|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
DZIĘKUJE!!!!! nawet nie macie pojęcia jak sie ciesze bo syn to było moje malutkie marzenie
Ja dziś widziałam jak bąbelek machał paluszkami zaciskał rączki i sie powolutku przewracał CUDNY WIDOK a film i zdjęcia są momentami tak wyraźne (15 tydz) ze spokojnie mógłby mieć do CV ma piękną buźke i raz widać jakby miał duzy nosek jak TŻ raz tak zgrabny jak mój ale jest najsliczniejszą postacią jaką miałam okazje zobaczyć dziś poznałam mężczyzne mojego zycia i chodze cała w eufori ![]() W sumie od początku wiedziałam ze to chłopczyk zwracałam się do niego i patrzyłam w sklepach na rzeczy tylko dla chłopczyka więc tylko gin. mnie utwierdził, w sumie jakby powiedział, że to dziewczynka to bym nie uwierzyła ale u nas to rodzinne moja mama też od razu wiedziała, że będzie córcia ![]() Co do imienia, jeszcze nie myśleliśmy mam wrażenie, że każde imie dla mojego szkrabka jest za brzydkie choć przed zajsciem w ciąże podobało mi się wiele, aż zaczynam powoli sie zastanawiać czy mi troche nie odbiło ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
Suszone śliwy ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- p.s. gdzieś wyczytałam, że mamy miejsce gdzie umieszczamy foteczki niech ktoś mnie oświeci gdzie i jak? to chętnie popatrze na Wasze cuda, jak i sama się pochwale
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Dziewczyny dołączam się do wątku, jestem w 9 tydz 3 dzien termin na koniec czerwca. Dodatkowo mam pytanie czy częsty kaszel ma negatywny wplyw na dzidzie? Niestety lekarz za wiele sie nie przejal moim problemem,a problem mam z tym, że kaszle codziennie zwlaszcza wieczorami i dosc intensywnie. Nie jest to przeziebienie, bo to zdarza sie nieregularnie od 3 lat i mam nebulizator, którego uzywanie nie jest jednak wskazane. Któraś pomoże ?
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
POWAZNY kaszel może prowadzić do poronienia najlepiej wyleczyć szybciutko.
---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Oj nie doczytałam uważnie w innym wypadku niż przeziębieniowym nie mam pojęcia co poradzić ale wydaje mi sie, że gin nie powinien tego lekceważyć
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, tego sie obawiam,ze doprowadzi do czegos zlego. Mieszkam za granica i w ciazy ginekologa nie uswiadczam, jedynie polozne i pielegniarki. Moj rodzinny to zlekcewazyl. No coz, musze radzic sobie domowymi sposobami :/
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż też super się ucieszył ![]() Gratuluję dziewczynki ---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- Widzę, że dziś pełno wizyt. Trzymam kciuki za wszystkie
|
|
|
#2166 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Nikii to TŻ nie wie, że Ty ciągle z nami przebywasz?? i on na to "wszędzie to Twoje forum" ![]() Cytat:
to Ci się udało, oby się potwierdziła córeczka a mąż następnym razem zrobi chłopca ![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj powiedziałam koleżankom o ciąży ucieszyły się, choć jednej było troche smutno, że zaraz pójde na macierzyński i zostanie sama... Co robicie w andrzejki?? za wizytyMiłego dnia mamuśki |
||||
|
|
|
#2167 |
|
Zakorzenienie
|
Kaorlak gratuluję córeczki
![]() Lu7 mi też przed pierwszą ciążą podobało się wiele imion , ale kiedy doszło do wyboru to jakos nie potrafiliśmy wybrać. Wybraliśmy dopiero 2 tyg przed porodem :P Tak umieszczamy swoje zdjęcie w Naszym klubie który nie jest ogólnodostępny , na 1 stronie jest regulamin i tam pisze jakie „warunki: muszą być spełnione aby się dostać. Nie możemy zapraszać wszystkich zaraz po pojawieniu się na forum bo to chodzi o Nasze bezpieczeństwo prywatności. Mindiar witaj może warto wybrać się z tym problemem do innego gina jeśli ten to lekceważy ??Martuszka wie bo mu nie jednokrotnie to tłumaczyłaś , a jak to chłop swoje „pewnie z jakimiś afganami piszesz” ![]() Nie mamy jeszcze planów na andrzejki. Witam się w 16tc i +2,2kg ![]() Oczywiście jak ja się ważę to Oskar obowiązkowo też (sam od siebie) czeka grzecznie Az zejdę z wagi potem on wchodzi i się wpatruje w ekranik jak pokaże się wynik to uśmiech i bije brawo ![]() za dzisiejsze wszystkie wizyty---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- PS. wczoraj miałam na wieczór zabrać się za generalne porządki , ale wykończyło mnie usypianie Oskara (prawie godzina) więc odpuściłam , zacznę dziś jak pójdzie spać na drzemkę No i przez to dziś tylko 1 daniowy obiad ![]()
|
|
|
|
#2168 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy moje się nie myli, bo będzemy z Tżtem w ciężkim szoku jak facet nam się pokaże Cytat:
![]() Nie martw się bo stres niedobry dla dzidzi Ja miałam taki kaszel 2 tygodnie w początkowej ciąży To raczej pod koniec może być niebezpieczny bo szarpie brzusiem może skurcze powodować. Zginaj się podczas kaszlu by nie szarpać brzusiem Cytat:
![]() U mnie w nd +4kg mówię Tżtowi a on "tylko tyle?" No trochę spuchłam ![]() Oszaleje z tym lapkiem
|
|
#2169 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym tygodniu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hahaha jakbym słyszała moją mamę i podpis idealny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie jakoś od wczoraj boli dół brzucha i nie wiem czemu w nocy miałam koszmary i spałam tylko 4 godz, dzisiaj jestem nie do życia
|
|||||||
|
|
|
#2170 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was moje drogie
![]() kaorlak - gratuluję córeczki Ale Misia będzie zadowolona z siostrzyczkilu7 - i Tobie synka gratuluję i powiem że to też moje marzenie miec synka teraz ![]() kasian - Nadaję z łóżka, tak mnie w nocy rozłożyło Zatoki, gardło, głowa mnie boli strasznie. Mam nakaz leżenia od męża, który już od 5 rano nade mną czatował i przynosił herbatę. Chyba go podmienili I dzidzia też czatowała bo od 5 ją czujęMiałam isc do lekarza pierwszego kontaktu, ale mam dziś na 18 wizytę więc poczekam co mi powie ginekolog a jak nie przejdzie to jutro pójdę.
|
#2171 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajna reakcja tz;-) Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2172 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie w 9 tym tygodniu
)) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
Witam w srodowyw poranek.
Lu7 gratuluje syna, Kaorlak gratuluje coreczki ![]() Na zaparcia dobra jest tez woda z miodem i cytryna, wypita na czczo i przygotowana dzien wczesniej. A ja poprosze o jakos motywacje. Musze wziac sie w koncu za porzadki w szafach zeby zrobic troche miejsca na rzeczy, ktore zamierzam kupic dla dzidziusia. Ja tez chce znac juz plec |
|
|
|
#2174 |
|
Zadomowienie
|
Kaorlak gratuluję córci
![]() Lu gratuluję synka Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze Niki gratuluję 16 tygodnia ![]() Dzień dobry ![]() Ja od 5 na nogach w końcu udało mi się wstać, doprowadzić do ładu i składu, żeby załatwić sprawę zaliczenia z jogi, tak mnie straszyli, że ten nowy prowadzący jest b. wymagający i na pewno mi każe uczestniczyć w zajęciach, a tu proszę powiedział, że mogę nie chodzić na zajęcia, ale w ramach zaliczenia będę zaliczać teorię, więc się bardzo cieszę właśnie sobie wracam do domku i chyba będę odsypiać dzisiejszą nieprzespaną noc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2175 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w słoneczny poranek
![]() dzisiaj już się czuję dobrze, wczoraj coś mnie wieczorem brzuch bolał ![]() Ale jest ok ![]() kaorlak gratuluję córeczki ![]() Mindiar witam ![]() Nikii89 gratki 16 tygodnia ![]() ![]() Pogoda piękna się zapowiada ogarnę coś domek i już niedługo Mikołajki więc trzeba pomyśleć o prezentach dla chrześniaków ![]()
|
#2176 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula a co Ci się dzieje z lapkiem ??
Ja też liczę na to że przeczucie mnie nie myli , bo twierdzę że będzie córeczka i po cichu na to liczę ![]() Aldrin a boli ot tak sobie czy np. po długim leżeniu ?? Mnie np. boli dół brzucha jak za długo leżę w jednej pozycji. Kasiab dużo zdrówka , leż i odpoczywaj a dla TŻ za tak wspaniałą opiekę ![]() Sylvunia gratuluję 9tc ![]() Agusia na motywację Seleniti to bardzo fajnie ze strony wykładowcy ![]() Ja też już sie nie umiem doczekać aż poznam płeć Za tydzień mam wizytę ale bez USG niestety ![]() Przyszłą mi właśnie tunika Jest bardzo fajna , jak zrobię foto to zamieszczę. Minusem jest to że jak przymierzyłam to mi zapach nie odpowiada ![]() ![]()
|
|
|
|
#2178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem po czy chyba ot tak, bo zaczął wieczorem i jakoś tak boli, ciągnie nie wiem jak to nazwać ![]() Może jak wypierzesz tunikę w swoim proszku to będzie ok
|
|
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
Niki - dziękuję
Może coś online wykombinuję... A mąż zdziwił mnie bardzo od rana chyba go wyrzuty gryzą i chce zaplusowac![]() Wypierz i przepłucz tunikę i będzie ok... ![]() Kuźwa telefon przesiałam w łóżku
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
no muszę wyprać , w sumie zawsze wszystko nowe piorę
Ale nie wiem czemu ale mi to fajkami zajeżdża ![]() ![]()
|
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
Aldrin wiem chyba o co Ci chodzi bo ja czasem też tak mam ;/ Ale wystarczy że poleżę trochę w innej pozycji niż zwykle i po jakimś tam czasie przechodzi, czasem też pomaga rozchodzenie tego , ale takie spokojne i stopniowe.
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżenie odpada, bo cały dzień w pracy ale może spróbuje rozchodzić, dzięki
|
|
|
|
|
#2184 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
My już po śniadanku, przeważnie mąż mi przynosił śniadanie do lóżeczka, dziś ja mu zrobiłam niespodziankę i zjedliśmy śniadanie w łóżeczku ![]() Trzymam kciuki za wizyty, i gratuluję rozpoczętych tygodni Miłego dzionka mamunie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie, u nas 13 tydzien
ja dzis w nocy dwa razy się budziłam i oczywiście spać nie mogłam ![]() Więc dzis jakoś nie do zycia jestem, a porządki czekają ![]() Wczoraj cały dzień miałam wyjazdowo-zakupowy, tzn nie gdzieś daleko ale na miejscu kupowałam zimowe akcesoria dla mojego dziecka jestem zadowolona, bo kupiłam śniegowce, czapke i rękawiczki takie nieprzemakalne... przy okazji sobie rękawiczki. Po marketach łazikowaliśmy i do tego zahaczyłam o SH i upolowałam spodnie i bluzkę do tego wszystkiego dla dzieciaczka ![]() Jutro mam wizytę i muszę doprowadzić się do porządku ![]() Ale lenia mam dziś więc pewnie na ostatnią chwilę to będe załatwiać. za płci, które się ujawniły GRATULACJE nowych tygodni |
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane!
Dziękuję za gratulacje Aha, witamy się w 19 tc
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 16 tygodniu.
Witam również wszystkie nowe mamusie. Wczoraj miałam taką zwykłą wizytę bez USG. Dostałam skierowania na badanie krwi i obciążenie glukozą. Następną wizytę i USG mam zaplanowane na 17.12. Potem USG będę maiła robione co 2 tygodnie, więc często będę widziała moje maluszki. Ja już po śniadanku. Teraz czas na zbożóweczkę i słodką bułeczkę .
|
|
|
|
#2188 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje Oby sie dalej potwierdziło Ja widze,że Was przeczucia nie mylą.Ciekawe jak będzie z moim. Myśle,że to synuś,a w głębi marze o córci,chociaż teraz już sama nie wiem jak od początku gadam do brzuszka Mały![]() Witam się z łóżeczka ![]() Dzięki za odpowiedzi dotyczące Waszej wagi,czyli wychodzi,że średnio do 20 tyg się tyje od 1-5kg Ja Wam powiem,że wczoraj zobaczyłam jaki mam dupny celulit na pupie i udachNie pamiętam która pytała czy pisałam o soku z granatu czy syropie,więc pisałam o soku i tańszego niż za 11,99 - za litr 100% nie widziałam w swoim mieście. Chyba pójde nie 6 grudnia na połówkowe tylko 5tego,bo musimy jechać na urodziny brata od Małża akurat w Mikołaja a dzień z usg chce spędzić cały z moim dzidziem i mężem Nikii jeszcze potwierdze te info bo musze się dzisiaj umówić.
|
|||
|
|
|
#2189 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Za mną kolejna noc z koszmarami, znowu takie głupoty mi się śniły, ze szok Gratuluję mamusiom poznania płci i od razu nowych tc )Seleniti co Ty studiujesz? bo ja nie wiem, być może pisałaś ale nie pamiętam Bardzo fajnie ze strony wykładowcy, jak widać są jeszcze wyrozumiali ludzie![]() Kasiab91 zdróweczka ![]() Wy tu o generalnych porządkach mnie to na szczęście omija ) ja zrobię chyba po świętach ) Za to porządek z ciuchami zrobię po nowym roku, zamierzam wszystko w tym co nie chodziłam sprzedać (jak się uda na all). Niektóre rzeczy są praktycznie nie używane i szkoda mi, ze tak leżą a ktoś mógłby mieć z nich radochę. Nikii widzę, ze u Was z tym zasypianiem wieczornym jest tak samo jak u nas. Wczoraj o dziwo mały zasnął o 19tej ale obudził się z wielkim płaczem o 20 i nie umiałam go uspokoić. Najpierw TZ do niego poszedł ale nici a potem ja i tak już zostałam w łóżku. Własnie tego nie lubię bo jak nie idą go usypiać to wieczorem coś jeszcze porobię, a tak to Zmykam na wczoraj posprzątałam jak TZ zabrał małego na spacer, dziś tylko obiadek i posortować pranie i labaaa )))
|
#2190 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie kuszę losu ![]() Cytat:
i gratuluję córci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja już od półtorej godziny rozpalam w piecu i rozpalić porządnie nie umiem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

ma piękną buźke i raz widać jakby miał duzy nosek jak TŻ raz tak zgrabny jak mój
ale jest najsliczniejszą postacią jaką miałam okazje zobaczyć

ale wydaje mi sie, że gin nie powinien tego lekceważyć
to Ci się udało, oby się potwierdziła córeczka 
za wizyty
może warto wybrać się z tym problemem do innego gina jeśli ten to lekceważy ??

w nocy miałam koszmary i spałam tylko 4 godz, dzisiaj jestem nie do życia

wczoraj posprzątałam jak TZ zabrał małego na spacer, dziś tylko obiadek i posortować pranie i labaaa