Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 14:23   #1531
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Pamietacie te bajkowe bluzy, które zamówiłam?Idą z Chin...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:38   #1532
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no u nas podane było konto więc tam przyjdą pieniądze, tak rozumuję. Ale tak czy tak tż pójdzie tam to sprawdzić i zapytać co jest.

ubrałam raz ten kombinezon i tam gdzie powinny być kolanka to Ola ma koniec stópek no także jeszcze trochę poczekamy z zakładaniem go
dostałam teraz taki cieplejszy trochę 0-3 ale też się w nim topi :/ a ma 60cm wczoraj ją mierzyłam. Ale jest mniejszy niż ten 5-10-15 więc narazie będzie bo welurowy już taki na styk jest i nie chcę go zakładać.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

muszę pochwalić moją córeczkę od samego rana było mi jej szkoda że dzisiaj kolejne szczepienie i taka mi się smutna wydawała ale to może ja sobie wkręcałam ;p i mówiłam do niej że musisz być dzielna itd i zaraz dodawałam, oby i mama była dzielna
i na szczepieniu Ola była mega dzielna, zapłakała przy wkłuciach tylko a jak już pielęgniarka odeszła i do niej mówiłam i tuliłam to się zaczęła uśmiechać do mnie i za chwilę już gaworzyła przy ubieraniu też mój aniołeczek kochany

ale teraz wydaje mi się że śni jej się to, bo dwa razy już obudziła się z okropnym wrzaskiem, takim biednym, podchodzę, głaszczę i śpi dalej biedactwo moje.
brawo dla dzielnej Oli
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
myślałam, ze tylko ja tak mam.

mam dzisiaj dosc młodego....

od 7 rano płacze non top, oprócz kiedy jest na rękach, nic go nie boli, nie ma temperatury, spac nie chce...a mi łeb pęka.
.łacze sie w bolu
juz mi sił i cierpliwości zabrakło, nic mu nie pomagało więc położyłam go w końcu w łóżeczku i w asyście jego płaczu umyłam dla relaksu naczynia, bo nie potrafiłam sie uspokoić

chyba umówie sie z młodym do pediatry, martwią mnie te jego bole brzuszka, nerwowosc i problemy skorne

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:42   #1533
badzia987
Wtajemniczenie

Witam

Trzymam kciukasy za becikowe Ja swoje będę załatwiać na wiosnę bo teraz Mała się nie ogarnia żeby jakoś z nią wyjść.
Jeszcze nie dostałam macierzyńskiego ;(...

marysiu- a czemu tak późno ta sesja? Takie są odległe terminy?

Ms Lullaby- na pewno dobrze jest Twojej dzidzi z Tobą Nie dołuj się. Ja często jestem u lekarza bo długo byłyśmy w szpitalu i muszą być częste kontrole stąd te ważenia.

Ja z kolei jestem dziwna bo tylko raz mi się zdarzyło płakać gdy Gosia płakała, a tak jak ma swój kilkugodzinny ryk kolkowy to jestem bardzo spokojna i wiem, że muszę to przeżyć... nawet nie robi to na mnie wrażenia. A wczorajsze kłucia szczepionkowe to pikuś w porównaniu ze zmianą wenflonu.

A propo spania - ponieważ moja Gosia wcale praktycznie nie śpi to razem się dzielimy moim łóżkiem . Jej łóżeczko nie jest jeszcze wcale rozłożone.

Mój Tż też zmęczony....Wczoraj raptem 20 min. pobawił się z Małą. I cały czas do mnie żebym się nią zajęła bo on chce w necie coś zobaczyć. Nieważne, że ja od rana muszę ją jakoś zainteresować i mam już problem o czym jeszcze jej poopowiadać- najważniejsze żeby Jegomość odpoczął po pracy ...i wyspał się na następny dzień.
znalazł sobie wymówkę że po pracy idzie spać bo jak Gosia będzie miała wieczorem kolkę to on będzie miał więcej siły na jej uspokajanie/noszenie. Ale Gosia (odpukać) od czwartku nie miała kolki więc Jegomość ma klawe życie. Jeszcze jakieś zlecenie chce spbie wziąć do domu- chyba po to żeby mieć następną wymówkę.

Dzisiaj rano znów zielone kupsko...

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:49   #1534
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
no to poczekasz z miesiac ja tak mialam z butami

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:55   #1535
butterfly20
Zakorzenienie

Larysko brawa dla Oli Nas czeka to jutro, masakra...

Karolson też mamy ten kombinezon a co tam, Tuśka będzie wyglądała jak chłopak Jaki to masz rozmiar?

Aaa w ogóle ostatnio ciągle myślałam nad wyciągnięciem tej wkładki niemowlęcej, bo w kombinezonie to mi się już w ogóle ciasno wydawało.Ale wszyyyyscy mówią,że wyciągać jak dziecko dobrze i stabilnie trzyma główkę, a ja uważam,że u nas jeszcze za wcześnie

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:58   #1536
Makrela w kapeluszu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wiecie, czytam tak o tym wszystkim i się trochę martwię. Albo nie umiem dbać o moje dziecko albo nie wiem. Nie robiłam żadnego usg bioderek, ważony jest tylko raz w miesiącu jak są szczepienia, nie waże go w domu bo nie mam wagi dla niemowląt, nie używam kołderek ani śpiworków na spacery tylko sam kocyk, we wrześniu gdy nie było wiatru na dworze był bez czapki, w domu ma czasem tylko body z długim i skarpetki bo mamy zawsze koło 22stopni. Zawsze myślałam że jestem przewrażliwiona na punkcie mojego synka ale porównując się do was to ja chyba o niego nie dbam. Mimo iż do tej pory nawet kataru nie miał (dzięki Bogu). Ech nie wiem
a
pewnie i tak na tle przeciętnej angielskiej matki wyglądasz na przerwazliwoną i troskliwą.. one nawet przy zimnym wietrze (gdy ja noszę czapkę) mają malutkie dzieciaczki bez czapek, a i gołe stopki nieraz mozna zobaczyc.. masakra.
ja Hani na pewno nie przegrzewam- w domu utrzymuje tempreturę 19-21st, ma body, spioszki i lezy przykryta cienkim kocykiem mam nadz ze to ok. wyglada na zadowoloną

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
W ogóle to się nie wyspałam...nie przez moje dziecko. O 1 w nocy obudziło mnie takie szuranie. Bez kitu, coś nam biegało po dachu i po strychu, tuż nad głowami. Podejrzewam,że to kuny ale i tak creepy uczucie...
w moim rodzinnym domu były (chyba dalej są ) kuny. grasują nocami, spac nie pozwalają a gości potrafiły wystraszyc na maxa

Haneczka 22/08
Makrela w kapeluszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:59   #1537
policzanka
Wtajemniczenie

Larysko brawo dla Oli!!
Papuzko a przez jaka strone zamawiałas buty?zadowolona z nich byłas?
maharet koniecznie pochwal sie nimi jak przyjdą!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:13   #1538
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

Karolson też mamy ten kombinezon a co tam, Tuśka będzie wyglądała jak chłopak Jaki to masz rozmiar?

Aaa w ogóle ostatnio ciągle myślałam nad wyciągnięciem tej wkładki niemowlęcej, bo w kombinezonie to mi się już w ogóle ciasno wydawało.Ale wszyyyyscy mówią,że wyciągać jak dziecko dobrze i stabilnie trzyma główkę, a ja uważam,że u nas jeszcze za wcześnie
no my wkładkę mamy wyciągnięta, bo w kombinezonie młody w nią nie wchodził. i jak zapinałam pasy, to miał ją bardzo przygiątą.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:14   #1539
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam, ze tylko ja tak mam.
Ja też uwielbiam spać z Encią
I też dziś cały czas rączki

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:19   #1540
kama1987
Rozeznanie

dopiero teraz mam chwilę od rana na wizaz

Cytat:
a dostałaś jakieś potwierdzenie, czy decyzję jak tu dziewczyny niektóre pisały że dostawały? bo ja nie, jutro chyba przy okazji szczepienia i tam zajrzymy bo to obok

lecę spać bo Ola o 23;00 usnęła sama przy karuzelce a pewnie koło pierwszej zacznie stękać o przewrócenie na brzuszek

Cytat:
a my jeszcze nie mamy becikowego :/ a skladane jakoś w przed połową października :/ czy to aż tak długo trwa? chyba trzeba będzie się tam przejść zapytać.
jak składałaś po 10.10 to kasę dostanie do końca listopada. My decyzję dostaliśmy ok. tygodnia po przelaniu becikowego, i pisało że możemy się odwołać i termin do końca października, a decyzja przyszła na początku listopada

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Ja po prośbie (czyli w zasadzie jak zawsze )
za 2 godziny mam egzamin na prawko i proszę Was baaardzo o kciuki

Cytat:
Ja też,ale kto sie zajmie dziećmi jak bede pijana...Musze sie z tż dogadać co do świąt, jednego dnia pije on, drugiego ja.

oo też się tak muszę z moim ugadać tylko ja pewnie wypiję niewielkie ilości, bo jak ostatnio na urodzinach Mamy wypiłam pół lampki wina to miałam już fajnie i mój TZ mówił że taka ekonomiczna się zrobiłam

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
a o co chodzi z tv bo moja mala tez jest zainteresowana tv;/
chyba o to, że za dużo bodźców, i że dziecko 2-3 miesięczne nie widzi dokładnie co tam jest

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Tez mam od tego sprzedawcy i wszystko ok.

Bylismy u rehabilitanta z paluszkiem zrobili rentgen i mamy isc do ortopedy.
Dziecko usnelo mi o 10.30 w aucie o 11.30 bylismy w domu ( zalatwilam do konca becikowe - jutro ma byc kasa - sklsdalam 11.10 i gdybym dzis niedoniosla i wyjasnila roznic w pit 11 i pit 37 to kasa byla dopieto na koniec grudnia. Pani czekala do wczoraj zebt mnie poinformowac prawie 50 dni ze sie niezgadza chyba celowo zebym niedoniosla i dostala kase w grudniu ?!) No i od 11.30 siedze z dzieckiem a aucie bo spi a niechce go rozbudzac biorac do domu i rozbierajac a naspacer w nosidle zimno. Pobawilam sie pilka z psem, pozamiatalam podworko, przejrzalam neta w komorce i sie nudze- spi 3 h w aucie przy lekko uchylonych przednich drzwiach buahaha
zabrałam go do domu
ja w nosidle dalej na spacery chodzę, tylko trochę cieplej ubieram.
I moja w aucie też usypia, ale ja ją biorę do domu i sobie śpi w foteliku dalej, tylko ją rozpinam i ściągam czapkę

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Jak Wam dzieci zasypiaja w lezaczku w ciagu dnia to przekladacie do lozeczka czy zostawiacie? Moj Julek teraz spal az 2 godziny i boje sie ze dla kregoslupa zle... Mamy lezaczek tiny love rozkladany bardziej na lezaco ale calkiem na plasko sie nie da..
Moja śpi tam, gdzie akurat zaśnie, teraz śpi na kanapie obok mnie
Ale jak mam coś do zrobienia czy posprzątania to ją przekładam do łóżeczka.
Wieczorem staram się ją w łóżeczku usypiać, a potem przekładam do nas do łóżka jak już idziemy spać

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
tez mam ta faze i zaluje że nie kreciłam filmików na początku
ja właśnie też mam chyba tylko 1 jak była taka malutka, pocieszam się tym, że ma dużo zdjęć

Cytat:

My wyciągnęliśmy ponad miesiąc temu, małej już niebardzo wygodnie było z nią
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:30   #1541
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
W ogóle to mam rozkminę. Jest -4 stopnie,ale ładne słoneczko. Gdybym miała śpiworek to na pewno wzięłabym Tusię na spacer. A tak to mam tylko kocyki i taki rożek cieplejszy, w którego zawsze ją owijałam.No i kombinezon cieplejszy. Wystarczy to?
A w ogóle w co ubieracie dzieci na zimno jak macie śpiworek?Bo śpiworek+ kombinezon ciepły to może za dużo
ja ubieram Szymonka ciepło, ale on ciepłolubny jest Dziś byliśmy na dworze (-2stopnie i duży wiatr) i miał na sobie body z długim rękawem, pajaca, na to kombinezon z 5 10 15 ten w łapki (mimo, że jest za duży), ciepłą czapę i rękawiczki. W wózku mamy na dnie polarek, więc go grzeje dodatkowo od spodu i po bokach. Przykryty był cienkim kocykiem. Po spacerze jak go wyciągnęłam to jakoś szczególnie ciepły nie był (a na pewno nie zgrzany ani nie spocony), więc mu chyba takie grube ubieranie odpowiada, bo jak zakładałam mu taki misiowy kombinezon, to trochę chłodny był i nie chciał spać. Zauważyłam, że jak jest cieplej ubrany to zdecydowanie lepiej i dłużej śpi no i w ogóle śpi (bo wcześniej to były drzemki 5 minutowe i się rozbudzał). Skoro Szymek taki ciepłolubny jest to zimą przy minusowych temp. pewnie będę mu zakładać kombinezon i dodatkowo wkładać go w ciepły śpiworek i wtedy już bez kocyka i bez tego polarka od spodu.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Moja Lilunia dziś skończyła 3 miesiące
wszystkiego najlepszego dla Liluni! Dużo zdrówka!!
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:34   #1542
policzanka
Wtajemniczenie

jo_asiek-dziękujemy!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:37   #1543
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam spać z Encią
I też dziś cały czas rączki
właczyłam laktator i spi

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:52   #1544
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Larysko brawo dla Oli!!
Papuzko a przez jaka strone zamawiałas buty?zadowolona z nich byłas?
maharet koniecznie pochwal sie nimi jak przyjdą!
nike airmaxy przez allegro. jestem zadowolona

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:58   #1545
Brydzia_
Zakorzenienie

U nas z becikowym bylo tak ze dopoki nie odbierze sie decyzji czyli nie podpisze to nie mogli nam przelac kasy.
Dzeonily do tz w pt ze jest decyzja i jedli przyjedzie podpisac to w pon juz pojdzie przelew. A jesli by pojechal w pon to kasa dopiero za miesiac...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 16:17   #1546
dodinha
Wtajemniczenie

Dziewczyny poradzcie,jaka szerokosc chusty lepsza 60cm czy metr?Wciaz sie waham jaka kupic
dodinha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 16:30   #1547
karolson
Zakorzenienie

Badzia - mi tez sie niezdarzylo plakac z Fifim. Aczkolwiek brak mi czasem cierpliwosci.. zaciskam zeby. Co do TZa to mdleje normalnie co sie z tymi chlopami dzieje.. moj tak samo narzeka ze w nocy sie niewysypia i on niewie czy 2 h spal w nocy.. to ciekawe co robil jak Filip spal od pol nocy do 5 ;/ chrapal...

Motyl - rozm 68 ale ja te rekawiczki i stopki chowam do srodka. Generalnie maly jest w tlowiu - nieproporcjonanie dlugie ma nogawki.. zakladajac ze dziecko ma pampersa spodnie itd. I lipa ze suwak nierozpina sie do nogawki..
Stary 2013-11-27, 16:33   #1548
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
brawo dla dzielnej Oli

.łacze sie w bolu
juz mi sił i cierpliwości zabrakło, nic mu nie pomagało więc położyłam go w końcu w łóżeczku i w asyście jego płaczu umyłam dla relaksu naczynia, bo nie potrafiłam sie uspokoić

chyba umówie sie z młodym do pediatry, martwią mnie te jego bole brzuszka, nerwowosc i problemy skorne
wiem, że ciężko przy płaczącym maluchu ale nie denerwuj się

Cytat:

jak Ola chodziła w kombinezonie takim lżejszym to jeszcze mieściła się w tą wkładkę, ale już tak nie bardzo i tak, tż mówił że dziwnie leży. Dzisiaj jak ubrałam w grubszy kombinezon to napewno źle by jej było z tą wkładką więc wyjęłam i fajnie sobie leżała
a jak jest dziecko przecież w czapce, i ma kaptur z kombinezonu jeszcze dodatkowo to i tak nie może główką ruszać za bardzo więc nie ma problemu bez tej wkładki, w lecie pewnie dłużej wkładkę by się stosowało bo mało ubranek na dziecku jak wkładałam ją w domu to jeszcze było ok ale w kombinezonie już nie
Stary 2013-11-27, 17:57   #1549
pszczoua
Zakorzenienie

Mialam dostac becikowe w grudniu a dzisiaj kasa wplynela Od razu przepuscilam 350zl na Allegro na prezenty swiateczne
Stary 2013-11-27, 18:00   #1550
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Mialam dostac becikowe w grudniu a dzisiaj kasa wplynela Od razu przepuscilam 350zl na Allegro na prezenty swiateczne

właśnie też sprawdziłam konto przed chwilą i mam +1000zł

a jest tu ktoś kto ma szansę na drugiego tysiaka od gminy czy jakoś tak?
bo o to też składaliśmy i nie wiem czy to wpłynęło becikowe państwowe czy ten drugi tysiąc hmmm teraz to mnie będzie nurtowało
Stary 2013-11-27, 18:03   #1551
pszczoua
Zakorzenienie

Mi wplynelo panstwowe bo niestety u nas gmina nie przydziela dodatkowego tysiaka
Stary 2013-11-27, 18:12   #1552
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wplynelo panstwowe bo niestety u nas gmina nie przydziela dodatkowego tysiaka
szkoda :/
ja mam nadzieję na tego dodatkowego tysiaka bo jak nie to nie wiem jak ogarniemy chrzciny na 30osób w restauracji tak wiem, poniosło nas hehe

a jak macie zatytułowane przelewy becikowe?
Stary 2013-11-27, 18:19   #1553
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Fajne byly tzn.sa
Ciekawe czy na "zywo" tez takie beda.

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Witam

marysiu- a czemu tak późno ta sesja? Takie są odległe terminy?

Ja z kolei jestem dziwna bo tylko raz mi się zdarzyło płakać gdy Gosia płakała, a tak jak ma swój kilkugodzinny ryk kolkowy to jestem bardzo spokojna i wiem, że muszę to przeżyć... nawet nie robi to na mnie wrażenia. A wczorajsze kłucia szczepionkowe to pikuś w porównaniu ze zmianą wenflonu.

A propo spania - ponieważ moja Gosia wcale praktycznie nie śpi to razem się dzielimy moim łóżkiem . Jej łóżeczko nie jest jeszcze wcale rozłożone.

Dzisiaj rano znów zielone kupsko...
Ja tez za bardzo nie panikuje jak maly ma kolki.
Nosze, tule, mowie do niego cieplym spokojnym tonem. Tylko to moge zrobic.
A poryczec poryczalam sie wczoraj przy badaniu okulistycznym. Nie chcialam tego bardzo ale niestety nie wytrzymalam
Niestety nastepne badanie 18 grudnia
Spac z malenkim uwielbiam i jak na razie nie mam zamiaru tego zmieniac
Zreszta przy jego nocnych kolkach i praktycznym nie spaniu ciezko by mi bylo inaczej

A co do sesji to tak taki odlegly termin babka miala Ale tak mi sie jej zdjecia podobaja ze bede cierpliwa i poczekam

Zapomnialam Wam napisac.
U mojego Bartoszka lekarka wczoraj stwierdzila wzmozone napiecie miesniowe Mamy skierowanie na rehabilitacje a pierwszy wolny termin 2 stycznia
Rehabilitantka pokazala nam pare cwiczen ktore mamy wykonywac, ale cudow one nie uczynia

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 18:22   #1554
kama1987
Rozeznanie

Cytat:

U nas przydziela jak masz mniej niż chyba 450 zł BRUTTO na osobę nie znam nikogo normalnego kto to dostał. Za to jakaś patologia na osiedlu u mnie i owszem Potem łażą tacy pijani tatusiowie bo z MOPSU dodatkową kasę dostali,

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
szkoda :/
ja mam nadzieję na tego dodatkowego tysiaka bo jak nie to nie wiem jak ogarniemy chrzciny na 30osób w restauracji tak wiem, poniosło nas hehe

a jak macie zatytułowane przelewy becikowe?

my mieliśmy "zasiłki - becikowe" i nr decyzji
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 18:32   #1555
butterfly20
Zakorzenienie

Właśnie patrzę na oferty naszych prywatnych przedszkoli i ceny od 470-700 zł za miesiąc+ wyżywienie (za dzień jakieś 8 lub 9 zł)

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 18:50   #1556
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
właczyłam laktator i spi
Mój Adik też usypia przy dźwięku laktatora - a to straszny warkot. Więc łączę przyjemne z pożytecznym

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Zapomnialam Wam napisac.
U mojego Bartoszka lekarka wczoraj stwierdzila wzmozone napiecie miesniowe Mamy skierowanie na rehabilitacje a pierwszy wolny termin 2 stycznia
Rehabilitantka pokazala nam pare cwiczen ktore mamy wykonywac, ale cudow one nie uczynia
A jak to stwierdziła? Po czym? Z ciekawości pytam
Stary 2013-11-27, 18:53   #1557
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie patrzę na oferty naszych prywatnych przedszkoli i ceny od 470-700 zł za miesiąc+ wyżywienie (za dzień jakieś 8 lub 9 zł)
Niestety tak jest. Ja w zeszlym roku za Maje placilam 500zl za miesiac + 11,50 wyzywienie.
A teraz wychodzi mi max 150 zl z wyzywieniem i Maja jest super zadowolona

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-11-27, 18:59   #1558
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
To i tak mało, u nas najmniej 650 zł, a standard to 1200-1400 zł

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:01   #1559
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

A jak to stwierdziła? Po czym? Z ciekawości pytam
Ja juz to jakis czas temu zauwazylam a wczoraj powiedzialam
Maly wygina sie w taki dziwny luk, glowe odchyla w tyl tak jak by chcial zobaczyc co jest za nim, i ma mocno pozaciskane piastki- trudno mu je rozprostowac.
Rehabilitantka zapytala mnie czy dlugo tak ma na co ja ze nie jakis czas na co ona- a czy przypadkiem nie zrobilo sie tak po szczepieniu?
Taki maly efekt uboczny...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2013-11-27, 19:07   #1560
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To i tak mało, u nas najmniej 650 zł, a standard to 1200-1400 zł
Co za ceny te 650 to jeszcze mogłabym zrozumieć, ale 1200 i więcej to masakra, a jak jest dwójka dzieci w wieku przedszkolnym to już w ogóle

Ja dowiadywałam się o klub malucha u nas na osiedlu - około 850zł z jedzeniem miesięcznie Muszę się dowiedzieć dla porównania jak to jest w żłobku.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości