Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 09:29   #2461
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kurcze nieciekawie faktycznie potraktował Cię fatalnie, tymbardziej że płacisz mu za te wizyty, a to lekarz ma Twoją kartę ciąży ? Bo nie rozumiem..
Kasi chyba chodzi o tą kartę prowadzenia ciąży tzw. historię choroby co jest w dokumentacji u lekarza Niestety w tym temacie nie wiem nic jak to wygląda przy zmianie lekarza

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:30   #2462
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

kasiab a Ty nie dostajesz karty do domu ?
Ja swoją noszę ze sobą na każdą wizytę, lekarka nie zbiera

Edytowane przez Ramona_85
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:33
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:30   #2463
agus7ia
Raczkowanie

Czesc dziewczyny.

Kasiab wydaje mi sie, ze nowy lekarz bedzie Ci sie dopisywal do aktualnej karty ciazy. Bezsensu bylo by zakladac nowa skoro tam juz juz jakies informacje o ciazy wpisywane. Jakby nie patrzec jest to tez potwierdzenie ze bylas u lekarza do 10 tygodnia. W nowej ksiazeczce lekarz wpisze aktualny tydzien i bedzie luka. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Aldrin widujemy sie z tesciami raz w tygodniu bo zawsze w niedziele chodzimy do nich na obiad
Nie powiem, zeby mi to nie pasowalo, bo mam wolne od gotowania. A ze mieszkamy jakis kilometr od nich to tez ulatwia sparwe

Kurde ja tez mialam miec dzisiaj wizyte, ale lekarka odwolala. Jutro ide do innej, ale zdecydowanie mniej symaptycznej.
Stary 2013-11-28, 09:32   #2464
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kasi chyba chodzi o tą kartę prowadzenia ciąży tzw. historię choroby co jest w dokumentacji u lekarza Niestety w tym temacie nie wiem nic jak to wygląda przy zmianie lekarza

aha, to ja nie pomogę bo też nie zmieniałam lekarza w ciąży
mam nadzieję Kasiu że znajdziesz odpowiedniego i kompetentnego lekarza!

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:32   #2465
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Paulka a Ty nie dostajesz karty do domu ?
Ja swoją noszę ze sobą na każdą wizytę, lekarka nie zbiera
Pomyliłas mnie z kasiab

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:32   #2466
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
dokumentacje mozna odpłatnie skserować, z tym nie ma problemu
dać na pewno nie da, bo jak chciałam konsultacji w innej przychodni u innego lekarza, to musiałam kserować wszystko, 50 gr za stronę.
Stary 2013-11-28, 09:32   #2467
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
ja miałam zalecona 1. przed ciążą, tam nie ma wit. A, dlatego dobra jest dla I trymetru. Teraz mi się skończyła, a mam 2., bo baba w aptece uparcie twierdząc, że 1 i 2 niczym się nie różnią w składzie, a 2 jest 3 razy tańsza, sprzedała mi 2 opakowania po 90 tabletek, także mam już zapas 2 na całą ciążę
Pytałam się gin, powiedziała, że taka dawka wit. A jak jest w 2 nie zaszkodzi od II trymestru, więc tylko kwestia czy jestem jeszcze w I czy II, ale juz wiem
o jejku czytam skład tych moich maturelle i tam jest Prowitamina A beta karoten.. to zle?
lekarz to zalecił
Stary 2013-11-28, 09:33   #2468
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Martin wygrał

Dzisiaj wizyta o 18.00

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:33   #2469
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Pomyliłas mnie z kasiab

Sent from my GT-P3110 using Wizaz Forum mobile app
ano tak
juz poprawiłam
Stary 2013-11-28, 09:34   #2470
pikaso
Zadomowienie

Kasiab ja swoją kartę ciąży zawsze mam przy sobie, mało tego wszystkie wyniki lekarz kseruje sobie, a oryginały są dla mnie. Chodzę na NFZ.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:34   #2471
agus7ia
Raczkowanie

Kasiab chyba zle cie zrozumialam. Chodzi ci o karte ciazy czy karte pacjenta? Twoja karta jako karta pacjenta napewno musi zostac u tamtego lekarza jako dokumentacja medyczna.
Stary 2013-11-28, 09:34   #2472
agaaga89
Zakorzenienie

Ja brałam falvit mama i właściwie biorę do tej pory, bo mam jeszcze ze 2 listki a lekarz nic mi nie wspominał o dodatkowych witaminach

Stary 2013-11-28, 09:35   #2473
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
o jejku czytam skład tych moich maturelle i tam jest Prowitamina A beta karoten.. to zle?
lekarz to zalecił
rózne opinie krążą, mój akurat gin, ten poprzedni tak zalecił
choć podobno groźny jest retinol, bo można przedawkować
ja na początku miałam taką chcicę na soczki przecierowe marchewkowe, butelkę dziennie wypijałam, to może organizm się domagał tej wit. A

Wiem, że wątróbki nie powinno się duzo jeść, bo zawiera dużo wit. A właśnie
Stary 2013-11-28, 09:36   #2474
agaaga89
Zakorzenienie

Dobra, idę przesadzać kwiatki, Tż mi obiecuje pomoc od jakichś 2 tygodni i ciągle coś i coś, zrobię to sama niech mu mina zrzednie `

Stary 2013-11-28, 09:38   #2475
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Kasiab ja swoją kartę ciąży zawsze mam przy sobie, mało tego wszystkie wyniki lekarz kseruje sobie, a oryginały są dla mnie. Chodzę na NFZ.
U mnie z kolei lekarze wpisują do karty pacjenta wszelkie wyniki badań, nie kserują, ale oryginał zawsze dają
i tak się dzieje zarówno na NFZ, jak i na wizytach prywatnych.
Stary 2013-11-28, 09:38   #2476
sylvuniaa84
Zadomowienie

Dziewczyny karty ciązy mamy przy sobie,ale lakarz dodatkowo prowadzi historie ciązy u siebie,u nas elektronicznie i to zostaje u niego.
Stary 2013-11-28, 09:39   #2477
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
(...)
Menia rozumiem Cię doskonale , że denerwujesz się że TŻ się do Ciebie nie odzywa itp. Ale z drugiej strony jak ja bym się dowiedziała że moja mama ma guza to szczerze jechałabym ją wspierać i pewnie nie miałabym czasu aby dzwonić do TŻ z pytaniem jak się czuje itd. Dlatego zrozum go i dla własnego bezpieczeństwa , własnego serduszka i maleństwa nie nakręcaj się nie potrzebnie Ty do tego podchodzisz tak że USG wykryło tylko guza i nic nie jest przesądzone, ale z ich perspektywy wyglada to inaczej.
Tak samo kochana ja miałam krwiaka który zagrażał ciąży i ktoś mógł sobie pomyśleć przecież to tylko krwiak , wchłonie się i będzie OK. po co ona robi takie zamieszanie (i wydaje mi się że moja teściowa właśnie tak do tego podchodziła) , ale ja to widziałam całkiem inaczej widziałam najczarniejsze scenariusze, że krwiak będzie rósł i że tak powiem „zmiażdży” płód i poronię. Wkurzało mnie to jak ktoś mi mówił , „ale to nic wielkiego zobaczysz wchłonie się i będzie dobrze” , bo tak jak pisałam ja to widziałam całkiem inaczej. To dotyczyło mnie i życia mojego jeszcze nienarodzonego dziecka. Więc sama widzisz że z każdej perspektywy widać inaczej pewne rzeczy.
Dobrze że nie mówisz TŻ o podejrzeniach symulacji, tylko go wspierasz mówiąc że trzeba czekać do diagnozy , że jest jeszcze nadzieja itp. Ale kochana nie możesz mieć do niego pretensji o to że teraz mniej na Ciebie zwraca uwagę , że nie odpisywał Ci na sms a do matki miał czas zadzwonić , ba nawet się zwolnił. Spróbuj z nim pogadać , jak się nie uda dzisiaj to jutro. Pokaż mu że może na Ciebie liczyć że go wspierasz, a jak będziecie mieli możliwość to wtedy mu szczerze powiedz o swoich uczuciach, jak się czujesz itp. Moim zdaniem nie ma co robić pretensji przez sms czy tel , bo wtedy on już wie co go czeka na live. I wszystko na spokojnie
(...)
Wydaje mi się że BIO OIL można w ciąży bo ostatnio jak byłam na wizycie to położna dała mi próbkę i mówiła że warto stosować na rozstępy.

Dzień dobry
Oskar dziś postanowił obudzić się o 5.50 ale dostał mm i do 6.45 poleżał obok mnie , w sumie to chyba jeszcze coś podrzemał choć się wiercił i kręcił.
Menia podpisuję się pod wszystkim co napisała Nikii. Chciałam nic nie pisać ale co kolejny Twój post na ten temat to tylko pokazuje, ze robisz z igły widły. No bo jeżeli Ty piszesz do swojego ukochanego, ze ma się nie przejmować bo nie ma jeszcze diagnozy ostatecznej itp a sama piszesz, ze masz problemy z serduchem i może się to pogorszyć w ciąży ( a nie musi) to to troszkę się kłóci z Twoimi poglądami na ten temat bo w swoim przypadku dostrzegasz najgorsze a u teściowej nie. Piszesz, że ma się nie przejmować a sama masz w głowie tylko siebie i swoją ciążę- przepraszam ale tak to odczuwam. Wiesz co ja nie mam juz obu rodziców i szczerze Ci powiem jak kocham swojego męża i dzieci, gdybym ja miała taką sytuację też bym nie zwracała tyle uwagi na TZta czy syna bo po prostu waliłby mi się świat a on jest dorosły i by sobie poradził chwilę beze mnie i moich czułości, słów itp. Nawet Ci powiem jak mój tata umarł kilka dni przed porodem małego to jak zamieniłam z moim TZ 10 słów to chyba było wszystko. W życiu nie usłyszałam od niego, że poszedł w odstawkę czy cos. Praktycznie wszystko co uzgadniałam to z moimi braćmi, oni byli na głownym planie.
Tak mi się wydaje, ze chciałabyś go na wyłączność. Tak się nie da. Podjęliście decyzję bycia razem, stworzenia rodziny ale nie seperację od rodziców itp. Ciesz się, ze on tak martwi się o swoją mamę. Pamiętaj, ze po tym jak mężczyzna traktuje matkę w dużej mierze tak samo traktuje swoja wybrankę. Sądzę, że gdybyś Ty była w ciężkiej sytuacji (nie mówię tu i przeziębieniu - bo jak ja mam taki stan, kuruję się i nie narzekam, tz w ogole nie słucha moich ubolewań, oszczędzam go pod tym względem itp. - za to on umiera jak ma 38 st. gorączki to ja się śmieję) to Twój TZ też odpowiednio by zareagował. Zrozum go. Może i ma swoje za uszami przez wcześniejsze sytuacje ale możesz to wziąć na luz tak jak Ty mu piszesz żeby się tak nie stresował wynikami mamy to ty zbastuj tak samo co do niego. Ja sądzę, że to dobry człowiek i ciesz się, ze się troszczy niż gdyby miał znieczulicę totalną na wszystko i wszystkich, ja miałam takiego wiem co mówię. Jak narazie z Twoich opowiadań to twój TZ ani w 1 % nie przypomina takiego znieczulowca.

Udanej wizyty
Nikii to chyba zakupię ten olejek, ja mam w ogóle pieroństwo bo mam egzemę ale lekarka mi nie chciała zrobić testów. Teraz postanowiłam, ze po ciąży odżałuję kasę i porobię bo to mnie do szału doprowadza.
Mój F. spał dziś bardzo fajnie, to chyba zasługa meliski )

Cytat:
(...)
Oglądam PnŚ - słyszałyście o tej 4-miesięcznej dziewczynce z Olecka? Masakra
(...)
co gadali ????????
Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
(...)

Pytałam ostatnio nit ne odp Ale małe w brzusiu mi sie podnosło już czuję w brzuchu nie na dole
super )

Cytat:
Witam porannie, już w 14 tygodniu

Jakieś głupoty mi się śniły w nocy że z pikaso uczestniczyłam w zawodach kajakowych i wygrałyśmy

Cieszę się że wczorajsze wizyty były udane

Kciuki za wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Witajcie z rana
Powiedzcie mi jak dzisiaj mam 13 tydzień i 1 dzień to od kiedy rozpoczynam II trymestr? bo na każdej stronie inaczej pisze i już sama nie wiem

Miałam tłumaczyć ale dziewczyny już to zrobiły i widziałam, że sobie świetnie poradziłaś

Zazdroszczę u nas każdy lekarz wypisuje tylko L4 leżące i nie wiadomo czemu

Super

To jeszcze raz gratuluje

Najważniejsze, że babcia się ucieszyła

Gratulacje córeczki

Raz w tygodniu? Mój to do rodziców by jeździł raz w roku, ale że 3 razy w roku są urodziny i święta, więc trochę częściej trzeba tam bywać. Do teściów mamy całe 2 km
Cytat:
E tam, tata jakoś przeżyje Sama lalka to nie tragedia, będzie się uczył opieki nad dzieckiem
mój chrzesniak zażyczył sobie pod choinkę kamper Barbie

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

o tez się wczesniej o to pytałam i nie dostałą odp.
ja od jutra zaczynam 14 tc a wczoraj mi się skończyły kapsułki na I trymestr. To czy jak dziś wezmę tabletę na II trymestr, nie będzie za wczesnie ? :confused:
niby tak liczę, że np. 12 tc.1dz to już 13 ale w zasadzie ja uważałam że drugi trymestr od 15tyg. no bo np. jak miałam @ 7 dni to wiadomo że nie doszło wtedy do niczego i te pierwsze 2 tyg po prostu zawsze jakoś odliczam. Wiadomo to się potem równa itp. no a tabletki brałam tak jak na opakowaniu pisze.
Stary 2013-11-28, 09:39   #2478
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra, idę przesadzać kwiatki, Tż mi obiecuje pomoc od jakichś 2 tygodni i ciągle coś i coś, zrobię to sama niech mu mina zrzednie `
dostałam wczoraj od męża kaktusa z Biedronki, muszę dokupić osłonę, albo go przesadzić, ale trochę się boję teraz, czy nie zaszkodzę
Stary 2013-11-28, 09:41   #2479
kasiab91
Zakorzenienie

Chodzi mi o historię choroby. Kartę to nosze zawsze przy sobie

Chodziłam do niego przed ciążą wydawał mi się okej, no i poszłam w ciąży. Było zawsze wszystko jak najlepiej, a teraz odwalił taką fuszerkę Mi już nie chodzi o tą płec, ale on nawet nie powiedział ile mierzy dziecko! Nie wiem sama czy się rozwija dobrze. Powiedział że chyba jest ok. Noszzz kur.a mac.
Umówiłam się z nim na połówkowe na 23 grudnia, ale pójdziemy do tego drugiego.
Czyli tak czy siak będę musiała isc i odkserowac tą historię swoją...
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:43   #2480
gosius91
Zakorzenienie

Dzisiaj w biedronce -20% na artykuły spożywcze dla dzieci

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 09:48   #2481
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej

Ja znów ledwo żyję i leżę w łóżku... Dzięki Bogu zaczyna mi z zatok spływac

Jak wiecie miałam wizytę wczoraj... Niestety jestem załamana, zbulwersowana zachowaniem mojego lekarza. Ostatnio było ok, a teraz go chyba odmienili...
Wiem tylko tyle, że dziecko raczej zdrowe i że wyniki mam dobre, no ok to to sama umiem odczytac Zrobił usg, gdzie nie pokazał dziecka, nie powiedział ile mierzy i waży, a sprawdzał to. Jedyne co powiedział że zmienia się data porodu na wcześniejszą. Zapytałam o płec to powiedział że za wcześniej a mąż dobrze widział, że sprawdzał. Wizyta trwała 15 min z czego 5 gadał, ze zna dobrze aktorkę o ttakim i mieniu i nazwisku co ja.
Na domiar tego zapytałam czy mam brac witaminy i czy osdstawic folik, zmienił temat. Nie dostałam zdjęcia dzieciaczka, zapłaciłam o wiele więcej niż zawsze, jedyne co dostałam skierowanie na glukoze, nie wiem po co jak miałam w normie Powiem Wam mój mąż wyszedł w połowie wizyty na wkur..eniu bo myślałam, że rozniesie tego lekarza. Nie wspomnę, że badanie szyjki miałam we wrześniu. Chyba powinien już zrobic....
Z tego wszystkiego w nocy spac nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że genetyczne było źle zrobione, że dziecko okzało się chore...
Rano podjęliśmy decyzję o zmianie lekarza prowadzącego... Teraz muszę szukac.... A tak mu ufałam...
I teraz powiedzcie mi czy jak pójdę do kogoś innego to muszę od tamtego kartę odebrac czy ten nowy założy mi nową?

Przepraszam za elaborat, ale się zdenerwowałam
Nie dojść, że człowiek płaci tyle kasy to jeszcze go traktują jak intruza ja mam kartę ciązy przy sobie a lekarz jedynie zapisuje sobie w komputerze, wiec nie wiem czy to też jest potrzebne, bo niby to co trzeba wiedzieć powinno być w karcie ciąży

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Aldrin widujemy sie z tesciami raz w tygodniu bo zawsze w niedziele chodzimy do nich na obiad
Nie powiem, zeby mi to nie pasowalo, bo mam wolne od gotowania. A ze mieszkamy jakis kilometr od nich to tez ulatwia sparwe

Kurde ja tez mialam miec dzisiaj wizyte, ale lekarka odwolala. Jutro ide do innej, ale zdecydowanie mniej symaptycznej.

No to super teściowie jak na obiad zapraszaja moja to w święta jak sie wproszę to zaprosi
Stary 2013-11-28, 09:48   #2482
martuszka0
Rozeznanie

kasiab91 nie jesteście zadowoleni z niego to go zmieńcie, bo rzeczywiście wizyta nie należała do udanych, i jeszcze nic nie mówił a pytałaś go w trakcie wizyty ile dziecko mierzy itp?????? A o płci może nie mówił, bo nie był pewny.... Jedno jest pewne, płacisz-wymagasz, więc jeśli zostaniecie u niego to następnym razem o wszystko pytajcie.

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Gratulacje córeczek, synusiów, udanych wizyt, kolejnych tygodni i połówek

Co do imion to u nas jak będzie chłopięcy to będzie Leon ;-) już dawno wybraliśmy, a dla dziewczynki jeszcze dyskusja trwa
Widzę, że jakaś moda na Leonów jest
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:50   #2483
sylvuniaa84
Zadomowienie

dziewczyny nie wiem czy to w tym watku czy innym brzuchatki dostawały jakies paczki,czy ulotki,książeczki.. od jakiejś firmy dla dzisdziusiów? nie mogę teraz odnalezc.. macie moze link do stronki?
Stary 2013-11-28, 09:51   #2484
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Menia podpisuję się pod wszystkim co napisała Nikii. Chciałam nic nie pisać ale co kolejny Twój post na ten temat to tylko pokazuje, ze robisz z igły widły. No bo jeżeli Ty piszesz do swojego ukochanego, ze ma się nie przejmować bo nie ma jeszcze diagnozy ostatecznej itp a sama piszesz, ze masz problemy z serduchem i może się to pogorszyć w ciąży ( a nie musi) to to troszkę się kłóci z Twoimi poglądami na ten temat bo w swoim przypadku dostrzegasz najgorsze a u teściowej nie. Piszesz, że ma się nie przejmować a sama masz w głowie tylko siebie i swoją ciążę- przepraszam ale tak to odczuwam. Wiesz co ja nie mam juz obu rodziców i szczerze Ci powiem jak kocham swojego męża i dzieci, gdybym ja miała taką sytuację też bym nie zwracała tyle uwagi na TZta czy syna bo po prostu waliłby mi się świat a on jest dorosły i by sobie poradził chwilę beze mnie i moich czułości, słów itp. Nawet Ci powiem jak mój tata umarł kilka dni przed porodem małego to jak zamieniłam z moim TZ 10 słów to chyba było wszystko. W życiu nie usłyszałam od niego, że poszedł w odstawkę czy cos. Praktycznie wszystko co uzgadniałam to z moimi braćmi, oni byli na głownym planie.
Tak mi się wydaje, ze chciałabyś go na wyłączność. Tak się nie da. Podjęliście decyzję bycia razem, stworzenia rodziny ale nie seperację od rodziców itp. Ciesz się, ze on tak martwi się o swoją mamę. Pamiętaj, ze po tym jak mężczyzna traktuje matkę w dużej mierze tak samo traktuje swoja wybrankę. Sądzę, że gdybyś Ty była w ciężkiej sytuacji (nie mówię tu i przeziębieniu - bo jak ja mam taki stan, kuruję się i nie narzekam, tz w ogole nie słucha moich ubolewań, oszczędzam go pod tym względem itp. - za to on umiera jak ma 38 st. gorączki to ja się śmieję) to Twój TZ też odpowiednio by zareagował. Zrozum go. Może i ma swoje za uszami przez wcześniejsze sytuacje ale możesz to wziąć na luz tak jak Ty mu piszesz żeby się tak nie stresował wynikami mamy to ty zbastuj tak samo co do niego. Ja sądzę, że to dobry człowiek i ciesz się, ze się troszczy niż gdyby miał znieczulicę totalną na wszystko i wszystkich, ja miałam takiego wiem co mówię. Jak narazie z Twoich opowiadań to twój TZ ani w 1 % nie przypomina takiego znieczulowca.
zgadzam się z tym co napisała janeczka
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:52   #2485
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzisiaj w biedronce -20% na artykuły spożywcze dla dzieci
własnie widziałam
tylko nie wiem czy nie troche za wcześnie na kupowanie mleka itd.
Stary 2013-11-28, 09:54   #2486
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Magdi555 jak miałam go wspierać jak on się w ogóle do mnie nie odzywał ? A nic mu nie wmawiałam,że jego matka symuluje czy coś ... później dopiero do mnie się odezwał więc napisałam,że jest jeszcze światło w tunelu,bo jeszcze ona musi przejść dużo badań bo to tylko są podejrzenia na usg ... i dla mnie to jest dziwne,żeby po zwykłym usg stwierdzić że to już RAK ! Lekarz może powiedzieć,że guz do dalszych badań itp,ale mógłby ją położyć do szpitala ... miałam kilka przypadków w rodzinie i wiem jak to jest,tymbardziej się dowiedziałam o tym od jego siostry ... ona mi mówiła co innego,później tż co innego . Tłumaczyłam mu,że nie można się załamywać tyko musi matkę wspierać,a to,że ona jest chora to nie oznacza,że musi się do mnie ze złością odnosić i wyżywać się na mnie ... bo dostałam później kilka ładnych smsów od tak sobie bo chciał się wyżyć,niech on zrozumie do cholery że jestem w ciąży ... ostatnio dziadek mi zmarł na raka,nie odnosiłam się tak do niego ... normalnie go traktowałam,a dziadka wspierałam,jeździłam codziennie do szpitala ... bo wiem,że tego potrzebował a nie pokazywania przy nim,że się płacze ... to później zaczął tż mnie przepraszać,że zły był itp ... Moja mama też choruje,głuchnie na jedno ucho .... prawdopodobnie może mieć guza ale do cholery wspieram ją,przebywam z nią a nie od razu mówię,że jest umierająca ...
Po prostu jego rodzina by chciała jakbym rzuciła wszystko i już leciała do nich widocznie ... nie mieszkamy w tym samym mieście,więc wspierałam telefonicznie jego matkę ... mówiłam,że to nic pewnego jeszcze ( ale oni już chyba powiadomili całą rodzine,że jest umierająca ... dobra,ale ja bym zaczekała do diagnozy tak ) ...
W ogóle dziś jego matka ma jechać na rezonans magnetyczny do miasta w którym nie ma rezonansu magnetycznego ... już sama nie wiem co mam myślec,każdy inaczej mówi,jego siostra co innego,tz co innego. Po prostu wolę poczekać do diagnozy ... Wiesz,Magdi moze to wygląda że zachowuje się jak rozkapryszona dziewczynka,ale ja chcę szacunku od tż,nie o to chodzi,że jestem w ciązy ale mam wadę serca która może w ciązy się pogorszyć i może mnie czekać operacja,a sama wiesz że nerwy an serce dobrze nie działają ... Tyle chciałam napisać .
Menia, nie denerwuj się Ja tylko napisałam moje zdanie Nie popieram zachowania Męża, który nie zawraca na Ciebie uwagę. Myślę jednak, że TERAZ ma inny problem na głowie i jest to dla mnie zrozumiałe. Nie każdy ocenia guza z USG tak jak Ty. Dla większości to wyrok! Mój wujek miał zdiagnozowanego guza na trzustce i cała rodzina się załamała, a nikt im nie powiedział, że to już koniec. Po 3 miesiącach zmarł! U Twojej Teściowej nie musi tak być, ale ludzie tak właśnie reagują na wieści o guzach! Dla mnie to zrozumiałe Bardzo dobrze, że tym masz racjonalne podejście i czekasz na diagnozę Dobrze, że tak im radzisz, bo będzie ktoś 'trzeźwo' myślący, ale od nich tego nie oczekuj, bo dla nich ta wiadomość to 'grom z jasnego nieba' i 'koniec świata'.
Na temat ogólnego zachowania TŻ musisz z nim porozmawiać, ale myślę, że teraz to nie będzie mądra i konstruktywna rozmowa. Nie pochwalam również, żeby się wyżywał na Tobie za obecną sytuację. Powinien szukać u Ciebie wsparcia, a nie "chłopca do bicia"...
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
hej brzuchatki! Po wczorajszej wizycie wszystko w porządeczku. Wyniki mam bardzo dobre, zarówno z moczu jak i krwi. Ważyłam się i od początku ciąży przytyłam 1kg - w co trudno mi uwierzyć, bo apetyt mam nieposkromiony. Miała to być wizyta bez usg, gin chciał wyniki sprawdzić, ale gdy mu powiedziałam że kilka z razy zasłabłam to kazał mi wskakiwać na fotel bo chciał zajrzeć czy u dzieciątka wszystko ok. I tak cytując jego: piękny robaczek, piękne czterokomorowe serduszko, piękny mózg, piękny kręgosłup w sumie to nie wiem jak duże jest teraz dzieciątko, bo takie informacje mi w zupełności wystarczyły, ale mówił że z usg to będzie tydzień 16.
Także dziękuję wszystkim za kciuki - przydały się
Super wieści! Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Witam z rana Wczoraj kupiłam Olafowi lalke Do Gwiazdkowego prezentu chyba dostanie Tata sie nie ucieszy Ale za to babcia kupiła czapę Balcerony więc niech nie maruda Dziś idziemy do młodego pradziadków będzie ciężko

Pytałam ostatnio nit ne odp Ale małe w brzusiu mi sie podnosło już czuję w brzuchu nie na dole
Super prezent A o co pytałaś?

Cytat:
Witam porannie, już w 14 tygodniu

Jakieś głupoty mi się śniły w nocy że z pikaso uczestniczyłam w zawodach kajakowych i wygrałyśmy

Cieszę się że wczorajsze wizyty były udane

Kciuki za wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To miałyście silną drużynę!

Cytat:

o tez się wczesniej o to pytałam i nie dostałą odp.
ja od jutra zaczynam 14 tc a wczoraj mi się skończyły kapsułki na I trymestr. To czy jak dziś wezmę tabletę na II trymestr, nie będzie za wczesnie ?
Ja drugi trymestr liczyłam od 14 tygodnia, czyli po skończonym 13 Spokojnie witaminki możesz już brać

Cytat:
Hej

Ja znów ledwo żyję i leżę w łóżku... Dzięki Bogu zaczyna mi z zatok spływac

Jak wiecie miałam wizytę wczoraj... Niestety jestem załamana, zbulwersowana zachowaniem mojego lekarza. Ostatnio było ok, a teraz go chyba odmienili...
Wiem tylko tyle, że dziecko raczej zdrowe i że wyniki mam dobre, no ok to to sama umiem odczytac Zrobił usg, gdzie nie pokazał dziecka, nie powiedział ile mierzy i waży, a sprawdzał to. Jedyne co powiedział że zmienia się data porodu na wcześniejszą. Zapytałam o płec to powiedział że za wcześniej a mąż dobrze widział, że sprawdzał. Wizyta trwała 15 min z czego 5 gadał, ze zna dobrze aktorkę o ttakim i mieniu i nazwisku co ja.
Na domiar tego zapytałam czy mam brac witaminy i czy osdstawic folik, zmienił temat. Nie dostałam zdjęcia dzieciaczka, zapłaciłam o wiele więcej niż zawsze, jedyne co dostałam skierowanie na glukoze, nie wiem po co jak miałam w normie Powiem Wam mój mąż wyszedł w połowie wizyty na wkur..eniu bo myślałam, że rozniesie tego lekarza. Nie wspomnę, że badanie szyjki miałam we wrześniu. Chyba powinien już zrobic....
Z tego wszystkiego w nocy spac nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że genetyczne było źle zrobione, że dziecko okzało się chore...
Rano podjęliśmy decyzję o zmianie lekarza prowadzącego... Teraz muszę szukac.... A tak mu ufałam...
I teraz powiedzcie mi czy jak pójdę do kogoś innego to muszę od tamtego kartę odebrac czy ten nowy założy mi nową?

Przepraszam za elaborat, ale się zdenerwowałam
Kurde, faktycznie kiepski gin. Poszukaj innego i się nie denerwuj Wydaje mi się, że karta ciąży wystarczy

My dziś dojadamy jeszcze pomidorówkę
Mąż mi dziś wyjeżdżą i wraca dopiero w poniedziałek Na szczęście przyjeżdża Mamusia, wiec mi trochę szybciej czas minie.

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-11-28 o 09:56
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:54   #2487
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem czy to w tym watku czy innym brzuchatki dostawały jakies paczki,czy ulotki,książeczki.. od jakiejś firmy dla dzisdziusiów? nie mogę teraz odnalezc.. macie moze link do stronki?
Na pierwszej stronie są bodajże linki do stron firm
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:56   #2488
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
własnie widziałam
tylko nie wiem czy nie troche za wcześnie na kupowanie mleka itd.
Pewnie, ze za wczesnie ;-) No,ale sa tutaj mamy mniejszych dzieciaczkow ;-)

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 10:00   #2489
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Na pierwszej stronie są bodajże linki do stron firm

hymm mam okularki i nie widzę
Stary 2013-11-28, 10:00   #2490
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

gosius91 dzięki za informacje odnośnie biedronki

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości