Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 13:29   #3451
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

Mój lekarz powiedział że obowiązkowo musimy zrobić jeszcze raz bo w latach 80tych to różne rzeczy się w książeczkach pisało Mój wynik (chyba koszt 60-70zł) wpiął od razu w kartę ciąży bo powiedział że to super ważne)
u mnie to samo Zresztą okazało się, że faktycznie w książeczkę zdrowia miałam wpisaną złą grupę krwi

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
pewnie żadna nie poczuła bo delikatniutko was przeleciałam
mmm
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:31   #3452
teQiba
Moderator

Cytat:
czytam was i dyskusję na temat fotelików -
dziewczyny zdajecie sobie sprawę ile takie dzieciątko waży podczas stłuczki?
co by było jakby wam z rąk wypadło...
nie no. ja bym nie pomyslała NIGDY o przewozeniu dziecka na rękach/ w gondoli/rozku itp

obejrzyjcie kilka filmików na youtube jak wygląda z pozoru mała stłuczka, jak zachowują się foteliki, pasażerowie itd
Ale tu chyba nikt nie chce przewozic bez fotelika - skad ten pomysl?
Stary 2013-11-27, 13:32   #3453
Trisdom
Zadomowienie

[QUOTE=cayenneOna;43909143]
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dziewczyny z DE, które miały testy na glukoze naczczo (na czczo ? ). Jakie mialyscie wyniki, zwl po godzinie? Miałam na czczo 89, po godzinie 179, a po dwóch 119, diabetolog mówi, że co prawda jest to w górnych granicach, ale cukrzycy ciazowej nie mam, nie wiem co myśleć...

Słodkie mamy w PL- mialyscie robione badania po godzinie czy dwóch?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja nie wiem ile miała dokładnie. Na cczo z palca 72, wyniki z laboratorium mam ok, bo zadzwonili do mnie, a dokładnie będę wiedzieć na kolejnej wizycie.
A Ty nie masz cukrzycy Gratulacje

Mój telefon włączył sie jak go pan w serwisie nacisnął... Albo mam ciązowy mózg, albo mnie urządzenia elektroniczne nie lubią. W każdym razie działa, a ja sobie zrobiłam spory spacer w tą zimową pogodę.
Stary 2013-11-27, 13:42   #3454
cayenneOna
Zadomowienie

[QUOTE=Trisdom;43909802]
Cytat:

Ja nie wiem ile miała dokładnie. Na cczo z palca 72, wyniki z laboratorium mam ok, bo zadzwonili do mnie, a dokładnie będę wiedzieć na kolejnej wizycie.
A Ty nie masz cukrzycy Gratulacje

Mój telefon włączył sie jak go pan w serwisie nacisnął... Albo mam ciązowy mózg, albo mnie urządzenia elektroniczne nie lubią. W każdym razie działa, a ja sobie zrobiłam spory spacer w tą zimową pogodę.
A te 179 po godzinie nie są do d..?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:44   #3455
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Przy glukozie 75 g miałam po 1 h i po 2 h. Ty powtarzałaś glukozę, bo cos mi się tak kojarzy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:49   #3456
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ale mam dużo do odpisania

Ale dobrze mi się czytało, bo mam mandarynki pod ręką

W ogóle muszę wam się pochwalić jaka jestem wybitna - przypaliłam zupę To wszystko przez was, bo za długo czytałam wizaż... no nic będzie przypalona grochówka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
bylam u lekarza, zwolnienie dostalam na dwa tygodnie, pozniej proponowano mi pojsc do lekarza zakladowego i moze pracowac po 3 godziny dziennie

ale to bylo zanim zmierzono mi cisnienie i zbadano mocz, bo okazalo sie, ze mam wysokie cisnienie i bialko w moczu, czyli znowu zmierzam duzymi krokami ku gestozie ciazowej
wyslano mnie do szpitala, gdzie cisnienie ciut lepsze, ale wyniki krwi i moczu graniczne
jutro ide znowu do szpitala na badanie cisnienia krwi i moczu
w czwartek na badanie cisnienia, moczu i krwi, a potem ustala jak czesto musze chodzic do szpitala, o ile sie nie polozyc

mam nadzieje, ze chociaz donosze ta ciaze do 31 tygodnia jak ostatnio , bo wiem, ze w gestozie malo kiedy sie poprawia, najczesciej jest tylko gorzej

czas konczyc wyprawke

humoru nie mam wcale, rycze, smarkam
nie chce znowu przez to przechodzic, szczegolnie, ze mam czterolatka w domu

tylko mnie nie pocieszajce
O matko!! Urodziłaś w 31 tygodniu Ale szybko
Trzymam kciuki, żeby maluch siedział u ciebie jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Przyszłam szybciutko powiedzieć, że wizyta OK, Mały ma już 1 kg, stópka 5 palcowa 5cio centymetrowa
Ale masz wielkoluda
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Nie mam kontaktu z lekarzem, który wypisuje receptę. Dostaję telefon od GP, że szpital przysłał dla mnie receptę i po prostu jadę i odbieram. Nie mam jak zapytać nawet. To teraz.
A wcześniej w PL miałam za każdym razem robiony posiew i kilka razy USG, żeby wykluczyć jakieś mechaniczne uszkodzenia. Antybiotyki zgodne z antybiogramem działały, bakterie ginęły, ale po jakimś czasie wracały znów. USG nie wykryło nic poza pogrubionymi moczowodami - powód nieznany. Za każdym razem wracałam do punktu wyjścia i nie sądzę, żeby teraz było inaczej. Nie wiem, czy po prostu bezpieczniej nie jest dać sobie spokój. Na antybiotykach też nie mogę być cały czas. Wypisują mi tutaj za każdym razem penicylinę jako bezpieczną w ciąży. Wcześniej 3 dni kuracji - teraz 7 dni. Jak się nie uda, to nie wiem, co zrobię Tu nic osłonowo nawet nie przepisują. Trzeba we własnym zakresie się tym zająć... I tak sobie wcinam kulturalne jogurty Nie muszę mówić, co się dzieje po kilku dniach na antybiotyku bez ochrony dla tych "dobrych" bakterii?
Ja biorę antybiotyk od 12 tc i muszę brać do końca
Jak na razie nie jest tak źle, ale osłonówki to podstawa

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie W sumie udana pomimo obsuwy czasowej. Antybiotyki znowu dostałam, wyniki dobre. Mam podkręcić jedynie dawki magnezu i żelaza, ale lekarka mówi, że najwazniejsze, że się nie pogarsza anemia. Jedynie na USG wyszedł kłopot. Bo Mała ma za malutki brzuszek... O prawie półtora tygodnia od reszty pomiarów. Mam iść na USG za 3 tygodnie i będziemy sprawdzać. Lekarka mówi, żeby na razie się nie martwić, ale nie wiem, co o tym myśleć.
Pewnie ten malutki brzuszek wyszedł tylko w pomiarach. Przecież do tej pory wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Pierwsza

Ale pewnie jak tylko wezmę leki, zaraz będe odsypiać. Chciałam tylko sie pochwalić, ze wczoraj i do mnie przyszła grzechotka z FP oraz dla uczczenia półmetka ciąży kupiłam kocyk w Pepco
A ja myślałam, że twoja ciąża jest bardziej zaawansowana. Coś mi się pomyliło
Przez ciebie też chcę taki kocyk Piękny jest. Ile dałaś

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
Przyszłam na was nakrzyczeć, bo przez te wasze lumpkowe łowy i ja się skusiłam Tylko u mnie wcale nie tanio jakoś bardzo, bo wydałam aż 79 zł Ale za to malutka moja ma 4 pary spodni, sukienkę, polarek z kapturkiem i taką oto jak w załączniku kamizelkę
Byłam też przez was () w biedronce po czekoladę belgijską, nie było ale kupiłam cukierki krówkowe
za lumpka

A ja miałam nic nie kupować już Ale przy was się nie da, za bardzo wam zazdroszczę, że macie coś nowego

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzisiaj przyszła mi paczka z apteki gemini już mam coraz więcej rzeczy odhaczonych na liście wyprawkowej. Dodatkowo dali mi parę próbek w tym krem do twarzy dla kobiet 50+
Też chyba niedługo zacznę zapełniać sobie w niej koszyczek

za próbkę kremu

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja mam książeczkę z krwiodawstwa i lekarz mi powiedział, że w zupełności wystarczy Trzeba się pewnie orientować w swoim szpitalu najlepiej, czy wystarczy takie zaświadczenie jak masz, czy nie.

Ja też mam tą książeczkę I przynajmniej mam spokój z grupą krwi
A wiesz ile po ciąży można oddawać krew? Bo ja bym chciała zacząć regularnie oddawać - ah te czekolady

O fotelikach się nie wypowiadam, bo się nie znam i cieszę się, że już mam

Idę sobie zrobić kawę
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:49   #3457
ag9
Zadomowienie

[QUOTE=cayenneOna;43909993]
Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

norma do 180 więc się mieścisz

http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/...ienie-wynikow/
Stary 2013-11-27, 14:00   #3458
cayenneOna
Zadomowienie

[QUOTE=ag9;43910114]
Cytat:
Dzięki
Chociaż teraz oczywiście będę myślała o tych 2 punktach

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:05   #3459
vivien39
Rozeznanie

[QUOTE=cayenneOna;43909143]
Cytat:
Dziewczyny z DE, które miały testy na glukoze naczczo (na czczo ? ). Jakie mialyscie wyniki, zwl po godzinie? Miałam na czczo 89, po godzinie 179, a po dwóch 119, diabetolog mówi, że co prawda jest to w górnych granicach, ale cukrzycy ciazowej nie mam, nie wiem co myśleć...

ja miałam po 1h i po 2h

ja po dwóch godzinach miałam 174

mamusia marcowa 2014

Edytowane przez vivien39
Czas edycji: 2013-11-27 o 14:08
vivien39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:09   #3460
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam maxi cosi cabrio fix używany za 200 warto przejrzeć tablice i allegro
B.fajny

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez mialam w starych papierach wpisane, ale lekarz stwierdzil ze to nie wystarczy i dal mi skierowanie i teraz mam aktualne - lekarz nic u Ciebie na ten temat nie mowil?
Bo to chyba bardzo wazne jest - jak trafilam do szpitala to od razu po karcie ciazy wolali o potwierdzenie grupy krwi.
Pytał mnie właśnie czy mam. Jak już pisałam, znalazłam ale stare. Pokażę mu je przy kolejnej wizycie. Ale jak znam życie, będę musiała robić nowe .

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
virginia co do grupy krwi to jest tak, że oni muszą mieć potwierdzenie do szpitala, bo gdyby (odpukać) potrzebna byłaby dla Ciebie transfuzja to muszą wiedzieć jaką krew Ci podać. Ja niestety robiłam to badanie prywatnie, bo u ogólnego nie dostałam skierowania, bo ona nie mogła, a lekarz który mi to kazał zrobić też nie wypisał skierowania bo powiedział że mam iść do ogólnego. Badanie jest dość drogie bynajmniej w krk
Tego właśnie się obawiałam .

Na ciuchach nic nie znalazłam to sobie kupiłam na pocieszenie cienie za całe 5zł (w promocji oczywiście). Pochwalę się też, że zwolniłam ze 3-4 półki w mojej witrynie, będzie więcej miejsca na rzeczy maluszka .

Lecę przygotowywać się do zajęć
pa
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:17   #3461
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale tu chyba nikt nie chce przewozic bez fotelika - skad ten pomysl?
nie wiem sama, chyba stąd

Cytat:
no właśnie czy nie można dziecka przewieźć w rożku lub nosidełku? I wgl w takim foteliku to dziecko jest przecież w pozycji siedzącej - czy to na to nie za szybko? Ja też nie chcę kupować fotelika tylko na trochę. Ten, który znalazłaś fajnie wygląda i powinien posłużyć na dłużej.
no ale mam nadzieję że jednak każde dzieciątko będzie miało swój fotelik - ja nie zamierzam kupować 5* ani nawet 4*
ale też nie samego styropianu z marketu

wybór na rynku jest dość spory a te pierwsze foteliki i tak są najbezpieczniejsze ze wszytkich bo są montowane tyłem do kierunku jazdy
potem jak dziecko jezdzi przodem to już nie trudno o nadwyręzenie szyij/karku nawet przy zwykłym gwałtownym hamowaniu

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Karolcia ty jednak poczułaś?
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:24   #3462
Trisdom
Zadomowienie

[QUOTE=cayenneOna;43909993]
Cytat:

[QUOTE=cayenneOna;43910307]
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość

Dzięki
Chociaż teraz oczywiście będę myślała o tych 2 punktach

W ulotce z Accu Checka masz 3 normy: do 92 na czczo ( w warunkach opisnych w ulotce, czyli 12-16 godzin bez jedzenia), 180 po 1 godzinie i 153 po drugiej.

Nie martw sie na zapas, chociaż jak masz w rodzinie cukrzyce, to bym uważała na dietę i tak- ale myślę, że o tym wiesz
Stary 2013-11-27, 14:26   #3463
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
czytam was i dyskusję na temat fotelików -
dziewczyny zdajecie sobie sprawę ile takie dzieciątko waży podczas stłuczki?
co by było jakby wam z rąk wypadło...
nie no. ja bym nie pomyslała NIGDY o przewozeniu dziecka na rękach/ w gondoli/rozku itp

obejrzyjcie kilka filmików na youtube jak wygląda z pozoru mała stłuczka, jak zachowują się foteliki, pasażerowie itd
Ja tez nigdy nie pomyślałam, aby przewieść bez fotelika

Cytat:
I po raz kolejny sie z Toba zgadzam
Co wiecej - ostatnio w sklepie z wozkami, sprzedawca powiedzial mi ze te testy ADAC sa zwyczajnie przereklamowane, bo w Polsce homologacja gwarantuje bezpieczenstwo fotelika i zeby fotelik w ogole zostal dopuszczony do sprzedazy to musi przejsc pozytywnie crash-testy, a to ze ludzie zaczeli sobie szukac potwierdzenia w Niemieckich testach to zwykla nadgorliwosc... Nie wiem ile w tym prawdy, ale brzmi wiarygodnie.
Ja na pewno nie kupię fotelika za 100zł, bo się zwyczajnie boję, że nie wytrzyma nawet kilku miesięcy ale nie wiem czy będę sugerowała sie testami. Fotelik raczej kupię w jakimś sklepie stacjonarnym i na miejscu pomyślę jaki.

Cytat:
Mój co jakiś czas traci dźwięki, ale np za jeden-dwa dni odzyskuje i boję się go dać do serwisu, bo jak przyjdę, to pewnie będzie działał
Złośliwość rzeczy martwych...

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
W ogóle muszę wam się pochwalić jaka jestem wybitna - przypaliłam zupę To wszystko przez was, bo za długo czytałam wizaż... no nic będzie przypalona grochówka

A ja miałam nic nie kupować już Ale przy was się nie da, za bardzo wam zazdroszczę, że macie coś nowego

A wiesz ile po ciąży można oddawać krew? Bo ja bym chciała zacząć regularnie oddawać - ah te czekolady
Ja lubię smak spalenizny

Ja też myślę sobie, że jeszcze dwa wypady do lumpka i będę miała całą wyprawkę, ale jak się tak chwalić będziecie, to pewnie kupię więcej niż potrzeba

Nie wiem kiedy można oddać krew. Ja oddałam 3 razy w życiu, bo za trzecim razem zemdlałam (pierwszy raz w życiu poczułam jak to jest mdleć) i to na przystanku, godzinę po oddaniu na szczęście trafiłam na fajnych ludzi, bo się mną zainteresowali, zadzwonili po karetkę, Pani mnie cuciła i głaskała ale akurat padał deszcz i całe ciuchy miałam uwalone z błota. Od tamtej pory się zwyczajnie boję, ale korciło mnie nie raz by pójść

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Pochwalę się też, że zwolniłam ze 3-4 półki w mojej witrynie, będzie więcej miejsca na rzeczy maluszka .

pa
To teraz musisz je zapełnić

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:32   #3464
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Mój lekarz spisał z książeczki grupę na kartę ciąży. Chociaż książeczkę i tak będę miała na porodówce ze sobą, to nie wiem czy nie wystarczy tylko wpis lekarza jaką mam grupę.
wpis lekarza tak, ale na jakieś podstawie lekarz musi ją wpisać mi raz powiedzieli, jak pierwszy raz oddawalam krew właśnie, jaką grupę mam, ale papióra na to żadnego mnie jakoś wtedy temat papierologiczny nie zainteresował, potem już nie oddawałam krwi, bo zawsze coś (u nas można tylko od czasu do czasu, zazwyczaj w godzinach pracy itp.)
więc tak "na gębę" nie mógł mi nic nigdzie wpisać
żadnych innych książeczek nie mam
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:35   #3465
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
wpis lekarza tak, ale na jakieś podstawie lekarz musi ją wpisać mi raz powiedzieli, jak pierwszy raz oddawalam krew właśnie, jaką grupę mam, ale papióra na to żadnego mnie jakoś wtedy temat papierologiczny nie zainteresował, potem już nie oddawałam krwi, bo zawsze coś (u nas można tylko od czasu do czasu, zazwyczaj w godzinach pracy itp.)
więc tak "na gębę" nie mógł mi nic nigdzie wpisać
żadnych innych książeczek nie mam
No to w takim wypadku trzeba zrobić to badanie. Na szczęście ja nie muszę, bo podobno drogie

Stary 2013-11-27, 14:35   #3466
thidien
Rozeznanie

Cytat:
ostatnio w sklepie z wozkami, sprzedawca powiedzial mi ze te testy ADAC sa zwyczajnie przereklamowane, bo w Polsce homologacja gwarantuje bezpieczenstwo fotelika i zeby fotelik w ogole zostal dopuszczony do sprzedazy to musi przejsc pozytywnie crash-testy
na bezpiecznym maluchu pan mówił, że naklejkę z homologacją dostają nawet styropianowe foteliki, które się złożą w proch razem z bobasem

w ogóle to musze się pochwalić, że wstawiłam przed chwilą ciacho dla męża do piekarnika (z jabłkami, mi to raczej nie smakuje, ale co tam, niech się cieszy i jeszcze w foremce w kształcie serca :P )
wystraszyłam się, że jakieś gęste wyszło, ale dopiero doczytałam później, że takie właśnie wyjdzie w komentarzach do ciacha
mała prosta rzecz, a cieszy

za to się wkurzyłam na kurierkę z siódemki - padł mi telefon, to raz, a dwa, że wklepali zły adres (w ogóle to kojarzy się Wam z czymś Moniua? Bo podobno na takiej ulicy wg Siódemki mieszkam :P)
i się po ruszeniu sprawy przeze mnie i wysyłającego pani kirier pyta w mailu kto jej zapłaci za ponowne dostarczenie towaru (i to z najbliższego mi punktu, na szczęście nie została paczka odesłana na drugi koniec Polski jeszcze)

nie omieszkałam nadmienić, że niech płaci ten, kto się nie skontaktował z wysyłającycm (przecież mają jego dane, mogli dać jemu znać, a on by mi wysłał maila) z prośbą o nowy kontakt

no i łaskawie paczka będzie jutro
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-11-27 o 14:48
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:42   #3467
mara86
Raczkowanie

Hej!
W końcu mam kontakt ze światem, od 2 dni nie miałam internetu Nadrobiłam już Was, ale nie próżnowałyście
Gratuluje kolejnych udanych wizyt. Też w między czasie odwiedziłam SH parę ciekawych rzeczy wygrzebałam ozdjęciuje wieczorem i pokaże. Również dostałąm grzechotkę z FP tez tego lewka. Miłego popołudnia!!!
Stary 2013-11-27, 14:47   #3468
virginia
Zakorzenienie

Dziewczyny ja o ten fotelik tylko pytałam, nie pisałam, że jestem przeciwna czy coś, myślałam, że dziecko będzie w nim w pozycji siedzącej - stąd moje pytanie.
Ale rzeczywiście - co z tymi, którzy będą wracać ze szpitala autobusem/taksówką?
Ja samochodem mam jakieś 5 minut do szpitala a pytałam dlatego, że nikt z moich znajomych/rodziny, którzy tu mieszkają nie wspominali o foteliku. Moja mama też była zdziwiona, że koniecznie trzeba przewozić w foteliku.
W każdym bądź razie nie chciałam wywoływać żadnej burzy czy coś. Kto pyta nie błądzi (mam nadzieję).
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:49   #3469
justine_87
Raczkowanie

Dziś Wasza nowa lumpeksomaniaczka nie spała do 11:00 - o nie, nie... Pobudka o 8:00, bo dziś o 9:00 dostawa!!!

Byłam z siostrą w lumpku o 9:05 - a już kobietki miały peeeełne kosze, a ile ludzi krzątało się w poszukiwaniu kawałka szmaty, który w lumpku ma wartość trofeum

I powiem Wam, że nawet fajnie tak rano wstać (choć nie było łatwo!). Zrobiłam dwa prania, narobiłam kotletów mielonych chyba na trzy dni i jeszcze byłam u psiapsióły w pracy na herbatce!

Zaraz biorę się za nadrabianie

A to moje zdobycze (pajacyki i body w rzyczywistości mają fajniejsze kolorki) - wszystko jeszcze przed praniem i prasowaniem. W sumie za to co na zdjęciach zapłaciam ok. 45-50zł.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (52,4 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (66,4 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (68,0 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (63,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (76,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (51,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (53,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (79,9 KB, 29 załadowań)

Mikołaj jest już z nami!

Bloguję
justine_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:54   #3470
czbasia
Zakorzenienie

It is a girl!! Niby na 100% Wszystko ok, mała fikala, ładnie nóżki rozkładała no i pokazywała co tam ma, bezwstydnica
Ułożona główka do dołu była ale gin mówiła, ze jeszcze moze sie nie raz obrócić. Wszystkie wymiary w normie. Ale się cieszę
Obiecuję już nie panikować)
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:00   #3471
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja o ten fotelik tylko pytałam, nie pisałam, że jestem przeciwna czy coś, myślałam, że dziecko będzie w nim w pozycji siedzącej - stąd moje pytanie.
Ale rzeczywiście - co z tymi, którzy będą wracać ze szpitala autobusem/taksówką?
Ja samochodem mam jakieś 5 minut do szpitala a pytałam dlatego, że nikt z moich znajomych/rodziny, którzy tu mieszkają nie wspominali o foteliku. Moja mama też była zdziwiona, że koniecznie trzeba przewozić w foteliku.
W każdym bądź razie nie chciałam wywoływać żadnej burzy czy coś. Kto pyta nie błądzi (mam nadzieję).
Na pewno pozycja w foteliku nie jest najlepsza dla niemowlaka, tak jak w każdych bujaczkach, ale do przewiezienia w samochodzie, to myślę, że może być. No innego wyjścia w sumie nie ma
kiedys się nie wozilo dzieci w fotelikach dlatego dużo ludzi to dziwi niestety.

Jeszcze na temat fotelików. Co z tego, że kupię taki co jest najlepiej punktowany, jak będę tez korzystała z autobusów, a tam jest o wiele mniej bezpiecznie w wózku

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość

Dziś Wasza nowa lumpeksomaniaczka nie spała do 11:00 - o nie, nie... Pobudka o 8:00, bo dziś o 9:00 dostawa!!!

Byłam z siostrą w lumpku o 9:05 - a już kobietki miały peeeełne kosze, a ile ludzi krzątało się w poszukiwaniu kawałka szmaty, który w lumpku ma wartość trofeum

I powiem Wam, że nawet fajnie tak rano wstać (choć nie było łatwo!). Zrobiłam dwa prania, narobiłam kotletów mielonych chyba na trzy dni i jeszcze byłam u psiapsióły w pracy na herbatce!

Zaraz biorę się za nadrabianie

A to moje zdobycze (pajacyki i body w rzyczywistości mają fajniejsze kolorki) - wszystko jeszcze przed praniem i prasowaniem. W sumie za to co na zdjęciach zapłaciam ok. 45-50zł.
Super zakupy Ale własnie mam pytanie odnośnie tych pajaców co nie są rozpinane na całej długości. Jak się je dziecku zakłada ? Widziałam takich mnóstwo w lumpie, w fajnym stanie, ale nie brałam, bo się boję, że nie dam rady ubrać.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
It is a girl!! Niby na 100% Wszystko ok, mała fikala, ładnie nóżki rozkładała no i pokazywała co tam ma, bezwstydnica
Ułożona główka do dołu była ale gin mówiła, ze jeszcze moze sie nie raz obrócić. Wszystkie wymiary w normie. Ale się cieszę

Stary 2013-11-27, 15:01   #3472
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Pierwsza

Ale pewnie jak tylko wezmę leki, zaraz będe odsypiać. Chciałam tylko sie pochwalić, ze wczoraj i do mnie przyszła grzechotka z FP oraz dla uczczenia półmetka ciąży kupiłam kocyk w Pepco
No to chyba wszystkie dostaniemy. NAsze forumowe dzieciaczki będą się bawić takimi samymi grzechotkami Ja w końcu muszę się na jakieś zakupy wybrać bo nic kompletnie nie mam... Noo..poza tą grzechotką A kocyk śliczny
Stary 2013-11-27, 15:02   #3473
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
jaaaaa ta koszula jeansowa jest obłędna! tzn to body!

Cytat:
Gratulacje mamy kolejną dziewczynkę w wątku
Stary 2013-11-27, 15:02   #3474
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:

super łowy - brawo
te króliczki będą najlepszymi przytulankami synka!
czbasia gratuluję córy!!!!

wy tyle kupujecie - ja czekam na wyprzedaze sesese !!!!!

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2013-11-27 o 15:11
Stary 2013-11-27, 15:05   #3475
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
ide się umyć i znikam na kilka godzin bo nie zgadniecie gdzie idę
a) po mandarynki
b) do SH z maminką
c) po mandarynki i do SH

Uwielbiam testy!! Moja odpowiedz C,
Stary 2013-11-27, 15:08   #3476
side85
Zakorzenienie

Cytat:
Uwielbiam testy!! Moja odpowiedz C,
wygrałaś obrazek który właśnie mnie rozśmieszył do łez:

http://demotywatory.pl/4245932/Gdyby-Rysiek-zyl

gorąco polecam komentarze pod zdjęciem

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2013-11-27 o 15:09
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:13   #3477
Ela87
Zakorzenienie

A Ty jutro masz studniówkę ??

Stary 2013-11-27, 15:15   #3478
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
wygrałaś obrazek który właśnie mnie rozśmieszył do łez:

http://demotywatory.pl/4245932/Gdyby-Rysiek-zyl

gorąco polecam komentarze pod zdjęciem

o matko
Stary 2013-11-27, 15:18   #3479
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bejb200 Pokaż wiadomość
Czy można jeszcze gdzieś zamówić tą grzechotkę ? od niedawna pojawiłam się na tym wątku i widzę, że wiele można się od Was dowiedzieć! dzięki za to! przyznam się szczerze, że ja jeszcze nie mam nic kupionego;-(byłam na warsztatach Aktywna Mama, na których dostałam bardzo dużo próbek, ulotek oraz informacji o ciąży, maleństwie i opiece po narodzinach. Ale jeśli chodzi o jakieś ubranka to mam od koleżanek poodkładane, muszę je poprzeglądać i dopiero wtedy zrobić listę co dokupić.
Dziś mam wizytę u lekarza. Wyniki są ok, więc jestem dobrej myśli,mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Choć jestem już w 21 tyg i jeszcze nie czuję żadnych ruchów, zaczynam sie trochę martwić...
Jakis czas temu jak zarejestrowałaś sie na str fisher price rozdawali właśnie grzechotki. A dziś spr i nie ma tej info więc pewnie akcja sie zakończyła
Stary 2013-11-27, 15:19   #3480
side85
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty jutro masz studniówkę ??
a co...każdy powód dobry żeby zatańczyć i się napić

a tak serio to w sumie chyba nie, bo miałam termin cały czas na 8 marca ale ostatnio Piotruś był strasznie mały i lekarz przesunął mi na 15go. Więc na suwaczku zostało 8go (czyli jutro 100) ale nie wiem sama może mały nadrobi bo na pewno zapłodnienia nie był później...no chyba że spałam i mąż się obsłużył nie no żarcik...tak wg siatki centylowej to mały był na samym jej dole wg tego co wkleiłyście. Za godzinę go zobaczymy już siedzę i mi niedobrze, nawet obiadu nie zrobiłam dziś bo mnie mdli już z nerwów

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości