem )
Cytat:

ale przecież alkohol wyparuje, spokojnie możesz jeść. My zazwyczaj do mięs winko dodajemy i pyszny sosik mamy potem) Chodzi o aromat i zmiane kubków smakowych przez taki dodatek ale % tam nie uświadczysz

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Rany, ale mi sie dzisiejszy dzien dluzy

Ja startowalam z wagi 55kg przy wzroscie 170 i wczoraj waga wskazala juz 66,1. W sobote bylo jeszcze 55,7 wiec niezly przyrost.

Co do sokow to mi zadne nie wchodza. Pije jedynie wode i herbaty. Zreszta ja nigdy za sokami i napojami gazowanymi nie przepadalam. Dobrze chociaz, ze owoce lubie i codziennie musze cos zjesc.
ja soków piłam bardzoooo małoooo a teraz pochłaniam je masakrycznie. Z F. też nie piłam tyle co teraz, tylko samą wodę zazwyczaj.

Wy tak o tych wagach to ja się czuję jak słoń przy Was nawet się nie przyznaję, no chociaż start miałam z 69 przy wzroście 169 a teraz to już sporo kg do przodu poszło. Wagą to ja się będę przejmować potem Tylko trzeba uważać bo czasem pojawia się cukrzyca ciążowa itp ale to z lekarzem już się omawia wyniki.
Stary 2013-11-26, 13:30   #2083
coodmalina
Raczkowanie

witam się po krótkiej przerwie, ale sporo do nadrabiania

Ziut nadal chory, dziś byliśmy na kontroli i wzięłam zwolnienie do końca tygodnia, może przy okazji uda mi się po nadrabiać niektóre rzeczy, skończyć słonie dla dzieciaków i takie tam przyjemności. Mnie pobolewa gardło, w ruch poszedł syrop cebulowy, sok malinowy i masło z czosnkiem (ble)

Cytat:
Np. moja ciocia 16 lat temu jak była w ciąży to bez piwa się nie obeszło ... po obiedzie i po kolacji zawsze musiała wypić szklankę piwa zimnego bo źle się czuła i brat cioteczny całkiem zdrowy się urodził,ale śmiałam się z niej
gadałam na ten temat z moim lekarzem... bo ja mam chcicę na piwo cały czas, powiedział że bezalkoholowe mogę od czasu do czasu. Jak byłam w ciąży z Ziutem, w upalne wakacje, ciocia położna mówiła że piwo mi tylko pomorze i rzeczywiście tak było, jak miałam jakieś opuchlizny to szybko schodziły, no i nereczki

Znam kobitę alkoholiczkę, która mimo swojego nałogu ma dwójkę dzieci, fizycznie, psychicznie i intelektualnie bardzo zdrowe, córka skończyła medycynę a syn studiuje weterynarię, super dzieciaki... a kobieta waliła gaz codziennie konkretnie.
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:38   #2084
meniaa94
Wtajemniczenie

coodmalina ja tak samo czasem mam chęć na takie piwko z soczkiem,ale trudno ... tylko jest najgorsze bo są przypadki,że jedna "chleje" że tak powiem w ciązy i jej dzieci urodzą się zdrowe,cudne och i ach a jedna kobieta raz wypije i dla dziecka zaszkodzi ... też znam jedną która dzień w dzień musiała swoje gardło % zalewać i dzieci ma zdrowe ... i ona niczym się nie przejmowała,teraz jak dostanie wypłatę to 3 dni i nie ma,bo wszystko idzie na wódę i fajki ... i co to za sprawiedliwość .
Stary 2013-11-26, 13:42   #2085
Dark lady
Zakorzenienie

Hejka

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dark Lady chociaz w miarę możliwości pisz co u Ciebie kochana
Będę się starać A i gratulacje śpioszka "własnołóżeczkowego"

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja też schizowałam. Każda pewnie tak ma, szczególnie te co pierwszy raz są w ciąży
Fakt, w pierszej więcej panikowałam Teraz to już bardziej luzik

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Można... Powiem Wam zawiodłam się na mojej własnej mamie i mężu moim osobistym
Na mamie się tak nie zawiodłam, parę razy jakąś pierdołę wygadała, ale takto to super jest. Ale mąż i prezenty - kiedyś mu powiedziałam że zamiast kwiatków by coś innego kupił bo szybko się wyrzuca, ale czekoladek wtedy nie chciałam bo na diecie byłam, to on teraz mówi zawsze że tak powiedziałam i on mi nic kupować nie będzie Na urodziny też mi nic nie dał... Nawet czekoladek. Dziwne te chłopy.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:43   #2086
sylvuniaa84
Zadomowienie

Ja przed ciąża warzyłam 55-56 kg w 7 tyg u lekarza na wadze pokazało 54,700 a teraz jak sie wazę co rano to waga pokazuje miedzy 54,800-55 kg wzrost mam 163cm. W pierwszej ciąży z 50 kg poszło mi na 72kg to było 11 lat temu....

Stary 2013-11-26, 13:44   #2087
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aaaaaa, POMOCY!

Co na ból głowy ? Wzięłam już paracetamol - ale nic Ostatnio ciągle mnie boli głowa po prawej stronie, tuż nad okiem
a czy przypadkiem nie przeziębiłaś zatok?? paracetamol na nie działa, i bolą zazwyczaj z jednej strony nad oczami. Polecam przespać się pod kołderką, całą, a nawet w czapce. No i czapeczkę nosić naciągniętą porządnie na czoło
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:47   #2088
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
mniam, mniam. A ja właśnie wciągnęłam zupę groszkową, a za chwilę idę odgrzewać lazanię, bo mi się konkretne ssanie włączyło i po groszkowej dalej czuję niedosyt
Cytat:
ooo, to mamy podobne płynne umiłowania, mi też wchodzi jedynie woda niegazowana i herbata (najlepiej czarna z cytryną bądź sokiem)

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:01   #2089
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

P.S. czytalam wczoraj o soku z granatu i jest bardzo polecany dla kobiet w ciązy bo chroni płód i ma korzystny wpływ na mózg dzidziusia. W E.Leclerc dzisiaj wyczaiłam litr 100% sok z granatu za 11,99, lub z Azerbejdżanu 0,7 l za 14,99. Drogi,ale od czasu do czasu pychotka:P

Sok z granata uwielbiam. i polecam. Natomiast co do wagi to normalnie miałam jakieś 55 przy wzroście 165 a teraz w 19 tc mam jakieś 58 także chyba dobrze.

A ja mam pytanie ile razy w tygodniu ćwiczycie, lub uprawiacie jakiś ruch>??? Bo mi się wydaje że tylko ja nie mam juz wieczorami siły na rowerek czy na jakieś ćwiczenia. A jak już siąde na rowerek to pojezdze 10 min i mam dość...
Nie mam ani sił ani czasu wracam po 17 coś trzeba ogarnąć, na wizaż zajrzeć... ech powiedzcie mi jak to jest u was???

Coodmalina zdrówka dla Ziuta no i ty się kuruj i nie daj infekcji

Dark lady no fakt dziewne te nasze chłopy... Ale ja na twoim miejscu też bym mu nic nie dała na żadną okazję

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:06   #2090
janeczka7891
Zadomowienie

Kasian właśnie nie miałam na karcie sim, kurde mam tego HTC s8 i wkurzało mnie bo co chwila mi wyskakiwało za mało pamięci itp. Teraz nawet nie synchronizuje kont żeby mi w ten pieprzony folder inne nie wrzucało czegoś, toż to jakaś masakra.

JJJustynAAA ja Ci powiem z ręką na sercu, ze nic nie ćwiczę, teraz nawet na spacery nie chodzę. Z wózkiem mi tu ciężko z małym po tych górach chodzić a jak idziemy bez to on mi rózne cyrki czasem robi, i kładzie się na ziemie i muszę go wtedy dzwigać itp. Potem brzuch mnie boli więc wcale nie chodzę.
Stary 2013-11-26, 14:09   #2091
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
martuszka nie widziałam się z mamą TŻta ale TŻ opowiedział mi zabawną poranną sytuację zwykle rano do mojego A przychodzi budzić go ciocia w dokuczliwy sposób, TŻ zapomniał zamknąć drzwi ona wchodzi z impetem patrzy się zszokowana przeprosiła i wyszła ja sobie wtedy spałam w najlepsze, potem się śmiałam, że będzie mieć nauczke i już mu nie będzie rano przeszkadzać
A czy przypadkiem ta ciocia nie jest z tych starszych i świętych? bo taką sobie ją wyobraziłam
Tak czy inaczej, w końcu TŻ będzie miał spokój.

Cytat:
A czemu? Alkohol, jak dziewczyny piszą cały wyparowuje, więc spokojnie

No i sam ako w małych ilościach też można. Sama często podkradam łyczka lub 2 TŻ-owi... raz udało mi się podkraść 3 łyczki, bo za późno się zorientował

Cytat:

Ja przy 164cm ważyłam 60kg, a ostatnio na wizycie było 63 kg (był to chyba 14tc).

Co do soku z granatów, to czytałaś o soku, czy syropie?
Sok można dostać taniej, ale syrop jest dość drogi, ale za to przepyszny niezastąpiony w Tequila Sun Rise, moim ulubionym drineczku ale do wody, czy herbaty też jest super... tylko ciężko jest go dostać, w mniejszych miastach praktycznie wcale...

Cytat:
Ja teraz tak mam z colą... po prostu po obiedzie muszę

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:11   #2092
JJJustynAAA
Zakorzenienie

janeczka już mi trochę lepiej ale tyle się czyta o dobroczynnym działaniu cwiczen i ruchu w ciąży - potem po ciąży i w czasie porodu że ja próbuje się zmobilizować, ale kiepsko mi to idzie

Pamięt acie mam nadzieje o głosowaniu

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:15   #2093
VwVampirka
Zakorzenienie

Justyna, ja to tylko piszę, że muszę ćwiczyć i na tym się kończy

Szczerze, to może raz, dwa razy w tygodniu się poruszam, tj pójdę na krótki spacer, potańczę chwilę, albo pomasuję plecy na piłce

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:21   #2094
Seleniti
Zadomowienie

Niki wyobrażam sobie

Vampirko nie jest z tych na szczęście :P no teraz ma nauczkę a TŻ też się mnie pytał czy nie boję się u niego zostać, na co ja mu mówię, nie, teraz jestem z Tobą w ciąży, to mam mniejszy stres o to czy przypadkiem ktoś by mnie rano nie zastrzelił wzrokiem i tak ta sama ciocia stwierdziła, że mnie zbunkrował, bo o tym, że byłam dowiedzieli się dopiero jak pojechałam

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:23   #2095
agus7ia
Raczkowanie

Justyna ja od grudnia chcialam zaczac cwiczyc joge i pilates dla ciezarnych, ale musze przyniesc od lekarza zaswiadczenie o braku przeciwskazan do cwiczen. W zwiazku z tym, ze moj lekarz odwolal wizyty to musze czekac kolejne dwa tygodnie. Tesciowa ma taka pilke do cwiczen to chyba ja pozyczke i troche na niej pobrykam

Carolyna ja tez uwielbiam czarna z cytryna i sokiem malinowym. Gdyby nie ograniczenia w ciazy to tylko to bym pila.
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:25   #2096
ilkas
BAN stały

Kasian mam foty z basenu ale takie marne bo albo robione komórką albo światło nie takie i nic nie widać Coś spróbuję wyszperać. Ale na następnych zajęciach ma być "sesja zdjęciowa" robiona przez panią na basenie także jak będę miała stamtąd zdjęcia to wtedy na bank Wam wrzucę do klubu

Magdi a zamierzacie jeszcze chodzić? Ja właśnie też z Milą zaczęłam jak miała 7 miesięcy

Ale mi narobiłyście ochoty na te żeberka z ugotowani
Mila właśnie ma drzemkę, a ja gotuję zupkę. Tzn właściwie zupka już się gotuje sama
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:26   #2097
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Strasznie chciałabym mojego Filipa nauczyć pływać ale boję się, że teraz jest już troszkę za późno, czasem nie da sobie nawet głowy umyć bo mu leci woda do oczków... Mogłam zacząć oswajać tak jak Ty od małego słodki widok
ja Ci powiem, że Igusia dopiero w te wakacje nauczyłam żeby sam w kółku pływał długo to trwało...strasznie się bał, musiałam go asekurować. Pochodziłam parę razy na basen otwarty i w końcu załapał, że nie ma się czego bać (oczywiście nie może zamoczyć głowy, bo będzie afera) widział inne dzieci w jego wieku jak same pływają, jak jego kuzyn sam pływa w kółku, więc się zebrał w sobie. Z Filipkiem zrób tak samo Mój do dzisiaj nienawidzi głowy myć i ijej moczyć w ogóle.

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej,
a ja się w nocy prawie wogóle nie wyspałam.... przed snem siedziałąm na necie i czytam sobie o pozycji do spania w ciąży / spanie na lewym boku , itp/ i był inf , że niebezpieczne jest spanie na prawym i n aplecach / ale to mi się wydaje ze już w zaawansowanej ciązy/, i na głos czytałam i mój to słyszał,,, pozniej mi mówi " to ja cie bede pilnował w nocy" - aha już to widze hehe usmiałam się.... i jaki było moje zdziwienie jak kilka razy w nocy mówi do mnie " przewróc sie na drugi bok"... " nie lez na plecach" normalnie tak mnie wkurzał tym!!! że mu powiedziałam głośno "OdPIEXXXXXXOL!!!!!" sie hehe.... no ile można
już pisałam co sądzę na ten temat. Moim zdaniem to przesada. Zresztą jak będziecie miały serio duże brzuchy to się same przekonacie, że na plecach najzwyczajniej leżeć nie idzie, a od samego leżenia na dwóch bokach do wyboru wiecznie będziecie obolałe...a co dopiero leżeć tylko na jednym

Cytat:
Można... Powiem Wam zawiodłam się na mojej własnej mamie i mężu moim osobistym Matka rozgaduje wszystko i wszytskim na około co się dzieje u nas w domu. Dowiedziałam się tego wczoraj od mojej przyjaciółki... Ona wszystko wiedziała na mój temat wszystko!! Nawet to że badania mi się poprawiły i za ile kupiliśmy meble No przerosło mnie to do granic wytrzymałości Zadzwoniłam do niej i się pokłóciłam z nią o to bo kurcze nie chcę jak to się mówi pokazywac całej dupy ludziom na około Boli mnie to strasznie... Przyjaciółka nie dzwoniła do mnie dwa miesiące pytam się jej dlaczego a ona, że Twoja mama mi wszytsko przekazuje a ja nie chcę Ci przeszkadzac ☠☠☠☠a mac własna rodzona matka mnie wysiudała!! Żenada
Mąż też mnie rozczarował. Może to głupie i ja liczyłam nie wiem na co, ale nie kupił mi wczoraj żadnego prezentu, tak mi się smutno robiło liczyłam na coś fajnego pierwsze imieniny w małżeństwie a tu taki zonk Może ja mam za duże wymagania, ale liczyłam na głupie rafaello... Powiedziałam mu wczoraj, że się zawiodłam to stwierdził że w środę dam ci kasę i sobie coś kupisz... No chyba nie na tym to polega...

Ja też mam nadzieję, że szybko... Chociaż siedze i ryczę bo boli to strasznie

Ja też niekiedy się budzę i stwierdzam, że coś jest nie tak i zastanawiam się co się dzieje
A wiesz, że pierwszy sen na nowym miejscu się sprawdza
Co do mamy, to przykre to co piszesz. Najgorzej jest się zawieść na osobie, której się najbardziej ufa. Najważniejsze, że powiedziałaś jej co Ci się nie podoba i przemyśli Może teraz jest zła i oburzona, ale dam sobie łeb uciąć, że jak nie będzie wiedziała co u Ciebie się dzieje to ochłonie
Co do męża to no cóż...uroki małżeństwa chyba ochrzanić, walnąć fochem i może na drugi raz nie zapomni

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem zastosowałam sposób Emili na ruchy i zrobiłam sobie dłuuuuugą kąpiel Na początku nic się nie działo, ale potem nowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej Tylko tym razem namierzyłam je tak bardziej z boku na wysokości kości biodrowych... zawołałam TŻ i też poczuł ale potem dzieć znowu poszedł spać... i chyba to było to
gratuluję ruchów ja sobie jeszcze poczekam

Cytat:
Ale w daniach które gotujemy z dodatkiem wina, piwa alkohol wyparowuje więc nie masz się co stresowac
dokładnie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Ale robicie smaka na te łazanki i żeberka... Ja żeberka zawsze robię w kapuście i winie A mnie strasznie ciśnie na bigos i chyba w końcu zrobię, bo zdechnę

A dziś pomidorówka
Bigos to ja mężu obiecuję od 2 lat biedaczek nie może się doczekać

Cytat:
startowałam z 53/54 przytyłam 2kilo i znowu schudłam kilo do 55. I tak stoi waga od miesiąca A u gina mi jakieś bóg wie jakie 56 i coś ciągle pokazuje mimo odjęcia ubrań nie wiem co oni tam za wagę mają...

Cytat:
coodmalina ja tak samo czasem mam chęć na takie piwko z soczkiem,ale trudno ... tylko jest najgorsze bo są przypadki,że jedna "chleje" że tak powiem w ciązy i jej dzieci urodzą się zdrowe,cudne och i ach a jedna kobieta raz wypije i dla dziecka zaszkodzi ... też znam jedną która dzień w dzień musiała swoje gardło % zalewać i dzieci ma zdrowe ... i ona niczym się nie przejmowała,teraz jak dostanie wypłatę to 3 dni i nie ma,bo wszystko idzie na wódę i fajki ... i co to za sprawiedliwość .
no ja też znam parę przypadków dziewczyn co piły w ciąży i dzieci zdrowe. Ja się boję łyka wziąć piwa a one sobie piwkują albo likierki, winka piją niby na nerki lub na trawienie. Mało tego dowiedziałam się, że kiedyś kobity normalnie piły alkohol (tyle, że rzadko) tylko żadna się teraz przyznać nie chce. Ostatnio ciotka się przyznała.

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:31   #2098
carolyna86
Zakorzenienie

Justynka - pamiętam o głosach
a co do ruchu, to ja, jeśli tylko nie jestem zmęczona, to jeżdżę na rowerku, ale tak max 15 minut. Aczkolwiek muszę się przyznać że moje ostatnie bliższe spotkanie z nim miałam w czwartek

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:31   #2099
meniaa94
Wtajemniczenie

carmenaa kiedyś chyba normalnie kobiety w ciąży piły alkohol ... jak moja ciotka żeby szybciej urodzić to piła wino przed porodem ale i w trakcie też,a teraz wypijesz gram alkoholu i coś może się stać,ja tak samo się boję nawet łyka wziąć i wolę nie ryzykować ... wytrzymam później się opiję piwka jak odstawię od piersi jak coś
Stary 2013-11-26, 14:40   #2100
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
carmenaa kiedyś chyba normalnie kobiety w ciąży piły alkohol ... jak moja ciotka żeby szybciej urodzić to piła wino przed porodem ale i w trakcie też,a teraz wypijesz gram alkoholu i coś może się stać,ja tak samo się boję nawet łyka wziąć i wolę nie ryzykować ... wytrzymam później się opiję piwka jak odstawię od piersi jak coś
kiedyś po prostu nie ostrzegali przed tym. chociaż dziwi mnie, że instynkt kobietom nie podpowiadał, że alkohol jest zły

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości