Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-28, 15:08   #2581
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Witaj Beatusia

Wiecie co zrobiłam... Opitoliłam Olafa na śpiocha Co ja poradzę, że moje dziecko 5 minut nie usiedzi, tylko z tyłu będzie trzeba poprawić jakoś nie mam pojęcia jak

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:18   #2582
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Witaj Beatusia

Wiecie co zrobiłam... Opitoliłam Olafa na śpiocha Co ja poradzę, że moje dziecko 5 minut nie usiedzi, tylko z tyłu będzie trzeba poprawić jakoś nie mam pojęcia jak
Ale to jest dobry pomysł
Pamiętam jak mój chrześniak chodził zawsze z obcięta połowa głowy, bo drugiej juz sobie nie dał obciąć, tak szybko to robiłam, trwało to może z 5 minut, ale drugich 5 minut nie usiedział nigdy
Najlepiej jeszcze obcinać, gdy maluch jest wciągnięty w swoja ulubioną bajkę
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:26   #2583
asia27100
Zakorzenienie

hej, za pół h ide do lekarza. jednak zapisałam sie do gina, bo chyba mi się jakaś infekcja przypałętała.... do normalnej wizyty jeszcze niecałe 2 tygodnie, więc nie wiem czy będzie patrzył na malucha, aczkolwiek mógłby sprawdzić co u niego....

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:31   #2584
coodmalina
Raczkowanie

Hejka Dziewczyny...

Ziut mi padł, ja też ledwo siedzę, od rana na pełnych obrotach, i na dodatek przypaliłam sos pieczarkowy... ale dziś idziemy na wystawę i koncert, więc może będę miała okazję odpocząć psychicznie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Zostałam szczesliwa posiadaczka lustrzanki nikon d3000
też mam nikona, polecam programy auto bez lampy dla podszlifowania i lepszego opanowania sprzętu, no i program M... cała przyjemność fotografii

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
ołł nooł ... to brzmi strasznie
Ja to się boję bo z Milą mieliśmy cud miód Zero kolek, chorób, jakiś większych problemów nie było..ładnie sama zasypiała u siebie w łóżeczku itd. I boję się, że cuda dwa razy się nie zdarzają Więc teraz szykuję się na hard core

super wieści i gratuluję córeczki
dlatego ja staram się o tym co mnie czeka w drugim przypadku myśleć w bardzo kolorowych barwach trzeba być dobrej myśli
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:34   #2585
JJJustynAAA
Zakorzenienie

I już jestem sama w pracy mogę się troszkę polenić.
To co się dzieje za oknem to jest jakaś masakra. jest dopiero 15 a u nas ciemno, leje i strasznie wieje - a do domku daleko... Ale już nie długo do 17 i zaczynam weekend

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a to dziś nie siedzisz z Milcią w domu??

JustynaAAA zgadzam się, same mądre mamusie tu mamy a jakie dzieci będą inteligentne!!!!!!!!!
Nie, no dzieci to geniusze będą - mając takie mamy

kaorlak to może spróbuje z twojego przepisu... Dodam parę rzeczy i będą pyszne naleśniki...

gosius zdjęcia super, a to z kotkiem bombowe...
A pasy zapinam tylko ten pod brzuchem sobie poluźniam. Jeżdzie do pracy i z pracy więc wole zapinać. Poza tym w pracy też woże czasem ludzi więc jakoś te pasy to pierwsza rzecz jaką robie wsiadając do samochodu.

carolyna ode mnie nikt niczego nie wymaga... Żadnych zaświadczeń, podejście lekarza świetne

Vampirka tak spokojnie 2 godzinki to leże jak śpię... Nie lubie spać w dzień, bo wyadje mi się ze mogę wtedy zrobić wiele innych ciekawych rzeczy a spać mogę w nocy

Natomiast jak robię makaron z serem na słodko też solę go podczas gotowania

paulka dla małża za zupkę, chyba go będziesz musiała jakoś wynagrodzić

beatusia witamy u nas

coodmalina to szykuje się wam coolturalny wieczór

My jutro idziemy na spektakl PRAWDA - opinie są bardzo dobre. więc zobaczymy

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:35   #2586
kaorlak
Zadomowienie

Kupiłam sobie dzisiaj sweter i moje ulubione legginsy w Orsayu, więc jestem zadowolona

Witam nową Mamusię

Cytat:
Witaj Beatusia

Dobry sposób Ja Misi obcinam tylko grzywkę, bo ma piękne kręcone i gęste włoski, więc mi szkoda. A grzywkę to jej przeważnie na dwa razy obcinam
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:37   #2587
principessina
Zakorzenienie

Czesc Brzuchatki Uszatki ale zescie sie od wczoraj opisaly
ja odebralam dzis wyniki badan, gotowe prawie po miesiacu i zapomnieli mi zrobis odczynu coombsa, wiec jeszcze raz bede musiala isc...
w moczu mam leukocyty, tzn. ze jest jakas infekcja?

Zytus dzis rano wymiotowalam jak kot...synek pytal sie: mama czemu do kubka wymiotujesz a ja zlapalam to co mialam pod reka

kaorlak wrzucilam mi jeszcze raz ten przepis, bo nie moge sie dokopac?) ja dzis synkowi ide podciac troche jego bujne loki, bo wyglada jak dziewczynka)

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2013-11-28 o 15:39
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:38   #2588
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
hej, za pół h ide do lekarza. jednak zapisałam sie do gina, bo chyba mi się jakaś infekcja przypałętała.... do normalnej wizyty jeszcze niecałe 2 tygodnie, więc nie wiem czy będzie patrzył na malucha, aczkolwiek mógłby sprawdzić co u niego....
spytaj ukradkiem, jak tam dzidziuś, czy gin mógłby spr., czy wszystko ok, bo jesteś bardzo przewrażliwiona itd.

Ja tak poszłam do gin spytać czy mam PCO (nie miałam żadnych podstaw ani oznak) , nie domówił badania, tylko grzecznie wykonał USG +pakiet
Stary 2013-11-28, 15:42   #2589
monijaaa
Zadomowienie

Ja namówiłąm męża na zakupy w realu dzisiaj. obczaje te spioszki i body

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:47   #2590
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Zytus dzis rano wymiotowalam jak kot...synek pytal sie: mama czemu do kubka wymiotujesz a ja zlapalam to co mialam pod reka
to na dziewczynkę

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
ale Wy macie dobrze, że mieszkacie w mieście, u mnie nawet odzieżowego nie ma, a co dopiero mówić o sklepie dziecięcym
Stary 2013-11-28, 15:48   #2591
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
kaorlak wrzucilam mi jeszcze raz ten przepis, bo nie moge sie dokopac?) ja dzis synkowi ide podciac troche jego bujne loki, bo wyglada jak dziewczynka)
Jak na piernika to proszę:
http://www.mojewypieki.com/przepis/piernik-staropolski
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 15:49   #2592
principessina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
to na dziewczynkę

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ale Wy macie dobrze, że mieszkacie w mieście, u mnie nawet odzieżowego nie ma, a co dopiero mówić o sklepie dziecięcym
tak napewno, w rodzinie meza od pokolen nie ma zadnej dziewczynki
Kochana wyobraz sobie, ze ja do najblizszego CH mam 100km w jedna strone...mieszkamy daleko od miasta
Stary 2013-11-28, 15:54   #2593
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
tak napewno, w rodzinie meza od pokolen nie ma zadnej dziewczynki
Kochana wyobraz sobie, ze ja do najblizszego CH mam 100km w jedna strone...mieszkamy daleko od miasta
Ja jeszcze kilka lat temu jeździłam 80 km do Pozka, do CH, bo nigdzie bliżej w okolicy nie było dopiero z 2 lata temu otworzyli w mieście 30 km dalej, to tam jeżdżę w razie czego, ale tam mają 5-10-15, coccodrillo i re kids, nic więcej, więc drogo i ubogo
Stary 2013-11-28, 15:59   #2594
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość

Ja przed chwilą wróciłam i się wkurzyłam jak nie wiem
Chodziłam, szukałam i nic... Zapytałam pani z obsługi czy nie wie coś na ten temat to stwierdziła że nie.... No to zapytałam czy ja mam wiedzieć i se bezczelnie poszła

Ale za to kupiłam sobie żelki, kwaśne

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:00   #2595
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona a pepco jest? bo u mnie tak samo drogo i ubogo,ale na szczęście jest pepco,textil market i tesco aaaa i SH
Ale niby w maju albo poźniej ma być galeria handlowa wielka w mieście bo już budują ... więc smyk ma być na 100 % i coś tam jeszcze.
Stary 2013-11-28, 16:13   #2596
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja przed chwilą wróciłam i się wkurzyłam jak nie wiem
Chodziłam, szukałam i nic... Zapytałam pani z obsługi czy nie wie coś na ten temat to stwierdziła że nie.... No to zapytałam czy ja mam wiedzieć i se bezczelnie poszła

Ciekawe czy u mnie będą.....

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Ramona a pepco jest? bo u mnie tak samo drogo i ubogo,ale na szczęście jest pepco,textil market i tesco aaaa i SH
Ale niby w maju albo poźniej ma być galeria handlowa wielka w mieście bo już budują ... więc smyk ma być na 100 % i coś tam jeszcze.
ja wlasnie spr czy w Łodzi jest TextilMarket i nie ma Ale kawałek od Tesciow jest wiec jak teraz bedziemy u Nich to wyciagne tzeta

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:16   #2597
meniaa94
Wtajemniczenie

No ja dopiero po świętach się udam na jakieś zakupy jeszcze dla Gabrysi ... bo teraz wydatki,ubezpieczyć auto,zabieg pieska ... muszę w poniedziałek zrobić posiew moczu,kupić prezenty,choinkę + bombki bo pierwsze święta w nowym mieszkaniu ... za dużo tego dosłownie ...
Stary 2013-11-28, 16:18   #2598
Magdi555
Rozeznanie

Super jakość i dobre oko Co to za obiektyw? 50?

Cytat:
Aaaa co z pasami w ciazy ? Zapinacie ? Nie ? Wymagane jest zaswiadczenie od lekarza, jesli nie zapina sie pasow ?
Ja zapinam

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:29   #2599
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość

Jeju, nie kuś własnie dziś spałaszowałam całą paczkę tych kwaśnych jogurtowych Śmiejżelków
od tych zwykłych kwaśnych mam cały język przeżarty, już nie kupię, choć dziś u mnie promocja po 2,79 zł, ale się powstrzymałam

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Mam Pepco i Textil Tesco tez, ale supermarket, bez ubrań
Co do tych dwóch wyżej, chyba okupię małego w Textilu, bo te ubranka z Pepco, to worki się robią, wszystkie podkoszulki, kaftaniki itp. po siostrze poszły do spalenia, bo szerokie na bliźniaki i krótkie pod same pachy W Textilu ostatnio kupiłam dwie czapeczki, takie po kąpieli i rękawiczki, wszystko 100% bawełna i taka milutka
Stary 2013-11-28, 16:39   #2600
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona to chyba zalezy po prostu na jakie się trafi ja jeszcze w textilu nie byłam ale zajrzę jak będę w domciu ( bo teraz jestem u rodziców ) to się pochwalę niektórymi ubrankami i zdjęcia porobię wiesz ja też liczę na to ( praktycznie zawsze tak jest ) że po porodzie dużo ubranek się dostanie w prezentach itp ...
Stary 2013-11-28, 16:43   #2601
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz ja też liczę na to ( praktycznie zawsze tak jest ) że po porodzie dużo ubranek się dostanie w prezentach itp ...
Z tym to Ci powiem, że różnie
u mnie w rodzinie dziewczyny nie dostawały zbytnio ubranek, tylko zabawki, maskotki, grzechotki i inne duperelki ewentualnie kasę dawaliśmy, żeby sobie rodzice sami kupili, co tam im się spodoba
Stary 2013-11-28, 16:49   #2602
VwVampirka
Zakorzenienie

Menia za wizytę!

To widzę, że ja jedyna nie solę makaronu na słodko i narobiłam wielu mamuśkom ochotę i dobrze, serek podobno zdrowy na malutkie kosteczki

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Pisałyście o obiadkach.
A ja mam dziś 2 dania (Nikii ) Na pierwsze słynna (cenzura) (bo już chyba z 2 tyg nie jadłam ) a na drugie naleśniki z serem i polewą truskawkową
to zaszalałaś

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Mi dzisaj zimno siedze w skarpetach i swetrze pije herbatke i szperam po allegro
Kupilam sobie takimpas ciazowy by brzusio mial cieplo
http://allegro.pl/pas-ciazowy-z-apli...748028204.html

Dzisaj mnie tez glowa bolin;(
Chce lozko przebrac i troche posprzatac , wczoraj popralam kurtkii zimowe wyciaglam chce isc do biedronki bo sa pomarancze za 2.99 ale narazie mi sie nie chce ;(
jakby coś Cię brało... ale pasy bardzo fajne. Ja zamówiłam sobie u mamy takie wełniane... ciekawe, czy się doczekam powiedziała, że zrobi...

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
cześć Brzuchatki przyjmiecie jeszcze jedną do Waszego grona? troszeczkę podczytywałam poprzedni wątek, ale nieregularnie, chciałam nadrobić od początku, żeby nie powtarzać się z ewentualnymi pytaniami, ale tyle naklepałyście, że wymiękłam.. we wtorek wróciłam ze szpitala, a tu patrzę- nowy wątek no więc powoli nadrabiam- 80stron, to nie 170

jeśli chodzi o mnie, to moja pierwsza ciąża- 17tydzień 3dni, termin porodu mam na 12.05. Dwóch lekarzy w piątek stwierdziło, że będę mieć syna, we wtorek miałam kolejne usg i lekarz nie zobaczył płci. w ciągu 2. tygodni muszę iść do kontroli po szpitalu, więc wygląda na to, że jeszcze inny lekarz mnie będzie badał, więc zobaczymy, co powie teoretycznie mam wskazania do CC, ponieważ choruję na miastenię, ale to jeszcze się okaże. no i chyba tyle o mnie
Witam

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. co do pasów. To zapinać Koniecznie!!

Jest na to patent : zapinasz pas zanim wsiądziesz do samochodu, potem siadasz i przekładasz sobie tylko tą skośną część! Tej pod brzuchem wtedy nie ma, a ona przy naciągnięciu pasów, przy hamowaniu czy stłuczce jest najgroźniejsza! A my nie wylądujemy na desce, czy twarzą na kierownicy o zgrozo!
Także zapinać, ale sprytnie!
Ok, mandatu nie będzie, ale czy to na pewno jest bezpieczne?

Cytat:
Witaj Beatusia

To musi teraz bosko wyglądać

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 16:54   #2603
meniaa94
Wtajemniczenie

Ramona no u mnie już zapowiadali,że dostanę ubranka ... ale wolałabym właśnie albo pieniądze albo nawet pampersy itp ... bo co do ubranek to wolałabym sama kupić
Stary 2013-11-28, 17:00   #2604
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Poznajcie mojego niuniusia

dumna mama

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym.
Niestety nie udało się żadnej ładnej fotki zrobic, młode sie chowało i odwrócone było tyłem. Do badania podchodziłam 2 razy, bo dzieć nie dawał pomierzyć wszystkiego, ale po wielkich trudach sie udało i na szczescie wszystko w normie.
No i na sam koniec prawie udało sie gince ujrzeć płeć.Na 90% bedzie dziewczynka-Alicja.
gratuluję córci

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Menia, a próbowałaś postawić się w roli Męża? Jakbyś Ty zareagowała na taką wiadomość o swojej Mamie? Dla mnie Jego zachowanie jest zrozumiałe. Ty jesteś przeziębiona, w ciąży...nie umierająca i śmiertelnie chora! A wiadomość o nowotworze dla każdego byłaby ogromnym ciosem. Gdyby takie podejrzenie padło u mojej Teściowej, to bym starała się oboje ich wspierać (a przynajmniej możesz wpierać Męża) a nie udowadniać, że to ściema...bo tego nie wiesz, tak Ci się wydaje, ale nie wiesz na 100%!
Może Teściowa nie jest ideałem, ale to matka Twojego męża, który teraz potrzebuje Twojego wsparcia, a nie ataku i wyrzutów.
Przepraszam za szczerość, ale zachowujesz się jak rozkapryszona dziewczynka
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Hej

Jak wiecie miałam wizytę wczoraj... Niestety jestem załamana, zbulwersowana zachowaniem mojego lekarza. Ostatnio było ok, a teraz go chyba odmienili...
Wiem tylko tyle, że dziecko raczej zdrowe i że wyniki mam dobre, no ok to to sama umiem odczytac Zrobił usg, gdzie nie pokazał dziecka, nie powiedział ile mierzy i waży, a sprawdzał to. Jedyne co powiedział że zmienia się data porodu na wcześniejszą. Zapytałam o płec to powiedział że za wcześniej a mąż dobrze widział, że sprawdzał. Wizyta trwała 15 min z czego 5 gadał, ze zna dobrze aktorkę o ttakim i mieniu i nazwisku co ja.
Na domiar tego zapytałam czy mam brac witaminy i czy osdstawic folik, zmienił temat. Nie dostałam zdjęcia dzieciaczka, zapłaciłam o wiele więcej niż zawsze, jedyne co dostałam skierowanie na glukoze, nie wiem po co jak miałam w normie Powiem Wam mój mąż wyszedł w połowie wizyty na wkur..eniu bo myślałam, że rozniesie tego lekarza. Nie wspomnę, że badanie szyjki miałam we wrześniu. Chyba powinien już zrobic....
Z tego wszystkiego w nocy spac nie mogłam, a jak zasnęłam to śniło mi się, że genetyczne było źle zrobione, że dziecko okzało się chore...
Rano podjęliśmy decyzję o zmianie lekarza prowadzącego... Teraz muszę szukac.... A tak mu ufałam...
I teraz powiedzcie mi czy jak pójdę do kogoś innego to muszę od tamtego kartę odebrac czy ten nowy założy mi nową?

Przepraszam za elaborat, ale się zdenerwowałam
No rzeczywiście, też bym się wkurzyła może miał zły dzień? skoro twierdzisz, że wszystko było okej wcześniej. Może daj mu ostatnią szansę i dopiero zmień.
Co do zmiany to ja nic nie odbierałam, kartę pacjenta lekarz zakładał mi nową, swoją wszystkie potrzebne wiadomości miał w mojej karcie ciąży.

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
U mnie z kolei lekarze wpisują do karty pacjenta wszelkie wyniki badań, nie kserują, ale oryginał zawsze dają
i tak się dzieje zarówno na NFZ, jak i na wizytach prywatnych.
a mi nic nie daje...ale teraz będę mu zanosiła hbs,hiv i hcv za które sama zapłacę, więc poproszę o nie z powrotem.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Menia podpisuję się pod wszystkim co napisała Nikii. Chciałam nic nie pisać ale co kolejny Twój post na ten temat to tylko pokazuje, ze robisz z igły widły. No bo jeżeli Ty piszesz do swojego ukochanego, ze ma się nie przejmować bo nie ma jeszcze diagnozy ostatecznej itp a sama piszesz, ze masz problemy z serduchem i może się to pogorszyć w ciąży ( a nie musi) to to troszkę się kłóci z Twoimi poglądami na ten temat bo w swoim przypadku dostrzegasz najgorsze a u teściowej nie. Piszesz, że ma się nie przejmować a sama masz w głowie tylko siebie i swoją ciążę- przepraszam ale tak to odczuwam. Wiesz co ja nie mam juz obu rodziców i szczerze Ci powiem jak kocham swojego męża i dzieci, gdybym ja miała taką sytuację też bym nie zwracała tyle uwagi na TZta czy syna bo po prostu waliłby mi się świat a on jest dorosły i by sobie poradził chwilę beze mnie i moich czułości, słów itp. Nawet Ci powiem jak mój tata umarł kilka dni przed porodem małego to jak zamieniłam z moim TZ 10 słów to chyba było wszystko. W życiu nie usłyszałam od niego, że poszedł w odstawkę czy cos. Praktycznie wszystko co uzgadniałam to z moimi braćmi, oni byli na głownym planie.
Tak mi się wydaje, ze chciałabyś go na wyłączność. Tak się nie da. Podjęliście decyzję bycia razem, stworzenia rodziny ale nie seperację od rodziców itp. Ciesz się, ze on tak martwi się o swoją mamę. Pamiętaj, ze po tym jak mężczyzna traktuje matkę w dużej mierze tak samo traktuje swoja wybrankę. Sądzę, że gdybyś Ty była w ciężkiej sytuacji (nie mówię tu i przeziębieniu - bo jak ja mam taki stan, kuruję się i nie narzekam, tz w ogole nie słucha moich ubolewań, oszczędzam go pod tym względem itp. - za to on umiera jak ma 38 st. gorączki to ja się śmieję) to Twój TZ też odpowiednio by zareagował. Zrozum go. Może i ma swoje za uszami przez wcześniejsze sytuacje ale możesz to wziąć na luz tak jak Ty mu piszesz żeby się tak nie stresował wynikami mamy to ty zbastuj tak samo co do niego. Ja sądzę, że to dobry człowiek i ciesz się, ze się troszczy niż gdyby miał znieczulicę totalną na wszystko i wszystkich, ja miałam takiego wiem co mówię. Jak narazie z Twoich opowiadań to twój TZ ani w 1 % nie przypomina takiego znieczulowca.
mam takie samo zdanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanie czy w ciąży można jeść kaszankę ?? Taką robioną swojską ??
ja tam jadłam i w pierwszej i w drugiej

Cytat:
Witaj Beatusia

ty się ciesz, że tylko nie potrafi usiedzieć...z moim już 2 lata walczę i za każdym razem jest ryyyyk i płacz jakby go ze skóry obdzierali. Musiałam kupić maszynkę, bo fryzjerzy nie chcieli go obcinać I tyle czasu i nie potrafi się przyzwyczaić!!!!

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:03   #2605
Light Limara
Zadomowienie

Witam
Ja tylko na chwilę, bo po pracy nie mam siły na nic.
Rano znowu zwymiotowałam, ale pozbierałam się do roboty. Myślałam, źe wezmę swoje rzeczy już i się poźegnam, ale jakoś wytrzymałam. Jednak chyba nie dam rady dociagnać do końca roku. O godz 12 już padam.

Dalej nie czuję ruchów, a brzuch już spory

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, widziałam moje cudowne zdrowe maleństwo !! Lekarka przebadała mnie nawet dokładniej niż jak poszłam prywatnie, ciągle tylko mówiła "o jak pięknie", "o jaki dobry wymiar" a mnie czułam jak kamień spada z serca... Maleństwo ma już 7,4 cm i waży 84g, moje 84g szczęścia termin dalej przesunięty o tydzień, wychodzi na koniec maja, ale tak jak już kiedyś pisałam, pewnie się wyrówna Tż był ze mną w gabinecie, był w lekkim szoku jak oglądał Maleństwo, ale uśmiech nie spełzł mu z buzi do teraz Pobierali mi też krew na te testy pappa, już pominę, że znów 3 wkłucia i 3 krwiaki, bo nie chciała lecieć krew Generalnie jestem ogromnie szczęśliwa!!!
No i teraz mogę się przyznać, że drugi lekarz powiedział, że widzi póki co dziewczynkę, ale wiadomo, że z dziewczynki może wyjść chłopczyk więc czekamy oficjalnie do stycznia na takie wieści
Dostaliśmy z 10 zdjęć, ale wrzucam tylko takie gdzie widać okruszka i jego piękne długie nóżki oraz jak siedzi po turecku
Super fotki, gratuluję

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
Ja juz po połówkowym.
Niestety nie udało się żadnej ładnej fotki zrobic, młode sie chowało i odwrócone było tyłem. Do badania podchodziłam 2 razy, bo dzieć nie dawał pomierzyć wszystkiego, ale po wielkich trudach sie udało i na szczescie wszystko w normie.
No i na sam koniec prawie udało sie gince ujrzeć płeć.Na 90% bedzie dziewczynka-Alicja.
Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość
Poznajcie mojego niuniusia

dumna mama
Super

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja dziś mam 18t1d i też nic nie czuję :P ale co wieczór leżę, głaszczę brzuszek w oczekiwaniu na odzew mojej dzidzi i jak na razie nie ujawnia się :P albo leniwe to dziecko albo małe :P nie wiem. Moja szwagierka poczułą pierwsze ruchy w 20t, także czekajmy!!!!

Fajną perspektywę Hania ma

Ale dziś szaro buro aż oczy mi sie zamykają....

Czy któraś z Was wie, ile kobieta w ciąży może pracować przy komputerze?
Ja 19 i też nic nie czuję.
Przy kompie 4 h, ale chyba tego nigdzie nie przestrzegaja. Ja pracuję tylko na kompie i nie odważyłaby się powiedzieć "górze" o tych 4 h

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Chciałam wczoraj do Was napisać, nawet nadrobiłam, ale tak się kiepsko czułam,że szok. Już myślałam, że "jelitówka" mnie dopadła, ale chyba mi mandarynki zaszkodziły, no ale co miałam popołudnie i nockę z głowy to już moje. Nawet wody nie mogłam się napić i mega osłabienie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A jak się teraz czujesz? Lepiej?

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
czy u was w pracy kadry wymagają zaświadczenia od lekarza?
Pytam, gdyż u mnie tak, poprosiłam gina o takowe - się bardzo zdziwił i mówi że to śmieszne dla niego, ale zaraz coś naskrobie. Wziął receptę, napisał moje dane, w miejscu na leki napisał ciąża i numer tygodnia, podbił się i mówi: a termin porodu niech sobie obliczą
Ja zaniosłam w 10 tc razem z l4. Tż i mama mi kazali, żeby mnie nie zwolnili jak się dowiedzą. W sumie już każdy wiedział, bo źle wyglądałam i wymiotowałam.
20 zł zapłaciłam za wypisane zaświadczenia. Lekarz podał tam tc w którym aktualnie byłam

Cytat:
Myślicie, że jak dzisiaj poproszę o zaświadczenie lekarza, to mi takowe wypiszę bez żadnego problemu ?
Moim zdaniem wypisze bez problemu.

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
cześć Brzuchatki przyjmiecie jeszcze jedną do Waszego grona? troszeczkę podczytywałam poprzedni wątek, ale nieregularnie, chciałam nadrobić od początku, żeby nie powtarzać się z ewentualnymi pytaniami, ale tyle naklepałyście, że wymiękłam.. we wtorek wróciłam ze szpitala, a tu patrzę- nowy wątek no więc powoli nadrabiam- 80stron, to nie 170

jeśli chodzi o mnie, to moja pierwsza ciąża- 17tydzień 3dni, termin porodu mam na 12.05. Dwóch lekarzy w piątek stwierdziło, że będę mieć syna, we wtorek miałam kolejne usg i lekarz nie zobaczył płci. w ciągu 2. tygodni muszę iść do kontroli po szpitalu, więc wygląda na to, że jeszcze inny lekarz mnie będzie badał, więc zobaczymy, co powie teoretycznie mam wskazania do CC, ponieważ choruję na miastenię, ale to jeszcze się okaże. no i chyba tyle o mnie
Witaj
Stary 2013-11-28, 17:04   #2606
kasiab91
Zakorzenienie

Carmena -tak się zastanowiłam kto Ty jesteś
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:04   #2607
meniaa94
Wtajemniczenie

Carmenaa już temat jest zakończony po prostu chciałam wszystko z siebie wydusić a każdy na to patrzy inaczej i już cichutko
Stary 2013-11-28, 17:10   #2608
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Witam
Ja tylko na chwilę, bo po pracy nie mam siły na nic.
Rano znowu zwymiotowałam, ale pozbierałam się do roboty. Myślałam, źe wezmę swoje rzeczy już i się poźegnam, ale jakoś wytrzymałam. Jednak chyba nie dam rady dociagnać do końca roku. O godz 12 już padam.

Dalej nie czuję ruchów, a brzuch już spory
Zrób sobie kąpiel relaksującą i połóż się wygodnie w łóżku i wycisz się. Dzieci uaktywniają się jak my odpoczywamy Jak pracujemy to one siedzą cicho jak myszki... No i oczywiście luz pas bez stresu, bo to też czują te maluchy nasze

W h&m 20% rabatu na całe zakupy po okazaniu rabatu z katalogu, który jest na stronie Myślę, że warto coś poszukac
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-11-28 o 17:26
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:27   #2609
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Carmena -tak się zastanowiłam kto Ty jesteś
no nie tylko tu mieli problem z moim avatarem

Cytat:
Carmenaa już temat jest zakończony po prostu chciałam wszystko z siebie wydusić a każdy na to patrzy inaczej i już cichutko
spoko

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-28, 17:40   #2610
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Ja zaniosłam w 10 tc razem z l4. Tż i mama mi kazali, żeby mnie nie zwolnili jak się dowiedzą. W sumie już każdy wiedział, bo źle wyglądałam i wymiotowałam.
20 zł zapłaciłam za wypisane zaświadczenia. Lekarz podał tam tc w którym aktualnie byłam
no nie gadaj że jeszcze musiałaś za to płacić - zdzierstwo!

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości