|
|
#3661 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII
Cytat:
I znowu mogę przytoczyc historie ze swojego życia. Bylam dwa lata z facetem,który zachowywal się bardzo histerycznie. Próbowalam z nim zerwac chyba ze 20 razy i zawsze wtedy wydzwaniał albo gorzej: stal pod moją klatką, pod drzwiami, płakała, pukał, dzownił... tragedia. Byłam przerazona... Czasem moj brat musial interweniowac. A ja mimo,ze wiedzialam,ze jest kochanym czlowiekiem, to gdy zaczynal sie tak zachowywac miałąm ochote nawrzucac mu, prawie jakbym miala skopać szczeniaczka skomlącego pod drzwiami.. to bylo straszne. Ale to była forma samoobrony przed przemocą psychiczną jaką jest osaczanie kogos i wymuszanie na nim bliskosci... Potem bardzo go zraniłam, gdy w koncu znalazłam w sobie odwagę (i innego faceta),zeby nareszcie od niego odejsc i nie pozwolic sobie na uleganie jego histerii... Byl zdruzgotany. Morał: nie rób tak :P i uswiadom sobie dlaczego tak dzialasz :/ |
|
|
|
|
#3662 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Malla;43892724]Czemu? Przeżycie z kimś paru lat nie gwarantuje udanego związku ani trwałego uczucia. Lepiej się rozstać po 8 niż 18.
Bo mamy świadomość , że 2 osoba jest kochana a za rok dwa 20 lat może nas opuścić. Taka bomba tykająca obok nas, która kochamy ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3663 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Ale oczywiście że tak jest. Nic nie jest nam dane na wieczność, ktoś może nas zostawić, może umrzeć, możemy my zostawić...nie ma żadnych gwarancji.
|
|
|
#3664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na pewno, mój także ![]() Cytat:
![]() Nie martw się, prawdopodobieństwo, że u Ciebie będzie też tak długo to trwało jest niewielkie Żałobę po związku trzeba przejść, tak jak żałobę po wszystkim, co się utraciło i zdaniem terapeutów jeśli trwa to dłużej niż rok to warto poszukać pomocy. Większość osób jednak radzi sobie ze wszystkim w ciągu roku
|
|
#3665 |
|
Raczkowanie
|
Na policje? A skąd! Cieszył się jak dziecko po tejże niespodziance XD
A tort już zamówiony
|
|
|
|
#3666 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3667 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja się nie dziwię, ona już kilka razy pokazała temu facetowi zachowania świadczące o niezrównoważeniu, z takimi osobami trzeba się obchodzić albo jak ze śmierdzącym jajem, albo ostro. Niektórzy boją się kategorycznych reakcji.
No i oczywiście jednak głaszcze to jego ego Pewnie do siebie wrócą, znowu na trochę
|
|
#3668 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie dziwię się, że nie chce Cię spławić. Nie dziwi mnie też, że nie chce z Tobą być. Po co ma się angażować, skoro może teraz mieć co chce bez zobowiązań. Jak będzie mu się nudziło, to na pewno do Ciebie wróci. Jeśli taka motywacja związku Ci odpowiada, to cieszę się razem z Tobą z przyszłego zwycięstwa.
|
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Mi może też dlatego to trudniej zrozumieć , bo ja nigdy od nikogo nie odeszłam . Strasznie się przywiązuje do ludzi .
Sent from my C1605 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sypię się z dnia na dzień. Nic mi nie wychodzi. Ani na studiach, ani na kursie, ani ze znajomymi, ani z facetami, ani z pracą, ani nawet z durnym językiem obcym... Może ja faktycznie jestem tępa... |
|
|
|
|
#3671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może psycholog?
|
|
|
#3672 |
|
Rozeznanie
|
NIE JESTEŚ!!! Nie pozwól aby ktoś lub coś Ci tak podpowiadało.
U mnie mój były często pytał"co robisz?" ja " nic, tak sobie myślę", a on "to nie jest twoja najsilniejsza strona". Niby żart, ale powtarzany setki razy sprawia ból. Dopiero teraz widzę, ze takimi drobnymi tekstami mi dowalał. A potem dziwił się, ze mu mówiłam, ze może zasługuje na kogoś lepszego, skoro podkopał moje poczucie własnej wartosci. Ok, nie jestem jakimś geniuszem, ale 3 kierunki studiów skończyłam, jakoś daje sobie rade w życiu, a jak sie kocha to tak sie nie mówi, prawda? |
|
|
|
#3673 |
|
Nie depcze krokusów
|
JulianeLove - ale on jej na to pozwala, sam obiecał noszenie zdjęcia, odpisuje na smsy... Wygląda na to, że zupełnie mu jej zachowanie nie przeszkadza. Uważam, że tacy ludzie powinni być ze sobą, bo spełniają swoje oczekiwania.
|
|
#3674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Dla mnie to nie jest miłość, a juz na pewno nie taka, jakiej ja bym chciała. Ok, tez szukałam pretekstu by napisać do byłego, tez robiłam głupstwa (mail, sms mimo iż on milczał), ale nigdy nic takiego. Edytowane przez nadi83 Czas edycji: 2013-11-26 o 15:41 |
|
|
|
|
#3675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my C1605 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Nijakie, biorąc pod uwagę:
a) jak ona zamierza to weryfikować? b) co mu zrobi, gdy przyłapie na niedotrzymywaniu słowa? Mój eks nosił zdjęcia swoich przyjaciół i znajomych. Kto mu dał, tego nosił Nie nosił zdjęcia mojego i rodziny twierdząc, że szkoda mu je niszczyć, skoro i tak nigdy tych zdjęć nie ogląda, tylko leżą w jakiejś przegródce i nasiąkają wilgocią, gdy pada. Oczywiście teraz mam inną teorię ![]() Cytat:
Czasem chciałabym być taka patologiczna, może bym była szczęśliwsza jako zaślepiona... Cytat:
![]() Bańka pryśnie, jak on zauroczy się inną. Albo będzie ciągnął na dwa fronty, albo wyjmie zdjęcie z portfela. Nie zdziwię się, jeśli dotrzyma obietnicy, że przez rok nie zwiąże się z nikim - kiedy miałby mieć czas na flirtowanie, skoro pisze tyle smsów dziennie?
|
|
|
#3678 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i ona po to to robi . On i tak się czuję jakby był z nią w związku , bo i tak nic nie porobi na własną rękę. No to w końcu wraca, bo i tak na jedno wychodzi ![]() Sent from my C1605 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3679 |
|
Nie depcze krokusów
|
W tym szaleństwie jest metoda
|
|
#3680 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po tym spotkaniu,o którym pisałam.Mimo tego,że mi to dość mocno odradzałyście,wyszło to na dobre.Oczyściliśmy atmosferę,normalnie pogadaliśmy o tym co było,i co tam u kogo słychać. Jest mi lżej,bo pewne kwestie zostały wyjaśnione i doprowadzone do końca.
|
#3681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3682 |
|
Raczkowanie
|
Nie widzieliśmy się trzy miesiące.
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
Ribelle, rozstanie to najczęściej koniec pewnego etapu w życiu. Nie wiadomo, czy Ty i Twój ex się zejdziecie, ale raczej do tego nie zachęcasz. Mówisz że przynajmniej będziesz miałą pewność, że zrobiłaś co mogłaś? Nie sądzę. Odkładasz tylko w czasie to co nieuniknione, a gdy uświadomisz sobie, że to na prawdę koniec (i przy okazji jaką idiotkę z siebie robiłaś), to może być dla Ciebie jak uderzenie młotkiem.
U mnie minęły ponad 4 miesiące od rozstania, i teoretycznie to ja stałam na przegranej pozycji, bo ja zostałam rzucona. Ale od początku wiedziałam, że zasługuję na więcej niż uganianie się za kimś, kto mnie nie chce. Ucięłam kontakt i prawie całkowicie pozbyłam się go z życia (prawie, bo studiujemy na jednym kierunku). Było ciężko, fakt. Szczerze to była jedna z najcięższych sytuacji w moim życiu. I wiesz co? Dziś, nie dość że czuję się wolna i wyleczona z ex, to jeszcze dumna z siebie, że nie płaszczyłam się przed nim i ułożyłam sobie życie na nowo. Dziś to on jęczy o kontakt, nie ja I mimo że rozstanie nie było z mojej inicjatywy, to czuję że ja tu wygrałam. ![]() Jesteś dorosła i nie możemy Ci mówić co masz robić. Ale wyobraź sobie, że wszystkie Twoje starania spełzły na niczym i on nie wrócił, a za kilka miesięcy patrzysz w lustro. Co wolisz czuć? Dumę, poczucie siły i własnej wartości czy wstyd i świadomość, że pozbyłaś się dla kogoś resztek honoru? Przemyśl to. Edytowane przez Weronka9292 Czas edycji: 2013-11-26 o 17:29 |
|
|
|
#3684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() swoją droga fajnie ma ten facet...dziewczyna się za nim ugania,prezenty kupuje
|
|
#3685 |
|
Zadomowienie
|
Aaa, no to tak z jednej str sporo, a z drugiej krótko ;-))
Dziś jakoś mamie wspominałam o sylwestrze i zapytała się gdzie się wybieram, to odpowiedziałam co i jak, jakie plany i zapytała się czy sama idę czy z kimś, to od razu, że SAMA!! i tak się mnie podpytywała, czy się odzywa eks, czy ja się odzywałam do niego. Powiedziała mi - dobrze, że się nie odzywasz, nie narzucaj się. i te"nie narzucaj się" to chyba takie słowa dla niektórych z nas
|
|
#3686 |
|
Konto usunięte
|
Kuuuurcze, minęło 2 miechy od rozstania a ja już mam ochotę na nowy związek albo intensywny flirt
idzie ku dobremu!
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() więc jeśli dziewczyny macie ochotę,to flirtujcie
|
|
#3688 |
|
Konto usunięte
|
elvegirl nie wiem czy mnie pamiętasz, ale... miałaś rację!!
|
|
|
|
#3689 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Edit: doczytałam na rozłąkowym...tak strasznie mi przykro...
Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2013-11-26 o 20:54 |
||
|
|
|
#3690 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak.. było dobrze. Jak dobrze żyć w nieświadomości A teraz będę zdychać z rozpaczy.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

Będziecie mogły przynajmniej czuć się silniejsze, że nie robicie takich głupot