|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
ten specjalny sposób to pewnie pistolet, który od lat jest już przecież używany i zaloze się, ze boli tak samo jak igla hehe. w końcu igla musi przebic skore na wylot :P a kolczyki - pewnie jakies zwykle tylko maleńkie...i ze stali nierdzewnej. znajomej mala tez ma na razie jakies od kosmetyczki. uszka kazala przemywać WODA nie wiem dla mnie to wszystko jakies takie niepotrzebne. podpowiedziałam żeby chociaż octaniseptem psiknela...bo jej mama dopadla mala ze spirytusem i był ryk. aaa i musza tymi kolczykami ruszac, wiec malutka już sobie uszu nie pozwala dotykać chyba te mamuśki tak sobie usprawiedliwiają trochę swoja decyzje ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Diabli zakładamy getry i skarpetki i na to kombinezon wcześniej wełniany dziś zimowy. A jak było cieplej to spodnie jakieś i skarpetki.
|
|
#2763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
taki mam wozek http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg Cytat:
i jesli tak to takiej malej? ja nie mowie, ze nie podobają mi się kolczyki. sama nie nosze, bo mnie uczulają i uszy ropieją niezależnie od materialu. ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
babcia pewnie zachwyona wnukiem...moja mama po takich wakacjach z wnukami dluuugo dochodzi do siebie :P---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
ale wysyp. my nadal czekamy. a o tym zwyczaju slysze pierwszy raz. co jeśli zabek znajdzie tata?
|
|||||
|
|
|
#2764 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mlody byl cieplutki, tylko stopki mial troche zimne, musze mu zakladac 2 pary skarpetek ale fajny jest ten spiworek Mysi, super patent z odpinanym dolem troche załuje,ze takiego nie kupiłam... no i mam polarkowy,a nie z wełny..hmm mam nadzieje,ze jednak bedzie ciepły ![]() ----W. zasnal u mnie na rekach... nie wiem co mam z nim zrobic...nawet nie odbił po piciu... |
|
|
|
|
#2765 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
a do przychodni biegac mi się nie chce - za dużo ubierania/rozbierania. waga lazienkowa mali kanadole zepsuli jak wazyli przed odlotem walizki (nie pytajcie jak :P bo sama nie wiem)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- eee legginsy to my tez zakładamy :P w sumie wychodzi na jedno- jak rajstopki hehe. |
|||||
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() --- Cześć U nas wszystko ok, jutro W. kończy pół roczku (już ? ) i mamy już 2 ząbki
|
||
|
|
|
#2767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ślepa jestem![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
za pół roczku i ząbki![]() ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() biedy Wojtuś..nie dość że ma takie problemy ze spaniem to jeszcze go budzą. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Ale szkoda mi maleństw które tak cierpią jak malutka Twojej koleżanki.
|
|
#2768 | |||
|
Raczkowanie
|
my codziennie o 5, ewentualnie o 5.30. I nie da rady inaczej, nawet późniejsze kładzenie się spać. Taki egzemplarz (a matka zombie).
o własnie! czas się zabrać! Cytat:
![]() Cytat:
![]() piękny tort, brawa dla zdolnego męża ![]() Wszystkiego co najlepsze...dziewczynki przede wszystkim, bo pewnie o niej marzysz ![]() Cytat:
![]() Fajnie Was poczytać
|
|
#2769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś te zimowe mi się wydają niewygonde i odwlekam w czasie:P Cytat:
my mamy tak i pasujehttps://www.google.pl/search?q=elea+...ml%3B600%3B600 czy bym przekłuła? kurde nie wiem, penwie ok 2-3 lat? Cytat:
są lepsze metody igła bo pistolet rozrywa tkanki a igła przekłuwa i dlatego po pistolecie nigdy nie zarastają a po igle tak, wiem bo miałam całe ucho w kolczykach i tylko te po pistolecie nie zarosły:/
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2771 | |||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
i ta moja też jak urodziłam to od razu mówiła, że jak czegoś nie będę wiedzieć to żebym pytała... już lecę 2.też tak mi się wydaję musi dbać o inkubator dziękuję Cytat:
) mama zabroniła mi nosić kolczyka i dziurka zarosła ![]() Cytat:
ale to niestety prawda ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
ach co za gust mają Ci faceci... mi normalnie szkoda czasami tego kumpla mojego męża... co on w niej widział ![]() czy tylko moje dziecię jest jeszcze szczerbate? ![]() aa powiem Wam, że dołączyłam do wątku lipcówek 2014, ale jakoś nie mogę się wkręcić w pisanie tam ... wolę nasz wątek
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-11-27 o 20:51 |
|||||
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas ta tradycja jest choc wczesniej o niej nie słyszałam, ale co komu mówiłam, że znalazłam zęby u Daro to mi się pytał czy mąż mi już sukienkę kupił
|
#2773 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kupiliśmy klocki w biedrze, nie mogłam się zdecydować które i wzięliśmy zamek i kolejkę super są i cena fajna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Aaa i każda potwora znajdzie swego amatora. No ale nie dość że potwora to jeszcze tyle innych cech negatywnych to już się dziwię koledze męża ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Uwaga - siedzę właśnie z farbą na włosach, to debiut mojej mamy jako domowego fryzjera zobaczymy co to będzie. Najwyżej jutro polecę do fryzjera jak tylko otworzą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje takowe jest![]() i dobrze, że nie możesz się wkręcić, więcej czasu dla nas ![]()
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2776 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() już nawet nie chodzi o ten wygląd...bo może jakby o siebie zadbała minimalnie to by nie była taka tragiczna... ale o to, że jest głupia, ale taka naprawdę głupia, a myśli, że taka najmądrzejsza ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
tak tak bezzębne czyli nie jesteśmy sami ![]() czekam na te ząbki i czekam, może wtedy znowu zacznie spokojnie spać w nocy ![]() w sumie racja
|
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zabki, a po polnocy zloze zyczenia z okazji pol roczku hehewracaj do nas, bo towarzystwo się wykrusza ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ja tez tematu zglebiac nie będę.
|
||
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
megusia, pochwal sie kolorem
chocby i zielony wyszedl!moj panicz tez szczerbaty. i dobrze! teraz od tygodnia tak fajnie cmoka ustami, a w miedzyczasie robi mine szczerbatego dziadka no i dalej sie nie obraca z plecow na brzuch czy odwrotnie, za to lezac na brzuchu kreci sie w przeciwnym kierunku do wskazowek zegara ![]() aaa, mialam jeszcze pisac.. AGNES, po pierwsze to aaaauuaaa! a po drugie: zauwazylas poprawe humoru mlodej po wprowadzeniu wiekszej ilosci snu? bo moj ostatnio taka maruda, a drzemki ma 3 z reguly i max 3h aktywnsci, a najczesciej to juz po godzinie kwiczy... ale spac za cholere nie pojdzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w podstawówce był zakaz noszenia kolczyków. pamiętam tez jak maly chłopaczek biegl do klasy i ktoś otworzyl drzwi (ze wzgledow bhp otwieraly się w strone korytarza). klamka zaczepila mu o nos i go rozerwala. alez to było wydarzenie. wszędzie pelno krwi, facet z fizyki wiozl go na pogotowie swoim samochodem. brrrr. fajnie, ze jesteś!
|
||
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, komiksowa, co tak rzadko wpadasz? nie pozwala ksieciunio?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nelusia tez! choć matka-wariatka już jej dala do pożarcia prawie cala tubke calgelu heheCytat:
ale oczywiste jest, ze tylko my jesteśmy taaakie fajne :Pejjj będziesz dla nich mamuska guru! przetarlas szlaki, teraz kazda zlota rada wyjdzie od Ciebie
|
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sknera![]() stwierdzilismy, że młody chyba dojrzał do późniejszego spania i położyliśmy go od 20 i śpiiiii ![]() jutro rano lecę do biedry i lidla, w południe ikea i prostooo do Zakopca wracamy w niedzielę a w piątek młody zwiedzi termy:P
|
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Barti też robi minę dziadka - oddaj szczękę haha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2786 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. były chyba same zamki, wszystkie takie same ale wzięłam te bez szlaczków i literek. Cytat:
|
|
#2787 | |
|
Zadomowienie
|
Takie drewniane klocki za 39,99 na stronie 6 w gazetce "więcej prezentów"
Cytat:
Super młody wkracza w dorosłość Super że wyjeżdżacie, też bardzo mi się chce gdzieś wyskoczyć. Zdasz relację jak tam na termach było ![]() Swoją drogą zjadłabym oscypka, smak mi się zrobił wieczorową porą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2789 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
2. ja mam dentixbaby czy coś takiego, ale rzadko mu daję ![]() 3.guru raczej nie, bo jest tam mamuśka bliźniaków
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
Ja tak na szybko - kliknęłam żyrafkę za 47 zeta na baby's secret, dostawa za free
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

i zaloze się, ze boli tak samo jak igla hehe. w końcu igla musi przebic skore na wylot :P a kolczyki - pewnie jakies zwykle tylko maleńkie...i ze stali nierdzewnej. znajomej mala tez ma na razie jakies od kosmetyczki. uszka kazala przemywać WODA
nie wiem dla mnie to wszystko jakies takie niepotrzebne. podpowiedziałam żeby chociaż octaniseptem psiknela...bo jej mama dopadla mala ze spirytusem i był ryk. aaa i musza tymi kolczykami ruszac, wiec malutka już sobie uszu nie pozwala dotykać

ale wysyp. my nadal czekamy. a o tym zwyczaju slysze pierwszy raz. co jeśli zabek znajdzie tata? 
sama zachcialam jakos w polowie podstawowki, poszlam do cioci kosmetyczki i przeklula mi kolczykiem bezposrednio. a znieczulenie polegalo na jakims zimnym spray'u
"

) i mamy już 2 ząbki 

) mama zabroniła mi nosić kolczyka i dziurka zarosła 

07.07.2012