Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz. XII - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują 14 40,00%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 2 5,71%
Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka 0 0%
Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki 12 34,29%
ten co teraz. 7 20,00%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 11:03   #3151
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Nie nadrabialam, byłam na ktg i skurczy brak jednak wod bardzo malo i dostalam skierowanie do szpitala. Jak sie okaze, ze faktycznie malo to bedzie indukcjaooo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:15   #3152
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz

Cześć, zwariuje!
Zwariuje!
Ja nie wiem co jest grane, z moim dzieckiem! Nie jestem w stanie Jej w ogóle uregulować ani tym bardziej zrozumieć i zaspokoić Jej potrzeb.

Asist trzymam kciuki, po oksy poleci nawet nie zauważysz kiedy.
Issia GRATULUJĘ!!!!!!!!

RYBA, współczucia wielkie dla Małego i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze, takie dzieci mają bardzo silną wolę walki. Da radę, musi!!!

Na mężów nie ma rady...a szczerze użerać się szkoda sił. Dlatego myślę, że pomimo Twojego zmęczenia ( strasznie Ci współczuje) po prostu olej sprawę, bądź ponad to. Może zrozumie kiedy zaczniesz nie zauważać Jego potrzeb.

Dziewczyny czy Wam dzieci też tak strasznie ulewają? Moja strasznie dużo chce jeść....a potem jak się najada to sporo Jej się ulewa. Fakt nie po każdym jedzeniu ale jak dla mnie dość często...
Poza tym strasznie dużo je, mojego pokarmu 90 ml, zaś Bebilonu jak już ewidentnie widzę, że moim się nie najadła 60 ml. Ja już nie wiem co mam robić, czy tak jest dobrze czy nie.

I robi strasznie dużo kup....do tej pory były żółte z białymi grudkami ( mleko) a od kilku dni robi zielone. Fakt ja przyjmuje bardzo dużo żelaza i witamin ze względu na anemię...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Mya trzymam kciuki za poród.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:18   #3153
niunia32
Zakorzenienie

Bry
Bylam dzisiaj na ostatnim j ak na razie szczepieniu z córka. Nastepne za 3,5 roku
Bez płaczu sie nie obyło, ale nie bylo zle

Dzieki za wszystkie słowa na temat zdjęć i wizyty

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:23   #3154
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Kabriela, mój Leo też bardzo dużo ulewa, a kupa jest za każdym razem w pampersie, jak on tylko sobie pierdnie, przez co ma bardzo odparzony tyłeczek

Dziewczyny witam i proszę o radę..

Mam straszny dylemat.. Chodzi o to, że świąd skóry i wysypka mi nie przeszły po porodzie, byłam z tym u dermatologa 2 tygodnie temu, to powiedziała, że nie może dać mi nic konkretnego bo karmię.. dała mi jakieś maści, pierdółki i powiedziała, że jeśli to nie pomoże, to będę musiała pomyśleć nad tym karmieniem (tzn odstawić, na rzecz leczenia). I tu zaczyna się problem.. mam dużo pokarmu, Leoś ładnie przybiera, wszystko jest ok, ale ja zadrapuje się na śmierć.. W dzień jeszcze idzie wytrzymać, bo człowiek się czymś zajmie, ale w nocy jest dramat. Zdrapałam sobie dziś dwa pieprzyki, nogi mam pozdzierane jakbym się na żużlu wywaliła Nie spałam całą noc przez to.. I zamiast być lepiej z dnia na dzień jest gorzej. Skórę mam paskudnie suchą, aż bolącą.
I teraz moje pytanie.. czy odstawić małego od piersi i liczyć na to, że później będzie chciał jeść cycka, czy męczyć się dalej i liczyć, że samo przejdzie
Ja już nie wiem, jestem tym załamana Wiem, że masa dzieci nie je z cycka, ale jak mam taką możliwość, to chciałam karmić..
Co na ten temat sądzicie?? Bo ja już nic nie wiem
Stary 2013-11-27, 11:42   #3155
Kabriela
Zadomowienie

Serduszko a spróbuj jeszcze mąki ziemniaczanej z woda i taką papką się smaruj...
może to coś pomoże.

a jeszcze ja mam pytanie dopajacie swoje pociechy i czym?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:56   #3156
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś urodzę. Ale chyba dostane oksy bo skurczy nie mam. Rozwarcie na trzy,cztery cm. Chciałam jechać do domu ale mnie puścił. Siedzę na sali i dziewczyna ma gości. Maz pojechał do domu coś zjeść.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wow. Ja przy rozwarciu na 4 wiłam sie z bólu.
Trzymamy kciuki zeby szybciutko poszło po oksy.

Dokładnie to samo co Trele chciałam napisać. 4 cm to już zaczynałam swoją histerię
Trzymam kciuki.

zwariowane-serduszko też bym miała dylemat, tym bardziej, że dobrze wam idzie kp. Ale wydaje mi się, że lepiej odstawić od piersi, podleczyć się, a później spróbować znów kp. Jak nie wyjdzie to przecież nic się stanie. Napewno chciałabym podleczyć to cholerstwo, bo wiem z czym to się je i współczuję. To można obłędu dostać.

babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:58   #3157
anulka2205
Wtajemniczenie

kabriela ja nie dopajam, ale się też właśnie zastanawiam, bo karmienie mieszane

zwariowane nie umiem pomóc ci ęzko radzić zebyś odstawiała, ale skoro jest już tak draStycznie jak piszesz no i coraz gorzej to chyba nie masz wyjścia

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 11:58   #3158
metkaa
Zakorzenienie

czesc

xxxMikixxx ładny wozek,

Asist trzymam kciuki za rozwoj akcji,

lineczka fajny płaszczyk chociaz ja nie lubie futerka

issia88 gratulacje,

Mya
moze sie cos ruszy,

a u mnie wczoraj po badaniu skurcze ladnie sie rozwinely, nie byly regularne ale byly a dzis d.u.p.a cisza, boli mnie tylko troche kregosłup
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:00   #3159
anulka2205
Wtajemniczenie

lilith

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-11-27, 12:12   #3160
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Kabriela, mój Leo też bardzo dużo ulewa, a kupa jest za każdym razem w pampersie, jak on tylko sobie pierdnie, przez co ma bardzo odparzony tyłeczek

Mam straszny dylemat.. Chodzi o to, że świąd skóry i wysypka mi nie przeszły po porodzie, byłam z tym u dermatologa 2 tygodnie temu, to powiedziała, że nie może dać mi nic konkretnego bo karmię.. dała mi jakieś maści, pierdółki i powiedziała, że jeśli to nie pomoże, to będę musiała pomyśleć nad tym karmieniem (tzn odstawić, na rzecz leczenia). I tu zaczyna się problem.. mam dużo pokarmu, Leoś ładnie przybiera, wszystko jest ok, ale ja zadrapuje się na śmierć.. W dzień jeszcze idzie wytrzymać, bo człowiek się czymś zajmie, ale w nocy jest dramat. Zdrapałam sobie dziś dwa pieprzyki, nogi mam pozdzierane jakbym się na żużlu wywaliła Nie spałam całą noc przez to.. I zamiast być lepiej z dnia na dzień jest gorzej. Skórę mam paskudnie suchą, aż bolącą.
I teraz moje pytanie.. czy odstawić małego od piersi i liczyć na to, że później będzie chciał jeść cycka, czy męczyć się dalej i liczyć, że samo przejdzie
Ja już nie wiem, jestem tym załamana Wiem, że masa dzieci nie je z cycka, ale jak mam taką możliwość, to chciałam karmić..
Serduszko. Jesli nusisz odstaw , bierz leki ale działaj laktatorem, moze uda Ci sie utrzymac ..
Troszke wiem co czujesz . Mnie po porodzie trzymalo dwa tygodnie ale pomogl taki balsam E45 . http://www.magic-eye-project.com/lot...klep-najtaniej I ze pod prysznic jelen . Moze pomogly to duzo powiedziane ale bardzo lagodzily swedzenie

Jak juz zaczniez sie leczyc , popros o badania na proby watrobowe. Czesto taka silna wysypka jest Od watroby ..

A nie wiadomo gdzie duzy Leos Ci tam w brzuchu ponaciskal

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-11-27 o 12:13
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:19   #3161
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Witam sie ze szpitala Chcialam sie pochwalic, ze 26.11 o godz 2:35 urodzila sie mala Wiktoria waga 3360, 56cm - cala i zdrowa Niestety po 12godz rodzenia Wiktoria urodzila sie poprzez CC. Porodu niestety milo nie wspominam, ale ciesze sie ze mam to za soba. Mala ladnie je z piersi, jest mega spokojna i prze slodzinka mala

Cytat:
Dziewczyny dziś urodzę. Ale chyba dostane oksy bo skurczy nie mam. Rozwarcie na trzy,cztery cm. Chciałam jechać do domu ale mnie puścił. Siedzę na sali i dziewczyna ma gości. Maz pojechał do domu coś zjeść.
powodzenia

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Nie nadrabialam, byłam na ktg i skurczy brak jednak wod bardzo malo i dostalam skierowanie do szpitala. Jak sie okaze, ze faktycznie malo to bedzie indukcjaooo

trzymam kciuki

Hej!

mnie jakos plecy bolą

i nie wiem czy na KTG się nie przejde,bo mala się nie rusza
2 razy od rana ją poczułam raptem
Stary 2013-11-27, 12:20   #3162
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

Cytat:
Serduszko. Jesli nusisz odstaw , bierz leki ale działaj laktatorem, moze uda Ci sie utrzymac ..
Troszke wiem co czujesz . Mnie po porodzie trzymalo dwa tygodnie ale pomogl taki balsam E45 . http://www.magic-eye-project.com/lot...klep-najtaniej I ze pod prysznic jelen . Moze pomogly to duzo powiedziane ale bardzo lagodzily swedzenie

Jak juz zaczniez sie leczyc , popros o badania na proby watrobowe. Czesto taka silna wysypka jest Od watroby ..

A nie wiadomo gdzie duzy Leos Ci tam w brzuchu ponaciskal

Też używam jelenia na zmianę z Dermacidem plus i do tego maść na dzień + dwie na noc.. i nie pomaga
A próby wątrobowe miałam robione w szpitalu i było ok ..
Zobaczę do wtorku, jeśli nie będzie lepiej, tylko cały czas gorzej, to zdecyduję się odstawić..
A teraz idę z Leośkiem na spacerek
Stary 2013-11-27, 12:33   #3163
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..

zwariowane może na czas leczenia odstaw młodego, sama odciągaj mleko by zachować laktację i po kuracji przystawić synka ponownie do piersi.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 12:48   #3164
Kociak85
Zadomowienie

zwariowane, ja bym odstawiła Leona na czas leczenia. A przez ten czas działała z laktatorem, żeby utrzymać mleczko Bez sensu żebyś się tak męczyła...

dzidzia, wracaj do nas jak tylko się ogarniesz będziemy czekać!

De,
nie odchodź! widzisz, Ci faceci to tak mają. A szczególnie przy drugim dziecku kiedy nie ma już tej fascynacji. Rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać. Pamiętam, jak moja siostra wkurzała się na męża, który na każdy możliwy płacz synka miał jedno rozwiązanie - "daj mu cycka, pewnie głodny jest".

issia, gratulacje!

Asist, trzymam kciuki i życzę powodzenia

Mya, czekamy na wiadomości. A Ty czujesz się na poród dzisiaj?

metkaa, u mnie to samo było. Po badaniach skurcze się pojawiały, ale później się uspokajały

lusesita, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i poczekaj chwilę - mała pewnie się ruszy. A jak masz się czuć niepewnie to jedź na KTG.

Dziewczyny, ja naprawdę chciałabym już urodzić Jak tak czytam o Waszych dzieciaczkach to chciałabym już też mieć córę przy sobie a tu nic się nie dzieje i mi się już wydaje, że ja nigdy nie urodzę.
Stary 2013-11-27, 12:56   #3165
kyte
Wtajemniczenie

Witajcie mamusie
Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że jednak nocka nie była taka straszna. Wyspałaście się z Malutką?
Cytat:
Mao, Kyte - czy to że Was nie ma znaczy ze supersmacznie dzisiaj spicie ?

Spałam do 10, a to dlatego że malutka wstała po 5 z bólem brzuszka. Ale chyba znalazłam coś co jej pomaga..suszarką po brzuszku plus masaż brzuszka. Oczywiście trzeba uważać żeby nie było za ciepłe powietrze, a później wzięłam ją na klate i przy dźwięku suszarki zasnęła.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

heja! wczoraj ta poszaleliśmy że wróciliśmy z wojaży do domu przed 22
Nelka dostała od znajomych komplet misiowy- rewelka

zakupiłam kurtkę w końcu i dobrze że wczoraj tak przymroziło że szok o taką kupiłam http://www.topsecret.pl/plaszcz-dams...olor=KOLOR_127 granatowy, ładniejszy niż jest na zdjęciu

no i też zakupiłąm na wypróbowanie pampersy z Tesco co pisała o nich acelinka albo niunia, nie pamiętam, ale jestem zawiedziona bo nie ma sówek na nich tylko serduszka

dzisiaj przyjedzie pralka w końcu i powinny przyjechac rolety, zobaczymy
i zostałyśmy z Nelką same bo TŻ po 3 tygodniach wolnego wrócił do pracy mógłby jeszcze posiedzieć z nami
Bardzo ładna kurtka, i pochwal się misiowym zestawem
No jak mogło nie być sówek?!!?
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas noc jako tako minęła, mała jak zasnęła o tej 23:30 to wstała o 3:30 i przed 7, teraz jeszcze niby śpi ale strasznie się wierci, mruczy, stęka.
Najgorsze było wczoraj to że mąż o 19 pojechał na jakąś awarię i wrócił o 4:40 a ja dzisiaj idę do koleżanki która mam maluszka trochę ją wesprzeć, Zuze zostawiam mężowi, myślałam że będę musiała odwołać spotkani ale powiedział żebym się nie wygłupiała, jemu wystarczy kilka godzin snu i z nią zostanie a ja mam sobie jechać. Więc podjade jeszcze do sklepu popatrze na podgrzewacz b już upatrzyłam na necie, może jeszcze po jakiś sweterek sobie pojade bo nie mam żadnego i jeszcze zakupy dla Zuzy musze zrobić, podkłady na przewijak, patyczki do uszku, waciki
Kyte jak u Was nocka???

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

U nas problem głównie dotyczy dnia, bo w nocy jak już zaśnie to śpi

A może Kacperek tak brudzi te ciuszki bo lubi się przebierać??? Może będzie jakimś modelem, albo projektantem??
Malutka zasnęła o 21.30 o 00.00 sie obudziła na jedzenie, później o 3 i po 5 już szalała, ale zasnęła tak koło 7.Więc nawet jestem wyspana.
Cytat:
Witam sie ze szpitala Chcialam sie pochwalic, ze 26.11 o godz 2:35 urodzila sie mala Wiktoria waga 3360, 56cm - cala i zdrowa Niestety po 12godz rodzenia Wiktoria urodzila sie poprzez CC. Porodu niestety milo nie wspominam, ale ciesze sie ze mam to za soba. Mala ladnie je z piersi, jest mega spokojna i prze slodzinka mala
GRATULACJE!!
Cytat:
Takie rozwarcie a ta chciała jechać do domu no szalona
Nic się nie przejmuj dostaniesz oksy i szybko pójdzie
Cytat:

OOoo to szybciutko do szpitala i informuj nas co i jak
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
W ogóle to mam doła, że małego boli brzuszek pewnie przez coś co zżarłam i się męczy zastanawiam się nad karmieniem mm.... tak mi go szkoda
Niekoniecznie może od tego boleć brzuszek, położna mi powiedziała że to nie koniecznie boleści mogą być spowodowane złą dietą, po prostu maluszki tak mają że mają niedojrzałość układu pokarmowego i często się zdarza że mogą boleć brzuszki..
Cytat:

Kochana na Twoim miejscu bym odstawiła, wyleczyła, a w międzyczasie wspomagała laktatorem, Może pokarm nie zaniknie, a Ty się zamęczysz, albo jeszcze będą jakieś powikłania.
Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Serduszko a spróbuj jeszcze mąki ziemniaczanej z woda i taką papką się smaruj...
może to coś pomoże.

a jeszcze ja mam pytanie dopajacie swoje pociechy i czym?
Nie ponieważ u mnie jest tylko kp.
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:01   #3166
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja naprawdę chciałabym już urodzić Jak tak czytam o Waszych dzieciaczkach to chciałabym już też mieć córę przy sobie a tu nic się nie dzieje i mi się już wydaje, że ja nigdy nie urodzę.
to ja mam to samo, juz bym chciala urodzic
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:13   #3167
Mya1989
Zakorzenienie

Leze juz, ale tyle porodow ze nawet mnie nie zbadali jeszcze...
Zapomniałam dodac, ze mala wazy ok. 3600

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:20   #3168
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:

Maya powodzenia może się za ciebie jeszcze dziś wezmą A waga już całkiem spora.

Dziewczyny chodzę dziś jak kaczka chyba główka jest nisko już bo strasznie mnie łapie ból w pachwinach jak chodzę aż się boję żeby ze schodów nie spaść. Też tak miałyście pod koniec? Do tego mała jakaś aktywna bardzo dziś jest.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:21   #3169
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
to ja mam to samo, juz bym chciala urodzic
urodzicie już niedługo
Cytat:

super waga

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Maya powodzenia może się za ciebie jeszcze dziś wezmą A waga już całkiem spora.

Dziewczyny chodzę dziś jak kaczka chyba główka jest nisko już bo strasznie mnie łapie ból w pachwinach jak chodzę aż się boję żeby ze schodów nie spaść. Też tak miałyście pod koniec? Do tego mała jakaś aktywna bardzo dziś jest.
Dokładnie tak samo
Stary 2013-11-27, 13:29   #3170
anulka2205
Wtajemniczenie

Mya spora

Newtrend blisko, coraz bliżej

Domi, Mya wariatki jesteście, przez Was się suszyłam i ja jakieś przeziębienie mnie złapało i zimno mi ciągle, to się wysuszyłam wszystko fajnie tylko nie podoba mi się ten moment, jak już trzeba wyłączyć suszarkę

A my sobie przed chwilą urządziłyśmy z Hanią recital Bajora, ja się zasłuchuje raz na jakiś czas i Hani się też spodobało chyba

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-11-27, 13:41   #3171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

powodzenia

trzymam kciuki

Hej!

mnie jakos plecy bolą

i nie wiem czy na KTG się nie przejde,bo mala się nie rusza
2 razy od rana ją poczułam raptem
Spokojnie. Pewnie smacznie spi. Ale jesli masz watpliwosci to jedz. Ja bym pojechala

Cytat:
zwariowane, ja bym odstawiła Leona na czas leczenia. A przez ten czas działała z laktatorem, żeby utrzymać mleczko Bez sensu żebyś się tak męczyła...

dzidzia, wracaj do nas jak tylko się ogarniesz będziemy czekać!

De,
nie odchodź! widzisz, Ci faceci to tak mają. A szczególnie przy drugim dziecku kiedy nie ma już tej fascynacji. Rozmawiać, rozmawiać i rozmawiać. Pamiętam, jak moja siostra wkurzała się na męża, który na każdy możliwy płacz synka miał jedno rozwiązanie - "daj mu cycka, pewnie głodny jest".

issia, gratulacje!

Asist, trzymam kciuki i życzę powodzenia

Mya, czekamy na wiadomości. A Ty czujesz się na poród dzisiaj?

metkaa, u mnie to samo było. Po badaniach skurcze się pojawiały, ale później się uspokajały

lusesita, zjedz coś słodkiego, połóż się na lewym boku i poczekaj chwilę - mała pewnie się ruszy. A jak masz się czuć niepewnie to jedź na KTG.

urodzisz , musisz urodzic
Juz nie długo , pewnie wezmie Cie z zaskoczenia jak wiekszośc z nas.

Przeznacz te kilka dni na cos co naprawde lubisz robic . Długie kàpiele, ksiáżka , może kolejny sezon serialu? Ugotuj sobie swoje ulubione danie , albo nawet ze trzy , bo pózniej nie wiadomo .
Wiem że to się dłuży masakrycznie, ale nic juz nie przyspieszysz, a mozesz fajnie wykorzystac ten czas

Cytat:

Konkret babeczka )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-27, 13:42   #3172
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja sie chyba dolacze do dzidzi..z innego powodu. Jak czytam jacy sa wasi tzeci to mi sie ryczec chce i odbija sie to na moim samopoczuciu. Zazdroszcze wam.Moj byl przy pierwszym dziecku taki sami, aniol poprostu, a teraz szkoda gadac. Nie rwie sie do kapania, do przebierania, karmienia. Jasne nakarmi ale jednoczesnie czyta na necie i nawet na malego nie patrzy. Wstanie w nocy jak go poprosze, ale z mina cierpietnika. Dzis maly plakal o 4, to niby nie slyszal. A to ze ja spie o wiele mniej to nie widzi. Przychodzi z pracy o 17 i o 20 padniety, bo pobyl z nami i dziecmi, no i wiadomo,placz malego i starszak dokazuje. A ja jestem z nimi caly dzien. Malego jak placze przy kolkach nawet nie probuje uspokoic, bo twierdzi, ze on u niego sie nie uspokaja, nic na niego nie dziala i tylko cycek mu pomaga. Wiec dziecko wrzeszczy, pomimo ze jest u niego na rekach. Wczoraj chcialam 15 minut skoczyc na stepper bo chce miec te 15 minut dla siebie, to tez komentarz a kiedy o bedzie mial chwile dla siebie. I tak moge wyliczac..Przy pierwszym dziecku przy kolkach spiewal mu godzinami, nosil,pierwsze go robil to wital sie z malym. A teraz jest kompletnie inaczej
Bardzo nie fajna sytuacja u Ciebie. Mąż zamiast pomagać i być jeszcze lepszym i kochającym tatą niż przy pierwszym synku to jest teraz gorzej. Nie załamuj się, bo to i tak nic nie da. Rozmawiaj dużo, tłumacz, proś o pomoc, a jeśli mąż się nie ogarnie powiedz, że nie tego się po nim spodziewałaś i myślałaś, że jesteście na dobre i złe i chyba się myliłaś co do niego. Wiem, brutalne, ale czasem trzeba dać facetowi takiego porządnego kopniaka emocjonalnego. A Ty Kochana głowa do góry, pierś do przodu i powtarzaj sobie, że jesteś silna i dasz radę, a dla swoich synków jesteś najlepszą mamą na świecie!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zakupiłam kurtkę w końcu i dobrze że wczoraj tak przymroziło że szok o taką kupiłam http://www.topsecret.pl/plaszcz-dams...olor=KOLOR_127 granatowy, ładniejszy niż jest na zdjęciu

no i też zakupiłąm na wypróbowanie pampersy z Tesco co pisała o nich acelinka albo niunia, nie pamiętam, ale jestem zawiedziona bo nie ma sówek na nich tylko serduszka
Fajna ta kurteczka. Ja jeszcze tą zimę muszę przechodzić w mojej starej, ale z chęcią bym sobie kupiła jakąś nową.
Jak to nie ma sówek?! Zgłoś reklamację.
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Ja bym się nie obraziła jakby u mnie dzisiaj tak było ;P Ale w takim razie mam nadzieję, że twoja Malutka się tak nie pospieszy
Ja Tobie życzę, aby Twoja Dziecinka się pośpieszyła do wychodzenia, a moja jeszcze sobie troszkę posiedziała.
Cytat:
Gratulację! Namęczyłaś się bardzo kobietko, ale najważniejsze, że masz już córeczkę przy sobie!
Cytat:
Świetne wieści! Już niedługo utulisz swojego Skarba, a tak nie mogłaś sie go doczekać. Życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu!
Cytat:
Cytat:

Już dziewczyny Ci poradziły co zrobiłyby na Twoim miejscu i ja także odstawiłabym Małego od cycka na czas leczenia, a w tym czasie odciągała pokarm laktatorem aby później wrócić do karmienia piersią. Spróbuj może teraz troszkę poodciągać mleczko i pomrozić, abyś mogła później dać Leosiowi chociaż raz dziennie butlę z Twoim mleczkiem.
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Spałam do 10, a to dlatego że malutka wstała po 5 z bólem brzuszka. Ale chyba znalazłam coś co jej pomaga..suszarką po brzuszku plus masaż brzuszka. Oczywiście trzeba uważać żeby nie było za ciepłe powietrze, a później wzięłam ją na klate i przy dźwięku suszarki zasnęła.
Super, że tak fajnie minęła Wam nocka i wyspałyście się obie. Ten sposób z suszarką godny zapamiętania, może kiedyś się przyda.
Cytat:
za ładną wagę Małej! Może będziesz dzisiaj parą dla Asist. Oby szybko i bezboleśnie poszło.
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Ja jeszcze chodzę normalnie, nie mam takiego uczucia jakbym miała coś miedzy nogami i nie bolą mnie pachwiny. Na wieczór boli mnie spojenie łonowe, ale tak znośnie. Co do aktywności Dziecięcia, to moja już od kilku dni jest bardziej aktywna i częściej się wypina niż np. 2 tygodnie temu.

Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:45   #3173
Trele_Morele
Zakorzenienie

Macie jakis pomysł dlaczego moje dziecko robi kupy do tyłu I to wzwyż?

Trzymalam ja prawie w pionie, na moich rekach a ona zrobiła bombe tak ze znowu okakała sobie plecy

Pampers 3.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-11-27, 13:55   #3174
domii29
Zakorzenienie

Dzien dobry nie nadrabiam bo siedze znowu u rodzicow . Wpadlam tylko napisac ze u nas wszystko w porzadku, fakt ze nocka w sumie nieprzespana bo sie mlodemu dzien z noca pomieszal

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:59   #3175
Miss Triss
Zadomowienie

poczytałam co u Was więc teraz mogę przekazać co było dzisiaj na wizycie:

Od początku ciąży przytyłam równo 10kg, ciśnienie 130/70 - książkowe, brak jakichkolwiek obrzęków, puchnięć, żylaków, badania w normie.

Badaniu na samolocie - szyjka lekko skrócona i rozwarcie na 2 palce. Główka już jest w kanale, wyczuwalna podczas badania. W ogóle to ginka mi tam w środku gmerała dobre 20 sekund i później zapytała czy mnie bolało to badanie, a jak odpowiedziałam, że nie to stwierdziła, że mam wysoki próg bólu i powinnam poród znieść dobrze. Zastanawiam się czy czasem nie zrobiła mi masażu szyjki.
Dziewczyny, które miały masowaną szyjkę powiedzcie ile to mniej więcej trwało u Was i co czułyście w trakcie. Ja czułam tylko tak jakby mnie tak uciskała i kręciła kółeczka palcem.

Jutro idę jeszcze na USG, aby zobaczyć ile Mała waży i mam się szykować na poród w ciągu kilku dni.

Dzisiaj muszę przejrzeć moją torbę do szpitala i spisać listę rzeczy do zrobienia dla męża jak ja będę rodzić.

Stary 2013-11-27, 14:00   #3176
lubieolowki
Raczkowanie

lineczka - kurtka mi się bardzo podoba taką chciałam kupić, ale czekam aż w końcu brzucha zgubię, bo teraz bym chyba z 2 rozmiary za dużą musiała kupić;p

Cytat:

Trzymalam ja prawie w pionie, na moich rekach a ona zrobiła bombe tak ze znowu okakała sobie plecy

Pampers 3.

Może po prostu dużo robi i leci też do góry?:/ Nie wiem czy to możliwe, ale skoro pampki nie są za małe to nic innego mi do głowy nie przychodzi...

Miss Triss - na fotelu nie urodziłaś, więc już jest sukces! Może idealnie w terminie będzie dzidziol chciał wyjść?

Dziewczyny trzymajcie kciuki żebym się czegoś pozytywnego dzisiaj od ginki dowiedziała, bo inaczej się załamię
Szwagierka do mnie właśnie napisała, że śniło jej się, że 29. urodziłam. Jak Kubuś nie wykluje się dzisiaj ani jutro to bardzo będę chciała żeby to był proroczy sen ;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-11-27 o 14:02
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:11   #3177
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:

Pampers 3.
A może za wysoko podciągasz pampersa do góry i nie ma takiego wolnego miejsca między nóżkami coby ta kupa mogła się tam zmieścić i dlatego wylatuje górą?
Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Miss Triss - na fotelu nie urodziłaś, więc już jest sukces! Może idealnie w terminie będzie dzidziol chciał wyjść?

Dziewczyny trzymajcie kciuki żebym się czegoś pozytywnego dzisiaj od ginki dowiedziała, bo inaczej się załamię
Szwagierka do mnie właśnie napisała, że śniło jej się, że 29. urodziłam. Jak Kubuś nie wykluje się dzisiaj ani jutro to bardzo będę chciała żeby to był proroczy sen ;p
Możliwe, że Mała będzie bardzo terminowa i piątkowy lub sobotni wieczór spędzę na porodówce. Ale ja nie chcę sobie nic wykrakać, bo mi tak dobrze się chodzi z brzuszkiem, że chętnie bym jeszcze z nim chodziła trochę. Czuję, że jak już urodzę to będzie mi bardzo smutno bez niego.
Trzymam kciuki, żebyś dowiedziała się, że już masz piękne rozwarcie i żebyś jechała prosto do szpitala, bo urodzisz dzisiaj. Życzę Ci tego z całego serca!

Stary 2013-11-27, 14:11   #3178
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
poczytałam co u Was więc teraz mogę przekazać co było dzisiaj na wizycie:

Od początku ciąży przytyłam równo 10kg, ciśnienie 130/70 - książkowe, brak jakichkolwiek obrzęków, puchnięć, żylaków, badania w normie.

Badaniu na samolocie - szyjka lekko skrócona i rozwarcie na 2 palce. Główka już jest w kanale, wyczuwalna podczas badania. W ogóle to ginka mi tam w środku gmerała dobre 20 sekund i później zapytała czy mnie bolało to badanie, a jak odpowiedziałam, że nie to stwierdziła, że mam wysoki próg bólu i powinnam poród znieść dobrze. Zastanawiam się czy czasem nie zrobiła mi masażu szyjki.
Dziewczyny, które miały masowaną szyjkę powiedzcie ile to mniej więcej trwało u Was i co czułyście w trakcie. Ja czułam tylko tak jakby mnie tak uciskała i kręciła kółeczka palcem.

Jutro idę jeszcze na USG, aby zobaczyć ile Mała waży i mam się szykować na poród w ciągu kilku dni.

Dzisiaj muszę przejrzeć moją torbę do szpitala i spisać listę rzeczy do zrobienia dla męża jak ja będę rodzić.
To nie przytyłaś dużoChwila moment i spadniesz z wagi
Oby faktycznie było tak że masz wysoki próg bólu, tego Ci z całego serca życzę Ja chyba nie miałam masażu szyjki
Stary 2013-11-27, 14:19   #3179
Kociak85
Zadomowienie

Mya, ale to już tak czy siak zostawiają Cię w szpitalu? czy jak stwierdzą, że jednak wód jest jeszcze wcale nie tak mało to Cię wypuszczą?

newtrend, mnie czasami tak boli na dole, ale to raczej tak jakby mi młoda gmerała w kanale co do aktywności, to moja ma takie momenty w ciągu dnia, że strasznie się wypycha - aż tak ze jest to bolące.

Miss Triss, ciekawe czy przypuszczenia Twojej ginki się sprawdzą. Ja już nie wierzę w takie gadanie, bo mój lekarz też już mówił, że gdzieś w okolicy tygodnia powinnam rodzić, a od tamtego czasu minęły już prawie dwa i jakoś dziecia nie widać i nie słychać.

A tak czekam na ten poród też dlatego, że moja mama idzie do szpitala 3.12 na usunięcie kamieni z nerek i nie chciałabym się jeszcze podczas porodu o nią dodatkowo martwić i stresować. A poza tym ona też bardzo by chciała do mnie przyjść i zobaczyć wnuczkę jak się urodzi.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-11-27 o 14:23
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:33   #3180
kyte
Wtajemniczenie

Dziewczyny położna mi powiedziała że mogę jeść białą czekoladę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości