Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 19:18   #2761
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
a co do kolczyków...moją mamę w sklepie wiele mamusiek odwiedza i są też takie z malutkimi dziewczynkami poprzekuwanymi i podobno dla takich maleństw są specjalne kolczyki, takie bezpieczne. Nie wiem dokładnie na czym to polega bo się nie interesowałam ale niby jakieś takie są. A przekuwanie niby jest bezbolesne bo jakoś super specjalnie to robią. Nie interesowałam się tym, tylko powtarzam co mojej mamie te mamuśki opowiadały.
Mnie ogólnie to nie przekonuje i mam zamiar czekać z przekuwaniem.

ten specjalny sposób to pewnie pistolet, który od lat jest już przecież używany i zaloze się, ze boli tak samo jak igla hehe. w końcu igla musi przebic skore na wylot :P a kolczyki - pewnie jakies zwykle tylko maleńkie...i ze stali nierdzewnej. znajomej mala tez ma na razie jakies od kosmetyczki. uszka kazala przemywać WODA nie wiem dla mnie to wszystko jakies takie niepotrzebne. podpowiedziałam żeby chociaż octaniseptem psiknela...bo jej mama dopadla mala ze spirytusem i był ryk. aaa i musza tymi kolczykami ruszac, wiec malutka już sobie uszu nie pozwala dotykać
chyba te mamuśki tak sobie usprawiedliwiają trochę swoja decyzje

Cytat:
zapodaj linka jak wybierzesz bo ja też jeszcze nie kupiłam. Teraz skłaniam się do zakupu z womara takiego przedłużanego śpiworka z wełny owczej.
ok, jak cos wybiorę wrzuce
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:19   #2762
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka u Was tez jest taka tradycja że jeśli mama znajdzie 1 ząbka to dostaje sukienkę od taty?
Gratuluję, a o tej "tradycji" pierwsze słyszę :d fajnie
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ha! ja, my podobnie - gondola, kombinezon, kocyk. wieczorem zamawiamy śpiworek - tylko musze go w końcu wybrać ale spacery wychodzą nam tak po 2-2,5 godz. tylko w tym zazwyczaj jakas mini przerwa w sklepie hehe.

Diabli zakładamy getry i skarpetki i na to kombinezon wcześniej wełniany dziś zimowy. A jak było cieplej to spodnie jakieś i skarpetki.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:27   #2763
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja nie jestem przekonana do rajstop u facetów:P ubrałam małemu cały raz i nie przypadło mi do gustu wciąganie ich przy zmianie pieluchy na spacer ubierma grubsze dresy albo jeansy ciepłe skarpetki w domu śmiga w dresahc i skarpetkach też
hehe to jak meskie kalesonki

Cytat:
co do śpiworka, ja nie chciałam rozpinanych nóżek bo wydaje mi się, że cieplej w jednym kawałku nie polecam tylko śpiworów do fotelika ja kupiłam drugi specjalnie do fotelika, a przynajmniej do maxi cosi cabriofixpolarowy i dupa i tak jest mu strasznie ciasno. Womara z wełną używam w spacerówce w wersji skróconej jak do foetlika narazie
ok czyli o to chodzi, eee to ja chyba tez chce razem nozki. da się to pogodzić wozkiem, blokada miedzy nogami itd.?
taki mam wozek http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg

Cytat:
aco do kolczyków, dobrze, ze mam syna:P ja lubię oprocz uszu mam w pępku i języku:P i 2 tatuaże
corce przekulabys? i jesli tak to takiej malej?
ja nie mowie, ze nie podobają mi się kolczyki. sama nie nosze, bo mnie uczulają i uszy ropieją niezależnie od materialu.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość

tak a było mi dobrze mama obiady gotowała małego bawiła Emil też w środ dzieci a tu koniec.Dobrze że w dnie strony w samolocie spał ale miałam stress ale było dobrze dostał butle i nynał cały lot.
wszystko co dobre szybko się konczy babcia pewnie zachwyona wnukiem...moja mama po takich wakacjach z wnukami dluuugo dochodzi do siebie :P

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka u Was tez jest taka tradycja że jeśli mama znajdzie 1 ząbka to dostaje sukienkę od taty?
ale wysyp. my nadal czekamy. a o tym zwyczaju slysze pierwszy raz. co jeśli zabek znajdzie tata?
Stary 2013-11-27, 19:30   #2764
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mam podobny tylko nie mam odpinanego dołu, ale Mysia mam pytanie czy Ty pod ten śpiworek już zakładasz kombinezon? Bo my póki co zaczęliśmy w kombinezonie jeździć, ale stwierdziłam, że na ten śpiworek to za ciepło więc używamy kocyka + taki cienki śpiworek do wózka.
tez na razie załozylam kombinezon i przykrylam kocykiem
Mlody byl cieplutki, tylko stopki mial troche zimne, musze mu zakladac 2 pary skarpetek

ale fajny jest ten spiworek Mysi, super patent z odpinanym dolem

troche załuje,ze takiego nie kupiłam...
no i mam polarkowy,a nie z wełny..hmm mam nadzieje,ze jednak bedzie ciepły

----W. zasnal u mnie na rekach... nie wiem co mam z nim zrobic...nawet nie odbił po piciu...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:56   #2765
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
a idz mi, fe... mnie to sie w ogole nie podoba, jak takie male dziewczynki maja przeklute uszy sama zachcialam jakos w polowie podstawowki, poszlam do cioci kosmetyczki i przeklula mi kolczykiem bezposrednio. a znieczulenie polegalo na jakims zimnym spray'u i nie bolalo, bo nie bolalo, a pewnie jak by dziewczynke jakas faktycznie mialo bolec, to by nawet nie pisnela, jesli bardzo te kolczyki chce...
dokładnie i niech umie chociaż mowic żeby się pochwalić ze je ma

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Nina wsadziła mi wczoraj palec do oka. Już wiem jak wyglądają gwiazdy z bliska. Pierwszy raz w życiu (nie licząc upojenia alkoholowego) szumiało mi w uszach, świat wirował i bałam się że zostanie mi już tylko jedno oko do dyspozycji
Na szczęście widze ale oko mam krwistoczerwone i boli i za każdym razem pytała małą "kto mamusi zrobił ałaaa ? "
auć, obcinaj jej paznokcie biedna może przydalaby się jakas masc? jak mi cos kiedyś wpadlo do oka to okulista wrzeszczał, ze tak długo czekałam. soczewka trochę zrysowana i trzeba było jej pomoc

Cytat:
trzymam kciuki za sukces wagowy w następnym miesiącu, tylko nie ważcie się codziennie bo oszalejesz
eee nie, nikt wśród znajomych nie ma wagi niemowlęcej a do przychodni biegac mi się nie chce - za dużo ubierania/rozbierania. waga lazienkowa mali kanadole zepsuli jak wazyli przed odlotem walizki (nie pytajcie jak :P bo sama nie wiem)

Cytat:
mamy już śliczne kolczyki i czekają, bo mam w tym temacie takie samo zdanie jak Ty
dzięki. z tego wychodzi, ze większość mam jest przeciwna. to te u mnie na osiedlu sa jakies INNE jutro musze dopytać dlaczego robie z Neli chłopaka

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Widzę ząbki wszystkim wychodzą a Emil dalej szczerbaty i nic sie nie zapowiada
hehe nie może być we wszystkim pierwszy :P jeszcze trochę i będzie gryzoniem!

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Diabli zakładamy getry i skarpetki i na to kombinezon wcześniej wełniany dziś zimowy. A jak było cieplej to spodnie jakieś i skarpetki.
eee legginsy to my tez zakładamy :P w sumie wychodzi na jedno- jak rajstopki hehe.
Stary 2013-11-27, 20:02   #2766
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
przyszłam sie pochwalić -mamy 1 ząbka

Cytat:
u Was tez jest taka tradycja że jeśli mama znajdzie 1 ząbka to dostaje sukienkę od taty?

Cytat:
my ten śpiworek mamy i polecam
Cytat:
My też jeszcze bez śpiworka, ale mam obserwuję ten z womara i chyba dzisiaj go w końcu kupię skoro polecacie

---
Cześć
U nas wszystko ok, jutro W. kończy pół roczku (już ? ) i mamy już 2 ząbki Jeszcze z 2 tyg i wracam na dobre

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:13   #2767
deb
Zakorzenienie

Cytat:
nom brązowego, jak na zdjęciu
tutaj kupowałam
http://allegro.pl/womar-3w1-spiwor-s...664651324.html
dzięki za linka, oglądałam na ich aukcjach ale nie dopatrzyłam brązowego ślepa jestem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

My też jeszcze bez śpiworka, ale mam obserwuję ten z womara i chyba dzisiaj go w końcu kupię skoro polecacie

---
Cześć
U nas wszystko ok, jutro W. kończy pół roczku (już ? ) i mamy już 2 ząbki Jeszcze z 2 tyg i wracam na dobre
za pół roczku i ząbki

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
z

brawo

u nas tz znalazł 2 zeby i podobno (tak tesciowa mowi , powinien dostac 2 koszule to pewnie babka ma dostac sukienke

uspokaJAŁAM Młodego gidzine, darł sie jakby ze skory go obdzierali, w koncu zasnał na mnie i za 10min obudził go domofon

kominiarz z kalendarzem
niezle sie wkurzylam ,nawrzeszczałam na niego,ze mi obudzil dziecko i nic od niego nie chce i zamknelam dzrzwi

teraz Wojtka uspokaja cycuś
kto to widział o takiej godzinie chodzić w zime, cicho głucho a tu kominiarz, niech spada
biedy Wojtuś..nie dość że ma takie problemy ze spaniem to jeszcze go budzą.

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
[/COLOR][/COLOR]

ten specjalny sposób to pewnie pistolet, który od lat jest już przecież używany i zaloze się, ze boli tak samo jak igla hehe. w końcu igla musi przebic skore na wylot :P a kolczyki - pewnie jakies zwykle tylko maleńkie...i ze stali nierdzewnej. znajomej mala tez ma na razie jakies od kosmetyczki. uszka kazala przemywać WODA nie wiem dla mnie to wszystko jakies takie niepotrzebne. podpowiedziałam żeby chociaż octaniseptem psiknela...bo jej mama dopadla mala ze spirytusem i był ryk. aaa i musza tymi kolczykami ruszac, wiec malutka już sobie uszu nie pozwala dotykać
chyba te mamuśki tak sobie usprawiedliwiają trochę swoja decyzje

ok, jak cos wybiorę wrzuce
Wiesz..możliwe, że jest tak jak piszesz. A może jednak są jakieś fajniejsze metody przebijania niż tylko pistolet. Ciężko mi powiedzieć, ja się w ten temat aktualnie na pewno nie będę zagłębiać bo szkoda mi czasu skoro i tak nie chcę teraz przebijać
Ale szkoda mi maleństw które tak cierpią jak malutka Twojej koleżanki.
Stary 2013-11-27, 20:15   #2768
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Łooooł!!! Do 10?! my codziennie do 5.50
my codziennie o 5, ewentualnie o 5.30. I nie da rady inaczej, nawet późniejsze kładzenie się spać. Taki egzemplarz (a matka zombie).

Cytat:

zaktualizowałam swoje cv i zaczęłam wysyłać
o własnie! czas się zabrać!

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
oj to myślałam,ze każdy Maluch wielbi żyrafkę lepiej i niech mój ją lubi
gryzak nawet wchodzi dobrze , az ta guma piszczy jak jeździ po dziąsłach
Ja myślałam, że wszystkie dzieci lubią chustę. Swoją użyłam aż 1 raz. Także z żyrafą nawet nie próbuję

Cytat:

ja mam pytanie z innej beczki: ILE CZASU SPEDZACIE NA SPACERACH? przy obecnej temp. (dzisiaj podobno -2, ale odczuwalna nizsza, snieg na chodnikach, kaluze zamarznięte :P)
Ja wychodzę 2 razy dziennie po ok. 40 minut do godziny. To ostatnio jedyny sposób na drzemki (a moje dziecko nienawidziło wózka!). Co to będzie zimą? D.upa mi odpadnie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
torcik zrobiony przez męża
piękny tort, brawa dla zdolnego męża
Wszystkiego co najlepsze...dziewczynki przede wszystkim, bo pewnie o niej marzysz

Cytat:
dzięki. czyli to nie przegięcie hehe.

no to jeszcze jedno...

PRZEKLUWACIE DZIEWCZYNKOM USZY? bo znajoma w sobote swoja mala "ozdobila" i dzisiaj mialysmy debate. dziwnie na mnie znajome patrzyly, jak powiedziałam, ze Nela kolczyków mieć nie będzie poki sama o tym nie zdecyduje. no i wysluchalam historii, jak to później boli, jak ciężko się goi...i znow, ze robie z malej chłopca hehe.
Gdybym miała dziewczynkę, to bym nie przekłuwała. Córka znajomych ma 5 lat i w przedszkolu jakiś kolega pociągnął za ucho z kolczykiem. Ucho rozerwane. Bezpieczeństwo to raz, świadoma decyzja to dwa. I żeby nie było, nie jestem przeciwniczką kolczyków, w kluczowym momencie swego życia miałam ich 14

Fajnie Was poczytać
Stary 2013-11-27, 20:24   #2769
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mam podobny tylko nie mam odpinanego dołu, ale Mysia mam pytanie czy Ty pod ten śpiworek już zakładasz kombinezon? Bo my póki co zaczęliśmy w kombinezonie jeździć, ale stwierdziłam, że na ten śpiworek to za ciepło więc używamy kocyka + taki cienki śpiworek do wózka.
wiesz co ja małego ubieram w kombinezon jesienny, miśka z H&M i na to wełna i jest w sam raz, był ciepły ale nie zgrzany
jakoś te zimowe mi się wydają niewygonde i odwlekam w czasie:P
Cytat:
hehe to jak meskie kalesonki

ok czyli o to chodzi, eee to ja chyba tez chce razem nozki. da się to pogodzić wozkiem, blokada miedzy nogami itd.?
taki mam wozek http://tako-poland.eu/wp-content/upl...wiony1www1.jpg

corce przekulabys? i jesli tak to takiej malej?
ja nie mowie, ze nie podobają mi się kolczyki. sama nie nosze, bo mnie uczulają i uszy ropieją niezależnie od materialu.

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

wszystko co dobre szybko się konczy babcia pewnie zachwyona wnukiem...moja mama po takich wakacjach z wnukami dluuugo dochodzi do siebie :P

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

ale wysyp. my nadal czekamy. a o tym zwyczaju slysze pierwszy raz. co jeśli zabek znajdzie tata?
spokojnie, bo tam masz 5 dziur na pasy my mamy tak i pasuje

https://www.google.pl/search?q=elea+...ml%3B600%3B600

czy bym przekłuła? kurde nie wiem, penwie ok 2-3 lat?

Cytat:
dzięki za linka, oglądałam na ich aukcjach ale nie dopatrzyłam brązowego ślepa jestem

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Wiesz..możliwe, że jest tak jak piszesz. A może jednak są jakieś fajniejsze metody przebijania niż tylko pistolet. Ciężko mi powiedzieć, ja się w ten temat aktualnie na pewno nie będę zagłębiać bo szkoda mi czasu skoro i tak nie chcę teraz przebijać
ja szukałam brązowego żeby mi do wózka pasował:P

są lepsze metody igła bo pistolet rozrywa tkanki a igła przekłuwa i dlatego po pistolecie nigdy nie zarastają a po igle tak, wiem bo miałam całe ucho w kolczykach i tylko te po pistolecie nie zarosły:/
Stary 2013-11-27, 20:35   #2770
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma, pierwsze slysze, ale bardzo mi sie podoba :-P nie omieszkam wspomniec o tej tradycji mezowi!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:48   #2771
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedn

1.takie wszystko wiedzące mamuśki sa chyba najgorsze mam kolezanke, która ma dwojke dzieci, które jak dla mnie chowają się same, bo o wychowaniu mowy nie ma :P i jak urodziłam Nele dostałam smsa, ze o każdej porze dnia i nocy mogę do niej pisać, bo chętnie udzieli mi rad mój tz po każdej wizycie jej dzieciakow miał dość...a teraz etap szkola/przedszkole i zaczelo się - pedagog, psycholog, telefony ze szkoły, bicie innych dzieci, zakaz zostawiania dziecka na swietlicy orzeczenia itd. nie ma jak swiecic przykładem hehe

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

2.nie myśl sobie, ze dba o Ciebie wszystko dla nowego członka rodziny (zart!) odpoczywaj i korzystaj ile się da teraz już wiesz, ze trzeba hehe.
1.dokładnie, jak dla mnie to one też same się chowają... w stylu "róbta co chceta i dajcie mi święty spokój " i ta moja też jak urodziłam to od razu mówiła, że jak czegoś nie będę wiedzieć to żebym pytała... już lecę ...

2.też tak mi się wydaję musi dbać o inkubator

Cytat:
Karolina - sto lat wszystkiego najlepszego, dużo spokoju w ciąży
dziękuję

Cytat:

3:0 hehe. ja jakos wychodzę z zalozenia, ze nie chce decydować o jej ciele...mnie rodzice tez nie zafundowali tatuażu (a tz nie zgodzil się na kolczyk w pępku) za co jestem im wdzieczna jak mala sama będzie gotowa, będzie chciała to pomyślimy...mam nadzieje, ze najwcześniej w podstawówce
no właśnie, ja się cieszę, że gdy w gimnazjum przekułam sobie nos (sama ) mama zabroniła mi nosić kolczyka i dziurka zarosła

Cytat:

hehe mądrala, głupia jak cep ale pewnie ładna jak ja ten fajny kolega zechciał ja tam na głupie pytania zawsze zadaje w odwecie jeszcze głupsze.
a feee nieładna... grubaśna, z trwałą na głowie, zero makijażu, zaniedbana na maksa.. ha ha miła jestem ale to niestety prawda
Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

piękny tort, brawa dla zdolnego męża
Wszystkiego co najlepsze...dziewczynki przede wszystkim, bo pewnie o niej marzysz

dziękuję, jasne, że marzę

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
wszystkiego kochana najlepszego! zdania prawka, zdrowego drugiego maluszka, pierwszy niech też będzie zdrowy, powrotu do figury z przed pierwszej ciązy po drugiej ciąży:p, bezproblemowego stanu blogosławionego i spelnienia kilku marzen i niech Ci kilka się nie spełni, żebyś miala o czym marzyć

A co do tej laski to masakra.. mamy podobnie.. Męzu ma takiego fajnego kupla, ale ma beznadziejną dziewczynę i zawsze jest dylemat czy go zaprosić czy nie, ale przecież go nie zaprosimy samego, a z nowu ona nas tak irytuje ze najczęściej sobie odpuszczamy...
dziękuję za super życzenia

ach co za gust mają Ci faceci... mi normalnie szkoda czasami tego kumpla mojego męża... co on w niej widział

czy tylko moje dziecię jest jeszcze szczerbate?

aa powiem Wam, że dołączyłam do wątku lipcówek 2014, ale jakoś nie mogę się wkręcić w pisanie tam ... wolę nasz wątek

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-11-27 o 20:51
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:49   #2772
Magiusa
Zakorzenienie

A u nas ta tradycja jest choc wczesniej o niej nie słyszałam, ale co komu mówiłam, że znalazłam zęby u Daro to mi się pytał czy mąż mi już sukienkę kupił

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:55   #2773
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
1.dokładnie, jak dla mnie to one też same się chowają... w stylu "róbta co chceta i dajcie mi święty spokój " i ta moja też jak urodziłam to od razu mówiła, że jak czegoś nie będę wiedzieć to żebym pytała... już lecę ...

dziękuję

no właśnie, ja się cieszę, że gdy w gimnazjum przekułam sobie nos (sama ) mama zabroniła mi nosić kolczyka i dziurka zarosła

a feee nieładna... grubaśna, z trwałą na głowie, zero makijażu, zaniedbana na maksa.. ha ha miła jestem ale to niestety prawda

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

ach co za gust mają Ci faceci... mi normalnie szkoda czasami tego kumpla mojego męża... co on w niej widział

Nie tylko Twoje, moje też

Kupiliśmy klocki w biedrze, nie mogłam się zdecydować które i wzięliśmy zamek i kolejkę super są i cena fajna

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
A u nas ta tradycja jest choc wczesniej o niej nie słyszałam, ale co komu mówiłam, że znalazłam zęby u Daro to mi się pytał czy mąż mi już sukienkę kupił
Hmmm ja taka nie-sukienkowa. Wolałabym buty

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Aaa i każda potwora znajdzie swego amatora. No ale nie dość że potwora to jeszcze tyle innych cech negatywnych to już się dziwię koledze męża

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Uwaga - siedzę właśnie z farbą na włosach, to debiut mojej mamy jako domowego fryzjera zobaczymy co to będzie. Najwyżej jutro polecę do fryzjera jak tylko otworzą

Stary 2013-11-27, 21:05   #2774
deb
Zakorzenienie

Cytat:

aa powiem Wam, że dołączyłam do wątku lipcówek 2014, ale jakoś nie mogę się wkręcić w pisanie tam ... wolę nasz wątek
szczerbate tzn bezzębne? moje takowe jest

i dobrze, że nie możesz się wkręcić, więcej czasu dla nas
Stary 2013-11-27, 21:06   #2775
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję

Moje tez

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:08   #2776
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość

Kupiliśmy klocki w biedrze, nie mogłam się zdecydować które i wzięliśmy zamek i kolejkę super są i cena fajna

----------

Aaa i każda potwora znajdzie swego amatora. No ale nie dość że potwora to jeszcze tyle innych cech negatywnych to już się dziwię koledze męża

chyba też kupię te klocki... kusicie

już nawet nie chodzi o ten wygląd...bo może jakby o siebie zadbała minimalnie to by nie była taka tragiczna... ale o to, że jest głupia, ale taka naprawdę głupia, a myśli, że taka najmądrzejsza

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moje tez
Cytat:
szczerbate tzn bezzębne? moje takowe jest

i dobrze, że nie możesz się wkręcić, więcej czasu dla nas

tak tak bezzębne czyli nie jesteśmy sami
czekam na te ząbki i czekam, może wtedy znowu zacznie spokojnie spać w nocy

w sumie racja
Stary 2013-11-27, 21:11   #2777
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
za zabki, a po polnocy zloze zyczenia z okazji pol roczku hehe
wracaj do nas, bo towarzystwo się wykrusza

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
eee, może jest jakas nowa metoda o której nie slyszalam ja tez tematu zglebiac nie będę.
Stary 2013-11-27, 21:13   #2778
cloche
Zakorzenienie

megusia, pochwal sie kolorem chocby i zielony wyszedl!

moj panicz tez szczerbaty. i dobrze! teraz od tygodnia tak fajnie cmoka ustami, a w miedzyczasie robi mine szczerbatego dziadka
no i dalej sie nie obraca z plecow na brzuch czy odwrotnie, za to lezac na brzuchu kreci sie w przeciwnym kierunku do wskazowek zegara

aaa, mialam jeszcze pisac..
AGNES, po pierwsze to aaaauuaaa! a po drugie: zauwazylas poprawe humoru mlodej po wprowadzeniu wiekszej ilosci snu? bo moj ostatnio taka maruda, a drzemki ma 3 z reguly i max 3h aktywnsci, a najczesciej to juz po godzinie kwiczy... ale spac za cholere nie pojdzie...

Stary 2013-11-27, 21:16   #2779
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wychodzę 2 razy dziennie po ok. 40 minut do godziny. To ostatnio jedyny sposób na drzemki (a moje dziecko nienawidziło wózka!). Co to będzie zimą? D.upa mi odpadnie
oo to my tez tak mamy. najlepiej spi się na spacerku! w zimie zalozymy spodnie narciarskie i termoforek na dupcie hehe

Cytat:
Gdybym miała dziewczynkę, to bym nie przekłuwała. Córka znajomych ma 5 lat i w przedszkolu jakiś kolega pociągnął za ucho z kolczykiem. Ucho rozerwane. Bezpieczeństwo to raz, świadoma decyzja to dwa. I żeby nie było, nie jestem przeciwniczką kolczyków, w kluczowym momencie swego życia miałam ich 14
biedna u mnie w podstawówce był zakaz noszenia kolczyków. pamiętam tez jak maly chłopaczek biegl do klasy i ktoś otworzyl drzwi (ze wzgledow bhp otwieraly się w strone korytarza). klamka zaczepila mu o nos i go rozerwala. alez to było wydarzenie. wszędzie pelno krwi, facet z fizyki wiozl go na pogotowie swoim samochodem. brrrr.

Cytat:
Fajnie Was poczytać
fajnie, ze jesteś!
Stary 2013-11-27, 21:18   #2780
cloche
Zakorzenienie

wlasnie, komiksowa, co tak rzadko wpadasz? nie pozwala ksieciunio?

Stary 2013-11-27, 21:18   #2781
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
spokojnie, bo tam masz 5 dziur na pasy my mamy tak i pasuje

Cytat:
są lepsze metody igła bo pistolet rozrywa tkanki a igła przekłuwa i dlatego po pistolecie nigdy nie zarastają a po igle tak, wiem bo miałam całe ucho w kolczykach i tylko te po pistolecie nie zarosły:/
hehe czyli w tym wypadku stara metoda lepsza od nowej
Stary 2013-11-27, 21:19   #2782
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Hmmm ja taka nie-sukienkowa. Wolałabym buty

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Uwaga - siedzę właśnie z farbą na włosach, to debiut mojej mamy jako domowego fryzjera zobaczymy co to będzie. Najwyżej jutro polecę do fryzjera jak tylko otworzą

jakie klocki? oglądam katalogi i nic nie widzę takiego?
Stary 2013-11-27, 21:22   #2783
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ze tez nie chodzimy w ciąży caaaale zycie

Cytat:
Nelusia tez! choć matka-wariatka już jej dala do pożarcia prawie cala tubke calgelu hehe

Cytat:
wkrecisz się ale oczywiste jest, ze tylko my jesteśmy taaakie fajne :P
ejjj będziesz dla nich mamuska guru! przetarlas szlaki, teraz kazda zlota rada wyjdzie od Ciebie
Stary 2013-11-27, 21:24   #2784
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma, pierwsze slysze, ale bardzo mi sie podoba :-P nie omieszkam wspomniec o tej tradycji mezowi!

ja wspomniałam, że 2 znalazłam to mi wypomniał, że mi 2 pary butów w poniedziałek kupił sknera

stwierdzilismy, że młody chyba dojrzał do późniejszego spania i położyliśmy go od 20 i śpiiiii bez pobudek u godiznnego usypiania

jutro rano lecę do biedry i lidla, w południe ikea i prostooo do Zakopca wracamy w niedzielę a w piątek młody zwiedzi termy:P
Stary 2013-11-27, 21:27   #2785
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
megusia, pochwal sie kolorem chocby i zielony wyszedl!

moj panicz tez szczerbaty. i dobrze! teraz od tygodnia tak fajnie cmoka ustami, a w miedzyczasie robi mine szczerbatego dziadka
no i dalej sie nie obraca z plecow na brzuch czy odwrotnie, za to lezac na brzuchu kreci sie w przeciwnym kierunku do wskazowek zegara

aaa, mialam jeszcze pisac..
AGNES, po pierwsze to aaaauuaaa! a po drugie: zauwazylas poprawe humoru mlodej po wprowadzeniu wiekszej ilosci snu? bo moj ostatnio taka maruda, a drzemki ma 3 z reguly i max 3h aktywnsci, a najczesciej to juz po godzinie kwiczy... ale spac za cholere nie pojdzie...

A więc zakupiłam kolor pralina i jestem RUDA, przynajmniej na mokro to tak wygląda. Czekam aż wyschną bo strach się bać

Mój Barti też robi minę dziadka - oddaj szczękę haha

Stary 2013-11-27, 21:30   #2786
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klarites Pokaż wiadomość
może kiedyś i ja skosztuję osłonkę :P widziałaś co się z nimi dzieje pod wpływem wody? Fajnie pęcznieją hihi
Osłonka smaczna, ale zawartość bleee
Cytat:
ale przybiera za każdym razem? czy stoicie czasem w miejscu? najważniejsze, ze trzyma się jednego centyla, a nie skacze jak moja pchla :P

i tez jak dziewczyny wybralas zamek?
1. ważymy się tylko na wizytach co 6-7 tygodni na szczepieniach a nie co tydzień więc stresu mniej i zawsze do przodu.
2. były chyba same zamki, wszystkie takie same ale wzięłam te bez szlaczków i literek.
Cytat:
xal, hump, niewazne kto mlodszy i jaka plec, 3ci centyl to 3ci centyl - informacja o wieku i plci juz jest uwzgledniona na tej linii. mozna zatem powiedziec, ze wasze maluchy sa tak samo male Florek tak blizej 10tego centyla jest... ale to siatka z naszej ksiazeczki, nie wiem czy to jakas niemiecka specjalna czy mamy takie same
To z Flo kawał chłopa

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:34   #2787
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
jakie klocki? oglądam katalogi i nic nie widzę takiego?
Takie drewniane klocki za 39,99 na stronie 6 w gazetce "więcej prezentów"

Cytat:
ja wspomniałam, że 2 znalazłam to mi wypomniał, że mi 2 pary butów w poniedziałek kupił sknera

stwierdzilismy, że młody chyba dojrzał do późniejszego spania i położyliśmy go od 20 i śpiiiii bez pobudek u godiznnego usypiania

jutro rano lecę do biedry i lidla, w południe ikea i prostooo do Zakopca wracamy w niedzielę a w piątek młody zwiedzi termy:P

Super młody wkracza w dorosłość

Super że wyjeżdżacie, też bardzo mi się chce gdzieś wyskoczyć. Zdasz relację jak tam na termach było
Swoją drogą zjadłabym oscypka, smak mi się zrobił wieczorową porą

Stary 2013-11-27, 21:37   #2788
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę ząbki wszystkim wychodzą a Emil dalej szczerbaty i nic sie nie zapowiada
Emil to przynajmniej już kombinuje z chodzeniem, u mnie ani zębów ani raczkowania (na co nie narzekam)

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:45   #2789
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
1.ze tez nie chodzimy w ciąży caaaale zycie

2.Nelusia tez! choć matka-wariatka już jej dala do pożarcia prawie cala tubke calgelu hehe

3.wkrecisz się ale oczywiste jest, ze tylko my jesteśmy taaakie fajne :P
ejjj będziesz dla nich mamuska guru! przetarlas szlaki, teraz kazda zlota rada wyjdzie od Ciebie
1.oj lepiej nie.. całe życie rzygać

2. ja mam dentixbaby czy coś takiego, ale rzadko mu daję

3.guru raczej nie, bo jest tam mamuśka bliźniaków
Stary 2013-11-27, 21:47   #2790
modro
Rozeznanie

Ja tak na szybko - kliknęłam żyrafkę za 47 zeta na baby's secret, dostawa za free

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości