|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują |
|
14 | 40,00% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 5,71% |
| Jeszcze trochę, jeszcze chwilka i porodów będzie kilka |
|
0 | 0% |
| Już ostatnie brzuchatki pakują do szpitala manatki |
|
12 | 34,29% |
ten co teraz.
|
|
7 | 20,00% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Cytat:
---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Witam się z rana z kawusią, starszak wysłany do szkoły, został jeszcze młodszy ale je dopiero śniadanko. Noc przespałam nawet tylko z 1 pobudką. Wczorajsze łowy lumpkowe uważam za udane - kupiłam małej 2 pajacyki i śpioszki, a dla siebie 3 sweterki. Zabrakło mi czasu bo zamykali o 18 tak więc przyjaciółka obiecała że jak do poniedziałku nie urodzę to jedziemy ponownie.
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. cz
Trele slinienie wcale nie musi oznaczać ząbkowania. Gruczoły sie slinianki
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom Zepsuł sie nam zasilacz w laptopie i nie poogladam zdjęć ![]() Dzien dobry Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() rybka ta lekarka jakaś nienoralna jest Ja pamiętam wizytę u neurologa z Lilą,wyszłam cała spocona,Lila się darła jak szalona,lekarka tez nie była delikatna i wcale się płaczem dziecka nie przejmowała.Nie rozumiem jak można podczas krótkiego badania,gdzie dziecko jest zdenerwowane uznać,że nie rozwija się prawidłowo,tym bardziej,ze np.mama mówi,z epodnosi głowkę,wodzi wzrokiem za przedmiotem itd.Wiadomo,że w nowej sytuacji,tym bardziej niekomfortowej dziecko będzie zachowywać się inaczej.Nie przejmuj się tak tą wizytą!Mya trzymamy kciuki za szybką akcję!!! Zastanawiam się czy z moją żarłokiem wszystko ok,pediatra mówi,zeby się nie martwić,ale ja oczywiście analizuj czy wszystko ok. Filip urodził się z wagą 3050g,dzisiaj skończył miesiąc i waży pewnie coś koło 5kg.Przybrał strasznie dużo!!!Karmię go tylko piersią.Trzyma już główkę,wodzi wzrokiem za przedmiotem.Głownie śpi,je i rośnie.Mało co ma czasu czuwania,głównie ok.17-18 ej tak z 1h obserwuje,głownie lampę.A tak to cały czas śpi.No i ulewa nadal,choć już mniej.Daje mu Dicoflor i trochę pomogło.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam właśnie zdjecia Filipka I normalnie nie chce mi sie wierzyc. 5kg Wyglada jak drobineczek ale jest prześliczny Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz wygląda jak pączek w maśle Jak się obudzi to go zważę.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny cześć z rana padam na twarz, mam gorączkę, mam zapalenie prawego cycka boli jak nie wiem co, pokarm ściągam na siłę leci tak, że głowa mała- tak słabo i strasznie boli.
A w dodatku Mała dzisiaj nie spała prawie w ogóle, jestem przerażona, ponieważ zauważyłam dzisiaj w nocy, że ma zimny kark, zimne czoło i w ogóle była strasznie chłodna. Nie mam bladego pojęcia dlaczego?! I strasznie ale strasznie ulewa, strasznie się martwię, że ma refluks... nie no dzisiaj to jestem strzępkiem nerwów... gratuluje nowym Mamusiom. Idę postarać się zjeść śniadanie ale to nie będzie łatwe, bo mnie odrzuca na samą myśl. Chce mi się ryczeć z tej bezsilności. |
|
|
|
#3277 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć, ale się wyspałam fajnie
Mya ![]() Anoula za Ciebie też ![]() Cytat:
Śliczny Geraldek babku ![]() Cytat:
Chyba się jeszcze nie obudziłam do końca ![]() Cytat:
![]() za miesiąc!!!! ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Rybko tak mnie się rzuciło w oczy na 1 stronie, że jeszcze Ola się rozpakowała Post był z 25.11
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
dupcy mi sie laptop o pewnie zamiast pralki i zelazka bedzie trzeba wziąć lapka :/ oby jednak nie
Pozytowałam i dupa. Lineczko- pisałam o słodzeniu, ale widziała że Babku już zauważyła dzięi za pralkę, widze e tańsza wiec musze pogadać z mężem czy by jej nie wziąc na raty.. ![]() Mya- zeby sie rozwineło szybko i poród ekspres Dziewczyny dziekuję ja opinie nt. wizyty! wiec tak.. rozmawiałam do późnej nocy z mężem.. będziemy ćwiczyć z małym tą głowkę i inne rzeczy ale w połowie grudnia idziemy na konsultacje do innego neurologa. Wydaje mi sie ze wcale nie jest tak źle, a moze sobie tak wmawiam?? no i zobaczymy, poszukamy jakis info co dziecko w danym momencie powinno umieć i bedziem kontrolować ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
dzisiaj ją tam wrzucę na listę
|
|
#3279 |
|
Rozeznanie
|
ciekawe czy nasza niespodzianka z 1 strony się już rozpakowała.
Dziś oficjalnie jestem przeterminowana 1 dzień, teściowa jak przyjechała po młodego do przedszkola to stwierdziła że twarz mi spuchła i lepiej żebym już w szpitalu była. Ja mam skierowanie dopiero za tydzień na 5.12, ale dziś mam jeszcze wizytę to zobaczymy co lekarka powie. Kurcze cos czuję że się powtórzy u mnie znowu cała historia z indukcją |
|
|
|
#3280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mya powodzenia i czekamy na Ulcie Dzień dobry, witam sie po spokojnej nocce, my sie właśnie karmimy.
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Rybko ja bym na twoim miejscu też poszła do innego neurologa choćby prywatnie bo pewnie niepotrzebnie się będziesz teraz martwić.
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Mya kciuki, żeby rozwarcie szybko postępowało. Myśl, że już za niedługo tulisz bobaska
![]() Dzień dobry, my znów wyspani wisimy na cycuchu ![]() Nie chwaliłam się, że przyszedł mi laktator elektryczny i zamierzam dziś rozpocząć masową produkcję ![]() Kiedy najlepiej ściągać pokarm? Przepraszam, że ciagle zadaję pytania, które poruszane były już mnóstwo razy, ale ja tak mam. Dopóki coś mnie nie dotyczy, to nie koduję tego moje mózgowie ![]() To samo zauważyłam z książką. W ciąży czytałam między innymi Język niemowląt. Dosyć ciężko mi to szło. Teraz wróciłam do rozdziału na temat kp i czytam jednym tchem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ...
Cytat:
Chyba tez musze sprobowac Cytat:
Co do małej to wydaje mi sie ze poprostu jest jej zimno. Moze doloz kocyk ? Ile masz stopni w domu? Cytat:
Ja tez bym poszla do innego neuro. Pisalam Ci wczoraj , Majka tak samo glowke dzwiga Nasze dzieci maja 7 tyg a nie 7 mies. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Tylko wez tu wstan. Dziecko w koncu ładnie spi, to do laktatora bedziesz wstawac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-11-28 o 09:48 |
||||
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela nic niestety nie doradzę, bo zbyt małe mam doświadczenie, ale współczuję
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
Cytat:
jakby sie mnie zapytalaczy mowi to bym powiedziala ze tak, bo juz w brzuchu mowl
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ręce składam, modły wznoszę - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK Mamy XI-XII 2013. ..
W pokoju Małej jest 23 stopnie i śpi pod kołderką i kocykiem.
A na moje nieszczęście dorobiłyśmy się strasznych odparzeń na tyłku a tak się staram ją przewijać często. Cholercia jasna. Dziewczyny indukcja nie jest taka straszna, ja szczerze wolę indukcję niż masaż szyjki macicy, dla mnie to było straszniejsze i preindukcja czyli cewnik Faleya... Będzie dobrze, trzeba pomyśleć, że to tylko po to by maleństwa się pojawiły na świecie. Widocznie im w brzuszkach jest za dobrze. |
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
Cora, moja tez juz wazy prawie 5 kg :p chyba ze nas waga oszukala bo wazylismy na takiej lazienkowej Nelke w foteliku a potem sam fotelik i wyszla nam waga malej :P
Kabriela a moze jest za cienko ubrana? Ja bym ubrala ciut grubiej i dolozyla kocyk jeszcze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-11-28 o 09:57 |
|
|
|
#3288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
słodziakCytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- a co stosujesz na odparzenia? myj pupe pod bierzacą wodą a nie wilgotnymi chusteczkami( szybciej się podgoiło, u nas działał: sudocrem, tormentiol i miałam jeszcze clotrimazil ale to jak była plesniawka. Dobra jest jeszcze ta mączka ziemniaczana ale ja jeszcze nie próbowałam
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sie teraz zastanowilam ze moze ja tego pokarmu mam za malo bo i ja za malo jem?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Jesz 5 posiłków dziennie???Do mnie jak przyszła położna na początku jak karmiłam to powiedziała mężowi że ma pilnować żebym jadła 5 posiłków i nie ma zmiłuj i piła minimum 2 litry wody dziennie
|
|
#3291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No wlasnie wstyd sie przyznac ale nie jesm 5 posilkow bo albo jedzenie moze dla mnie nie istniec albo nie mam kiedy zjesc bo mala musi byc caly czas kolo mnie bo inaczej jest placz ja wlasciwie to zjem sniadanie i obiad i w miedzy czasie jogurtyWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3294 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za podejście, oczywiście ćwiczenia i obserwacja nie zaszkodzą Oby ten kolejny neurolog był taki jak dr z usg wczorajszego ![]() Cytat:
Jedz kochana bo Ci potrzeba sił i dużo pij, jak masz gorączkę Ja tylko Ci w teorii mogę doradzić (ze SR)-jak się gorączka utrzymuje większa niż 38 st przez dłużej niż 2 dni-to do lekarza po antybiotyk, bo może się w piersi ropień zrobić. Jeśli pierś boli, ale nie ma ropy-można karmić dzieciątko/odciągać-im częściej tym lepiej. Jeśli ropa jest-odciągać, ale wylewać(z tej chorej piersi tylko, drugą normalnie można karmić). I dla ulgi- nieśmiertelne okłady z listków kapusty(schłodzonych i stłuczonych trochę) po karmieniu, ciepłe okłady/prysznic przed. Trzymaj się cieplutko Mocne za Ciebie i Agatkę Cytat:
Oby Zosieńka nie czekała na indukcję, tylko stwierdziła: mamo, wychodzę, do zobaczenia po drugiej stronie brzuszka za 2 godziny Cytat:
![]() Maoami super, że nocka przespana A co do wagi, Zuzik też ładnie przybiera
|
|
#3295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie jest 20/21 stopni , Maja ma body z krotkim I bawełniany pajac . Jak jest chłodniejsza noc to odkladam cieniutki kocyk. Zdarzyło sie ze miala chłodne nózki ale nigdy nie karczek czy klate. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3296 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuza leży od 20 minut w łóżeczku i obserwuje karuzelkę
Jak ja lubie takie poranki, dziecko wstaje zadowolone pojedzone brzuch nie boli
|
#3297 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rybka-piękny ten naszyjnik Lineczka, Nam połozna na chrosty kazała twarzyczkę przemyać wodą z Kalium i tak robimy... nawet ladnie mu poschodziły te chrosteczki na policzkach. Dzień Dobry Dziś pogoda nie zachęca do spaceru więc zostajemy w domu. Nocka minęła ok,mały ostatnio coś częściej się wybudza w nocy.... No i rano w końcu zrobił kupę która go dusiła od 2 dni... ![]() a teraz sie obudził i stęka....
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-11-28 o 10:24 |
||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=sorento;43923106]
a śniadanie już jadłaś? ![]() [\QUOTE] Jeszcze nie bo obudzilam sie przed 10 bo mala marudzila i sie karmimy teraz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matko gdyby moja nie robiła kupki dwa dni to chyba non stop by płakała. Ona jak zrobi rano koło 5 i 6 to później musi strzelić kupala koło 13-14 bo inaczej jest masakra i później jeszcze wieczorem idzie kupsko. Inaczej brzuch boli, stękanie, płakanie, istny dramat
|
|
#3300 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry, dobry!
Ale dzisiaj zimnie na dworze brrrrrrr.... byłam u nas na bazarku i zmarzłam pierońsko. Dzisiaj zaciskam nogi przynajmniej do wieczora aż mąż wróci. W sumie dalej mam lekuteńko podbarwiony na brązowo śluz ale w małych ilościach i troszkę mnie kłuło w szyjce. Nocka spokojna i bardzo udana. Mam już prawie wszystkie prezenty na święta Jeszcze dwa tylko muszę zamówić - dla męża i mamy. Świetnie mi poszło z tym tematem tego roku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O to faktycznie zaszalał. Ale chyba bym mu wybaczyła ten jeden jedyny raz. Mój mężul alko nie lubi, przez 9 lat to się raz opił ![]() Cytat:
Cytat:
za powrót do zdrowia.Kurcze mała cieplutko była ubrana i w pokoju ciepło...hmmm... może jest zmarźluchem.... A mierzyłaś jej temperature? Bo pamiętam, ze dzidzia kiedyś pisała, że przy gorączce też może być chłodny karczek i główka i do tego spocone, lepiej sprawdzić. Cytat:
za wizytę. Mam nadzieję, że wywoływanie nie będzie potrzebne. Też się tego boję i bardzo chciałabym uniknąć.... W ogóle to ja mam się zgłosić do szpitala 4 dni po terminie - tak mi lekarka kazała, ale ona w tym szpitalu nie pracuje i coś czuję, że jeśli dotrwam do poniedziałku to pojade, zrobią mi ktg i odeślą do domu...Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

Ja pamiętam wizytę u neurologa z Lilą,wyszłam cała spocona,Lila się darła jak szalona,lekarka tez nie była delikatna i wcale się płaczem dziecka nie przejmowała.Nie rozumiem jak można podczas krótkiego badania,gdzie dziecko jest zdenerwowane uznać,że nie rozwija się prawidłowo,tym bardziej,ze np.mama mówi,z epodnosi głowkę,wodzi wzrokiem za przedmiotem itd.Wiadomo,że w nowej sytuacji,tym bardziej niekomfortowej dziecko będzie zachowywać się inaczej.Nie przejmuj się tak tą wizytą!
KCIUKI DLA ANI 
za miesiąc!!!!