|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
|
![]() ![]() |
![]() |
#3752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zadomowienie
|
dziś poddałam się cięciu. Jestem zadowolona, włosy jak by się uwolniły i są lżejsze. Jak je ogarnę po swojemu to cyknę fotkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o to, że kiedy ktoś wyskoczy z tezą która podważa jakieś stosowane zasady to , automatycznie osoba taka jest atakowana? Wydaje mi się,że jest to jakiś problem, nie raz zauważyłam coś podobnego, i nie chodzi mi konkretnie o to forum, na wielu innych jest podobnie. Ja nikogo nie osądzam, po prostu czasem chcemy coś przekazać, a warunki są jakie są, w rozmowie w realu łatwiej jest się zrozumieć, tu używa się uproszczeń i czasem można kogoś urazić. Ale pewnie nikt nie ma tego na celu, siedzimy tu aby sobie doradzać a nie uprzykrzać życie ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-10 o 16:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3755 | ||||
Zakorzenienie
|
To dziwne, powinny wyglądać ładnie i naturalnie, jak żel jest dobrze odgnieciony.
Cytat:
![]() Ale jak mi się uda, to wrzucę coś aktualnego. ![]() Ja na co dzień. Ale do oczyszczania też się pewnie nada. Cytat:
Cytat:
Dużo. ![]() Ja mam 8. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Swoją drogą to masło dodaję też czasem do odżywki d/s. ![]() Swego czasu używałam też różnych kremów do rąk, które nie sprawdziły się na dłoniach i musiałam je do czegoś zużyć. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3756 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-10 o 16:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3760 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() planujecie jakieś zakupy włosowe 2 grudnia? W dzień darmowej dostawy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3761 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html Mam nadzieję,że tak, bo właśnie siedzę sobie w pracy, czytam Twojego posta a ono (masło z Isany) spogląda na mnie spod biurka ![]() Dzięki za info o przetrzymywaniu olei, fakt że tego nie robiłam ale dobrze znać opinie. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Na ZSK ? Coś mnie ominęło....
||
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie kompletnie tego nie widać.
![]() Jakbym miała ocenić swoje włosy tak na oko, to powiedziałabym, że mają w kucyku z 5 cm. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, nie wiedziałam o tym
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- No to super, ukoiłaś moje zszargane serce ![]() Wreszcie się na coś przyda.
![]() ![]() |
![]() |
#3765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do szamponu figowego Ziai - szampon jak szampon. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3766 |
Zakorzenienie
|
Krótko odnośnie tego, co pisała blondbunny - robię sporo rzeczy przeciw jej poglądom, m.in. nakładam maski czy odżywki po myciu odżywką, a nie po myciu mocnym szamponem (przeważnie), a efekty widzę jednak bardzo duże, więc widać to jednak działa.
Miałyście biovaxa tego z aloesem do włosów wypadających? Mam 2 saszetki, dziś użyłam pierwszy raz. Macie porównanie do innych biovaxów, miałam tego do włosów suchych, do blond, latte, 3 oleje i proteinowego z keratyną i jedwabiem. Padło pytanie, ile żelu nakładać - myślę, że odpowiednią ilość dla siebie ![]() U mnie wszystko na bardzo mokre, lekko ociekające z wody włosy, inaczej jest bardziej sztywno i suchawo po odgnieceniu żelu ![]() Właśnie - nie wiem, czy pokazywałam już Wam tutaj ten żel z tesco, jeśli tak, to wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Raczkowanie
|
2 grudnia :/ a ja dopiero 10 mam wypłate
![]()
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Olej na noc, dłużej to nie robiłam nigdy ![]() ![]()
![]() |
#3769 | |||||||
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jest choć jedna osoba, która dłuższy czas stosuje "czyste cg"? Dłuższy mam na myśli minimum rok. Coś czuję, że nie ma. No i dobrze ![]() Jeśli ktoś nie chce, niech nie stosuje. Miło się czyta o zwykłych włosowych problemach, robi się ciężkawo (dla mnie), kiedy czytam o włosowej filozofii ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3770 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że ZSK czy Mazidła nie biorą udziału, wtedy bym się na coś skusiła .
![]() ![]() |
![]() |
#3771 |
Zadomowienie
|
Hahaha, no dobra, ostatni blog, na którym Basia się by się mogła wzorować
![]() http://blogblondbunny.blogspot.com/2...niaczkach.html Postaram się gdzieś sprawdzić jeszcze, bo myślałam sobie, że to są pewnie jakieś podstawy, których uczą w szkołach fryzjerskich, więc czemu by miały być nieprawdziwe? No i myślałam, że może coś napiszecie z własnych doświadczeń, żeby potwierdzić albo zaprzeczyć. Myszko - chodzi o każdy szampon, nie tylko ten silny. Przypuszczam, że muszą być jakieś kryteria (między innymi właśnie odczyn pH), według których producent może coś nazwać szamponem, coś maską, a coś odżywką. Ja olej nakładam najczęściej też na noc, bo głowę myję rano. Ale jakoś nie pasuje mi nakładanie oleju na odżywkę i trzymanie tego wszystkiego na noc. Wolę na suche włosy, a rano wcieram odżywkę emulgującą i idę się napić kawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czego uczą w szkole fryzjerskiej, ale jak fryzjerki prostują kręcone włosy prostownicą, waląc na to tonę pianek i lakierów, i nie wiadomo czego jeszcze do utrwalenia, to nie oznacza, że to dobry sposób stylizacji. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Znam większość wpisu na tym blogu. Kiedyś się nudziłam ![]() Floria, jeśli chcesz blog fryzjerski, polecam bloga Mysi - nie mam teraz linka, ale na pewno ktoś Ci poda ![]() Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-11-27 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby mi ktoś potwierdził, to bym wiedziała czego się trzymać, bo w sumie to nie jest jakieś przecież trudne, a wręcz ułatwia pielęgnację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I, jak widać po wielu historiach tutaj, taka pielęgnacja daje ogromne efekty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 |
Zakorzenienie
|
Proszę Cię bardzo, nawet mogę wrzucić efekty rocznej pielęgnacji z tym bezsensownym kładzeniem odżywki przed myciem i używaniem dziecięcych szamponów - obecnie już nie, ale używałam przez jakieś 8-9 miesięcy.
1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!" ![]() 2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień 3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3777 |
Konto usunięte
|
Oglądam właśnie gwiezdne wojny i nie mogę się powstrzymać : Floria podążasz w złą stronę mocy, siły zła zaciemniają Ci umysł! Niczego nie zakładaj, a wtedy poznasz prawdę.
![]() Konspiracja mówiłaś coś o wychwalanym przeze mnie szamponie Fitomed. Ja go widuje w sklepach zielarskich i niektórych aptekach, kupuję wersję do włosów normalnych. Nie mogłam go zmęczyć od marca a mimo to kupiłam ostatnio drugi raz, bo innego nie potrzebuję Wypadałoby zaktualizować skład jeśli tego jeszcze nie wykonano, bo teraz producent podał dokładnie jakie zioła o funkcji myjącej występują w szamponie, wcześniej było tylko "herbal extract" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() przecudne ![]() ![]() ![]() szkoda, że Ci nie pasują te mocniej skręcone do buźki, ale fale też ładne takie wiesz ![]() ![]() ale mnie sie podobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3780 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Otóż to ![]() ![]() Nie mogę się powstrzymać, i ja muszę wkleić efekty ![]() A olejowałam zawsze suche włosy, zawsze przed myciem, zawsze myję odżywką (szampon raz na 2 tygodnie). I efekty są prawda ![]() ![]() 1 - prostowane sianko, przed cg 2 - stan ciążowy, przed wypadaniem 3 - stan aktualny, po wypadaniu i wielkim obcięciu, dochodzą już do siebie ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-11-27 o 21:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.