|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)
HJE co kupiłaś w Rossie ?
|
|
|
|
#812 | ||||
|
Zakorzenienie
|
sylwietta, WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
gojka, prześliczne smerfy!!! debrah, Amelcia słodka! Jak fajnie robi brum brum ![]() bokeh, dla Hani za umiejętności. Tak się martwiłaś a Hania potrafi więcej niż Daria ![]() Lady, za piękne i szybkie usypianie Pietraszka! Jestem pod wrażeniem! Cytat:
Nie wyobrażam sobie że on by se dział a ja bym gotowała i zabawiała Darię w kuchni ![]() Cytat:
Cytat:
![]() dla małżaCytat:
Konsystencja jest bardzo płynna, lekka, podkład mocno nawilża buzię. Kiedy pomalowałam się nim i spojrzałam na swoja cerę w świetle dziennym byłam w szoku,zaczerwienienia pokryte, cera gładka, pełna blasku Szkoda że taki drogi.
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Balsam do włosów, balsam do ciała, żel kremowy do twarzy, mleko dla Poli i tusz do rzęs (duuużo jeszcze rzeczy z tej promocji jest
)
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, Little mi polecila podklad z miss sporty i jest super, o dziwo, nawet odcien mi sie zgadza
a kosztuje 11zl? wzielam jasniutki, jasniejszy niz zwykle i trafilam![]() Jeszcze tylko musze doczytac co Black pisala o tych odcieniach typach urody Aaaaaa Evel, Elllmi, padlam Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-11-26 o 17:44 |
|
|
|
#815 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a pastę mamy taką http://www.bdsklep.pl/elmex-50ml-pas...6-lat,id-38675 ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
współczuję zakazu wychodzenia na dwór ![]() Dziewczyny mają rację. Zrób test. Cytat:
![]() Następnym razem kupię ten miss sporty. A jaki dokładnie? Bo są chyba różne rodzaje...
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwieta!! sto lat kochana!!
* hejo ! już myślałam ze koszmarne nocki przeminęły z wiatrem a tu powróciło tornado. Nocka koszmarna. Na dodatek złapała mnie policja i dostałam 2 punkty i 100zł Amelka wlasnie ma drzemkę, muszę sciagnac chirurgów bo pewnie dzis sobie posiedzimy;pppp
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, zapomniałam się Wam pochwalić, że dostałam stypendium - 450zł. To chyba całkiem sporo?
|
|
|
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy siak! gratulacje
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza;> poprztykałam się z tztem, głÓpek jeden, myśli że mi może wszystko wmówić
![]() ide biegac wrrrrrr ;]
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Hej ! Cały czas podczytuję ale jakoś nie mam weny do pisania .... Brakuje mi czasu na wszystko, mały coraz bardziej zajmujący.
Co u nas? idą 3 zęby na raz i bababa tatata na pożądku dziennym Debrah fajny ten pchacz Szaja gratki dla Dorki Lady dzieki tej książce o zasypianiu Krzyś w dzień pięknie śpi ale jeszcze nie przesypia nocy. Bardzo często się budzi. Przy tym nie toleruje butelki :/ walczę więc... Gojka fajne te smerfy Pstryku a ja bym z chęcią zobaczyła zdjęcie ![]() Marsi fajnie że wróciłaś! buźka |
|
|
|
#823 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisz, czy dziewczyna się uspokoiła![]() Cytat:
przyda się![]() Cytat:
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie wybudzam, chyba ze zasnie po 17 (zwykle staram sie, zeby tak pozno nie zasypial), ale czasem potrzeba mu doslownie 15min, nie jest juz tak marudny i normalnie zasypia na noc. A teraz juz spi (przypomne: wczoraj zasnal przed 23 )
|
|
|
|
|
#825 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewno panu polismenowi się spodobałaś i dlatego takie zmniejszenie mandatu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- mam kilka pytanek, można? ![]() 1- jakich szczoteczek do zębów używacie u maluszków? 2- czy używacie jakiś specjalnych płynów do naczyń dla maluchów? 3- czy wodę dalej podajecie jakąś specjalną (typu żywiec) czy lejecie z kranu? 4- jakie deserki teraz podajecie? Jabłka, gruszki, banany trochę się nam przejadły ![]() 5- jak często wyparzacie smoczki? 6- z jakich butelek/kubków niekapków piją Wasze dzieci? Mamy karmiące mm oznaczenia na smoczkach 1,2 co one oznaczają? Przez jakie smoczki podajecie kaszkę? ufff, to chyba tyle
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
ybabka mi weszła jedna nogą na przejsciu ;p a ja zem nie ustąpila ;p
Cytat:
Powiedzialam im... "wiem wiem...głupota blondynki " 1. podpisuje sie pod pytaniem. 2.wcześniej myłam w płynie nuk, teraz juz nie;p 3. ja daje przegotowana wode z kranu 4. a roznie, bananka, pomaranczka troche, jagody, jablka.. troszke soku z winogron.. 5. moja jak pije mm albo soczek to avent 0+ ej jak tak w tych punktach wypisuje, to czuje się jakbym wypisywala złote myśli. Prowadziłyscie jak byłyscie dziecmi? ![]() ![]()
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
pewno, że tak
złote myśli, pamiętniczki, łoooo jak to dawno temu było
|
|
|
|
#828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ad 2. nie ad 3. do czajnika leje kranówkę i przegotowuję, jesli musze dolać np zimnej to z butelki. ad 4. ja kupuję z hippa takie deserki truskawki z jogurtem lub morele z jogurtem. Jeśli banan lub jabłko to podaję świeże. ad 5. Jak mi gdzieś spadnie lub coś a tak to tylko pod wodą myję ad 6. mamy lovi 360 ale Hania nie czaji go, a dziś załapała z takiego zwyklaka z ikei. Oznaczenia to wielkość dziurki. A kaszkę baaardzo rzadko podaję z butli a jak już to z krzyżakowego smoczka. Używam Lovi. http://www.buzzfeed.com/ryanhatesthi...that-a-st?bffb
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Mam jakis balsam hypoalergiczny Biały Jeleń, ale zwykle go nie uzywam - w normalnym myje. 3. Tez mialam dzis o to pytac narazie nie podaje zadnej (w lecie ta z BD)4. Jablka, banany, gruszki, winogrona+suszone morele, sliwki, daktyle, rodzynki 5. Rzaaaadko (jesli spadnie i sie rzczywiscie ufajda) 6. Mleko z butli TT ze smoczkiem 3, herbatke z TT ze smoczkiem 2. Do kaszki mamy TT z literka "Y", ale jeszcze nie uzywalam, bo kaszke daje lyzeczka. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() Chyba z 3 zeszyty mialam
|
||
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
mamy ząbkowe mm, mam pytanie
Jesli karmicie dziecko na noc lub w nocy butlą to przecieracie potem ząbki albo coś z nimi robicie? Bo wiadomo mnie ejszcze problem nie dotyczy ale słyszałam że np takie nocne karmienie z zębami to grozi próchnicą. Tylko że wiadomo że dzieci zasypiają prawie od razu więc głupio im potem gmerać palcem po zębach
|
#831 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Misia dla HaniCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
1. Nie mam pojęcia jakiej firmy, nie pamiętam, ale taka 0-3 lata; gruba, krótka rączka i takie malutkie włosie; 2. 3. Różnie, co pod ręką jest; ale jak kranówę, to nigdy nie dałam nie przegotowanej, jakoś tak mi weszło w nawyk, bo my straszny kamień mamy, i sama bym tego nie wypiła; 4. Mandarynki, mandarynki, mandarynki ; banan, jabłko, winogrono, nektarynka, kiwi...5. Nie używamy; 6. Przeróżnie - w nocy zazwyczaj pije z tej butelki co mm, a niekapek od czasu do czasu, też w ramach zabawy; te oznaczenia to rodzaj smoczka, ale ja się na nich nie znam i po prostu patrzę jaka ta dziurka jest, kaszkę podaję przez smoczek +12m, normalna okrągła dziurka jest. Pola sobie teraz stała w łóżeczku przy tej dłuższej ściance, przeszła do krótkiej, przy komodzie, pozdejmowała sobie co chciała, siadła i się bawi A dzisiaj mama mówiła, że jak jej pokazała, jak Pola ma mamie dać ciasteczko, to ona wyciągała rączkę z tym ciasteczkiem i mamę karmiła Bierze ją coś chyba na poważnie, bo kicha ciągle i zaczęło z kinolka lecieć. Pierwszy raz i nie wiem, jak to ugryźć - na razie dałam wit. C, Sanosvit Calcium i wypiła herbatkę z sokiem malinowym
|
|||
|
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
wracając do tematu drzemek to moja dzis miała tylko 1, ale wstała o 9 (przypominam to był nasz absolutny pierwszy raz
) no i o 20 juz zasnełą na noc![]() Zastanawiam się czy próbować odkładac do łózeczka, ale kurcze troche wygodna jestem
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie, myje w tym co wszystko 3. kranówa , ale mam filtr 4. ja daje deserki głównie Hamanek, smaki różne, ale częściej już daję jej np banana w rączkę, jabłuszko ścieram, gruszkę, brzoskwinie 5. tak ze 2 razy w tyg 6. Ewcia pije z butelki LOVI, a smoczek ma od 6+ ( albo 9+ - nie pamiętam)
ślubowaliśmy - 20.09.2008 Wojtuś - ur. 06.12.2009 Ewunia - ur. 10.01.2013 Edytowane przez gochaa_p Czas edycji: 2013-12-05 o 09:30 |
|
|
|
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
mówiłam ostatnio tż, że chciałabym kupić wachlarz do pokoju, co by oddzielić naszą 'sypialnię' od gościnno-jadalnej części i mieć jakby 2 pokoje, a tż na to: świetnie, kup ze 3 to będziemy mieć pięciopokojowe mieszkanie
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaaaaaaaaaale mam wisielczy humor ![]() ide robić porządki z małego rzeczami
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazwyczaj dodaje pol swiezego jablka/gruszki, bo wit.c w nich zawarta zwieksza przyswajalnosc zelaza (w morelach jest go duzo). Nie kupuje w paczkach, tylko na targu, na wage. Morele kupuje naturalnie suszone (te ciemne). |
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
A! kranówa filtrowana ale ją przegotowuje ofkors !
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, rozmawialam z moja kolezanka ktora jest higienista stomatologiczna i mowila zeby nie panikowac.. od razu sie podlacze i zadam pytanie w temacie :KIEDY myjecie dzieciom zabki? mamy kp? mamy dzieci, ktore jedza tuz przed snem, prawie na spiocha? Jak to rozwiazac? Bo nie da rady jej umyc przed samym spaniem, i przed snem je, w nocy tez ze 2-3 razy..?? Rano moglabym po kaszce. 2. nie 3. przegotowana jedynie, z kranu - ale moja malutko pije, pare lykow, kubek ma caly czas na podlodze, zeby sie sama uczyla. 4. Wlasnie takie typowe jak ty: jablko, gruszka, banan, czasem sliwka ze sloiczka albo jakis jogurt, ale ona prawie w ogole nie je owocow, jakos nie przepada, zje tyle co nic.. Sloiczkow prawie wcale, tylko probuje. Owoca danego do reki pomemla, ale np kawalek jablka, gruszki itepe to odgryza a potem te kawaleczki na podlodze leza, sprawiaja jej trudnosc chyba, a przeciez ma 6 zabkow?? Czyli niewiele wpada do brzuszka, tyle co nic...;/ wiec tez przez to nie mam weny do kombinowania - moich obiadkow tez nie je..ci zrobie to mroze, bo ona nie chce jesc ;( 5. nie dotyczy, nie uzywamy. mamy dwa, czasem jej daje, wtedy przelewam wrzatkiem jak dlugo lezal. Jesli jej spadnie to po prostu woda plukam. 6. Moja pije z niekapka Avent - ale wkurza mnie tam jedna rzecz. Zeby polecialo trzeba przechylic, wiadomo (bo on nie ma rurki, ot ustnik) i ona nie moze tego zalapac, i czasem ssie, ciagnie, a nic jej nie leci, bo nie przechyla kubeczka..Jak ja jej trzymam i przechyle to sie napije. Zastanawiam sie czy jest sens inwestowac w lovi360 skoro umie pic z Aventu - moze nauczy sie przechylac? Mamy jeszcze jeden z Canpolu, dostala, ale z tamtego nie pije w ogole, dziwny ustnik, nawet mi sie ciezko napic ;p A Avent wymaga ssania po prostu i "pociagniecia" wody. Pisalas gdzies wyzej jakie godziny ci pasuja i przegapilam? Jutro mam pediatre, ostatnie szczepienie bo okazuje sie ze nam sie zapodzialo jakos, to skontrolujemy wsio od razu i troche pogadam. A potem podejdziemy wieczorkiem z tz do smyka, bo jest tam ten Maxi Cosi Priori - chcemy zmierzyc, jesli bedzie okej, kupimy na allegro. Mama byla, z moim tata - strasznie sie jaraja jak Amelcia chodzi z pchaczem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.

dla Hani za umiejętności. Tak się martwiłaś a Hania potrafi więcej niż Daria 

no więc ja w kuchni nagotowałam Jej 3 rodzaje zupek, a Ona biegała wokoło mnie z drewnianymi łyżkami, sitkami i lejkami

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
* 

i mierzy 78
, rozmawialam z moja kolezanka ktora jest higienista stomatologiczna i mowila zeby nie panikowac.. od razu sie podlacze i zadam pytanie w temacie :