Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 20:51   #2401
meniaa94
Wtajemniczenie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

JJJustynAAA przyjedzie i zobaczymy co da się zrobić ... To uciekaj już
Stary 2013-11-27, 20:57   #2402
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kasian86 czyli co, mówisz, że pierwszy rok najgorszy? Potem już lepiej ?

Dziewczyny, ale cudne fotki dodałyście bobasów
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:08   #2403
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Za Martinem A w master byłam za Charsem ale odpadł - skandal!! A Ty ?
ehehe no ja w sumie to nie wiem, ja byłam za tym Piotrkiem co odpadł ostatnio a Martin śmieszny i ma żonę Martę i córeczkę Martynę
A master tak oglądam nie koncentrując się na tym za bardzo, ale też tego charlesa lubiłam

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
kasian no niestety odechciewa mi się jeść jak z wami siedze
Oj Justyna nie powiem Ci jak to zabrzmiało

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
moje i TŻ imie zaczyna się na litere "L"
więc myślimy nad Leon
Będą CZY elki

Właśnie dzwoniła babcia!
zapłakna troszke ze wzruszenia i baaardzo szczesliwa !
<3 ohhh ale mam dziś piękny dzień!!!!!!!!!!!!
To super

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasian86 czyli co, mówisz, że pierwszy rok najgorszy? Potem już lepiej ?
No wiesz co tak obstawiam, bo teraz Hania jest bardziej chętna do zabawy z innymi dziećmi, więc liczę na to, ze jak drugie będzie mniej więcej w tym wieku to będą się trochę chociaż zajmować sobą

Mojej siostry przyjaciółka ma córeczki z taką różnicą wieku jak jest u mnie i mówiła, że ten pierwszy rok po narodzinach drugiej ma wycięty z życiorysu, nie pamięta nic, ale za to teraz jest bosko
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:09   #2404
Zytus
Rozeznanie

Ja juz po połówkowym.
Niestety nie udało się żadnej ładnej fotki zrobic, młode sie chowało i odwrócone było tyłem. Do badania podchodziłam 2 razy, bo dzieć nie dawał pomierzyć wszystkiego, ale po wielkich trudach sie udało i na szczescie wszystko w normie.
No i na sam koniec prawie udało sie gince ujrzeć płeć.Na 90% bedzie dziewczynka-Alicja.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:15   #2405
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Mojej siostry przyjaciółka ma córeczki z taką różnicą wieku jak jest u mnie i mówiła, że ten pierwszy rok po narodzinach drugiej ma wycięty z życiorysu, nie pamięta nic, ale za to teraz jest bosko
ołł nooł ... to brzmi strasznie
Ja to się boję bo z Milą mieliśmy cud miód Zero kolek, chorób, jakiś większych problemów nie było..ładnie sama zasypiała u siebie w łóżeczku itd. I boję się, że cuda dwa razy się nie zdarzają Więc teraz szykuję się na hard core

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym.
Niestety nie udało się żadnej ładnej fotki zrobic, młode sie chowało i odwrócone było tyłem. Do badania podchodziłam 2 razy, bo dzieć nie dawał pomierzyć wszystkiego, ale po wielkich trudach sie udało i na szczescie wszystko w normie.
No i na sam koniec prawie udało sie gince ujrzeć płeć.Na 90% bedzie dziewczynka-Alicja.
super wieści i gratuluję córeczki
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:18   #2406
agus7ia
Raczkowanie

Ja gez ogladam Top Chefa. Jakos bardziej mi podpasowal niz Master Chef. Obstawiam Martina

Wiecie tak mysle o tych mezach zapatrzonych w swoje mamusie to sobie mysle, ze moj tz jest jakis dziwny
Nigdy nie bylo tak, ze mama byla wazniejsza ode mnie. Nie powiem, jak potrzeba to zawsze pomoze, ale uwaza, ze wizyta u rodzicow raz w tygodniu jest w zupelnosci wystarczajaca
To ja juz czesciej bywam u tesciowej. Moze dlatego, ze moja mama juz nie zyje, a reszta rodziny jest daleko.
Stary 2013-11-27, 21:19   #2407
Seleniti
Zadomowienie

Zytus gratuluję

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:27   #2408
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Oj Justyna nie powiem Ci jak to zabrzmiało

Jestem już najedzona

fakt zabrzmiało to nie najlepiej... Sorki

Lu7 właśnie dla takich chwil warto żyć

Zytus super że u dziecia Alicji ok no i gratki za dziewczynke, kolejna już...

Ja też nie mam problemu z małżem jeśli chodzi o kwestie swojej mamusi. Też ja czasami bywam częściej u nich niż małż. czasem pomoże im coś załatwić a tak to raz w tyg wystarczy mu wizyta... No ale oni mają ciekawe podejście do życia -uważają że powinni być neutralni, nie nachalni że my mamy mieć własne życie a nie życie z nimi...

Cenie to u nich bardzo

Dobra uciekam pod prysznic i do łóżka...

DObrej nocy spijcie na lewym boku

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:32   #2409
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
przepiekne imie.. gdyby mój tz nie mial prawa głosu. to moja córka by sie tak nazywała.....
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wiecie tak mysle o tych mezach zapatrzonych w swoje mamusie to sobie mysle, ze moj tz jest jakis dziwny
Nigdy nie bylo tak, ze mama byla wazniejsza ode mnie. Nie powiem, jak potrzeba to zawsze pomoze, ale uwaza, ze wizyta u rodzicow raz w tygodniu jest w zupelnosci wystarczajaca
To ja juz czesciej bywam u tesciowej. Moze dlatego, ze moja mama juz nie zyje, a reszta rodziny jest daleko.
mój też swojej jakos nie faworyzuje. i nie widzi potrzeby tam jeździc. gdybym sie nie wstydziła i miala o czym z nia rozmawiac to bym tam co drugi dzien siedziała bo lubie wypady z domu do rodziny

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:38   #2410
kaorlak
Zadomowienie

Zytus za wizytę i gratuluję Córeczki
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:38   #2411
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Zytus gratuluje córeczki

Wy o top szefie a ja oglądam bitwe o dom też finał

Dodałam zdjęcia w K.

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:39   #2412
principessina
Zakorzenienie

Dobry wieczor
w ciagu dni aktoras pytala o BIO OIL, podczytywalam na tel, ale teraz nie moge znalezc tego postu, a chcialam napisac ze kupilam go jeszcze przed ciaza na przebarwienia na dekolecie no i wykanczam go obecnie na brzuszek jesc b wydajny, a od siebie moge polecic oliwko ze swiezych migdalow, uzywalam ja w zeszlej ciazy, kupilam taki duzy flakonik 500 ml za 18 e

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!!
No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
przesliczna serdecznie gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma któraś z Was tak,jak leżycie na lewym boku to miednica strasznie drętwieje ... takie mrowienia dziwne
wiesz co mi nie dretwieje co prawda miednica, ale cala lewa noga, Ty caly czas spisz na lewym boku? ja sie co chwile przekrecam, bo mam taki zastoj az dretwienie wlasnie, w poprzedniej ciazy to mialam takie cos dopiero w 9tym m-cu!

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Kochana juz usg polowkowe? o mamuniu jak ten czas leci! gratuluje corusi
ja tymczasem czekam na jakikolwiek objaw, od 3 dni wydaje mi sie, ze juz nie jestem w ciazy nic mnie nie boli nic nie ciagnie, juz wolalam jak mnie te jajniki bolaly
Stary 2013-11-27, 21:45   #2413
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Gratuluję córeczki

Cytat:
Ja to się boję bo z Milą mieliśmy cud miód Zero kolek, chorób, jakiś większych problemów nie było..ładnie sama zasypiała u siebie w łóżeczku itd. I boję się, że cuda dwa razy się nie zdarzają Więc teraz szykuję się na hard core
Mieliśmy to samo i też się teraz na to szykuję

Dobra idę kobity, bo od tego siedzenia i nadrabiania moich ogromnych zaległości mnie dupsko boli już, więc muszę się położyć

Dobrej nocy
Stary 2013-11-27, 21:46   #2414
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!!
No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
Super wieści! Gratulacje

Cytat:
magdi ale fajnie że bobas szaleje... ja dalej nic nie czuję, zaczynam się martwić
Justyś, ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 19 tygodniu Już niedługo

Cytat:
Poznajcie mojego niuniusia

dumna mama

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Gratulacje!
Cytat:
Cholerka! Też się boje...bo z Kubusiem to była bajka!

Same dobre wieści i tak proszę codziennie!

Menia, a próbowałaś postawić się w roli Męża? Jakbyś Ty zareagowała na taką wiadomość o swojej Mamie? Dla mnie Jego zachowanie jest zrozumiałe. Ty jesteś przeziębiona, w ciąży...nie umierająca i śmiertelnie chora! A wiadomość o nowotworze dla każdego byłaby ogromnym ciosem. Gdyby takie podejrzenie padło u mojej Teściowej, to bym starała się oboje ich wspierać (a przynajmniej możesz wpierać Męża) a nie udowadniać, że to ściema...bo tego nie wiesz, tak Ci się wydaje, ale nie wiesz na 100%!
Może Teściowa nie jest ideałem, ale to matka Twojego męża, który teraz potrzebuje Twojego wsparcia, a nie ataku i wyrzutów.
Przepraszam za szczerość, ale zachowujesz się jak rozkapryszona dziewczynka

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:05   #2415
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MAGDI ale ja jestem juz w 19 tc kuz go koncz. A ciagle nic i to mnie martwi...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:12   #2416
monijaaa
Zadomowienie

Piękne zdjecis Waszych Malenstw. Ja dzisiaj pytalam lekarza o prenatalne powiedział ze nie sa konieczne podczas badania usg w piatek pani spr przeziernosc nosowa i wszystko jest ok

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:15   #2417
Magdi555
Rozeznanie

Justynko, nie martw się...możesz poczuć później. Nie ma reguły. Na pewno wszystko jest ok.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:10   #2418
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
tyle się opisałam i jak dałam wyślij to akurat nie pojawiła sie strona i rozłączyło mnie z netem.. wrrrrrrrrr!!!!
w skrócie: wczoraj szybko zasnęłam wiec nawet nie wiem co sie działo na wątku.... popołudniu wszytsko nadrobie,
teraz jeszcze musze coś ugotować i ogarnąć chałupe >> wiercenie dziur w ścianach było, przeciąganie kabli, i jeszcze poprawa anteny na dachu będzie...
---------
pozwolicie że " pochwale " się wam moimi dzisiejszymi zdobyczami z lumpka/ wszytko po 1 zł włącznie z zabawkami/, i nawet męża udało mi się wyciągnać i kilka fajnych rzeczy znalazł dużo rzeczy nowiutkich, nie zniszczonych, zreszta po 1 zł mam kilka razy w tyg u siebie więc byle czego nie ma co kupować... starałam sie wybierać rzezcy uniwersalne, ale i tak widze że większość jest na niunie hehe
pojedyńcze zdjęcia to kilka ' perełek" 1. pajac w panterke, 2. body Disney'a. i na lato niebieskie w białe kropki cudeńko >> SELENITI: jak sie okaże że u mnie chłopak będzie to ci to wyśle w liście dla twojej niuni bo jest po prosu urocze,,, / nie jest to dzins tylko lekki matreiał w sam raz na lato/ - jako dla pierwszej niuni na wątku hehe od ciotki
poniżej fotki >> w sumie zapłaciłam 37 zł / po cenach z metek wyszło by 2600zł/
========================= ====
EDIT : OCZYWIŚCIE NIE 2600 TYLKO 260 HEHEHE
Piękne

Cytat:
Dziewczyny dziekuje Wam za kciuki jestescie niezastapione
My juz po wizycie, dzidzius ma sie dobrze, przeziernosc w porzadku, kosc nosowa tez, konczyny sa wszystkie, zoladek, nerki wszystko sie pieknie rozwija takze jestem mega szczesliw
Plec na razie nieznana, bo z jednej perspektywy wygladalo na chlopca a z drugiej na dziewczynke ;

Nastepna wizyta 23.12 wtedy poznamy plec - dzien przed Wigilia

Mam nadzieje ze pozostale wizyty tez tak pozytywnie, ja wpadne do Was jak zwykle wieczorkiem i wtedy wszystko nadrobie teraz wracamy szybko do domu do Hanusi bo zostala sama z dziadkiem i pewnie wciaga teletubisie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Spust że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
ale fajnie! Co trzeba zrobić by to dostać? Mam jeszcze czas?

Niestety, ale dobrze powiedział

To się popisali :
Jeśli chodzi o badanie grupy krwi, to na moim jest tylko wypisana grupa AB rh-, o przeciwciałach już nic nie ma... a tego drugiego nie robiłam i nie wiem jak wygląda... Ale jakby nie było, masz teraz 2 identyczne badania... robiłaś prywatnie czy na NFZ?

Bardzo mądrze

Świetne te rzecz
U mnie na lumpkach, to ceny prawie jak w sklepach, takie śpioszki to od ok 8 do ok 15 zł chodzą I jakim cudem to się utrzymuje, kto tam kupuje :

Carmena, w trakcie palenia, tych dolnych drzwiczek się nie zakręca, bo się zaczadzisz! Zakręca je się jak już napalisz, tzn dorzucisz do żaru całą węglarkę węgla (drzwiczki mają być wtedy przymknięte ale nie zakręcone) i poczekasz, aż cały węgiel zrobi się czerwony (nie będzie nic czarnego) i wtedy dopiero wszystko zakręcasz na ful (dolne i górne drzwiczki. Tylko tu trzeba też przypilnować, by nie wypaliło się za dużo, bo sam popiół ciepła też nie utrzyma :
Musisz się zalogować na bebilon, na 1 stronie są linki

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
pomarancza24 a czy płaci się za taką przesyłkę ??? )
nic nie płaciłam, a przyniósł mi to listonosz który wyglądał jak menel i nie chciałam mu otworzyć, a później jak mi to dawał, to nie chciałam wziąść. ... Hihihi

Te pierwsze jest cudne

Cytat:
Asiulka ale zestaw dziewczyno gdzie ty mieszkasz że za 1 zł - możesz dostać takie rewelacje????

Kasian super że bobo ma się dobrze. Oby tak dale

Carmen uważaj na ten czad

pomarancza ile czekałaś na prezent od bebilona od rejestracji na stronie?

Vampirka wystarczy się zalogować na stronę beblionu

Lucynka przesyłki są za darmo wystarczy się zalogować, jak wyżej.

lolitka ja mam tak samo. Jestem zazwyczaj szczupła, ale to co mam teraz na udach i pośladkach to jakiś koszmar - celulit jak ta lalala
myślę że ok miesiąca

Cytat:
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo :!! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia: termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna :ż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz :Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!! :jupi
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku :
Super że wszystko dobrze, zdjęcia cudne
Cytat:
Poznajcie mojego niuniusia :

dumna mai:
Śliczne

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Uffff wszystko ok u lekarza. Wyniki badan książkowe poki co uciekam. Zagladne do Was później
To dobrze

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Zdjęcie będzie następnym razem, najważniejsze że wszystko dobrze

Idę spać, Dobranoc
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 06:43   #2419
meniaa94
Wtajemniczenie

Hej , juz rano wstałam nie mogę spać bo na 10:30 mam wizytę ...

Magdi555 jak miałam go wspierać jak on się w ogóle do mnie nie odzywał ? A nic mu nie wmawiałam,że jego matka symuluje czy coś ... później dopiero do mnie się odezwał więc napisałam,że jest jeszcze światło w tunelu,bo jeszcze ona musi przejść dużo badań bo to tylko są podejrzenia na usg ... i dla mnie to jest dziwne,żeby po zwykłym usg stwierdzić że to już RAK ! Lekarz może powiedzieć,że guz do dalszych badań itp,ale mógłby ją położyć do szpitala ... miałam kilka przypadków w rodzinie i wiem jak to jest,tymbardziej się dowiedziałam o tym od jego siostry ... ona mi mówiła co innego,później tż co innego . Tłumaczyłam mu,że nie można się załamywać tyko musi matkę wspierać,a to,że ona jest chora to nie oznacza,że musi się do mnie ze złością odnosić i wyżywać się na mnie ... bo dostałam później kilka ładnych smsów od tak sobie bo chciał się wyżyć,niech on zrozumie do cholery że jestem w ciąży ... ostatnio dziadek mi zmarł na raka,nie odnosiłam się tak do niego ... normalnie go traktowałam,a dziadka wspierałam,jeździłam codziennie do szpitala ... bo wiem,że tego potrzebował a nie pokazywania przy nim,że się płacze ... to później zaczął tż mnie przepraszać,że zły był itp ... Moja mama też choruje,głuchnie na jedno ucho .... prawdopodobnie może mieć guza ale do cholery wspieram ją,przebywam z nią a nie od razu mówię,że jest umierająca ...
Po prostu jego rodzina by chciała jakbym rzuciła wszystko i już leciała do nich widocznie ... nie mieszkamy w tym samym mieście,więc wspierałam telefonicznie jego matkę ... mówiłam,że to nic pewnego jeszcze ( ale oni już chyba powiadomili całą rodzine,że jest umierająca ... dobra,ale ja bym zaczekała do diagnozy tak ) ...
W ogóle dziś jego matka ma jechać na rezonans magnetyczny do miasta w którym nie ma rezonansu magnetycznego ... już sama nie wiem co mam myślec,każdy inaczej mówi,jego siostra co innego,tz co innego. Po prostu wolę poczekać do diagnozy ... Wiesz,Magdi moze to wygląda że zachowuje się jak rozkapryszona dziewczynka,ale ja chcę szacunku od tż,nie o to chodzi,że jestem w ciązy ale mam wadę serca która może w ciązy się pogorszyć i może mnie czekać operacja,a sama wiesz że nerwy an serce dobrze nie działają ... Tyle chciałam napisać .

principessina nie leżę cały czas na lewym boku,bo to nie miłe uczucie jak się przekręcam tylko na lewy bok i czuję drętwienie ... póki co lekarz jeszcze mi nie zalecił spania na lewym boku,nic nie mówił.

Zytus gratulacje córci
Stary 2013-11-28, 07:05   #2420
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie my juz na nogach od 6 ale jeszcze lezakujemy pozdrawiam z Hania ktora wlasnie siedzi pomiedzy moimi cyckami a broda i patrzy co pisze do Was

Milego dnia

Stary 2013-11-28, 07:23   #2421
carolyna86
Zakorzenienie

hej brzuchatki! Po wczorajszej wizycie wszystko w porządeczku. Wyniki mam bardzo dobre, zarówno z moczu jak i krwi. Ważyłam się i od początku ciąży przytyłam 1kg - w co trudno mi uwierzyć, bo apetyt mam nieposkromiony. Miała to być wizyta bez usg, gin chciał wyniki sprawdzić, ale gdy mu powiedziałam że kilka z razy zasłabłam to kazał mi wskakiwać na fotel bo chciał zajrzeć czy u dzieciątka wszystko ok. I tak cytując jego: piękny robaczek, piękne czterokomorowe serduszko, piękny mózg, piękny kręgosłup w sumie to nie wiem jak duże jest teraz dzieciątko, bo takie informacje mi w zupełności wystarczyły, ale mówił że z usg to będzie tydzień 16.
Także dziękuję wszystkim za kciuki - przydały się

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:25   #2422
asiulka_22
Zakorzenienie

Witajcie, dzisiaj znowu miałam sen,,, śniło mi się ze urodziłam dziecko... I ubrałam je zaraz w śpioszki które kupiłam i dopiero podczas ubierania poznałam płeć i okazało się ze dziewczyneczka jest... kurcze no mam poprostu jakieś przeczucie... Może podczas grudniowej wizyty. Się okaże... męża z każdym dniem namawiam do tego ze fajnie jest pod czas ciąży juz wiedzieć kto tam mieszka. A nie dopieropodczas porodu... I mam nadzieje ze się złamie hehe. Miłego dnia, ja się zbieram do miasta
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:29   #2423
Seksta
Rozeznanie

Witam sie z rana wymianilam tel w salonie bo umowa sie konczy i od razu lepiej sie Was czyta ja zaczynam dzis 16 tydz, wizyta u gina 10 grudnia a drugie usg genetyczne ( polowkowe to sie chyba nazywa ) mam 10 stycznia. Ale ten czas leci....TZ ciagle sprawdza sa ruchy a tu jeszcze nic. Brzuszek mam troszke wypukly, bardziej go czuje jak leżę....no nic, zycze wam milego dnia a i kupilam pierwszy ciuszek- taki plaszczyk unisex na 6mies wiec na jesien/zime bedzie jak znalazl, z pluszowa podszewka. Wpadl mi w oko wiec kupiłam; ) tego co moja mama kupuje to nie licze....a i moj tata mowi ze to juz jasne ze bedzie chlopak, on to wie i tak jest i koniec zobaczymy...chcialabym juz wiedziec
Jesli chodzi o wage to ja przez miesiąc schudlam 200g a jem normalnie, nie wymiotuje....lekarz powiedzial, ze to normalne na początku

TP 15.05.2014 majowa mama!

Edytowane przez Seksta
Czas edycji: 2013-11-28 o 07:32
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:35   #2424
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
moje i TŻ imie zaczyna się na litere "L"
więc myślimy nad Leon
Będą CZY elki

Właśnie dzwoniła babcia!
zapłakna troszke ze wzruszenia i baaardzo szczesliwa !
<3 ohhh ale mam dziś piękny dzień!!!!!!!!!!!!
Oooo my też mamy w typach Leona

Cytat:
Ja juz po połówkowym.
Alicja - cudowne imię, chciałabym córkę Alicję, ale już mj brat ma...
Cytat:

super wieści i gratuluję córeczki
Od razu złe myśli, na pewno z tym maluszkiem też będzie spokój
Cytat:
MAGDI ale ja jestem juz w 19 tc kuz go koncz. A ciagle nic i to mnie martwi...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
Ja dziś mam 18t1d i też nic nie czuję :P ale co wieczór leżę, głaszczę brzuszek w oczekiwaniu na odzew mojej dzidzi i jak na razie nie ujawnia się :P albo leniwe to dziecko albo małe :P nie wiem. Moja szwagierka poczułą pierwsze ruchy w 20t, także czekajmy!!!!
Cytat:
Witajcie mamusie my juz na nogach od 6 ale jeszcze lezakujemy pozdrawiam z Hania ktora wlasnie siedzi pomiedzy moimi cyckami a broda i patrzy co pisze do Was

Milego dnia

Fajną perspektywę Hania ma

Ale dziś szaro buro aż oczy mi sie zamykają....

Czy któraś z Was wie, ile kobieta w ciąży może pracować przy komputerze?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 07:41   #2425
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
i dziś mija 15tc, czyli zaczynam 16 tc

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ale mi Dziecię szaleje dzisiaj w brzuszku! Kubuś się dziś pyta "I co Dzidziusiu, dobrze Ci tam w brzuszku? Mamusiu, dzidziuś mówi, że dobrze"
urocze

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Zostałam szczesliwa posiadaczka lustrzanki nikon d3000

agaaga
- za udaną wizytę i córeczkę
kasian - uwielbiam takie wiadomości, super że dzidzi rozwija się prawidłowo

Stary 2013-11-28, 07:58   #2426
meniaa94
Wtajemniczenie

Idę się ogarnąć i jadę do ginekologa ... Do później !
Stary 2013-11-28, 08:02   #2427
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
tak sobię patrzę i patrzę u mnie na dworze jest -11
brrrrrr
Cytat:
Poznajcie mojego niuniusia

dumna mama
ojej, jak się tuli do mamusi na 2 fotce
Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Witam się wieczorkiem. Dzisiaj miałam pracowity dzień, wpadła Teściowa i pomyła mi wszystkie okna i poprasowałyśmy górę prania Uwielbiam tą kobietę!
extra teściówka
Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Uffff wszystko ok u lekarza. Wyniki badan książkowe poki co uciekam. Zagladne do Was później
pięknie
Cytat:
Ja juz po połówkowym.
za wizytę i córeńkę
Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Hej , juz rano wstałam nie mogę spać bo na 10:30 mam wizytę ...

Cytat:

Milego dnia
ja też od 6 nie śpię, a powinnam, bo na L4 w końcu jestem, no cóż
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
Witajcie, dzisiaj znowu miałam sen,,, śniło mi się ze urodziłam dziecko... I ubrałam je zaraz w śpioszki które kupiłam i dopiero podczas ubierania poznałam płeć i okazało się ze dziewczyneczka jest... kurcze no mam poprostu jakieś przeczucie... Może podczas grudniowej wizyty. Się okaże... męża z każdym dniem namawiam do tego ze fajnie jest pod czas ciąży juz wiedzieć kto tam mieszka. A nie dopieropodczas porodu... I mam nadzieje ze się złamie hehe. Miłego dnia, ja się zbieram do miasta
co za sen
mi się śniło że dawałam tż zdjęcie z wczorajszego usg a tam był podpis "Dorotka" - o co kaman

Stary 2013-11-28, 08:15   #2428
Nikii89
Zakorzenienie

Lu7 macie takie samo myslenie jak my Ja na M i TŻ też na M i dzieciom tak samo na M chcieliśmy dać no ale z synem wyszło inaczej To na 1str napiszę Leon a w razie czego potem się zmieni

Zytus gratuluję córeczki a Alicja bardzo ładne imię

Ilkas to ja bym teraz chciała luz blues bo z Oskarem przechodziliśmy kolki, zasypianie tylko na rękach itp. Więc z nim był hard core , teraz bym chciała inaczej no ale co będzie to będzie

Agusia mi się wydaje że u Nas TŻ też aż tak za mamusią nie jest, pewnie w dużej mierze dlatego jak traktuje nierówno swoich synów.

Justyna bo tak powinno być Moi rodzice mają takie podejście że młodzi powinni zyć jak chcą. Moja mama powiedziała tak „ja się tylko do Was wtrącę jak zaczniecie się bić”
Jest to Twoje pierwsze dziecko więc się nie martw Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 20-21tc

Principessina nie doszukuj się problemów kiedyś w końcu objawy musiały odpuścić

Menia rozumiem Cię doskonale , że denerwujesz się że TŻ się do Ciebie nie odzywa itp. Ale z drugiej strony jak ja bym się dowiedziała że moja mama ma guza to szczerze jechałabym ją wspierać i pewnie nie miałabym czasu aby dzwonić do TŻ z pytaniem jak się czuje itd. Dlatego zrozum go i dla własnego bezpieczeństwa , własnego serduszka i maleństwa nie nakręcaj się nie potrzebnie Ty do tego podchodzisz tak że USG wykryło tylko guza i nic nie jest przesądzone, ale z ich perspektywy wyglada to inaczej.
Tak samo kochana ja miałam krwiaka który zagrażał ciąży i ktoś mógł sobie pomyśleć przecież to tylko krwiak , wchłonie się i będzie OK. po co ona robi takie zamieszanie (i wydaje mi się że moja teściowa właśnie tak do tego podchodziła) , ale ja to widziałam całkiem inaczej widziałam najczarniejsze scenariusze, że krwiak będzie rósł i że tak powiem „zmiażdży” płód i poronię. Wkurzało mnie to jak ktoś mi mówił , „ale to nic wielkiego zobaczysz wchłonie się i będzie dobrze” , bo tak jak pisałam ja to widziałam całkiem inaczej. To dotyczyło mnie i życia mojego jeszcze nienarodzonego dziecka. Więc sama widzisz że z każdej perspektywy widać inaczej pewne rzeczy.
Dobrze że nie mówisz TŻ o podejrzeniach symulacji, tylko go wspierasz mówiąc że trzeba czekać do diagnozy , że jest jeszcze nadzieja itp. Ale kochana nie możesz mieć do niego pretensji o to że teraz mniej na Ciebie zwraca uwagę , że nie odpisywał Ci na sms a do matki miał czas zadzwonić , ba nawet się zwolnił. Spróbuj z nim pogadać , jak się nie uda dzisiaj to jutro. Pokaż mu że może na Ciebie liczyć że go wspierasz, a jak będziecie mieli możliwość to wtedy mu szczerze powiedz o swoich uczuciach, jak się czujesz itp. Moim zdaniem nie ma co robić pretensji przez sms czy tel , bo wtedy on już wie co go czeka na live. I wszystko na spokojnie

Carolyna super że na wizycie OK. i że mogłas zobaczyć dzieciątko

Asiulka to TŻ nadal chce niespodziankę ??

Seksta gratuluję 16tc Jeszcze trochę i wszystkie będziemy wiedziały

Wydaje mi się że BIO OIL można w ciąży bo ostatnio jak byłam na wizycie to położna dała mi próbkę i mówiła że warto stosować na rozstępy.

Dzień dobry
Oskar dziś postanowił obudzić się o 5.50 ale dostał mm i do 6.45 poleżał obok mnie , w sumie to chyba jeszcze coś podrzemał choć się wiercił i kręcił.
Stary 2013-11-28, 08:16   #2429
Ramona_85
Zakorzenienie

Dzień dobry z rana
wstałam dziś przed 7, jeszcze ciemno za oknem, wzięłam tabletę i pognałam po chlebek

Oglądam PnŚ - słyszałyście o tej 4-miesięcznej dziewczynce z Olecka? Masakra

Cytat:
gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dobry wieczor
w ciagu dni aktoras pytala o BIO OIL, podczytywalam na tel, ale teraz nie moge znalezc tego postu, a chcialam napisac ze kupilam go jeszcze przed ciaza na przebarwienia na dekolecie no i wykanczam go obecnie na brzuszek jesc b wydajny, a od siebie moge polecic oliwko ze swiezych migdalow, uzywalam ja w zeszlej ciazy, kupilam taki duzy flakonik 500 ml za 18 e
dziewczyny odnośnie tych specyfików na rozstępy - wysłałam męża po Palmers, dobre to będzie ?
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 08:20   #2430
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Gratulacje córeczki

Cytat:
Ojej to tak jak i ja Tzn do pół roku był spokój, póki nie stał sie Oliś mobilny

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
hej brzuchatki! Po wczorajszej wizycie wszystko w porządeczku. Wyniki mam bardzo dobre, zarówno z moczu jak i krwi. Ważyłam się i od początku ciąży przytyłam 1kg - w co trudno mi uwierzyć, bo apetyt mam nieposkromiony. Miała to być wizyta bez usg, gin chciał wyniki sprawdzić, ale gdy mu powiedziałam że kilka z razy zasłabłam to kazał mi wskakiwać na fotel bo chciał zajrzeć czy u dzieciątka wszystko ok. I tak cytując jego: piękny robaczek, piękne czterokomorowe serduszko, piękny mózg, piękny kręgosłup w sumie to nie wiem jak duże jest teraz dzieciątko, bo takie informacje mi w zupełności wystarczyły, ale mówił że z usg to będzie tydzień 16.
Także dziękuję wszystkim za kciuki - przydały się
Super,, gratulacje

Witam z rana Wczoraj kupiłam Olafowi lalke Do Gwiazdkowego prezentu chyba dostanie Tata sie nie ucieszy Ale za to babcia kupiła czapę Balcerony więc niech nie maruda Dziś idziemy do młodego pradziadków będzie ciężko

Pytałam ostatnio nit ne odp Ale małe w brzusiu mi sie podnosło już czuję w brzuchu nie na dole

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości