Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 11:11   #2221
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Martuszka0 oczywiście, że dacie radę ! Takie myśli, obawy sa normalne. Też to przechodziłam przy pierwszej ciąży. A teraz niby już lekko doświadczona mama i mam to samo że no jak my sobie damy radę z dwójką We mnie wstąpiły po urodzeniu Emilki nowe siły hehe, sama nie wiem skąd je czerpałam. Spałam w nocy po 5-6 godzin (gdzie przed porodem spałam po 9h :P ) i to co 1,5-2 była przerwa na cycka. Jak kiedyś ciurkiem przespałam 3 godziny w nocy to był raj!! A jakoś mimo wszystko miło wpsominam ten czas i nie kojarzę, żebym była jakaś zaorana Było ciężko momentami ale jak patrzysz na ta kruszynkę to człowiek potrafi baardzo dużo znieść Także o siły się nie martw..bo dacie radę

Wiecie co..jak patrzę czasem na tą moją Milę i jak sobie pomyślę, że za niedługo będzie taki sam drugi bąbelek..i że będą biegać po domu takie dwa szkraby to się rozpływam...i nie mogę się doczekać porodu
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:12   #2222
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Gratuluje poznania płci

Ja też co dziennie pijam wodę z cytryną.. nawet maslanke i mam kłopoty ;/

komode też musze kupic jakąś pojemna
Stary 2013-11-27, 11:13   #2223
carolyna86
Zakorzenienie

gosius - widzę że my podobne gabarytowo ja startowałam z wagą 46kg, dziś ważenie u lekarza więc zobaczę ile na +

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:15   #2224
martuszka0
Rozeznanie

Ale Wam dobrze, że tak wcześnie płeć poznajecie... Zazdroszczę
Moja gin w 15t nawet nie sprawdzała co jest między nóżkami... Może nie chciała zapeszać Mam nadzieję, że za 2 tygodnie (będzie 19t6d) już poznam płeć

ilkas gdzie pracujesz? Kto się Milcią zajmuje jak jesteście w pracy? W ogóle u Was fajna mała różnica będzie szybko zdecydowaliście się na drugą pocieche

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-27 o 11:20
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:16   #2225
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
gratuluję nowego tygodnia

ale Ty jestes chudzinka ja taką wagę miałam w podstawówce
a tam chudzinka - podejrzewam, baaa jestem tego pewna ze przekrocze 50kg pierwszy raz w zyciu

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
gosius - widzę że my podobne gabarytowo ja startowałam z wagą 46kg, dziś ważenie u lekarza więc zobaczę ile na +
Ja bede sie tez pewnie jutro wazyc na wizycie bez wierzchniego odzienia wiec pewnie bedzie o ta koncowke mniej

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:19   #2226
kasiab91
Zakorzenienie

ehhh... chyba musi byc dobrze, mąż też jakoś przezywał wczoraj tą wizytę... Może dlatego, że chcemy poznac już płec...

Ilkas - ja Tobie to wróżę chłopaka...
A niki córuni

Jak mnie ta głowa boli... To te durne zatoki... Zawsze mam z nimi problem
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:20   #2227
Nikii89
Zakorzenienie

Anulka gratuluję 13tc

Karolak gratuluję 19tc

Pikaso gratuluję 16tc to fajnie że tak często będziesz widziała maluszki

Lolitka ok. będę czekała na info

Janeczka znam to u Nas czasem jest to samo , albo Oskar zaśnie ładnie i budzi się dopiero np. o 2-3 w nocy na mm. Albo budzi się co godzinę z wrzaskiem ;/ szczególnie jak coś mam zaplanowane na wieczór.

Kasiab za dziwne myślenie. Hmmm…. Może rozmawiaj z nią trochę chłodniej aby wiedziała że masz jeszcze do niej o to żal, bo jak będziesz rozmawiała normalnie jakby gdyby nic, to może sobie pomyśleć , że nic takiego się nie stało i będzie tak nadal robić

Monija czyżby wizyta Cię u dentysty czekała ? mnie tez coś zaczyna lekko pobolewać ząb ;/

Carmena współczuję , ja raz rozpalałam w piecu a umęczyłam się przy tym , ale tu nie muszę bo jest TŻ, teść , dziadek i brat TŻ

Magdi to dużo ten Twój syn nie waży

Zytus za połówkowe i oby dzidzia się ujawniła będziemy czekały na wieści
Co do wagi to ja w poprzedniej tyłam do 6mc po 1kg na mc , teraz jakoś mniej tyję

Lu7 nie koniecznie po ciąży się rozejdziesz , wszystko zalezy od organizmu kobiety tak naprawdę. mmm… Bigos robiła ostatnio 3 tyg temu i bym znów zjadła

Gosius wszystko na pewno OK. z wynikami

Pomarańcza zmienione

Lecę kończyć obiad dziś kartofle, schabowe i fasolka szparagowa

Spacerek ok godzinny zaliczyliśmy już
Stary 2013-11-27, 11:20   #2228
Seleniti
Zadomowienie

Janeczko studiuję zarządzanie kryzysowe

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:22   #2229
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
gratuluję

Lecę kończyć obiad dziś kartofle, schabowe i fasolka szparagowa

Spacerek ok godzinny zaliczyliśmy już
mmm fasoleczka... ale mi narobiłas smaka
Stary 2013-11-27, 11:25   #2230
Emilia 25
404 Not Found

Mój mąż ostatnio powiedział:
"Nieważne czy chłopak czy dziewczyna. Ważne, że jak chłopak to chłopak, a dziewczyna to dziewczyna. W dzisiejszych czasach, to nie takie proste".
Stary 2013-11-27, 11:26   #2231
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
"Nieważne czy chłopak czy dziewczyna. Ważne, że jak chłopak to chłopak, a dziewczyna to dziewczyna. W dzisiejszych czasach, to nie takie proste".
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:39   #2232
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
ilkas gdzie pracujesz? Kto się Milcią zajmuje jak jesteście w pracy? W ogóle u Was fajna mała różnica będzie szybko zdecydowaliście się na drugą pocieche
My mamy z mężem swoją firmę, więc właściwie pracowałam od razu jak tylko urodziłam Milę. Ale ona wtedy dużo spała w dzień więc mogłam ogarnąć pracę w domu, bo pracuję na kompie Ale od września już nie dawałam rady ogarnąć pracy w domu przy dziecku, bo dobre czasy spania się skończyły Dlatego od września Milcia zostaje z nianią a ja chodzę do biura. Pracuję tylko 3 dni w tygodniu (pon, śr, czw), resztę czasu jestem z córcią.
No różnica będzie rok i 3 mc więc bardzo mała No i nie mówiłabym tutaj o "zdecydowaniu się" na drugą pociechę U nas wszystko na odwrót. Pierwsze dziecko planowane, a drugie z wpadki Chociaż mój mąż chciał drugie już jak Milcia skończyła 2 miesiące Ja chciałam odczekać 2-3 lata ale życie zdecydowało inaczej i teraz baardzo się z tego cieszę, że tak będzie. Chociaż jak zobaczyłam II kreski na teście to był wielki ryk
Stary 2013-11-27, 11:40   #2233
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
ano juz dzis ze szwagierką się śmiałyśmy, oby nie hermafrodyta
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:41   #2234
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość

Ilkas - ja Tobie to wróżę chłopaka...
oo tak!! czaruj tam dobrze, czaruj moja kochana!

Cytat:
hahahhaa, dobre
Stary 2013-11-27, 11:42   #2235
principessina
Zakorzenienie

Dzien doberek!
kaorlak gratuluje corusi, gdzie przeoczylam tego newsa a jak tam dzisiaj nasza biedroneczka? jeszcze nie zrobilam tego ciasta, bo nie zapisal mi sie przepis, czy pamietasz na ktorej stronce go wkleilas?
Cytat:
Napisane przez mindiar Pokaż wiadomość
Dziewczyny dołączam się do wątku, jestem w 9 tydz 3 dzien termin na koniec czerwca. Dodatkowo mam pytanie czy częsty kaszel ma negatywny wplyw na dzidzie? Niestety lekarz za wiele sie nie przejal moim problemem,a problem mam z tym, że kaszle codziennie zwlaszcza wieczorami i dosc intensywnie. Nie jest to przeziebienie, bo to zdarza sie nieregularnie od 3 lat i mam nebulizator, którego uzywanie nie jest jednak wskazane. Któraś pomoże ?
witaj! lepiej wyleczyc kaszel

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam na wieczór zabrać się za generalne porządki , ale wykończyło mnie usypianie Oskara (prawie godzina) więc odpuściłam , zacznę dziś jak pójdzie spać na drzemkę No i przez to dziś tylko 1 daniowy obiad
o matko a co Ty tak wiecznie sprzatasz? pucus glancus normalnie
Stary 2013-11-27, 11:45   #2236
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Monija czyżby wizyta Cię u dentysty czekała ? mnie tez coś zaczyna lekko pobolewać ząb ;/

Niestety chyba tak.

W ogole wczoraj dostalam nr do ginekologa genetyka, zadzwonilam i opowiawiadam ze to koncowka 12 tygodnia, ze mialam w piatek USG ale nie prenatalne tylko zwykle i ze na usg lekarz powiedzial ze wszystko ok. Pan doktor powiedzial, zeby teraz nie robic, tylko w okolicach 18 - 19 tygodnia i zapisal mnie na 17 stycznia.

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:52   #2237
gosius91
Zakorzenienie

Oglądam ubranka na allegro - zerkam na te z H&M i nowe i używane - jakbym mogła to bym pozamawiała wszystko Niech mnie TŻ trzyma z daleko od tego sklepu

http://images60.fotosik.pl/306/d14c208c1e90d31c.jpg

http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../39/3742573936

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-27, 11:56   #2238
Dark lady
Zakorzenienie

Witam się

Nie daję rady nadrobić.

Coś widziałam że pisałyście o ubrankach. Co do firmowych to się wstrzymajcie, niedługo będą przeceny

A ja walczę i walczę z tymi sklepami internetowymi. Muszę to gdzieś poreklamować.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:58   #2239
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Witam się

Nie daję rady nadrobić.

Coś widziałam że pisałyście o ubrankach. Co do firmowych to się wstrzymajcie, niedługo będą przeceny

A ja walczę i walczę z tymi sklepami internetowymi. Muszę to gdzieś poreklamować.
jakimi sklepami internetowymi ? Bo ja nie w temacie jestem

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-27, 11:59   #2240
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Oglądam ubranka na allegro - zerkam na te z H&M i nowe i używane - jakbym mogła to bym pozamawiała wszystko Niech mnie TŻ trzyma z daleko od tego sklepu

http://images60.fotosik.pl/306/d14c208c1e90d31c.jpg

http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../39/3742573936

Ja właśnie przeglądam na allegro łóżeczka a zaraz ciuszki będę lukać :P

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:00   #2241
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
jakimi sklepami internetowymi ? Bo ja nie w temacie jestem
Moimi

Ja to mam luz z rzeczami dla dzidzi, bo wszystko mam

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:02   #2242
ilkas
BAN stały

Cytat:
hmm..to ja chyba też nie w temacie

Gosius91 hehe, my tą żabę mieliśmy dla Emilki
Stary 2013-11-27, 12:03   #2243
coodmalina
Raczkowanie

hejka Dziewczyny...

siedzenie z mega aktywnym trzylatkiem jest bardzo męczące, tyle rzeczy wymyśla ten mój mały diabeł, sama się zastanawiam skąd on to ma przy okazji staram się ogarnąć nasze mieszkanie, pranie prasowanie i gotowanie... no i Was no i chciałam wykorzystać okazję że Tż w pracy i zrobić zakazane rzeczy, słonie bombki i takie tam

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki to ja chetnie doloze swoja opinie na temat winka w ciazy, my praktycznie kazda potrawe/sos "podlewamy" winem, ono pod wplywem gotowania przeciez wyparowuje... odosnie czerwonego wina to kazda Wloszka w ciazy pije codziennie lampke
z racji bardzo niskiego ciśnienia, lekarz powiedział mi że pół lampki czerwonego wina po obiedzie mi nie zaszkodzi, szkopuł w tym że ja wina nie lubię, tylko porty z serem

Cytat:
Hmm, w zasadzie - w ostatnim czasie często mnie bolała głowa i tak jakby to były zatoki - ale ja i zatoki ? Eeee Muszę poczytać. Bo szczerze powiem, że ta kawa nawet tak nie działa

A czy może to mieć związek z tym, że rok temu kot wbił mi pazurka do oka Chodziłam 3 tygodnie z zalepionym okiem, i z takim spuchniętym że hoho, no i wtedy też strasznie tak głowa bolała.. Eeee chyba wymyślam, że to coś może mieć wspólnego
zatoki to się raczej nie zapowiadają, do mnie wróciły po ponad dziesięciu latach, ze zdwojoną siłą, w czapce chodzę od początku listopada do prawie końca kwietnia. Są bardzo uporczywe no i trzeba je wygrzewać. Wydaje mi się że twój organizm ju zapomniał o tym zdarzeniu z kotem... i z tego co piszesz to raczej zatoki.
Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
DZIĘKUJE!!!!! nawet nie macie pojęcia jak sie ciesze bo syn to było moje malutkie marzenie : jupi::j upi:

wow super, wiem co to za uczucie, mam nadzieję że u nas drugi też będzie chłopiec, póki co wybieramy tylko męskie imiona, i przeczuwam że to będzie chłopak, mimo tego że większość znajomych i rodziny obstawia dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez mindiar Pokaż wiadomość
Nie jest to przeziebienie, bo to zdarza sie nieregularnie od 3 lat i mam nebulizator, którego uzywanie nie jest jednak wskazane. Któraś pomoże ?
dziwne, bo mi lekarz na zatoki i stan w jakim jestem zalecił inhalacje solą, i majerankiem. A czy ten twój kaszel nie pojawia się tylko zimową porą, jak włączają centralne? Może to za suche powietrze i wystarczyłoby włączenie nawilżacza...

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
U nas wszystko na odwrót. Pierwsze dziecko planowane, a drugie z wpadki Chociaż mój mąż chciał drugie już jak Milcia skończyła 2 miesiące Ja chciałam odczekać 2-3 lata ale życie zdecydowało inaczej i teraz baardzo się z tego cieszę, że tak będzie. Chociaż jak zobaczyłam II kreski na teście to był wielki ryk
u nas dwie "wpadki" przy czym ta druga kompletnie nie planowana

podczytuję, odpisuję i miłego dnia
trzymam kciuki za wizyty
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:03   #2244
ilkas
BAN stały

Cytat:
Moimi
a jakie masz sklepy internetowe?
Stary 2013-11-27, 12:03   #2245
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Moimi

O widzisz to kiedyś możesz się pochwalić swoim sklepem, może wiele dziewczyn się skusi na zakupy u Ciebie jak prowadzisz również internetowo
Stary 2013-11-27, 12:06   #2246
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej dziewczyny

ja mam dziś nieciekawy nastrój, więc będę Was tylko podczytywać.

Gratuluję nowych tygodni i trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:07   #2247
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja właśnie przeglądam na allegro łóżeczka a zaraz ciuszki będę lukać :P
ja wczoraj łozeczka ogladałam - celuje w takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...745716108.html
Cytat:
Moimi

Poooochwal sie tym sklepem zarzuc linkiem
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość

zatoki to się raczej nie zapowiadają, do mnie wróciły po ponad dziesięciu latach, ze zdwojoną siłą, w czapce chodzę od początku listopada do prawie końca kwietnia. Są bardzo uporczywe no i trzeba je wygrzewać. Wydaje mi się że twój organizm ju zapomniał o tym zdarzeniu z kotem... i z tego co piszesz to raczej zatoki.
Musze chyba faktycznie poczytac o tych zatokach :/

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-27, 12:13   #2248
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj łozeczka ogladałam - celuje w takie http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...745716108.html
ładne
ale planujesz używane czy nowe?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:13   #2249
monijaaa
Zadomowienie

Ja wanie sobie uswiadomilam ze dzis zaczynam 13 tydzien

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:15   #2250
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
A mój mówi, że nieważne czy chłopak czy dziewczyna. Jak będzie chłopak to trzeba uważać co robi innym, a jak dziewczyna to trzeba uważać co inni robią jej
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
My mamy z mężem swoją firmę, więc właściwie pracowałam od razu jak tylko urodziłam Milę. Ale ona wtedy dużo spała w dzień więc mogłam ogarnąć pracę w domu, bo pracuję na kompie Ale od września już nie dawałam rady ogarnąć pracy w domu przy dziecku, bo dobre czasy spania się skończyły Dlatego od września Milcia zostaje z nianią a ja chodzę do biura. Pracuję tylko 3 dni w tygodniu (pon, śr, czw), resztę czasu jestem z córcią.
No różnica będzie rok i 3 mc więc bardzo mała No i nie mówiłabym tutaj o "zdecydowaniu się" na drugą pociechę U nas wszystko na odwrót. Pierwsze dziecko planowane, a drugie z wpadki Chociaż mój mąż chciał drugie już jak Milcia skończyła 2 miesiące Ja chciałam odczekać 2-3 lata ale życie zdecydowało inaczej i teraz baardzo się z tego cieszę, że tak będzie. Chociaż jak zobaczyłam II kreski na teście to był wielki ryk
No t o w sumie dobrze, że "tak wyszło" :P jak damy radę i się uda to też chciałabym taką małą różnice mieć a ja czekałam na 2 kreski bardzo, a jak je zobaczyłam to serce mi zawaliło i jakoś tak się przestraszyłam ...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości