|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Hey Dziewczynki - ja jeszcze z łóżka nadaję, ogarniam pisanie z telefonu
![]() Poszłam wstac koło 1, obudziłam się przed 5, pomęczyłam trochę (szkoda, że nie weszłam na forum, miałabym towarzystwo) i usnęłam w końcu. Mam wrażenie, że mój organizm po prostu nie potrzebuje snu? ta umiejętność może się przydać gdy Zuzia pojawi się na świecie ![]() Niemniej mam nadzieję, że Wasze senne problemy znikną Dziewczyny ![]() Iwantyou - kciuki za oczka Dominika ![]() Znikam szukać przepisu - zaplanowałam na dziś mój łazankowy debiut ![]() Miłego dnia!
|
#2732 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja czekam na wino albo szampana ![]() A w ogóle to witam sie po ciężkiej nocy!! Ciężka nie z powodu ciazy, ale kłótni rodzinnej... Zaczęło sie od dyskusji ok 21 a skończyło o 2 nad ranem i teraz juz jest ciąg dalszy miedzy Tż a tesciem i żona teścia... Widzę, jak cieżko jest sie porozumieć w "normalnej" (przepraszam za określenie) rodzinie, a co dopiero po rozwodzie... I mimo ze rozwód rodzicow Tż miał miejsce prawie 20 lat temu (!!!) to sytuacja jest nadal napięta. Niestety Tż i jego rodzeństwo nie byli traktowani na równo z dziećmi nowej zony (nadal nie są), a ona i tak ciagle mówi ze kocha wszystkie dzieci tak samo i robi to samo dla całej piątki!! Bzdura!!! Ehh Tż idzie zaraz do pracy a ja zostaje z nimi sama i pewnie sie naslucham... ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
|
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak samo robię z serem żółtym
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mam dziś taki kocioł w robocie że masakraEjani--- jak moźesz zobacz tylko czy w tym sklepie jest ten model bo rozmiwr to i tak mierzyc trzeba ![]() Mezaga--- oj współczuje bezsenności. A Ty już zostaniesz w tym szpitalu czy nie? Spadam na spotkanie miłego dnia
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, Relanę można, ale gin mi odradził mówiąc, że tak ogólnie się uspokoję, ale znowu będę się denerwowała, że dziecko się mniej rusza (na nie też działa uspokajająco).
Ok 11 jade do gina do szpitala, żeby mnie zbadał - w nocy i nad ranem znowu twardniał mi brzuch a do tego tętno dziecka było niższe niż zwykle (130-140 a wcześniej gin mówił, że jak będzie 130 to żeby jechać sprawdzić na IP).
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
senira i ser jest dobry rozmrożony ? I taka wędlina rozmnożona ile czasu jest świeża ? Może to byłoby dobre dla mnie . inna sprawa jakbym w mieście mieszkała i co 2-3 dni mogła zrobić zakupy . Niby mąż też może jak z pracy wraca . ale on i tak długo pracuję dodać zakupy to kolejne pół godziny później
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nie mam dziś na nic siły, boli mnie od wczoraj ciągle lewy bark, przechodzi tylko pod prysznicem i jak mam termofor, więc od wczoraj się z nim nie rozstaje, dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki i nie odbierała, ale późno już było, jutro mam wizyte, czy wy używałyscie jakiś masci rozgrzewających w ciąży?
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2739 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Aga, trzymaj się tam, może kolejne nocki będą lepsze ![]() Cytat:
za okulistę i powiem Ci, że ekspresowo uwinęłaś się z przygotowaniami ![]() Cytat:
Jejku, nie mam pojęcia co z tym swędzeniem, ale musisz się męczyć. Ktoś już wspominał o tym na wątku, może się odezwie. Cytat:
A wyobraź sobie, że niedługo już wyściskasz tę śliczną buźkę Cytat:
Powiedz, że nie bardzo się czujesz i może zaszyj się w jakimś cichym kącie. Współczuję ciężkiej atmosfery. Hosenka, trzymam mocne Daj znać co Ci na IP powiedzą.W końcu przyszło łóżeczko. Jak małż wróci z pracy, ma skręcić
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-11-27 o 09:38 |
|||||
|
|
|
#2740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja jak wrzucam do zamrażalki to czasami i 3 tygodnie wędlina leży zamarznięta bo o niej zapominam u mnie TŻ je śniadania i robi sobie kanapki co pracy i jeszcze kolacja więc on sam zjada dziennie jakieś 5-6 plasterków wędliny i sera. Do tego jeszcze ja ze 2-3 plastry dziennie więc powiedzmy że 10 plastrów dziennie idzie to nam takie 30-40 deko starcza na 3-4 dni
|
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
ja ser kupuję tylko królewski bo mi najlepiej smakuje więc on jest raczej twardy .
u nas to ja pożeram kanapki Ja to w ogóle mogłabym żyć na samych kanapkach . W weekend zrobię większe zakupy i pomrożę wędlinę . Na pewno będzie lepsza niż w tych paczkach .
|
|
|
|
#2742 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że przy dzieciach z włosami zgaga się nasila. Nie wiem czy to prawda ![]() Cytat:
do położenia na szufladzie. O której dowiedzieliśmy sie oglądając aukcję. Jak sie okazało mój mąż ją wywalił w kartonie bo myślał, że to takie tam byle co Grzebał w kartonie, w śmietniku Mój mnie denerwuje strasznie jak kroi krzywo cytrynę Normlanie powód do rozwodu to jest. Ale babie w ciąży nikt go nie da Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy nie mroziłam plastrów sera. Wędliny owszem. W takich własnie paczuszkach, o których wspominały dziewczyny. Po trochę z każdej. Moje chłopaki zasmarkane. I stary, i młody. Normlanie szału idzie dostać
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam się z łóżka, wymieklam, polecialam wczoraj do mojego lekarza rodzinnego po zwolnienie choć na parę dni, już nie mam sił pracować, jak w poniedziałek przyjdę do pracy to zostanie mi tylko (aż?!) 6 dni roboczych... Mam nadzieję, że dam radę... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2744 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry,
mezaga duze juz Wasze dzieciaczki. Co do bezsennosci lacze sie z Wami w bolu, ja tez dzisiaj moze 3 godziny przespalam, tak to przewracanie sie z boku na bok,poza tym Maly jakis taki mniej ruchliwy, albo sobie wkrecam... iwantyou oczywiscie kciuki trzymamy Super, ze masz juz wszystko ogarniete. Jeszcze chwila i bedzie juz razem w domku ![]() katarzyniak ja tez mialam takie odczucia, jak zobaczylam pierwszy raz buzke. Spodziewalam sie sama nie wiem czego, a pierwsza mysl byla "kurcze, jaki on ladny" Moj maz powiedzial, ze mial tak samo hmmmm tylko my mozemy nie byc obiektywni ![]() A Twoj synek juz duzy. lolita mnie gin na przewianie, ktore mialam ostatnio pozwolil sie smarowac tylko mascia Olfen zel, bo ona nie jest na sterydach. Bez recepty jest dostepna. Mnie nawet pomogla, ale duzo dalo tez wygrzewanie i no i czas niestety. Tak od razu nie przechodzi hosenka daj znac od razu, czy wszystko ok. Trzymam kciuki, na pewno edzie dobrze. aniolku j uzywam do przechowywania wedlin, miesa i serow pojemnieki prozniowe, takie zasysane pompka. Jak dla mnie rewelacja. Otworze kostke sera, wloze do pojemnika i jak chce kolejny kawalek, to ser jest jak dopiero co wyjety z paczki. Nie sa tanie, ale naprawde warto. Kurcze cos ten moj dziec jakis leniwy. Czulam ruchy wczesnie ranoi do tej pory nic. Juz sie zaczynam stresowac
|
|
|
|
#2745 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny- wózek ciemny szary czy przybrudzony beż?
|
|
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dla przyszłych mam córek:
http://m.youtube.com/watch?v=wJ-WM94...%3DwJ-WM94YP1s Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
TŻ twierdzi że w nocy głośno śmiałam się przez sen i go obudziłam. Nie wiem czy mu wierzyć, ja niczego takiego nie pamiętam. Śniadanko: owsianka z rodzynkami i suszonymi morelami ![]() Cytat:
![]() Ten największy, półlitrowy ![]() Cytat:
W polskim sklepie do którego najczęściej chodzimy ekspedientki mnie nie lubią, bo biorę np. pół kilo wędliny, ale proszę żeby mi to zapakowali w trzech porcjach. To nie polska, więc ekspedientki nie marudzą Wszystkie trzy porcje mrożę, a potem sobie co kilka dni po jednej z zamrażarki wyciągam. Tak samo robię z mięsem na obiad - proszę żeby żeberka pakowali mi po 4 sztuki, schab na schabowe bo 4 sztuki, mięsko na gulasz na porcje po 70 deko, mielone po pół kilo... Wracam do domu, wrzucam do zamrażarki i mam to z głowy. Dzięki temu że wszystko mam zapakowane w odpowiednie porcje w sklepie, nie dość że nie muszę się sama bawić w przepakowywanie wszystkiego, to jeszcze na wszystkim mam profesjonalne etykietki z datami. Te ekspedientki na serio mnie nie lubią, ale dzięki temu nie marnujemy czasu na latanie do sklepu co dwa dni - zakupy robimy co dwa tygodnie, bo chleb też jesteśmy zmuszeni mrozić, po świeży polski trzeba za daleko jeździć. Zresztą, tak samo porcjuję i mrożę nie tylko wędliny i mięso obiadowe, ale np. kurę na zupę, robię sobie własne porcje mrożonej włoszczyzny (to też się dość szybko psuje) - pietruszkę, selera i pora mrożę w takich zgrabnych porcyjkach że tylko wyciągam i do gara, pierogi jak kleję to też mrożę... Zależy jak mnie nawiedzi fantazja, ale zamrażarkę mamy zawsze bardziej pełną niż lodówkę.Kiedyś też nam się dużo żarcia psuło, szczególnie wędliny, stąd ten system. Bo szlag mnie trafiał jak musiałam wyrzucać, mój wewnątrzyn Scrooge cierpiał ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Tak na dobrą sprawę to i po 10 plasterków możesz sobie porcje pozamrażać, wtedy codziennie będziesz z zamrażalnika świeżą wyciągać.
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-27 o 10:28 |
||
|
|
|
#2748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jest lepiej niż wczoraj, ale jednak ciągle czuje ból, wczoraj już chciałam na IP jechać ale jakoś mi prysznic pomógł no i termofor, dobrze ze chociaż mała daje czadu dzisiaj, bo pewnie bym się zamartwiała ze przez ten ból i ona się żle czuje
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Ciemny szary
![]() O ludzie jak mnie dzieć ciśnie po prawej stronie aż mnie rwa złapała i bezdech
|
|
#2750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Roane mięso też mam poporcjowane i pomrożone . Bo bez tego to nie wiem co bym jadła na obiady . Specjalnie kupiłam lodówkę z dużą zamrażalką .
Ale z tą wędliną to nie pomyślałam . Też kupię więcej i będę mrozić . Teraz muszę zamrażarkę do zera opróżnić z mięs bo mam dosłownie pełną . Nawet pieczarki i paprykę zamroziłam żeby mieć do sosów . Papryka trochę ciapa jest ale smaku dodaje . A pieczarki mrożone rzucone na patelnie są bardzo dobre . |
|
|
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
Le La - zawsze śmiałam sie z rodzicow ktorzy zachwalali swoje dzieci ze takie piękne itp
a teraz ja sama ledwo co widzę w USG a mysle sobie ze moje dziecko jest najladniejsze na swiecie hehe ojoj ![]() Co do zakupów- mieszkamy 10 km od jakichs wiekszych marketow, mamy niby 2km to najblizszego sklepiku ale tam jednak ceny są wyzsze...dlatego zakupy srednio raz w tygodniu, chleby kupujemy wieksza ilosc i zamrażamy, jak kupimy wiecej wedliny tez. Tak najlepiej chyba ![]() Wczoraj zaskoczył mnie pozytywnie TZ ,bo ubralam sie do lekarza w obcisle leginsy i tunike...a tz do mnie :"o ja pier...ale ty zgrabna jestes,nawet nie widac ze w ciazy jestes". Nawet milo mi sie zrobilo i od razu pobiegalm do lusterka i w sumie pomyslalam sobie,ze nie jest tak źle, w zasadzie nie poszlo mi ani w tylek,ani w uda...a przeciez przytylam juz 9,5kg a jestem w 30 i przez to czuje sie jak wieloryb . Tz to potrafi kobite dowartosciowac Ale brzuch mam ogromny ...z boku wyglądam jak beczułka
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 Edytowane przez katarzyniak Czas edycji: 2013-11-27 o 10:46 |
|
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z chlebem ma o tyle dobrze ,że co dwa dni u nas jeździ z piekarni i zatrzymuję mi się pod samym domem . A chleb mają pyszny . Tylko przeszłam teraz na razowy bo mi lepiej smakuje . Tak samo bułki ma przepyszne do tego ma tam wszytskie potrzebne produkty w razie czego . wiadomo droższe niż w markecie ale jak czegoś mi braknie nie muszę nigdzie jechać .
|
|
|
|
#2754 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maść rozgrzewająca w żadnym wypadku w ciąży kochana - odpada. Mój gin wczoraj tak mi powiedział, gdy mu oznajmiłam, że czasami bolą mnie plecy - powiedział, żebym nie stosowała żadnych maści rozgrzewających. Lepiej właśnie ten ciepły prysznić lub tak jak stosujesz termofor.
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ciemny zdecydowanie. Nie będzie się paprał a zimą to nieuniknione no i latem robale nie będą Ci go obsiadywać ![]() Ja te biore ciemny szary.
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
Upadly Aniol, jestes 3 tyg do przodu ode mnie i w sumie jak piszesz ze w 29tyg2dniu dziecko wazylo tyle co u mnie to mysle sobie ze bedziesz moim odnosnikiem
hehe, a później mialas robione usg po tym 29tyg2dniu ? Jesli tak to kiedy i ile dziecko ważyło?
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wygodniś Pewnie leży sobie rozłożony w najlepsze i tylko pilota od TV mu tam brakuje w rączce
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2760 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Kochana...zmartwię Cię teraz - po porodzie gdy będziemy karmić piersią dalej nas obowiązuje dieta Są nawet diety matki karmiącej - już dostałam gdzieś o tym broszurkę... A po Nutelli dzieć kupki nie będzie mógł zrobić ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Milutko I odczucia mam takie same jak Ty hehe, że ładniutka buźka małej i usta ma po mężu. To wagowo podobne do naszego - u nas teraz w 30 tyg 5 dniu ciąży - 1528 g. Może nasze maluchy będą przy porodzie ważyć tyle samo ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() Ten słodyczowy nałóg jest straszny - przyznaję.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.

ta umiejętność może się przydać gdy Zuzia pojawi się na świecie 

16.06.2012 

Ja to w ogóle mogłabym żyć na samych kanapkach . W weekend zrobię większe zakupy i pomrożę wędlinę . Na pewno będzie lepsza niż w tych paczkach .

Nie wiem czy to prawda 

Maść rozgrzewająca w żadnym wypadku w ciąży kochana - odpada. Mój gin wczoraj tak mi powiedział, gdy mu oznajmiłam, że czasami bolą mnie plecy - powiedział, żebym nie stosowała żadnych maści rozgrzewających. Lepiej właśnie ten ciepły prysznić lub tak jak stosujesz termofor.