Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 13:07   #3091
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Wiem że ten temat już się przewijał, ale nie zapisałam i teraz nie wiem, więc pytam: kiedy zacząć pić?
Od 32 tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
a tak przy okazji: chwalicie sie brzuszkami, no to ja tez
przelom 33 i 34 tygodnia. na liczniku: +7kg...
A gdzie ten brzuch?
A serio to śliczny!! Fajnie,że taki nie duży,bo to łatwiej na pewno funkcjonować na co dzień i w więcej ciuchów się mieścisz
Stary 2013-11-28, 13:13   #3092
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że chyba już nie będę kupowała więcej pieluch tetrowych (łącznie mam 20) tylko małe ręczniki kuchenne, bo wyjdzie taniej i później się przydadzą. Zastanawiam się czy nie zamówić tych dla gości z Ikei, bo podobno są porządne, pamiętam że chyba perfuzja je kupowała ???
Kupowałam jako wkłady do pieluch wielorazowych
Sa w porzadku. Szału nie ma, ale czegóż oczekiwać po ręczniczkach po złotówce za sztukę

Dzisiaj juz zdecydowanie nie rodzę, plecy prawie mnie nie bolą. Planowalam wpaść do pracy tylko na moment, ale siedzę juz ponad 3 godziny i posiedze jeszcże ze 2, bo dobrze sie czuje
Stary 2013-11-28, 13:13   #3093
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę jaki malutki i zgrabniutki. Ja to miałam taki chyba w 20 tc

Zeżarłam kebaba, no nie mogłam sie powstrzymać
Stary 2013-11-28, 13:17   #3094
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dzieki dziewczyny za komplementy milo tak od rana sie pozytywnie naladowac (bo mimo ze brzuch jest relatywnie maly, to ja i tak czuje sie wielka!! ale to za wzgledu na to jaka bylam przed ciaza).

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A gdzie ten brzuch?
A serio to śliczny!! Fajnie,że taki nie duży,bo to łatwiej na pewno funkcjonować na co dzień i w więcej ciuchów się mieścisz
musze przyznac, ze rzeczywiscie nie jest ciezko. najgorzej jest wieczorem i w pracy (ze wzgledu na pozycje robocza), ale poza tym w ciagu dnia to jest ok. nawet wlosy dzis mylam z glowa przewieszona przez wanne i bylo ok a zostalo juz tylko 7 tygodni... juz sie nie moge doczekac jak poznam swoje malenstwo
Stary 2013-11-28, 13:18   #3095
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, jaki zgrabny! Zazdroszczę!
Stary 2013-11-28, 13:28   #3096
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
Właśnie znalazłam swoje i męża zdjęcie jako jedno z kilku "reklamowe" dzień pocałunku, na fanpage nivea - będę sławna! :coje st:
Poka
Cytat:
a tak w ogole, to powiem Wam, ze wczoraj moj Tz mialajakis ogromny przyplyw uczuc i czulosci: caly wieczor lezal mi na kolanach, gadal do brzuszka, calowal... w szoku bylam!! nie zeby nigdy tego nie robil, ale wczoraj to bylo jakies takie inne... a jak chcialam na chwile wstac do wc to marudzil i zaraz po krzyczal ze mam wracac na kanape, bo on chce z corka pogadac
dla TŻ , oj chyba będzie córeczka tatusia
Brzuszek masz zgrabny i malutki. Wydawało mi się, że mój jest niewielki, ale chyba jest średni . A też mam +7kg, z czego chyba ze 2 poszły w biust. Z miseczki B zrobiła się E. Już widzę jakie będę miała zwisy .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
O kurczę jaki malutki i zgrabniutki. Ja to miałam taki chyba w 20 tc
Dokładnie to sobie pomyślałam jak zobaczyłam zdjęcie Soleil
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:33   #3097
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wow, jaki zgrabny! Zazdroszczę!
no co Ty!! nie masz czego - widzialam kilka dni temu Twoj z 9-tego miesiaca!!

a wracajac do mojego brzuchola, to wlasnie zmienil ksztalt, bo mala mi wbija nozki po prawe zebra i wystaje wielka gula z prawego boku silna bestia sie juz z niej zrobila!!

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
dla TŻ , oj chyba będzie córeczka tatusia
Brzuszek masz zgrabny i malutki. Wydawało mi się, że mój jest niewielki, ale chyba jest średni . A też mam +7kg, z czego chyba ze 2 poszły w biust. Z miseczki B zrobiła się E. Już widzę jakie będę miała zwisy .
coreczka tatusia to chyba juz jest!! kiedys mi mowil, ze sie obawia ze jak bedziemy mieli dzieci, to ze ja sie stane taka "typowa mamuska" i juz nie bede zona, a wczoraj przyznal, ze to chyba on bedzie bardziej tata niz mezem i ze jak tak bedzie to mam go upominac i hamowac!!!

a co do zmiany w wielkosci biustu: u mnie z obwodu 90 zrobilo sie 95, a to jeszcze nie koniec...
Stary 2013-11-28, 13:35   #3098
Akkma
Zadomowienie

Dziewczyny, jesteście już zdecydowana co robicie w kwestii szczepień?

Ja do wczoraj byłam pewna, że weźmiemy ten podstawowy pakiet z nfztu i nic więcej. Wczoraj w SR był temat 'szczepienia', położna wszystko świetnie wyjaśniła, a mnie zrobił się mętlik.
Na ten moment jestem za opcją: szczepienia podstawowe z nfz-tu + dodatkowo rotawirus. Muszę porozmawiać jeszcze z moją ciotką - farmaceutką. Moja mama mówi, żeby brać wszystko płatne, aby potem tfu tfu nie pluć sobie w brodę. Hmm.. nie wiem co z tym fanem zrobić?
Stary 2013-11-28, 13:36   #3099
em ma
Zadomowienie

Dzień dobry!
My dziś miałyśmy bardzo dobrą noc nawet się wyspałam
Cytat:
Napisane przez demonyianioly Pokaż wiadomość
Em ma oczywiście jeśli zorientuję się, że coś szkodzi małemu to będę tego unikać. Ani smażonego, ani fastfoodowego nie jem więc powinno być ok. Co do tych alergizujących to już przesada moim zdaniem... nic by się nie jadło
Są alergie i alergie Na ten moment nie zdecydowałabym się np na cytrusy. Wg badań i zaleceń najlepiej zacząć od owoców które naturalnie rosną w naszej szerokości geograficznej-najlepsze są jabłka Cytrusy są alergizujące głownie ze względu na chemię która w nich jest. Ale po jakimś czasie pewnie się skusimy na mandarynki Najgorszy jest pierwszy miesiąc-szczególnie u wcześniaka który ma bardzo niedojrzałe jelita. Myślę że powoli będziemy wprowadzać coraz to nowe rzeczy-coraz bliżej Dorotce do ukończenia miesiąca
Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Tak ładnie mialam zacytowane i mi wszystko zeżarło. Nadrobilam dzisiejszy nawal postow. Myślałam, że przekimam się w dzień ale nie mogłam. Ciągle jakieś badania ktg wymazy. Na ktg nie zapisało nawet jednego skurczu. Także dzieciaki sobie pewnie spokojnie poleżą jeszcze w brzuchu. Powiem Wam, że mamy tu pyszne jedzenie. Dziś były takie kotleciki mięsno krzyżowe w delikatnej panierce, super doprawione z surówka z kiszonej kapusty. Do tego zupa jarzynowa.

Kroplowek już nie będę miała. Jeszcze ttylko jutro usg i jeden zastrzyk że steryda.
Byliśmy dzisiaj ze szkoła rodzenia na oddziale obok Się wszyscy zdziwiło jak mnie w pisanie zobaczyli hehe. Myślenia, że ją już rodzić przyjechałam. JUż wiem na pewno, że muszę zainwestować w koszule na ramiaczkach, bo tam nie idzie wytrzymać z krótkim rekawem. To chyba tyle u mnie. Pewnie w nocy zairze kilka razy zobaczyć czy coś napisalyscie. Na razie spróbuję zasnąć.
Oczywiście trzymam kciuki za Was
Cytat:
A w ogóle nie wiem czy wspominałam.
Na przedostatnich zajęciach ze SR, był wykład z ordynatorem naszej miejscowej porodówki. Lekarz dziwny, czasem ma się wrażenie .. że nie lubi kobiet.
I zaskoczenie największe, była mowa o porodach z partnerami.
Dwie panie nawet stwierdziły, że ich obecność jest zbędna, a Pan doktor w tedy oświadczył.... : "Gdyby każdy mężczyzna był przy narodzinach swojego dziecka, świat byłby inny, lepszy. A mężczyźni szanowaliby bardziej swoje kobiety"

Tak mi się przypomniało..
Pod warunkiem, że facet jest dojrzały i gotowy do porodu swojego dziecka.
Cytat:
Nawala mnie kręgosłup koszmarnie i strasznie dziwnie, bo parę minut jest spokój, a potem łupnięcie takie, ze mnie zgina ale na skurcze okoloporodowe jakieś krzyżowe czy cos to chyba za wysoko, bo boli mnie gdzies na wysokości pępka
Powiem Ci tak...ja swoich krzyżowych skurczy zupełnie nie rozpoznałam jako tych które oznaczają akcję porodową i tak sobie noc przespałam kręgosłup przecież nie raz mnie bolał w ciąży dopiero podczas badania rano okazało się że przez noc zrobiło się rozwarcie i akcja się w najlepsze rozkręca z tym, że mnie rano boleć nie przestało potem doszedł stały i coraz mocniejszy ból jak na okres i wówczas skurcze się już tak rozkręcały że zaczynałam je czuć.
Więc jeśli coś się zacznie to w pewnym momencie to poczujesz
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Aaaa nienawidzę tej ciążowej bezsenności!
Bezsenność stoi u mnie na 2 miejscu najbardziej beznadziejnych dolegliwości ciążowych!
Mi najlepiej na bezsenność pomagał spacer wieczorem.
Cytat:
Ale maleńki! Ja w 34 miałam też byłam na plusie 7 kg ale mój brzuchol był znacznie większy
Stary 2013-11-28, 13:42   #3100
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do wczoraj byłam pewna, że weźmiemy ten podstawowy pakiet z nfztu i nic więcej. Wczoraj w SR był temat 'szczepienia', położna wszystko świetnie wyjaśniła, a mnie zrobił się mętlik.
Na ten moment jestem za opcją: szczepienia podstawowe z nfz-tu + dodatkowo rotawirus. Muszę porozmawiać jeszcze z moją ciotką - farmaceutką. Moja mama mówi, żeby brać wszystko płatne, aby potem tfu tfu nie pluć sobie w brodę. Hmm.. nie wiem co z tym fanem zrobić?
Tak, bedziemy szczepic NFZtowskimi - nie ufam skojarzonym. Do tego pneumokoki i meningokoki, ale dopiero jak skończy pol roku.
Nie bede szczepic na rotawirusa ani ospę wietrzną.
Stary 2013-11-28, 13:44   #3101
em ma
Zadomowienie

Cytat:

Ja właśnie wczytuję się w kwestię szczepień...i póki co przeraża mnie ta ilość szczepień przez pierwsze pół roku
Stary 2013-11-28, 13:46   #3102
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Kupowałam jako wkłady do pieluch wielorazowych
Sa w porzadku. Szału nie ma, ale czegóż oczekiwać po ręczniczkach po złotówce za sztukę
hmm ja miałam zamiar używać ich do wycierania, podkładania

solei niezły brzuszek!

Cytat:
Napisane przez em_ma
Są alergie i alergie Na ten moment nie zdecydowałabym się np na cytrusy. Wg badań i zaleceń najlepiej zacząć od owoców które naturalnie rosną w naszej szerokości geograficznej-najlepsze są jabłka Cytrusy są alergizujące głownie ze względu na chemię która w nich jest. Ale po jakimś czasie pewnie się skusimy na mandarynki Najgorszy jest pierwszy miesiąc-szczególnie u wcześniaka który ma bardzo niedojrzałe jelita. Myślę że powoli będziemy wprowadzać coraz to nowe rzeczy-coraz bliżej Dorotce do ukończenia miesiąca
ja mam uczulenie na cytrusy. tzn jeden, dwa nie zaszkodzą, ale większa ilość skutkuje swędzącą wysypką, najwięcej na twarzy.
a tego właśnie nie do końca rozumiem tzn skoro najlepsze są owoce z naszej szerokości geograficznej to dlaczego tak zalecają banany skoro te u nas to syf taki jak cytrusy
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 13:47   #3103
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
coreczka tatusia to chyba juz jest!! kiedys mi mowil, ze sie obawia ze jak bedziemy mieli dzieci, to ze ja sie stane taka "typowa mamuska" i juz nie bede zona, a wczoraj przyznal, ze to chyba on bedzie bardziej tata niz mezem i ze jak tak bedzie to mam go upominac i hamowac!!!

a co do zmiany w wielkosci biustu: u mnie z obwodu 90 zrobilo sie 95, a to jeszcze nie koniec...
Fajnego masz chłopa . Będzie świetnym ojcem.
A nasze biusty pewnie apogeum osiągną kilka dni po porodzie .
Cytat:

Wczoraj trochę czytałam o szczepieniach, w tym burzliwą dyskusję na wizażu o tym, czy w ogóle szczepić, a jak tak to na co.

Ja na rota szczepić (raczej) nie będę, podobnie na wiatrówkę. Zaszczepię na pneumo i meningokoki . I oczywiście zrobię szczepienia podstawowe, tylko jeszcze nie wiem w jakiej opcji. Muszę sobie poczytać o szczepionce 5w1.

Perfuzja, widzę, że myślimy podobnie. Czemu nie ufasz skojarzonym?

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-11-28 o 13:50
Stary 2013-11-28, 13:49   #3104
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Tak, bedziemy szczepic NFZtowskimi - nie ufam skojarzonym. Do tego pneumokoki i meningokoki, ale dopiero jak skończy pol roku.
Nie bede szczepic na rotawirusa ani ospę wietrzną.
Z mogłabyś napisać dlaczego zdecydowaliście się na pneumokoki i meningokoki, a na ospę i rotawirusa nie? Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że sama jestem na etapie wyboru i chcę poznać jak najwięcej opinii

Boję się tego rotawirusa z tego względu, że ostatnio synek kuzyna załapał i to było coś strasznego. Oczywiście od razu wzięli go do szpitala, jego wygląd był na prawdę przerażający Nasza mała na 100% pójdzie do przedszkola i zapewne też do żłóbka więc boję się, że tam może jakieś dziadostwo załapać. A jak wiadomo dziecko chore to i my chorzy
Hmm..
Stary 2013-11-28, 13:52   #3105
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Ja szczepię standardowymi . Jak na razie z moich obserwacji wyniki , ze wszytskie które wykupiły skojarzeniowe dzieciaki chorują . A siostrzeniec miał normalną szczepionke i odpukac jest zdrowy . Nie wiem czy to przypadek czy nie . Ale nie będę kombinować . Sama nigdy nie szczepie się z mężem dodatkowo na nic więc dzieck też nie będę
Stary 2013-11-28, 13:58   #3106
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Heh, to od razu trójeczkę zaplanowaliście czy więcej?

Zawsze w sumie myslałam,że będę mieć dwoje dzieci,może troje. I chciałam te dzieciaki mieć w zbliżonym wieku.
W Polsce jednak te marzenia schowałam głęboko,bo nie było mozliwości takich. I w sumie zaczęłam oswajać się z myślą,że Wiki będzie jedynaczką.
A gdy wyemigrowaliśmy to posiadanie więcej dzieci stało się realne.
No i teraz chociaż dwójeczkę będę mieć w zbliżonym wieku,bo Wiki niestety nie miała rodzeństwa wcześniej.

Cytat:
musze przyznac, ze rzeczywiscie nie jest ciezko. najgorzej jest wieczorem i w pracy (ze wzgledu na pozycje robocza), ale poza tym w ciagu dnia to jest ok. nawet wlosy dzis mylam z glowa przewieszona przez wanne i bylo ok a zostalo juz tylko 7 tygodni... juz sie nie moge doczekac jak poznam swoje malenstwo

To my mamy termin na ten sam dzień.
To mój brzuch:

I chyba się obniżył mocno...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (66,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (42,7 KB, 63 załadowań)
Stary 2013-11-28, 13:59   #3107
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Z mogłabyś napisać dlaczego zdecydowaliście się na pneumokoki i meningokoki, a na ospę i rotawirusa nie? Pytam tylko i wyłącznie dlatego, że sama jestem na etapie wyboru i chcę poznać jak najwięcej opinii

Boję się tego rotawirusa z tego względu, że ostatnio synek kuzyna załapał i to było coś strasznego. Oczywiście od razu wzięli go do szpitala, jego wygląd był na prawdę przerażający Nasza mała na 100% pójdzie do przedszkola i zapewne też do żłóbka więc boję się, że tam może jakieś dziadostwo załapać. A jak wiadomo dziecko chore to i my chorzy
Hmm..
Jasne. Zakażenia pneumokokowe i meningokokowe są bakteryjne, do tego potencjalnie bardzo grozne. Nasze społeczeństwo nadużywa antybiotyków i niestety dochodzimy do momentu, kiedy na coraz wiecej szczepów nie ma żadnego działającego lekarstwa. Wiec jesli mogę zaszczepić, to szczepię. Oczywiscie szczepionka nie udowadnia na wszystkie szczepy, ale zawsze cos.

Ospa: uważam, ze duzo lepiej przechorowac i miec odporność na całe zycie niz musieć się doszczepiac co te 10 czy 15 lat. Wolę, zeby moj syn zachował mając te 4 czy 5 lat niz zapomniał się doszczepic mając 50 i zachorował wtedy.

Rotawirusy: upierdliwa choroba, ale przy dostępie do szpitala niegroźna. Gdyby mozna było ją podać pozniej niz w pierwszym półroczu życia to moze bym się zastanowila. Ale w tej sytuacji nie chcę dokładać kolejnych szczepień, ktore nie są niezbędne.
Stary 2013-11-28, 14:04   #3108
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Dla zainteresowanych wklejam link do dyskusji o szczepionkach, którą sobie wczoraj czytałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158088 Nie ukrywam, że czytanie troszkę mnie poirytowało i zmęczyło ale często jestem ciekawa, co myślą inni

Gosia, ale super piłeczka
Stary 2013-11-28, 14:10   #3109
selena85
Wtajemniczenie

Trzy matki - trzy urzekające obrazy codziennych trudów i wyzwań. Bo każda mama to królowa… filmik "Trzy Matki:

Polecam!

http://www.stacja7.pl/article/1911/Trzy+kr%C3%B3lowe/49
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 14:11   #3110
pilotka86
Rozeznanie

co do szczepień to na ospę raczej na pewno nie zaszczepię a reszta hmmm muszę sprawdzić w swojej książeczce zdrowia

jeszcze skonsultuję się z lekarzem

Amberella czytałam ten wątek i inne o szczepionkach na wizażu.
nawet chyba w jednym wypowiadałam się.
ogólnie to przerażają mnie niektóre nawiedzone wypowiedzi

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-28 o 14:14
Stary 2013-11-28, 14:13   #3111
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
ja biorę tylko te podstawowe na NFZ ....

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
To my mamy termin na ten sam dzień.
To mój brzuch:.
super brzuszek
Stary 2013-11-28, 14:15   #3112
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Wstawiłam pranie i mój syn ma wszystkie ciuchy niebieskie albo zielone . Kilka białych
Stary 2013-11-28, 14:20   #3113
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amberella Pokaż wiadomość
Dla zainteresowanych wklejam link do dyskusji o szczepionkach, którą sobie wczoraj czytałam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=158088 Nie ukrywam, że czytanie troszkę mnie poirytowało i zmęczyło ale często jestem ciekawa, co myślą inni

Gosia, ale super piłeczka
Mnie mówiąc szczerze mało co tak denerwuje, jak rodzice bez powodu nieszczepiący swoich dzieci. Uważam to za skrajną głupotę i nieodpowiedzialnosc.
Stary 2013-11-28, 14:24   #3114
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Cytat:
Nie kupujcie pieluch tetrowych w pepco!!
One jakieś takie badziewne na dotyk mi się wydają także
Cytat:
Cytat:
Kurcze.. to chyba tylko ja mam na liczniku aż +17 kg
O matko! Ja bez ciąży taki miałam jak zjadłam za dużo Mariee ja mam także 17 kg. I dwa m-ce do porodu. I jem muffinkę
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Zeżarłam kebaba, no nie mogłam sie powstrzymać
Przynajmniej smaczny? Warty grzechu?
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
wszytskie które wykupiły skojarzeniowe dzieciaki chorują
Nie zgadzam się z tym. Mój starszak miał skojarzone szczepionki. I tylko dwa razy do tej pory podac musiałam mu antybiotyk. Raz na szkarlatynę, raz na zapalenie oskrzeli. Od 7 m-ca był w żłobku, później w przedszkolu. Oprócz tych dwóch chorób zwykłe katary, które chorobą nie są. Drugie dziecię też będę szczepić skojarzonymi.
Cytat:
co do szczepień to na ospę raczej na pewno nie zaszczepię
W mojej miejscowości za darmo przeciw ospie mają dzieci uczęszczające do żłobka. Przed ukończeniem 1 rż.
Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Wstawiłam pranie i mój syn ma wszystkie ciuchy niebieskie albo zielone . Kilka białych
O! to tak jak mój! A starszak w dodatku wybiera, które sa babskie. I odrzuca Dla niego babskie są np. z żyrafką, w kółka, żółte, fioletowe, różowe. Oczywiscie tych kolorów jak na lekarstwo
Stary 2013-11-28, 14:32   #3115
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
Mnie mówiąc szczerze mało co tak denerwuje, jak rodzice bez powodu nieszczepiący swoich dzieci. Uważam to za skrajną głupotę i nieodpowiedzialnosc.
mnie denerwują tylko ci nawiedzeni, agresywni krzykacze którzy wciskają swoje racjeoświeceni przez fora i youtube, bo w nosie mam czy szczepią czy nie.

i nie, nie mam klapek na oczach, nie jestem zwolenniczką szczepienia jak leci, ostrożności nigdy za wiele, ale co niektórzy przeciwnicy szczepionek robią i piszą to przechodzi ludzkie pojęcie.

Cytat:
Napisane przez mengazhu
W mojej miejscowości za darmo przeciw ospie mają dzieci uczęszczające do żłobka. Przed ukończeniem 1 rż.
hmm tylko że ja nie bardzo rozumiem po co szczepić na ospę, ale to pewnie dlatego że moje pokolenie przechodziło ospę

Edytowane przez pilotka86
Czas edycji: 2013-11-28 o 14:35
Stary 2013-11-28, 14:40   #3116
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
mnie denerwują tylko ci nawiedzeni, agresywni krzykacze którzy wciskają swoje racjeoświeceni przez fora i youtube, bo w nosie mam czy szczepią czy nie.

i nie, nie mam klapek na oczach, nie jestem zwolenniczką szczepienia jak leci, ostrożności nigdy za wiele, ale co niektórzy przeciwnicy szczepionek robią i piszą to przechodzi ludzkie pojęcie.

hmm tylko że ja nie bardzo rozumiem po co szczepić na ospę, ale to pewnie dlatego że moje pokolenie przechodziło ospę
A ja nie mam w nosie. Bo moze się (pfu pfu) zdarzyć, ze moje dziecko nie będzie mogło byc szczepione ( o bedzie miec zaburzenia neurologiczne, raka czy choćby głupią alergię na białko). I dlatego kluczowe jest, zeby wszyscy którzy mogą szczepic to robili - wtedy bedzie bezpieczny poziom odporności populacyjnej i dzieci, ktore nie mogą byc szczepione beda bezpieczne.

Co do szczepienia na ospę - pełna zgoda.
Stary 2013-11-28, 14:44   #3117
gosia261282
Gang Iren

O szczepieniach już nie czytam,bo naczytałam się sporo. Przemyślałam sprawę dokładnie i wybrałam szczepienie dzieci.
Zastanawiać się nie muszą na co szczepić i czy skojarzonymi czy nie,bo tutaj wszystkie dzieci są tak samo szczepione,nie ma jakiś "dodatkowych,płatnych " szczepionek. Więc szczepię tak jak wszyscy.
Stary 2013-11-28, 14:54   #3118
pilotka86
Rozeznanie

Cytat:
A ja nie mam w nosie. Bo moze się (pfu pfu) zdarzyć, ze moje dziecko nie będzie mogło byc szczepione ( o bedzie miec zaburzenia neurologiczne, raka czy choćby głupią alergię na białko). I dlatego kluczowe jest, zeby wszyscy którzy mogą szczepic to robili - wtedy bedzie bezpieczny poziom odporności populacyjnej i dzieci, ktore nie mogą byc szczepione beda bezpieczne.

Co do szczepienia na ospę - pełna zgoda.
wtedy szczepienie jest przesuwane w czasie, dziecko jest szczepione później kiedy lekarz prowadzący, specjalista wyrazi zgodę (ja tak miałam np z wzw). Nie spotkałam się z sytuacją żeby szczepienie było całkowicie wstrzymane na zawsze.
Poza tym dzieci naprawdę mocno obciążone, chore (i chyba wcześniaki, ale nie jestem pewna) mają podawane lepsze, czystsze szczepionki za darmo i inny kalendarz szczepień.
Stary 2013-11-28, 14:55   #3119
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziewczyny jak mi się źle zrobiło, czuję się taka ociężała, ciężko mi się oddycha, nie mam w ogóle apetytu, tylko bym piła
Dobrze ze za godzinę mam wizytę, na dodatek zobaczyłam na pośladku 9 czerwonych kresek i pojawiła się kreska na brzuchu
Stary 2013-11-28, 14:59   #3120
magnusia
Zakorzenienie

Ja jestem zielona jeśli chodzi o szzepionki. nie wiedziałam że jest coś takiego jak skojarzeniowe i nadal nie wiem co to musze sie dokształcić w tym temacie bo szczepic małego chcę aby nie zachorował na żadne świństwo.
Głowa mnie rozbolała... ;(

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości