|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
JJJustynAAA przyjedzie i zobaczymy co da się zrobić ... To uciekaj już
|
#2402 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Kasian86 czyli co, mówisz, że pierwszy rok najgorszy? Potem już lepiej ?
![]() Dziewczyny, ale cudne fotki dodałyście bobasów |
|
|
|
#2403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Martin śmieszny i ma żonę Martę i córeczkę Martynę ![]() A master tak oglądam nie koncentrując się na tym za bardzo, ale też tego charlesa lubiłam Oj Justyna nie powiem Ci jak to zabrzmiało Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mojej siostry przyjaciółka ma córeczki z taką różnicą wieku jak jest u mnie i mówiła, że ten pierwszy rok po narodzinach drugiej ma wycięty z życiorysu, nie pamięta nic, ale za to teraz jest bosko
|
|||
|
|
|
#2404 |
|
Rozeznanie
|
Ja juz po połówkowym.
Niestety nie udało się żadnej ładnej fotki zrobic, młode sie chowało i odwrócone było tyłem. Do badania podchodziłam 2 razy, bo dzieć nie dawał pomierzyć wszystkiego, ale po wielkich trudach sie udało i na szczescie wszystko w normie. No i na sam koniec prawie udało sie gince ujrzeć płeć.Na 90% bedzie dziewczynka-Alicja.
|
|
#2405 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja to się boję bo z Milą mieliśmy cud miód Zero kolek, chorób, jakiś większych problemów nie było..ładnie sama zasypiała u siebie w łóżeczku itd. I boję się, że cuda dwa razy się nie zdarzają ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
Ja gez ogladam Top Chefa. Jakos bardziej mi podpasowal niz Master Chef. Obstawiam Martina
![]() Wiecie tak mysle o tych mezach zapatrzonych w swoje mamusie to sobie mysle, ze moj tz jest jakis dziwny ![]() Nigdy nie bylo tak, ze mama byla wazniejsza ode mnie. Nie powiem, jak potrzeba to zawsze pomoze, ale uwaza, ze wizyta u rodzicow raz w tygodniu jest w zupelnosci wystarczajaca ![]() To ja juz czesciej bywam u tesciowej. Moze dlatego, ze moja mama juz nie zyje, a reszta rodziny jest daleko.
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
Zytus gratuluję
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już najedzona fakt zabrzmiało to nie najlepiej... Sorki ![]() Lu7 właśnie dla takich chwil warto żyć Zytus super że u dziecia Alicji ok Ja też nie mam problemu z małżem jeśli chodzi o kwestie swojej mamusi. Też ja czasami bywam częściej u nich niż małż. czasem pomoże im coś załatwić a tak to raz w tyg wystarczy mu wizyta... No ale oni mają ciekawe podejście do życia -uważają że powinni być neutralni, nie nachalni że my mamy mieć własne życie a nie życie z nimi... Cenie to u nich bardzo ![]() Dobra uciekam pod prysznic i do łóżka... DObrej nocy
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2410 |
|
Zadomowienie
|
Zytus
za wizytę i gratuluję Córeczki
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
Zytus gratuluje córeczki
Wy o top szefie a ja oglądam bitwe o dom też finał Dodałam zdjęcia w K. |
|
|
|
#2412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczor
w ciagu dni aktoras pytala o BIO OIL, podczytywalam na tel, ale teraz nie moge znalezc tego postu, a chcialam napisac ze kupilam go jeszcze przed ciaza na przebarwienia na dekolecie no i wykanczam go obecnie na brzuszek jesc b wydajny, a od siebie moge polecic oliwko ze swiezych migdalow, uzywalam ja w zeszlej ciazy, kupilam taki duzy flakonik 500 ml za 18 e![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja tymczasem czekam na jakikolwiek objaw, od 3 dni wydaje mi sie, ze juz nie jestem w ciazy nic mnie nie boli nic nie ciagnie, juz wolalam jak mnie te jajniki bolaly
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra idę kobity, bo od tego siedzenia i nadrabiania moich ogromnych zaległości mnie dupsko boli już, więc muszę się położyć ![]() Dobrej nocy |
||
|
|
|
#2414 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też się boje...bo z Kubusiem to była bajka! Same dobre wieści i tak proszę codziennie! ![]() Menia, a próbowałaś postawić się w roli Męża? Jakbyś Ty zareagowała na taką wiadomość o swojej Mamie? Dla mnie Jego zachowanie jest zrozumiałe. Ty jesteś przeziębiona, w ciąży...nie umierająca i śmiertelnie chora! A wiadomość o nowotworze dla każdego byłaby ogromnym ciosem. Gdyby takie podejrzenie padło u mojej Teściowej, to bym starała się oboje ich wspierać (a przynajmniej możesz wpierać Męża) a nie udowadniać, że to ściema...bo tego nie wiesz, tak Ci się wydaje, ale nie wiesz na 100%! Może Teściowa nie jest ideałem, ale to matka Twojego męża, który teraz potrzebuje Twojego wsparcia, a nie ataku i wyrzutów. Przepraszam za szczerość, ale zachowujesz się jak rozkapryszona dziewczynka
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
MAGDI ale ja jestem juz w 19 tc kuz go koncz. A ciagle nic i to mnie martwi...
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Piękne zdjecis Waszych Malenstw. Ja dzisiaj pytalam lekarza o prenatalne powiedział ze nie sa konieczne podczas badania usg w piatek pani spr przeziernosc nosowa i wszystko jest ok
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2417 |
|
Rozeznanie
|
Justynko, nie martw się...możesz poczuć później. Nie ma reguły. Na pewno wszystko jest ok.
|
#2418 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nic nie płaciłam, a przyniósł mi to listonosz który wyglądał jak menel i nie chciałam mu otworzyć, a później jak mi to dawał, to nie chciałam wziąść. ... Hihihi Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śliczne Cytat:
Cytat:
Idę spać, Dobranoc |
||||||||
|
|
|
#2419 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej , juz rano wstałam nie mogę spać bo na 10:30 mam wizytę ...
Magdi555 jak miałam go wspierać jak on się w ogóle do mnie nie odzywał ? A nic mu nie wmawiałam,że jego matka symuluje czy coś ... później dopiero do mnie się odezwał więc napisałam,że jest jeszcze światło w tunelu,bo jeszcze ona musi przejść dużo badań bo to tylko są podejrzenia na usg ... i dla mnie to jest dziwne,żeby po zwykłym usg stwierdzić że to już RAK ! Lekarz może powiedzieć,że guz do dalszych badań itp,ale mógłby ją położyć do szpitala ... miałam kilka przypadków w rodzinie i wiem jak to jest,tymbardziej się dowiedziałam o tym od jego siostry ... ona mi mówiła co innego,później tż co innego . Tłumaczyłam mu,że nie można się załamywać tyko musi matkę wspierać,a to,że ona jest chora to nie oznacza,że musi się do mnie ze złością odnosić i wyżywać się na mnie ... bo dostałam później kilka ładnych smsów od tak sobie bo chciał się wyżyć,niech on zrozumie do cholery że jestem w ciąży ... ostatnio dziadek mi zmarł na raka,nie odnosiłam się tak do niego ... normalnie go traktowałam,a dziadka wspierałam,jeździłam codziennie do szpitala ... bo wiem,że tego potrzebował a nie pokazywania przy nim,że się płacze ... to później zaczął tż mnie przepraszać,że zły był itp ... Moja mama też choruje,głuchnie na jedno ucho .... prawdopodobnie może mieć guza ale do cholery wspieram ją,przebywam z nią a nie od razu mówię,że jest umierająca ... Po prostu jego rodzina by chciała jakbym rzuciła wszystko i już leciała do nich widocznie ... nie mieszkamy w tym samym mieście,więc wspierałam telefonicznie jego matkę ... mówiłam,że to nic pewnego jeszcze ( ale oni już chyba powiadomili całą rodzine,że jest umierająca ... dobra,ale ja bym zaczekała do diagnozy tak ) ... W ogóle dziś jego matka ma jechać na rezonans magnetyczny do miasta w którym nie ma rezonansu magnetycznego ... już sama nie wiem co mam myślec,każdy inaczej mówi,jego siostra co innego,tz co innego. Po prostu wolę poczekać do diagnozy ... Wiesz,Magdi moze to wygląda że zachowuje się jak rozkapryszona dziewczynka,ale ja chcę szacunku od tż,nie o to chodzi,że jestem w ciązy ale mam wadę serca która może w ciązy się pogorszyć i może mnie czekać operacja,a sama wiesz że nerwy an serce dobrze nie działają ... Tyle chciałam napisać . principessina nie leżę cały czas na lewym boku,bo to nie miłe uczucie jak się przekręcam tylko na lewy bok i czuję drętwienie ... póki co lekarz jeszcze mi nie zalecił spania na lewym boku,nic nie mówił. Zytus gratulacje córci
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie my juz na nogach od 6 ale jeszcze lezakujemy
pozdrawiam z Hania ktora wlasnie siedzi pomiedzy moimi cyckami a broda i patrzy co pisze do Was Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
hej brzuchatki! Po wczorajszej wizycie wszystko w porządeczku. Wyniki mam bardzo dobre, zarówno z moczu jak i krwi. Ważyłam się i od początku ciąży przytyłam 1kg - w co trudno mi uwierzyć, bo apetyt mam nieposkromiony. Miała to być wizyta bez usg, gin chciał wyniki sprawdzić, ale gdy mu powiedziałam że kilka z razy zasłabłam to kazał mi wskakiwać na fotel bo chciał zajrzeć czy u dzieciątka wszystko ok. I tak cytując jego: piękny robaczek, piękne czterokomorowe serduszko, piękny mózg, piękny kręgosłup
Także dziękuję wszystkim za kciuki - przydały się
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie, dzisiaj znowu miałam sen,,, śniło mi się ze urodziłam dziecko... I ubrałam je zaraz w śpioszki które kupiłam i dopiero podczas ubierania poznałam płeć i okazało się ze dziewczyneczka jest... kurcze no mam poprostu jakieś przeczucie... Może podczas grudniowej wizyty. Się okaże... męża z każdym dniem namawiam do tego ze fajnie jest pod czas ciąży juz wiedzieć kto tam mieszka. A nie dopieropodczas porodu... I mam nadzieje ze się złamie hehe. Miłego dnia, ja się zbieram do miasta
|
|
|
|
#2423 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie z rana
wymianilam tel w salonie bo umowa sie konczy i od razu lepiej sie Was czyta ja zaczynam dzis 16 tydz, wizyta u gina 10 grudnia a drugie usg genetyczne ( polowkowe to sie chyba nazywa ) mam 10 stycznia. Ale ten czas leci....TZ ciagle sprawdza sa ruchy a tu jeszcze nic. Brzuszek mam troszke wypukly, bardziej go czuje jak leżę....no nic, zycze wam milego dnia a i kupilam pierwszy ciuszek- taki plaszczyk unisex na 6mies wiec na jesien/zime bedzie jak znalazl, z pluszowa podszewka. Wpadl mi w oko wiec kupiłam; ) tego co moja mama kupuje to nie licze....a i moj tata mowi ze to juz jasne ze bedzie chlopak, on to wie i tak jest i koniec zobaczymy...chcialabym juz wiedziec ![]() Jesli chodzi o wage to ja przez miesiąc schudlam 200g a jem normalnie, nie wymiotuje....lekarz powiedzial, ze to normalne na początku
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2013-11-28 o 07:32 |
|
|
|
#2424 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Alicja - cudowne imię, chciałabym córkę Alicję, ale już mj brat ma... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale dziś szaro buro aż oczy mi sie zamykają....Czy któraś z Was wie, ile kobieta w ciąży może pracować przy komputerze?
|
|||||
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
agaaga - za udaną wizytę i córeczkę ![]() ![]() kasian - uwielbiam takie wiadomości, super że dzidzi rozwija się prawidłowo
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę się ogarnąć i jadę do ginekologa ... Do później !
|
#2427 | |||||
|
Zakorzenienie
|
brrrrrr
![]() ojej, jak się tuli do mamusi na 2 fotce Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i córeńkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi się śniło że dawałam tż zdjęcie z wczorajszego usg a tam był podpis "Dorotka"
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Lu7 macie takie samo myslenie jak my
Ja na M i TŻ też na M i dzieciom tak samo na M chcieliśmy dać no ale z synem wyszło inaczej To na 1str napiszę Leon a w razie czego potem się zmieni ![]() Zytus gratuluję córeczki a Alicja bardzo ładne imię ![]() Ilkas to ja bym teraz chciała luz blues bo z Oskarem przechodziliśmy kolki, zasypianie tylko na rękach itp. Więc z nim był hard core , teraz bym chciała inaczej no ale co będzie to będzie ![]() Agusia mi się wydaje że u Nas TŻ też aż tak za mamusią nie jest, pewnie w dużej mierze dlatego jak traktuje nierówno swoich synów. Justyna bo tak powinno być Moi rodzice mają takie podejście że młodzi powinni zyć jak chcą. Moja mama powiedziała tak „ja się tylko do Was wtrącę jak zaczniecie się bić” ![]() Jest to Twoje pierwsze dziecko więc się nie martw Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 20-21tc ![]() Principessina nie doszukuj się problemów kiedyś w końcu objawy musiały odpuścić ![]() Menia rozumiem Cię doskonale , że denerwujesz się że TŻ się do Ciebie nie odzywa itp. Ale z drugiej strony jak ja bym się dowiedziała że moja mama ma guza to szczerze jechałabym ją wspierać i pewnie nie miałabym czasu aby dzwonić do TŻ z pytaniem jak się czuje itd. Dlatego zrozum go i dla własnego bezpieczeństwa , własnego serduszka i maleństwa nie nakręcaj się nie potrzebnie Ty do tego podchodzisz tak że USG wykryło tylko guza i nic nie jest przesądzone, ale z ich perspektywy wyglada to inaczej. Tak samo kochana ja miałam krwiaka który zagrażał ciąży i ktoś mógł sobie pomyśleć przecież to tylko krwiak , wchłonie się i będzie OK. po co ona robi takie zamieszanie (i wydaje mi się że moja teściowa właśnie tak do tego podchodziła) , ale ja to widziałam całkiem inaczej widziałam najczarniejsze scenariusze, że krwiak będzie rósł i że tak powiem „zmiażdży” płód i poronię. Wkurzało mnie to jak ktoś mi mówił , „ale to nic wielkiego zobaczysz wchłonie się i będzie dobrze” , bo tak jak pisałam ja to widziałam całkiem inaczej. To dotyczyło mnie i życia mojego jeszcze nienarodzonego dziecka. Więc sama widzisz że z każdej perspektywy widać inaczej pewne rzeczy. Dobrze że nie mówisz TŻ o podejrzeniach symulacji, tylko go wspierasz mówiąc że trzeba czekać do diagnozy , że jest jeszcze nadzieja itp. Ale kochana nie możesz mieć do niego pretensji o to że teraz mniej na Ciebie zwraca uwagę , że nie odpisywał Ci na sms a do matki miał czas zadzwonić , ba nawet się zwolnił. Spróbuj z nim pogadać , jak się nie uda dzisiaj to jutro. Pokaż mu że może na Ciebie liczyć że go wspierasz, a jak będziecie mieli możliwość to wtedy mu szczerze powiedz o swoich uczuciach, jak się czujesz itp. Moim zdaniem nie ma co robić pretensji przez sms czy tel , bo wtedy on już wie co go czeka na live. I wszystko na spokojnie ![]() Carolyna super że na wizycie OK. i że mogłas zobaczyć dzieciątko ![]() Asiulka to TŻ nadal chce niespodziankę ?? Seksta gratuluję 16tc Jeszcze trochę i wszystkie będziemy wiedziały ![]() Wydaje mi się że BIO OIL można w ciąży bo ostatnio jak byłam na wizycie to położna dała mi próbkę i mówiła że warto stosować na rozstępy. Dzień dobry ![]() Oskar dziś postanowił obudzić się o 5.50 ale dostał mm i do 6.45 poleżał obok mnie , w sumie to chyba jeszcze coś podrzemał choć się wiercił i kręcił. |
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z rana
![]() wstałam dziś przed 7, jeszcze ciemno za oknem, wzięłam tabletę i pognałam po chlebek ![]() Oglądam PnŚ - słyszałyście o tej 4-miesięcznej dziewczynce z Olecka? Masakra ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2430 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tzn do pół roku był spokój, póki nie stał sie Oliś mobilny ![]() Cytat:
![]() Witam z rana Wczoraj kupiłam Olafowi lalke Tata sie nie ucieszy Ale za to babcia kupiła czapę Balcerony więc niech nie maruda Dziś idziemy do młodego pradziadków będzie ciężko Pytałam ostatnio nit ne odp
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

za wizytę i gratuluję Córeczki

Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!! 
aż oczy mi sie zamykają....
tak sobię patrzę i patrzę u mnie na dworze jest -11 

Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy w 20-21tc
kiedyś w końcu objawy musiały odpuścić