|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
![]() Zrobiłam wszystko tak samo. Krok w krok. A mam takie szorstkie włosy i napuszone, jak nie moje |
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
W Wispolu
pierwszy raz kupiłam jak był chyba na promocji,w koszyczkach przy kasie. Dziś szukałam między produktami do włosów, bezskutecznie. Podeszła do mnie Pani Ekspedientka, fajna miła, pyta czy mi pomóc. A jak Oczywiście że był, ale gdzieś w okolicach kasy/lady. No tam im nie będę grzebać
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ładny lakier rozdziewiczyłam
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Witam drogie Panie
ale lecicie z tymi postami ![]() jutro zajmuję się za moje włoski 10 grudnia mam fryzjera, lekko podetnę końcówki i skrócę grzywkę na bok, idę pierwszy raz do tego fryzjera, boje się bo nie wiem z czym wyjdę ![]() a jutro organizuje andrzejki w szkole dzieciom, muszę być przebrana za wróżkę a jak wrócę to mam zamiar kończyć pracę lic. jeszcze jakieś 10stron i koniec Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-11-27 o 21:32 |
|
|
|
#3758 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale fajnie
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
To je drogeryja, a'la Rossmann czy Natura. Tyle że nie ma (z tego co wiem) swojej marki produktów ani nie sprzedają wszystkiego (jak Rossmann). Ale mają Ziaję i Joannę, czego nie ma w Rossmannie np W ogóle to od 2 myć mam objawy niedopłukanego szamponu. Jakim cudem - nie wiem. Może to czas na oczyszczenie?
|
|
|
|
#3761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ile g wodorowęglanu sodu należy użyć, aby podnieść pH 50 ml toniku? Czytałam,że pH musi być wyższe niż 4, czyli pH 4 zaszkodzi?
|
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kiedyś myślałam,że podkład z Bell tak sobie kryje, ale po moich kilku ostatnich stwierdziłam, że krył dobrze. Miałam oczywiście lepiej kryjące, ale nie wiem czy to przez mocne krycie, wyglądały ciężko na twarzy. Podkład matuje, ale na chwilę. Trzeba używać pudru, ale u mnie nic nie matuje na długo. |
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też się zastanawiam, czy nie iść przed świętami bardziej
|
|
#3766 |
|
Rozeznanie
|
Moja reakcja była dokładnie taka sama gdy się dowiedziałam, że na Połowinki są zaproszeni wszyscy
Chociaż zastanawiam się czy w ogóle iść bo gdy zobaczyłam zachowanie osób z II klasy na wieść o tym to mnie zraziło i chęć pójścia minęła, ale koleżanka mnie namawia mówiąc, że po co mam siedzieć w domu przed laptopem skoro mogę się pobawić
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Sensique Fantasy Glitter granatowy
Cytat:
![]() Papierki wskaźnikowe mają błąd rzędu jednej jednostki pH. A co do pH - wszystko zależy od tego, jaki efekt ktoś chce uzyskać. Nic nie jest czarne ani białe, jak się niekiedy wydaje A co do ilości, trzeba sprawdzać papierkami. Nikt nie wie, jakie pH wyjściowe ma użyta przez Ciebie woda z dodatkiem innych składników.
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]
może Ty wpadnij do Niego z czymś na przeziębienie/grypę, czy coś ![]() [/QUOTE] Właśnie taki był pierwotny plan, ale do soboty jeszcze 2 dni. Wszystko może się zmienić o 180 stopni. Mój chłopak ma tysiąc pomysłów na minutę
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko pilnuj gorzoły, mi się wydaje, że ktoś podpijał mojej Życie takie ciężkie, gdy sąsiedzi Cię dobrze znają i ciągną do złego ale się dzisiaj nie ruszymy, jutro z rana kolos
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3771 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcialabym miec polowinek w klubie, nie przepadam za klubami ![]() Mam jutro probna mature z niemca,angola, sprawdzian z geografii i z PP, nic nie umiem, jestem zaje*ista ![]() Sent from my LG-P760 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie, rzetelnie
|
|
#3774 |
|
Konto usunięte
|
kaś mam pytanie totalnie niewłosowe: jak sprawuje Ci się telefon? Jesteś z niego zadowolona?
Pytam, ponieważ mój SE Neo V kończy swój żywot i poszukuję nowego telefonu Ogólnie jakie telefony polecacie tak do ok. 800 zł?
|
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja metoda wygląda tak: rozdzielam włosy na dwie partie i przerzucam z pleców do przodu. Biorę pasemko np. z lewej strony, ale to od środka głowy i podcinam tyle centymetrów ile chcę. Ściągam na plecy następne pasemko i podcinam względem tego pierwszego. Tak tnę wszystkie włosy aż do ostatniego pasma po lewej stronie. Następnie zabieram się w ten sam sposób za prawą stronę. I nie ma możliwości krzywego obcięcia. Przy tym cięciu cały czas ma się kontrolę nad tym, o ile skraca się kolejne pasmo włosów i czy jest tak samo równe, jak to poprzednie ![]() Najważniejsze to mieć linię włosów na wysokości oczu. Wtedy wszystko dobrze widać. I przy cięciu naciągam włosy, bo każda mała fala to potem nierówności. Od lat mama podcina mi włosy w ten sposób. Jak mam ochotę na odświeżenie końcówek to idę do niej z nożyczkami, rach-ciach i podcięte. Kiedy chcę i ile chcę. Także polecam znaleźć wśród bliskich swojego "fryzjera". To duża oszczędność pieniędzy i nerwów
Edytowane przez dilula Czas edycji: 2013-11-27 o 23:13 |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43920032]kaś mam pytanie totalnie niewłosowe: jak sprawuje Ci się telefon? Jesteś z niego zadowolona?
Pytam, ponieważ mój SE Neo V kończy swój żywot i poszukuję nowego telefonu Ogólnie jakie telefony polecacie tak do ok. 800 zł?[/QUOTE]Jestem z niego niesamowicie zadowolona
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]wróciłam z uczelni, dostałam @ na wykładzie
teraz odpoczywam i biorę się powoli za naukę, jutro planuję być na uczelni od 11 do 20 [/QUOTE]O, też się muszę za batkami porozglądać ![]() A jutro może do Silesi pojadę.. ![]() Nienawidzę astronomii
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień temu kupiłam na promocji, więc nie wiem
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43917770]już po deadline, bo na uczelni dostałam @
skąd masz? ![]() [/QUOTE] ale przynajmniej jest ![]() z Lidla podobno, ale tak naprawdę to mamie zabrałam Cytat:
![]() Cytat:
to i nawet w dżinsach można pójść na upartego ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

bez sensu.
Oczywiście że był, ale gdzieś w okolicach kasy/lady. No tam im nie będę grzebać

ale lecicie z tymi postami 

Czytałam,że pH musi być wyższe niż 4, czyli pH 4 zaszkodzi?