|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
![]() *** Dzisiaj małżowi facet wyszedł pod samochód, jak wracali z przedszkola, małż mówi, że aż ich zarzuciło, jak zahamował, no i walnął "☠☠☠☠a", a Kuba '"Dlaczego tak dziwnie powiedziałeś?", małż nie do końca się opanował i walnął "Bo mi ch** pod koła wlazł" , więc tylko czekać na efekty ![]() Edyta, jak tam prace z pokojem Tymka? Chciałabym zobaczyć
|
|
|
#3572 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No pewnie Ja też wiadomo I z historii też kiepsko, na szczęście nie pyta o to jeszcze ![]() Cytat:
Cytat:
Tymek już zna to pierwsze oraz "roz☠☠☠☠☠☠☠ić" "Roz☠☠☠☠☠☠☠ić" bardzo do gustu Mu z resztą przypadło i do wielu sytuacji jakoś pasuje, ostatnio twierdził, że nawet wodę w toalecie roz☠☠☠☠☠☠☠ił przy sikaniu Ciągle w głowie Z moim tempem, to podejrzewam, że możesz być pierwsza z tym pokojem
Edytowane przez morska Czas edycji: 2013-11-25 o 23:35 |
|||||
|
|
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej-no Kuba wymiata Ale ja chyba wiem, po kim On ma tę dociekliwość![]() p4w-a za co Cię krytykowali? *** Spałam od 21
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam nawet na chwilę w Gdyni na zakupach ciuchowych ![]() no dzieci powtarzają teraz jak papugi ![]() powtarzają nasze słowa, ale i opowiadają co się w domu dzieje - my poszlismy powiedziec w przedszkolu, ze T nie będzie, a Pani do nas " wiem, jedziecie do tych i do tych, w tym i w tym celu itd...wszystkie szczegóły nam powiedziała " ![]() Cytat:
------------ ale u nas zimno, nie chce się do pracy wychodzić
|
|
|
#3575 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet się nie obejrzysz, jak zacznie ![]() Przepraszam, ale Myślisz, że aż tak? Cytat:
![]() Ale Ci dobrze, ja zwykle myję po 19-ej włosy i muszę odsiedzieć 3 godziny. Cytat:
O tym opowiadaniu wszystkiego też już wiem i trochę mnie to przeraża ![]() U nas też okropnie, grad padał całą noc, słyszałam jak uderza, w ogóle się nie wyspałam ![]() *** Idziemy na 11.30 do nefrologa, trzymajcie kciuki
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-26 o 09:55 |
|||
|
|
|
#3576 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mi się śmiać chciało, a miałam udawać obojętną ![]() Tymek też tak robi, tzn, może nie użyć słowa od razu, człowiek myśli, że ufff, udało się, a za jakiś czas takie kwiatki wychodzą ![]() Bo ja, jeśli nie mam jakiejś konkretnej wizji, to tak mogę myśleć jeszcze długo
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej, trzymam kciuki
![]() Mnie czasami zdaryz sie przeklnac po polsku, ale nie przy dziecku. Mezowi wcale . Natomiast nasluchal sie na wsi u Dziadkow, bo tam czasami na ulicy k… uzywaja jak przecinkow. Wytlumaczylam mu jednak, ze to brzydkie slowo i nie mowi. Raz zdarzylo mi sie przeklnac w bardzo podobnej sytuacji do Miramejowego Meza i od razu uslyszalam glos z tylu samochodu, ze nie mozna tak mowic, bo to bardzo brzydko . Musialam przepraszac i sie kajac . Zreszta nawet jak jezdzac wsrod glupoli zdarzy mi sie powiedziec "Boze drogi", to juz jestem upominana, ze tak absolutnie nie wolno mowic i dlaczego. Wplyw szkoly.![]() Za niedlugo mam wizyte, tez trzymajcie kciuki
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to powiedz, Edyta, co byś zrobiła na moim miejscu? Zobaczymy, jak będzie u nas. A co wtedy mówisz Tymkowi? (jak się nie śmiejesz )No to niech Cię olśni jak najszybciej ![]() Cytat:
![]() ![]() *** U nefrologa obsuwa ponad godzinna Lekarka kazała zrobić USG w okolicach maja, potem przyjść na wizytę. Mówiła, że to z ostatniego opisu USG, to często jest taka "uroda".---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Jeszcze napiszę, że ludzie w kolejkach do lekarzy potrafią być okropni. Lekarka się spóźniła, więc bałagan, ale w kolejce była kobieta w zaawansowanej ciąży z 4-letnim synkiem. Więc powiedziałam, że pani jest w ciąży i powinna mieć pierwszeństwo. Nikt nie podjął tematu, a były tam kobiety z samymi małymi dziećmi, do 3-4 lat, przecież każda z nich nie aż tak dawno też była w ciąży. Przepuściłam tę ciężarną tylko ja. Rozmawiałam z nią w międzyczasie, w ogóle przyjechała z innego miasta, no i jej synek ma tylko jedną nerkę i to źle położoną I nic przez rok nie wiedzieli, USG w ciąży pokazywało 2 nerki, potem leżeli w szpitalu w ciągu tego roku z jakimś innym problemem przez dłuższy czas i też nie wykryli.
|
|
|
#3579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam choć już pewnie po wizycie ![]() EDIT: no właśnie doczytałam, ze masz spokój na pół roku ludzie nie są sobie życzliwi, niestety...
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2013-11-26 o 14:56 |
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3582 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. na jakim miejscu? Ciągłego kataru? Podajesz teraz jakiś steryd Kubie Zupełnie nic. Z resztą zawsze przytrzymuję sobie usta dłonią, żeby nie roześmiać się na głos Wiem, że gdybym tłumaczyła Tymkowi, że tak się nie powinno mówić, to używałby jeszcze częściej ![]() Wrócę do tego tematu po akwarium ![]() Cieszę się, że u nefrologa ok Co do kolejki, to cóż... Takie czasy, że jak już ktoś przepuści, to zapada w pamięć jako niezwykłe wydarzenie, przykre to....
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem zadowolona
Cytat:
Przygotowuję się na przyszłość ![]() Będę czekała ![]() , tak sobie dzisiaj pomyślałam, że potem się dziwić młodzieży w tramwaju, że ciężarnej miejsca nie ustąpią, ale skądś się taka postawa bierze.
|
|
|
#3584 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może akurat Kubie nie podpasują te odzywki ![]() A Ty masz już jakieś mebelki (oprócz łóżka) upatrzone? Czy już teraz ma kupione?
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam z Mackiem gwiazdy na suficie...
Maciek śpiewa .. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wierzysz w homeopatię bardziej niż w medycynę? W pamięć wody? Ja wiem, Edyta, dokładnie czytałam, że Ty, ale takie stwierdzenie przez Ciebie - kogoś, kogo dziecko ma katar raz w roku albo rzadziej i to trwający 3 dni, dla mnie - gdy moje dziecko katar trzyma i 2 miesiące w zasadzie ciągle i powoduje, że Kuba wręcz się dusi, że nie śpimy prawie w ogóle przez ten czas albo śpimy z dzieckiem na rękach, jest po prostu przykre. Przecież dobrze wiesz, że nie zaczęłam leczenia od sterydu. Ja też miałam wiele założeń, ale życie niestety zweryfikowało moje podejście w wielu kwestiach. Może, zobaczymy ![]() Nie, patrzę na STUVĘ z Ikei, tę bez tych dziur, ale nie jestem przekonana. Nie rozglądałam się za bardzo, więc nie wiem, gdzie jeszcze szukać.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-26 o 22:56 |
|
|
|
|
#3587 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niegłupie
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i odebrałam je osobiście, bo ja steryd podałam. I wiesz co? Wcale nie jestem pewna, że był niezbędny, po prostu nie widziałam już żadnej drogi, nic nie pomagało, ze zdesperowania dałam.Mnie Twoje słowa bardzo zdziwiły, właśnie dlatego, że Ty je napisałaś - że wiesz, że na pewno byś czegoś nie zrobiła - a przecież sama doświadczyłaś (choć nie w sytuacji zdrowotnej), że czasem nie ma dobrego wyboru, jest tylko zły i zły. Chciałabym zakończyć temat, miałaś mnie stopować i co? Sama nie wiem, bo chciałabym, żeby to był pokój (z niewielkimi zmianami w trakcie), powiedzmy na 10 lat, ale czy to możliwe? A jak duży jest Tymka pokój? A łóżeczko możesz przemalować ![]() ***
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-27 o 08:24 |
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
mialam pocytowac, ale skasowało mi sie wszystko i juz nie pamietam. cos mnie rozkłada, tak mnie wszystkie mięśnie bolą ze szok. ogolnie taka rozbita jestem, gardło boli. Mąż to samo. Oli już dobrze, chodzi do przedszkola, tylko trochę płacze rano czasami. Wiki ok, tylko ma katar. Wyszły górne jedynki i teraz trójki górne chyba będą wychodziły, tak wygląda. Myszka mi sie popsuła od laptopa, nie znosze korzystac z touchpada. znalazłam starą, przewodową, ale w niej przyciski tak cieżko działają, ze mnie aż palec boli jak naciskam np. lewy ![]() Zaraz poczytam co u Was jak mi Wiki pozwoli. |
|
|
|
#3590 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz noce przesypia bez kaszlu ,raczej problemem jest zatkany nos .Przez dzień kaszle sporadycznie,ale brzydko Katar ma już 5 tydzień,parę dni temu wydawało mi się,że już go nie ma-ale niestety jest ,tylko zalega gdzieś wyżej,jest gęsty tak że nawet jak coś zejdzie,to masakra jest z wytarciem nosa,bo ciągnie się i ciągnie Oczyszczamy nos Quixxem,no i rano psikam tym Faniposem i czekam.Raz miał katar ponad dwa miesiące,pamiętasz wtedy pisałam,że laryngolog przepisała nam tabletki z czystą efedryną i ja po konsultacji z naszą pediatrą nie podałam mu ich i ten kaszel,on nigdy nie miał takiego i tak długo nie kaszlał ![]() Mucosolvanu nie miałam,ja do tej pory tylko solą fizjologiczną inhalowałam,muszę jeszcze podpytać lekarkę w tej kwestii Super Cytat:
Tak było u mnie w Faniposem,bo co z tego,że to tylko katar - ale trwający ponad pięć tygodni,to chyba nie jest to stan normalny?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
angy tak jak pisałam inhalujemy się Tą donosową miałam kiedyś dawno dla D Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zauważyłam,że najbardziej kaszle jak wychodzi z ciepłego na zimne,albo z zimnego na ciepłe ![]() Cytat:
ten nasz ma niby działanie przeciwzapalne.Nie chciałabym podawać ani sterydu,ani antybiotyku,ale też nie mogę stać i bezsilnie się przyglądać,bo to tylko katar Zobaczę,co mam w aparacie Cytat:
![]() c.d.n ********* Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-11-27 o 08:42 |
||||||||||
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny moja mala znowu chetnie zostaje w przedszkolu A co do kacika przemyslen to akurat w grupie Werki jest stosowane z powodzeniem(jedynie Werka jest wyjatkiem), maja takich łobuziakow ze tylko siadanie na krzesełku przy stoliczku na nich dziala. Oczywiscie sa tez nagradzane wiec uwazam ze to dobra metoda. Z innej beczki.......spoźnia mi się @ juz 6 dzien, nie wiem co myslec bo naprawde naszze wspolzycie jest kiepskie znaczy tylko 1 raz bylo przytulanko w zeszlym miesiaciu i to z gumką, malz twierdzi ze wszystko "po" bylo ok. Moje samopoczucie typowo okresowe, cycki bolą , brzuch tez pobolewa a tu nic, moze stres? Chyba zrobie test jak noie dostane do konca tygodnia, nie planowalismy jeszcze dzidziusia, gdzies za rok moze....
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2013-11-27 o 08:52 |
|
|
|
#3592 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chyba niewielki, niecałe 9 m kw. Mignęło mi gdzieś w necie właśnie takie przemalowane
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ***
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, wszystko pamiętam, wszystko rozumiem, bo niestety znam to z osobistych doświadczeń ![]() Ile razy u nas tak było ![]() Dużo siły ![]() ![]() Z małżem robili wzorując się rysunkiem w książce ![]() Myślałam, że przy zmianach temperatury to nie jest nic takiego, ale nie wiem do końca. Cytat:
Oby było, jak chcesz ![]() Cytat:
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie, że pasują, wszystko zależy od dodatków
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Bo chciałabym zrobić w meblach i ścianach taką nietematyczną bazę i resztę właśnie uzupełnić dodatkami.
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-11-27 o 09:26 |
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mąż akurat często przeklina jak przez tel rozmawia mi się czasem wymknie ale to naprawdę rzadko bardzo Zuza męża słyszy ale nie powtarza, najwyżej powie że ale tatuś brzydko mówi, niegrzeczny jest prawda mamusiu? Cytat:
![]() a wiesz że jak się nie planuje to tak nalepiej i najłatwiej ![]() *** jescze w temacie mebelków chciałam swoje 3 gr wrzucic Zuza ma te mebelki z serii STUVA, białe, śliczne są MAckowi też myslałam o takich http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S09893944/ ale niepodoba mi się że ta 'baza' jest biała szarobrązowej chyba nie ma? i z drugiej strony takie same jak Zuzi kupić? chyba nie bardzo na szczeście mam jeszcze trochę czasu to polukam na wiosnę chciałam mu pokoik zrobic w pracy znów mam jazdy, znów ta sama koleżanka, jak sobie coś ubzdura to tyle, i oczywiście wszystko moja wina, i wogóle to wszyscy czekaja tylko na jej błąd żeby ja zwolnic i takie tam no i wiadomo atmosfera super....
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2013-11-27 o 16:58 |
||
|
|
|
#3599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co wyszło? ![]() Maju ![]() Żem się rozpisała
|
||
|
|
|
#3600 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem Ci,że z tym powtarzaniem to różnie jest Bartoszowi zdarzyło się parę razy powtórzyć,jak mieszkaliśmy jeszcze u Teściów i słyszał od Dziadka - i ja wbrew obiegowej opinii,żeby nie zwracać uwagi,że dziecko samo przestanie uwagę zwróciłam i tłumaczyłam,że tak jest nieładnie,że brzydko itd.Teraz choć czasem gdzieś usłyszy,to nie powtarza,czasem się podśmiechuje ale nie powtórzy Zazdroszczę ![]() Cytat:
Świat jest teraz okrutny,ludzie - znieczulica a wystarczyłaby odrobina zrozumienia,jakaś zwykła ludzka życzliwość ![]() Biedny chłopczyk i Ci Jego rodzice ![]() Cytat:
Cytat:
Żeby było po Waszej myśli Cytat:
Dzięki za wszystkie rady Cytat:
![]() ![]() Fajnie ![]() Podobno po infekcji,to całkiem normalne przy zmianie temperatury,w gruncie rzeczy jak był zdrowy,to nigdy tak nie miał.Mam nadzieję,że jak się doleczymy,to wszystko wróci do stanu pierwotnego Cytat:
****************** Dzisiaj miałam wizytację Teściów Teściu nie może przeboleć,że Bartosz nic nie tęskni ![]() Na 17 byłam w kościele z D.bo mieli spotkanie kandydatów do bierzmowania wraz z rodzicami - to nasze pierwsze,takie spotkanie odkąd się tutaj przeprowadziliśmy ) do Bartosza,bo nie chciałam Go ciągać do kościoła,jak nie jest jeszcze taki,jak powinien być ![]() U D.w szkole,robią sobie Mikołajki,wylosował dziewczynę i myślę co by tu kupić....? To chyba na tyle ![]() Dobranoc |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

, więc tylko czekać na efekty 

Lekarka kazała zrobić USG w okolicach maja, potem przyjść na wizytę. Mówiła, że to z ostatniego opisu USG, to często jest taka "uroda".
I nic przez rok nie wiedzieli, USG w ciąży pokazywało 2 nerki, potem leżeli w szpitalu w ciągu tego roku z jakimś innym problemem przez dłuższy czas i też nie wykryli.

Wiem, że gdybym tłumaczyła Tymkowi, że tak się nie powinno mówić, to używałby jeszcze częściej 

Tą donosową miałam kiedyś dawno dla D
ten nasz ma niby działanie przeciwzapalne.Nie chciałabym podawać ani sterydu,ani antybiotyku,ale też nie mogę stać i bezsilnie się przyglądać,bo to tylko katar