|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
No dobra czasem mu się zdarzy coś tam kupić, bardzo rzadko, ale jednak. Głosuję ![]() A i co do dyskusji lewy prawy bok. W zeszłej ciąży nie mogłam wytrzymać na lewym i różnie spałam i synek super A w szpitalu nie raz widzieli mnie na prawym i nikt nic nie mówił.---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- A czemu miał im podpowiadać? Poza tym może nie wiesz, ale lampka wina była nawet zalecana w ciąży! Przez lekarzy, zatem czemu miały coś złego podejrzewać? |
|
|
|
|
#2102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Menia nie martw się Psiakiem, napewno dzielnie zniesie zabieg
a to tylko dla jego dobra... Szkoda, że wcześniej tego nie dopilnowali, może jak byłby mniejszy to przeszedłby to łagodniej ![]() Cytat:
!Na nfz to różnie bywa, jak chodziłam prywatnie to zawsze mógł wchodzić, a na nfz słyszałam, że różne wymówki mają lekarze no, ale jestem pełna nadziei, że da nam obojgu obejrzeć maleństwo ![]() Po jednym dla każdego maluszka ![]() Cytat:
w pierwszej ciąży utyłam 12-13 kg, ale to szybko się zrzuca, bez obaw![]() ![]() Cytat:
czyli po prostu.. cierpliwość popłaca
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie- cierpliwość jest najważniejsza
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i podobnie jest z paleniem papierosów w ciaży. Mnie się tylko lekarz zapytał czy pale powiedziałam ze tak a on ze mam nie rzuciać z dnia na dzień tylko delikatnie ograniczyć i teraz zeszłam z jednaj paczki dziennie na 4- 5 fajek Wy tak piszecie o swoich wagach ja to przytyłam okropnie , to znaczy tak mi się wydaje , Tz mówi ze wyolbrzymiam. Ale u mnie dopiero 10tydzień. Z kolei On schudł prawie 10 kg ;( Aj byłam dziś u dermatologa i wkurzyłam się strasznie
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki to ja chetnie doloze swoja opinie na temat winka w ciazy, my praktycznie kazda potrawe/sos "podlewamy" winem, ono pod wplywem gotowania przeciez wyparowuje... odosnie czerwonego wina to kazda Wloszka w ciazy pije codziennie lampke
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że ja a. nie umiem pływać, b.strasznie marznę na basenie, wiem głupie i sama chodziłabym z Filipem co tydzień, żeby się oswajał i tak mam tyle wolnego czasu, ale najpierw to chyba ja się muszę przełamać... Dzięki za rady, napewno nam się przydadzą ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- idę, porodówka na tlc ![]()
|
|
#2107 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Przed ciążą, to też piłam niedużo, raz na miesiąc, dwa, w niepowalających ilościach i raczej na jakiś okazjach... i nie ciągnęło mnie do tego... a teraz, to tak bym się napiła jakiegoś winka, albo chociaż piwka... jak nie wolno, to się najbardziej chce
|
|
|
#2108 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Ale Nas dzisiaj zasypało! Szczęście że Mężul zdążył mi wymienić opony w autku ![]() Muszę dzisiaj naszykować kostium dla Misi na jutro do przedszkola, bo mają urodziny i bal andrzejkowy. Moja Córcia będzie biedronką. Kupiłam jej dzisiaj do tego czarną tiulową spódniczkę, więc myślę że będzie wyglądać pięknie Wieczorem mam jeszcze wizytę u gina, ale chyba bez usg, bo głównie idę po zwolnienie ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Co do alkoholu to ja w ciąży i w trakcie karmienia nie piję w ogóle
|
|
#2109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poprosze o fotki puszystego sniegu Misia bedzie przesliczna
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz robiła pierniczki z tego przepisu na piernika staropolskiego? Ja wczoraj zarobiłam ciasto i siedzi już w lodówce.
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze tak jest, że to co zabronione najbardziej kusi
|
|
#2112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za papieroski ![]() A po porodzie będziesz wracała do palenia?
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm, wypiłam pierwszą w życiu kawę
Co prawda tylko z ekspresu, ale wypiłam, bo już nie wiem co z tym bólem głowy robić, i ciśnienie mam 90/60
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zobaczyłam II kreski tak nie zapaliłam, ale nie powiem ciągnie mnie niekiedy do zaciągnięcia się
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny ja wlasnie siedze na fotelu u kosmetyczki ktora zajmuje sie moimi stopami i czuje sie wysmienicie
![]() nie odpisuje szczegolowo bo nie dam rady na komorce ![]() Ja nie pije nic a nic ani lyczka od kiedy zrobilam test a w zasadzie od owulacji albo nasze domowe nalewki z owocow z sadu mniaam ale teraz odpada ![]() Co do wagi to jutro sie okaze ale nasza domowa pokazuje ze przytylam 0,5kg no ale ja startowalam z 66,5 przy 172cm porownujac sie do Was jestem grubaskiem ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2116 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego ja też prywatnie robiłam prenatalne w 12'tc i teraz będę połówkowe. Potem wiem, że jeszcze jedne się robi-trzecie- chyba między 28-32'tc ![]() Mi narazie też mdłości przeszły, ale nie będę zapeszać. Raz już minęły, żeby znowu wrócić. Ogólnie to czuję się lepiejmniż w I trymestrze, ale w pracy szybko się męczę i o 13 poszłabym już do domu się położyć. Najgorzej z kręgosłupem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak mi minęły mdłości to zeżarłam całe opakowanie leysów ![]() W ogóle jesteście du** z opisami bąków mi się jeszcze na szczęście nie zdarzyło ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Justynka moim jedynym ćwiczeniem jest zabawa z synem lub spacery z nim o ile pogoda pozwala
no i czasem przytulanki z TŻ :PAgaaga pierwsze słyszę , ja chodze na NFZ i w pierwszej ciąży TŻ bym na każdym badaniu USG ze mną ![]() Lojla podobno jak facet chudnie to na dziewczynkę ![]() Karolak prosimy potem o fotki biedroneczki i za wizytę ![]() Ja nie mam problemów ani z fajkami bo nie palę w sumie TŻ też nie , ani nie mam jakiś chęci na alko bo nie przepadam za nim i nawet w ciąży nie piję . No czasem strzelę sobie Karmi Malinowe :P |
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę poczytać. Bo szczerze powiem, że ta kawa nawet tak nie działa ![]() A czy może to mieć związek z tym, że rok temu kot wbił mi pazurka do oka Chodziłam 3 tygodnie z zalepionym okiem, i z takim spuchniętym że hoho, no i wtedy też strasznie tak głowa bolała.. Eeee chyba wymyślam, że to coś może mieć wspólnego
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Wtajemniczenie
|
Oby
![]() Ja zawsze chciałam mieć chłopczyka teraz jak w ciąży jestem to mnie naszło na dziewczynke ;D I takie dziewne uczucie mam , że to dziewczynka. Ale jak to mawia moj tz "nie ważne co oby zdorwe"
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2121 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się jeszcze raz,
oj troszkę dzisiaj zmarzłam na tym spacerku ale herbatki wypiłam i jest ok jak wróciłam to położyłam się spać bo mnie tak zmogło że oczy się same zamykały .. ![]() Oj ja z początku to praktycznie nie tyłam a teraz 1 kg przybyło mnie. A to prawie 14 tydzień. Mam nadzieję że dużo nie będzie na wadze heh ![]() Już muszę pomyśleć o zakupach bo zapinam się w jedne dżinsy a tak to leginsy tylko troszkę już za zimno na nie.
|
#2122 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki... jakby co to żyję i mamy się dobrze, ale jakoś totalnie nie jestem w nastroju do pisania (z różnych powodów...), więc nie wiem kiedy się pojawię. Piszę, żebyście się nie martwiły
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2124 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie mozna zobaczyć te klubowe zdjęcia??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
![]() uczycie się już
Edytowane przez carolyna86 Czas edycji: 2013-11-26 o 18:05 |
|
|
|
#2126 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#2127 | |
|
Zakorzenienie
|
sama żałowałam, że wtedy wcześniej nie rzuciłam, no ale nie mogłam i koniec, nie wytłumaczę tego
![]() Mam zamiar rzucić na dobre (taka dobra okazja W poprzedniej mówiłam wszem i wobec, że wrócę do palenia, bo po prostu lubię palić (dwa u mnie wszyscy palą-WSZYSCY) i jak tylko przestałam karmić to tego samego dnia wysłałam męża po piwo i zapaliłam papierosa (cóż to było za uczucie piękne ). Powiem, że najgorzej jest palaczom odmówić w towarzystwie, do piwka, na imprezach. A jeszcze jak wszyscy palą i wychodzą do innego pomieszczenia to już w ogóle Więc tego się boję jak przestanę karmić (o ile będę).Cytat:
![]() Mąż pali 3paczki dziennie ![]() Ja jakoś nie jestem miłośniczką win tak ogólnie wolę piwko, ewentualnie drinka okazyjnie. mój, że syna już mamy tom córę będziemy robić do skutku...choćby 12 syneczków taaaa nr 5 u mnie akurat odpada, bo jest na odwrót to ja trzymam rygor, mąż bardziej pobłaża ![]() ![]() ![]() Ale mnie wzięło...posprzątałam w jednej z szafek z kablami, ładowarkami i innymi pierdołami, umyłam lodówkę, mikrofalówkę i piec a nawet nie miałam w planach
|
|
#2128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Ale naskrobałyście tyle nadrabiania przez jeden dzień nieobecności ![]() Byłam dziś na zakupach w mieście, oprócz spożywki kupiłam sobie to tej sukienki/tuniki brązowe rajtki ocieplane i getry czarne z wzorkiem, poszłam do lumpka, gdzie pracuje moja szwagierka i wyczaiłam spodnie z cieniutkiego jeansy a la alladyny, w sam raz na wiosnę, bo są w pasie i biodrach za luźne, to jak przytyję później będą akurat ![]() dziękuję, Justynka to ja tez nie będę skracać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kasiab91 Facecie niestety tak mają, mój też jak ma mi coś kupic, to woli dac mi kasę, niż mam później być niezadowolona, poza tym on czasu nie ma, żeby latać po sklepach, nawet nie wie, jaki rozmiar bielizny noszę, bo ostatnio jak mi kupował, to byliśmy razem, a to było jakies 3 lata temu Cytat:
Cytat:
Ja pomiędzy ostatnimi wizytami schudłam 0,4 kg, za to mój małżonek przytył ponad 2 lata - to podobno wróży na chłopaka ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2129 | |||||
|
Rozeznanie
|
Laski, jestem w szoku.... tylko 2 strony do nadrobienia od godziny 12 :P zadziwiacie mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o picie alkoholu to a w tej chwili nic nie ruszam. choć na początku ciąży, kiedy zrobiłam test i wyszła jedna kreska poszłam na impreze no i tam piłam drinki.,.. W następnym tygodniu na teście były już 2 kreski... Troche miałam wyrzuty od tamtej pory zero %%%%. A fajki podpalałam na imrezach, a teraz mnie strasznie drażni dym ![]() Wy tu takie chudzinki... nic nie tyjecie.. ja w sumie ostatnio ważyłam się 2 tygodnie temu i miałam 3 kg na plus. Muszę jutro wejść na wagę, boję się
|
|||||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona ja to bym chyba zamarzla kobieto! jakbys zobaczyla w czym ja spie
pizama polarowa na to jeszcze czesto bluza lub puchaty szlafrok, skarpety
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

A w szpitalu nie raz widzieli mnie na prawym i nikt nic nie mówił.

Na początku nic się nie działo, ale potem znowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej
no, ale jestem pełna nadziei, że da nam obojgu obejrzeć maleństwo 
za słodycze?!

za wizytę