|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 812
|
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?
Cytat:
![]() Figo-fago Nigdy konkretnie nie wiedzia³am z jakimi cechami wi±¿e siê takie okre¶lenie![]() Bananalama pewnie pstryknê³aby jaki¶ limeryk okoliczno¶ciowy bo figo-fago brzmi inspiruj±co
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-27 o 01:05 |
|
|
|
|
|
#302 | ||
|
jestê wieszczê
Wiadomo¶ci: 12 581
|
Cytat:
![]() Mia³am w rodzinie "zdradzaczkê". Jej m±¿ siê za³ama³ okropnie, chcia³ siê zabiæ, bo ona by³a jego ca³ym ¿yciem. Tak ¿e ja nie zdradzê, bo widzia³am jak to "od kuchni" wygl±da dla kogo¶ bardzo zaanga¿owanego w zwi±zek. ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
Do³±cz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za ka¿dy zdobyty szczyt wp³acamy po 10 z³ na ukoñczenie budowy domu ca³odobowej opieki dla osób z niepe³nosprawno¶ci± intelektualn± Do³±cz do nas! *poniewa¿ jestem nieprzeciêtna, nie obchodz± mnie tzw. powinno¶ci przeciêtnej kobiety
|
||
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie to chyba zale¿y z jakiego miasta siê pochodzi, pamiêtam, ¿e jak przeprowadzi³am siê do Wawy i rzuca³am tekstami to nikt nie wiedzia³ do koñca o co mi chodzi a u nas na podlasiu by³y one w codziennym u¿ytku, z drugiej jednak strony ja musia³am przywykn±æ do ca³owania siê w policzek na powitanie :P
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak konkretnie to nie wiem..
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-27 o 01:21 |
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 289
|
Ja znam pojêcie figo-fago jako takiego cwaniaczka, kozaka ma¶laka, co to on nie jest
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
|
|
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u nas popularne by³o te¿ s³owo "lelak" [co¶ podobnego do debil] - zawsze jak o kim¶ tak mówi³am (jak by³am w LO) to nikt nie wiedzia³ o co mi chodzi :P
|
|
|
#309 |
|
Hrodebert
Wiadomo¶ci: 4 440
|
|
|
|
|
|
#310 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 603
|
Wiecie co , w³a¶nie kilka dni temu moja kolezanka dowiedzia³a siê ¿e jej facet j± zdradza³ z 5 ró¿nymi kobietami ,a nie wiadomo mo¿e i by³o ich wiêcej?.
Nawet podbija³ do jej najlepszej przyjació³ki która siê z nim umówi³a a potem da³a jej cynk , gdzie maj± sie spotkac. Posz³a ze swoimi przyjació³kami ,poniewa¿ postanowia mu w☠☠☠☠☠☠☠ic. A sama nie da³aby rady.Ca³± akcje nagra³a na telefon i wrzucia³a na fb, t³umacz±c ¿e ju¿ wszystkie laski w naszym mie¶cie bêd± wiedzia³y z jakim gnojem maj± do czynienia. Je¿eli bêdzie próbowa³ jak±¶ poderwac. Dziewczyny si³± wyci±gne³y go z samochodu a ona rzuci³a siê na niego z³apami. Nie¼le go zla³a, facet siê wyrwa³ i zamkn±³ w aucie. by³ przera¿ony. ![]() Lecia³y takie wyzwiska ¿e a¿ g³owa boli. Du¿o gorsze ni¿ `jeste¶ wyrachowany. ![]() I mimo to ¿e nie popieram przemocy i takiej agresji. W pe³ni jestem w stanie j± zrozumiec, ona wpad³a w jaki¶ sza³. Na jej miejscu te¿ wyd³uba³abym oczy temu gosciowi. Jakie by³u komentarze pod tym filmem? Wszystkie kobiety sk³ada³y jej gratulacje . ![]() Edytowane przez 20e6ad78eac783f5bf2c2aaa836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb026b9e Czas edycji: 2013-11-27 o 08:20 |
|
|
|
|
#311 | |
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
Cytat:
|
|
|
|
#312 | ||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 021
|
Cytat:
Kieruj siê swymi warto¶ciami, ³±cznie z dobrymi ¿yczeniami dla wszystkich nie¶wiêtych (oko za oko), ale pohamuj trochê klawiaturkê z wyzwiskami wobec innych u¿ytkowników, bo oprócz rzeczonych warto¶ci, warto te¿ mieæ choæ odrobinê kultury dyskusji, nawet wobec kogo¶, kogo nie szanujesz. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Ja zdradzi³am i zdradza³am przez te parê miesiêcy, a¿ potrafi³am odej¶æ. Na nikim w tym czasie nie ¿erowa³am, a pozbawiona warto¶ci siê nie czujê, choæ rozumiem, ¿e ty to widzisz inaczej. Mam to w nosie. Mnie zdrada wysz³a tylko na dobre, bo tkwi³abym w poprzednim zwi±zku przez zasiedzenie, a odej¶æ nie potrafi³am. Dopiero, gdy siê zakocha³am - rozstanie okaza³o siê do wykonania, choæ nie³atwe po 9 latach. Kochaniem i skarbem nie nazywali¶my siê wtedy ju¿ od paru dobrych lat... |
||
|
|
|
|
#313 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 917
|
Cytat:
Zachowa³aby¶ resztki honoru gdyby¶ po swoim wyskoku zerwa³a od razu, ale ty ¿erowa³a¶ dalej na uczuciach innego cz³owieka! A ty bêd±c z kim¶ dalej zdradza³a¶. Powstrzymam siê od pewnych epitetów, które by³yby stwierdzeniem faktu. |
|
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 164
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#315 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 3 232
|
Tre¶æ usuniêta
|
|
|
|
|
#316 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 237
|
Czasem mam fantazjê, ¿e robiê to z innym facetem, ale nigdy bym nie zdradzi³a swojego mê¿czyzny. Sama kiedy¶ zosta³am porzucona i wiem jak to jest czuæ siê kim¶ gorszym, bo ta druga osoba wybra³a inn±.
|
|
|
|
|
#317 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 315
|
Cytat:
I nie uwa¿am siebie teraz za gorsz± od innych, nawet jakby kto¶ napisa³ mi miliard synonimów do s³owa "puszczalska". Có¿, czasem trzeba byæ egoist± i my¶leæ o sobie, ale dziwiê siê, ¿e ludziom tak ³atwo przychodzi ocenianie innych. Tylu ¶wiêtych nagle na tym forum siê znalaz³o, olaboga. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-11-27 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#318 | ||
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 917
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2013-11-27 o 15:20 |
||
|
|
|
|
#319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prawda
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 119
|
Cytat:
Przed czym w³a¶ciwie ludzie trzês± portkami rozstaj±c siê, skoro od miesiêcy czy lat s± ze sob± z zasiedzenia? Dla mnie takie tchórzostwo jest du¿o gorsze ni¿ zdrada. "Ohh, nie potrafiê odej¶æ, odejdê, jak znajdê se nastêpnego, do tego czasu posiedzê tu, gdzie wygodnie". No okej, jak kto lubi
|
|
|
|
|
|
#321 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 588
|
Oto wasnie chodzi, ¿e trzeba mieæ klasê, aby zakoñczyæ zwi±zek, który uznaje siê za nieperspektywiczny. Co to ma byc za t³umaczenie, ¿e nie mog³a¶ odej¶æ? Przykuwa³ Ciebie kajdankami do kaloryfera, ¿e nie mog³as odej¶æ? Skoro mog³a¶ zdradziæ to równie dobrze mog³a¶ najpierw powiedzieæ sayonara partnerowi, a dopiero potem pchac siê do ³ó¿ka innemu. No, ale tak by³o wygodniej, bo gdyby z kochankiem nie wysz³o to dalej mia³aby¶ swoj± drug± "po³ówkê". Takie zachowanie jest ¿enuj±ce...
Ja siê zastanwiam co takimi lud¼i keruje, ¿e najpierw wejd± od po¶ciel innej osobie, a dopiero potem przypominaj± sobie, ¿e "w sumie przecie¿ kto¶ na mnie czeka...". Tosiê tyczy zarówno kbiet jak i mê¿czyzn- jesli czujesz, ¿e na partnerze przestaje zale¿eæ, je¶li widzisz, ¿e nowe osoby plci przeciwnej zaczyna siê obserwowac pod k±tem seksualnym i jesli czujesz, ¿e nie masz ¿adnch hamulców do flirtu to od razu zrywaj... Niestety jednak niektórzy nie maja pojêcia co oznacza termin "honor". Przykre, ¿e niektóre osoby musz± przez was cierpieæ. Kalincia- co to znaczy, ¿e nie ¿erowa³a¶? By³as w zwi±zku kiedy zdradz³a¶ partnera? By³a¶! ¯erowa³a¶ na jego uczuciach. Facet pewnie nie domysla³ siê z kim sie zadaje. Marnowa³a¶ mu zycie przez te pare miesiecy, a ty ¶miesz twierdzic, ¿e nie ¿erowa³a¶? Trudno by³o tobie odej¶c po 9 latach zwi±zku, ale i¶c do ³ózka z innymi ju¿ nie by³o takie cie¿kie? Jeste¶ ¿a³osna... |
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 119
|
Kolego, nie denerwuj siê tak, bo nie warto- kalincia nie od dzi¶ chwali siê na tym forum podobnymi ekscesami, i bardzo jej z tym dobrze. Có¿, inne warto¶ci, raczej to siê ju¿ nie zmieni, wiêc nie ma siê co ekscytowaæ
|
|
|
|
|
#323 | |||
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#324 |
|
Naczelna Nastolatka
Wiadomo¶ci: 25 768
|
mój alkoholik nie rozumia³, ¿e to koniec, pomimo, ¿e nie mieszkali¶my razem.
|
|
#325 |
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
"¿erowa³a¶ na jego uczuciach", "pewnie nie domy¶la³ siê z kim siê zadaje", "marnowa³a¶ mu ¿ycie" - ach jak górnolotnie, ciekawe ¿e nie zauwa¿ono s³ów Kalinci "jeste¶my w przyja¼ni", "kochaniem i skarbem nie nazywali¶my siê wtedy ju¿ od paru dobrych lat...".
|
|
|
#326 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 588
|
Honor to pojêcie szersze niz Tobie sie wydaje. Mozna odnosiæ do wielu kwestii, nawet do zdrady, która wcale nie jest czyms p³ytkim. Poczynañ honorowych równiez mozna doszukiwaæ siê w byciu szczerym wobec drugiego cz³owieka, a co za tym- przeciwstawnym, czyli niehonorowym jest ok³amywanie. Honor to nic innego jak postawa moralna, która ma naprawde baaardzo szeroki zakres i mozna do wielu czynno¶ci podpinac ten termin.
Co mysle o ludziach, którym zwisa to czy zdradzaja? Mysle, ¿e nie powinni bawic sie w zwi±zki monogamiczne. Jesli oboje partnerów akceptuje swoje zdrady to wtedy hulaj dusza, ale jak jest sie w zwi±zku z kims kto uwaza, ¿e intymne relacje przeznaczone sa tylko dla partnera to nie mam dobrej opinii o osobie zdradzajacej. Jest oszustem/oszustk±, który/a ma w g³ebokim powa¿aniu ma uczucie niby najblizszej osoby. Takie osoby to po prostu chwasty
|
|
|
|
|
#327 |
|
Naczelna Nastolatka
|
och ten biedny alkoholik, który nie chcia³ siê leczyæ a jednocze¶nie nie chcia³ siê rozstaæ i zrozumieæ, ¿e to koniec. jego biedne zranione uczucia, no mia³ ch³opak pecha, ¿e trafi³ na takiego chwasta jak ja.
|
|
#328 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#329 |
|
Naczelna Nastolatka
|
mo¿e to ironia z twojej strony Araksjel, ale trafi³e¶ w sedno. W³a¶nie moje dobro i moja równowaga psychiczna by³a wtedy dla mnie najwa¿niejsza.
|
|
#330 |
|
Hrodebert
|
Nie jak mi siê wydaje ,tylko jak jest szeroko pojête ...kapcie typu zdrada jest nic maj±ce z honorem dzia³anie.
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- To nie ironia . |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Nigdy konkretnie nie wiedzia³am z jakimi cechami wi±¿e siê takie okre¶lenie

Ale tak konkretnie to nie wiem..