Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 09:48   #3031
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

dziewczyny a na jakim programie pierzecie pieluchy ?
Stary 2013-11-28, 09:49   #3032
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Mam ochotę na mocną kawę, bez cukru i bez mleka. Taką siekierę prawdziwą.
Albo energy drinka...
albo.. frytki.

Będę dziś prać resztę rzeczy Zuzankowych

P.S. a w czym pierzecie rzeczy do szpitala- koszulę/szlafrok/sweter.
W takim samym proszku i płynie jak dziecięce ubranka?
Podobno w tedy dziecku, jakoś tak lepiej..

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 09:50   #3033
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Z tego, że nic mi się nie chce wstawiłam pełna pralkę ciuszków. PIERWSZĄ. Bo przecież 2 m-ce mam jeszcze Inspirowałam się Wami, bo macie wszystko na tip tip :P
Młody wytrzasnął śpiworek wczoraj w tych dziecięcych ciuszkach. Ubrał go i robił zawody, w skokach w worku
Stary 2013-11-28, 09:54   #3034
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
bardzo ładne łóżeczko i faktycznie nie drogie z materacem .
Moje z materacem wyniesie nas 435 zł

W ogóle nie wiem co się stało ale z mężem na początku gadaliśmy , ze tanio wszystko kupimy . Wózek mieliśmy kupić do 700zł . A jak co do czego przyszło to wszystko i tak droższe kupiliśmy ( to co nam wpadło w oko ) i to bez marudzenia , ze tyle kasy wszystko kosztuję . Chyba męża też dopadł szał zakupów dla małego ,ze nic nie marudzi
Na początku tak jest, a potem strach podliczać

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
dziewczyny a na jakim programie pierzecie pieluchy ?
Ja na szybkim
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Mam ochotę na mocną kawę, bez cukru i bez mleka. Taką siekierę prawdziwą.
Albo energy drinka...
albo.. frytki.

Będę dziś prać resztę rzeczy Zuzankowych

P.S. a w czym pierzecie rzeczy do szpitala- koszulę/szlafrok/sweter.
W takim samym proszku i płynie jak dziecięce ubranka?
Podobno w tedy dziecku, jakoś tak lepiej..
Wczoraj wieczorem chodziło za mną piwo z sokiem malinowym, ostatnio tak mnie suszy ze tylko o rożnych napojach myślę

W dziecięcym proszku
Stary 2013-11-28, 10:00   #3035
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita ja to się cieszę , że ciuchy i inne rzeczy kupowałam na raty już od 20 tygodnia bo nie wyobrażam sobie jechać do sklepu i wszystko naraz kupić
W ogóle w ciagu 2 miesięcy wydaliśmy tyle kasy , że szok
lodówka , pralka , piec , łóżeczko , komoda z przewijakiem , wózek , narożnik , meble do salonu . Remont salonu (ciągle trwa )
Ale powiem Wam , zę strasznie cieszyłam się jak kupiliśmy pralkę , lodówkę i piec . Bo to takie już nasze za zarobione pieniądze . To są takie większe zakupy po ślubie . Zaraz po ślubie robiliśmy sypialnie , kupiliśmy łóże , szafe komodę laptopa i mi samochód ale jeszcze rodzice z nami mieszkali i jakoś tak tego nie czułam . a teraz to po prostu mordka mi się śmieje jak patrze na moją nową pralkę Teraz jak mieszkamy sami po prostu czuje , ze w końcu z mężem tworzymy rodzinę . Nie wiem czy mnie rozumiecie
Stary 2013-11-28, 10:00   #3036
katarzyniak
Rozeznanie

Upadły_anioł - długo szukałam w necie łóżeczka i chyba ono najbardziej mnie niepokoiło...jest taki wybór w necie, w dodatku takie rozbieżności cenowe że zwariować można. W końcu przypadkiem znalazłam tego sprzedawcę i od razu spodobało mi się takie łóżeczko, właśnie też ze względu na cenę i rodzaj drewna. W ogóle z tymi wydatkami to masakra. Ja mam spisaną listę zakupów i potencjalną cenę rzeczy - jak coś kupię to skreślam z listy i piszę właściwą cenę - i wtedy widzę ile zaoszczędziłam lub ile przepłaciłam.. Np. na komplet łóżeczka z materacem, pościelami, poduszkami, prześcieradła miałam cenę potencjalną 600 zł, ale w sumie wyjdzie taniej bo ok 435 zł , więc już widzę na dzień dobry ile zaoszczędziłam
Oczywiście już po liście widzę że dużo rzeczy dojdzie - rzeczy dla mnie do szpitala, termometr elektroniczny, śpiworki ze dwa lub jeden.... no ale cóż. Na wyprawkę mam odłożoną sporą sumę, rodzice moi i tż też pewnie się dołożą... ale to nie znaczy że wszystko na dzień dobry trzeba wydać, jak coś zostanie to będzie zapas na wizyty lekarskie, pampersy itp

A jeśli u Ciebie jeszcze takie sprawy remontowe się złożyły to wiem co czujesz Kasa idzie jak szalona. A co do mieszkania na swoim - uważam, że jest bezcenne
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700

Edytowane przez katarzyniak
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:02
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:07   #3037
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Cytat:
lolita ja to się cieszę , że ciuchy i inne rzeczy kupowałam na raty już od 20 tygodnia bo nie wyobrażam sobie jechać do sklepu i wszystko naraz kupić
W ogóle w ciagu 2 miesięcy wydaliśmy tyle kasy , że szok
lodówka , pralka , piec , łóżeczko , komoda z przewijakiem , wózek , narożnik , meble do salonu . Remont salonu (ciągle trwa )
Ale powiem Wam , zę strasznie cieszyłam się jak kupiliśmy pralkę , lodówkę i piec . Bo to takie już nasze za zarobione pieniądze . To są takie większe zakupy po ślubie . Zaraz po ślubie robiliśmy sypialnie , kupiliśmy łóże , szafe komodę laptopa i mi samochód ale jeszcze rodzice z nami mieszkali i jakoś tak tego nie czułam . a teraz to po prostu mordka mi się śmieje jak patrze na moją nową pralkę Teraz jak mieszkamy sami po prostu czuje , ze w końcu z mężem tworzymy rodzinę . Nie wiem czy mnie rozumiecie
Mi właśnie tego cholernie brakuje. Gdybyśmy zamieszkali sami, bylibyśmy w końcu prawdziwą rodziną.. a nie tak tylko z doskoku.
ehhh.... ale co zrobić

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:11   #3038
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Katarzyniak super to Twoje łóżeczko jest widać , że solidne . Jakby był w zestawie duży przewijak to z chęcią bym kupiła . Ja to w ogóle uparłam się na komodę z przewijakiem i szukałam kompletu . A że mój zestaw wpadł mi w oko to już nie było mowy o innym Ale jest naprawdę bardzo mały wybór takich dużych przewijaków Ale kasa fakt idzie . Ja też staram się raczej patrzeć na ceny promocje . Też prowadzę listę ale wpisuję w nią już zakupione rzeczy i ich ceny .
W sumie jedynie co to tak zaszalałam tylko z komodą łóżkiem i przewijakiem . A reszta zakupów to na samych przecenach została zakupiona . W sumie mam tylko jednego pajaca droższego kupionego bo wpadł nam w oko z mężam i nawet o cene się nie zapytałam
Ale ja to muszę wszystko kupuję z myślą , ze drugie dziecko będzie już mieć
Najlepsze jest to , że już myślę o drugim a jeszcze nie urodziłam . Pewnie po porodzie powiem , ze więcej dzieci nie chcę
Stary 2013-11-28, 10:16   #3039
ejani
Zadomowienie

Hej, witam się z rana noc oczywiście beznadziejna, ale chyba idzie się przyzwyczaić...
Wczoraj już Was tylko nadrobiłam, ale już sił nie miałam- wyszło że pół dnia przejeździłam w ważnych sprawach a to spojenie średnio to lubi i potem się poruszać nie mogłam

Dziś też raczej będę tylko zaglądać, bo mąż ma wolne i chcemy to wykańczanie ruszyć, choć czarno widzę chodzenie po marketach budowlanych

Już jestem po badaniach krwi i moczu (i znów tłumaczenie, czemu taki mętny- bo taki mi wyszedł i już, przecież nic nie dosypałam)

A jutro poprawka, bo jednak idę wcześniej do ginekolożki, już z wynikami na tą holestazę (trzymajcie kciuki, żeby jej nie było) a potem jeszcze posiew z gardła (czyli nie tylko idę bez mycia gardła, ale nie mogę też nic pić w nocy- a że tak jak niektóre z Was wstawanie nocne to na zmianę picie i łazienka, to wróżę kolejną udaną noc:/)

Odnośnie staników, to wczoraj pomyliłam adres (Magnusia, to głównie do Ciebie ) jednak grochowska 204 a nie 202- to są takie pawilony, więc łatwo znaleźć, ale się poprawiam

I co dobre, to na stronie allesu jest dla mnie rozmiar cafe latte, więc pewnie i tam mi sprowadzą cenowo tylko 2 zł różnicy ze stroną, to pewnie taniej niż koszt dostawy

Martwi mnie tylko, że dużo większego wyboru nie mam (jeszcze był jeden allesu usztywniany, ale podobnie z rozmiarem i jeden miękki bez ograniczeń) i każdy po 80-90 zł, myślicie że jeden do karmienia mi wystarczy (i jeden miękki niedopasowany)? Mamuśki, jak to u Was było? Ile używałyście sztuk?

W ogóle co to za stresy wczoraj były? Czytało się to jak jakiś dreszczowiec! Dziewczyny, trzymam kciuki, żeby to wszystko były tylko przepowiadacze! I dzieciaczki jeszcze chwilę poczekały

Gosiu, zdrowia dla córki

Kurcze, muszę już kończyć...
Stary 2013-11-28, 10:21   #3040
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Katarzyniak super to Twoje łóżeczko jest widać , że solidne . Jakby był w zestawie duży przewijak to z chęcią bym kupiła . Ja to w ogóle uparłam się na komodę z przewijakiem i szukałam kompletu . A że mój zestaw wpadł mi w oko to już nie było mowy o innym Ale jest naprawdę bardzo mały wybór takich dużych przewijaków Ale kasa fakt idzie . Ja też staram się raczej patrzeć na ceny promocje . Też prowadzę listę ale wpisuję w nią już zakupione rzeczy i ich ceny .
W sumie jedynie co to tak zaszalałam tylko z komodą łóżkiem i przewijakiem . A reszta zakupów to na samych przecenach została zakupiona . W sumie mam tylko jednego pajaca droższego kupionego bo wpadł nam w oko z mężam i nawet o cene się nie zapytałam
Najlepsze jest to , że już myślę o drugim a jeszcze nie urodziłam . Pewnie po porodzie powiem , ze więcej dzieci nie chcę
Ja też tak mam, bo jak już coś mi w oko wpadnie to działam jak zahipnotyzowana U tego faceta był też przewijak z tego samego drewna co łóżeczko, kosztował 150zł, ale w końcu nie wzięłam go http://allegro.pl/regal-przewijak-ni...696658589.html ;p
Mnie też zauroczył pajac welurowy i kupiłam na 62cm, ale już więcej nie kupie tak małej-drogiej rzeczy

http://wyborcza.pl/1,91446,15037196,...e_smierci.html
Nóż się w kieszeni otwiera jak czytam takie rzeczy

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-11-28, 10:22   #3041
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja już parę pajacyków kupiłam w trakcie starania o dziecko, a jak już pojawiły się 2 kreski i było po pierwszej wizycie to już zupełnie się rozkręciłam, teraz mam wszystko już prawie, wózek za 2 tyg zamówimy, dzwoniłam do Bobo Wózki dostawa do 3 dni więc spokojnie, teraz uporamy się z meblowaniem, potem z parapetówką i zamówimy na spokojnie już go postawimy i będziemy czekać na małą
Ja sobie też nie wyobrażam robić wyprawki w 8 miesiącu, widzę ze jestem taka jakaś bezsilna, wszystko mi jedno, byleby coś kupić i wrócic do domu na kanapę, tłok w sklepach, gorąco, duszno....o jak ja się cieszę że mam to za sobą
Stary 2013-11-28, 10:23   #3042
Le La
Zadomowienie

[QUOTE=perfuzja;43921967]Melduję, ze nie urodziłam
Ale cholera nie wiem co to było. W momentach "ataków" bolało mnie tak, ze nie mogłam oddychać, bo jakby wbijali mi miliony szpilek w kręgosłup

Teraz jest ok, trochę boli, ale bez przesady. Noc była taka sobie, bo czesto się budziłam.
QUOTE]

No i tak trzymaj do terminu . No ale tak z drugiej strony, to miałaś chyba przedsmak bólów porodowych

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dzień się jeszcze nie skończył, a dziś 29

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Yyyyyy nie kracz

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Już sobie wyobrażam jakiego powera po porodzie dostaniemy
Ja cos czuję, że to będzie w druga stronę, ale damy rade.

Gosia zdrówka dla córy

Selena jak tam twój brzuch???? Lepiej Ci? Może weź krople żołądkowe, mnie ostatnio pomogły jak miałam taką rewolucję w brzuchu jak Ty.

Ja oczywiście łącze się w bólu z nieprzesypiającymi nocy. Kurcze spałam może ze 4 godziny, a tak to ciągłe wiercenie się po łóżku

No i stolarze komodę przywieźli tylko w salonie meblowym wyglądała na trochę mniejszą

a tak w ogóle to dzień dobry

Edytowane przez Le La
Czas edycji: 2013-11-28 o 10:29
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:26   #3043
sweet_vintage
Rozeznanie

Witam sie po nocy. Skurcze sie u mnie wczoraj samoistnie wyciszyly wiec wszystko ok, ale już sie szykowałam do szpitala żeby sprawdzić co jest grane.

Co do słodyczy, to niestety mam to samo - codziennie muszę mieć zapas czegoś dobrego...

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:26   #3044
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Po przeczytaniu tytułu, zaraz wyłączyłam, nie chcę czytać takich rzeczy i się denerwować
Stary 2013-11-28, 10:28   #3045
upadly_aniol00
Zakorzenienie

lolita dokładnie ostatanio jak byliśmy w budowlanym patrzyłam gdzie by tu usiaść chodź na chwilę ja już na większe zakupy też się nie nadaję . Później mnie wszystko boli . Ledwie co idę . To i tak dobra jesteś , ze tak szybko zaczęłaś kupować . Ja po połowie bo mi wszyscy marudzili ( chociaż i tak truli , ze za wcześnie ) W sumie pierwsze zakupy miałam zrobić po wizycie u lekarza jak się dowiem kto siedzi w brzuchu to nie wytrzymałam i pierwsze zakupy zdrobiłam dzień przed wizytą
Stary 2013-11-28, 10:35   #3046
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Z tego, że nic mi się nie chce wstawiłam pełna pralkę ciuszków. PIERWSZĄ. Bo przecież 2 m-ce mam jeszcze Inspirowałam się Wami, bo macie wszystko na tip tip :P
Młody wytrzasnął śpiworek wczoraj w tych dziecięcych ciuszkach. Ubrał go i robił zawody, w skokach w worku
jakie tiptop? ja nawet płynu dzieciowego nie mam, komoda dla Młodej nie opróżniona, wszystko jeszcze do wyprania i poprasowania (wózek mam wyprany i wyczyszczony jedynie). Ale powiedziałam sobie, że listopad to mc zakupów a grudzień szykowania

Cytat:
W ogóle nie wiem co się stało ale z mężem na początku gadaliśmy , ze tanio wszystko kupimy . Wózek mieliśmy kupić do 700zł . A jak co do czego przyszło to wszystko i tak droższe kupiliśmy ( to co nam wpadło w oko ) i to bez marudzenia , ze tyle kasy wszystko kosztuję . Chyba męża też dopadł szał zakupów dla małego ,ze nic nie marudzi
a u nas na odwrót, od czerwca mruczałam do męża, że wszystko majątek kosztuje np. sam wózek oszacowałam na 3500 zł, a daliśmy 350 zł :p jakaś taka ekonomia się nam załączyła, że Mąż nawet do pracy robi kawę w kubku termicznym, a nie ja zawsze- orlen cafe
A co do satysfakcji z zakupów za własne pieniądze, to doskonale to rozumiem- jak kupiliśmy mieszkanie i odchorowałam sumę jaką wydaliśmy, to też mnie przepełniła duma, że sami na to zapracowaliśmy
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 10:39   #3047
gosia261282
Gang Iren

Hej.

Dzięki dziewczyny za życzenia zdrowia dla Wiki
Rano czuje się lepiej,ale zostaje w domu dziś i jutro i dietę jej zrobiłam.
Dzwoniłam do szkoły to powiedzieli,że wirus krąży. Mam nadzieję,że Wiki już się nie pogorszy i że my się nie zarazimy.

Cytat:

Kurczę ale w nocy coś strasznie mnie zakuło jakby prawy jajnik ?! Sama nie wiem . Kuje mnie tak czasem ale rzadko . Może przez to , że miałam pełny pęcherz Kacper do tego może jakoś się zawiercił ? Sama nie wiem ma tak któraś ?

Też miewam takie kłucia jakby jajników.
Mi to już chyba wszystko dolega...

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja nie mam
Ale aktualnie jedną sypialnię mam zawaloną rzeczami dzidziusiowymi,bo mąż pościągał wszystko ze strychu.
Trzeba będzie się za to zabrać.

Otworzyłam pierwszą paczkę z ciuchami i tak się nadziwić nie mogłam,że mój duży Eryk był taki malutki i się w to mieścił

Cytat:

Ja tak miałam jak kupowałam wyprawkę dla Eryka (a wszystkon kupowaliśmy sami od A do Z). I jak mąż mi mówił,że znowu tyle wydałam,albo przy kasie robił wielkie oczy ile to wszystko dla dziecka kosztuje to mu tłumaczyłam,że tak naprawdę to musi podzielić cenę na pół,bo jeszcze kolejnemu bobasowi posłuży
Stary 2013-11-28, 10:52   #3048
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny nie wiem jak wasze pieluchy tetrowe ale moje się nawet nie rozciągły a zamawiałam na allegro za śmieszne pieniądze
Teraz wstawiłam flanelowe kolorowe i ręczniki z kapturkiem
Stary 2013-11-28, 10:55   #3049
sweet_vintage
Rozeznanie

Gościu, rownież trzymam kciuki za Twoja córeczkę. Moja 4-letnia siostra dopiero co przeszła jelitówkę i niestety znów ja cos rozłożyło. Już 2 tydzien małej nie widziałam żeby sie nie zarazić, a miałam ja zabrać do kina.

Co do wydatków... To wole o nich nie myślec, choć i tak sporo rzeczy wyprawkowych w tym wózek dostaliśmy. A teraz jeszcze trzeba zapłacić za porod, bo wybrałam w końcu szpital prywatny. Nic tylko - płacz i plac

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:02   #3050
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny nie wiem jak wasze pieluchy tetrowe ale moje się nawet nie rozciągły a zamawiałam na allegro za śmieszne pieniądze
Teraz wstawiłam flanelowe kolorowe i ręczniki z kapturkiem
Dasz link do tych pieluch? w przyszłym tyg chce też zamówić

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-11-28, 11:04   #3051
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Dasz link do tych pieluch? w przyszłym tyg chce też zamówić
O kurczę, to było dawno temu, postaram się poszukać

Oooo znalazłam 2 września wystawiłam mu komentarz
http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...731455844.html u niego kupowałam białe, kolorowe i flanelowe

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2013-11-28 o 11:12
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:12   #3052
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Muminku to nie mój cytat nie mam rożka za to mam 5 spiworkow czekam od 10 dni na lozeczko materac i cały zestaw pościeli
Ahhh to przepraszam, jak widać znowu coś się pochrzaniło w cytowaniu

Cytat:
Dziewczynki, nie przejmujcie się waga dziecka, mój wujek ponad 60 lat przychodząc na świat ważył 6 kg i prezydentem Bydgoszczy został
Witam się porannie
O kurde, 6 kg nie wyobrażam sobie.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Melduję, ze nie urodziłam
Ale cholera nie wiem co to było. W momentach "ataków" bolało mnie tak, ze nie mogłam oddychać, bo jakby wbijali mi miliony szpilek w kręgosłup

Teraz jest ok, trochę boli, ale bez przesady. Noc była taka sobie, bo czesto się budziłam.
Super ,że nadal w dwupaku .

Cytat:
Dzień się jeszcze nie skończył, a dziś 29
Kochana dzisiaj 28

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Kciuki za wizytujące dzisiaj! ja też mam krótką wizytę kontrolną, także magiczne kciuki poproszę

I zaciskamy nóżki i wszystkie grzecznie czekamy!

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
Dzień dobry noc do lekkich nie należała, miałam sen kilkuodcinkowy i nie mogłam się go pozbyć. TŻ chory, trafił do szpitala, nie chciał bym go odwiedzała i się okazało, że sobie przygruchał jakąś babkę z tego samego oddziału. Miałam problem z dojazdem do szpitala, walczyłam, żeby się dostac na oddział, węszyłam jakiś spisek, że go tabletkami podtruwają... Sen, który trwał całą noc, mimo przebudzenia, miałam kontynuację snu
i teraz hit! śniło mi się, że Żywiec wypuścił wodę mineralną niegazowaną o smaku.. cebuli wiem, bo miałam ją w ręce i chciałam ją zanieść do szpitala
tym sposobem wstałam zmęczona samym spaniem
Dobre macie sny dziewczyny

Cytat:
Dziś w nocy obudziłam się i myślałam właśnie o rożnościach typu - pod czym ma dziecko spać, jaki śpiworek itp...Nie spałam chyba od 1 do 2:30.... a w między czasie obudził się TŻ i widząc że też nie śpie zaczął nawijać mi o wózku Euro-cart passo ... już coraz bardziej czuję tę przednarodzinową atmosfere

W ogóle wczoraj skręcił TŻ łóżeczko, które zamówiliśmy na all :
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...737748405.html

Jest stabilne, ładne, bukowe i ma dobry materac i wcale nie wyszło drogo Tylko że w paczkach brakuje 3 elementó: 2 śrubek i frontu od szuflady :sciana:, ale mają nadesłać...
Łóżeczko śliczne , a co do nocki, też tak czasem mam z TŻ ,że go budzę i gadamy o różnych pierdołach zamiast spać

Cytat:

Przeczytałam, i aż nie wiem co powiedzieć.

Witam się w miarę wczesna dla mnie porą.Dzisiejsza noc już tak cudowna i dla mnie nie była, budziłam się kilka razy , jakoś duszno mi było, powietrza ciężko nabrać i ból spojenia nie dał mi się obracać na łóżku. Do tego jakieś atakujące węże mi się śniły i bałam się zasnąć. Nawet jak TŻ do pracy wybył to usnęłam tylko na godzinę, co dla mnie jest wręcz nie do pomyślenia, bo zamiast o 11 wstałam przed 9.

Dzisiaj jak zwykle dzień leniucha, a i tak spojenie mnie boli i nie mam siły i chęci na nic.Po wczorajszej SR jesteśmy z TŻ znowu trochę mądrzejsi , wieczorem tylko czeka na mnie wybór naklejek na ścianę i zasłonek do pokoju Benia , żeby dotarły do rodziców jak przyjedziemy do Pl, no i myślę jeszcze nad literkami, ale żadne nie pasują mi do wystroju pokoju. hmmmm...
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:13   #3053
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
Mi po wysiłku twardnieje , np. gdy się nagle schylę albo gdy szybko idę.

Tak Moja koleżanka, która miała cukrzyce w ciąży utyła tylko 8 kg, dziecko urodziła 3 kg (jest niewysoka, ma ok. 160 cm).
Dlatego muszę przestac żreć słodycze - nie tylko te klasyczne, ale i np. słodkie jogurty czy serki homogenizowane...
dziewczyny ja na cukrzycę choruję 20 lat...i niestety ale kobiety z cukrzycą , a przede wszsytkim podeyzszonymi cukrami w ciąży rodzą duże dzieci..
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:14   #3054
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
Gościu, rownież trzymam kciuki za Twoja córeczkę. Moja 4-letnia siostra dopiero co przeszła jelitówkę i niestety znów ja cos rozłożyło. Już 2 tydzien małej nie widziałam żeby sie nie zarazić, a miałam ja zabrać do kina.

Co do wydatków... To wole o nich nie myślec, choć i tak sporo rzeczy wyprawkowych w tym wózek dostaliśmy. A teraz jeszcze trzeba zapłacić za porod, bo wybrałam w końcu szpital prywatny. Nic tylko - płacz i plac

A tak z ciekawości ile płacisz za poród w takim szpitalu bo ostatanio właśnie czytałam na ten temat i są duże rozbieżności
Stary 2013-11-28, 11:19   #3055
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jak zwykle dzień leniucha, a i tak spojenie mnie boli i nie mam siły i chęci na nic.Po wczorajszej SR jesteśmy z TŻ znowu trochę mądrzejsi , wieczorem tylko czeka na mnie wybór naklejek na ścianę i zasłonek do pokoju Benia , żeby dotarły do rodziców jak przyjedziemy do Pl, no i myślę jeszcze nad literkami, ale żadne nie pasują mi do wystroju pokoju. hmmmm...
Jakie naklejki kupujesz bo też szukam i nic mi w oko nie wpada
forester kiedyś pokazałaś nam chyba łóżeczko i miałaś piękne dekoracje na scianie, gdzie je kupiłaś ?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Otworzyłam pierwszą paczkę z ciuchami i tak się nadziwić nie mogłam,że mój duży Eryk był taki malutki i się w to mieścił
To musi być cudowne uczucie
Stary 2013-11-28, 11:20   #3056
katarzyniak
Rozeznanie

Cytat:
O kurczę, to było dawno temu, postaram się poszukać

Oooo znalazłam 2 września wystawiłam mu komentarz
http://allegro.pl/tetra-pieluchy-tet...731455844.html u niego kupowałam białe, kolorowe i flanelowe
O dzięki Ci Kochana! Ty nasz zakupowo-wyprakowy autorytecie

Wymiana kosmetyczna:
Stary 2013-11-28, 11:25   #3057
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Teraz jak mieszkamy sami po prostu czuje , ze w końcu z mężem tworzymy rodzinę . Nie wiem czy mnie rozumiecie
Uwierz mi...dokładnie Cię rozumiem...

Cytat:

To jest to czego się najbardziej boję... że lekarze zawalą.
U nas w szpitalu była taka sytuacja w czerwcu, z tym że chłopczyk przeżył, ale po wyciągnięciu musieli go reanimować, tętno już bardzo zanikało...

Witam się w ten szaro-bury poranek.
U mnie noc baaardzo przeciętna, najlepiej śpi mi się nad ranem (tzn do 9)

Ja mam termin na 9 luty ale bardzo przeżywam to co się dzieje na wątku i jak piszecie o skurczach, podejrzeniach że coś wypływa to dopiero zaczyna do mnie docierać, że ja tak będę mieć za około 2 m-ce.
Jak byliśmy ostatnio na sr i były ćwiczenia oddechu to się tak zestresowałam, że faktycznie zaczęłam oddychać jakbym rodziła. Nawet Pani mnie pochwaliła...

Magnusia a Ty jeszcze długo masz zamiar pracować?
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:26   #3058
maruda80
Zakorzenienie

Witam z poczekalni u gin, mam na 11:30, a jeszcze 7 osob przede mna. Obsuwa straszna, pewnie min. Z 2 godz. zejdzie... niby prywatnie a takie kolejki...

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:30   #3059
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Poważnie jest jakaś zależność pomiędzy rodzajem bóli miesiączkowych a porodem? Ja przez pierwsze dwa dni miesiączki ledwo chodzę, a żeby mniej krzyż bolał to kulę się jak Quasimodo
Mnie krzyże w trakcie okresu za bardzo nie bolą, a przy poprzednim porodzie myślałam, że mi te bóle całe plecy rozwalą

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:32   #3060
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Po przeczytaniu tytułu, zaraz wyłączyłam, nie chcę czytać takich rzeczy i się denerwować
Ja nie czytam takich rzeczy. Nie potrafię.

Dziś wstałam,

siadłam,

zjadłam

siedzę dalej.

Uwaga uszyłam dwie spódniczki dla baletnic na zamówienie uf (to mnie usprawiedliwia)

siadłam..

i siedzę nosz.... jestem zgniła.
Wiecie co.. jak mam dni jak wczoraj, rano biegiem do pracy, załatwić sprawy firmowe, potem szycie do późnego popołdunia, to się wkurzam, bo nie mam w co rąk wsadzić. A potem znów dzień .. nudów.

Jutro znów będę zaiwaniać pewnie, bo tż wysłał mnie (o zgrozo) po konsolę PS4, sprzedał swoją i po 2 miesiącach żałoby, jutro może zagra, matko. A ja z tym brzuchem będę biegać po Saturnie, a on jeszcze mi mówi, że dobrze, że ja idę, bo z brzuchem mnie puszczą przecież!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości