Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 13:50   #3751
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości - Imperfecta ile cm mierzy Twój kucyk w obwodzie?
Aż zmierzę

11cm nie wiem czy to dużo czy mało
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 13:55   #3752
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
okey wizyta zatem zamówiona na 13.30 Chyba zetnę bez cieniowania w literę U. Zobaczę jeszcze co na to fryzjerka. Idę do polecanej, ale jeszcze u niej nie byłam. Moje włosy zawsze były mocno cieniowane od góry ale mam już tego dość. Kupię też chyba w końcu jakieś suplementy żeby ruszyć porost. Długo czaję się na Biotebal, bo koleżanka strasznie polecała i fakt ma długie i śliczne włosy. Tyle, że miesięczna kuracja waha się ok 35zł. Myślałam też o Vitapilu, ale kilka opinii jakoś mnie powstrzymało :P Muszę wrócić do porządnej pielęgnacji, chociaż aktualnie na stanie mam tylko: Szampon Familijny, Pottersa, Maske Kallos Silk, Garnier A i K, odżywkę z rzeń szeń, olejek rozmarynowy Green Pharmacy, serum Leo na końcówki i dużoooooooooo odżywki Pantene. Postanowiłam nic a nic już nie kupować póki zapasy się pójdą:d
Tak zrób, a włosy Ci podziękują, i tak są piękne Czekamy oczywiście na fotki !

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:03   #3753
iwonsia01
Zadomowienie

dziś poddałam się cięciu. Jestem zadowolona, włosy jak by się uwolniły i są lżejsze. Jak je ogarnę po swojemu to cyknę fotkę BTW dobra wiadomość dla fanek czarnej isany dziś byłam w Rossmanie i żele akurat były na promocji po 3.99. Z ciekawości popatrzyłam na skład i co??????????????? Pomarańczowo czarny znów nie ma alkoholu w składzie Lubię to
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:11   #3754
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Oj tam, przesadzacie z krytyką. Najlepsze jest to, że zasady pielęgnacji podane na przykład przez Eloe i na tamtym blogu są praktycznie biorąc takie same, ja z tego wszystkiego co robiłam, wycofałam tylko ewentualne nakładanie maski lub odżywki na czas przed myciem - przecież to nie taka znowu rewolucja? A napisałam o tym pH, bo co jakiś czas piszą osoby, że długo już dbają o włosy, ale mają niezadowalające efekty, więc może przyjrzałyby się tej pielęgnacji pod tym kątem. W każdym razie dla mnie to jest na prawdę logiczne, i wybrałam to, omijając resztę, w tym wygląd włosów właścicielki bloga, który mnie się też wcale nie podoba Kwestia gustu jak wiadomo.
Przy okazji zaobserwowałam ciekawe zjawiska, socjologiczno-psychologiczne, pod postacią komentarzy na tamtym blogu i na innych blogach, ale to już zupełnie inny temat.

A w temacie - rosyjskie kosmetyki jak na razie spisują się bardzo dobrze. Włosy "dzień po" są świeże, odpowiednio błyszczące i nawilżone, bez zbytniego puchu.
Ciekawi mnie to zjawisko socjologiczno- psychologiczne
Chodzi Ci o to, że kiedy ktoś wyskoczy z tezą która podważa jakieś stosowane zasady to , automatycznie osoba taka jest atakowana?
Wydaje mi się,że jest to jakiś problem, nie raz zauważyłam coś podobnego, i nie chodzi mi konkretnie o to forum, na wielu innych jest podobnie. Ja nikogo nie osądzam, po prostu czasem chcemy coś przekazać, a warunki są jakie są, w rozmowie w realu łatwiej jest się zrozumieć, tu używa się uproszczeń i czasem można kogoś urazić. Ale pewnie nikt nie ma tego na celu, siedzimy tu aby sobie doradzać a nie uprzykrzać życie

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość

[/COLOR]A co do polecenia - uwielbiam Barwę żurawinową. Teraz kupiłam jakiś szampon Ziai (figowy), zobaczymy, jak się spisze.
Mam resztkę Joanny z Apteczki Babuni - miód i mleko, ale jakoś pupy mi nie urwał ten szampon, może przez proteiny.
Ogólnie zwykle patrzę, żeby szampon nie miał oblepiaczy, raczej protein też i żeby nie było też kilometrów ekstraktów w składzie. Też tego nie lubię. Wolę raczej proste szampony.
A coś do kremowania włosów ? Nigdy tego nie robiłam, nawet nie wiem co wybrać, gdzieś mi się rzuciło,że krem z Biedronki został wycofany.... Nie znam się na składach, powiecie co konkretnie polecacie?

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-12-10 o 16:15
Stary 2013-11-27, 14:15   #3755
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Efekt wizualny po odgnieconym żelu jak mniemam
To dziwne, powinny wyglądać ładnie i naturalnie, jak żel jest dobrze odgnieciony.

Cytat:
Pokaż aktualnie włosy, proszę
Już po farbowaniu miałam pokazywać. To było z 2 tygodnie temu, a jeszcze się nie zebrałam, żeby jakieś zdjęcie zrobić, bo strasznie mi się nie chce albo odgniotę i pędzę, lecę, bo już gdzieś spóźniona jestem i gdzie tu czas na zdjęcie.
Ale jak mi się uda, to wrzucę coś aktualnego.

Cytat:
Napisane przez Wiolkaa93 Pokaż wiadomość
Używacie go do oczyszczania czy mycia na co dzień?
Ja na co dzień. Ale do oczyszczania też się pewnie nada.

Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
Czasem w filmikach słyszę, że dziewczyny chodzą z olejem na głowie cały dzień i noc, zmywają następnego ranka.
Sama nie raz spałam z olejem na głowie ale czy jest sens aby tak to wydłużać? Nie oceniam, że ktoś robi źle, chodzi mi o to czy warto?
Swego czasu udzielała się tu na forum RedHairedWitch, która właśnie zostawiała oleje nawet na 48h, ale (mam nadzieję, że mnie pamięć nie myli) ostatecznie uznała, że nie daje to lepszych efektów.

Cytat:
Co myślicie, na jaki czas zostawiacie maski czy oleje?
Albo na noc, albo na ok. 2h.

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Aż zmierzę

11cm nie wiem czy to dużo czy mało
Dużo.
Ja mam 8.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
A coś do kremowania włosów ? Nigdy tego nie robiłam, nawet nie wiem co wybrać, gdzieś mi się rzuciło,że krem z Biedronki został wycofany.... Nie znam się na składach, powiecie co konkretnie polecacie?
Ja używam masła kakaowego do ciała z Isany w tym celu. Ale nigdy nie kremuję solo, zawsze dodaję do tego olej/maskę.
Swoją drogą to masło dodaję też czasem do odżywki d/s. I wychodzi ładnie, miękko. Ale moje włosy chyba muszą bardzo lubić się z gliceryną, bo w tym maśle jest gdzieś na początku składu, a daję go dużo - czasem nawet pół na pół z odżywką.
Swego czasu używałam też różnych kremów do rąk, które nie sprawdziły się na dłoniach i musiałam je do czegoś zużyć. Ogólnie jednak nie polecam kupowania kremów do rąk specjalnie w tym celu, bo to bardzo mało wydajne.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:16   #3756
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo.
Ja mam 8.
Też sporo
Stary 2013-11-27, 14:18   #3757
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wczoraj myślałam, że padnę

Podchodzi do mnie facet i zaczyna dotykać moich włosów ja pierwsze co myślę "facet, nie przetłuszczaj mi włosów!" a on, "przepraszam panią bardzo, ale czy to są naturalne czy trwałą pani robiła?" a ja i mówię, że naturalne a on "przepraszam bardzo i dziękuję, piękne są"
No to już był jakiś fetysz...... Dobrze, że chociaż podziękował!

Konkursomaniactwo '15

Edytowane przez scrabble1
Czas edycji: 2013-12-10 o 16:15

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 14:20   #3758
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
No to już był jakiś fetysz...... Dobrze, że chociaż podziękował!
Ja tak właśnie mówiłam wczoraj do macochy, że to chyba jakiś fetyszysta był
Stary 2013-11-27, 14:22   #3759
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę dodać, że jest coś w tym, co pisała Floria na temat rozchylających się łusek. Zaobserwowałam na sobie, że najlepsze rezultaty olejowania mam wtedy, kiedy olej dam na mokre, umyte szamponem włosy. Jeszcze jak dodam do tego odżywkę, to już w ogóle jest dobrze. Na mokrych bez mycia już nie ma takiego efektu.
Macie jakiś pomysł do czego można zużyć Sesę, jeśli na włosy się nie nadaje? Jako olejek eteryczny raczej też nie da rady
Mnie sesa po prostu wykończyła, a raczej migreny po niej. Wymieszałam w ogromnej ilości z innymi olejami na skalp, może coś tam zrobi, bo szkoda wywalić.

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
dziś poddałam się cięciu. Jestem zadowolona, włosy jak by się uwolniły i są lżejsze. Jak je ogarnę po swojemu to cyknę fotkę BTW dobra wiadomość dla fanek czarnej isany dziś byłam w Rossmanie i żele akurat były na promocji po 3.99. Z ciekawości popatrzyłam na skład i co??????????????? Pomarańczowo czarny znów nie ma alkoholu w składzie Lubię to
No widzisz? Nie taki diabeł straszny, fajnie, że jesteś zadowolona

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-27, 14:26   #3760
Karen15
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

planujecie jakieś zakupy włosowe 2 grudnia? W dzień darmowej dostawy?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:30   #3761
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

Swego czasu udzielała się tu na forum RedHairedWitch, która właśnie zostawiała oleje nawet na 48h, ale (mam nadzieję, że mnie pamięć nie myli) ostatecznie uznała, że nie daje to lepszych efektów.

Albo na noc, albo na ok. 2h.

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

[/COLOR]

Ja używam masła kakaowego do ciała z Isany w tym celu. Ale nigdy nie kremuję solo, zawsze dodaję do tego olej/maskę.
Swoją drogą to masło dodaję też czasem do odżywki d/s. I wychodzi ładnie, miękko. Ale moje włosy chyba muszą bardzo lubić się z gliceryną, bo w tym maśle jest gdzieś na początku składu, a daję go dużo - czasem nawet pół na pół z odżywką.
Swego czasu używałam też różnych kremów do rąk, które nie sprawdziły się na dłoniach i musiałam je do czegoś zużyć. Ogólnie jednak nie polecam kupowania kremów do rąk specjalnie w tym celu, bo to bardzo mało wydajne.
Marta czy to to masło?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html

Mam nadzieję,że tak, bo właśnie siedzę sobie w pracy, czytam Twojego posta a ono (masło z Isany) spogląda na mnie spod biurka Kupiłam je z pół roku temu, nie używałam, bo zapach trochę nie taki, więc wyniosłam do pracy...

Dzięki za info o przetrzymywaniu olei, fakt że tego nie robiłam ale dobrze znać opinie.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Ja tak właśnie mówiłam wczoraj do macochy, że to chyba jakiś fetyszysta był
Jesteś dobrym człowiekiem, sprawiasz radość nawet obcym

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

planujecie jakieś zakupy włosowe 2 grudnia? W dzień darmowej dostawy?
Na ZSK ? Coś mnie ominęło....

Konkursomaniactwo '15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 14:41   #3762
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
----

Na ZSK ? Coś mnie ominęło....
dziendarmowejdostawy. pl
akurat ZSK tam nie ma, a szkoda
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:46   #3763
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Też sporo
Tylko u mnie kompletnie tego nie widać.
Jakbym miała ocenić swoje włosy tak na oko, to powiedziałabym, że mają w kucyku z 5 cm.

Cytat:
Marta czy to to masło?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html

Mam nadzieję,że tak, bo właśnie siedzę sobie w pracy, czytam Twojego posta a ono (masło z Isany) spogląda na mnie spod biurka Kupiłam je z pół roku temu, nie używałam, bo zapach trochę nie taki, więc wyniosłam do pracy...
Tak, dokładnie to.
Stary 2013-11-27, 15:02   #3764
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
dziendarmowejdostawy. pl
Dzięki, nie wiedziałam o tym

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:

Tak, dokładnie to.
No to super, ukoiłaś moje zszargane serce Może dzisiaj wypróbuję z olejem czy maską .
Wreszcie się na coś przyda.

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-27, 15:07   #3765
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, ukoiłaś moje zszargane serce Może dzisiaj wypróbuję z olejem czy maską .
Wreszcie się na coś przyda.

Co do szamponu figowego Ziai - szampon jak szampon. Ale Barwa lepsza, włosy są ładniejsze po niej, wiadomo że nakładam tak czy inaczej odżywkę, ale po Ziai są trochę tępe włosy, na pewno nie plącze, ale zdaje się, że po prostu jest silniejszy niż Barwa.
Stary 2013-11-27, 16:35   #3766
myszka2020
Zakorzenienie

Krótko odnośnie tego, co pisała blondbunny - robię sporo rzeczy przeciw jej poglądom, m.in. nakładam maski czy odżywki po myciu odżywką, a nie po myciu mocnym szamponem (przeważnie), a efekty widzę jednak bardzo duże, więc widać to jednak działa.

Miałyście biovaxa tego z aloesem do włosów wypadających? Mam 2 saszetki, dziś użyłam pierwszy raz. Macie porównanie do innych biovaxów, miałam tego do włosów suchych, do blond, latte, 3 oleje i proteinowego z keratyną i jedwabiem.

Padło pytanie, ile żelu nakładać - myślę, że odpowiednią ilość dla siebie Na moje włosy teraz za ramiona, męskiego żelu isany daję płaściuteńką łyżeczkę, za to bielendowego mogę już dać więcej i idzie pełna łyżeczka. A jeszcze innych, słabszych typu różowy żel z tesco - jeszcze więcej.
U mnie wszystko na bardzo mokre, lekko ociekające z wody włosy, inaczej jest bardziej sztywno i suchawo po odgnieceniu żelu
Właśnie - nie wiem, czy pokazywałam już Wam tutaj ten żel z tesco, jeśli tak, to wybaczcie Nie ma mocnego trzymania, średnio podkreśla skręt, ale jest leciutki i fajny do reanimacji, ciężkooo z nim przesadzić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tesco żel.jpg (88,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tesco żel (2).jpg (94,4 KB, 11 załadowań)
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 17:02   #3767
Milena_ 798
Raczkowanie

Cytat:
dziendarmowejdostawy. pl
2 grudnia :/ a ja dopiero 10 mam wypłate
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 17:31   #3768
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Odgniatać dokładnie i nie stosować produktów, które może i podnoszą mocno skręt, ale na Twoich włosach są nie do odgniecenia. I stosować odpowiednią ilość. Fale nie są skazane na sklejone strąki, nie wiem, skąd takie przekonanie.
Właśnie dużo zależy od ilości

Cytat:
Co myślicie, na jaki czas zostawiacie maski czy oleje?
Olej na noc, dłużej to nie robiłam nigdy a co do odżywek i masek to zwykle na czas mycia się, czasem jest to 3 min a czasem 10-15
Stary 2013-11-27, 17:58   #3769
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez zauroczonaa Pokaż wiadomość
witam jaki szampon polecacie do włosów kręconych, sianowatych i puszących się?
To raczej odżywianie i olejowanie.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
O wreszcie ktos po imieniu nazwał co mi się nie podoba w odgniataniu, ręcznikowaniu itp. Jakieś inne te włosy wychodzą, inaczej pozagniatane, inaczej podzielone.
Nie podoba Ci się, bo być może robisz to źle - np. masz za suche włosy, zbyt długo/zbyt krótko. Opcji jest kilka.
Cytat:
Ostatni blog, na którym mogłabym się wzorować.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Ja jednak uważam, że nie należy traktować CG jako prawdy objawionej w pielęgnacji włosów, bo wiele kwestii też dla mnie jest wątpliwych
No cóż, żadnej metody nie powinno się tak traktować. To są tylko zasady, które trzeba dopasować do siebie, ot cała filozofia.

Cytat:
Aż boję się to napisać i czuję się jakbym podważała teorie względności w gronie naukowców, ale moim zdaniem CG nie jest jedyną słuszną metodą stylizacji.
Bo nie jest i nikt tak nigdy nie uważał.
Cytat:
Wiele efektów cg na falowanych włosach, które chociażby tutaj jest wychwalanych, dla mnie jest po prostu sklejonymi włosami a nie lokami. Co do pielęgnacji fal moim zdaniem CG wymaga sporych modyfikacji, bo uzyskuje się często sklejone włosy. Co do naprawdę kręconych się nie wypowiem. Mówię to tylko bazując na względach wizualnych, nie powiem dlaczego fale zamieniają się w strąki i jakie komponenty trzeba zmieniać bo to nie moja dziedzina.
Taka jest moja opinia.
No i zawsze powtarza się, że pielęgnację dopasowuje się do siebie. Wydaje się to dość oczywiste

Cytat:
Jeszcze gorsze są poglądy, że silikony uniemożliwiają olejom działanie...przecież nie pokrywamy włosów warstwą tytanu :P i np.
Oczywiście. Ale to na pewno nie pogląd cg. Pewnie jakaś domorosła blogerka wymyśliła

Jest choć jedna osoba, która dłuższy czas stosuje "czyste cg"? Dłuższy mam na myśli minimum rok. Coś czuję, że nie ma. No i dobrze. Bo pielęgnacja jest dla nas, a nie my dla niej.
Jeśli ktoś nie chce, niech nie stosuje. Miło się czyta o zwykłych włosowych problemach, robi się ciężkawo (dla mnie), kiedy czytam o włosowej filozofii (wiem, nie muszę czytać).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 18:15   #3770
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milena_ 798 Pokaż wiadomość
2 grudnia :/ a ja dopiero 10 mam wypłate
Szkoda, że ZSK czy Mazidła nie biorą udziału, wtedy bym się na coś skusiła .

Konkursomaniactwo '15
Stary 2013-11-27, 19:04   #3771
Floria
Zadomowienie

Hahaha, no dobra, ostatni blog, na którym Basia się by się mogła wzorować Mnie jako taki też nie interesuje, tylko te info, które podałam. Już znalazłam ten wpis:
http://blogblondbunny.blogspot.com/2...niaczkach.html
Postaram się gdzieś sprawdzić jeszcze, bo myślałam sobie, że to są pewnie jakieś podstawy, których uczą w szkołach fryzjerskich, więc czemu by miały być nieprawdziwe? No i myślałam, że może coś napiszecie z własnych doświadczeń, żeby potwierdzić albo zaprzeczyć.
Myszko - chodzi o każdy szampon, nie tylko ten silny. Przypuszczam, że muszą być jakieś kryteria (między innymi właśnie odczyn pH), według których producent może coś nazwać szamponem, coś maską, a coś odżywką.

Ja olej nakładam najczęściej też na noc, bo głowę myję rano. Ale jakoś nie pasuje mi nakładanie oleju na odżywkę i trzymanie tego wszystkiego na noc. Wolę na suche włosy, a rano wcieram odżywkę emulgującą i idę się napić kawy Schodzi mi jakieś 10-15 minut na działanie odżywki, dopiero potem idę zmywać wszystko.
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 19:24   #3772
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, no dobra, ostatni blog, na którym Basia się by się mogła wzorować Mnie jako taki też nie interesuje, tylko te info, które podałam. Już znalazłam ten wpis:
Postaram się gdzieś sprawdzić jeszcze, bo myślałam sobie, że to są pewnie jakieś podstawy, których uczą w szkołach fryzjerskich, więc czemu by miały być nieprawdziwe? No i myślałam, że może coś napiszecie z własnych doświadczeń, żeby potwierdzić albo zaprzeczyć.
Myszko - chodzi o każdy szampon, nie tylko ten silny. Przypuszczam, że muszą być jakieś kryteria (między innymi właśnie odczyn pH), według których producent może coś nazwać szamponem, coś maską, a coś odżywką.
Czytałam kiedyś ten artykuł, ale najwyraźniej nie przemówił do mnie na tyle, żeby zmienić swoją pielęgnację.
Nie wiem, czego uczą w szkole fryzjerskiej, ale jak fryzjerki prostują kręcone włosy prostownicą, waląc na to tonę pianek i lakierów, i nie wiadomo czego jeszcze do utrwalenia, to nie oznacza, że to dobry sposób stylizacji.
Stary 2013-11-27, 19:57   #3773
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Blog opiera się głównie na krytykanctwie i zaprzeczaniu, nawet momentami samej sobie.
Znam większość wpisu na tym blogu. Kiedyś się nudziłam. Zupełnie nie moja bajka.
Floria, jeśli chcesz blog fryzjerski, polecam bloga Mysi - nie mam teraz linka, ale na pewno ktoś Ci poda. Rzetelnie i na temat.

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2013-11-27 o 19:58
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 20:14   #3774
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Blog opiera się głównie na krytykanctwie i zaprzeczaniu, nawet momentami samej sobie.
Znam większość wpisu na tym blogu. Kiedyś się nudziłam. Zupełnie nie moja bajka.
Floria, jeśli chcesz blog fryzjerski, polecam bloga Mysi - nie mam teraz linka, ale na pewno ktoś Ci poda. Rzetelnie i na temat.
Dzięki, bloga Mysi znam. Ja tylko chcę wiedzieć na ile to teoria a na ile praktyka z tymi łuskami, odczynem środków pielęgnacyjnych, i kolejności ich używania, bo mi szkoda moich włosów, które ciągle jeszcze wypadają - nie mam czasu na eksperymenty na sobie...
Jakby mi ktoś potwierdził, to bym wiedziała czego się trzymać, bo w sumie to nie jest jakieś przecież trudne, a wręcz ułatwia pielęgnację
Stary 2013-11-27, 20:28   #3775
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki, bloga Mysi znam. Ja tylko chcę wiedzieć na ile to teoria a na ile praktyka z tymi łuskami, odczynem środków pielęgnacyjnych, i kolejności ich używania, bo mi szkoda moich włosów, które ciągle jeszcze wypadają - nie mam czasu na eksperymenty na sobie...
Jakby mi ktoś potwierdził, to bym wiedziała czego się trzymać, bo w sumie to nie jest jakieś przecież trudne, a wręcz ułatwia pielęgnację
Przecież piszemy Ci, że każda z nas robi tak, jak się ogólnie przyjmuje - maski/oleje/odżywki bez wcześniejszego mycia. Mycie czym komu pasuje - szamponem z SLS, delikatnym szamponem, płynem do higieny intymnej, żelem pod prysznic, odżywką. Po tym też odżywka d/s, b/s, serum, co kto lubi.
I, jak widać po wielu historiach tutaj, taka pielęgnacja daje ogromne efekty.
Stary 2013-11-27, 20:39   #3776
martaakow
Zakorzenienie

Proszę Cię bardzo, nawet mogę wrzucić efekty rocznej pielęgnacji z tym bezsensownym kładzeniem odżywki przed myciem i używaniem dziecięcych szamponów - obecnie już nie, ale używałam przez jakieś 8-9 miesięcy.

1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!"
2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień
3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.11.12.jpg (84,6 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0162.jpg (91,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0140.jpg (120,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0145.jpg (146,0 KB, 65 załadowań)
Stary 2013-11-27, 20:47   #3777
201801220933
Konto usunięte

Oglądam właśnie gwiezdne wojny i nie mogę się powstrzymać : Floria podążasz w złą stronę mocy, siły zła zaciemniają Ci umysł! Niczego nie zakładaj, a wtedy poznasz prawdę.

Konspiracja mówiłaś coś o wychwalanym przeze mnie szamponie Fitomed.
Ja go widuje w sklepach zielarskich i niektórych aptekach, kupuję wersję do włosów normalnych. Nie mogłam go zmęczyć od marca a mimo to kupiłam ostatnio drugi raz, bo innego nie potrzebuję
Wypadałoby zaktualizować skład jeśli tego jeszcze nie wykonano, bo teraz producent podał dokładnie jakie zioła o funkcji myjącej występują w szamponie, wcześniej było tylko "herbal extract" Mam też wrażenie patrząc na skład że tych ziół jest więcej.
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 20:54   #3778
Floria
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Stary 2013-11-27, 20:55   #3779
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!"
2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień
3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich.

przecudne
szkoda, że Ci nie pasują te mocniej skręcone do buźki, ale fale też ładne

takie wiesz , postrączkowane, posklejane
ale mnie sie podobają

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 21:04   #3780
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Oj tak, i sporo pisze o falach, ich stylizacji

Cytat:
Przecież piszemy Ci, że każda z nas robi tak, jak się ogólnie przyjmuje - maski/oleje/odżywki bez wcześniejszego mycia. Mycie czym komu pasuje - szamponem z SLS, delikatnym szamponem, płynem do higieny intymnej, żelem pod prysznic, odżywką. Po tym też odżywka d/s, b/s, serum, co kto lubi.
I, jak widać po wielu historiach tutaj, taka pielęgnacja daje ogromne efekty.

Otóż to Chociaż mi strasznie podobają się te bardziej pokręcone, ale to Tobie ma odpowiadać

Nie mogę się powstrzymać, i ja muszę wkleić efekty
A olejowałam zawsze suche włosy, zawsze przed myciem, zawsze myję odżywką (szampon raz na 2 tygodnie). I efekty są prawda trzeba spróbować na sobie, ale jak widać po pięknych włosach kobietek z naszego wątku - daje to naprawdę widoczne i namacalne (nie raz miałabym ochotę zmacać Wasze włosięta) efekty

1 - prostowane sianko, przed cg
2 - stan ciążowy, przed wypadaniem
3 - stan aktualny, po wypadaniu i wielkim obcięciu, dochodzą już do siebie

Edytowane przez myszka2020
Czas edycji: 2013-11-27 o 21:06
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości