|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
![]() Nadrobiłam Was wczoraj, ale mi się przysnęło, mojemu laptopowi też się drzymło i się nie wyłączył, więc mąż tylko go odłożył i mi nie pokasowało co napisałam Nemosku I to z opisem od razu Uśmiałam się (wyobraziłam sobie dentystkę odbierającą poród, ale musiała być przerażona ), a na koniec popłakałam ze wzruszenia Babku witaj z powrotem ![]() Super, że sobie radzicie dla męża i cioci też ![]() Fifik i Fifik z tatusiem ![]() super opis porodu, tż zachowywał się wzorowo! Gabrysiaczek Fajna fotka Wasza z psinkiem! Koala za opis! Super, że u Was ok dzidziadziumdzia Super, że z Witusiem wszystko ok Fajnie, że Iskra już w domu, ale niech nie szaleje za bardzo pozdrów ją!anka relacja na żywo z I fazy porodu Gratulacje raz jeszcze, czekamy na zdjęcie Gabrysia!weronisiek za opis, ale Cię wymęczyli Miś super, że u Was wszystko gra! Lilith za opis ![]() Dobrze, że mąż się ogarnął, bo inaczej ![]() Basiaaaaaa witaj z powrotem Czekamy na zdjęcia Waszej parki ![]() rusałka żeby ból szybko minął, dla męża za pomoc rybka zdrówka dla całej Waszej trójeczki Co do chrzcin- mi się najbardziej komplecik z hm podoba Te czarne spodenki może faktycznie nie za bardzo wyjściowe, ale na pewno będą wygodne i się Kacperek nie będzie złościł, że coś go gniecie. Sukienka dla Ciebie bardzo fajna, ale też się zastanawiam, czy Ci za zimno nie będzie??
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
prosze się nie wpychac
![]() Ciekawe jak tam Anoula |
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może być![]() choć gin mówił, że niby jeszcze w listopadzie urodzę,ale coś mi się wierzyć nie chce ![]() ja uwielbiam atmosferę świąt troszkę ubolewam,że przed samymi świętami nie pobuszuję przy świątecznych ozdobach![]() ale z drugiej strony...mamy już tyle ozdób,że kupno kolejnych to bezsens i mam cichą nadzieję, że Wigilię uda nam się spędzić choć trochę u rodziców... bez tego nie wyobrażam sobie świąt, nawet z Marysią ![]() a to mój buń dziś, czyli 39 i 1 ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- PIONA ![]() |
||
|
|
|
#3035 |
|
Rozeznanie
|
Zuziak Mam nadzieję, że jesteście już w domku i w końcu się wyspisz
za karmienieKabriela za szybkie uporanie się z anemią Anoula piękny filmik, poryczałam się razem z tą mamą na samym początku ![]() Daj znać jak tam test oxy żebyś niebawem tuliła Natalkę ![]() Aaa, jak Twój tż taki fan rajdów to ja już rozumiem skąd pomysł na ten kosmiczny stolik, który kiedyś wrzucałaś ![]() lineczka chyba bym oskubała, gdyby mi ktoś dziecia specjalnie budził ![]() A tż poprzestał na zaglądaniu ? ![]() maoami Zuzulek w sukienusi Ciekawe czy ja się załapię na Twoją salę porodową, chciałabym ![]() Trele a buuuuu Mała żartownisia, po mamusi ![]() Filmik super, a głos jak dziewczyny pisały masz taki fajny, cieplutki Musisz się kiedyś nagrać jak gadasz z kim kogo nie lubisz, to poszukamy tej wredoty ![]() za ćwiczeniaMiss Triss ![]() Ale się świątecznie zrobiło przez Wasze pierniczki lusesita za łazienkę, ale róznica Koteczek na wózku Taszanta jak tam po weekendzie?? To teraz byłaś w Polsce? Tż dał radę? Antibia86 ![]() mocne żeby Ci szybko przeszło Nie łam się kochana, dużo ciepłych uścisków! Mya widzę, że dziś humorek lepszy Odnośnie tej fotki z wczoraj to jeszcze chwilka, Uleńka wyskoczy a Ty uwolnisz orkę i zostanie sama Mya-mamusia Pokaż się w czapce niedźwiadce ![]() jezzka za rozkręcenia jeszcze dziś
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
no to trójkąt?
![]() o, taki ----------------> :brzydal :
|
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Ślimaczek i Roksanka, gratulacje!!!!! Duża dziewczynka
![]() ola_k11, gratulacje! Witamy Marcinka niunia32 ale fajne fotki, będzie super pamiątka domi oby masaże pomogły ![]() Fajny leżaczek Może do teściowej coś dotarło??? Oby :basiula19 za opis i wagę córeczki, super przybiera na Twoim mleczku ania_cz79, gratulacje! Witamy Mikołajka za karmienie! A Ty jak się czujesz po cc??? dizi za opis!lusesita ale fajny buń Hihi, ja też już naszą małą choinkę od rodziców przywiozłam
|
#3038 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak Wam tak wszyscy przepowiadają, że to już zaraz! U nas cisza. Jakub od trzech dni spokojny jak nie wiem. Mnie przestały boleć plecy i żebra. Czuję się jakbym miała jeszcze z 3 tyg. tak chodzić...Jaki brzusiooo!! Naciesz się, bo zaraz go nie będzie ;p Ja się piszę
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeen tam....z rozwarciem i skrocona szyjką to się mogę i przeterminować ![]() ale do 5/12 chciałabym już urodzić ![]() nie ze względu na to,ze mi ciężko, bo jest znośnie...ale do swiąt żeby mala podrosla
|
|
|
|
|
#3040 | |||
|
Wtajemniczenie
|
OJJJ nie wyganiaj
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od razu widzę ciuchy![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3041 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie to 1.12.13 bardzo fajnie brzmi, mogę się przyłączyć?
![]() Cytat:
Ale u nas świątecznie! Ja w zeszłym roku miałam mega parcie na święta, chyba dlatego, że to były pierwsze w naszym domku. Jakoś o tej porze już powyjmowałam różne ozdoby, a choinkę miałam tydzień przed wigilią ubraną. Teraz też mi się pomału udziela. Może jutro uda mi się skoczyć do Ikei to sobie osłonkina doniczki pokupuje czerwone i inne cuda. No i choinkę musimy kupić, ale chyba sztuczną kupimy, w zeszłym roku mieliśmy żywą, ale tak co roku tyle kasy wydawać
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3043 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko liczę żeby się urodził przed 8 grudnia, bo mój TŻ wyjeżdża na dwa dni do stolicy :/:/Cytat:
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
One nadal spia
chyba wynajme kogos do spania z Majka popoludniami Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula napisała mi sms'a :
TEST OCT wykazał, że łożysko jest wydolne i mogę rodzić naturalnie. Było trochę przejść przy tym ale opisze to już jak wróce, po teście ordynator dwa razy zrobił mi masaż szyjki i po drugim odszedł mi czop, teraz czekamy na rozwój wydarzeń ale wygląda na to że zbliżamy sie ku końcowi. Pozdrowienia dla wszystkich, urodziła któras?
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj, ja muszę mieć żywą cieszę ![]() Cytat:
u nas już 3
|
||
|
|
|
#3047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i piękny buń, a jak niziutko jest!![]() Cytat:
bo wyprałam ciuszki i pogoda ładniejsza zaraz wrzucę foto, tylko zrzucę z telefonu już zrzuciłam![]() Ula cos się pobudziła baaardzo i do tego jak sie rusza to mnie w piczce kłuje
|
|||
|
|
|
#3048 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wszystkie komplementy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
piękny Niedźwiadek mówisz, że nisko?? hm...siostrami tez tak mowi,ale ja tego nie widze...to może jednak uda się z tym 1/12
|
|||
|
|
|
#3049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() nisko, nisko i masz ten "tłuszczyk" jak ja to nazywam na dole, więc wydaje mi się, że u Ciebie też w kanale co nie co się znajduje Ja tez mam takie coś ale bardziej obwisłe i jak sąsiadka zobaczyła to powiedziała, że mi opadł
|
|||
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hm, może coś w tym jest
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój dzieć tez mi gdzieś tam grzebał dziś na dole, jak z badań wracałam, a teraz dla odmiany siedzi pod żebrem
|
|
#3053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłek jest przekochany! Coraz mniej śpi w dzień, między karmieniami zaczynają mu się okresy aktywności. Pokochał leżaczek-bujaczek z wibracjami Za to w nocy śpi po 4.5-5 h Mamy kłopoty z brzuszkiem, ciężko mu zrobić kupę i męczy się z bąkami. W desperacji podajemy espumisan. Mój kręgosłup coraz bardziej daje o sobie znać, ale jeszcze chodzę ![]() Mam coraz mniej pokarmu Walczę laktatorami: ręcznym i elektryczym, ale każdego dnia jest mniej. Nie wiem, co robić.Czytam Was na bieżąco, jeno czasu na odpisywanie brak. Z tego, co pamiętam: -ubieram Miłka w: body kr. rękaw + pajac z dł. rękawem. lub body dł. rękaw + śpiochy. Lub body kr. rękaw + śpiochy + kaftanik. lub kaftanik + śpiochy. -nie prasuję ciuszków po praniu, nie mam siły ani czasu ![]() - ręcznik piorę co tydzeń. Gratuluję noworozpakowanym Mamusiom!! |
|
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi się pierwszy raz takie coś zdarzyło ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przynajmniej masz pociechę w Miłku
|
||
|
|
|
#3055 |
|
Raczkowanie
|
lusesita23 świetny brzuszek mam podobny heheh
![]() To tylko ja jestem tak późno w połowie grudnia ? Hmmm położna mówiła że będzie wcześniej niż w terminie ale zobaczymy co powiedzą po KTG
|
|
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dziewczyny ![]() Cytat:
a w użyciu REWELACJA- bałam się że nie będzie ściągał, ale jest wręcz przeciwnie. Wolę taki prosty sprzęcik od mojej wielkiej dojarki elektrycznej ![]() Cytat:
Fajnie że potrafisz rozpoznać że coś małej szkodzi. Moja płacze dziś bez przerwy od 11, już nie wiem co robić. Aż mnie głowa rozbolała od tego krzyku. W dodatku jak kładę ją na brzuch, myśląc że może to jej pomoże- czego bardzo nie lubi- to nauczyła się przewracać na plecki, a pisałyście że to za wcześnie i to świadczy o jakichś zaburzeniach mięśni, więc już całkiem idzie się załamać ![]() No nic, czytam dalej
|
|
#3057 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie karmiące piersią..chce mi się bardzo czegoś słodkiego..prosze podpowiedzcie co można zjeść...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za rozwój sytuacji ![]() Cytat:
![]() Na pewno święta będą cudowne w tym roku ![]() I muszę się pochwalić!!Przywożą nam meble do salonu w sobote ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się zastanawiam czy nie mam za mało pokarmu ale nie wiem jak to sprawdzić
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3060 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- ja się zgłaszam na 5/12 bo jak się przeterminuję to wtedy mam się rano do szpitala zgłosić. A termin mam jutro |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

i się nie wyłączył, więc mąż tylko go odłożył i mi nie pokasowało co napisałam
Uśmiałam się (wyobraziłam sobie dentystkę odbierającą poród, ale musiała być przerażona 

żeby ból szybko minął,
kocham ciepełko i jak tylko mi zimno lub źle, smutno to się grzeje. Ale ostatania jest niezła, bo już 3 lata wytrzymuje - to moja rekordistka:x

:brzydal :

Ale chociaż kontakt utrzymujecie
Zabrali mnie na patologię i kazali odpoczywać, po chwili przychodzi położna i mówi, żeby na 7.00 rano się przygotować, pójdziemy na porodówkę bo będą ciąć
Oczywiście nocka nieprzespana.
Przyszedł operator, zasłonili mnie zasłonką, poczułam tylko jeszcze jak dr przejechał tym płynem dezynfekującym po brzuchu i czuję, że coś jest nie tak, słabszy oddech, kręci się w głowie i mam mroczki przed oczami- myślę sobie, że zaraz im tu odlecę, zdołałam tylko wydusić, że mi słabo, anestezjolog rzuciła okiem na monitorki - bradykardia, szybko podała mi jakiś lek, nic, druga dawka, nic, inny lek i ok, wracam do normalności. W samą porę, po dosłownie 2 minutkach usłyszałam - jest! chłop jak dąb

chyba wynajme kogos do spania z Majka popoludniami