|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: tytuł III części | |||
| Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! |
|
1 | 2,70% |
| Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! |
|
3 | 8,11% |
| Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! |
|
6 | 16,22% |
| Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. |
|
2 | 5,41% |
| Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. |
|
7 | 18,92% |
| Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! |
|
1 | 2,70% |
| Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. |
|
3 | 8,11% |
| Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. |
|
0 | 0% |
| Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. |
|
3 | 8,11% |
| Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. |
|
11 | 29,73% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
Cytat:
Żal mi bo Ona jeszcze jest mała i ja Jej w szkole jeszcze nie widzę.
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.
TZ ma urlop od 1-20 grudnia
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobra film sie skonczy pora spac bo za dwie godziny trzeba bedzie wstac Moje marzenie to przespac ciagiem chociaz 4h. Niewiele chce prawda?
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja np planuję 3 lata różnicy a raczej nie jestem burżujem, którego stać na opłacenie przedszkola 2 dzieci po 1000zł
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Kama ok
kumamPo grzyba prEdszkole dla bezrobotnych ja sie pytam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie im to trzeba... wolnego na sexy bo tylko dzieci robic przy tskich dogodnosciach
) ja nie dosc ze sie ostatnio nie wydypiam bo maly swiruje z cycem to jeszcze mi polog sie skonczyl i malz mnie drecZy... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1630 | ||
|
Zadomowienie
|
toć niektórzy ludzie zarabiają tyle albo i mniej... Klub klubem, ale gdzie reszta życia? Za co?Przerąbane ![]() Cytat:
Ci faceci chyba nie zdają sobie sprawy z tego co za bzdury gadają. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1631 |
|
Wtajemniczenie
|
Stosuje San simplex od 3 dni i wieczory mam spokojne,polecam!
Cotka-jak Twoje zapalenie?wrocilas już do kp? Jak mały to zniósł? Papuga-jak smoczek?ja wczoraj sciagnelam 50ml i podałam przez smoczek nuka i pięknie wypila!jestem wolna!!! Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko jest rozkoszne, jak karmie go cycem to jedną rękę trzyma mnie za kciuk, a druga podkłada sobie pod główke.
|
|
#1633 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc
zaczełam nadrabiac ale cos widze z enie wyrobie![]() widze ze temat przedszkoli na tapecie. u ,mnie adi uczeszcza do sióstr serafitek tzw ocronki a płaciłam nastepująco wrzesien 213zł w tym ubezpieczenie i wyyżywienie, pazdziernik205zł listopad 137zl i jeszcze na poczatku było jakieś 70zlo na ksiażki i 30zł składka na mikołaja przedszkole czynne od 6;30 do 15;30 wiec jak dla mnie spoko i cenowo i czasowo bo bedac w pracy najpóźniej jestem do 15![]() masakra ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- jejciu w mieście tak ciezko o przedszkole a w mojej szkole o każde dziecko jest taka walka miedzykołami że szok |
|
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
jestem na wygnaniu u rodziców z Mikim bo u nas robotnicy napieprzają wiertarą ![]() moja koleżanka za żłobek płaciła z wyżywieniem 400zł, a przedszkole chyba 260zł więc spoko
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-28 o 09:04 |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swego czasu pierwsi ludzie na ksiezycu jak wylądowali to mieli razem w tym samym momencie zejsc na niego z tego ladownika. ale jakos tak sie zdarzylo ze najpierw zszedl amstrong a drugi aldrin... a dlaczego? bo sie zesral ze strachu w ten skafader i musial przebrac
|
|
|
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marysia poszła do niego jak miała 2 latka i to poniekąd na swoje życzenie, bo tak lgnęła do dzieci, że jak je widziała na żłobkowym placu zabaw to wieszała się na siatce i nie chciała odejść pokochała to miejsce od razu, nigdy nie płakała za to mnóstwa fajnych rzczy się tam uczy - piosenki, wierszyki, kształty, kolory i prace plastyczne ![]() gdyby tylko nie to chorowanie
|
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw - nieogladajcie tylko na yt filmikow z chisnkich zlobkow czy domow dziecka, tak samo z rosyjskich... gorgulek - jaka ustawa wchodzi w styczniu ws przedszkoli? wiesz jak sie nazywa (poczytalabym sobie zeby sie podolowac...) Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-28 o 09:32 |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i brat nie chodziliśmy do żłobka i też jakoś znaliśmy wierszyki bo nas mama uczyła , dzieci mieliśmy na podwórku ) żeby właśnie poszedł się pobawić z dziećmi, jeszcze nie wiem czy na cały dzień czy na np 4-5h dziennie będzie chodził- zależy jak będzie chciał, bo ja i małż chętnie chodziliśmy do przedszkola
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
o, doczytalam, super... co ja zrobie z 2 dzieci? znowu cala pensja pojdzie na ich "nauke"? to moze jednak w dmu zostane, bo z dojazdami to juz wogole bedzie mi sie oplacalo. a do tego - kto odbierze mi moje 6letnie dziecko ze szkoly o godz. 13:00?
bo w swietlicy byc chyba jeszcze nie moze...http://24kurier.pl/Aktualnosci/Szcze...-dla-biednych- ulzylo mi... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2013-11-28 o 09:43 |
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
małż mi chyba neta odetnie, bo się nudzę i trwonię kasę
co kupujecie w gemini: -linomag -witaminke D -jeszcze biore mleczko bo jest 10zł tańsze niż w rosku i nie wiem co jeszcze ![]() uciekłam z domu przed wiertarka, a u rodziców sąsiedzi tez maja remont i wiercą to jest własnie moje gów...e szczęście
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-11-28 o 09:44 |
|
|
|
#1641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolki jak byly tak saWitam ![]() Dzisiaj dostalam bonus od mojego malenstwa ktore budzilo sie tylko na szamanko Zeby tak zostalo
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dzisiaj wstałam przed moim dzieckiem, zdążyłam się ubrać, pomalować zjeść, a ten dopiero się obudził z bananem na buzi ![]() a teraz znowu śpi, aja chcę iść po tusz do roska, bo ostatni dzień promocji na kolorówkę dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- promo w c&a http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...iemowl%C4%99ce
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
mnie Miki drapie
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna i inne mamy
![]() znalalzalm fajne porady apropos kp miedzy innymi wkwestii rzucania sie przy piersi i za malej ilosci pokarmu rzucanie sie przy cycku za mało pokarmu dziecko woli butle
|
|
#1646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Helloł
![]() Przyszła sukienka+opaska+buciki dla Tuśki, pani mi wszędzie dała fioletową wstążeczkę Tylko kurcze nie brałam śnieżnej bieli bo nie trawię koronki w tym odcieniu i myślałam,że to będzie taka naturalna biel, a to bardziej ecru:/ No nic, mimo wszystko mi się podoba![]() Butki są przeeeesłodkie ![]() Dzisiaj jak si obudziłam to znalazłam moje dziecko trzymające w łapce smoczka i przyglądające się mu ![]() Mój bratanek dostał się rok temu do państwowego, a na biednych nie trafilo (co nie znaczy,że na bogatych). Dzieci mojej szwagierki też chodzą/chodizły do państwowego, a tam to już w ogóle mamona jest. Nie wiem jak im się to udało... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matal - a Ty próbowalaś zapisać Edzika do państwowego przedszkola? Moja mama (nauczycielka) mówi ze w trakcie roku szkolnego dzieci rezygnowały i rodzice przychodzili czy niema miejsca i przysyłali dzieci. Mam znajome małżeństwo niepracujące i ich dzieci chodzą do państwowego przedszkola na Żoliborzu młodszy nawet 3 lat niema a dostali się z listy rezerwowej.. Pracujący maja póki co pierszeństwo wiec moze by dalo gdzies rade
|
|
|
#1648 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
u mnie dziś bardzo brzydko - porywisty wiatr. Więc chyba po raz pierwszy odpuścimy sobie spacer. umówiłam Jasia do lekarza dziś, martwię się o niego ![]() Mam nadzieje ze pediatra rozwieje moje wątpliwości, a te zmiany na skórze to zwykły trądzik a nie uczulenie/skaza ![]() Cytat:
![]() ja też niestety podejrzewam u mojego coś takiego, zobaczymy co powie lekarz. Cytat:
ale ci dobrze Cytat:
jak ja dobrze cie rozumiemna biało miałam podobną sytuację (moja T. mieszka na przeciwko) poprosiłam męża by zajął się małym wieczorem, miał atak kolki ja potrzebowałam wytchnienia, a on zamiast sam się nim zaopiekować zadzwonił po T. o 22.oo wieczorem! ależ się wkurzyłam, ja nic wprost nie powiedziałam a i tak T. poczuła się urażona moim zachowaniem - krzyczałam trochę na Tż. Wkurzyłóo mnie to że tak wyręcza się przy zajmowaniu się synem, a po drugie nie chcę już gości o tej porze w domu. Cytat:
Cytat:
![]() u nas niestety tez nie widze różnicy po sab simplexie, bo delicolu też nie było
|
|
#1649 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
doradzicie, nie wiem na który kocyk się zdecydować: 1. http://allegro.pl/kocyk-minky-design...22066216.html# (niebieska tkanina minky i jasne zwierzatka) 2. http://allegro.pl/cieply-kocyk-minky...729450296.html 3. http://allegro.pl/kocyk-minky-od-mol...714439290.html 4. http://allegro.pl/kocyk-minky-od-mol...714404061.html |
|
|
|
#1650 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, podejrzewam u Miłosza refluks, wyjdzie, że jestem jakąś psychopatką, ale nie podoba mi się to jego chlustanie, to, że jest niespokojny w czasie jedzenia, przerywa jakby coś mu jeść przeszkadzało i często muszę go odbijać kilka razy i bywa, że chlusta z niego przy tym, to, że rozbudza się i płacze, że tylko noszenie go uspokaja, że zasnąć nie może, albo, że przez sen płacze. I nie uważam, że jak śmieje się i płacze na zmianę, to jest, to normalne. I tym też muszę się zająć jak w końcu pójdzie na normalną wizytę do tego LM, do tej lekarki. Pewnie wygląda, to tak nadwrażliwa, ale mam wokół siebie przykład dziecka, któremu refluks pozostawił w ogranizmie wielkie szkody... Wolę sprawdzić dziesięć rzeczy za dużo niż jedną za mało i potem żałować. Ah i jeszcze jedno, głównie do Matal. Wiem, od farmaceutki w aptece, że przy AZS jedynym w 100% bezpiecznym probiotykiem jest Dicoflor. Generalnie probiotyk, to bakterie mleczne, więc to, co może uczulać. Nie wiem dlaczego akurat Dicoflor, nie pytałam o szczegóły. Ale skoro to zdanie farmaceutki, to ja jej wierzę. Kiedyś wdałam się w dłuższą rozmowę z farmaceutką na zmianie nocnej i taką informacje mi przy okazji przekazała.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-11-28 o 12:16 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.

ja tu od marca mam zamiar szukac panstwowego zeby Blanka od wrzesnia poszla
bo nie dosc ze nie usmiecha mi sie tyle placic to juz wypadalo by ja konkretniej przygotowywac do pojscia do szkoly.
Żal mi bo Ona jeszcze jest mała i ja Jej w szkole jeszcze nie widzę.

kumam

Ci faceci chyba nie zdają sobie sprawy z tego co za bzdury gadają.

to jest własnie moje gów...e szczęście

jak ja dobrze cie rozumiem
). Odradzała stanowczo jedzenie drobiu, bo hodowany na hormonach, antybiotykach. Normalnie mam se smażyć schabowe, mielone
), do tego Lakcid, a by nie ulewał - zagęszczacz mleka ten z Bebilonu. Ze względu na śluz w kupkach poleciła jednak zrobić posiew kału. Mam nadzieję, że uda się jutro rano złapać to się zawiezie (bo jutro wizyta w poradni rehabilitacyjnej na NFZ