Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 21:11   #3751
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
zależy gdzie sa te polowniki

E, to dla mnie bomba

to po co robią litrowe opakowania które trzeba wypić w 48h? bez sensu.
Tylko że w wersji "sok z zagęszczonego soku, zawartość owoców min. 10%"?

Zrobiłam wszystko tak samo. Krok w krok. A mam takie szorstkie włosy i napuszone, jak nie moje dokupiłam w końcu jedwab do końcówek, tęskniłam za zapachem Mariona
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:13   #3752
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość

Zrobiłam wszystko tak samo. Krok w krok. A mam takie szorstkie włosy i napuszone, jak nie moje dokupiłam w końcu jedwab do końcówek, tęskniłam za zapachem Mariona
a ja mariona nie mogę znaleźć nigdzie
Stary 2013-11-27, 21:20   #3753
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
a ja mariona nie mogę znaleźć nigdzie
W Wispolu pierwszy raz kupiłam jak był chyba na promocji,w koszyczkach przy kasie. Dziś szukałam między produktami do włosów, bezskutecznie. Podeszła do mnie Pani Ekspedientka, fajna miła, pyta czy mi pomóc. A jak Oczywiście że był, ale gdzieś w okolicach kasy/lady. No tam im nie będę grzebać
Stary 2013-11-27, 21:26   #3754
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość

Tylko na zdjęciu tak ładnie wyglądają
Ojj, na pewno nie

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:26   #3755
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
W Wispolu pierwszy raz kupiłam jak był chyba na promocji,w koszyczkach przy kasie. Dziś szukałam między produktami do włosów, bezskutecznie. Podeszła do mnie Pani Ekspedientka, fajna miła, pyta czy mi pomóc. A jak Oczywiście że był, ale gdzieś w okolicach kasy/lady. No tam im nie będę grzebać
nie wiem co to, więc pewnie tu nie ma
Stary 2013-11-27, 21:26   #3756
kascysko
Zakorzenienie

Ale ładny lakier rozdziewiczyłam
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:30   #3757
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Witam drogie Panie ale lecicie z tymi postami
jutro zajmuję się za moje włoski 10 grudnia mam fryzjera, lekko podetnę końcówki i skrócę grzywkę na bok, idę pierwszy raz do tego fryzjera, boje się bo nie wiem z czym wyjdę

a jutro organizuje andrzejki w szkole dzieciom, muszę być przebrana za wróżkę a jak wrócę to mam zamiar kończyć pracę lic. jeszcze jakieś 10stron i koniec

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:32
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:37   #3758
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Ale ładny lakier rozdziewiczyłam
Jaki, jaki?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:40   #3759
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Witam drogie Panie ale lecicie z tymi postami
jutro zajmuję się za moje włoski 10 grudnia mam fryzjera, lekko podetnę końcówki i skrócę grzywkę na bok, idę pierwszy raz do tego fryzjera, boje się bo nie wiem z czym wyjdę

a jutro organizuje andrzejki w szkole dzieciom, muszę być przebrana za wróżkę a jak wrócę to mam zamiar kończyć pracę lic. jeszcze jakieś 10stron i koniec
Też musiałabym się zająć włoskami, ale nie mam kiedy. Końcówki wołają o podcięcie

Ale fajnie

Blog

Stary 2013-11-27, 21:42   #3760
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
nie wiem co to, więc pewnie tu nie ma

To je drogeryja, a'la Rossmann czy Natura. Tyle że nie ma (z tego co wiem) swojej marki produktów ani nie sprzedają wszystkiego (jak Rossmann). Ale mają Ziaję i Joannę, czego nie ma w Rossmannie np

W ogóle to od 2 myć mam objawy niedopłukanego szamponu. Jakim cudem - nie wiem. Może to czas na oczyszczenie?
Stary 2013-11-27, 21:43   #3761
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:

Wartość pH przecież silnie zależy od temperatury

A, i mierz pH takiego, jakiego będziesz nakładać na twarz, czyli niepodgrzanego.
Ok, dzięki. Wiesz, ja tam z chemii dobra nie byłam, a fakt o tym zmiennym pH to dla mnie odkrycie.
A ile g wodorowęglanu sodu należy użyć, aby podnieść pH 50 ml toniku? Czytałam,że pH musi być wyższe niż 4, czyli pH 4 zaszkodzi?
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:43   #3762
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Też musiałabym się zająć włoskami, ale nie mam kiedy. Końcówki wołają o podcięcie

Ale fajnie
ja byłam początkiem września u fryzjera i tak się zastanawiam czy nie poczekać jeszcze z tym fryzjerem, zniszczonych jakoś bardzo nie mam, ale są przerzedzone, boje się, że obetnie mi więcej niż 2cm
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:48   #3763
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
A tyle razy oglądałam podkłady w Biedrze, ale jakoś bałam się zaryzykować i wypróbować
Hmm czarny z Bell? dobrze matuje i kryje?
Tylko te drugie podkłady - kryjące, mają paletę barw jak dla murzynów.
Kiedyś myślałam,że podkład z Bell tak sobie kryje, ale po moich kilku ostatnich stwierdziłam, że krył dobrze. Miałam oczywiście lepiej kryjące, ale nie wiem czy to przez mocne krycie, wyglądały ciężko na twarzy. Podkład matuje, ale na chwilę. Trzeba używać pudru, ale u mnie nic nie matuje na długo.
Stary 2013-11-27, 21:48   #3764
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
zależy gdzie sa te polowniki

Połowinki są w zwykłym klubie w mieście
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:49   #3765
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam początkiem września u fryzjera i tak się zastanawiam czy nie poczekać jeszcze z tym fryzjerem, zniszczonych jakoś bardzo nie mam, ale są przerzedzone, boje się, że obetnie mi więcej niż 2cm
Ja byłam w czerwcu I też się zastanawiam, czy nie iść przed świętami bardziej

Blog

Stary 2013-11-27, 21:51   #3766
Inkus97
Rozeznanie

Cytat:
Ale dziwnie
Moja reakcja była dokładnie taka sama gdy się dowiedziałam, że na Połowinki są zaproszeni wszyscy
Chociaż zastanawiam się czy w ogóle iść bo gdy zobaczyłam zachowanie osób z II klasy na wieść o tym to mnie zraziło i chęć pójścia minęła, ale koleżanka mnie namawia mówiąc, że po co mam siedzieć w domu przed laptopem skoro mogę się pobawić
Stary 2013-11-27, 21:53   #3767
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Jaki, jaki?
Sensique Fantasy Glitter granatowy
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Ok, dzięki. Wiesz, ja tam z chemii dobra nie byłam, a fakt o tym zmiennym pH to dla mnie odkrycie.
A ile g wodorowęglanu sodu należy użyć, aby podnieść pH 50 ml toniku? Czytałam,że pH musi być wyższe niż 4, czyli pH 4 zaszkodzi?
Ale jak człowiek bierze się za mieszanie czegoś, czemu trzeba wyrównywać pH to lepiej, by dla własnej bezpieczności poczytał o nim

Papierki wskaźnikowe mają błąd rzędu jednej jednostki pH. A co do pH - wszystko zależy od tego, jaki efekt ktoś chce uzyskać. Nic nie jest czarne ani białe, jak się niekiedy wydaje A co do ilości, trzeba sprawdzać papierkami. Nikt nie wie, jakie pH wyjściowe ma użyta przez Ciebie woda z dodatkiem innych składników.
Stary 2013-11-27, 21:55   #3768
Inkus97
Rozeznanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]
może Ty wpadnij do Niego z czymś na przeziębienie/grypę, czy coś

[/QUOTE]

Właśnie taki był pierwotny plan, ale do soboty jeszcze 2 dni. Wszystko może się zmienić o 180 stopni. Mój chłopak ma tysiąc pomysłów na minutę
Stary 2013-11-27, 21:56   #3769
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Moja reakcja była dokładnie taka sama gdy się dowiedziałam, że na Połowinki są zaproszeni wszyscy
Chociaż zastanawiam się czy w ogóle iść bo gdy zobaczyłam zachowanie osób z II klasy na wieść o tym to mnie zraziło i chęć pójścia minęła, ale koleżanka mnie namawia mówiąc, że po co mam siedzieć w domu przed laptopem skoro mogę się pobawić
Idź idź idź! taaaka impreza! tylko pilnuj gorzoły, mi się wydaje, że ktoś podpijał mojej

Życie takie ciężkie, gdy sąsiedzi Cię dobrze znają i ciągną do złego ale się dzisiaj nie ruszymy, jutro z rana kolos

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 22:00   #3770
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Dobre podejście ma koleżanka, sama bym się pobawiła

Blog

Stary 2013-11-27, 22:27   #3771
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam zamówiłam dwa kremy sylveco - dostałam jeden i jeszcze tak wygnieciony, że szkoda gadać. Zrozumiałabym gdyby przyniosła mi to poczta.. ale kurier, za pobraniem?
Jestem ciekawa jak szybko doślą mi drugi, bo już zdążyłam się nieźle zdenerwować...
Miałam tak, kiedy przyszły moje Kallosy (4 sztuki). Jedem pękł i przez to wszystko było wysmarowane maską, ale już nie chciała się bawić w protokoły itd. Zamawiałam paczkę kurierską.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Hej!

Mam internet! Jedynym rozwiązaniem był internet Satelitarny w moim przypadku. Co prawda będę płacić 200 zł miesięcznie, ale przynajmniej nie będę narzekać na wolne działanie internetu

Tak, mam na zbyciu. Mogę Ci wysłać też nivea diamont gloss. Dla mnie te 2 odżywki mają zbyt kiepskie składy
U mnie są krzaki i tez miałam z tym problem. Trzeba po prostu wywalić kasę, by sprawdzić, która sieć działa.

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Matko, tak bardzo mi przypominasz mnie sprzed 2 dni Spokojnie, zrób sobie herbatki czy coś a na bracie mścij się ile wlezie każdy ma możliwość empatii, niech się weźmie w garść

W Lalce pewnie wystarczyło nie napisać że Łęcka to di*ka i Ms to zaliczy ale ja bym była zadowolona z tych książek lubiłam obie

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Wulgarnie? ja się zastanawiam nad krwistą konturówką do mojej krwistej szminki TŻ ma w weekend urodziny
Uwielbiam Lalkę. Inne książki Prusa już takie nie były.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:

Ale jak człowiek bierze się za mieszanie czegoś, czemu trzeba wyrównywać pH to lepiej, by dla własnej bezpieczności poczytał o nim

Papierki wskaźnikowe mają błąd rzędu jednej jednostki pH. A co do pH - wszystko zależy od tego, jaki efekt ktoś chce uzyskać. Nic nie jest czarne ani białe, jak się niekiedy wydaje A co do ilości, trzeba sprawdzać papierkami. Nikt nie wie, jakie pH wyjściowe ma użyta przez Ciebie woda z dodatkiem innych składników.
No, ja czytałam na tej stronie. Tam były wskazówki, tylko nie rozumiałam o co tam chodzi. Dlatego mój proszek- glukonolakton, leży nieużywany.
Stary 2013-11-27, 22:33   #3772
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Idź idź idź! taaaka impreza! tylko pilnuj gorzoły, mi się wydaje, że ktoś podpijał mojej

Życie takie ciężkie, gdy sąsiedzi Cię dobrze znają i ciągną do złego ale się dzisiaj nie ruszymy, jutro z rana kolos
Mojej tez cos szybko ubywalo
Nie chcialabym miec polowinek w klubie, nie przepadam za klubami
Mam jutro probna mature z niemca,angola, sprawdzian z geografii i z PP, nic nie umiem, jestem zaje*ista

Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-11-27, 22:51   #3773
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
No, ja czytałam na tej stronie. Tam były wskazówki, tylko nie rozumiałam o co tam chodzi. Dlatego mój proszek- glukonolakton, leży nieużywany.
No, na której było napisane, by mierzyć pH ciepłego toniku Faktycznie, rzetelnie
Stary 2013-11-27, 22:58   #3774
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

kaś mam pytanie totalnie niewłosowe: jak sprawuje Ci się telefon? Jesteś z niego zadowolona?
Pytam, ponieważ mój SE Neo V kończy swój żywot i poszukuję nowego telefonu Ogólnie jakie telefony polecacie tak do ok. 800 zł?
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:12   #3775
dilula
Rozeznanie

Cytat:
W takim wypadku kupiłabym nożyczki za kilka złotych i poprosiła kogoś o podcięcie. Jeśli ma to być ciachnięcie na równo to prosta sprawa

Moja metoda wygląda tak: rozdzielam włosy na dwie partie i przerzucam z pleców do przodu. Biorę pasemko np. z lewej strony, ale to od środka głowy i podcinam tyle centymetrów ile chcę. Ściągam na plecy następne pasemko i podcinam względem tego pierwszego. Tak tnę wszystkie włosy aż do ostatniego pasma po lewej stronie. Następnie zabieram się w ten sam sposób za prawą stronę. I nie ma możliwości krzywego obcięcia. Przy tym cięciu cały czas ma się kontrolę nad tym, o ile skraca się kolejne pasmo włosów i czy jest tak samo równe, jak to poprzednie
Najważniejsze to mieć linię włosów na wysokości oczu. Wtedy wszystko dobrze widać. I przy cięciu naciągam włosy, bo każda mała fala to potem nierówności.

Od lat mama podcina mi włosy w ten sposób. Jak mam ochotę na odświeżenie końcówek to idę do niej z nożyczkami, rach-ciach i podcięte. Kiedy chcę i ile chcę. Także polecam znaleźć wśród bliskich swojego "fryzjera". To duża oszczędność pieniędzy i nerwów

Edytowane przez dilula
Czas edycji: 2013-11-27 o 23:13
dilula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:14   #3776
kascysko
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920032]kaś mam pytanie totalnie niewłosowe: jak sprawuje Ci się telefon? Jesteś z niego zadowolona?
Pytam, ponieważ mój SE Neo V kończy swój żywot i poszukuję nowego telefonu Ogólnie jakie telefony polecacie tak do ok. 800 zł?[/QUOTE]
Jestem z niego niesamowicie zadowolona
Stary 2013-11-27, 23:23   #3777
versatille
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]wróciłam z uczelni, dostałam @ na wykładzie po raz pierwszy dostałam @ po południu, zawsze było z rana. Wczesniej byłam w TK Maxx i kupiłam sobie 3 pary majtasów teraz odpoczywam i biorę się powoli za naukę, jutro planuję być na uczelni od 11 do 20 [/QUOTE]O, też się muszę za batkami porozglądać
A jutro może do Silesi pojadę..

Nienawidzę astronomii

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:24   #3778
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Są dostępne jeszcze w Naturze?
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 23:26   #3779
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Są dostępne jeszcze w Naturze?
Tydzień temu kupiłam na promocji, więc nie wiem
Stary 2013-11-27, 23:31   #3780
deszczowypies
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]już po deadline, bo na uczelni dostałam @

skąd masz?
[/QUOTE]

ale przynajmniej jest

z Lidla podobno, ale tak naprawdę to mamie zabrałam

Cytat:
Karotka Fortuny ma jakieś 60-70% przecieru i nie ma cukru

Cytat:
W ogóle to od 2 myć mam objawy niedopłukanego szamponu. Jakim cudem - nie wiem. Może to czas na oczyszczenie?
nie no czekaj, nie domyć to można odżywki. szamponu chyba się nie da

Cytat:
Połowinki są w zwykłym klubie w mieście
to i nawet w dżinsach można pójść na upartego

Cytat:
Ja byłam w czerwcu I też się zastanawiam, czy nie iść przed świętami bardziej
ja też byłam w czerwcu i ostatnio mam tak przyklapnięte włosy u nasady, że znowu kusi mnie skrócenie... ale z drugiej strony szkoda, bo na długości miękkie, pięknie się kręcą...

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości