Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 11:33   #2521
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
oczywiście, że teście to rodzice męża, ale wszystko musi mieć swoje granice jak można szanować kogoś, kto na bezczelnego wykorzystuje drugą osobę, nie szanuje żony syna, jest stale upierdliwy i wyżywa się na niej, tłumacząc się stale chorobą oraz frustracją z powodu braku kasy
rozumiem, że można pomóc, raz czy dwa, ale nie w kółko, przecież syn ma juz swoją rodzinę, żona to też rodzina, powinna być ważniejsza w tym miejscu, niestety nie zawsze rodzice postępują dla dobra dzieci, czasem robią wiele rzeczy na złość z czystej zazdrości
No to wtedy to już ingerencja męża, chłopaka, narzeczonego jest potrzebna. Gdy jest problem rozmawiajmy ludzie. Ja na poczatku małżeństwa nie mówiłam nic kryłam w sobie. A teraz mówię wszystko, dosłownie wszystko co mnie denerwuje, co chciałabym zmienic i uwierzcie, że pomaga. Jeżeli mąż zrozumie to wytłumaczy to swojej matce tak, że nikogo nie urazi, ani żony ani matki. A matka również powinna się ograniczyc. Wszystko trzeba jakoś wypośrodkowac. I dojsc do pewnego kompromisu.
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:36   #2522
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witam się z pracy

Idę Was nadrobić bo strasznie dużo naskrobałyście
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:38   #2523
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
mała "No pewnie, że nadając temat liczymy się z tym, że ile osób na forum tyle opinii, czasem mi się wydaje, że niektórzy myślą że wszyscy muszą popierać dany światopogląd i jak ktoś nie poprze to uważane jest to za atak na daną osobę. No ale to moja wizja "

zgadzam się w zupełności z tym co napisałaś. Moim zdaniem niektórzy otrzymując inną opinię niż sie spodziewają, czują się zaraz osaczeni i nie zrozumiani. A to jest forum na którym każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Ja kiedyś pisząc że dostałam mandat wiedziałam że znajdą się na forum dziewczyny które stwierdzą żę mi się należał to i go dostałam... Liczyłam na możliwość wyżalenia się - i taką możliwość miałam, większość wiedziała o co mi chodzi a były takie które napisały co myślały. I przeżyłam... Bo po to jest forum.

Ja dzięki wizażowi spojrzałam na niektóre sprawy z innej perspektywy, stałam się bardziej wyrozumiała (tak mi się wydaje ) a poza tym posty coodmaliny są dla mnie czymś w rodzaju punktem zaczepienia żebym nad czymś się zastanowić i spróbować coś inaczej rozwiązać

no to się wypowiedziałam

Kasiab
dobrze powiedziane.

Samę mądre mamy mamy tu na forum
Dziękuję za zrozumienie Chyba te leżenie w łóżku mnie tak mobilizuje
Też dziś się zdenerwowałam. Na teściową. Mąż jechał rano mi po pieczywo no to ona, że chce margarynę, wkurzyłam się bo pomyślałam spóźni się do pracy. Ale za chwilę przypomniało mi się że matka sama nie wyjdzie ja chora, z ojcem źle żyje i nie m nikogo innego porosic. A my też jesteśmy tu żeby pomóc.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-28, 11:42   #2524
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się z pracy

Idę Was nadrobić bo strasznie dużo naskrobałyście
a to dziś nie siedzisz z Milcią w domu??

JustynaAAA zgadzam się, same mądre mamusie tu mamy a jakie dzieci będą inteligentne!!!!!!!!!
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:46   #2525
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ad. 1. Super wiek Nasze pokolenie to chyba nawet 60-tki nie dożyje.

ad.2. Sądzę, ze Menia rozpoczynając taką rozmowę liczyła się z różnymi naszymi opiniami na ten temat, tym bardziej warto zobaczyć, ze tyle ludzi a inaczej patrzy na daną sprawę . Pisząc na forum dyskusyjnym trzeba mieć na uwadze, ze nie każdy będzie tylko poklaskiwał naszej myśli czy zachowania. Mam nadzieję, ze uchronimy się tutaj od TWA bo to nie na tym polega.

Ja umówiłam się na wizytę na prenatalne w grudniu, mam 27go ( to w PL) a tu mam wizytę na 11 grudnia, też USG ale wolę potem jeszcze w PL żeby o wszystko dokładnie się wypytać, tutaj co prawda napiszemy sobie wszystko z TZ na kartce ale wiecie jak to jest jak się perfekcyjnie języka nie zna a chcemy wszystko od a-z wiedzieć )
No i jeszcze muszę poszukać tego lekarza kurcze żeby potem w styczniu isc już w PL i mam problem bo będę musiała się zarejestrować do UP a nie cierpię tych wizyt tam i podpisywania tej głupiej listy. Będę chyba L4 do tego potem potrzebowała z tego co pamiętam z pierwszej ciąży a potem jest kilka tygodni chyba macierzynskiego czy jakoś tak? ehhh
Przeprasza ale ja w pracy jak nadrabiam to często mi posty jakoś niektóre pozostają niezauważone, bo albo czytam na szybko albo nim doczytam całość to są nowe i niektórych mi wizaz nie wyświetla jako nieprzeczytanych Wy do Polski wracacie na stałe?

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się bolączkowo na mnie to spadają wszystkie dolegliwości ciążowe ale ze mnie szczęściara nie ma to jak od tygodnia już kłaść się z bólem głowy, spać z bólem głowy i wstawać z bólem glowy haha na szczęście TŻ mi to wczoraj wynagrodził górą przeróżnych lodów
W bólu się łącze też ostatnio mam problemy ale lody ? zjadłam już swoje całe 1.5 l pudełko a wciąż mi mało
Stary 2013-11-28, 11:48   #2526
kaorlak
Zadomowienie

Ale dzisiaj produkujecie

Wróciłam z miasta i nawet szybko mi poszło. Urzędnicy jakoś sprawnie dzisiaj działali i nawet byli bardzo mili

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Cześć

Martin wygrał

Dzisiaj wizyta o 18.00

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o historię choroby. Kartę to nosze zawsze przy sobie

Chodziłam do niego przed ciążą wydawał mi się okej, no i poszłam w ciąży. Było zawsze wszystko jak najlepiej, a teraz odwalił taką fuszerkę Mi już nie chodzi o tą płec, ale on nawet nie powiedział ile mierzy dziecko! Nie wiem sama czy się rozwija dobrze. Powiedział że chyba jest ok. Noszzz kur.a mac.
Umówiłam się z nim na połówkowe na 23 grudnia, ale pójdziemy do tego drugiego.
Czyli tak czy siak będę musiała isc i odkserowac tą historię swoją...
Przykro mi że tak Was lekarz potraktował. Mój gin też jest bardzo oszczędny w słowach i zawsze muszę go o wszystko wypytać , ale jest podobno bardzo dobrym i starannym lekarzem więc nie narzekam. Może Twój miał jakiś zły dzień Co do historii ciąży to możesz tylko odkserować, zabrać raczej nie. Trzymam kciuki żeby się Wam udało znaleźć odpowiedniego lekarza.

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Widzę, że jakaś moda na Leonów jest
Misia ma w przedszkolu kolegę Leona i mówi na niego LELON , ale imię mi się również bardzo podoba

Cytat:
kaorlak ja planuje dziś na obiad naleśniki z serem szynką i sosem pomidorowym...
Mniam, mniam. Ja do takich dorzucam jeszcze kukurydzę, paprykę i trochę fasoli czerwonej. Tylko nie chce mi się smażyć.......

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

dziś mam wizyte u gina i już nie moge sie doczekac

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie czy w ciąży można jeść kaszankę ?? Taką robioną swojską ??
Mi położna poleciła kaszankę jak miałam taką bardzo niską hemoglobinę. Tam przecież jest krew. Chyba więc można tylko oczywiście smażoną. Ja nie cierpię kaszanki....
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:49   #2527
gosius91
Zakorzenienie

Zdjęcia na szybko robione dla testu ja jestem pod wrażeniem jakości - oczywiście to amatorskie foty:

1. http://img209.imageshack.us/img209/8302/rejc.jpg

2. http://img401.imageshack.us/img401/3886/p0dy.jpg

3. http://img34.imageshack.us/img34/7276/1vf.JPG

4. http://img32.imageshack.us/img32/9482/560a.JPG

5. http://img690.imageshack.us/img690/4933/u250.jpg

6. http://img819.imageshack.us/img819/2752/zbs3.jpg

7. http://img199.imageshack.us/img199/1508/oky.JPG

8. http://img600.imageshack.us/img600/6414/dwne.jpg

9. http://img600.imageshack.us/img600/6414/dwne.jpg

10. http://img42.imageshack.us/img42/3143/0g0j.jpg

11. http://img20.imageshack.us/img20/2911/4b9x.jpg

12. http://img824.imageshack.us/img824/2939/5y38.jpg

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:50   #2528
carolyna86
Zakorzenienie

czy u was w pracy kadry wymagają zaświadczenia od lekarza?
Pytam, gdyż u mnie tak, poprosiłam gina o takowe - się bardzo zdziwił i mówi że to śmieszne dla niego, ale zaraz coś naskrobie. Wziął receptę, napisał moje dane, w miejscu na leki napisał ciąża i numer tygodnia, podbił się i mówi: a termin porodu niech sobie obliczą

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:57   #2529
gosius91
Zakorzenienie

Aaaa co z pasami w ciazy ? Zapinacie ? Nie ? Wymagane jest zaswiadczenie od lekarza, jesli nie zapina sie pasow ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 11:57   #2530
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Zdjęcia na szybko robione dla testu ja jestem pod wrażeniem jakości - oczywiście to amatorskie foty:

Woow , Wooow , Woooooow! Piękne , piękna jakość na prawdę!!!!
Super !!!

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 11:58   #2531
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Hej my niedawno kupilismy aparat Sony HX200V i jest to bardziej rozbudowana cyfrowka o dobrych parametrach i dużym zoomem. Dla nas starczy bo na nauke lustrzanki nie mam głowy ani ochoty a tu przy ustawieniach automatycznych wychodza super zdjecia bedzie na zdjecis bobasa akurat. Pare miesięcy temu placilismy 1900 zl wiec teraz pewnie jest tańszy. Polecam
chyba chodziło Ci kompakt My mamy właśnie benq gh600, niektóre zdjęcia mi naprawdę super nim wyszły, nawet makro a niektóre to masakra dlatego zastanawiam się nad lustrzanką - tam jednak można ustawić głębię ostrości itp. Chociaż to nie aparat robi zdjecia tylko człowiek więc może muszę się bardziej doszkolić w tym moim :/ Kupiłam go rok temu, tylko że mi też wszystko szybko się nudzi

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
No pewnie, że nadając temat liczymy się z tym, że ile osób na forum tyle opinii, czasem mi się wydaje, że niektórzy myślą że wszyscy muszą popierać dany światopogląd i jak ktoś nie poprze to uważane jest to za atak na daną osobę. No ale to moja wizja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie no nie tylko Twoja )
U nas często na rodzinnych spotkaniach jak już ktoś ma inne zdanie to zaraz uważany, ze źle myśli itp. Wszyscy są dobrzy Ci co popierają jakąś kwestię ale jak już ktoś ma inne zdanie to Ostatnio dość dosadnie wyraziłam swoje zdanie na ten temat i chyba już wszyscy dali mi spokój bo ja strasznie nie lubię się podporząkowywać jak mi nóż w kieszeni się otwiera.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
oczywiście, że teście to rodzice męża, ale wszystko musi mieć swoje granice jak można szanować kogoś, kto na bezczelnego wykorzystuje drugą osobę, nie szanuje żony syna, jest stale upierdliwy i wyżywa się na niej, tłumacząc się stale chorobą oraz frustracją z powodu braku kasy
rozumiem, że można pomóc, raz czy dwa, ale nie w kółko, przecież syn ma juz swoją rodzinę, żona to też rodzina, powinna być ważniejsza w tym miejscu, niestety nie zawsze rodzice postępują dla dobra dzieci, czasem robią wiele rzeczy na złość z czystej zazdrości
zgadzam się z Tobą, tylko wiekszosc rzeczy juz widać w narzeczeństwie i to wtedy już warto ustalać granicę, zarówno z przyszłymi teściami jak i z partnerem. Wiadomo są ludzie i ludziska, na niektórych trzeba patrzeć z przymrużeniem oka (wiem trudne). Mój tato też symulował(takie miałam wrażenie nie raz), doprowadzało mnie to do szewskiej pasji. Jednak kiedy umarł i okazało się w karcie zgonu ile on miał chorób to miałam ogromne wyrzuty sumienia,że tak myślałam o nim. Do dziś je mam.

Pamiętam jak raz skrytykowałam mojego TZ przy teściowej, powiedziałam że F. na pewno bedzie lepiej wychowany, wiem że sprawiłam jej tym ogromną przykrość i wiem, ze już tak nie powiem nigdy bądź co bądź tz to dobry człowiek a mój niewyparzony język to czasem
teraz jak mam syna wiem, że sama nie chciałabym aby ktoś o mnie tak powiedział. W ogóle mam marzenie, ze będę dobrą teściową ale ja już jestem zazdrosna o mojego malca a co dopiero będzie potem
Moje poglądy zarówno wychowania, zasad życia rodzinnego totalnie uległy zmianie z perspektywy tych lat jak mam maluszka a to dopiero 2
Stary 2013-11-28, 11:58   #2532
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Aaaa co z pasami w ciazy ? Zapinacie ? Nie ? Wymagane jest zaswiadczenie od lekarza, jesli nie zapina sie pasow ?
Ja nie zapinam... mam w torebce zaświadczenie jak byłam na pierwszej wizycie to mi lekarz wystawił. I wożę ze sobą

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-28, 11:59   #2533
mala85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Misia ma w przedszkolu kolegę Leona i mówi na niego LELON , ale imię mi się również bardzo podoba
Moja Lenka też tak na swojego pradziadka wołała.

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
Pytam, gdyż u mnie tak, poprosiłam gina o takowe - się bardzo zdziwił i mówi że to śmieszne dla niego, ale zaraz coś naskrobie. Wziął receptę, napisał moje dane, w miejscu na leki napisał ciąża i numer tygodnia, podbił się i mówi: a termin porodu niech sobie obliczą
Nie wiem czy to mus u mnie, ale w pierwszej jak i teraz gin mi wypisała takie zaświadczenie. Za pierwszym razem miałam wpisany termin porodu, a teraz tylko tydzień.

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:00   #2534
ilkas
BAN stały

Cytat:
a to dziś nie siedzisz z Milcią w domu??
niestety nie. Pracuję pon, śr, czw

Kasiab doczytałam o tym lekarzu i może faktycznie go zmień. Ja bym się strasznie wkurzyła jakby mi lekarz nawet nie powiedział ile dziecko mierzy i tak potraktował całą wizytę.
Stary 2013-11-28, 12:01   #2535
mala85
Raczkowanie

A jak dostałam to oddałam do kadr

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:02   #2536
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeżdżę prawie codziennie (zazwyczaj jako kierowca) i za każdym razem zapinam

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:02   #2537
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zapinam póki co ale w późniejszym czasie nie wiem jak to będzie, musze gin zapytać
Stary 2013-11-28, 12:03   #2538
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie zapinam... mam w torebce zaświadczenie jak byłam na pierwszej wizycie to mi lekarz wystawił. I wożę ze sobą
Myślicie, że jak dzisiaj poproszę o zaświadczenie lekarza, to mi takowe wypiszę bez żadnego problemu ?

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 12:08   #2539
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Myślicie, że jak dzisiaj poproszę o zaświadczenie lekarza, to mi takowe wypiszę bez żadnego problemu ?
myślę że tak, że nie będzie robił problemów.

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

Stary 2013-11-28, 12:08   #2540
kasiab91
Zakorzenienie

gosius- zapinam za każdym razem. Już z przyzwyczajenia. Zdjęcia super. A na tego Twojego yorczka to mogłabym patrzec bez przerwy. Czy ja dobrze widziałam łapkę kota na piesku

ilkas- no więc dlatego ja się tak zestresowałam o mężu nie wspomnę... Dlatego postanowiliśmy zmienic. Wyciągnął kasę ładną wczoraj za nic, gdybym się lepiej czuła to powiedziałabym parę zdań a tu katar, ból zatok i kaszel jeszcze...

Co do tego co napisała janeczka. To prawda w narzeczeństwie poznajemy drugą osobę i to bardzo... Po to to jest chyba. No i ja powiem z naszej perspektywy, że dużo nam dał kurs przedmałżeński, wtedy to się można dowiedziec wiele o nas obydwojgu. Naprawdę. Zarówno plusy i minusy Mojemu mężowi dało to wiele do myślenia.
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-11-28, 12:09   #2541
paulka0212
Wtajemniczenie

No bardzo bardzo ładne zdjęcia, a najbardziej zwróciłam uwagę na Twoje śliczne paznokcie

Cytat:
Ja na pierwszej wizycie dostałam zaświadczenie że jestem w ciąży i musiałam przekazać do pracy

Mój mąż po raz pierwszy robi zupę jarzynową, poszłam go podejrzeć do kuchni, otworzyłam garnek i zapytałam po co tyle wody, i gdzie zmieści warzywa to dostałam opierdziel że się wtrącam

Taka pogoda dziś brzydka za oknem, że chyba się z domu nie ruszę

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:11   #2542
kaorlak
Zadomowienie

Gosius zdjęcia robią wrażenie Zazdroszczę sprzętu Twoje Maleństwo będzie miało piękne zdjęcia!

Co do pasów to ja zawsze zapinam i w pierwszej ciąży do końca zapinałam. Tą dolną część dawałam pod brzuch i było ok. Boję się jeździć bez pasów
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:15   #2543
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
ja nic w kadrach nie zostawiałam....

gosius91 fajne fotki, kociak i piesek słodziaki
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:16   #2544
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
gosius- zapinam za każdym razem. Już z przyzwyczajenia. Zdjęcia super. A na tego Twojego yorczka to mogłabym patrzec bez przerwy. Czy ja dobrze widziałam łapkę kota na piesku
Tak, pies śpi z dwoma kotami A yorczek daje ostatnio popalić - i jeszcze uszka mu padły, ale jak TŻ mu podklei to stoją..

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
No bardzo bardzo ładne zdjęcia, a najbardziej zwróciłam uwagę na Twoje śliczne paznokcie
Dziękuje, paznokcie jak paznokcie

No właśnie ja też się trochę boję jechać bez pasów, a z pasami jest mi po prostu nie wygodnie

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 12:17   #2545
VwVampirka
Zakorzenienie

Witam
Dziś rano trochę słabo się czułam, więc musiałam trochę dłużej pospać... no a jak was zaczęłam nadrabiać, to godzinka zleciała

Dziś znowu miałam futurystyczny sen: tym razem widziałam, jak jakaś dziewczyna została opętana przez diabła, który ją lizał, gwałcił, dusił i szarpał... mój TŻ i jego kolega złapali tego diabła, a ja go związałam zaczęłam walić jego głową o ścianę i szukać w necie "jak zabić diabła"
Chyba zacznę książki pisać ze swoimi snami, bo moja wyobraźnia to już granic nie ma...

No i wczoraj zaserwowałam na obiad TŻ-owi makaron z serem białym i cukrem (miałam straszną ochotę akurat na to). Znacie to danie? Mój TŻ rozpuścił sobie do tego trochę zwykłej margaryny i polał sobie nią ten makaron, a potem aż się na mnie obraził, że nie posoliłam makaronu Powiedziałam mu, że to się je z cukrem i dla tego nie soliłam, a on posypał sobie ten makaron serem, cukrem i posolił... i dopiero zjadł
Później sobie przypomniałam, że kiedyś Jego mama uraczyła mnie czymś podobnym... spróbowałam i wyplułam... myślałam, że przez tą margarynę, ale tam jeszcze ta sól była! i cukier też!

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
dziewczyny!!!

Moj TŻ właśnie pojechał z zdjęciami i filmem powiedzieć mamie, że będzie babcią!!
a Ciebie nie brał ze sobą?

Gratuluję wszystkich wizyt i dzidziusiów Zdjęcia, które wrzuciłyście

Cytat:
Witam się wieczorkiem. Dzisiaj miałam pracowity dzień, wpadła Teściowa i pomyła mi wszystkie okna i poprasowałyśmy górę prania Uwielbiam tą kobietę!
Złota teściowa

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Wiecie tak mysle o tych mezach zapatrzonych w swoje mamusie to sobie mysle, ze moj tz jest jakis dziwny
Nigdy nie bylo tak, ze mama byla wazniejsza ode mnie. Nie powiem, jak potrzeba to zawsze pomoze, ale uwaza, ze wizyta u rodzicow raz w tygodniu jest w zupelnosci wystarczajaca
To ja juz czesciej bywam u tesciowej. Moze dlatego, ze moja mama juz nie zyje, a reszta rodziny jest daleko.
Mój TŻ też był strasznie zapatrzony w teściową... mieszkał z nią do 36 roku życia... bałam się, że będzie ciężko i zaraz po ślubie zaczęłam go ustawiać... początki były trudne, ale szybko przewartościował priorytety A teraz, jak dzidzia w drodze...

Cytat:
MAGDI ale ja jestem juz w 19 tc kuz go koncz. A ciagle nic i to mnie martwi...
A masz czas, żeby sobie na spokojnie poleżeć tak z godzinę dwie z rękami na brzuszku? Ja mam i powiem Ci, że zaledwie parę razy udało mi się złapać moje maleństwo...

Cytat:
Chodzi mi o historię choroby. Kartę to nosze zawsze przy sobie

Chodziłam do niego przed ciążą wydawał mi się okej, no i poszłam w ciąży. Było zawsze wszystko jak najlepiej, a teraz odwalił taką fuszerkę Mi już nie chodzi o tą płec, ale on nawet nie powiedział ile mierzy dziecko! Nie wiem sama czy się rozwija dobrze. Powiedział że chyba jest ok. Noszzz kur.a mac.
Umówiłam się z nim na połówkowe na 23 grudnia, ale pójdziemy do tego drugiego.
Czyli tak czy siak będę musiała isc i odkserowac tą historię swoją...
Przykro mi, że lekarz tak dziwnie się zachował... i to jeszcze prywatnie... obyś z następnym ginem lepiej trafiła

Cytat:
Dziewczyny mam takie pytanie czy w ciąży można jeść kaszankę ?? Taką robioną swojską ??
Smażoną można, ale surową to już nie.

Cytat:
coś dawno nie widziałam ab_cd ?
Też o niej myślałam od paru dni... a Jej ciągle nie ma... już chyba ponad tydzień...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:18   #2546
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Gosius zdjęcia robią wrażenie Zazdroszczę sprzętu Twoje Maleństwo będzie miało piękne zdjęcia!

Co do pasów to ja zawsze zapinam i w pierwszej ciąży do końca zapinałam. Tą dolną część dawałam pod brzuch i było ok. Boję się jeździć bez pasów
Mam taka nadzieje, ze jak malenstwo przyjdzie na swiat, to bede umiała lepsze zdjecia robic

Cytat:

gosius91 fajne fotki, kociak i piesek słodziaki
a dziekuje

Taka zabawka a jak cieszy

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Stary 2013-11-28, 12:27   #2547
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś rano trochę słabo się czułam, więc musiałam trochę dłużej pospać... no a jak was zaczęłam nadrabiać, to godzinka zleciała

Dziś znowu miałam futurystyczny sen: tym razem widziałam, jak jakaś dziewczyna została opętana przez diabła, który ją lizał, gwałcił, dusił i szarpał... mój TŻ i jego kolega złapali tego diabła, a ja go związałam zaczęłam walić jego głową o ścianę i szukać w necie "jak zabić diabła"
Chyba zacznę książki pisać ze swoimi snami, bo moja wyobraźnia to już granic nie ma...

No i wczoraj zaserwowałam na obiad TŻ-owi makaron z serem białym i cukrem (miałam straszną ochotę akurat na to). Znacie to danie? Mój TŻ rozpuścił sobie do tego trochę zwykłej margaryny i polał sobie nią ten makaron, a potem aż się na mnie obraził, że nie posoliłam makaronu Powiedziałam mu, że to się je z cukrem i dla tego nie soliłam, a on posypał sobie ten makaron serem, cukrem i posolił... i dopiero zjadł
Później sobie przypomniałam, że kiedyś Jego mama uraczyła mnie czymś podobnym... spróbowałam i wyplułam... myślałam, że przez tą margarynę, ale tam jeszcze ta sól była! i cukier też!
Wiesz, ze ja zawsze też troche solę ten makaron? minimalnie ale musze i masło zawsze rozpuszczam, margaryna jakoś mi nie pasuje

Boże ja sie czuję jakbym miała zakwasy w pracy siedzę w domu leże a co sie ruszę to czuje na brzuchu zakwasy nie wiem od czego to
Stary 2013-11-28, 12:28   #2548
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nic nie mówili, ale raczej je dostarczę, bo mam umowę do końca roku, więc na podstawie zaświadczenia będą mi ją przedłużać do porodu...

Cytat:
Zdjęcia na szybko robione dla testu ja jestem pod wrażeniem jakości - oczywiście to amatorskie foty
Jakość świetna a próbowałaś już cykać fotki ludziom? Jak będziesz coś miała, to może wrzucisz do klubu...

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mój mąż po raz pierwszy robi zupę jarzynową, poszłam go podejrzeć do kuchni, otworzyłam garnek i zapytałam po co tyle wody, i gdzie zmieści warzywa to dostałam opierdziel że się wtrącam
Może to będzie zupka z kostki i wegety, więc się wszystko zmieści

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 12:29   #2549
ilkas
BAN stały

Pisałyście o obiadkach.
A ja mam dziś 2 dania (Nikii ) Na pierwsze słynna pomidorówka (bo już chyba z 2 tyg nie jadłam ) a na drugie naleśniki z serem i polewą truskawkową
Stary 2013-11-28, 12:34   #2550
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Jakość świetna a próbowałaś już cykać fotki ludziom? Jak będziesz coś miała, to może wrzucisz do klubu...
Zrobiłam wczoraj TŻ jak leży na łóżku w gatkach, ale to nie do pokazywania Muszę chrześnicy zrobić jakąś sesję, albo dziewczynie kuzyna, bo przecież na kimś muszę ćwiczyć

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości