Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 11:17   #901
fantastka
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

CO do pracy wiem wstępnie zamierzam do końca roku pracować ... ale nie wiem jak to jest bo niby można być na zwolnieniu tylko 180 dni a potem trzeba o jakiś zasiłek pisać?

A kupiłaś już jakieś ubranka?
A, faktycznie tak jest, że po pół roku jest już zasiłek... ale nic więcej nie wiem, zupełnie o tym zapomniałam. Podpytam się księgowego przy okazji, bo ja też na pewno to przekroczę

Mam kupione 2 x półśpioszki i jedne bodziaki z długim rękawkiem, ciągle nie mogę się zabrać do zrobienia zdjęć

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Tak samo jak Zuzia. Co druga dziewczynka w szkole za kilka lat to Zuzia będzie chyba.

U mnie w rodzinie jest Liwia. Jak mi kuzynka powiedziała jak chcą dać na imię małej to nie wiem dlaczego ale mi się od razu z jakąś księżną skojarzyło moja mama do tej pory mówi księżna liwia a mi teraz to imię stało się takie obojętne. Wołają na nią Liwusia póki co i jest ok

W szkole średniej mieliśmy Ksenię zawsze ludzie jej dowalali gdzie ma swojego Herculesa...
Zuzia mi się bardzo podoba, bardzo mocno bym rozważała, gdyby miała być dziewczynka Ale faktycznie sporo teraz jest Zuź

Liwia ładnie Wcale nie jakoś dziwnie

Znajomi nazwali córeczkę Kasjana Też mi się podoba, ale sama bym tak raczej nie nazwała, to aż za bardzo nietypowo

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:21   #902
kotka34
Zadomowienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

hej kobietki
kotka34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:44   #903
jagodzia133
Zakorzenienie

hej dziewczyny ale mnie nie było ale już nadrobiłam.
W sobotę miałam wizytę. Wszystkie wyniki krew i mocz w porządku. Wyniki krwi nadal w górnej normie jak górnik w kopalni. Więc kazał nie brać żadnych witamin. Zawsze to mniej kasy wydanej szyjka ok. Dał mi jakieś globulki to aplikacji co 4 dni. Żeby sobie tam w środku odświeżyć moją piczkę. Słuchaliśmy na głos tętna płodu Jak to serduszko bije aaaaaaaaaa mega mieliśmy robić cytologię. Ale że teraz wizyty są płatne do końca grudnia to powiedział że zrobimy wszystkie badania na wizycie w styczniu. Żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać. W międzyczasie widzimy się 18.12 w klinice po zwolnienie i tam mnie przebada. (Bo na wizyty chodze do swojej przychodni w soboty a na tygodniu on przyjmuje tylko w przyszpitalnej klinice). No i wpisał mi w kartę ciąży że robimy usg na kolejne wizycie i teraz nie wiem. Czy chodziło mu o grudzień czy o styczeń??hmmm... nie wiem. Ale w razie co zapisze się jakoś na początek stycznia bo mnie płeć mojego dziecka korci ależ się rozpisałam
aha i mówił żeby nie przesadzać z ilością spożywanych owoców. Żeby wszystko było z umiarem. Żeby rodzina we mnie nie wciskała szczególnie w święta.
Cytat:
Napisane przez marszalka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, całkowicie zapomniałam, że my przecież mamuśkowy mamy, no i nawet nieujęta jestem przez to na pierwszej stronie, ale jak mnie jeszcze przyjmiecie to chętnie dołączę
no jasne
Cytat:
w co ja się wpakowałam, właśnie też czasami mnie to nachodzi
ja mama tak samo a myśl o porodzie mnie przeraża ale wtedy sobie uświadamiam ze nie mam wyjścia muszę i tyle :P
Cytat:
ooo ostatnio przerobiłam caluśki wątek. TŻ momentami patrzył się na mnie jak na nienormalną. Dziewczyny czasem tak to opisywały że śmiałam się do łez. Najbardziej uśmiałam się z tekstu cytuję "Do 5 cm myslałam że umieram, darłam się jak szatan (serio takie dzwięki ze mnie wychodziły jak na horrorach o egzorcyzmach). Położną biłam po rekach jak tylko chciała mnie dotknąć. Na szczęście po 5 cm..nagle zrobiło się 10. Podczas partych czułam tylko ulgę."

Wątek ciekawy i jak tylko mogę to podczytuję nowe wpisy
oooo poczytam sobie
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
puk puk no to przyszedł i czas na mnie ale mam nadzieję że nie muszę wszystkiego nadrabiać
hejo witamy w śród mam
Cytat:
no to po wizycie jestem bardzo zadowolona, wszystko jak najbardziej w porządku, byłam o 8 rano i jak zaczeliśmy usg to małe spało i nie można było dobudzić, a jak już się obudziło to odwróciło się tyłkiem
na szczęscie później ułożyło się do badania
i wszystko w porządku?? chyba że minełam posta z opisem
Cytat:
tak wyszło 52,2 także tak jak mniej więcej liczyłam ok 2 tygodnia

Cytat:
Mi mój dziś powiedział " ale cię wysypało. To na dziewczynkę chyba. Eeee nieee Krzesimir musi być" Pominę fakt zwrócenia uwagi na moją wysypaną paszczę, ale uduszę za Krzesimira on ostatnio zaczął tak na poważnie z tym imieniem dla chłopca Mówię do niego że prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie, ale on i tak krzesimir i krzesimir. Naprawdę wyobraźnia go mocno ponosi Co jak co ale na takie imię się nie zgodzę jeśli chłopak będzie
mnie też od miesiąca tak sypie że już nie mogę a waga nadal stoi w miejscu.
Lili & Gabryś

Edytowane przez jagodzia133
Czas edycji: 2013-11-26 o 11:46
jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 11:52   #904
krusia83
Raczkowanie

Cytat:
CO do pracy wiem wstępnie zamierzam do końca roku pracować ... ale nie wiem jak to jest bo niby można być na zwolnieniu tylko 180 dni a potem trzeba o jakiś zasiłek pisać?
Z tego co kiedyś czytałam to zwolnienie w ciąży można wziąć teraz na 270 dni.
Stary 2013-11-26, 12:10   #905
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Hej laski Co jecie na śniadanie dziś? Ja już wypiłam swojej kakao

Hehehe, a ja zawsze byłam kawał baby Ale w sumie wysoka jestem to to się jakoś rozkłada
ja dopiero zjadłam śniadanie drobiową kiełbaskę z sosem czosnkowym z kieleckiego ale rano zapchałam się mlekiem z miodem (ostatnio staram się pić i o dziwo miód zaczął mi smakować w ciąży)

ja też byłam kiedyś kawał baby jak chodziłam do szkoły jeszcze ważyłam po 60-64kilo...po ciąży między 53-55 i teraz stoi na 55 niby 10 kilo a wyglądam jak szczypiorek

Cytat:
Napisane przez krusia83 Pokaż wiadomość
kicia - gratulacje

A ja się melduję po wizycie. Na razie na usg widoczny był tylko pęcherzyk ale lekarz mówił, że wszystko ok i prawidłowo rośnie. Następną wizytę mam 4 grudnia i wtedy ma mi też założyć kartę ciąży. Nie wiem czy mam już szansę zobaczyć serduszko no ale nie nastawiam się, że musi już być.
no i super..teraz czekać tylko na serduszko

Cytat:
WItam

No i nie wiem kiedy powiedzieć w pracy o ciąży, jednej strony chciałabym już powiedzieć szefowi, ale z drugiej chciałabym sprawdzić czy z dziddzią wszystko ok, a do gina zapisuję się w ciągu 2 najbliższych tygodni ( najgorsze, że czekam, bo miejsc nie ma i liczę, że ktoś zrezygnuje)

Ja o imionach jeszcze nie myślę...bardziej o pokoiku a niedługo kupię sobie jakieś ubranko dla bobaska
poczekaj na serduszko ja bym tak zrobiła przynajmniej. Ja to kiedyś 3miechy ukrywałam się z ciążą, bo myślałam, że mnie wywalą

jeśli masz ochotę to kup sobie coś pamiętaj tylko nie kupować za dużo na 52 czy 56

Cytat:

U mnie w rodzinie jest Liwia. Jak mi kuzynka powiedziała jak chcą dać na imię małej to nie wiem dlaczego ale mi się od razu z jakąś księżną skojarzyło moja mama do tej pory mówi księżna liwia a mi teraz to imię stało się takie obojętne. Wołają na nią Liwusia póki co i jest ok
w sumie ja o tym imieniu przeczytałam na jakimś wizażowym forum i mi się spodobało takie inne i nie za wymyślne ale znając życie będzie chłopak i po kłopocie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
mnie też od miesiąca tak sypie że już nie mogę a waga nadal stoi w miejscu.
cieszę się, że wszystko w porządku u mnie też waga stoi na 55

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:40   #906
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
mnie o dziwo do alkohlu nie ciągnie czyżby a dziewczynkę? nie no żartuję z tą dziewczynką jakbyście nie wiedziały, aż takiej obsesji to ja nie mam poza tym jakoś przechodzi mi ta myśl nie wiem czemu...na początku myślałam że MUSI być dziewczynka, a teraz ostatnio tak siedzę myślę, że tyle fajnych ubranek i zabawek po Igusiu szkoda by było i synek miałby się z kim autkami pobawić, także jak będzie chłopak to jednak nie będę nieszczęśliwa

co do nadwagi to ja sobie Ciebie i fantastkę też jako kruszynę wyobrażałam, choć kiedyś już chyba o tym wspominałaś...widocznie do mnie to nie doszło

U mnie za to niedowaga dalej, a waga ani drgnie

powiedz mi jak to odkrył???

Ignaś mi się podoba a Ignacy jakbym go wołała to czułabym się jakbym wołała jakiego lokaja nie wiem jak masz na nazwisko, ale cóż przeżyję

powiem Ci, że martwić się będziesz cały czas...niezależnie od trymestru niby w 3cim taka pewniacha a dzieci martwe się rodzą, lub jakieś komplikacje przy porodach, także nigdy nie możesz być pewna. A potem się zacznie sprawdzanie w łóżeczku czy oddycha po 15razy w ciągu dnia i tak dalej i tak dalej Ja na przykład cały czas martwię się porodem, czy tym razem się też uda, czy nie będzie komplikacji, czy trafię na dobrą położną i lekarza, którzy nie spartaczą niczego

A jak wczoraj na porodówce widziałam kobitkę która rodziła i nie umiała urodzić, bo zaklinowały się ramiona dziecka to już w ogóle byłam przerażona trwało to już tak długo, że wystarczyła minuta by dziecko było niepełnosprawne albo martwe. Na szczęście wszystko okej.

No Hania ostatnio modne się zrobiło Krzesimir może on sobie jaja robi z Ciebie

2 Maje chociaż ostatnio mężowi podsunęłam imię Liwia

pewnie zapraszamy
Bo po mnie jakoś tego nie widać. A przed slubem cały czas się pilnowałam, żeby nie przytyć bo suknie miałam od roku kupioną

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 12:40   #907
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Hej laski Co jecie na śniadanie dziś? Ja już wypiłam swojej kakao

Ja bym była najszczęśliwsza dzięki chociaż pół szklaneczki piwa lub winka Jak mąż pije przy mnie to musi pilnować, żebym mu nie podpijała

Naprawdę? Jak pamiętam twoje zdjęcia ze ślubu to taka szczuplutka na nim byłaś

Ja w sumie jakoś źle się z tym nie czuję, teraz mam okres, że się sobie podobam, chociaż jak przed ciążą ważyłam te 3 kg więcej to nie było to za piękne... Po ciąży biorę się za siebie i koniec, skoro teraz udaje mi się trzymać jakiejś wagi to chyba po porodzie nie będzie gorzej

Jak mój mąż wyskoczył z Juliuszem to zagroziłam, że powiem na porodówce, że ojciec nieznany, żeby przypadkiem nie poleciał do Urzędu nadawać imienia

Tylko bez nerwów, na pewno wszystko jest dobrze

Hehehe, a ja zawsze byłam kawał baby Ale w sumie wysoka jestem to to się jakoś rozkłada

To tak samo jak Czarek Ale Cezary O nie nie nie

Witamy Kicię
hehe no ja też jestem wysoka 175. Mam niedoczynność tarczycy i całe życie musiałam dużo poświęcić, żeby dobrze wyglądać. Po ciąży chce do tego wrócić

Cytat:
kicia - gratulacje

A ja się melduję po wizycie. Na razie na usg widoczny był tylko pęcherzyk ale lekarz mówił, że wszystko ok i prawidłowo rośnie. Następną wizytę mam 4 grudnia i wtedy ma mi też założyć kartę ciąży. Nie wiem czy mam już szansę zobaczyć serduszko no ale nie nastawiam się, że musi już być.

zubi czy możesz mi zmienić wizytę:
04.12 godz. 17:00 - założenie karty ciąży

My dla dziewczynki mamy imię wybrane - będzie Ola Za to dla chłopca jakoś nie mam jeszcze pomysłu - może Dominik albo Mateusz
Zaraz zmienię i gratki za wizytę

Cytat:
Napisane przez kotka34 Pokaż wiadomość
hej kobietki
Hej chcesz dołączyć ?

Jeżeli mam kogoś dopisać na pierwszą stronę to piszcie w poście.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-11-26 o 12:43
Stary 2013-11-26, 13:18   #908
marszalka
Zadomowienie

witam się
Cytat:
No właśnie każda z nas boi się o fasolkę i z niecierpliwością czekamy na drugi trymestr.
Mi się dziś włączyło jakieś panikowanie. Do wizyty u ginki jeszcze 2 tyg. I boję się że coś może być nie tak choć nic takiego się nie dzieje. Ot tak jakoś mi się tak zrobiło. Mam nadziejężeten czas szybko zleci. Później jeszcze po wizycie kilka dni będę musiała na usg poczekać bo wyśle mnie do siebie na oddział i zaś czekanie. Chyba będę spokojniejsza dopiero gdy zobaczę fasolkę na ekranie z bijącym serduszkiem
ja też miewam takie ataki paniki, najchęniej to co tydzień bym na usg latała, bo wiadomo, narazie nic nie czujemy to nie wiemy jak tam dzidzia się ma

Cytat:
Ja właśnie przygotowuje swoje śniadanko, teraz pieką się bułeczki i pachnie na całe mieszkanie Do nich będzie szyneczka, pomidorek i jajeczko... Korzystam póki jeszcze mogę jeść A no i inka już stoi przygotowana
a ja mam taki wstręt do kawy że szok, kupiłam inkę i też mnie odrzuca
Cytat:

i wszystko w porządku?? chyba że minełam posta z opisem

.
wszystko0 ok

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

a i jeszcze chciałam o jedno zapytać, czy wy jecie sałatke grecką z fetą??? bo wszędzie jest napisane, że fety jeść nie można, a któraś z dziewczyn chyba pisała, że jadła. taką mam na nią ochote, że szok
marszalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:29   #909
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Bo po mnie jakoś tego nie widać. A przed slubem cały czas się pilnowałam, żeby nie przytyć bo suknie miałam od roku kupioną
no to jak nie widać no to dobrze...wiesz na te bmi też nie ma co patrzeć...miałam koleżankę co ważyła tyle co ja a wyglądała 2 razy gorzej, także nie martw się tą Twoją niedoszłą nadwagą, myślę, że nie wyglądasz tak źle jak sądzisz

Cytat:

a i jeszcze chciałam o jedno zapytać, czy wy jecie sałatke grecką z fetą??? bo wszędzie jest napisane, że fety jeść nie można, a któraś z dziewczyn chyba pisała, że jadła. taką mam na nią ochote, że szok

pierwsze słyszę. a niby dlaczego feta to najzwyklejszy rodzaj sera twarogowego. może im się pomyliło z pleśniowymi typu Lazur czy coś tak czy siak jeśli teraz dopiero się o tym dowiedziałam, to powiem Ci że całą poprzednią ciążę jadłam sałatkę grecką teraz tak samo i nie zamierzam rezygnować

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 13:32   #910
Elfka86
Zakorzenienie

Kurczę, a moim przypadku ovu chce, żebym w ciąży przytyła 20 kg
Stary 2013-11-26, 13:33   #911
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie ja o tym imieniu przeczytałam na jakimś wizażowym forum i mi się spodobało takie inne i nie za wymyślne ale znając życie będzie chłopak i po kłopocie

cieszę się, że wszystko w porządku u mnie też waga stoi na 55
u mnie wyżej :P ale odkąd leciała w dół to w końcu stanęła. Już 3 tydzień bez zmian. Mój organizm w II trymestrze zaczął się domagać więcej jedzenia. Jak miałam 0 apetytu. to teraz jak już po południu jem to co jakiś czas znowu mi się jeść chce. ale pilnuje się żeby nie przesadzić z ilością.
Cytat:
witam się
ja też miewam takie ataki paniki, najchęniej to co tydzień bym na usg latała, bo wiadomo, narazie nic nie czujemy to nie wiemy jak tam dzidzia się ma

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

to dobrze że wszystko ok

ja tam jadłam fetę i to 2 razy już .
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 13:34   #912
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

pierwsze słyszę. a niby dlaczego feta to najzwyklejszy rodzaj sera twarogowego. może im się pomyliło z pleśniowymi typu Lazur czy coś tak czy siak jeśli teraz dopiero się o tym dowiedziałam, to powiem Ci że całą poprzednią ciążę jadłam sałatkę grecką teraz tak samo i nie zamierzam rezygnować
tak wyczytałam
, no to mnie pocieszyłaś, bo właśnie dzisiaj moja mama robi, więc zjem za wszystkie czasy
Stary 2013-11-26, 14:05   #913
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Bo ovu kłamie ;p tak jak z tym, że II trym zaczyna się od 12 t a tak naprawdę od 13 t 1 d.

Stary 2013-11-26, 14:08   #914
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ovu kłamie ;p tak jak z tym, że II trym zaczyna się od 12 t a tak naprawdę od 13 t 1 d.
No ja myślę bo to by była przesada
Stary 2013-11-26, 14:09   #915
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

W sobotę miałam wizytę. Wszystkie wyniki krew i mocz w porządku. Wyniki krwi nadal w górnej normie jak górnik w kopalni. Więc kazał nie brać żadnych witamin. Zawsze to mniej kasy wydanej szyjka ok. Dał mi jakieś globulki to aplikacji co 4 dni. Żeby sobie tam w środku odświeżyć moją piczkę. Słuchaliśmy na głos tętna płodu Jak to serduszko bije aaaaaaaaaa mega mieliśmy robić cytologię. Ale że teraz wizyty są płatne do końca grudnia to powiedział że zrobimy wszystkie badania na wizycie w styczniu. Żeby niepotrzebnie kasy nie wydawać. W międzyczasie widzimy się 18.12 w klinice po zwolnienie i tam mnie przebada. (Bo na wizyty chodze do swojej przychodni w soboty a na tygodniu on przyjmuje tylko w przyszpitalnej klinice). No i wpisał mi w kartę ciąży że robimy usg na kolejne wizycie i teraz nie wiem. Czy chodziło mu o grudzień czy o styczeń??hmmm... nie wiem. Ale w razie co zapisze się jakoś na początek stycznia bo mnie płeć mojego dziecka korci ależ się rozpisałam
aha i mówił żeby nie przesadzać z ilością spożywanych owoców. Żeby wszystko było z umiarem. Żeby rodzina we mnie nie wciskała szczególnie w święta.
Super, że wszystko w porządku Ciekawe, co tam się u ciebie chowa w brzuszku, mam nadzieję, że szybko się ujawni

A co do tych owoców to ja staram się jeść np. mandarynki, bo na ostatnich wynikach moczu wyszło mi wysokie PH, więc chcę się trochę zakwasić... tylko problem w tym, że ja wyjadam tylko te słodsze

Cytat:
Z tego co kiedyś czytałam to zwolnienie w ciąży można wziąć teraz na 270 dni.
To by było całkiem logiczne, jakby dla kobiet w ciąży przepisy były trochę inne Trzeba się dowiedzieć, co i jak

Cytat:
ja dopiero zjadłam śniadanie drobiową kiełbaskę z sosem czosnkowym z kieleckiego ale rano zapchałam się mlekiem z miodem (ostatnio staram się pić i o dziwo miód zaczął mi smakować w ciąży)

jeśli masz ochotę to kup sobie coś pamiętaj tylko nie kupować za dużo na 52 czy 56
Co za śniadanko Ja już nie mogę się obiadu doczekać, dzisiaj robię znowu zapiekankę ziemniaczaną tym razem z mielonym A wczorajsza była pyyyyyyszna Nic już po niej nie zostało

Ja kupiłam te moje rzeczy na 62 to mama się ze mnie śmiała Muszę jak najszybciej zamówić tę paczkę ciuchów z all, bo tak co chwilę będę coś dokupywać, że wreszcie nie będzie sensu jej kupować

Cytat:
hehe no ja też jestem wysoka 175. Mam niedoczynność tarczycy i całe życie musiałam dużo poświęcić, żeby dobrze wyglądać. Po ciąży chce do tego wrócić
Ja chyba też mam niedoczynność, albo jestem na granicy. Nie wiem tak w sumie, bo na ostatnią wizytę endo zapomniałam pójść I się więcej nie zapisałam...

Cytat:
Ja jadłam fetę, ba! wczoraj kupiłam i miałam zamiar dziś zrobić sałatkę

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-11-26, 14:29   #916
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję, że nie przytyję jakoś kolosalnie, ja to w ogóle jestem tak na granicy nadwagi wg BMI, więc chyba wskazane jest tylko 8 kg, albo 12 nie pamiętam już

Hmm... Picollo... może to by ugasiło moją alkoholową chcicę
No mnie to w ogóle odrzuca od alkoholu Jak przed ciążą często piłam sobie piwko lub lampkę wina tak teraz jak patrzę jak tż pije to czuję niesmak. Z tydzień temu miałam imprezkę, więc żeby nie czuć się wyobcowana kupiłam sobie karmi i męczyłam się z tym przez ładnych parę godzin a i tak trochę zostawiłam... Może to i być na dziewczynę, bo w ciąży z córcią też nie mogłam patrzeć na alkohol. Czyżby druga dziewuszka się szykowała

Cytat:
Hehe zaczynam się zastanawiać czy przyadkiem i u mnie nie siedzi chłopczyk bo mam tak samo jak Ty ;p napiłabym się piwka z colą i cytryną albo jakiś dobry likier

Aaa i ja też jestem na granicy z nadwagą
Też mam problem z tą wagą

Cytat:
Noo to elegancko. tatusiek Eee dobry ten twój małż jest

Mi mój dziś powiedział " ale cię wysypało. To na dziewczynkę chyba. Eeee nieee Krzesimir musi być" Pominę fakt zwrócenia uwagi na moją wysypaną paszczę, ale uduszę za Krzesimira on ostatnio zaczął tak na poważnie z tym imieniem dla chłopca Mówię do niego że prędzej mi kaktus na ręce wyrośnie, ale on i tak krzesimir i krzesimir. Naprawdę wyobraźnia go mocno ponosi Co jak co ale na takie imię się nie zgodzę jeśli chłopak będzie
Chyba nabija się z Ciebie albo chce dziecku krzywdę zrobić

Cytat:
hej balbinki mozna
Witaj kotka W końcu tu zawitałaś

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja dziś wmusiłam w siebie na śniadanie jajecznicę na bułce, nie wiem jakim cudem, bo miałam wrażenie, że ja zwrócę zanim jeszcze ją zjadłam A wczoraj pisałam o zdrowym żywieniu... więc zeszłam z wizażu, włączyłam sobie zaległe odcinki "czasu honoru" i pochłonęłam całą paczkę snaków ser ziemniak
Ale narobiłaś mi ochoty na taką świeżą bułeczkę z jajeczniczką ze szczypiorkiem
Stary 2013-11-26, 14:38   #917
marszalka
Zadomowienie

Cytat:

Ja jadłam fetę, ba! wczoraj kupiłam i miałam zamiar dziś zrobić sałatkę
ja tak gdzieś wyczytałam, ale teraz Makarena mnie uspokoiła i znalazłam to: http://zdroweodzywianiewciazy.pl/czy...obiet-w-ciazy/

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
No mnie to w ogóle odrzuca od alkoholu Jak przed ciążą często piłam sobie piwko lub lampkę wina tak teraz jak patrzę jak tż pije to czuję niesmak. Z tydzień temu miałam imprezkę, więc żeby nie czuć się wyobcowana kupiłam sobie karmi i męczyłam się z tym przez ładnych parę godzin a i tak trochę zostawiłam... Może to i być na dziewczynę, bo w ciąży z córcią też nie mogłam patrzeć na alkohol. Czyżby druga dziewuszka się szykowała
ja też na alkohol nie mogę patrzeć, ale pierwsze słyszę, że to zależne od płci dziecka, chociaż chciałabym dziewczynke
Stary 2013-11-26, 14:38   #918
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
nie słuchaj ovuf, ono jest głupie

Cytat:
u mnie wyżej :P ale odkąd leciała w dół to w końcu stanęła. Już 3 tydzień bez zmian. Mój organizm w II trymestrze zaczął się domagać więcej jedzenia. Jak miałam 0 apetytu. to teraz jak już po południu jem to co jakiś czas znowu mi się jeść chce. ale pilnuje się żeby nie przesadzić z ilością.
no to dobrze, tylko się pilnuj u mnie brak apetytu akurat się włączył w II trymestrze

Cytat:
tak wyczytałam
, no to mnie pocieszyłaś, bo właśnie dzisiaj moja mama robi, więc zjem za wszystkie czasy
zjedz i za mnie bo nie mam a ubóstwiam

Cytat:

Co za śniadanko Ja już nie mogę się obiadu doczekać, dzisiaj robię znowu zapiekankę ziemniaczaną tym razem z mielonym A wczorajsza była pyyyyyyszna Nic już po niej nie zostało

Ja kupiłam te moje rzeczy na 62 to mama się ze mnie śmiała Muszę jak najszybciej zamówić tę paczkę ciuchów z all, bo tak co chwilę będę coś dokupywać, że wreszcie nie będzie sensu jej kupować
widzę, że masz parcie na zapiekanki akurat dzisiaj mi smaka nie narobisz, bo już pojadłam, a wczoraj byłam o pustym żołądku jak pisałaś no i do tego te zdjęcie

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
ty nie gadaj, bo przy Igusiu mi smakowały bardzo karmi i często pijałam, a teraz wolę nie pić nic na imprezie, tylko soczek nic pić te karmi, bo najzwyczajniej mi nie podchodzi. A mąż to mi piwskiem i papierochami wyjątkowo śmierdzi Może coś w tym jest

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 14:53   #919
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:

W szkole średniej mieliśmy Ksenię zawsze ludzie jej dowalali gdzie ma swojego Herculesa...
Ha ha ha ..
Jagodzia, tyś jest baba pełna wigoru, skąd Ty tyle energii bierzesz, że takie ładne masz wyniki krwi ! A może to maleństwo tak Cię napełnia, czy przed ciążą też tak ładnie zawsze miałaś?

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:01   #920
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
widzę, że masz parcie na zapiekanki akurat dzisiaj mi smaka nie narobisz, bo już pojadłam, a wczoraj byłam o pustym żołądku jak pisałaś no i do tego te zdjęcie

ty nie gadaj, bo przy Igusiu mi smakowały bardzo karmi i często pijałam, a teraz wolę nie pić nic na imprezie, tylko soczek nic pić te karmi, bo najzwyczajniej mi nie podchodzi. A mąż to mi piwskiem i papierochami wyjątkowo śmierdzi Może coś w tym jest
No zasmakowała mi wczorajsza to dzisiaj robię inną A mąż się obraził... bo widział, że mam mielone i jak to... NIE BĘDZIE KOTLETÓW z tego?? Łaził i pytał, co będzie na obiad, powiedziałam, że zapiekanka (wczoraj mu MEGA smakowało), a on na to: wczoraj przecież była No nie rozumie, że ja nie mam ochoty na smażone mielone kotlety

Co powiecie na ten zestaw? - LINK

25.05.2013

Michał
Szymon

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-11-26 o 17:25
Stary 2013-11-26, 17:57   #921
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

powiedz mi jak to odkrył???
chodzi Ci o chorobę??
to było tak że miał powiększone jedno jądro ale nie chciał iść do lekarza. Ale jak poszedł na komisje wojskową to już nei miał wyjścia bo mu wpisali kategorię przechodnią nie przenieśli go do rezerwy. No i potem lekarz diagnoza operacja i tak dalej.

Cytat:
kicia - gratulacje

zubi czy możesz mi zmienić wizytę:
04.12 godz. 17:00 - założenie karty ciąży

My dla dziewczynki mamy imię wybrane - będzie Ola Za to dla chłopca jakoś nie mam jeszcze pomysłu - może Dominik albo Mateusz
super że wszystko ok

ja stwiedziłam że na I wizytę pójdę o ile jutro beta ładnie przyrośnie dopiero jak będzie mniej więcej już serduszko czyli 8 tydzień i tak pewnie bym się wcześniej do mojej gin nie dostała

Cytat:
WItam

A ja dziś zaczęłam 6 tydzień super się cieszę wczoraj byłam w pracy cały dzień i powiem wam, że lipa trochę bo miałam czas tylko na jeden posiłek, bo nie było czasu Dziś postaram się bardziej. ALe zaczynam mieć mdłości

Ja o imionach jeszcze nie myślę...bardziej o pokoiku a niedługo kupię sobie jakieś ubranko dla bobaska
ja dzięki mojej późnej owu też już jestem w 6 tygodniu

Cytat:
hej dziewczyny ale mnie nie było ale już nadrobiłam.

no jasne

ja mama tak samo a myśl o porodzie mnie przeraża ale wtedy sobie uświadamiam ze nie mam wyjścia muszę i tyle :P

oooo poczytam sobie

hejo witamy w śród mam

.

i za wyniki
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:59   #922
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Co powiecie na ten zestaw? - LINK
Widać, że to dzieciątko było jesienno zimowe. Zwracaj uwagę na takie rzeczy w upały nie ubierzesz dziecka w ciepłe śpiochy czy jeansy ta zimówka też się nie przyda.a wszystkiego nie zużyjesz w domu czy w chłodne dni. Ludzie piszą niekiedy jakie było dziecko: szukaj wpisów Wiosna-lato.

Cytat:
chodzi Ci o chorobę??
to było tak że miał powiększone jedno jądro ale nie chciał iść do lekarza. Ale jak poszedł na komisje wojskową to już nei miał wyjścia bo mu wpisali kategorię przechodnią nie przenieśli go do rezerwy. No i potem lekarz diagnoza operacja i tak dalej.

aha. tak mnie zastanawiało właśnie, bo mojego wysłać do lekarza to nie potrafię raz był i wrócił bez ani jednego skierowania.

A mnie naszło dzisiaj popołudniu na umycie lodówki, mikrofalówki, wyszorowanie piekarnika i zrobienia porządku w szafce, w której trzymamy różne kablowe urządzenia i jakieś pierdołki. Jestem z siebie dumna Oby mi szybko przyszła kolejna chęć na porządki...bo w końcu święta tuż tuż

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 20:10   #923
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Widać, że to dzieciątko było jesienno zimowe. Zwracaj uwagę na takie rzeczy w upały nie ubierzesz dziecka w ciepłe śpiochy czy jeansy ta zimówka też się nie przyda.a wszystkiego nie zużyjesz w domu czy w chłodne dni. Ludzie piszą niekiedy jakie było dziecko: szukaj wpisów Wiosna-lato.
O, popatrz, nie pomyślałam o tym Dzięki

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-11-26, 20:30   #924
(kicia)
Zakorzenienie

dziewczynki jeśli wczoraj betka była 52,2 to jutro powinna być minimum 104,4 dobrze rozumiem??

Stary 2013-11-26, 21:33   #925
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
O, popatrz, nie pomyślałam o tym Dzięki
nie ma za co od tego tu jesteśmy by sobie pomagać i doradzać

Cytat:
dziewczynki jeśli wczoraj betka była 52,2 to jutro powinna być minimum 104,4 dobrze rozumiem??
nie koniecznie niekiedy ciąża rozwija się wolniej, co nie oznacza oczywiście, że są nieprawidłowości. Jednak dla spokoju Twojego lepiej żeby się dwukrotnie zwiększyła

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 21:50   #926
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma za co od tego tu jesteśmy by sobie pomagać i doradzać

nie koniecznie niekiedy ciąża rozwija się wolniej, co nie oznacza oczywiście, że są nieprawidłowości. Jednak dla spokoju Twojego lepiej żeby się dwukrotnie zwiększyła

problem też jest w tym że ja nie robiłam betaHCG tylko HCG

bo wg mojej przychodni do sprawdzania tego czy jest się w ciaży służy to drugie

Stary 2013-11-26, 22:05   #927
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
problem też jest w tym że ja nie robiłam betaHCG tylko HCG

bo wg mojej przychodni do sprawdzania tego czy jest się w ciaży służy to drugie
czyli te 52,2 oznacza co? bo pisałaś, że Ci się normy zgadzają, że 2tydzień od owulacji i w ogóle

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 22:43   #928
kotka34
Zadomowienie

Cytat:

Zaraz zmienię i gratki za wizytę

Hej chcesz dołączyć ?

Jeżeli mam kogoś dopisać na pierwszą stronę to piszcie w poście.
tak chce dolaczyc
Stary 2013-11-26, 23:07   #929
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
tak chce dolaczyc
Poproszę dane na pierwszą stronę i zapraszamy do rozmowy

Stary 2013-11-26, 23:22   #930
kotka34
Zadomowienie

Cytat:
Poproszę dane na pierwszą stronę i zapraszamy do rozmowy
Monika ( kotka34) 25 lat II kreseczki 10.11.13 termin podam po wizycie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości