Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-26, 14:45   #2101
Dark lady
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie ile razy w tygodniu ćwiczycie, lub uprawiacie jakiś ruch>??? Bo mi się wydaje że tylko ja nie mam juz wieczorami siły na rowerek czy na jakieś ćwiczenia. A jak już siąde na rowerek to pojezdze 10 min i mam dość...
Nie mam ani sił ani czasu wracam po 17 coś trzeba ogarnąć, na wizaż zajrzeć... ech powiedzcie mi jak to jest u was???

Dark lady no fakt dziewne te nasze chłopy... Ale ja na twoim miejscu też bym mu nic nie dała na żadną okazję
Nie ćwiczę. Ganiam za synem, kursantami itd. Starczy mi.

No dobra czasem mu się zdarzy coś tam kupić, bardzo rzadko, ale jednak.

Głosuję

A i co do dyskusji lewy prawy bok. W zeszłej ciąży nie mogłam wytrzymać na lewym i różnie spałam i synek super A w szpitalu nie raz widzieli mnie na prawym i nikt nic nie mówił.

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
kiedyś po prostu nie ostrzegali przed tym. chociaż dziwi mnie, że instynkt kobietom nie podpowiadał, że alkohol jest zły
A czemu miał im podpowiadać? Poza tym może nie wiesz, ale lampka wina była nawet zalecana w ciąży! Przez lekarzy, zatem czemu miały coś złego podejrzewać?

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:47   #2102
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Menia nie martw się Psiakiem, napewno dzielnie zniesie zabieg a to tylko dla jego dobra... Szkoda, że wcześniej tego nie dopilnowali, może jak byłby mniejszy to przeszedłby to łagodniej

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem zastosowałam sposób Emili na ruchy i zrobiłam sobie dłuuuuugą kąpiel Na początku nic się nie działo, ale potem znowu poczułam, podobnie jak za 1 razem, ale już ciut mocniej Tylko tym razem namierzyłam je tak bardziej z boku na wysokości kości biodrowych... zawołałam TŻ i też poczuł ale potem dzieć znowu poszedł spać... i chyba to było to
Ojeju, słodko masz w brzuchu małego pływaczka !

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Agaaga a dlaczego miałby go nie wpuścić??
Na nfz to różnie bywa, jak chodziłam prywatnie to zawsze mógł wchodzić, a na nfz słyszałam, że różne wymówki mają lekarze no, ale jestem pełna nadziei, że da nam obojgu obejrzeć maleństwo

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wczoraj nawet zjadłam dwa cukierki bajeczne :P
Po jednym dla każdego maluszka

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mamusie a ile już przytyłyście?
Ja startowałam z 50,1 (przy wzroście 169,czyli mialam niedowage), a teraz waga pokazuje 55,1 kg. Najwięcej w życiu ważyłam 57 kg,dlatego jestem troche przerażona jak bede wyglądacOd dziecka bylam szczypiorkiem i jestem do tego przyzwyczajona..
Dzis 21 tydzień zaczynam i nie wiem czy 5kg na plusie to normalne?Czy za słodycze?!
Ja startowałam z 50,5 i waga już mi pokazuje 52,5 a to dopiero 13 tc w pierwszej ciąży utyłam 12-13 kg, ale to szybko się zrzuca, bez obaw

Cytat:
ja Ci powiem, że Igusia dopiero w te wakacje nauczyłam żeby sam w kółku pływał długo to trwało...strasznie się bał, musiałam go asekurować. Pochodziłam parę razy na basen otwarty i w końcu załapał, że nie ma się czego bać (oczywiście nie może zamoczyć głowy, bo będzie afera) widział inne dzieci w jego wieku jak same pływają, jak jego kuzyn sam pływa w kółku, więc się zebrał w sobie. Z Filipkiem zrób tak samo Mój do dzisiaj nienawidzi głowy myć i ijej moczyć w ogóle.
Muszę mojego Tżta wysłać z Małym na basen na przyzwyczajanie, chciałabym, żeby Filip się tak przełamał do pływania czyli po prostu.. cierpliwość popłaca

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 14:59   #2103
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

A czemu miał im podpowiadać? Poza tym może nie wiesz, ale lampka wina była nawet zalecana w ciąży! Przez lekarzy, zatem czemu miały coś złego podejrzewać?
ja nie mówię tylko o przypadkach picia raz na tydzień na trawienie lampki wina, bardziej mi chodzi o te większe ilości i te gorsze trunki. Chociażby do wódki się ciotka przyznała mimo, że teraz jest wrogiem alkoholu. Taki miała smak czasem w ciąży się napić, więc kilka razy kielicha wypiła. Inne piły likerki, ajerkoniaki, a że słaba głowa w ciąży to je szybko chwytało...więc nawet nie sam instynkt powinien się może włączyć, lecz logiczne myślenie, że coś chyba robią nie tak.

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Muszę mojego Tżta wysłać z Małym na basen na przyzwyczajanie, chciałabym, żeby Filip się tak przełamał do pływania czyli po prostu.. cierpliwość popłaca
tak zimą to będzie miał gorzej, bo jak nie będzie chciał wejść to już będzie problem...chyba, że na basenie będzie wejście po schodkach a nie po drabince. Wtedy zawsze sobie usiądzie na schodkach i tam się będzie bawił Mój tak na początku robił jak nie chciał wejść. I tak powoli powoli, nie zmuszać na siłę sam się przekona dokładnie- cierpliwość jest najważniejsza

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:06   #2104
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
coodmalina ja tak samo czasem mam chęć na takie piwko z soczkiem,ale trudno ... tylko jest najgorsze bo są przypadki,że jedna "chleje" że tak powiem w ciązy i jej dzieci urodzą się zdrowe,cudne och i ach a jedna kobieta raz wypije i dla dziecka zaszkodzi ... też znam jedną która dzień w dzień musiała swoje gardło % zalewać i dzieci ma zdrowe ... i ona niczym się nie przejmowała,teraz jak dostanie wypłatę to 3 dni i nie ma,bo wszystko idzie na wódę i fajki ... i co to za sprawiedliwość .
Ja jak siedziałam ostatnio z Tż i on pił piwo tomiałam taką chęć żeby wypić.Zdziwił się okropnie bo mnie tylko nar widział jak piwo piłam a tak to patrzyłam tak łakomo ale nie.

No i podobnie jest z paleniem papierosów w ciaży. Mnie się tylko lekarz zapytał czy pale powiedziałam ze tak a on ze mam nie rzuciać z dnia na dzień tylko delikatnie ograniczyć i teraz zeszłam z jednaj paczki dziennie na 4- 5 fajek

Wy tak piszecie o swoich wagach ja to przytyłam okropnie , to znaczy tak mi się wydaje , Tz mówi ze wyolbrzymiam. Ale u mnie dopiero 10tydzień.
Z kolei On schudł prawie 10 kg ;(

Aj byłam dziś u dermatologa i wkurzyłam się strasznie Będę musiała chyba pójść prywatnie.

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:06   #2105
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki to ja chetnie doloze swoja opinie na temat winka w ciazy, my praktycznie kazda potrawe/sos "podlewamy" winem, ono pod wplywem gotowania przeciez wyparowuje... odosnie czerwonego wina to kazda Wloszka w ciazy pije codziennie lampke
Stary 2013-11-26, 15:07   #2106
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
tak zimą to będzie miał gorzej, bo jak nie będzie chciał wejść to już będzie problem...chyba, że na basenie będzie wejście po schodkach a nie po drabince. Wtedy zawsze sobie usiądzie na schodkach i tam się będzie bawił Mój tak na początku robił jak nie chciał wejść. I tak powoli powoli, nie zmuszać na siłę sam się przekona dokładnie- cierpliwość jest najważniejsza
Mam nawet niedaleko basen, 15 minut na nogach tylko, że ja a. nie umiem pływać, b.strasznie marznę na basenie, wiem głupie i sama chodziłabym z Filipem co tydzień, żeby się oswajał i tak mam tyle wolnego czasu, ale najpierw to chyba ja się muszę przełamać... Dzięki za rady, napewno nam się przydadzą

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

idę, porodówka na tlc

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:36   #2107
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś po prostu nie ostrzegali przed tym. chociaż dziwi mnie, że instynkt kobietom nie podpowiadał, że alkohol jest zły
mi mój mówi zupełnie co innego " "

Przed ciążą, to też piłam niedużo, raz na miesiąc, dwa, w niepowalających ilościach i raczej na jakiś okazjach... i nie ciągnęło mnie do tego... a teraz, to tak bym się napiła jakiegoś winka, albo chociaż piwka... jak nie wolno, to się najbardziej chce

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:45   #2108
kaorlak
Zadomowienie

Cześć Mamusie!
Ale Nas dzisiaj zasypało! Szczęście że Mężul zdążył mi wymienić opony w autku Dopiero wróciłam z miasta, bo miałam trochę spraw urzędowych do załatwienia i jestem padnięta

Muszę dzisiaj naszykować kostium dla Misi na jutro do przedszkola, bo mają urodziny i bal andrzejkowy. Moja Córcia będzie biedronką. Kupiłam jej dzisiaj do tego czarną tiulową spódniczkę, więc myślę że będzie wyglądać pięknie

Wieczorem mam jeszcze wizytę u gina, ale chyba bez usg, bo głównie idę po zwolnienie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Co do alkoholu to ja w ciąży i w trakcie karmienia nie piję w ogóle Wolę nie ryzykować, bo nie wiadomo jaka ilość i w którym momencie ciąży może zaszkodzić. Poza ciążą też piję bardzo rzadko i w małych ilościach
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 15:48   #2109
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie!
Ale Nas dzisiaj zasypało! Szczęście że Mężul zdążył mi wymienić opony w autku Dopiero wróciłam z miasta, bo miałam trochę spraw urzędowych do załatwienia i jestem padnięta

Muszę dzisiaj naszykować kostium dla Misi na jutro do przedszkola, bo mają urodziny i bal andrzejkowy. Moja Córcia będzie biedronką. Kupiłam jej dzisiaj do tego czarną tiulową spódniczkę, więc myślę że będzie wyglądać pięknie

Wieczorem mam jeszcze wizytę u gina, ale chyba bez usg, bo głównie idę po zwolnienie

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Co do alkoholu to ja w ciąży i w trakcie karmienia nie piję w ogóle Wolę nie ryzykować, bo nie wiadomo jaka ilość i w którym momencie ciąży może zaszkodzić. Poza ciążą też piję bardzo rzadko i w małych ilościach
a u nas dzisiaj 8 stopni i auto mi rano nie zapalilo
poprosze o fotki puszystego sniegu

Misia bedzie przesliczna biedroneczki sa w kropeczki
Stary 2013-11-26, 15:59   #2110
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
a u nas dzisiaj 8 stopni i auto mi rano nie zapalilo
poprosze o fotki puszystego sniegu

Misia bedzie przesliczna biedroneczki sa w kropeczki
Princi jak do jutra zostanie śnieg to zrobię, dzisiaj się już robi szarówka

Będziesz robiła pierniczki z tego przepisu na piernika staropolskiego? Ja wczoraj zarobiłam ciasto i siedzi już w lodówce.
Stary 2013-11-26, 16:00   #2111
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
mi mój mówi zupełnie co innego " "

Przed ciążą, to też piłam niedużo, raz na miesiąc, dwa, w niepowalających ilościach i raczej na jakiś okazjach... i nie ciągnęło mnie do tego... a teraz, to tak bym się napiła jakiegoś winka, albo chociaż piwka... jak nie wolno, to się najbardziej chce
u Ciebie nie mówi instynkt tylko chcica zawsze tak jest, że to co zabronione najbardziej kusi poza tym często kobietom w ciąży chce się alkoholu. Ja w pierwszej ciąży do towarzystwa kupowałam sobie karmi, w lato miałam straszny smak na zimne gazowane piwko, ale top wiadomo upały. Teraz w tej ciąży w ogóle mnie nie ciągnie. A piwo czy lampka wina? po co mi to To już prędzej zrozumiem kobiety które podpalają (nie mówię o tych, które kopcą jak smok tak jakby nigdy nic, bo to już przesada) to jest nałóg- ciężko niekiedy tak rzucić z dnia na dzień. A z alkoholu idzie zrezygnować w każdej chwili, to tak jak powstrzymać się od jedzenia surowizny. Np. W pierwszej ciąży podpalałam po 2 papierosy dziennie (po obiedzie i po kolacji) do 4/5miesiąca, ale nagle mnie olśniło i powiedziałam stop-koniec jak nie teraz to już nie rzucę. Udało się. W tej rzuciłam w dniu którym zobaczyłam II kreski. Było ciężko, ale łatwiej niż w pierwszej ciąży. Nie wiem może wpływ ma na to, że też dojrzałam do bycia mamą i łatwiej mi przychodzi rezygnacja z siebie dla dziecka

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 16:04   #2112
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
u Ciebie nie mówi instynkt tylko chcica zawsze tak jest, że to co zabronione najbardziej kusi poza tym często kobietom w ciąży chce się alkoholu. Ja w pierwszej ciąży do towarzystwa kupowałam sobie karmi, w lato miałam straszny smak na zimne gazowane piwko, ale top wiadomo upały. Teraz w tej ciąży w ogóle mnie nie ciągnie. A piwo czy lampka wina? po co mi to To już prędzej zrozumiem kobiety które podpalają (nie mówię o tych, które kopcą jak smok tak jakby nigdy nic, bo to już przesada) to jest nałóg- ciężko niekiedy tak rzucić z dnia na dzień. A z alkoholu idzie zrezygnować w każdej chwili, to tak jak powstrzymać się od jedzenia surowizny. Np. W pierwszej ciąży podpalałam po 2 papierosy dziennie (po obiedzie i po kolacji) do 4/5miesiąca, ale nagle mnie olśniło i powiedziałam stop-koniec jak nie teraz to już nie rzucę. Udało się. W tej rzuciłam w dniu którym zobaczyłam II kreski. Było ciężko, ale łatwiej niż w pierwszej ciąży. Nie wiem może wpływ ma na to, że też dojrzałam do bycia mamą i łatwiej mi przychodzi rezygnacja z siebie dla dziecka
za papieroski
A po porodzie będziesz wracała do palenia?
Stary 2013-11-26, 16:12   #2113
gosius91
Zakorzenienie

Hmm, wypiłam pierwszą w życiu kawę Co prawda tylko z ekspresu, ale wypiłam, bo już nie wiem co z tym bólem głowy robić, i ciśnienie mam 90/60

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 16:13   #2114
kasiab91
Zakorzenienie

Ja jak zobaczyłam II kreski tak nie zapaliłam, ale nie powiem ciągnie mnie niekiedy do zaciągnięcia się Tyle, że u mnie małż pali nałogowo... A jak mąż pije piwo to ja palec mocze w kuflu i oblizuje, żeby tylko tą gorycz poczuc i później już przechodzi zachcianka Ale wina to bym się napiła... Stoi 20 w witrynie i czeka...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 16:20   #2115
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Czesc dziewczyny ja wlasnie siedze na fotelu u kosmetyczki ktora zajmuje sie moimi stopami i czuje sie wysmienicie nie odpisuje szczegolowo bo nie dam rady na komorce

Ja nie pije nic a nic ani lyczka od kiedy zrobilam test a w zasadzie od owulacji a nie powiem lubie sobie wypic piwerko albo nasze domowe nalewki z owocow z sadu mniaam ale teraz odpada

Co do wagi to jutro sie okaze ale nasza domowa pokazuje ze przytylam 0,5kg no ale ja startowalam z 66,5 przy 172cm porownujac sie do Was jestem grubaskiem

Pozdrawiam Was serdecznie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 16:24   #2116
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Rutkowskiego? Którego ?

No to miałaś atrakcje, współczuje tych opon i obyś dostała odszkodowanie z AC
Dr ginekolog Tomasz Rutkowski

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobey pracowo od 7mej

u mnie zimnooooooooooo brr, ale słoneczko pięknie świeci

jeszcze tylko 3 dni i od grudnia na L-4
I ktoś się będzie obijać

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Moja Ginka np.ma beznadziejne usg. Ja na nim naprzyklad nic nie widze..może dlatego dalej plci nie znam..dlatego wale to i z bólem serca znowu wydam 200 zł za połówkowe 3d/4d. Mój Tata da mi 100zł na Mikołaja a Mąż da drugą część i idziemy mieć prezent 6 grudnia
Jak się czujecie Mamusie?Mdłości już przeszły?
Ja Wam powiem,że mi wieczorne już minęły<jupi>Wiem,że nie moge nic kwaśnego wieczorną porą i jest gitEnergia też zaczyna wracać<jupi>Także u Nas wszystko dobrze
Mój gin też ma marny sprzęt i w ogóle nic nie badam tylko pokaUje na usg, że serce dziecka bije dlatego ja też prywatnie robiłam prenatalne w 12'tc i teraz będę połówkowe. Potem wiem, że jeszcze jedne się robi-trzecie- chyba między 28-32'tc

Mi narazie też mdłości przeszły, ale nie będę zapeszać. Raz już minęły, żeby znowu wrócić. Ogólnie to czuję się lepiejmniż w I trymestrze, ale w pracy szybko się męczę i o 13 poszłabym już do domu się położyć. Najgorzej z kręgosłupem.

Cytat:

Jak w powyższym poście:
dłuuuga kąpiel... czyli po prostu wyłożyłam się w wannie z ciepłą wodą i dużą ilością piany i czekałam Jak to organizowała Emila nie wiem, ale pewnie podobnie
Ja tak ostatnio próbowałam i lipa

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
U mnie połowa pierwszego trymestru była tragiczna.... wymioty dzień w dzień.
No ale na szczęście pod koniec tygodnia zacznę drugi trymestr i jest już, w tym momencie o wiele lepiej....
Prawie już nie wymiotuje chociaż nie będę zapeszać
Wczoraj nawet zjadłam dwa cukierki bajeczne :P
To zaszalałaś tymi cukierkami
Jak mi minęły mdłości to zeżarłam całe opakowanie leysów

W ogóle jesteście du** z opisami bąków mi się jeszcze na szczęście nie zdarzyło

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja wlasnie siedze na fotelu u kosmetyczki ktora zajmuje sie moimi stopami i czuje sie wysmienicie nie odpisuje szczegolowo bo nie dam rady na komorce

Pozdrawiam Was serdecznie

Ta to się ma dobrze
Stary 2013-11-26, 16:38   #2117
Nikii89
Zakorzenienie

Justynka moim jedynym ćwiczeniem jest zabawa z synem lub spacery z nim o ile pogoda pozwala no i czasem przytulanki z TŻ :P

Agaaga pierwsze słyszę , ja chodze na NFZ i w pierwszej ciąży TŻ bym na każdym badaniu USG ze mną

Lojla podobno jak facet chudnie to na dziewczynkę

Karolak prosimy potem o fotki biedroneczki i za wizytę

Ja nie mam problemów ani z fajkami bo nie palę w sumie TŻ też nie , ani nie mam jakiś chęci na alko bo nie przepadam za nim i nawet w ciąży nie piję . No czasem strzelę sobie Karmi Malinowe :P
Stary 2013-11-26, 16:49   #2118
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
a czy przypadkiem nie przeziębiłaś zatok?? paracetamol na nie działa, i bolą zazwyczaj z jednej strony nad oczami. Polecam przespać się pod kołderką, całą, a nawet w czapce. No i czapeczkę nosić naciągniętą porządnie na czoło
Hmm, w zasadzie - w ostatnim czasie często mnie bolała głowa i tak jakby to były zatoki - ale ja i zatoki ? Eeee Muszę poczytać. Bo szczerze powiem, że ta kawa nawet tak nie działa

A czy może to mieć związek z tym, że rok temu kot wbił mi pazurka do oka Chodziłam 3 tygodnie z zalepionym okiem, i z takim spuchniętym że hoho, no i wtedy też strasznie tak głowa bolała.. Eeee chyba wymyślam, że to coś może mieć wspólnego

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 16:54   #2119
Lolja
Wtajemniczenie

Cytat:

Lojla podobno jak facet chudnie to na dziewczynkę
Oby
Ja zawsze chciałam mieć chłopczyka teraz jak w ciąży jestem to mnie naszło na dziewczynke ;D I takie dziewne uczucie mam , że to dziewczynka.
Ale jak to mawia moj tz "nie ważne co oby zdorwe"

.

Krzyś:
http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png

Nasze Maleństwo:
http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png
Lolja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:05   #2120
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Oby
Ja zawsze chciałam mieć chłopczyka teraz jak w ciąży jestem to mnie naszło na dziewczynke ;D I takie dziewne uczucie mam , że to dziewczynka.
Ale jak to mawia moj tz "nie ważne co oby zdorwe"
A mój mówi obojętne, bo będzie to i to
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 17:26   #2121
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Witam się jeszcze raz,
oj troszkę dzisiaj zmarzłam na tym spacerku ale herbatki wypiłam i jest ok jak wróciłam to położyłam się spać bo mnie tak zmogło że oczy się same zamykały ..

Oj ja z początku to praktycznie nie tyłam a teraz 1 kg przybyło mnie. A to prawie 14 tydzień. Mam nadzieję że dużo nie będzie na wadze heh

Już muszę pomyśleć o zakupach bo zapinam się w jedne dżinsy a tak to leginsy tylko troszkę już za zimno na nie.

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 17:44   #2122
Pallas Ril
Rozeznanie

Cześć dziewczynki... jakby co to żyję i mamy się dobrze, ale jakoś totalnie nie jestem w nastroju do pisania (z różnych powodów...), więc nie wiem kiedy się pojawię. Piszę, żebyście się nie martwiły
Stary 2013-11-26, 17:51   #2123
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki... jakby co to żyję i mamy się dobrze, ale jakoś totalnie nie jestem w nastroju do pisania (z różnych powodów...), więc nie wiem kiedy się pojawię. Piszę, żebyście się nie martwiły
Mam nadzieję, że to nic poważnego. Odzywaj się kiedy będziesz mogła
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-26, 17:58   #2124
sylvuniaa84
Zadomowienie

Gdzie mozna zobaczyć te klubowe zdjęcia??

Stary 2013-11-26, 18:04   #2125
carolyna86
Zakorzenienie

uczycie się już

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2013-11-26 o 18:05
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 18:20   #2126
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

uczycie się już

Ostatni punkt warty zapamiętania
Stary 2013-11-26, 18:42   #2127
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
za papieroski
A po porodzie będziesz wracała do palenia?
sama żałowałam, że wtedy wcześniej nie rzuciłam, no ale nie mogłam i koniec, nie wytłumaczę tego nie wiem czemu teraz mi to przyszło łatwiej
Mam zamiar rzucić na dobre (taka dobra okazja ). Mam nadzieję, że mi się uda W poprzedniej mówiłam wszem i wobec, że wrócę do palenia, bo po prostu lubię palić (dwa u mnie wszyscy palą-WSZYSCY) i jak tylko przestałam karmić to tego samego dnia wysłałam męża po piwo i zapaliłam papierosa (cóż to było za uczucie piękne ).
Powiem, że najgorzej jest palaczom odmówić w towarzystwie, do piwka, na imprezach. A jeszcze jak wszyscy palą i wychodzą do innego pomieszczenia to już w ogóle Więc tego się boję jak przestanę karmić (o ile będę).

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Ja jak zobaczyłam II kreski tak nie zapaliłam, ale nie powiem ciągnie mnie niekiedy do zaciągnięcia się Tyle, że u mnie małż pali nałogowo... A jak mąż pije piwo to ja palec mocze w kuflu i oblizuje, żeby tylko tą gorycz poczuc i później już przechodzi zachcianka Ale wina to bym się napiła... Stoi 20 w witrynie i czeka...
U mnie to samo chociaż do alko w ogóle mnie nie ciągnie nawet karmi mi nie podchodzi
Mąż pali 3paczki dziennie rodzice palą, teść, brat, bratowa, szwagier, szwagierka, znajome, kuzynki- no wszyscy z którymi utrzymuję kontakt
Ja jakoś nie jestem miłośniczką win tak ogólnie wolę piwko, ewentualnie drinka okazyjnie.

Cytat:
A mój mówi obojętne, bo będzie to i to
mój, że syna już mamy tom córę będziemy robić do skutku...choćby 12 syneczków taaaa

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

uczycie się już
nr 5 u mnie akurat odpada, bo jest na odwrót to ja trzymam rygor, mąż bardziej pobłaża także jak już to tata mną straszy

Ale mnie wzięło...posprzątałam w jednej z szafek z kablami, ładowarkami i innymi pierdołami, umyłam lodówkę, mikrofalówkę i piec a nawet nie miałam w planach

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-11-26, 18:42   #2128
Ramona_85
Zakorzenienie

Witajcie
Ale naskrobałyście tyle nadrabiania przez jeden dzień nieobecności
Byłam dziś na zakupach w mieście, oprócz spożywki kupiłam sobie to tej sukienki/tuniki brązowe rajtki ocieplane i getry czarne z wzorkiem, poszłam do lumpka, gdzie pracuje moja szwagierka i wyczaiłam spodnie z cieniutkiego jeansy a la alladyny, w sam raz na wiosnę, bo są w pasie i biodrach za luźne, to jak przytyję później będą akurat

Cytat:

Ramonka ja mam taki sam wzrost i nie skracam za namową dziewczyn.
dziękuję, Justynka to ja tez nie będę skracać

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
JJJustynAAA ale mnie też te gazy w ciązy troszkę męczą ale to chyba normalne ...
normalne mnie też męczą, mam mega wzdęcia, ale póki espumisan daje radę, to nie narzekam... Gorzej ma mój mąż

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hej,
a ja się w nocy prawie wogóle nie wyspałam.... przed snem siedziałąm na necie i czytam sobie o pozycji do spania w ciąży / spanie na lewym boku , itp/ i był inf , że niebezpieczne jest spanie na prawym i n aplecach / ale to mi się wydaje ze już w zaawansowanej ciązy/, i na głos czytałam i mój to słyszał,,, pozniej mi mówi " to ja cie bede pilnował w nocy" - aha już to widze hehe usmiałam się.... i jaki było moje zdziwienie jak kilka razy w nocy mówi do mnie " przewróc sie na drugi bok"... " nie lez na plecach" normalnie tak mnie wkurzał tym!!! że mu powiedziałam głośno "OdPIEXXXXXXOL!!!!!" sie hehe.... no ile można
jaki troskliwy

Cytat:

Ramona na drugi raz na all idzie dokupić same płozy no a mój TZ zrobił sam takie
Nikii dzięki za info, to na pewno dokupię na all, bo łóżeczko chyba dostanę od siostry

kasiab91 Facecie niestety tak mają, mój też jak ma mi coś kupic, to woli dac mi kasę, niż mam później być niezadowolona, poza tym on czasu nie ma, żeby latać po sklepach, nawet nie wie, jaki rozmiar bielizny noszę, bo ostatnio jak mi kupował, to byliśmy razem, a to było jakies 3 lata temu

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Ramona a tak z ciekawosci Ty teraz w zime spisz w tej koszuli nocnej?!

Cytat:
Napisane przez Lolja Pokaż wiadomość
Wy tak piszecie o swoich wagach ja to przytyłam okropnie , to znaczy tak mi się wydaje , Tz mówi ze wyolbrzymiam. Ale u mnie dopiero 10tydzień.
Z kolei On schudł prawie 10 kg ;(
To z kolei u nas odwrotnie Ja pomiędzy ostatnimi wizytami schudłam 0,4 kg, za to mój małżonek przytył ponad 2 lata - to podobno wróży na chłopaka

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Hmm, wypiłam pierwszą w życiu kawę Co prawda tylko z ekspresu, ale wypiłam, bo już nie wiem co z tym bólem głowy robić, i ciśnienie mam 90/60
jeju i po kawie takie niskie ciśnienie ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:03   #2129
martuszka0
Rozeznanie

Laski, jestem w szoku.... tylko 2 strony do nadrobienia od godziny 12 :P zadziwiacie mnie

Cytat:
Seleniti to teraz za każdym razem będzie pukać to ja wolę nie wspominac w jakim momencie Nam kiedyś dziadek TŻ wszedł wieczorem :P dobrze że był trochę wstawiony i nic nie pamięta

Oskar właśnie zasnął i mam spokój , bo zupka od wczoraj a na drugie mam ryż z warzywami na patelnię :P
Hihi a może pamieta, tylko nic nie mówi bo się wstydzi
Cytat:
A ja mam pytanie ile razy w tygodniu ćwiczycie, lub uprawiacie jakiś ruch>??? Bo mi się wydaje że tylko ja nie mam juz wieczorami siły na rowerek czy na jakieś ćwiczenia. A jak już siąde na rowerek to pojezdze 10 min i mam dość...
Nie mam ani sił ani czasu wracam po 17 coś trzeba ogarnąć, na wizaż zajrzeć... ech powiedzcie mi jak to jest u was???
Ja tak szczerze to teraz nic już nie ćwiczę jeszcze na początku ciąży chodziłam na siłownię i coś się poruszałam... a teraz... asiulka podała linka do ćwiczeń a ja tylko je obejrzałam i dupa... leń zamieszkał we mnie, chyba muszę znaleźć motywację...
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasian mam foty z basenu ale takie marne bo albo robione komórką albo światło nie takie i nic nie widać Coś spróbuję wyszperać. Ale na następnych zajęciach ma być "sesja zdjęciowa" robiona przez panią na basenie także jak będę miała stamtąd zdjęcia to wtedy na bank Wam wrzucę do klubu
Oooo to czekam na fotki z basenu
Cytat:
ojoj u nas w barku też pełno stoi.,... WInka, naleweczki domowej roboty, mogę tylko w myślach się napić... Dziś byliśmy na pizzy i obok nas dziewczyny piły piwo... jakiego ja miałam smaka na piwko!!!! muszę sobie jakieś bezalkoholowe kupić....
Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że to nic poważnego... Trzymaj się

Jeśli chodzi o picie alkoholu to a w tej chwili nic nie ruszam. choć na początku ciąży, kiedy zrobiłam test i wyszła jedna kreska poszłam na impreze no i tam piłam drinki.,.. W następnym tygodniu na teście były już 2 kreski... Troche miałam wyrzuty od tamtej pory zero %%%%. A fajki podpalałam na imrezach, a teraz mnie strasznie drażni dym

Wy tu takie chudzinki... nic nie tyjecie.. ja w sumie ostatnio ważyłam się 2 tygodnie temu i miałam 3 kg na plus. Muszę jutro wejść na wagę, boję się
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-26, 19:11   #2130
principessina
Zakorzenienie

Ramona ja to bym chyba zamarzla kobieto! jakbys zobaczyla w czym ja spie pizama polarowa na to jeszcze czesto bluza lub puchaty szlafrok, skarpety

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości