|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
ktosiula z tymi zgagami było u mnie okropnie teraz jest lżej, ale jednak nadal nieprzyjemnie jak złapie
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- paulinaizabela, nemosek cieszę się że sie podoba bo w sumie wcześniej jak wybieraliśmy to jakoś nie spasowywało, ale to pasuje jakoś tak i zostaje już napewno ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
Cytat:
trzymm.mocno kciuki za zdrowie maluszka wierzę że wszystko będzie dobrze. Cytat:
Ale oczywiście rozumiemy i czekamy na Ciebie ![]() Moje dziecko spało odłożyłam do łóżeczka i się ibudziło. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3123 |
|
Raczkowanie
|
A właśnie byłam na KTG wszystko w porządku, mój lekarz w szpitalu jest tak zabiegany że spojrzał na KTG 5 sekund i powiedział, że o tu jest tętno wszystko ok proszę przyjść 2 grudnia.... no cóż grunt że wszystko okej chociaż chciałabym żeby zrobił usg i powiedział coś wiecej...
![]() Narazie nie zanosi się na poród trzeba jeszcze czekać achh to czekanie jest jak stanie w oknie kiedy ktoś ważny ma przyjechać ![]() ![]() Trzymajcie się mamusie i przyszłe mamusie |
|
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sie wszystko dobrze skonczyło .. Cytat:
Mam nadzieje ze wrócisz , bedziemy tesknic ;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Mao , Kyte - ja nie pomoge bo sama w tym temacie nie ogarniam .. Do pózniej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Dziękuję za rady już się mu sen zrobił bardziej normalny, je co 3-4 godziny. I znowu mi nie daje spać, ale wolę to niż się martwić no i zrobił się tak tłuściutki Ryba, trzymamy. I to bardzo mocno! Do kiedy was bolało jak karmiłyście piersią?
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
Witam się jak na mnie to bardzo porannie. Maz chrapie jak bajery, mam ochotę go udusić. Na bok nie chce się przekręcić. No , ale i tak zaraz muszę wstać bo wizyta. Dziś jakoś czuje się na poród, ale mentalnie. Brzuch coraz częściej i mocniej mnie boli. Czop chyba odchodzi. Mam nadzieje, ze coś się dziś cos sie wykluje, albo maly chociaż się zdeklaruje, ze może jutro.
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko jest możliwe trzymaj się tylko mocno i bądź dzielna, już niedługo będziesz mieć w ramionach swe dziecię, teraz korzystaj i odpoczywaj jak najwięcej!
|
|
#3128 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się porannie!
Wyprawiłam męża do pracy i zasiadłam do czytania. Mogłam się jeszcze godzinkę zdrzemnąć, ale tylko bym się rozspała i źle czuła po obudzeniu. Zaraz wszamę śniadanko i trzeba się szykować do ginki. Dziękuję ogromne! Cytat:
Cytat:
Ponarzekaj sobie ile tylko chcesz, my dobre ciotki jesteśmy to wysłuchamy i po główce pogłaszczemy! Mam nadzieję, że jednak nocka nie była taka straszna. Wyspałaście się z Malutką? Cytat:
dla fajnej położnej i za wypasioną furkę. Ale będziecie się wozić. ![]() Cytat:
Ja właśnie z tej opieki nad dzieckiem najbardziej obawiam się wysypek i kolki. Nie mogę sobie nawet wyobrazić jak dam sobie radę jak Mała dostanie wysypki czy kolki, a ja nie będę wiedziała jak jej pomóc. Oby Majeczce szybko zniknęła ta wysypka i obyło się bez wizyty u lekarza. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Assist - żeby szybko ruszyło
Miss - żeby NIE za szybko ruszyło ![]() Najwyzej sie wymienicie Mao, Kyte - czy to że Was nie ma znaczy ze supersmacznie dzisiaj spicie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
ryba- biedne malenstwo i rodzice
![]() Ja sie chyba dolacze do dzidzi..z innego powodu. Jak czytam jacy sa wasi tzeci to mi sie ryczec chce i odbija sie to na moim samopoczuciu. Zazdroszcze wam.Moj byl przy pierwszym dziecku taki sami, aniol poprostu, a teraz szkoda gadac. Nie rwie sie do kapania, do przebierania, karmienia. Jasne nakarmi ale jednoczesnie czyta na necie i nawet na malego nie patrzy. Wstanie w nocy jak go poprosze, ale z mina cierpietnika. Dzis maly plakal o 4, to niby nie slyszal. A to ze ja spie o wiele mniej to nie widzi. Przychodzi z pracy o 17 i o 20 padniety, bo pobyl z nami i dziecmi, no i wiadomo,placz malego i starszak dokazuje. A ja jestem z nimi caly dzien. Malego jak placze przy kolkach nawet nie probuje uspokoic, bo twierdzi, ze on u niego sie nie uspokaja, nic na niego nie dziala i tylko cycek mu pomaga. Wiec dziecko wrzeszczy, pomimo ze jest u niego na rekach. Wczoraj chcialam 15 minut skoczyc na stepper bo chce miec te 15 minut dla siebie, to tez komentarz a kiedy o bedzie mial chwile dla siebie. I tak moge wyliczac..Przy pierwszym dziecku przy kolkach spiewal mu godzinami, nosil,pierwsze go robil to wital sie z malym. A teraz jest kompletnie inaczej ![]() trele-pokaz fotke tych policzkow. Moj ma azs, na szczescie pod kontrola i zaczelo sie wlasnie od policzkow-przeszlo na brwi,skore za uszami, brode,na zgiecia kolan i rak. Moje dziecko wygladalo wtedy tragicznie.I nie byla to typowa skaza tylko na nabial ale reakcja na alergeny typu orzechy,mleko, ryby,pomidory,nawet na kurczaka w pierwszym okresie reagowal. Tak wygladal w wieku 6 tygodni a drugie zdjecie jest juz z okresu jak mial okolo roku i znow zareagowal na cos alergicznie.Ale zaczelo sie niewinnie, szorstkimi,suchymi polikami.Polecam ci krem dla atopikow lipikar albo xerialine.Na fotkach jest juz ostra faza.Suche poliki zaczely sie luszczyc i robily sie strupy. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-11-27 o 07:12 |
|
|
|
#3131 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dla mnie jedzenie by mogło nie istnieć :P
skrzydełka i piersi z kurczaka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() heja! wczoraj ta poszaleliśmy że wróciliśmy z wojaży do domu przed 22 Nelka dostała od znajomych komplet misiowy- rewelka ![]() zakupiłam kurtkę w końcu i dobrze że wczoraj tak przymroziło że szok o taką kupiłam http://www.topsecret.pl/plaszcz-dams...olor=KOLOR_127 granatowy, ładniejszy niż jest na zdjęciu ![]() no i też zakupiłąm na wypróbowanie pampersy z Tesco co pisała o nich acelinka albo niunia, nie pamiętam, ale jestem zawiedziona bo nie ma sówek na nich tylko serduszka ![]() dzisiaj przyjedzie pralka w końcu ![]() i zostałyśmy z Nelką same bo TŻ po 3 tygodniach wolnego wrócił do pracy mógłby jeszcze posiedzieć z nami
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||||
|
|
|
#3132 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam się z już nie tak bardzo rana
Powiem Wam, że każdy dzień to mnie bardziej załamuje i mam wrażenie, że wyklucie się Kubusia odwleka się cooooraz dalej Idziemy dzisiaj do ginki, może się czegoś dowiemy fajnego...ryba - za małego Filipka i siły dla rodziców! Biedne maleństwo..Cytat:
żeby się szybko rozkręciło!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia, De-
De- zrób mężowi porządną terapię wstrząsową!! co on sobie mysli! Maomami- jak mój sie przebudzi w łózeczku to smyram go po policzku włączam cichutko karuzelkę, daje smoka i ide sobie, a jak mu smok ypadnie to daje znów. Z tym że my tak robimy wieczorem, bo w dzień spanie ylko na dworze ![]() Dziękuję dziewczyny za kciuki, ja wiem że o takich rzeczach pisać nie powinnam, ale ich historia mna estrzasnela.. z ta dziewczyna 12lat chodzilam do klasy, miedzy nami bylo wciazy 10tyg roznicy ... Bardzo im współczuje, to co przeżywają jest straszne, a malego mogą widziec kilka minut dziennie... no straszne nie bede sie teraz na ten temapt wywodzić.. Ubrałam Kacpra w zaje.bisty zestaw. półśpiochy, body'eleganckie' i taki sweterek i co????????? porzygał. Ubrałam go w spodnie dresowe i bluze- porzygał. Ma na sobie teraz półśpiochy, body i ostatnią bluzę. Jak porzyga to idzie nago bo nie zrobiłam wczoraj prania [ zła matka jestem ] W ogóle w nocy zjadł tak malutko, o 21 tylko 50 a o 2- 40ml... teraz zjadł 100 rozregulowało mu sie cos ;d
|
#3134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry u nas noc jako tako minęła, mała jak zasnęła o tej 23:30 to wstała o 3:30 i przed 7, teraz jeszcze niby śpi ale strasznie się wierci, mruczy, stęka.
Najgorsze było wczoraj to że mąż o 19 pojechał na jakąś awarię i wrócił o 4:40 Kyte jak u Was nocka??? ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
A może Kacperek tak brudzi te ciuszki bo lubi się przebierać??? Może będzie jakimś modelem, albo projektantem??
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu jak go ubrali w rózowe ubranko- prawie codziennie! to za każdym razem albo je obsikał, ale ulał ;p ale ja chyba ladnie ubieram... no chyba ze ma inny styl niz ja
|
|
#3136 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej ho
Zbieram się na to szkolenie moje a później na KTG i wizytę, ciekawe co tam słychać u mojej szyjki. Może jeszcze na tą Ikeę się skuszę, zobaczymy. Jak się nic nie będzie działo to chyba jutro mężul pojedzie do stolycy auto służbowe wymienić...chociaż troszkę się boję bo mu ze 7h zejdzie napewno w te i spowrotem... a chyba bym się pochlastała gdyby nie zdąrzył być ze mną. Oooo Captiva Mohican super! Długo będziecie na niego czekać?Cytat:
![]() Dużo u dzieciaczków wysypek i problemów skórnych... już się boję na samą myśl. Mam nadzieję, że u Majeczki to nic poważnego. Cytat:
biedny dzieciaczek i biedni rodzice, oby skończyło się jak najlepiej.Cytat:
Mam nadzieję, że prędko wrócisz ![]() Właściwie to mi już wszystko jedno za wcześnie się zaczęłam nastawiać na ten poród i teraz już ześwirowałam totalnie :PCytat:
może się rozkręciCytat:
A Twojego męża jakbym spotkała to bym mu tak nagadała, że by wreszcie dotarło. Mogę się nawet po niemiecku nauczyć byle zrozumiał. A póki co to ma ode mnie wirtualnego meeega kopa w cztery litery Straszliwie mi przykro, że się tak zachowuje, wspólczuję Ci bardzo mocno.Nie zostawiaj nas plisss ![]() Tyle osób już się nie odzywa ![]() Cytat:
Ale Cię tesco zrobiło w bambuko z tymi pieluchami, ja rozumiem, że kogoś można zawieść, ale CIEBIE - SÓWKOWĄ KRÓLOWĄ??? ![]() Ciekawe jak Wam minie pierwszy dzionek bez męża. Zastanawiam się co u Angie, Magalskiej, Peppermint - odezwijcie się mamusie!!!!!
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze szpitala
Chcialam sie pochwalic, ze 26.11 o godz 2:35 urodzila sie mala Wiktoria waga 3360, 56cm - cala i zdrowa Niestety po 12godz rodzenia Wiktoria urodzila sie poprzez CC. Porodu niestety milo nie wspominam, ale ciesze sie ze mam to za soba. Mala ladnie je z piersi, jest mega spokojna i prze slodzinka mala
|
|
|
|
#3138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!!! I nie taka znowu mała Wiktoria
|
|
#3139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje Issia! Dla Ciebie i malutkiej! Dzielna byłaś
Brawo!
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Witam się z rana z kawką w dniu mojego terminu. Nic się na dziś nie zapowiada więc umówiłam się z koleżanką na lumpkowe łowy po południu. |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia ogarnij sobie wszystko i wracaj do nas ![]() De Ty nie uciekaj, choć rozumiem, że Ci przykro. Boję się, że mój też tylko przy pierwszym dziecku będzie taki tatuś. Ryba trzymam kciuki za Filipka. I na koniec dzień dobry wszystkim Moje malenstwo spało dzisiaj po 3 i pół godziny. Tak mi się podoba. Wyspałam się i nie mam wyrzutów sumienia, że za długo mały nie jadł. Niech tak zostanie już ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3143 |
|
Wtajemniczenie
|
issia gratki
![]() ktosiula a ja nadal w dwupaku...wczoraj mialam do 1 w nocy skurcze nieregularne i na tym sie skonczylo...nie mam juz sil
|
#3144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba że będzie mocno zimno zimą to zrobimy prowizorkę ![]() Cytat:
![]() też jestem ciekawa jak nam będzie bez TŻ już pare razy zostawałyśmy same na cały dzień jak TŻ na urlopie jeszcze był zaraz zrobię fotkę misiowego kompletu ![]() Cytat:
ale pospałam z małą nie dawno się obudziłam muszę zadzwonić do położnej czy jest dzisiaj w przychodni i trzeba podjechać żeby wypełniła mi zaświadczenie do becikowego
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziś urodzę. Ale chyba dostane oksy bo skurczy nie mam. Rozwarcie na trzy,cztery cm. Chciałam jechać do domu ale mnie puścił. Siedzę na sali i dziewczyna ma gości. Maz pojechał do domu coś zjeść.
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki zeby szybciutko poszło po oksy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3148 |
|
Rozeznanie
|
Popołudniu powinno być po wszystkim. Tak powiedział lekarz. Mnie na razie nic nie boli. Pojawiają się jakieś skurczyki, ale znosne. Gorąco jest strasznie. Tylko boje się, ze im się zesuram.
|
#3149 |
|
Wtajemniczenie
|
Asist mocne kciuki
Issia wielkie gratulacje Dzidzia, De wracajcie do nas szybko Lusesita ładny brzuś Nasturcja u nas Hania też zakochana w bujaczku, a raczej wibracjach- myslicie, że jak śpi z nimi (bo jak tylko wyłącze po tym jak wydaje mi się, że twardo zasnie, to budzi się momentalnie), to nic?? Ryba kciuki za tego maluszka trzymam Nemosek kiedy ważyciue Tymka? |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to mam doła, że małego boli brzuszek pewnie przez coś co zżarłam i się męczy zastanawiam się nad karmieniem mm.... tak mi go szkoda
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

proszę.

Poszliśmy z mężem spać o 5.30 

ponarzekac musze 
dla fajnej położnej i za wypasioną furkę. Ale będziecie się wozić. 

Straszliwie mi przykro, że się tak zachowuje, wspólczuję Ci bardzo mocno.
już pare razy zostawałyśmy same na cały dzień jak TŻ na urlopie jeszcze był