|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Prawda jest taka ze cokolwiek mocno nawilzajwcego bedzie dobreoby w skladzie nie bylo parafiny bo ona natluszcza a w rezultacie wysusza skore....ja uzywam olejkow z rossmana Alterra bo mają fajne naturalne sklady i rzeczywiscie nawilzaja. BioOil to czysta parafina i na dluzsza mete szkodzi. Dobry jest tez olej kokosowy etc.
|
|
|
|
#2432 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Sylvunia jeśli mnie pytałaś o to na jakim sprzęcie, a Ci się pomyliłam z KasiąB
to przezierność i kość nosową sprawdzał na normalnym USG, tym czarno – białym, a 3D nam pokazał dla ciekawostki tak o ![]() tak tak Ciebie miałam na myśli skoro na zwykłym czarno białym to może mi sprawdzi na wizycie jak bede teraz 18 grudnia bedzie to 11 tydz... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam porannie, już w 14 tygodniu
![]() Jakieś głupoty mi się śniły w nocy że z pikaso uczestniczyłam w zawodach kajakowych i wygrałyśmy ![]() Cieszę się że wczorajsze wizyty były udane Kciuki za wizyty ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-11-28 o 08:31 |
|
|
|
#2434 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Ale dzien ponury ![]() Czy wszystkie dzieciaczki dziś tak szybko wstały ![]() Iga mi zrobiła pobudkę o 5.20 , teraz odsypia a ja już nie mogę zasnąć![]() Idę zaraz zrobić sobie jakieś śniadanko. Cytat:
bo ciągle się bawi autkami jak idziemy do koleżankiCytat:
|
||
|
|
|
#2435 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie z rana
Powiedzcie mi jak dzisiaj mam 13 tydzień i 1 dzień to od kiedy rozpoczynam II trymestr? bo na każdej stronie inaczej pisze i już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę u nas każdy lekarz wypisuje tylko L4 leżące i nie wiadomo czemu ![]() Super Cytat:
To jeszcze raz gratuluje ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje córeczki ![]() Cytat:
Raz w tygodniu? Mój to do rodziców by jeździł raz w roku, ale że 3 razy w roku są urodziny i święta, więc trochę częściej trzeba tam bywać. Do teściów mamy całe 2 km
|
||||||
|
|
|
#2436 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w oj zimny mroźny ranek hih
![]() Zytus Gratuluję córeczki ![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!! ![]() a mi się śniło że chodziłam po ciucholaszkach i szukałam ubranek dla dzieciątka hihi chyba się napatrzyłam wczoraj na zdjęcia ![]()
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się z rana. Ja używam Bio oil bo kupiłam go przed ciąża, ale na nim pisze ze można go od 2 trymestru, używam olejku fur mama i dostałam niedawno na urodziny olejek z clarins tonic body, ma super opinie na necie i skład. Sprawdzam nawet skład u tej dziewczyny z bloga Sroki, która analizuje składy. |
|
|
|
|
#2438 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama lalka to nie tragedia, będzie się uczył opieki nad dzieckiem ![]() mój chrzesniak zażyczył sobie pod choinkę kamper Barbie ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Cytat:
![]() ja od jutra zaczynam 14 tc a wczoraj mi się skończyły kapsułki na I trymestr. To czy jak dziś wezmę tabletę na II trymestr, nie będzie za wczesnie ?
|
||
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ramona co do tabletek to te 2 czy 3 dni różnicy nie zrobi możesz wziąć już na II trymestr |
|
|
|
#2441 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo dziękujemy za wszystkie gratulacje
![]() Jak przyszło co do czego to do 23 usnąć nie mogłam z emocji, tak się cieszę, że Małe zdrowe ![]() ![]() Carolyna doczytałam, że Ty też przyszłaś z dobrymi wieściami, super Zytus gratuluję zdrowej córeczki, śliczne imię wybraliście A jak do mnie dotarło, że to może być dziewczynka to stwierdziłam, że z imieniem będzie ciężki wybór dla chłopca strasznie dużo mi się podoba, a dla dziewczynki jakoś dużo mi się podoba, ale żeby dla swojej córeczki to nie wiem... Ale nie martwię się na zapas, czekam do stycznia i połówkowego
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny moim zdaniem od 13 tygodnia już jest II trymestr, nie wiem ja się zawsze tego trzymałam
Cytat:
|
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona spokojnie możesz wziąć
![]()
|
#2445 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale dzisiaj pospałyśmy, Misia po wczorajszych wrażeniach w przedszkolu spała od 19.45 do 8.00 Dzisiaj mam znowu dużo spraw do załatwienia na mieście m.in. wizyta w różnych urzędach Co robicie na obiad? Nie mam kompletnie pomysłu, chcę coś szybkiego i dobrego ![]() Miłego dnia mamusie!
|
|
#2446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla dziewczynki więcej typów, a dla chłopaka jakoś tak mało imion mi się podoba :PCytat:
|
||
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak Wy liczycie od 13 t to jestem w II trymestrze
Cytat:
wczoraj mieliśmy pulpety z sosem pieczarkowym
|
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No przecież tylko ze mną mogłaś je wygrać Miałyśmy poczwórne wsparcie.![]() Co do głupich snów to mnie śniło się z pon. na wt., że dzieci w moim brzuchu zamieniają się miejscami, prostują nogi tak, że wszystko było widać przez brzuch i było bolesne. Po czym obudziłam się z lekko bolącym brzuchem. |
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba zrobię z kurczakiem i warzywami. Dziękuję
|
|
|
#2450 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja znów ledwo żyję i leżę w łóżku... Dzięki Bogu zaczyna mi z zatok spływac ![]() Jak wiecie miałam wizytę wczoraj... Niestety jestem załamana, zbulwersowana zachowaniem mojego lekarza. Ostatnio było ok, a teraz go chyba odmienili... Wiem tylko tyle, że dziecko raczej zdrowe i że wyniki mam dobre, no ok to to sama umiem odczytac Zrobił usg, gdzie nie pokazał dziecka, nie powiedział ile mierzy i waży, a sprawdzał to. Jedyne co powiedział że zmienia się data porodu na wcześniejszą. Zapytałam o płec to powiedział że za wcześniej a mąż dobrze widział, że sprawdzał. Wizyta trwała 15 min z czego 5 gadał, ze zna dobrze aktorkę o ttakim i mieniu i nazwisku co ja. Na domiar tego zapytałam czy mam brac witaminy i czy osdstawic folik, zmienił temat. Nie dostałam zdjęcia dzieciaczka, zapłaciłam o wiele więcej niż zawsze, jedyne co dostałam skierowanie na glukoze, nie wiem po co jak miałam w normie Z tego wszystkiego w nocy spac nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że genetyczne było źle zrobione, że dziecko okzało się chore... Rano podjęliśmy decyzję o zmianie lekarza prowadzącego... Teraz muszę szukac.... A tak mu ufałam... I teraz powiedzcie mi czy jak pójdę do kogoś innego to muszę od tamtego kartę odebrac czy ten nowy założy mi nową? Przepraszam za elaborat, ale się zdenerwowałam
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki dzięki |
|
|
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Gratulacje córeczek, synusiów, udanych wizyt, kolejnych tygodni i połówek ![]() Co do imion to u nas jak będzie chłopięcy to będzie Leon ;-) już dawno wybraliśmy, a dla dziewczynki jeszcze dyskusja trwa ![]() Chciałam wczoraj do Was napisać, nawet nadrobiłam, ale tak się kiepsko czułam,że szok. Już myślałam, że "jelitówka" mnie dopadła, ale chyba mi mandarynki zaszkodziły, no ale co miałam popołudnie i nockę z głowy to już moje. Nawet wody nie mogłam się napić i mega osłabienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
Ja biorę z Pharmaton MATURELLE nie pisze tam czy to na pierwszy trymestr..
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
Na szczęście obiad z wczoraj został, roladki schabowe w sosie pomidorowym. Tylko ziemniaki obrać, no ale to chyba tż ogarnie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za gratulacje
Cytat:
Princi, Ty kobietko nie świruj, tylko sie ciesz!! Jak Ci pilka urośnie to sie zaczną dolegliwości, że cięzko że plecy bolą.. ![]() Kciukaski za wizyty dzisiejsze. :kciuk i:Ja lecę zaraz do pracy ze zwolnieniem.
|
|
|
#2457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam się gin, powiedziała, że taka dawka wit. A jak jest w 2 nie zaszkodzi od II trymestru, więc tylko kwestia czy jestem jeszcze w I czy II, ale juz wiem |
|
|
|
|
#2459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Spotka księcia zamienionego w żabę? ![]() Cytat:
![]() Bardzo nie fajnie Was potraktował... "Nie fajnie" to i tak mało powiedziane. Tym bardziej, że wnioskuję byliście prywatnie, a tam raczej lekarze nie szczędzą informacji Dziwne, że tak nagle zaczął się zachowywać skoro zawsze było okej. A długo już do niego chodzisz? Czy dopiero w ciąży? Dobrze, że z dzidzią okej, ale Twój kompletny brak zadowolenia z wizyty to ważny czynnik w tym wszystkim... Ochłońcie może i jeszcze przemyślcie tą sytuację? Pamiętacie jak ja niedawno narzekałam na swojego lekarza prowadzącego? Z biegiem czasu zrozumiałam o co w tym wszystkim chodziło... Całą pierwszą ciążę chodziłam do niego prywatnie, a w drugiej jak przyszłam na nfz, to pamiętam jak powiedział, że będziemy robić tak, żeby było dobrze I jak do tej pory nie zapłaciłam u niego grosza... Za żadne badania, a mam już praktycznie cały komplet, za żadne dodatkowe usg... I chyba dobrze wiedział, że jak da mi skierowanie ze wskazaniem to też będę miała prenatalne bezpłatnie...... Wywnioskowałam to po tym, że wczoraj jak weszłam do tej lekarki to ona do mnie "to co? robimy sobie badania na spokojnie?" ![]() Wcale się nie zdziwiła, że przezierność była dobra, mimo, że miałam skierowanie z powiększeniem... A to jego dobra koleżanka. Więc mimo tego, że nastraszył mnie strasznie, to jak patrzę na to z perspektywy to już wiem, że chciał dobrze..
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

to przezierność i kość nosową sprawdzał na normalnym USG, tym czarno – białym, a 3D nam pokazał dla ciekawostki tak o 

, teraz odsypia a ja już nie mogę zasnąć