|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Ja kupiłam maxi cosi cabrio fix używany za 200
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3422 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jeśli ma już kilka lat, bo ktoś go wcześniej też od kogoś odkupił... mikropęknięć nie widać gołym okiem, pewności o bezwypadkowości (choćby małej stłuczce) też brak i tak najważniejsze, żeby tak naprawdę nigdy się te fotleiki nam nie przydały ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3423 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten jest jak nowy, sąsiadka mało go używała więc jak dla mnie okazja, bardzo dużo jeździmy autem więc wiedziałam, że musi być dobry. Dziewczyny wracam do tematu materaca do łóżeczka. Tu jest najtaniej w necie ten Hevea 140/70 http://interjoker.pl/materac-dziecie...-70-x-140-cm-0 właśnie kupiłam ![]()
![]() |
#3424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem więcej, dzisiaj w Pytaniu na śniadanie mówili o otulaczkach woombies i tak sie napatrzyłam że i tak chciałam kupić ale z motherhood bo kosztuje teraz w smyku 35zł i kupiłam od razu: https://www.google.pl/search?client=...ml%3B900%3B850 dokładnie ten i zdecydowałam się w takim razie bo i tak chciałam kupić z tej serii rożek że kupię ochraniacz dopasowany z tego materiału i pościel. Wogóle nie wiem czy to oglądałyście mówili jakie to super dla dzieciaków że śpią pięknie w tym bo czują się jak w łonie i jak szukam opini ludzi to bardzo sobie chwalą ten wynalazek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W SH byłyśmy z mamą innym niż zazwyczaj i było byle co ...nie zmienia to faktu że nie wyszłyśmy z kilkoma pajacykami i dwoma sweterkami ![]() A Kaśka Groniec jest suuuuper ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Piotruś od rana się kręcił w brzyszku chyba obraca się na występy o 16,30 w obiektywie kamery pana ginekologa. Będzie piękniś jak tatuś bo za każdym razem jak idziemy do lekarza kręci się jakby układał lepszym profilem ![]() ![]() Trzymać dzisiaj kciuki! Edytowane przez side85 Czas edycji: 2013-11-27 o 11:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3426 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Wstałam pół godziny temu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3427 |
Raczkowanie
|
Właśnie kobietki jak to jest, czy można rodzić w soczewkach czy okularach? sama mam wadę -2 i kiepskawo widzę. a podczas pacia trzeba mieć zamknięte oczy coby naczynka na nich nie popękały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 |
Wtajemniczenie
|
![]() kolba ![]() jestem, nadrabiam ![]() jest dobrze ![]() biorę Buscopan/nospę i magnez - i nic nie robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3429 |
Zakorzenienie
|
side85 ja też bardzo chciałam kupić otulacz, ogólnie to się śmiałąm do tż jak mu tłumaczyłam o tym 4 trymestrze, że to dziecko tak jakby do kiszki włożyć
![]() a mówisz że teraz promocja, to obczaje jeszcze all i najwyżej kupię, choć w smyku jakoś kolory mnie nie powalają ![]() castia super wieści ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- a można by dziecko w rożku tak mocno opatulić i też by się chyba sprawdzało ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-11-27 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co jeśli wracam autobusem, to mnie z wózkiem nie wypuszczą? Ewentualnie mogę kłamać powiedzieć, że wracam na nogach z wózkiem, a pod szpitalem wsiąść w samochód, a wózek zapakować do bagażnika. A jeśli mam fotelik 0-25 który nie robi za nosidełko, to pielęgniarka ze mną idzie zobaczyć czy aby na pewno mam fotelik? Porąbało ich. Co ich obchodzi jak wiozę dziecko? Uruchomiłam się no.... Ja bym się awanturowała. Co mnie za nogi będą trzymać? Ochronę wezwą? ![]()
![]() |
#3431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Motherhood ma małą gamę kolorystyczną ale i tak wzięłam od nich taki w zielono-niebieskie groszki do tego można dopasowć pościel, ochraniacz i rożek i inne rzeczy więc stwierdziłam że pójdę tym tropem... ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- spytałaś jeszcze o rożek: rożek rożkiem - też kupię do noszenia go bo jest łatwo nosić dzidziusia w rożku ale do samego spania kupiłam otulaczek. Mówili też w tym programie tv że takie dzieciaki śpią szybciej same bez ululania go... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny z DE, które miały testy na glukoze naczczo (na czczo ?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że nie masz cukrzycy, gratulacje! ![]()
![]() |
#3434 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=cayenneOna;43909112]Dziewczyny z DE, które miały testy na glukoze naczczo (na czczo ?
![]() ![]() Słodkie mamy w PL- mialyscie robione badania po godzinie czy dwóch? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3435 |
Zakorzenienie
|
ah, czyli na all kupowałaś, Bo patrzę, że na ich sklepie mają teraz promocje i przesypła PP to 4,5 a ja bym mogłą nawet do empiku jechać odebrać bo mam niedaleko i w ogóle to ja tez do smyka mogę pojechać z tym że chyba w sklepie już ta promocja nie obowiązuje
![]() ja nigdy u nich nic nie kupowałam ale jeszcze znalazłam jeden rożek to bym miała i otulacz i rożka |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam tylko po dwóch godzinach.
#3437 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pomalu sie rozgladam i narazie na rozgladaniu sie konczy ![]() jak zwyle zostawie wszystko na ostatnia chwile ![]() moim tez ![]() Cytat:
Cytat:
![]() sliczna ta kamizelka Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Miałam jeszcze wypowiedzieć się na temat fotelika.
Nie wiem jaki kupię i czym będę się kierowała. Nie ufam w 100 procentach tym testom, ze tak powiem. Nie wiem na ile w tym reklamy ![]() Poza tym to zestawienie z fotelik.info już jest naprawdę przestarzałe i ponad połowa fotelików nie jest już dostępna, chyba, że używane. Może się oburzycie na moje myślenie, ale przy stłuczce zwykłej, to każdy fotelik pomoże, natomiast przy porządnej kraksie nawet najlepsze foteliki nie pomogą niestety ![]()
#3439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziś Majka też daje czadu od rana, aż zastanawiam się czy to normalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3440 |
Wtajemniczenie
|
pewnie żadna nie poczuła bo delikatniutko was przeleciałam
![]() mariolas nie pocieszam ale trzeba mieć nadzieję że będzie dobrze! ![]() cayenne no to super że cukier w normie! ![]() ja miałam glukozę robioną tylko po 2h! elunkaa wow twój mały mężczyzna to już jak paczka cukru ![]() super! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Rozeznanie
|
mi babka przy oznacznaiu grupy mówiła w laboratorium, że jak ma się jakiś papiór na grupę, jak np. książeczka z krwiodawstwa to można tego oznaczenia nie robić (kiedyś oddawałam krew, ale książeczki nie miałam i lekarz powiedział, że musi mieć to na papierze, stąd badanie na grupę krwi i moje zapewnienie ustne niestety nie wystarcza)
#3442 |
Zadomowienie
|
TeQiba wpisz mi wizytę 17.12.2013 g.15:30 i USG 11.12.2013 g.15:30
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Castia dobrze że już lepiej u Ciebie ![]()
#3443 |
Wtajemniczenie
|
kicia z doświadczenia wiem że fotelik ten 0-13kg do roku nie starczy. w sumie zależy jakie dziecko jest(czy wysokie) ale jak moja siedziała już bardzo stabilnie to jej się nóżki nie mieściły w tym foteliku, strasznie kopała w siedzenie no bo jeździła tyłem, odpychała się i jak miała coś koło 9-10 miesięcy przesiadła się do normalnego fotelika, przodem do kierunku jazdy 9-18kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3445 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny
![]() ale dziś mały daje czadu. są dni że mam skurcze normalne jak na te tygodnie a są dni że mnie wszystko boli, skurcze co chwila i mam wrażenie że rodzić będę ehh wlasnie dzis taki dzien - takze lezę na kanapie i nic nie robię |
![]() ![]() |
![]() |
#3446 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do przewożenia dziecka w rożku, to ryzykujesz w ten sposób życie dziecka! Fotelik MUSI być, dostosowany do noworodka (pozycja leżąca, montowany pod kątem 45 stopni do siedzenia). Cytat:
Cytat:
![]() [QUOTE=cayenneOna;43909143] Cytat:
Mariola - myśl pozytywnie, może nie będzie wcale tak źle.
![]() |
#3447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc zamówiłam na allegro u jednego sprzedawcy, ale chyba i tak zdecyduje się jeszcze w Smyku na to: http://www.smyk.com/motherhood-kompl...t-niemowlaka-p Ja generalnie prawie nigdy nic nie kupuję przez internet bo wolę dać 5zł więcej ale widzieć to co kupuję, dotknąć, mieć to od razu ale skusiłam się bo w Smykach stacjonarnych ich nie mają, to samo z rożkami Motherhood w kropki a jak czytałam opinie w internecie to są najlepsze wg matek które używały różnych. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | |||
Moderator
|
Sprytne
![]() Musze sie rozejrzec za takowa ![]() Cytat:
![]() ![]() Jeszcze jedno zamowienie i apteczana czesc powinna byc w komplecie ![]() Cytat:
![]() Nie maja prawa tak robic ![]() Cytat:
![]() Co wiecej - ostatnio w sklepie z wozkami, sprzedawca powiedzial mi ze te testy ADAC sa zwyczajnie przereklamowane, bo w Polsce homologacja gwarantuje bezpieczenstwo fotelika i zeby fotelik w ogole zostal dopuszczony do sprzedazy to musi przejsc pozytywnie crash-testy, a to ze ludzie zaczeli sobie szukac potwierdzenia w Niemieckich testach to zwykla nadgorliwosc... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi wiarygodnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Wtajemniczenie
|
czytam was i dyskusję na temat fotelików -
![]() dziewczyny zdajecie sobie sprawę ile takie dzieciątko waży podczas stłuczki? co by było jakby wam z rąk wypadło... nie no. ja bym nie pomyslała NIGDY o przewozeniu dziecka na rękach/ w gondoli/rozku itp ![]() obejrzyjcie kilka filmików na youtube jak wygląda z pozoru mała stłuczka, jak zachowują się foteliki, pasażerowie itd Edytowane przez Castia Czas edycji: 2013-11-27 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
ja pomyslałam w sensie ekonomicznym. jeśli się rzadko jeździ to też szkoda wydać 400-500zł na fotelik, a jeśli dodatkowo jest to spokojna miejscowość gdzie rzadko są wypadki, prędzej jakieś stłuczki to też uważam że super wypaśny nie jest konieczny, bo "średni" też zapewni bezpieczeństwo, co prawda już nie tak duże jak ten dobry. Wiadomo że wypadek może być zawsze. Ale gdybym mieszkała w rodzinnej miejscowości gdzie wszystko mam "na piechotę" do załatwienia to prawdopodobnie bym się zastanawiała. No taka moja opinia
![]() My się zdecydowaliśmy jednak na MC ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.