|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Nie nadrabialam, byłam na ktg i skurczy brak jednak wod bardzo malo i dostalam skierowanie do szpitala. Jak sie okaze, ze faktycznie malo to bedzie indukcja
oooWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cześć, zwariuje!
Zwariuje! Ja nie wiem co jest grane, z moim dzieckiem! Nie jestem w stanie Jej w ogóle uregulować ani tym bardziej zrozumieć i zaspokoić Jej potrzeb. Asist trzymam kciuki, po oksy poleci nawet nie zauważysz kiedy. ![]() Issia GRATULUJĘ!!!!!!!! RYBA, współczucia wielkie dla Małego i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, takie dzieci mają bardzo silną wolę walki. Da radę, musi!!! Na mężów nie ma rady...a szczerze użerać się szkoda sił. Dlatego myślę, że pomimo Twojego zmęczenia ( strasznie Ci współczuje) po prostu olej sprawę, bądź ponad to. Może zrozumie kiedy zaczniesz nie zauważać Jego potrzeb. Dziewczyny czy Wam dzieci też tak strasznie ulewają? Moja strasznie dużo chce jeść....a potem jak się najada to sporo Jej się ulewa. Fakt nie po każdym jedzeniu ale jak dla mnie dość często... Poza tym strasznie dużo je, mojego pokarmu 90 ml, zaś Bebilonu jak już ewidentnie widzę, że moim się nie najadła 60 ml. Ja już nie wiem co mam robić, czy tak jest dobrze czy nie. I robi strasznie dużo kup....do tej pory były żółte z białymi grudkami ( mleko) a od kilku dni robi zielone. Fakt ja przyjmuje bardzo dużo żelaza i witamin ze względu na anemię... ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Mya trzymam kciuki za poród. |
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Bylam dzisiaj na ostatnim j ak na razie szczepieniu z córka. Nastepne za 3,5 roku ![]() Bez płaczu sie nie obyło, ale nie bylo zle ![]() Dzieki za wszystkie słowa na temat zdjęć i wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3154 |
|
Rozeznanie
|
Kabriela, mój Leo też bardzo dużo ulewa, a kupa jest za każdym razem w pampersie, jak on tylko sobie pierdnie, przez co ma bardzo odparzony tyłeczek
![]() Dziewczyny witam i proszę o radę.. Mam straszny dylemat.. Chodzi o to, że świąd skóry i wysypka mi nie przeszły po porodzie, byłam z tym u dermatologa 2 tygodnie temu, to powiedziała, że nie może dać mi nic konkretnego bo karmię.. dała mi jakieś maści, pierdółki i powiedziała, że jeśli to nie pomoże, to będę musiała pomyśleć nad tym karmieniem (tzn odstawić, na rzecz leczenia). I tu zaczyna się problem.. mam dużo pokarmu, Leoś ładnie przybiera, wszystko jest ok, ale ja zadrapuje się na śmierć.. W dzień jeszcze idzie wytrzymać, bo człowiek się czymś zajmie, ale w nocy jest dramat. Zdrapałam sobie dziś dwa pieprzyki, nogi mam pozdzierane jakbym się na żużlu wywaliła Nie spałam całą noc przez to.. I zamiast być lepiej z dnia na dzień jest gorzej. Skórę mam paskudnie suchą, aż bolącą. I teraz moje pytanie.. czy odstawić małego od piersi i liczyć na to, że później będzie chciał jeść cycka, czy męczyć się dalej i liczyć, że samo przejdzie Ja już nie wiem, jestem tym załamana Wiem, że masa dzieci nie je z cycka, ale jak mam taką możliwość, to chciałam karmić.. Co na ten temat sądzicie?? Bo ja już nic nie wiem
|
#3155 |
|
Zadomowienie
|
Serduszko a spróbuj jeszcze mąki ziemniaczanej z woda i taką papką się smaruj...
może to coś pomoże. a jeszcze ja mam pytanie dopajacie swoje pociechy i czym? |
|
|
|
#3156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki. zwariowane-serduszko też bym miała dylemat, tym bardziej, że dobrze wam idzie kp. Ale wydaje mi się, że lepiej odstawić od piersi, podleczyć się, a później spróbować znów kp. Jak nie wyjdzie to przecież nic się stanie. Napewno chciałabym podleczyć to cholerstwo, bo wiem z czym to się je i współczuję. To można obłędu dostać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
kabriela ja nie dopajam, ale się też właśnie zastanawiam, bo karmienie mieszane
![]() zwariowane nie umiem pomóc
|
|
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
xxxMikixxx ładny wozek, Asist trzymam kciuki za rozwoj akcji, lineczka fajny płaszczyk chociaz ja nie lubie futerka ![]() issia88 gratulacje, Mya moze sie cos ruszy, a u mnie wczoraj po badaniu skurcze ladnie sie rozwinely, nie byly regularne ale byly a dzis d.u.p.a cisza, boli mnie tylko troche kregosłup
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Troszke wiem co czujesz . Mnie po porodzie trzymalo dwa tygodnie ale pomogl taki balsam E45 . http://www.magic-eye-project.com/lot...klep-najtaniej I ze pod prysznic jelen . Moze pomogly to duzo powiedziane ale bardzo lagodzily swedzenie Jak juz zaczniez sie leczyc , popros o badania na proby watrobowe. Czesto taka silna wysypka jest Od watroby .. A nie wiadomo gdzie duzy Leos Ci tam w brzuchu ponaciskal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-27 o 12:13 |
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Hej! mnie jakos plecy bolą ![]() i nie wiem czy na KTG się nie przejde,bo mala się nie rusza ![]() 2 razy od rana ją poczułam raptem
|
|||
|
|
|
#3162 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
![]() A próby wątrobowe miałam robione w szpitalu i było ok .. Zobaczę do wtorku, jeśli nie będzie lepiej, tylko cały czas gorzej, to zdecyduję się odstawić.. ![]() A teraz idę z Leośkiem na spacerek
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
zwariowane może na czas leczenia odstaw młodego, sama odciągaj mleko by zachować laktację i po kuracji przystawić synka ponownie do piersi.
|
|
|
|
#3164 |
|
Zadomowienie
|
zwariowane, ja bym odstawiła Leona na czas leczenia. A przez ten czas działała z laktatorem, żeby utrzymać mleczko
Bez sensu żebyś się tak męczyła...dzidzia, wracaj do nas jak tylko się ogarniesz będziemy czekać!De, nie odchodź! widzisz, Ci faceci to tak mają. A szczególnie przy drugim dziecku kiedy nie ma już tej fascynacji. Rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać. Pamiętam, jak moja siostra wkurzała się na męża, który na każdy możliwy płacz synka miał jedno rozwiązanie - "daj mu cycka, pewnie głodny jest". issia, gratulacje! Asist, trzymam kciuki i życzę powodzenia ![]() Mya, czekamy na wiadomości. A Ty czujesz się na poród dzisiaj? metkaa, u mnie to samo było. Po badaniach skurcze się pojawiały, ale później się uspokajały lusesita, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i poczekaj chwilę - mała pewnie się ruszy. A jak masz się czuć niepewnie to jedź na KTG. Dziewczyny, ja naprawdę chciałabym już urodzić
|
#3165 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No jak mogło nie być sówek?!!? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic się nie przejmuj dostaniesz oksy i szybko pójdzie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie ponieważ u mnie jest tylko kp. |
|||||||||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
to ja mam to samo, juz bym chciala urodzic
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Leze juz, ale tyle porodow ze nawet mnie nie zbadali jeszcze...
Zapomniałam dodac, ze mala wazy ok. 3600 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3168 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A waga już całkiem spora. Dziewczyny chodzę dziś jak kaczka chyba główka jest nisko już bo strasznie mnie łapie ból w pachwinach jak chodzę aż się boję żeby ze schodów nie spaść. Też tak miałyście pod koniec? Do tego mała jakaś aktywna bardzo dziś jest. |
|
|
|
|
#3169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3170 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya spora
Newtrend blisko, coraz bliżej Domi, Mya wariatki jesteście, przez Was się suszyłam i ja wszystko fajnie tylko nie podoba mi się ten moment, jak już trzeba wyłączyć suszarkę ![]() A my sobie przed chwilą urządziłyśmy z Hanią recital Bajora, ja się zasłuchuje raz na jakiś czas i Hani się też spodobało chyba
|
|
|
|
#3171 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Juz nie długo , pewnie wezmie Cie z zaskoczenia jak wiekszośc z nas. Przeznacz te kilka dni na cos co naprawde lubisz robic . Długie kàpiele, ksiáżka , może kolejny sezon serialu? Ugotuj sobie swoje ulubione danie , albo nawet ze trzy , bo pózniej nie wiadomo . Wiem że to się dłuży masakrycznie, ale nic juz nie przyspieszysz, a mozesz fajnie wykorzystac ten czas Cytat:
)Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3172 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak to nie ma sówek?! Zgłoś reklamację. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za ładną wagę Małej! Może będziesz dzisiaj parą dla Asist. Oby szybko i bezboleśnie poszło. ![]() Ja jeszcze chodzę normalnie, nie mam takiego uczucia jakbym miała coś miedzy nogami i nie bolą mnie pachwiny. Na wieczór boli mnie spojenie łonowe, ale tak znośnie. Co do aktywności Dziecięcia, to moja już od kilku dni jest bardziej aktywna i częściej się wypina niż np. 2 tygodnie temu.
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakis pomysł dlaczego moje dziecko robi kupy do tyłu I to wzwyż?
Trzymalam ja prawie w pionie, na moich rekach a ona zrobiła bombe tak ze znowu okakała sobie plecy Pampers 3. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
. Wpadlam tylko napisac ze u nas wszystko w porzadku, fakt ze nocka w sumie nieprzespana bo sie mlodemu dzien z noca pomieszal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3175 |
|
Zadomowienie
|
poczytałam co u Was więc teraz mogę przekazać co było dzisiaj na wizycie:
Od początku ciąży przytyłam równo 10kg, ciśnienie 130/70 - książkowe, brak jakichkolwiek obrzęków, puchnięć, żylaków, badania w normie. Badaniu na samolocie - szyjka lekko skrócona i rozwarcie na 2 palce. Główka już jest w kanale, wyczuwalna podczas badania. W ogóle to ginka mi tam w środku gmerała dobre 20 sekund i później zapytała czy mnie bolało to badanie, a jak odpowiedziałam, że nie to stwierdziła, że mam wysoki próg bólu i powinnam poród znieść dobrze. Zastanawiam się czy czasem nie zrobiła mi masażu szyjki. Dziewczyny, które miały masowaną szyjkę powiedzcie ile to mniej więcej trwało u Was i co czułyście w trakcie. Ja czułam tylko tak jakby mnie tak uciskała i kręciła kółeczka palcem. Jutro idę jeszcze na USG, aby zobaczyć ile Mała waży i mam się szykować na poród w ciągu kilku dni. Dzisiaj muszę przejrzeć moją torbę do szpitala i spisać listę rzeczy do zrobienia dla męża jak ja będę rodzić.
|
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
lineczka - kurtka mi się bardzo podoba
taką chciałam kupić, ale czekam aż w końcu brzucha zgubię, bo teraz bym chyba z 2 rozmiary za dużą musiała kupić;pCytat:
Może po prostu dużo robi i leci też do góry?:/ Nie wiem czy to możliwe, ale skoro pampki nie są za małe to nic innego mi do głowy nie przychodzi... Miss Triss - na fotelu nie urodziłaś, więc już jest sukces! Może idealnie w terminie będzie dzidziol chciał wyjść? ![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki żebym się czegoś pozytywnego dzisiaj od ginki dowiedziała, bo inaczej się załamię ![]() Szwagierka do mnie właśnie napisała, że śniło jej się, że 29. urodziłam. Jak Kubuś nie wykluje się dzisiaj ani jutro to bardzo będę chciała żeby to był proroczy sen ;p
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-11-27 o 14:02 |
|
|
|
|
#3177 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś dowiedziała się, że już masz piękne rozwarcie i żebyś jechała prosto do szpitala, bo urodzisz dzisiaj. Życzę Ci tego z całego serca!
|
|
|
#3178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chwila moment i spadniesz z wagi![]() Oby faktycznie było tak że masz wysoki próg bólu, tego Ci z całego serca życzę |
|
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Mya, ale to już tak czy siak zostawiają Cię w szpitalu? czy jak stwierdzą, że jednak wód jest jeszcze wcale nie tak mało to Cię wypuszczą?
newtrend, mnie czasami tak boli na dole, ale to raczej tak jakby mi młoda gmerała w kanale co do aktywności, to moja ma takie momenty w ciągu dnia, że strasznie się wypycha - aż tak ze jest to bolące. Miss Triss, ciekawe czy przypuszczenia Twojej ginki się sprawdzą. Ja już nie wierzę w takie gadanie, bo mój lekarz też już mówił, że gdzieś w okolicy tygodnia powinnam rodzić, a od tamtego czasu minęły już prawie dwa i jakoś dziecia nie widać i nie słychać. A tak czekam na ten poród też dlatego, że moja mama idzie do szpitala 3.12 na usunięcie kamieni z nerek i nie chciałabym się jeszcze podczas porodu o nią dodatkowo martwić i stresować. A poza tym ona też bardzo by chciała do mnie przyjść i zobaczyć wnuczkę jak się urodzi.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-11-27 o 14:23 |
|
|
|
#3180 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny położna mi powiedziała że mogę jeść białą czekoladę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

ooo

KCIUKI DLA ANI