Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 08:46   #2731
vacuity
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Hey Dziewczynki - ja jeszcze z łóżka nadaję, ogarniam pisanie z telefonu
Poszłam wstac koło 1, obudziłam się przed 5, pomęczyłam trochę (szkoda, że nie weszłam na forum, miałabym towarzystwo) i usnęłam w końcu. Mam wrażenie, że mój organizm po prostu nie potrzebuje snu? ta umiejętność może się przydać gdy Zuzia pojawi się na świecie
Niemniej mam nadzieję, że Wasze senne problemy znikną Dziewczyny

Iwantyou - kciuki za oczka Dominika

Znikam szukać przepisu - zaplanowałam na dziś mój łazankowy debiut
Miłego dnia!
Stary 2013-11-27, 09:01   #2732
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mieszkające za granicą, czy zamawiacie jakieś produkty z allegro, a jeśli tak to w jaki sposób za nie płacicie i jak się przedstawia sytuacja kosztów wysyłki?
Ja zamawialam. Ale wysyłka była zaadresowana do moich rodzicow w Pl bo niestety do Fr było strasznie drogo i by mi sie nie opłacało. A płatność: albo przy odbiorze rodzice płacili, albo karta (juz niektórzy sprzedawcy maja taka możliwość).
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaaa Laski i jeszcze mam pytanko do Was. Ile bierzecie pampersow do szpitala?
Ja biorę 1 mala (25szt) paczkę białych pampersow newborn, a druga (zielone 27szt) wrzuce do bagażnika i Tż doniesie pózniej. Jak bedzie potrzeba wiecej (a bedzie na pewno) to Tż dokupi.

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Tż obiecał, że po porodzie przyniesie mi do szpitala słoik nutelli
Ja czekam na wino albo szampana

A w ogóle to witam sie po ciężkiej nocy!! Ciężka nie z powodu ciazy, ale kłótni rodzinnej... Zaczęło sie od dyskusji ok 21 a skończyło o 2 nad ranem i teraz juz jest ciąg dalszy miedzy Tż a tesciem i żona teścia... Widzę, jak cieżko jest sie porozumieć w "normalnej" (przepraszam za określenie) rodzinie, a co dopiero po rozwodzie... I mimo ze rozwód rodzicow Tż miał miejsce prawie 20 lat temu (!!!) to sytuacja jest nadal napięta. Niestety Tż i jego rodzeństwo nie byli traktowani na równo z dziećmi nowej zony (nadal nie są), a ona i tak ciagle mówi ze kocha wszystkie dzieci tak samo i robi to samo dla całej piątki!! Bzdura!!! Ehh Tż idzie zaraz do pracy a ja zostaje z nimi sama i pewnie sie naslucham...

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam dziś zrobić pierść kurczaka w cieście z pieczarkami i serem .
A mój mąż mi mówi , że ma ochotę na schabowego z ziemniakami
Dziewczyny poradźcie mi coś jak sobie planujecie zakupy jedzeniowe ?
Ja mam z tym straszny problem . Najgorzej z wędliną . Kupuję w paczkach jak mam możliwość kupuję świeżą ale nie zawsze zdążymy ją zjeść bo w sumie na śniadanie z mężem jemy po jednej małej kanapce . Później jem większe śniadanie czasami i na kolacje ja jem kanapki .
Większe zakupy robimy raz w tygodniu . I zazwyczaj wszytsko kupuję w paczkach . Ale czasem mam dosyć tych paczek i nie wiem jak to zorganizować . Do miasta mam 10 km . Sama już nie jeżdżę .
Pod domem mogę kupić świeży chleb , czasem makrele i sery . I nie wiem jak to wszystko rozplanować , żeby to jedzenie nam się nie marnowało . Bo taka wędlina to max 2-3 dni w lodówce . Ty może zamiast w plasterkach kupować w kawałku ?
Ja kiedyś kupowałam w plasterkach i mrozilam paczuszki po 2-3 plasterki. Jak wiedziałam ze bede jeść na kolacje to wyciągalam 1 paczuszke 30 min wczesniej i tyle. Fakt ze taka świeża wędlina jest lepsza, ale wole zamrozic niz wyrzucić. A serów nie jadam więc nie pomogę
Stary 2013-11-27, 09:09   #2733
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z tym straszny problem . Najgorzej z wędliną . Kupuję w paczkach jak mam możliwość kupuję świeżą ale nie zawsze zdążymy ją zjeść bo w sumie na śniadanie z mężem jemy po jednej małej kanapce . Później jem większe śniadanie czasami i na kolacje ja jem kanapki .
Większe zakupy robimy raz w tygodniu . I zazwyczaj wszytsko kupuję w paczkach . Ale czasem mam dosyć tych paczek i nie wiem jak to zorganizować . Do miasta mam 10 km . Sama już nie jeżdżę .
Pod domem mogę kupić świeży chleb , czasem makrele i sery . I nie wiem jak to wszystko rozplanować , żeby to jedzenie nam się nie marnowało . Bo taka wędlina to max 2-3 dni w lodówce . Ty może zamiast w plasterkach kupować w kawałku ?
ja kupuję krojoną wędlinkę na wagę po około 30 deko i kupuję 3-4 rodzaje. potem w domku biorę tak po 10 deko z każdej i robie takie wspólne paczuszki (żeby była różna wędlina a nie jedna przez tydzień) a reszte do zamrażalnika. i jak paczuszka się kończy to wyciągam kolejną
tak samo robię z serem żółtym
Stary 2013-11-27, 09:19   #2734
magnusia
Zakorzenienie

Witam mam dziś taki kocioł w robocie że masakra

Ejani--- jak moźesz zobacz tylko czy w tym sklepie jest ten model bo rozmiwr to i tak mierzyc trzeba

Mezaga--- oj współczuje bezsenności. A Ty już zostaniesz w tym szpitalu czy nie?

Spadam na spotkanie miłego dnia
Stary 2013-11-27, 09:23   #2735
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Trzymamy kciuki.
A dzieciom to nie zaszkodzi?
Tak, Relanę można, ale gin mi odradził mówiąc, że tak ogólnie się uspokoję, ale znowu będę się denerwowała, że dziecko się mniej rusza (na nie też działa uspokajająco).

Ok 11 jade do gina do szpitala, żeby mnie zbadał - w nocy i nad ranem znowu twardniał mi brzuch a do tego tętno dziecka było niższe niż zwykle (130-140 a wcześniej gin mówił, że jak będzie 130 to żeby jechać sprawdzić na IP).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:24   #2736
upadly_aniol00
Zakorzenienie

senira i ser jest dobry rozmrożony ? I taka wędlina rozmnożona ile czasu jest świeża ? Może to byłoby dobre dla mnie . inna sprawa jakbym w mieście mieszkała i co 2-3 dni mogła zrobić zakupy . Niby mąż też może jak z pracy wraca . ale on i tak długo pracuję dodać zakupy to kolejne pół godziny później
Stary 2013-11-27, 09:25   #2737
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Nie mam dziś na nic siły, boli mnie od wczoraj ciągle lewy bark, przechodzi tylko pod prysznicem i jak mam termofor, więc od wczoraj się z nim nie rozstaje, dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki i nie odbierała, ale późno już było, jutro mam wizyte, czy wy używałyscie jakiś masci rozgrzewających w ciąży?
Stary 2013-11-27, 09:31   #2738
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
senira i ser jest dobry rozmrożony ? I taka wędlina rozmnożona ile czasu jest świeża ? Może to byłoby dobre dla mnie . inna sprawa jakbym w mieście mieszkała i co 2-3 dni mogła zrobić zakupy . Niby mąż też może jak z pracy wraca . ale on i tak długo pracuję dodać zakupy to kolejne pół godziny później
My też mrozimy ser, czy wędlinę jak mamy więcej. Mrozimy też chleb, bo nawet połówka by się zmarnowała, a kupujemy bardzo dobry, więc nie wchodzi w racube szukanie mniejszego.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:36   #2739
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Za dużo nie myślę, bo i tak wszystko dostosujemy do rytmu dzieciaków. Życie weryfikuje. Mamy dla każdego osobne lozeczko. Jak pokój będzie skończony to wrzucę zdjęcia.
Jakie już duże dzieciaczki A braku snu współczuję, tym bardziej w szpitalu. Też tam leżąc miałam noce nieprzespane i co chwilę spacer do łazienki (nadrabiałam wtedy nasz wątek ). Aga, trzymaj się tam, może kolejne nocki będą lepsze

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
(...) Cześć dziewczyny. Jestem zmęczona straszniee ale prawie wszystko mamy zrobione i kupione. Tzn pokój Dominika czeka. Większość ciuszkowcpoprasowana i poukładana. Wozek i nosidlo tez mamy
W sobote mama przyjedzie ogarnąć szafę w sypialni i gotowe.
Mamy dzisiaj okulistę wiec trzymać kciuki ciotunie
Ogromne za okulistę i powiem Ci, że ekspresowo uwinęłaś się z przygotowaniami

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Witam się i ja- łączę się w bólu z nieśpiącymi, nie chciałam już Wam narzekać, ale noc była straszna.
Od 23 aż 5(!) Wizyt w łazience, do tego ten ból przy ruszaniu (spojenie?) I jeszcze doszło swędzenie takie, że aż mi dreszcze szły-w rękach największe ale ogólnie całego ciała (i tam, więc pewnie infekcja:/). (...)
Wiem co to nocne spacery do łazienki, tylko czasami idę 2-3 razy, a z reguły więcej. Jak już się przebudzę, spacer musi być ...może, żeby mąż tak nie chrapał, nie budziłabym się tyle razy?
Jejku, nie mam pojęcia co z tym swędzeniem, ale musisz się męczyć. Ktoś już wspominał o tym na wątku, może się odezwie.

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Jestem po wczorajszej wizycie u gina, miałam 3 badanie usg takie ważniejsze. No i wszystko dobrze ale pierwszy raz na usg widzialam buzie dziecka...tak wyraźniej i moje uczucia takie- najpierw szok przeciez to twarz dziecka!, a potem nagle drugie uczucie - jaki on ładny! zauważyłam ze ma piekne usta po tz !bo ja mam takie cieniutkie... No i w ogole taka ładna bobasowata buzia i te ustka i ssący kciuk acha, i to nie było usg 3d
Ogólnie 29tydzień2dzień i 1450 gram
Spory już synuś i nie wątpię, że śliczny A wyobraź sobie, że niedługo już wyściskasz tę śliczną buźkę Na mojej ostatniej wizycie, nasza Niunia ziewała i też mnie to rozczuliło. Fajnie, że mamy możliwość takiego usg i choć trochę możemy poobserwować nasze szkraby.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
A w ogóle to witam sie po ciężkiej nocy!! Ciężka nie z powodu ciazy, ale kłótni rodzinnej... Zaczęło sie od dyskusji ok 21 a skończyło o 2 nad ranem i teraz juz jest ciąg dalszy miedzy Tż a tesciem i żona teścia...
Rany, teraz rzeczywiście jeszcze brakuje, żeby Ci narzekali cały dzień. Może jakieś stopery do uszu? Powiedz, że nie bardzo się czujesz i może zaszyj się w jakimś cichym kącie. Współczuję ciężkiej atmosfery.

Hosenka, trzymam mocne Daj znać co Ci na IP powiedzą.

W końcu przyszło łóżeczko. Jak małż wróci z pracy, ma skręcić

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-11-27 o 09:38
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 09:39   #2740
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
z serem to tylko trzeba zwrócić uwagę żeby był z tych twardszych bo wtedy ładnie plasterki się odklejają a ja jak wrzucam do zamrażalki to czasami i 3 tygodnie wędlina leży zamarznięta bo o niej zapominam a po rozmrożeniu to normalnie - ale zależy ile kto je.
u mnie TŻ je śniadania i robi sobie kanapki co pracy i jeszcze kolacja więc on sam zjada dziennie jakieś 5-6 plasterków wędliny i sera. Do tego jeszcze ja ze 2-3 plastry dziennie więc powiedzmy że 10 plastrów dziennie idzie to nam takie 30-40 deko starcza na 3-4 dni
Stary 2013-11-27, 10:03   #2741
upadly_aniol00
Zakorzenienie

ja ser kupuję tylko królewski bo mi najlepiej smakuje więc on jest raczej twardy .
u nas to ja pożeram kanapki mąż na śniadanie jedną . W pracy je obiady ( w sumie które się opłacają bo obiad dwudaniowy z deserem kosztuję około 1.20) i do domu jak wraca to je drugi obiad ok 18-19. więc kolacji już nie je . Albo spożywa jogurt . Za To ja jem w ciągu dnia ok 5 plasterków wędliny Ja to w ogóle mogłabym żyć na samych kanapkach . W weekend zrobię większe zakupy i pomrożę wędlinę . Na pewno będzie lepsza niż w tych paczkach .
Stary 2013-11-27, 10:09   #2742
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Okazało się, że ma sporo włosów na głowie - lekarz stwierdził, że z niej czupurek
Gdzies kiedyś czytałam, pewnie jakiś zabobon że przy dzieciach z włosami zgaga się nasila. Nie wiem czy to prawda
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Mąż składał łóżeczko- ja nie wiem dlaczego, ale tyle gadał i komentował, że kusiło mnie by go zakneblować. Łóżeczko klupsi radek II z kołyską- nie podoba mi się, że tak szuflada odstaje, chyba jakieś firaneczki poszyje.
Mam takie samo łóżeczko. Nowe. Ze starszakiem tez miałam dokłądnie to. Dokupiłam na allegro falbankę maskującą - może coś pomoże w kwestii dziury. Choć u nas jest taka tektura do położenia na szufladzie. O której dowiedzieliśmy sie oglądając aukcję. Jak sie okazało mój mąż ją wywalił w kartonie bo myślał, że to takie tam byle co Grzebał w kartonie, w śmietniku Mój mnie denerwuje strasznie jak kroi krzywo cytrynę Normlanie powód do rozwodu to jest. Ale babie w ciąży nikt go nie da
Cytat:
A ja własnie jem marchewkę z groszkiem na zasmażce jestem nienormalna

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Ja zapakuję do torby jedna małą paczkę Pampersów białych newborn (33 szt.). Jak będzie potrzeba więcej to TZ dokupi.
Dokładnie jak i ja.

Nigdy nie mroziłam plastrów sera. Wędliny owszem. W takich własnie paczuszkach, o których wspominały dziewczyny. Po trochę z każdej.
Moje chłopaki zasmarkane. I stary, i młody. Normlanie szału idzie dostać
Stary 2013-11-27, 10:10   #2743
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Nie mam dziś na nic siły, boli mnie od wczoraj ciągle lewy bark, przechodzi tylko pod prysznicem i jak mam termofor, więc od wczoraj się z nim nie rozstaje, dzwoniłam wczoraj do mojej lekarki i nie odbierała, ale późno już było, jutro mam wizyte, czy wy używałyscie jakiś masci rozgrzewających w ciąży?
Ja nie używałam, ale można, lekarz mi powiedział, ponoć nawet voltaren można
Witam się z łóżka, wymieklam, polecialam wczoraj do mojego lekarza rodzinnego po zwolnienie choć na parę dni, już nie mam sił pracować, jak w poniedziałek przyjdę do pracy to zostanie mi tylko (aż?!) 6 dni roboczych... Mam nadzieję, że dam radę...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:16   #2744
Le La
Zadomowienie

Dzien dobry,

mezaga duze juz Wasze dzieciaczki. Co do bezsennosci lacze sie z Wami w bolu, ja tez dzisiaj moze 3 godziny przespalam, tak to przewracanie sie z boku na bok,poza tym Maly jakis taki mniej ruchliwy, albo sobie wkrecam...

iwantyou oczywiscie kciuki trzymamy Super, ze masz juz wszystko ogarniete. Jeszcze chwila i bedzie juz razem w domku

katarzyniak ja tez mialam takie odczucia, jak zobaczylam pierwszy raz buzke. Spodziewalam sie sama nie wiem czego, a pierwsza mysl byla "kurcze, jaki on ladny" Moj maz powiedzial, ze mial tak samo hmmmm tylko my mozemy nie byc obiektywni A Twoj synek juz duzy.

lolita mnie gin na przewianie, ktore mialam ostatnio pozwolil sie smarowac tylko mascia Olfen zel, bo ona nie jest na sterydach. Bez recepty jest dostepna. Mnie nawet pomogla, ale duzo dalo tez wygrzewanie i no i czas niestety. Tak od razu nie przechodzi

hosenka daj znac od razu, czy wszystko ok. Trzymam kciuki, na pewno edzie dobrze.

aniolku j uzywam do przechowywania wedlin, miesa i serow pojemnieki prozniowe, takie zasysane pompka. Jak dla mnie rewelacja. Otworze kostke sera, wloze do pojemnika i jak chce kolejny kawalek, to ser jest jak dopiero co wyjety z paczki. Nie sa tanie, ale naprawde warto.

Kurcze cos ten moj dziec jakis leniwy. Czulam ruchy wczesnie ranoi do tej pory nic. Juz sie zaczynam stresowac
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:21   #2745
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

dziewczyny- wózek ciemny szary czy przybrudzony beż?
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:23   #2746
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, dla przyszłych mam córek:
http://m.youtube.com/watch?v=wJ-WM94...%3DwJ-WM94YP1s

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:30   #2747
Roane
Wtajemniczenie

Witam,
TŻ twierdzi że w nocy głośno śmiałam się przez sen i go obudziłam. Nie wiem czy mu wierzyć, ja niczego takiego nie pamiętam.
Śniadanko: owsianka z rodzynkami i suszonymi morelami

Cytat:
A ja własnie jem marchewkę z groszkiem na zasmażce jestem nienormalna
Kilka dni temu do obiadu zrobiłam surówkę z marchewki, pora i jabłka. I z całego obiadu najbardziej mi ta surówka smakowała. A wczoraj z TŻowego rosołu wyławiałam marchewki, bo z mojego momentalnie zniknęły a taaaaakie dobre były. Marchewka

Cytat:
Ten największy, półlitrowy

Cytat:
(...)
My po mięso, polski chleb itp jeździmy raz na dwa tygodnie bo koło domu tylko Lidl. I wszystko zamrażamy. Może kup wędliny i mięsko na obiad na zapas i zamroź? Jeśli taka paczka wędliny to dla Ciebie za dużo i się psuje, to rozpakowujesz i połowę mrozisz.
W polskim sklepie do którego najczęściej chodzimy ekspedientki mnie nie lubią, bo biorę np. pół kilo wędliny, ale proszę żeby mi to zapakowali w trzech porcjach. To nie polska, więc ekspedientki nie marudzą Wszystkie trzy porcje mrożę, a potem sobie co kilka dni po jednej z zamrażarki wyciągam. Tak samo robię z mięsem na obiad - proszę żeby żeberka pakowali mi po 4 sztuki, schab na schabowe bo 4 sztuki, mięsko na gulasz na porcje po 70 deko, mielone po pół kilo... Wracam do domu, wrzucam do zamrażarki i mam to z głowy. Dzięki temu że wszystko mam zapakowane w odpowiednie porcje w sklepie, nie dość że nie muszę się sama bawić w przepakowywanie wszystkiego, to jeszcze na wszystkim mam profesjonalne etykietki z datami. Te ekspedientki na serio mnie nie lubią, ale dzięki temu nie marnujemy czasu na latanie do sklepu co dwa dni - zakupy robimy co dwa tygodnie, bo chleb też jesteśmy zmuszeni mrozić, po świeży polski trzeba za daleko jeździć. Zresztą, tak samo porcjuję i mrożę nie tylko wędliny i mięso obiadowe, ale np. kurę na zupę, robię sobie własne porcje mrożonej włoszczyzny (to też się dość szybko psuje) - pietruszkę, selera i pora mrożę w takich zgrabnych porcyjkach że tylko wyciągam i do gara, pierogi jak kleję to też mrożę... Zależy jak mnie nawiedzi fantazja, ale zamrażarkę mamy zawsze bardziej pełną niż lodówkę.
Kiedyś też nam się dużo żarcia psuło, szczególnie wędliny, stąd ten system. Bo szlag mnie trafiał jak musiałam wyrzucać, mój wewnątrzyn Scrooge cierpiał

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
I taka wędlina rozmnożona ile czasu jest świeża ?
Tak na dobrą sprawę to i po 10 plasterków możesz sobie porcje pozamrażać, wtedy codziennie będziesz z zamrażalnika świeżą wyciągać.

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:28
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:31   #2748
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja nie używałam, ale można, lekarz mi powiedział, ponoć nawet voltaren można
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Dzien dobry,

lolita mnie gin na przewianie, ktore mialam ostatnio pozwolil sie smarowac tylko mascia Olfen zel, bo ona nie jest na sterydach. Bez recepty jest dostepna. Mnie nawet pomogla, ale duzo dalo tez wygrzewanie i no i czas niestety. Tak od razu nie przechodzi
Dziękuje dziewczyny, już nie wiem jak sobie pomóc, po 14 mam dzwonić do lekarki bo teraz ma dyżur
Jest lepiej niż wczoraj, ale jednak ciągle czuje ból, wczoraj już chciałam na IP jechać ale jakoś mi prysznic pomógł no i termofor, dobrze ze chociaż mała daje czadu dzisiaj, bo pewnie bym się zamartwiała ze przez ten ból i ona się żle czuje
Stary 2013-11-27, 10:34   #2749
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Ciemny szary

O ludzie jak mnie dzieć ciśnie po prawej stronie aż mnie rwa złapała i bezdech
Stary 2013-11-27, 10:35   #2750
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
(...)
A w ogóle to witam sie po ciężkiej nocy!! Ciężka nie z powodu ciazy, ale kłótni rodzinnej... Zaczęło sie od dyskusji ok 21 a skończyło o 2 nad ranem i teraz juz jest ciąg dalszy miedzy Tż a tesciem i żona teścia... Widzę, jak cieżko jest sie porozumieć w "normalnej" (przepraszam za określenie) rodzinie, a co dopiero po rozwodzie... I mimo ze rozwód rodzicow Tż miał miejsce prawie 20 lat temu (!!!) to sytuacja jest nadal napięta. Niestety Tż i jego rodzeństwo nie byli traktowani na równo z dziećmi nowej zony (nadal nie są), a ona i tak ciagle mówi ze kocha wszystkie dzieci tak samo i robi to samo dla całej piątki!! Bzdura!!! Ehh Tż idzie zaraz do pracy a ja zostaje z nimi sama i pewnie sie naslucham...
Nie możesz się ewakuować? Gdziekolwiek? Rajd po lumpeksach, przyjaciółka, ciocia której nie widziałaś od dziesięciu lat, cokolwiek będzie lepsze niż słuchanie czyichś gorzkich żalów? Albo powiedz że źle się czujesz bo się nie wyspałaś, schowaj się w sypialni z komórką i katuj wizaż pod kocem
Stary 2013-11-27, 10:38   #2751
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Roane mięso też mam poporcjowane i pomrożone . Bo bez tego to nie wiem co bym jadła na obiady . Specjalnie kupiłam lodówkę z dużą zamrażalką .
Ale z tą wędliną to nie pomyślałam . Też kupię więcej i będę mrozić .
Teraz muszę zamrażarkę do zera opróżnić z mięs bo mam dosłownie pełną .
Nawet pieczarki i paprykę zamroziłam żeby mieć do sosów . Papryka trochę ciapa jest ale smaku dodaje . A pieczarki mrożone rzucone na patelnie są bardzo dobre .
Stary 2013-11-27, 10:44   #2752
katarzyniak
Rozeznanie

Le La - zawsze śmiałam sie z rodzicow ktorzy zachwalali swoje dzieci ze takie piękne itp a teraz ja sama ledwo co widzę w USG a mysle sobie ze moje dziecko jest najladniejsze na swiecie hehe ojoj

Co do zakupów- mieszkamy 10 km od jakichs wiekszych marketow, mamy niby 2km to najblizszego sklepiku ale tam jednak ceny są wyzsze...dlatego zakupy srednio raz w tygodniu, chleby kupujemy wieksza ilosc i zamrażamy, jak kupimy wiecej wedliny tez. Tak najlepiej chyba

Wczoraj zaskoczył mnie pozytywnie TZ ,bo ubralam sie do lekarza w obcisle leginsy i tunike...a tz do mnie :"o ja pier...ale ty zgrabna jestes,nawet nie widac ze w ciazy jestes". Nawet milo mi sie zrobilo i od razu pobiegalm do lusterka i w sumie pomyslalam sobie,ze nie jest tak źle, w zasadzie nie poszlo mi ani w tylek,ani w uda...a przeciez przytylam juz 9,5kg a jestem w 30 i przez to czuje sie jak wieloryb . Tz to potrafi kobite dowartosciowac Ale brzuch mam ogromny ...z boku wyglądam jak beczułka
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:46
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:47   #2753
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Ja z chlebem ma o tyle dobrze ,że co dwa dni u nas jeździ z piekarni i zatrzymuję mi się pod samym domem . A chleb mają pyszny . Tylko przeszłam teraz na razowy bo mi lepiej smakuje . Tak samo bułki ma przepyszne do tego ma tam wszytskie potrzebne produkty w razie czego . wiadomo droższe niż w markecie ale jak czegoś mi braknie nie muszę nigdzie jechać .
Stary 2013-11-27, 10:48   #2754
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam
Oj nie, nie, nie Maść rozgrzewająca w żadnym wypadku w ciąży kochana - odpada. Mój gin wczoraj tak mi powiedział, gdy mu oznajmiłam, że czasami bolą mnie plecy - powiedział, żebym nie stosowała żadnych maści rozgrzewających. Lepiej właśnie ten ciepły prysznić lub tak jak stosujesz termofor.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:48   #2755
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Teraz muszę zamrażarkę do zera opróżnić z mięs bo mam dosłownie pełną .
Ja także. Zastanawiam się co z tego, co mam będe mogła wykorzystać na andrzejkową imprezę. Opróżniać trzeba ponieważ wałówka świąteczna do nas spłynie
Stary 2013-11-27, 10:50   #2756
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Gdzies kiedyś czytałam, pewnie jakiś zabobon że przy dzieciach z włosami zgaga się nasila. Nie wiem czy to prawda
Ani razu na szczęście jeszcze zgaga mnie nie dopadła (odpukać).

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Ciemny zdecydowanie.
Nie będzie się paprał a zimą to nieuniknione no i latem robale nie będą Ci go obsiadywać
Ja te biore ciemny szary.
Stary 2013-11-27, 10:50   #2757
katarzyniak
Rozeznanie

Upadly Aniol, jestes 3 tyg do przodu ode mnie i w sumie jak piszesz ze w 29tyg2dniu dziecko wazylo tyle co u mnie to mysle sobie ze bedziesz moim odnosnikiem hehe, a później mialas robione usg po tym 29tyg2dniu ? Jesli tak to kiedy i ile dziecko ważyło?
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 10:51   #2758
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość

O ludzie jak mnie dzieć ciśnie po prawej stronie aż mnie rwa złapała i bezdech
Ładnie Cię tam terroryzuje ten Wasz maluch
Wygodniś Pewnie leży sobie rozłożony w najlepsze i tylko pilota od TV mu tam brakuje w rączce
Stary 2013-11-27, 10:55   #2759
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Upadly Aniol, jestes 3 tyg do przodu ode mnie i w sumie jak piszesz ze w 29tyg2dniu dziecko wazylo tyle co u mnie to mysle sobie ze bedziesz moim odnosnikiem hehe, a później mialas robione usg po tym 29tyg2dniu ? Jesli tak to kiedy i ile dziecko ważyło?
Miałam robione usg ale nie mierzył dziecka więc nawet nie wiem ile teraz waży . Za 3,5 tyg będę mieć znów usg to wtedy się zapytam ile maluch już ma
Stary 2013-11-27, 11:02   #2760
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dla przyszłych mam córek:
http://m.youtube.com/watch?v=wJ-WM94...%3DwJ-WM94YP1s

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Kochana...zmartwię Cię teraz - po porodzie gdy będziemy karmić piersią dalej nas obowiązuje dieta
Są nawet diety matki karmiącej - już dostałam gdzieś o tym broszurkę...

A po Nutelli dzieć kupki nie będzie mógł zrobić

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Jestem po wczorajszej wizycie u gina, miałam 3 badanie usg takie ważniejsze. No i wszystko dobrze ale pierwszy raz na usg widzialam buzie dziecka...tak wyraźniej i moje uczucia takie- najpierw szok przeciez to twarz dziecka!, a potem nagle drugie uczucie - jaki on ładny! zauważyłam ze ma piekne usta po tz !bo ja mam takie cieniutkie... No i w ogole taka ładna bobasowata buzia i te ustka i ssący kciuk acha, i to nie było usg 3d
Ogólnie 29tydzień2dzień i 1450 gram
Ooo to wizyta taka jak i u mnie Milutko I odczucia mam takie same jak Ty hehe, że ładniutka buźka małej i usta ma po mężu.
To wagowo podobne do naszego - u nas teraz w 30 tyg 5 dniu ciąży - 1528 g.
Może nasze maluchy będą przy porodzie ważyć tyle samo

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Jeju...współczuję słodkim mamom. Jak dobrze, że ja słodyczy nie jadałam nigdy i nie jadam, raz na ruski to sie zdarzy
Dziękujemy Kochana za wyrozumiałość

Ten słodyczowy nałóg jest straszny - przyznaję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości