Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-25, 15:12   #2821
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Mao ja cwiczylam z tego filmiku http://www.youtube.com/watch?v=DbZs9Dp4E-s
Jaaka ona juz duza a jak pięknie sobie gaworzy

No i masz mega miły głos, na prawdę!:P

Lusesita- ładna łazienka!

Mam ochote na banana w czekoladzie .. szkoda ze nie mogę..
Stary 2013-11-25, 15:12   #2822
babku
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witek jest adekwatny do wieku. Ani wiotki ani napięty. Niech się goni pani neurolog i wszyscy święci.
Niech się goni Dobrze czułaś od początku.

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
jezeli tak bedzie to decyduje sie na 2 dziecko...
Dlatego ja zdecydowana na 2 dziecko jestem już

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
tak, z dzieckiem wszystko w porządku, tylko dziewczyna nie ma teraz chłopaka, co nie znaczy ze 9 miesięcy temu nie miała. no chyba że nie wie kto jest ojcem, także pod tym względem też nieciekawie
Jeśli to jakimś sposobem prawda, że nie wiedziała, to strasznie jej współczuję.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
moje dziecko dziś ciągle wisi na cycu
dziewczyny kiedy podajecie smoczka?
Ja podałam już w szpitalu w drugiej dobie. Fifi ssał tego dnia moją pierś cały czas, a ja umierałam już z bólu i szczerze, to miałam ochotę wyrzucić go przez okno. To była ta feralna doba, kiedy przeszłam mojego baby bluesa. O 4 w nocy mąż zorientował się, że ja zaraz zeświruję i pojechał po smoczek. Młody pięknie zassał, a ja odpoczęłam. Teraz już nie ma potrzeby mu podawać smoka, ale wtedy dziękowałam Bogu za ten wynalazek. Stąd też moja rada dla przyszłych mamusiek. Weźcie sobie w razie czego smoka do szpitala, u mnie bardzo źle na to patrzyli, ale miałam to głęboko w ...

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
też mam sajgon w domu a powiedzcie mi jeszcze jakim sposobem podajecie witaminy?
Ja podaję łyżeczką. Raz podałam z odciągniętym mlekiem.

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ty chyba nie miałaś podanego zzo, o ile dobrze pamiętam, prawda?
Rozważam wszystkie za i przeciw, cały czas wyszukuję nowych informacji na ten temat i nie mogę podjąć ostatecznej decyzji. Pewnie i tak wszystko okaże się dopiero jak rozkręci się akcja "poród" czy ból będzie do przeżycia i czy będzie anestezjolog "pod ręką".
Myślę, że dużo zależy od porodu. Przy takim jak miała Nemosek, to nawet by nie zdążyli podać i pewnie byłoby to bez sensu. Ale przy wywoływanym, który podobno jest dużo gorszy (nie mam porównania, ale zgadzam się z tym ) i ogólnie dosyć długo trwa, to jak najbardziej polecam

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja dziękuję za taki stres... żyjesz sobie bez ograniczeń pijesz alkohol i nagle się okazuje że tu ciąża i nie wiadomo czy dzieciątko będzie zdrowe. Ja panikowałam bo byliśmy na weselu na początku ciąży jak o Dzidzi nie wiedzieliśmy, a co dopiero na późniejszym etapie.
No o tym pomyślałam. Pewnie normalnie czasem bym coś wypiła, paliła nadal jak smok, odżywiała się różnie, chodziła do pracy, gdzie warunki są bardzo szkodliwe dla płodu. Łoo matko nie chce nawet o tym myśleć. Też jeszcze jak nie wiedziałam o ciąży, zaliczyłam imprezę i już miałam głupie myśli, a co dopiero mówić o takiej sytuacji.

W przyszły poniedziałek jedziemy z małym na sesje noworodkową. Właśnie dzwoniła fotograf. Kurcze ciekawe jak to będzie wyglądać Czy mały będzie na tyle spokojny Cieszę się, ale trochę mam obawy.

Już parę razy był ten temat poruszany, ale od tego czasu przybyło mamusiek więc ponawiam temat. Kiedy zaczęłyście werandować/spacerować z bobasami?
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:12   #2823
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jejuśku jaka ona słodka i jak fajnie jej wychodzi to aguu, widać jak sie skupia i stara żeby wyszło
A jaki Ty masz przyjazny głos
Zgadzam się!
Majcia słodka buła a Ty masz taki przyjazny głos

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
no to już z górki

my robiliśmy łazienkę

w ogole nie chwaliłam się efektem

Przed i po

mam mi odebrala wynik posiewu moczu - ujemny!
ale skąd w takim razie te liczne bakterie
Super wyszło! Elegancko
Może miałaś wcześniej pudełeczko zanieczyszczone albo się źle podmyłaś

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:14   #2824
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
super

Dzień dobry
U nas nocka bardzo ciężka. Jaś po raz x stęka, płacze, pręży się i nie może zrobić kupki Dzisiaj rano tak bardzo płakał że myślałam że i ja się popłacze.

Co do wczorajszej wizyty lekarza, tak jak już pisałam z Jaśkiem wszystko w porządku - cały i zdrowy . Te bóle brzuszka i problemy z kupką są przez to że Jaś łapczywie je i łyka dużo powietrza, żeby później zrobić kupkę musi najpierw przepchnąć gazy i z tym ma problem.
Wytłumaczył mi czego karmienie piersią jest tak ważne, jak pożywne jest moje mleko i kazał JEŚĆ WSZYSTKO OPRÓCZ OSTRYG I PRZESADNIE OSTRYCH I TŁUSTYCH RZECZY, powiedział że te diety matek karmiących to porażka no bo skoro nie można zjeść nic konkretnego to z czego ma się zrobić pożywne mleko dla malucha. Siedział u nas godzinę i dokładnie wszystko mi wytłumaczył Bardzo przypadł mi do gustu i wziął tylko 50zł
dobrze trafić na rozsądnego lekarza, co do tego wytłuszczonego to sama chciałam pisać -no ale już nie chciałam się wtrącać, ciekawe jak smakuje takie mleko wyprodukowane z nieposolonego rosołku i kawy inki , A skoro stosowałaś dietę a dziecko miało problemy z brzuszkiem to chyba kolejny dowód że te diety to można między bajki włożyć

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jak

pociesze Was że ja już po porodzie a i tak się nie mieszcze w żadne jesienny ani zimowy płaszcz, a wszystko przez cycki musze spróbować w jednym płaszczu przeszyć guziki chociaż o pół centymetra i upolować jakąś kurtke tak an codzień bo w płazczuśrednio wygodnie pakować się do samochodu z dziewczynkami, odsnieżanie auta itp. on taki bardziej wyjściowy

Mam taki sam problem, nie spodziewałam się tego mam w miarę wygodny biustonosz usztywniany no ale razem z wkładkami laktacyjnymi nie zapnę się w nim w kurtce

Cytat:
Fajnie sie to wszystko mowi , jak sie jest w ciazy. Ja tez taka madra byłam. Jadłam wszystko az sie nie zaczeły zaparcia I bolacy brzuszek. Wtedy sie przerzuciłam praktycznie na chleb I wode . A to poczucie winy? Ze ja boli bo ja nie mogłam sie powstrzymac Od zjedzenia czegos?
Teraz jak widze po innych mamach ze tego typu problemy to norma, plus na uczylam sie rozrozniac kiedy boli brzuszek, kiedy nie, kiedy wzdecia a kiedy co innego to zaczynam powoli wprowadzac nowe rzeczy , ale stopniowo a nie tak jak na poczatku jadłam wszystko.

Wg mnie moje dziecko zle reaguje na nabial , wiec poki co prawie wogole go nie jem.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Trele a po jakim czasie od zjedzenia czegoś przekłada się to na bóle u dziecka???

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
antibia- moj je malo-ok 80-90 max. Czasem wchlonie 90 i musze dolozyc mm ale to rzadko.

ryba-oby cie nie rozlozylo.

My dzis mamy pierwsze przymiarki do manduca.Jest od urodzenia ale czekalismy az maly skonczy miesiac.Polozna dzis mi go wsadzila i zalecila tylko krotkie seanse-np do szybkiego odkurzenia.Maly od razu zasnal.
Mamy te nosidelko-polecam-sprawdzone przy pierwszym dziecku, nie czuc wogole wagi dziecka

http://www.manduca.pl/zaletynosidelekmanduca.html
A co do diety karmiacej-lepiej unikac wzdymajacych rzeczy. A bole brzuszkowe moga byc nie tyle od rzeczy przez nas zjedzonych a od niedojrzalosci ukladu pokarmowego maluszka. Z pierwszym dzieckiem juz prawie nic nie jadlam a on nadal mial kolki. Przeszly jak mial 2,5 miesiaca.
Mam nosidełko o podobnym kroju z BabyBiorn, ale boję się na razie go używać, mimo że napisane że od 3 kg można, jakoś takie gdzie dziecko leży a nie wisi pionowo wydaje mi się bezpieczniejsze na początek, dlatego chcę jeszcze takie do leżenia dokupić

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:15   #2825
Kociak85
Zadomowienie

Witam po weekendzie w dwupaku

Ależ się posypało. A pisałam, że jest cisza w porodach i pewnie zaraz będzie lawina....

anka, agnieszka - GRATULACJE!
Issia - trzymam kciuki!

Miss Triss, fajnie, że wróciłaś imię wybrane?

Lilith, potrząśnij mężem trochę, że to nie urlop wypoczynkowy, żeby sobie leżał przed tv!

Ja po dwóch imprezach urodzinowych zmęczona byłam strasznie cały czas w biegu, rozgardiaszu, nie miałam się jak wyłożyć, kręgosłup bolał. Najszczęśliwsza byłam jak wczoraj wróciliśmy do domu.

W niedzielę podjechałam do szpitala na KTG - tętno w porządku, skurczy raczej brak. Tyle tylko, że lekarka mnie zbadała, stwierdziła, że szyjka miękka, długość 1 cm, ale kanał zamknięty (tydzień wcześniej na wizycie lekarz mówił, że jest rozwarcie na 1 cm). Główka jeszcze nie przyparta. No więc tak sobie mogę czekać. Pytałam też w razie czego w ile dni po terminie można się zgłosić do szpitala - powiedziała, że tak w 7 dniu po terminie to już trzeba się zgłosić.

A ja dzisiaj mam dzień lenia totalnego aż mi wstyd.
Stary 2013-11-25, 15:21   #2826
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Dzidzia Juz teraz zrozumialam dlaczego masz w d.upie noeurologa.
Super że wszystko ok z Witkiem

DeFajnie że Danielowi troche minęła zazdrość.Oby tak dalej!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć, nie mam szans Was nadrobić...ech...
Dla Zuziaka wielkie kciuki i ściski przesyłające ciepłe myśli.

U nas raz dobrze, raz niezbyt...wczoraj byłam tyci tyci od załamania się, jeżeli chodzi o karmienie, moja Ari zjada już 90 ml mojego mleka inaczej kompletnie się nie najada. Poza tym ja mam straszną ale to straszną anemię i moje mleko do du... się nadaje. A do tego jeszcze popękały mi brodawki i Mała mnie tak podziabała, że jak Ją dostawiam ( na wieczór potrzebuje bliskości i czasami w ciągu dnia) to po prostu łzy z bólu, pięści zaciskam i tylko czekam aż ból zelżeje.
Do tego jeszcze moje stawianie mnie na nogi po porodzie kosztuje nasz budżet 100 zł za witaminy i 25 zł za żelazo...

szlag,...szlag,...

przepraszam, że tak marudzę ale ja już nie wiem co mam robić...z tym karmieniem...z moją dietą....
Ari się budzi więc znowu uciekam...
Wietrz brodawki ile sie da,ja nawet chodziłam z gołymi cycami -pomagało.I maśc Lansinoh albo Purelan działa cuda!Opłaca sie zainwestować.
Ja na początku tez ryczałam,gryzłam pieści i przeklinałam

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Z tego co pamiętam to jakieś 25-30 zł takie szaleństwo w sprayu

Bez tej razowe też Ci wyjdzie spokojnie, no ale bez piekarnika to faktycznie może być ciężko

Co to za durny bank?

A powiększ sobie, co masz do stracenia?

Też mam chęć na ciasto marchewkowe... ale u mnie nie ma kto jeść i bym sama całą blachę zjadła :P Na najbliższą okazję zrobię bankowo.

Może też zrobię jutro jakąś zapiekankę makaronową z mielonym i z pieczarkami bo akurat mam w lodówce

Dziewczyny a gdzie na sylwka idziecie?
Troche drogo no ale trudno

Ja to np ide na za☠☠☠ista impreze w lokalu,wypacykuje się na maksaWłasnie szukam sukienki

Dobra koniec dobrego,przebieram dziecko i do znajomych uderzamy.do później

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:22   #2827
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Anulka witaminy w aplikatorze sa z firmy juvit. Dużo wygodniejsze. Ale u nas i tak był ból brzuszka wiec oddalam Iskrze

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:24   #2828
issia88
Zakorzenienie

Melduje sie z sali porodowej rodzinnej Poki co po badaniu rozwarcie juz na 4cm, skurcze sa i to w dodatku jeszcze bol idzie w krzyze. Masakra jakas jak boli. Czuje ze znieczulenie to bedzie moj przyjaciel Polozne mowia ze 20/21 godz i powinno byc po wszystkim
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:27   #2829
dizi
Zadomowienie

Hello! Ale tu się dzieje Zazdroszczę Wam już tych przygotowań do świąt, ja jestem jeszcze daleko w tyle Jak na razie ogarniam się z moimi chłopakami, Adaś (tfu, tfu, odpukać) jest mega grzeczniutki, Kamilek zachwycony braciszkiem, ale też domaga się uwagi. Na szczęście Tż ma jeszcze opiekę nade mną, więc mogę sobie jeszcze trochę poodpoczywać Ale jutro zabiorę się za pierniczki - tylko jeszcze nie mam dobrego przepisu na nie, muszę poszperać.

Trele fajne pogawędki sobie ucinacie z Mają

Mao kciuki za Maleńką

Idę dalej czytać.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:29   #2830
babku
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam ją po prostu. Już też chce już tak nagrywać mojego. Na razie to mogę nagrać jak śpi albo ssie cycucha
Majka jest rewelacyjna

Cytat:
my robiliśmy łazienkę

Przed i po
Nieskromnie powiem, że jest super i przy okazji bardzo podobna do mojej Nawet myślałam, że te same płytki.

Cytat:
Zostaje w domu, ale za to partnerów mam dwóch

Jejku ja jak już zacznę z Wami pisać, to nie znam umiaru.
Idę prasować. Odkąd wróciłam do domu pralka chodzi codziennie
Stary 2013-11-25, 15:30   #2831
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
S mi uciekło
to co i tak kwiczę
Cytat:
no to już z górki

my robiliśmy łazienkę

Przed i po

mam mi odebrala wynik posiewu moczu - ujemny!
ale skąd w takim razie te liczne bakterie
bożena, Ty przed miałas już łądną u nas to tragedia była, niestety nie mam zdjęć sprzed... Nie chcę pamiętać jak to mieszkanie wyglądało
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Melduje sie z sali porodowej rodzinnej Poki co po badaniu rozwarcie juz na 4cm, skurcze sa i to w dodatku jeszcze bol idzie w krzyze. Masakra jakas jak boli. Czuje ze znieczulenie to bedzie moj przyjaciel Polozne mowia ze 20/21 godz i powinno byc po wszystkim
trzymam kciuki! To zobacz, jeszcze 5,5 h! to tak niewiele!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:33   #2832
babku
Zadomowienie

Cytat:
No to kciuki Trzymaj się dzielnie
Stary 2013-11-25, 15:33   #2833
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Trzymam kciuki Normalnie poród online
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:36   #2834
kyte
Wtajemniczenie

No nie!Ide na spacer a Wy żeście się tak rozpisały...
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:38   #2835
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciśnij, ciśnij

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 15:39   #2836
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie mieć takich przyjaciół co?
trzymam kciuki
Stary 2013-11-25, 15:52   #2837
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

my na sylwka zostajemy w domu
Stary 2013-11-25, 16:16   #2838
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jejuśku jaka ona słodka i jak fajnie jej wychodzi to aguu, widać jak sie skupia i stara żeby wyszło
A jaki Ty masz przyjazny głos
Dziekujemy

Tak, ona jak chce cos "powiedziec" to czasem sie wysila jak na porzadna kupke
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Mega kochana jest Majeczka Rośnie jak na drożdżach!

A co do Ewki i tego skalpela co ćwiczyłaś dzisiaj - ja przed ciążą ćwiczyłam regularnie parę miesięcy i efekty były MEGA. Chociaż na początku to nie byłam w stanie wszystkich ćwiczeń zrobić (najgorsze były te na brzuchu ;p), ale po jakimś czasie już za każdym razem było lepiej Trzymam za motywację!
Fajnie ze to napisalas

Ja najbardziej boje sie tego wlasnie ze nie bedzie efektow I sie poddam.
Stosowalas do tego diete? Ja nie moge sobie na to pozwolic zeby jeszcze ograniczac to co jem.
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Korzystaj kobieto taka okazja sie juz nie przydarzy

Ale Bułeczka daje czadu!
a Ty jaki masz mily glos

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
Z tego co pamiętam to jakieś 25-30 zł takie szaleństwo w sprayu

Bez tej razowe też Ci wyjdzie spokojnie, no ale bez piekarnika to faktycznie może być ciężko

Co to za durny bank?

A powiększ sobie, co masz do stracenia?

Też mam chęć na ciasto marchewkowe... ale u mnie nie ma kto jeść i bym sama całą blachę zjadła :P Na najbliższą okazję zrobię bankowo.

Może też zrobię jutro jakąś zapiekankę makaronową z mielonym i z pieczarkami bo akurat mam w lodówce

Ja na biała sale

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:35   #2839
anulka2205
Wtajemniczenie

a ja nie widze Majki

ja nie lubię sylwestra, w tym roku mam powód żeby nie świętować

szukam tych witaminek nawet już juvit wpisuję, ale tylko takie co mam z pompką mi wyskakują, to takie czy ja ślepa jakaś]
i Dzidzia co u Iskry?

Issia trzymaj się, już tuż tuż

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:36   #2840
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaka ona juz duza a jak pięknie sobie gaworzy

No i masz mega miły głos, na prawdę!:P

Lusesita- ładna łazienka!

Mam ochote na banana w czekoladzie .. szkoda ze nie mogę..
Kurde ale mi słodzicie nie pomyslalabym ze mam miły głos . Wszyscy ktorzy juz troche mnie znaja mowia ze na poczatku sprawiam wrazenie mega wredoty , po czesci wlasnie przez moj głos

No ale dla własnego dziecka to wiadomo
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
dobrze trafić na rozsądnego lekarza, co do tego wytłuszczonego to sama chciałam pisać -no ale już nie chciałam się wtrącać, ciekawe jak smakuje takie mleko wyprodukowane z nieposolonego rosołku i kawy inki , A skoro stosowałaś dietę a dziecko miało problemy z brzuszkiem to chyba kolejny dowód że te diety to można między bajki włożyć

Mam taki sam problem, nie spodziewałam się tego mam w miarę wygodny biustonosz usztywniany no ale razem z wkładkami laktacyjnymi nie zapnę się w nim w kurtce

Trele a po jakim czasie od zjedzenia czegoś przekłada się to na bóle u dziecka???

Mam nosidełko o podobnym kroju z BabyBiorn, ale boję się na razie go używać, mimo że napisane że od 3 kg można, jakoś takie gdzie dziecko leży a nie wisi pionowo wydaje mi się bezpieczniejsze na początek, dlatego chcę jeszcze takie do leżenia dokupić
Jak po powrocie? Tż dał rade?

U nas to jest tak ze jak w poludnie zjadlam bialy ser albo kawe z mlekiem to wieczorem byl bol brzucha a rano kupa z duza iloscia sluzu ..
Cytat:

Ja to jestem zachciewajka jade po foremki na pierniki I make.
Ale wniosek o paszport to juz tydzien niose na poczte

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:46   #2841
anulka2205
Wtajemniczenie

to i ja o kupkach od kilku dni są 2-3 dziennie, ale dużo luźniejsze niż wcześniej, kolor się nie zmienił i teraz kuku, bo wprowadziłam zagęstnik od ulewania czyli teoretycznie powinny być w drugą stronę dostawała też w tych dniach wit c i wapno na katar, może być od tego? tylko od wczoraj nie daję już, a kupki dziś takie same. nie brałam do głowy za bardzo, ale dziś ewidentnie boli ją brzuszek. podpowie ktoś coś

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 16:46   #2842
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Dziekujemy

Tak, ona jak chce cos "powiedziec" to czasem sie wysila jak na porzadna kupke

Fajnie ze to napisalas

Ja najbardziej boje sie tego wlasnie ze nie bedzie efektow I sie poddam.
Stosowalas do tego diete? Ja nie moge sobie na to pozwolic zeby jeszcze ograniczac to co jem.

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Ja na biała sale

Rozpiszę się, ale o paru rzeczach nigdzie nie mówią, a myślę, że teraz jakby mnie ktoś uprzedził (np. że w którymś momencie się zdycha, a potem nagle jest wielka poprawa z dnia na dzień ;p) to bym się tak szybko nie poddała

Co do diety - moja wyglądała tak, że prawie wyłączyłam słodkie (prawie, bo nie umiałam zupełnie ;p), jadłam mniejsze posiłki, ale o tych samych porach i wybierałam zdrowsze jedzenie (w sensie np. zamiast chleba z serem i ketchupem brałam chleb z serem i pomidorem ). Nie nastawiałam się jakoś, że mam super dietę, bo psychicznie bym nie umiała jej chyba utrzymać wtedy xD Jadłam to, co lubiłam tylko w rozsądnych ilościach, a i tak efekty były MEGA.

Ja tego może nie widziałam tak w lustrze, ale mierzyłam się i cm leciały jak głupie i po ubraniach głównie. Z kg aż tak fenomenalnie nie zjechałam jak myślałam, że będzie ale dużo lepiej wyglądałam (chociaż spadło mi 6kg przez 3 miesiące - dla mnie życiowy rekord ;p w cm z całego ciała poszło prawie 50!!).

W którymś momencie jest mega kryzys, że nie ma się totalnie siły, wszystko boli i w ogóle chce się przerwać. Mi się wtedy wydawało, że kondycja nawet się pogorszyła, a nie poprawiła ;p Ale po paru dniach jak ręką odjął i w końcu udało mi się zrobić całą serię ćwiczeń bez odpoczynku - myślałam, że pęknę z dumy i radości

Wcześniej z miliard razy próbowałam zacząć ćwiczyć i jakieś diety stosować i zawsze była z tego tylko wielka dupa, bo po tygodniu miałam dosyć;p

Teraz jak patrzę z perspektywy i przygotowuję się na to, że będę miała jeszcze Malucha, który mi trochę przeorganizuje życie to pójdę wg tego:

- bez jakiś radykalnych zmian na raz (nie, że nagle przestaję wszystko jeść, albo od dzisiaj jem tylko to, to i to, albo nagle zaczynam ćwiczyć 2 razy w ciągu dnia - swoją drogą HA, HA! Jak znajdę czas na jeden raz będzie dobrze ),
- co do diety - przy dziecku pewnie nie zawsze uda się stałe godziny wydzielić, ale przynajmniej będę się mniej więcej starać (dzięki temu NIGDY nie chodziłam głodna i nie podjadałam ) i będę jeść tyle, żeby się najeść, ale nie przejeść. Pewnie teraz inne ilości jedzenia będziemy potrzebować przy karmieniu maluchów Więc się nastawiam nie na liczenie kalorii tylko właśnie na jedzenie do najedzenia, ale nie opchania xD,
- będę ćwiczyć tyle ile mogę, byle systematycznie (w końcu zrobię znowu całość za jednym zamachem!! ),
- będę się mierzyć miarką co 2 tyg, albo nawet co 4 - wtedy będę widziała, że cm na serio lecą i się nie zniechęcę
Wcześniej zrobiłam sobie tabelę, w której wpisywałam co 4 tygodnie swoją masę i do tego cm w poszczególnych miejscach (pod biustem, talia, brzuch, biodra, udo + parę innych, na które zwracałam uwagę). To mnie mega motywowało
A to, że kondycja się poprawi to zobaczę sama jak będę systematycznie ćwiczyć i za każdym razem będę w stanie zrobić więcej powtórzeń

Uff.... się rozpisałam. Ekspertem nie jestem, tylko piszę co mi pomogło i jaki mam swój plan Myślę, że to nie są takie ogromne wymagania i radykalne zmiany, dlatego chcę od tego zacząć Jak raz mi się udało to drugi też pójdzie!

Trzymam kciuki żebyś się nie zniechęciła. Na serio jak się ćwiczy systematycznie to efekty są tylko trzeba każdy, nawet mały sukces doceniać

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:18   #2843
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witajcie

Najpierw pytanko przebieracie swoje maluchy przed kazdym karmieniem?

Ide nadrabiać
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:18   #2844
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak to jest z tą herbatką koperkową?Normalną się kupuje i zaparza z jednej torebki? Mąż wczoraj był w aptece chciał kupić ale pani zabroniła dawać dziecku..

?
Ja kupiłam koperek do zaparzania z Herbapolu i jest napisane żeby nie stosować w ciąży i podczas kp to jak to jest z tym koperkiem???

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!! Nadrobiłam!

I jak któraś pisała- ja zrobiłam awanturę po tym jak w szpitalu Miłka odparzyli. Poskarżyłam się nawet pani ordynator. Dostałam próbkę sudocremu i... zlecono Miłkowi kolejne badania, czy przypadkiem nie ma słabego natlenienie, skoro "tak szybko powstało takie coś na pupie". Ofkors, wyniki były ok.
robisz?
Że ta próbka to tak na zadośćuczynienie?

Cytat:
Zuziak urodziła!! ma ly wazy 3360, poród miala straszny. mdlała, nie umiala skupic sie na parciach, ale teraz jest na sali

GRATULUJE
Gratulacje klask i:

Cytat:
Awaria Załącznik 5489087

A jaka dumna z siebie jest

Chyba czas na tròjki

Czytam dalej

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:27   #2845
Mya1989
Zakorzenienie

Trele masz super miły głos!!

A Majcia jest przesłodka, nie wiedziałam że taki maluszek może juz być taki fajniusi, myślałam, ze to tak koło 4-5 msc

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:35   #2846
maomami
Wtajemniczenie

Moje dziecko śpi od 14, przebudziła sie tylko na jedzenie i ciągle śpi. Ciekawe kto będzie spał w nocy.
Ogólnie budzi się koło 9 rano i do 13-14 nie śpi, robi jedynie małe drzemki i to tylko najczęściej na rękach a później pada zmęczona i śpi kilka godzin

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:36   #2847
Antibia86
Rozeznanie

Witajcie
Na poczatku od razumowie ze nie nadrabiam nawet ale Gratuluje wszystkim nowym mamuskom

u nas strasznie cienko dlatego brak czasu....mnie goraczka łapie co jakis czas..okazało się ze to zapalenie piersi....Nie wiem już czy jest sens walczyć o pokarm....ciągle nie jest go za dużo mimo ze staram się jak najczesciej Małego przystawiać....nie wiem może poradnia laktacyjna?? Mały ssie przez chwile tylko a potem nie ma zmiłuj sie tylko memla i wiem że mi piersi nie oproznia...zasnie na10mina potem ryk bo głodny jest....ograniczam butle z mm ale i tak na dobe wychodzi z 3-4 karmienia...a nadodatekod 3 dni kolki...herbatka z kopru nie działa...zastanawiam sie nad jakimis kropelkami typu Espumisan? czy ktoras juz stosowała? masazeokłady tez nic nie daja

TZ wogole musi wrocic do pracy na czwartek i pt bo do ojcowskiego musi miec akt urodzenia a nam termin wyznaczyli na 2,12 dopiero. dzwoniłam dzisiaj sie pytac czy nie mozemy wczesniej przyjechac bo taka sytuacja i wogole a babka do mnie zeoni jescze zgloszenia zeszpitala nie dostali to ja do niej ze podobno mam 14 dni na zarejestrowanie dziecka i ze co niemoge tego zrobic tak? a ona ze nic nie poradzi.....szczerze porazka a ja mam dość....nawet na spacer wyjsc nie moge bo ledwo laze do wc.....boje sie że jak nie zaczne do siebie dochodzic to sie jakas deprecha skonczy;/
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:38   #2848
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry zaczelam Was nadrabiac to brat wylaczyl mi komputer

Gratuluje "swiezym" mamusiom

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:40   #2849
maomami
Wtajemniczenie

W sumie już jestem ponad miesiąc po porodzie ale pochwalę sę Wam jak u nas w szpitalu wygląda teraz porodówka Ja tam sobie w tle próbuje poradzić ze skurczami, na piłce siedziałam jak jeszcze nie były silne a tak jak stałam przy oknie to była właśnie jedyna pozycja w której wytrzymywałam spokojnie ból na skurczu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0163.jpg (26,5 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0164.jpg (31,1 KB, 54 załadowań)

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-25, 17:43   #2850
ryba91
Zakorzenienie

Antibia- możę faktycznie spróbuj z tą poradnią laktacyjną, na pewno nie zaszkodzi. Co do espumisanu, ja nie podawałam bo nie miałam potrzeby, chyba kyte podawała. W szpitalu mi coś o boboticu wspominali.. ale to chyba tak samo działa.. Głowa do góry

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości