|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie, że TŻ śmierdzi, tylko jego pachnidła ![]() Gdybym nie miała bakterii przez 9 miesięcy, to byłby życiowy rekord haha! |
||||
|
|
|
#3512 |
|
Moderator
|
No wiecie co? Mogliby sie troche postarac - skoro zamawiam rzeczy typowo dla ciezarnych/matek no to chyba logiczne ze menopauzy czy +50 nie mam
![]() To tak jak przy zamawianiu karmy dla kota, w gratisie daliby mi probke karmy dla rybek
|
|
|
|
#3513 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha, niee, karmy dla rybek nie dostałam co prawda, ale za to zooplus dołożył gryzak dla psa! Wiecie, takie świńskie ucho, czy coś. Zasmrodzili mi całą kociową paczkę!
Edytowane przez ladylazarusIE Czas edycji: 2013-11-27 o 16:59 |
|
|
|
|
#3514 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no super bardzo przemyślane gratisy dodają te firmy
|
|
|
|
|
#3517 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Slicznie - tez nad tym myslalam
|
|
|
|
|
#3518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no capi po prostu powiedzcie mi. Boli mnie podbrzusze... Mam uczucie takiego wędrującego skurczu, zaczyna się głównie na dole lub po bokach i sobie "łazi" zazwyczaj na górę. Nic dzisiaj nie robiłam specjalnego... głównie na wizażu i all czy to jest zaliczane jako normalne?
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
no a ja leżę i nic nie robię. teściowa mnie wnerwiła z rana że szok, brzuch mnie trochę rozbolał i położyłam się. Potem przyjechał koleś z taką sofą do pokoju (zdjęcia niestety nie dodam bo nie mam czym aktualnie zrobić) no i wniósł tą sofę do domu ale po chodach już mu się nie chciało i zostawiła na korytarzu na dole. No i mnie taka nerwa wzięła że szok. Teściu wnosił z teściową (ale nie chciałam aby ona dźwigała więc zaczęłam dzwonić po brata) ale ona się uniosła i wniesła. rano przesadziła z komentarzami na mój temat i taką awanturę zrobiłam że może się nie oddzywać do świąt, albo i dłużej. Nie wyobrażam sobie wigilii i łamania opłatkiem
foteliki mam, tż kupił jak się mała urodziła, wszedł do takiego mega sklepu z fotelikami i tam kupił dzień przed wyjściem ze szpitala. Całe szczęście fan pierwszy fotelik jest pomarańczowo szary, śliczny, a nie różowy tak jak wszystko inne co kupił beze mnie. ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- monka321 ja ci nie pomogę, może to macica przygotowuje sie do porodu. Nie wiem. Poczekaj zaraz ci pewnie dziewczyny więcej napiszą. Leż i się nie denerwuj |
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To Ja też mam pytanie. Dziewczyny zrobiła mi się afta czy któraś wie czy mogę w ciąży używać dezaftanu? |
|
|
|
|
#3521 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Moja mała ma sesje popołudniowej czkawki. Szaleje dzisiaj jak pijany zając.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale o otulaczach w sensie pieluch wielorazówek czy w sensie zawijania dziecka?
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Castia cieszę się, że wszystko dobrze
Kate ja też dostałam z apteki gemini eucerin na zmarszczki ![]() Justine ale się obłowiłaś ![]() Czbasia gratuluję córci ![]() Koniec nadrabiania za mało śpię ostatnio i nie moge rano wstać do pracy
|
#3524 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Aha, doczytałam, więc chodzi o zawijanie. Ale przeciez zawija się noworodka, starsze dziecko musi miec większa swobodę. Generalnie codzi o zawijanie, żeby było tak ściśniete jak w brzuchu mamy i czuło się bezpiecznie. A druga sprawa, to na filmie jest pokazane, że to raczki są jakby ścisniete, nóżki swobodniejsze Fizjoterapeuci odradzaja tez chodzik z tych względów. A mój synio chodził w chodziku Tyle miałam spokoju w domu, bo po dworze trzeba było za rączki prowadzać. Jakoś nic mu nie jest, ma dobra postawe, dobrze stawia stopy. Mysle, że generalnie ze wszystkim nie mozna przesadzać, a chodzik czy otulacz stosowany w rozsądnie krzywdy nie zrobi![]() Dziewczyny zapraszam na zupę. Nagotowoałm cały gar, spontanicznie wrzucałam co w lodowce było, taka zupa śmietnik, a wyszła pyszna Nawet dziecku mojemu smakowała, gdzie on lubi tylko ogórkową i grzybową
Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-11-27 o 18:20 |
||
|
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Oj zdarzają im się wpadki, zdarzają... najczęściej obsuwa z terminami. Ostatnio czekałam ponad 14 dni na paczkę ze żwirkiem... aż mi kocioł narobił do brodzika, bo on bentonitu zastępczego nie uważa oczywiście
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
czyli wszystko w porządku z tym zawijaniem wg Ciebie?
|
|
|
|
#3527 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
I mi się taki twardy brzuch robi na chwilę. Kie licho?
|
||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
Szaleństwo!!
Jedna lepsza od drugiej![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- No to u mnie proszę o dopisanie imienia Monika
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje że to dlatego że się zachłysnęłaś
bo ja swojego tz nie mam tu zamiaru oczerniać ani mu ubliżać że się myć nie umie, to zapach jego mazideł tak na mnie działa
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Moderator
|
A czemu nie?
Ja tam i sobie cos kupie jesli akurat mi wpadnie w oko... Cytat:
![]() Cytat:
Moj w betonit laduje
|
||
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja nie umiem szukać
i się zraziłam już kilka razy... Poza tym pamiętam jak kiedyś u mnie w domu był szał na ciuchy i widziałam jak się zmienia styl mojej siostry z normalnego na taki lumpowy... No ja to tak widziałam, ale to też było dawno temu. Może kiedyś się skuszę i popatrzę za czymś dla siebie
|
|
|
|
#3532 | |||
|
Raczkowanie
|
Tequillla, dzięki za fachową informację o "dietach dla matek karmiących"
Pocieszyłaś mnie ![]() mariolasl, ojej, aż zrknęłam, co to jest ta gestoza, a to stan przedrzucawkowy..... Trzymam kciuki, żeby to nie było to!!!Cytat:
![]() elunka88, cały kilogram szczęścia ![]() I brawa za wszystkie udane wizyty BeautifulLie, gratuluję zakupu wózka Moim też Cytat:
, ale droga jak na lumpeksowe standardymagduś2, super ten Twój fotelik - jak nowy! Ela87, takie pajacyki , które nie rozpinają sie w całości wymagają więcej zręczności u rodziców noworodka, ale mam nadzieję, że sobie poradzimy castia, ciekawe, jaka byłaby reakcja pierworódek na widok takiego noworodka - sama jestem ciekawa, czy miałabym odwagę wziąć na ręce taką kruszynkę Ale jak mus to mus - i chyba ze swoim dzieciem jest też zupełnie inaczej ![]() bebe97, oczywiście, że synuś wdał się w mamusię I btw, śliczny kocyk z Pepco - moja sis kupiła taki, ale rok temu i po ekstremalnym używaniu wygląda zupełnie jak nowyCytat:
Obserwuję aukcję na all i poszukuję fotelika właśnie Maxi Cosi Pebble lub Cabrio Fix, ale znalazłam też używany fotelik Romera... Boję się kupować używany fotelik, ale ceny nowych są niestety porażające
|
|||
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
Oskar - super!
![]() Zanim dokończyłam Was czytać i pisać posta... kupiłam fotelik: http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...745646605.html Jestem gorszym przekrętem niż przed ciążą
|
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!
|
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to samo o swoim pisałam wyżej.teQiba, taaak, jeden to burżuj. Kuwetka musi być czyściutka i pachnąca, bo inaczej szoruje do brodzika... Drugiemu wszystko jedno w co ładuje. To nam jest głownie wygodniej z silikonowym, bo oba mają długie futro i wszelkie ekologiczne, drewnopochodne, wiórkowe, trocinowe i inne takie, roznoszą na tyłkach po całym domu potem. Bebe97, w Irlandii obecnie modne jest karmienie na zawołanie i latanie do dziecka za każdym zakwileniem. Można spotkać porady, żeby spać z maluchem, żeby czasem za długo na cyca nie czekał. Popularne są nawet łóżeczka z klapką - jedna strona łóżeczka się w połowie otwiera - nie wiem, jak to wytłumaczyć dobrze. Przystawia się łóżeczko dziecinne do łóżka dorosłych i jeden z boczków ma w połowie zawiasy i się otwiera - nie trzeba wstawać do małego i w rezultacie szybciej można zareagować... Bo inaczej dziecię się nabawi kłopotów z socjalizacją, zaufaniem do rodziców i w ogóle rysa na berecie na końca życia. |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Albo tylko Biały Jeleń.No właśnie mi np. nigdy nic w oko nie wpada ALe może nie mam doświadczenia
|
|
#3540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do nie mycia - biały jeleń też śmierdzi proponuję wietrzyć... :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

jak zaczniesz mieć problem tak jak ja, żeby założyć skarpetki
Więc perfumy stoją i się kurzą.

nie no super bardzo przemyślane gratisy dodają te firmy
Slicznie - tez nad tym myslalam 

te nóżki to nie są tam chyba bardzo ściśnięte... już prędzej barkowych jak widzę na zdjęciach.. cholera by widziała
bo ja swojego tz nie mam tu zamiaru oczerniać ani mu ubliżać że się myć nie umie, to zapach jego mazideł tak na mnie działa 

ALe może nie mam doświadczenia