Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 10:52   #1051
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy istnieje na rynku jakaś zabawka, która daje taką frajdę jak..wyciąganie z opakowania mokrych chusteczek? Moja córa to kocha, oj jaki jest płacz jak nie pozwalam...
Hehe Igi identyko
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zapomniałam się Wam pochwalić, że dostałam stypendium - 450zł. To chyba całkiem sporo?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
mam kilka pytanek, można?
1- jakich szczoteczek do zębów używacie u maluszków?
2- czy używacie jakiś specjalnych płynów do naczyń dla maluchów?
3- czy wodę dalej podajecie jakąś specjalną (typu żywiec) czy lejecie z kranu?
4- jakie deserki teraz podajecie? Jabłka, gruszki, banany trochę się nam przejadły
5- jak często wyparzacie smoczki?
6- z jakich butelek/kubków niekapków piją Wasze dzieci? Mamy karmiące mm oznaczenia na smoczkach 1,2 co one oznaczają? Przez jakie smoczki podajecie kaszkę?

ufff, to chyba tyle
1. http://www.blizejciebie.pl/jordan_sz...285_219,2136,1
2. nie
3. przegotowaną z karanu
4. dawałam tez mandarynki, brzoskwinie, mam zamrożone maliny, jagody, czarne porzeczki i dodaję do jog. nat lub do musu z jabłek.
5. myje w gorącej wodzie
6. butlę mamy TT a niekapek http://e-kidi.pl/niekapki-bidony/721...pee-7-12m.html, Igus pije tylko wodę (soczków nie chce tak się do wody przyzwyczaił i różnie raz z tego raz z butelki. Mleka niestety nie chce pić z butli ;/

Cytat:
1. Przyznam sie, nie bijcie - dopiero dzis zamowilam szczoteczke taka prawdziwa. , rozmawialam z moja kolezanka ktora jest higienista stomatologiczna i mowila zeby nie panikowac.. od razu sie podlacze i zadam pytanie w temacie :
KIEDY myjecie dzieciom zabki? mamy kp? mamy dzieci, ktore jedza tuz przed snem, prawie na spiocha? Jak to rozwiazac? Bo nie da rady jej umyc przed samym spaniem, i przed snem je, w nocy tez ze 2-3 razy..?? Rano moglabym po kaszce.
Ja myję po kąpieli przed kp.

Cytat:
A propo zebow:
Moja ma taka przerwe miedzy jedynkami gornymi ze wyglada jak... Ryszard kalisz, ewentualnie Karolak:b rzydal:
Kurcze tak widze własnie że duzo dzieciaczków na wątku ma przerwę między jedynkami, Igi też. Ciekawe czy im się zejdą...
Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Wituś stawia pierwsze kroczki Jak widzi małą odległość np od kanapy do ławy to sie puszcza. Albo jak ktoś rączki wyciągnie to nie patrzy czy da rade tylko biegnie. Przez co jest cały poobijany, bo nie zawsze zdążę go złapać.

Michasia zajęła 3 miejsce z konkursie plastycznym
dla Witusia za kroczki i dla Michasi za konkurs
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Zaciesz

Cytat:
Brawo. Mnie zawsze rozwala cesarka "na życzenie" pt "Bo miałam pierwszą i teraz należy mi się druga" - oczywiście bez powodów zdrowotnych, tylko na zasadzie "bo tak"... I tłumaczenie typu "Wiem, czego się mogę spodziewać"...
Ja tylk krótko w tym temacie...ja jak będę miała drugie dziecko to własnie tak zrobię. Dasz sobie rękę uciąć że gdybyś sama miała cc którego chciałaś to nie chciałabyś tak rodzić po raz drugi? Więc nie pisz że Cię to "rozwala" bo nie wiesz jak byś się zachowała bo nie jesteś w takiej sytuacji. Jak widac punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...Ja miałam cc ze względu na nadciśnienie i skoro już to raz przeżyłam i mam bliznę to nie chciałabym mieć jeszcze dodatkowo cipki porozrywanej i komplikacji jakie mają niektóre z dziewczyn nawet na naszym wątku bo tego przewidzieć sie nie da. Tyle w temacie, ale to juz chyba było roztrząsane i nie chcę po raz kolejny rozpętywac tej samej burzy.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Black, jak mogę to ja też mam pytanie Szukam bronzera, tylko zależy mi, żeby był matowy, w chłodnym odcieniu i nie bardzo ciemny . Patrzyłam ostatnio w Inglocie, ale wszystkie z drobinami
ze sleeka są fajne matowe w zestawie z rozświetlaczem, 2 kolory chyba są. Ja mam ciemniejszy bo ja śniada jestem. Popatrz sobie na swatche.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ntour-kit.html
Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1. Któraś z Was daje dziecku płatki kukurydziane? (suche)?
2. Dajecie już dorosłe przyprawy : czosnek, cebula itepe itede?
Ja jeszcze nie.

Iguś mój przeziębiony jest. Kaszle biedaczek. Lekarz powiedział że to nic poważnego- jakieś bakteryjne, oskrzela, uszka czyste. Ale tak mi go szkoda jak kaszle Na dodatek mąż też się przeziębił i mam dwoje dzieci w domu

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-11-27 o 10:59
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:04   #1052
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Debrah
1- nie, nawet nie mam takich w domu:p nie pamietam kiedy ostatnio jadlam jakiekolwiek platki ale ochoty mi narobilyscie,moze kupie w biedrze, -30% na platki chyba jest
2- tak

Gojka,strasznie mi przykro To brzmi okropnie,odwiedzalabym Cie,ale pewnie nie mieszkamy blisko siebie
Kurcze,ktos wie co slychac u Meduzzy?

Sent from my GT-S6500D using Wizaz Forum mobile app
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:04   #1053
szklanka19
Zadomowienie

Marsi to mnie dobiłaś z tym, że blizna dalej ciągnie

Lady mnie blizna boli bardzo często i to w różnych sytuacjach.

Onaella u mnie nie tyle trauma, ale jednak bólu nie zapomniałam. A skoro ja swój ból pamiętam i niezbyt miło wspominam, to co dopiero Ty, jednak miałaś trudniejsze przeżycia i dużo dłuższy poród (chociaż mój też się wlókł na 18h).

Illusion zdrówka dla Igusia i męża!

U nas dziś nocka z cyckiem w buzi. Może z pół godziny spałam normalnie, reszta na czuju i w wygiętej pozie. Rano mąż wziął Ewę, żebym troszkę pospała to sąsiad z góry zaczął robić remont łazienki, a pod okno przyjechała koparka Także jestem taka wyspana, że głowa boli
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:05   #1054
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Zdrowka dla Igiego Illusion

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:14   #1055
jakajakaja5
Raczkowanie

Witam się po masakrycznej nocce. My już po pierwszym spacerze na tzw zakupy poruszyłyście same fajne tematy i w kwestii każdej mogę się w końcu wypowiedzieć hehehe

Ah w związku z tym że na andrzejki jedziemy w gości do gdańska to byłam z malizną u fryzjera i pani od paznokci i normalnie DA SIĘ wzięłam koce żeby miał na czym się bawić, cały kosz zabawek, jedzonko, wózek i jakoś zleciało te 4 h trochę bawił się sam trochę z paniami na zmiane ze mną na kolanach a potem padł i zamknęłyśmy go w wózku w gabinecie ale muszę przyznać że panie kasia i patrycja bardzo lubią mojego Krzysia i same mnie z nim zapraszają

Yellow sto lat
Kasie wszystkiego dobrego z okazji imienin

Cytat:
Ja nie rozumiem... Po co takie gadanie? To argumenty mojego męża, który nie widział nigdy blizny po cc i ma swoje wyobrażenie na ten temat, a dla mnie to, co powiedział było miłe i nie zamierzam mu robić wywodów na ten temat... Cieszę się, że w jego oczach moja kobiecość nie ucierpiała ani nie zmieniło się jego podejście do niej. Jeśli kogoś uraził jego komentarz na temat blizny, to sorry, ale to dotyczyło tylko i wyłącznie mojego ciała. On nie chciałby widzieć kreski na moim brzuchu i tyle. A z drugiej strony z kolei po co mam siebie i jego nastawiać na to, że może mi się bożena "zepsuć" przy drugim porodzie? Złe podejście.

Co do bożeny, to ja byłam nacięta, ale teraz nawet już nie wiem, gdzie dokładnie.
Black wiem że temat zamknięty ale i ja coś napiszę. Ja wewnętrznie czułam że urodzę sn bez komplikacji a tu klops nawet jednego skurczu nie miałam a malucha trza było wyciągać na gwałtu rety ! takie życie . Życzę Tobie jednak abyś kiedyś te drugie dzieciątko też rodziła sn jak tak wolisz

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Yellow jakoś się obawiam tych 3 kół. wezme xlandera, ale xa i brawa za zęba!
Maiłam już ostatnio napisać ale coś zapomniałam - Misia Ty to bardzo fajna babeczka jesteś !!! Kiedy coś nie napiszę to zawsze się odniesiesz ! I to nie tylko na moje posty ale ogółem. Wcale sie nie dziwie że tak szybko koleżanki przyjeły Ciebie do k.
A co do wózka to ro-an marita jedyna i słuszna !!!! Co ja się na przymierzałam tych wózków i przepraszam że to napiszę ale w życiu nie kupię wózka ze skrętnymi kołami gdyż wedle mnie one są mega twarde. no takie moje odczucie. Ale na wiosne się złamie i kupię spacerówkę espiro gdyż jest o wiele lżejsza od czołga marity i mały już będzie większy to nie trzeba będzie tak amortyzować. Ale marite zostawię na przyszłą zimę. bo i miękka i zabudowana fajnie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Nadrabiam.....i się, witam

Ida nam zeby..masakeros....mlody spał już po 19, a o 21 pobudka...zabawa...zabawa ...śmiechy..tańce:ee k:potem o 24 ryk....pismarowalam dziaselka...i dopiero spokój.lecę nakarmić małego i wracam.

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
No to gratki

[QUOTE=gochaa_p;43905698]dziewczyny na jak długo chodzicie z dzieciakiami na dwór w taką pogodę? Ja już prawie 2 tyg siedze ze swoimi w domu bo ciągle któeś chore było i dziś mam w planach wreszcie spacerek ( moze nawet jutro Wojtka do przedszkola poślę) i nie wiem sama na ile po przerwie ją wziąć [/Qostej UOTE]

My chodzimy codziennie z prostej przyczyny bo mamy się tylko we dwoje pomijając męża którego wiecznie nie ma :/ i każdą błahostkę załatwiamy we dwójkę więc siłą rzeczy te spacery nam wpadają, ale nawet tak dla siebie i zdrowotności dziecka to polecam spacery

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
No właśnie dalej wychodzicie codziennie na spacer
Bo mi jest strasznie ciężko się zmobilizować by wyjść

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Mobilizuj się bo dziś piękna pogoda !!!A jak nie to

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej. Witam się i ja. Widzę że dziewczyny dzielnie pilnowały żubrów w nocy

Ja właśnie jestem po drugim śniadanku i pije kawusie. Maluszek zaraz wstanie i zaczną się harce

Filmik o tym maluszku co ważył ledwo ponad pół kg widziałam wczoraj. Wcześniej jak dziewczyny wklejały nie miałam jak obejrzeć. No i oczywiście też przy tym ryczałam
aaaa słuchajcie,jak oglądałam to męża nie było w pokoju. No i przyszedł w końcu a ja byłam "pociągająca" (nosem rzecz jasna ),a on do mnie,zrób sobie jakieś witaminy bo zaczyna Cię brać
Taaa witaminy na wrażliwość
dobre !!!

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
podejrzewam, że te osoby są od nas uzależnione... jak ja kiedyś... z tym, że w końcu się ujawniłam i teraz nie wyobrażam sobie życia bez Was...
No zupełnie jak ja

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
Witaj bezpośrednio nie bo jakoś nigdy nie potrzebowałam ale ogolnie bardzo lubię czosnek i cebule i razem z mężem jeny hurtowo więc i mleko niezbyt pięknie pachnie ale małemu nie przeszkadza
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:20   #1056
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
co do blizny, mam wrażenie ze jest coraz gorzej, była znaczna poprawa.. ale ostatnio strasznie mnie swędzi ta blizna i jest zaczerwieniona i nie wiem co robić już, nosze te plastry...;/ ale może teraz zaczne smarowac znowu contractubexem no nie wiem już sama.. ręce mi opadają.

Co do sn, moja siostra przy pierwszym porodzie ani nie była nacinana, ani nie pękła, przy drugim była nacinana i pękła.
Mi ostatnio lekarka poleciła masć/krem ze śłuzem ślimaka na blizny właśnie. Jak chcesz to mogę Ci nazwę poszukać??
Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
Nie i nie.

Ogólnie jak moja Oliwka jest bezproblemowa jeśli chodzi o jedzenie to ostatnie dni ciężkie są. Mleko i kasze je, ale obiadku trochę jej wciskam, owoców żadnych nie chce, jogurtu nie, nawet chrupka nie. Mam nadzieję że to przez chorobę a nie że jej się coś odmieniło.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
A co do wózka to ro-an marita jedyna i słuszna !!!! Co ja się na przymierzałam tych wózków i przepraszam że to napiszę ale w życiu nie kupię wózka ze skrętnymi kołami gdyż wedle mnie one są mega twarde. no takie moje odczucie. Ale na wiosne się złamie i kupię spacerówkę espiro gdyż jest o wiele lżejsza od czołga marity i mały już będzie większy to nie trzeba będzie tak amortyzować. Ale marite zostawię na przyszłą zimę. bo i miękka i zabudowana fajnie
Zgadzam się 100% co do marity, skrętnym kołom mówię stanowczo nie choć na wiosnę planuje jakąś składana zgrabną spacerówke ale to dlatego że marita nie mieści mi sie do bagażnika i jak gdzies jade z Oliwką to m usze od męża samochód pożyczać
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:34   #1057
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Po to jest polozna i z tego co wiem musi byc szpital w odpowiedniej odleglosci powiadomiony o tym, zze wlasnie sie odbywa w danym miejscu porod domowy.

Ellmi podlinkowywalas dzisiaj bloga http://www.bielemorele.pl/category/dekoracje/ przepadlam tyle tam niesztampowych pomyslow!
No muszę czas znaleźć i przejrzeć!

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Mialam , mialam, ale drugie chcialabym urodzic sn.

Ja chyba też

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
aaaa

i mamy dwie dolne dwójeczki

czyli razem 4 zabki

Cytat:
Zaciesz

Cytat:
uff, zaliczylam kolokwium!
a balam sie straszliwie.

A Pele-mele tez mialam
Brawa!

Cytat:
Brawo. Mnie zawsze rozwala cesarka "na życzenie" pt "Bo miałam pierwszą i teraz należy mi się druga" - oczywiście bez powodów zdrowotnych, tylko na zasadzie "bo tak"... I tłumaczenie typu "Wiem, czego się mogę spodziewać"...

Mój mąż ostatnio stwierdził, że bardzo by nie chciał, by mój drugi poród zakończył się cesarką, bo po pierwszym nie ma żadnego śladu na moim ciele (a już na pewno "tam" nic się nie zmieniło), a po cc miałabym brzydką bliznę na jego ukochanym, moim brzuchu... Takie argumenty.
Sorry Black, zawsze przy drugim porodzie po pierwszym cc jest powód! A niby z jakiej przyczyny nikt kobiety nie może zmusić do sn? A no dlatego, że jest ryzyko śmierci w przypadku rozejścia się blizny pod wpływem skurczów. Kobieta rodzi sn na własne ryzyko. Więc nie pisz o widzimisię nie znając do końca tematu.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Czesc

Nadrabiam i właśnie złapałam mega doła chyba zostałam jedną na wątku co dalej ma traumę po porodzie i dalej nie umiem pogodzic się z tym co mnie spotkało.

Pewnie tylko niektóre z Was wiedzą o co chodzi ale dalej nie umiem o tym mówić ani tym bardziej zapomniec.

Miałam się poodnosić ale nie chcę już psuć atmosfery z rana.
Wrócę później.
Strasznie mi cię szkoda, czytałam trochę o twoim porodzie w klubie.

Cytat:
Znajoma mojej siostry ma 3 letnią córeczkę i ona dalej budzi się w nocy 2 razy na mleczko
Jak oduczyć dziecko nocnego picia mleka?? Boję się że Daria też długo będzie się budzić :/

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja nie wiem o co chodzi opisywałaś w k.??
Mój siostrzeniec budził się do 4 roku na mleczko, masakra. Oduczył się bardzo prosto, przyjechał do babci a mamusia zapomniała buteleczki Poinformowano go że mleczka nie będzie bo butelki nie ma. Od tego czasu nie pije

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1 Sama tego nie jem, nie mam w domu nawet.
2 tak.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Iguś mój przeziębiony jest. Kaszle biedaczek. Lekarz powiedział że to nic poważnego- jakieś bakteryjne, oskrzela, uszka czyste. Ale tak mi go szkoda jak kaszle Na dodatek mąż też się przeziębił i mam dwoje dzieci w domu
Zdrówka dla chłopaków
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 12:01   #1058
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
zdrówka

Cytat:
A co do wózka to ro-an marita jedyna i słuszna !!!! Co ja się na przymierzałam tych wózków i przepraszam że to napiszę ale w życiu nie kupię wózka ze skrętnymi kołami gdyż wedle mnie one są mega twarde.
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Zgadzam się 100% co do marity, skrętnym kołom mówię stanowczo nie

no co Wy, na serio skrętne koła Wam przeszkadzają ja raz prowadziłam wózek z dzieckiem bez skrętnych kół i myslałąm, że mnie szlag trafi mi dużo lżej się prowadzi taki ze skrętnymi

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

wrócilismy ze spaceru i myslałam, że cieplej jest, bo takie słońce i czapki nie zabrałam; ale mi odmroziło uszyska, brrrrr; zapakowałam Filipa w śpiworek i tak się wiercił, że oczywiście buty ściągnął i w samych skarpetkach jechał, ale miał cieplutkie stópki, więc ze śpiworka jestem zadowolona

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:03   #1059
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
zdrówka

no co Wy, na serio skrętne koła Wam przeszkadzają ja raz prowadziłam wózek z dzieckiem bez skrętnych kół i myslałąm, że mnie szlag trafi mi dużo lżej się prowadzi taki ze skrętnymi
Mi się kiedyś zablokowały koła, a jeszcze nie wiedziałam jak je odblokować i myślałam, że coś mnie strzeli zaraz

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:07   #1060
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie, moja Paulinka nie daje mi chrupka czy czegoś tam do jedzenia.. Codziennie proszę aby mi coś dała jak sama je, ale jeszcze nie chce... a niedawno siedzę i Was nadrabiam, ona chodzi po podłodze i je herbatnika.... Nie zwracam na nią uwagi, tylko kątem oka zerkam, no i czytam.... ta podchodzi do mnie wyciąga rączkę i daje tego herbatnika do zjedzenia.... słodziak mój

A teraz zrobiła sobie domek między fotelem a ścianą... naznosiła zabawek i sobie tam siedzi, co chwile zaglądając do mnie....

Pytałyście o zakaz wychodzenia z domu... niestety przez całą zimę mamy siedzieć w domu... masakra... tzn możemy wyjść jak będzie bardzo słonecznie, nie za zimno i bez wiatru... a przecież ciężko o taki dzień.... mamy bardzo często wietrzyć mieszkanie... hehe i niby to ma mi wyjście do ludzi zastąpić...nie wiem jak ja to wytrzymam... przecież jak tż pojedzie ( a może to nastąpić w każdej chwili, dziś samochód już odbiera) no to ja ocipieje.... nikt mnie nie odwiedza, wszyscy znajomi wyjechali gdzieś w Polske, mam tylko jedną sąsiadkę, ale ona jak już tylkoe w soboty nas odwiedza, bo praca jej nie pozwala na tygodniu.... tż musi zabrać laptopa, nie mam teraz kasy, aby kupić coś dla siebie, choć i tak bym nie miała internetu, bo on go pewnie zabierze... na moim telefonie (nokia c3) kiepsko mi się internet przegląda a jak kilka razy próbowałam do Was napisać ze szpitala to nawet wiadomości nie dochodzą... smutno mi z tego powodu....
ale słodko
kurde strasznie współczuję tego "aresztu"

Cytat:
Co do tego spania, to ja nie wybudzam, im dłużej śpi tym lepiej dla niej. Jeszcze z miesiąc temu to ostatnia drzemkę 20min miała o17:30 i nie miało to wpływu na zasypianie nocne.

Co do za system bo mi chyba umknęło???

O współczuję, ja nie byłam 3 dni na spacerze i już kręćka dostaję.

Wow, nieźle, moja ma 10 kg i 82 cm i wygląda wg doktorki na roczne dziecko.
No ja mam ten problem że przeważnie Oliwka to zje ile jej dam, na noc daję właśńie 210 i żadko kiedy zostawia coś.

w przychodni myśleli, że Ona właśnie rok ma i przyszłysmy na szczepienie

Cytat:
Znajoma mojej siostry ma 3 letnią córeczkę i ona dalej budzi się w nocy 2 razy na mleczko
Jak oduczyć dziecko nocnego picia mleka?? Boję się że Daria też długo będzie się budzić :/

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ja nie wiem o co chodzi opisywałaś w k.??
Synek mojej siostry ma ponad 3 latka i się budzi w nocy, tak ze dwa razy ale na herbate

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :
1. Któraś z Was daje dziecku płatki kukurydziane? (suche)? nie,ale chcę
2. Dajecie już dorosłe przyprawy : czosnek, cebula itepe itede?tak
Cytat:
Witam się po masakrycznej nocce. My już po pierwszym spacerze na tzw zakupy poruszyłyście same fajne tematy i w kwestii każdej mogę się w końcu wypowiedzieć hehehe

Ah w związku z tym że na andrzejki jedziemy w gości do gdańska to byłam z malizną u fryzjera i pani od paznokci i normalnie DA SIĘ wzięłam koce żeby miał na czym się bawić, cały kosz zabawek, jedzonko, wózek i jakoś zleciało te 4 h trochę bawił się sam trochę z paniami na zmiane ze mną na kolanach a potem padł i zamknęłyśmy go w wózku w gabinecie ale muszę przyznać że panie kasia i patrycja bardzo lubią mojego Krzysia i same mnie z nim zapraszają

Maiłam już ostatnio napisać ale coś zapomniałam - Misia Ty to bardzo fajna babeczka jesteś !!! Kiedy coś nie napiszę to zawsze się odniesiesz ! I to nie tylko na moje posty ale ogółem. Wcale sie nie dziwie że tak szybko koleżanki przyjeły Ciebie do k.
dziękuję
co zrobiłaś z włosami?
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Raz się wpisywałyśmy z 2 kumpelami do p-m takiej jednej, co jej strasznie nie lubiłyśmy. I np. na pytanie "co we mnie lubisz najbardziej" odpowiedziałyśmy "Twoje pachnące włosy pod pachami, mieniące się w blasku słońca i błyszczące jak frytki na oleju" czy coś takiego Albo że smaży sobie jedzenie na smalcu z włosów (miała straaasznie tłuste włosy). Zostawiłyśmy to pelemele w klasie w biurku, na następny dzień chłopaki je znaleźli... Przez miesiąc byłyśmy w klasie wuklęte
Eee, ja w jednym miałam chyba 180

Nie wychodzę, jak leje, jest ogólnie buro albo meega piździ.

Nie było tak źle, Pola budziła się ciągle tak do 3, ale wysmarowałam jej klatkę i plecki, wyciągnęłam glutki, posmarałam majerankiem (tyyyle płaczu), dałam butlę i spała do 6, znowu butla i do 7.30 dospałyśmy
zdrówka!

Cytat:

no ja własnie mam takie same odczucia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:17   #1061
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Synek mojej siostry ma ponad 3 latka i się budzi w nocy, tak ze dwa razy ale na herbate
O matko, nie pocieszacie mnie tymi niusami

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 12:19   #1062
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
O matko, nie pocieszacie mnie tymi niusami

elllmi co z tym bodziakiem?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-27, 12:21   #1063
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
elllmi co z tym bodziakiem?
wysłany, wysłany, tacie dzisiaj dałam, jak jechał do pracy, bo ja się nie mogłam na tą pocztę wybrać wyprałam go, ale nie zdążyłam wyprasować

Stary 2013-11-27, 12:23   #1064
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
wysłany, wysłany, tacie dzisiaj dałam, jak jechał do pracy, bo ja się nie mogłam na tą pocztę wybrać wyprałam go, ale nie zdążyłam wyprasować
no wiesz co. jak nie wyprasowany to ja dziękuję bardzo
napisz mi pw ile

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2013-11-27, 12:26   #1065
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz co. jak nie wyprasowany to ja dziękuję bardzo
napisz mi pw ile

napiszę wieczorem jak tata wróci, bo nie wiem ile ta przesyłka ostatecznie wyszła

Stary 2013-11-27, 12:28   #1066
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
marsi, a nie chcesz sie przerzucic np na Bebiko?
Teraz w Rossie 600g jest za 19,99.
właśnie, ja sobie bardzo chwalę to mleko... jeszcze teraz ta promocja, a mając kartę rossne jest jeszcze taniej... ja mam 7% rabatu

Cytat:
A gdzie mieszkasz to ja Cię odwiedzę
Na Lubelszczyźnie,w krainie ducha bielucha tam gdzie produkują serek Bieluch, który Szajka sobie bardzo chwali...

Cytat:
A ja znowu z pytaniami :

Ad.1 .Płatki mi nawet do głowy nie przyszły, w najbliższym czasie dam do spróbowania, tylkko muszę najpierw je zakupić
Ad.2. Czosnku jeszcze nie dawałam, ale to dlatego, że nie gotowałam jej niczego do czego bym miała go dodać... ale cebulę już dawałam...

Cytat:

Yellow sto lat
Kasie wszystkiego dobrego z okazji imienin

Black wiem że temat zamknięty ale i ja coś napiszę. Ja wewnętrznie czułam że urodzę sn bez komplikacji a tu klops nawet jednego skurczu nie miałam a malucha trza było wyciągać na gwałtu rety ! takie życie . Życzę Tobie jednak abyś kiedyś te drugie dzieciątko też rodziła sn jak tak wolisz

My chodzimy codziennie z prostej przyczyny bo mamy się tylko we dwoje pomijając męża którego wiecznie nie ma :/ i każdą błahostkę załatwiamy we dwójkę więc siłą rzeczy te spacery nam wpadają, ale nawet tak dla siebie i zdrowotności dziecka to polecam spacery

Mobilizuj się bo dziś piękna pogoda !!!A jak nie to

dobre !!!

No zupełnie jak ja

Witaj bezpośrednio nie bo jakoś nigdy nie potrzebowałam ale ogolnie bardzo lubię czosnek i cebule i razem z mężem jeny hurtowo więc i mleko niezbyt pięknie pachnie ale małemu nie przeszkadza

oj są wózki ze skrętnymi kołami i są do tego bardzo miękkie, np. wózek jedo 4ds fyn....
hmmm za rok będziecie wózka używać??? Kurde a ja myślałam, że może do lata i zakończy się edukacja wózka.... tzn na jakiś mega długi spacer później to może i tak, ale zimą to jak już sanki... Żle myślę???

my też mamy się tylko we dwie, dlatego nie mogę pogodzić się z tym, że wyjść z domu nie mogę... moi rodzice pracują, na tesciów nie mam co liczyć... teraz chociaż wieczorami tz jest, a jak wyjedzie to ja nie wiem jak zyc bede... zapkupy mogę robić na dluższy okres czasu, no ale jakieś sprawy.....

Cytat:
zdrówka

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

wrócilismy ze spaceru i myslałam, że cieplej jest, bo takie słońce i czapki nie zabrałam; ale mi odmroziło uszyska, brrrrr; zapakowałam Filipa w śpiworek i tak się wiercił, że oczywiście buty ściągnął i w samych skarpetkach jechał, ale miał cieplutkie stópki, więc ze śpiworka jestem zadowolona
dokładnie miałam takie samo odczucie po prowadzeniu wózka bez skrętnych kół... Podnoszenie wózka aby skręcić... nie, to nie dla mnie... Choć sa też wózki ze skrętnymi malutkimi kołami, których prowadzenie też nie jest dla mnie wygodne.... dlatego wybierając wózek jednym z ważniejrszych elementów miały być duże, skrętne koła... I bardzo sobie chwalę, mega lekko się prowadzi...

aaa i kazałyście mi teścik robić zapomniałam się rano do tego odnieść... Nie zrobię, gdyż ponieważ:
1. biorę hormony, więc nie sądzę abym mogła zajść w ciążę
2. mam pco, więc tym bardzoej nie uwierzę, że za pierwszym razem by miało się udać.. Przy Paulinie zajeło nam to 3,5 roku....
3. niebawem muszę iść do gin po receptę, więc zrobi mi usg i chciałabym być bardzo mile zaskoczona....choć przecież odłożyliśmy starania....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:32   #1067
Ewik86
Zakorzenienie

Gojka też mam PCO i zaciążyłam w drugim cyklu, więc wiesz No ale hormony bierzesz, więc wątpię.

Dominika

Alicja
Stary 2013-11-27, 12:43   #1068
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Na Lubelszczyźnie,w krainie ducha bielucha tam gdzie produkują serek Bieluch, który Szajka sobie bardzo chwali...
Aaaa ja na podkarpaciu więc to byłaby dłuzsza wycieczka, ale ne mówię nie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:50   #1069
Ewik86
Zakorzenienie

Dziewczyny odchudzające się, które jeżdżą na rowerze stacjonarnym - są tu takie? Pytam, bo dostałam od kolegi opis treningu interwałowego, który podobno nieźle spala tłuszcz. Może któraś chce?

Dominika

Alicja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 13:22   #1070
elllmi
Zakorzenienie

dałam Filipowi do miseczki parę makaronowych rurek i za chwilę przychodzi do mnie z tą miską i mi pokazuje, że pusta

Stary 2013-11-27, 13:39   #1071
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
hmmm w sumie trochę tak trochę nie, my zabezpieczamy się gumkami a że był w pokoju gdzie spała Hania jakoś tak wyszło

my mało kiedy gumkę zakładamy

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

naprawde jestem dinożarłem

Cytat:
blizna wcale nie jest taka brzydka
moja też nie, bardziej mi przeszkadza blizna na nodze

Cytat:
ale jaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ż ubr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! prawdziwy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Co do porodu - ja też pękłam w środku, byłam nacinana (czułam, bo nie trafili w skurcz), bolało jak jasny chuj, musiała babka Polę wypychać, bo się zaklinowała; myślałam, że chociaż łożysko samo wyskoczy, bo dużo Was tu tak pisało - też musieli wypychać, bo po prostu nie mogłam, bolało tak samo jak poród. Mogłabym to przeżyć jeszcze raz, ale pod jednym warunkiem - że dzieciątko, tak jak Pola, nie miałoby robionego masażu serca, daliby mi je od razu na klatę, a ja bym nie zasnęła podczas szycia i nie zobaczyła go dopiero po 6 godzinach.

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Zdrowka dla Igiego Illusion

ja również zdrówka Igusiowi!

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odchudzające się, które jeżdżą na rowerze stacjonarnym - są tu takie? Pytam, bo dostałam od kolegi opis treningu interwałowego, który podobno nieźle spala tłuszcz. Może któraś chce?
a mogłabyś do klubu dać?

My już po spacerku, słonko,ale zimno.
Dadolowi na obiad łososia z ziemniakiem i bakłażanem zrobiłam. Obudzi się to zje i czekam na buca od kontroli piecyka

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

dla MAJECZKI, HANI bokehowej, MARCINKA nomen i KUBUSIA nancy!!!!!!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:39   #1072
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
a mogłabyś do klubu dać?
Nie ma problemu Już przepisuję

Dominika

Alicja
Stary 2013-11-27, 13:40   #1073
e_vel
Wtajemniczenie

Hej czytam Was od rana i się wbić nie mogę

Oj, u mnie też były złote myśli / pele mele ale tak mnie wkurzały te nazwy że swój zeszyt nazwałam EPLE PEPLE
ale miałam (i nadal gdzieś mam) taki zeszyt w którym wkleiłam koperty i dałam znajomym do wpisania i zaklejenia w kopertach wspomnień o mnie. Otworzyłam to w dniu moich 18-stych urodzin. Bożesz jak ja się poryczałam ze wzruszenia... W gimnazjum mi to wpisywali, a otwarłam w technikum po 3 latach więc emocje były niesamowite

Cytat:

Jeśli chodzi o poród w domu, to też bym się nie zdecydowała. Bałabym się o dziecko. A szpitalny dobrze wspominam i podobnie jak Insolito, już dawno nie pamiętam tego bólu i nie będę się bała drugiego porodu, bo pierwszy był zdecydowanie do przeżycia.
Ja też po 1 porodzie myślałam, że się nie będę bała, a jak jechałam na porodówkę w drugi dzień świąt to mi łzy jak grochy leciały, tak się bałam i bólu i z troski o Majusię. Ale w sumie nie było czego Chociaż jak sobie przypomnę jak mi brzuch lekarz ściskał żeby łożysko wyszło to myślałam że tam zejdę I najbardziej mi utkwiło w pamięci to co mój tż zaraz po porodzie powiedział: "Jesteś piękna, kocham Cię" - uwierzcie, że do dziś mi się cieplej na sercu robi jak to wspominam tutaj wymęczona a tutaj ten mi mówi, że piękna

a tak wogóle to Maja dziś kończy 11 m-cy... kiedy to zleciało za miesiąc roczek

Buziaki dla reszty dzieciaczków z 27
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:40   #1074
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ostatnio lekarka poleciła masć/krem ze śłuzem ślimaka na blizny właśnie. Jak chcesz to mogę Ci nazwę poszukać??

Nie i nie.

Ogólnie jak moja Oliwka jest bezproblemowa jeśli chodzi o jedzenie to ostatnie dni ciężkie są. Mleko i kasze je, ale obiadku trochę jej wciskam, owoców żadnych nie chce, jogurtu nie, nawet chrupka nie. Mam nadzieję że to przez chorobę a nie że jej się coś odmieniło.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Zgadzam się 100% co do marity, skrętnym kołom mówię stanowczo nie choć na wiosnę planuje jakąś składana zgrabną spacerówke ale to dlatego że marita nie mieści mi sie do bagażnika i jak gdzies jade z Oliwką to m usze od męża samochód pożyczać
jak możesz to poszukaj

ja też musze na wiosnę kupić jakiś mniejszy wózek niz marita

Cytat:

my mało kiedy gumkę zakładamy

my w ogole bezzzzzzzz;p

musze kuchnie jeszcze wyfewciowaccccccccccc ae poszlabym luluuuu;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:41   #1075
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR] dla MAJECZKI, HANI bokehowej, MARCINKA nomen i KUBUSIA nancy!!!!!!!!
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:44   #1076
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
dla MAJECZKI, HANI bokehowej, MARCINKA nomen i KUBUSIA nancy!!!!!!!!
Przyłączam się! Buziaki dla coraz starszych maluchów

Dominika

Alicja
Stary 2013-11-27, 13:44   #1077
Debrah
Zakorzenienie

Dziewczyny - możecie napisać ile "wzrostu" mają wasze dzieci?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:45   #1078
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio było ok 73 cm

Dominika

Alicja
Stary 2013-11-27, 13:49   #1079
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ok 71 cm.

Jaka byłam na spacerze, byłam. Słonko się pokazało to się zmobilizowałam ale zimno przeokropnie

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:50   #1080
mala_19kw
Zakorzenienie

Tak sobie myślę że zbędne są wywody na temat porodu. Czy to cc czy sn-bo tak naprawdę kobieta mająca cc nie zrozumie kobiety rodzącej sn. Możemy się tylko domyślać co każda z nas przeszła ale tak naprawdę nie mamy o sprawie bladego pojęcia. A że każdy poród jest na dodatek inny to nie warto drzeć teraz kotów w tym temacie

Zrobiłam porządki w Oskara szafie Teraz idziemy konsumować obiad
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości