|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Też się cieszymy,że wróciłaś ![]() O,już 9! ![]() Cytat:
Póki co jest OK. Może to nie wirus... Dzięki.że pytasz Oj biedna ty,oby szybko przestało boleć!
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nieodpowiedzialna baba i tyle. to mogło być morderstwo dla jej dziecka, taka otyłość jest bardzo niebezpieczna w ciąży. Zrozumiałabym gdyby brała jakieś leki np sterydy po których się tyje, ale ona się zwyczajnie upasła jak świnia i to jeszcze pączkami. tym samym nie różni się niczym od pijących czy palących w ciąży |
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle jestem w szoku , ze nikt nie zwrócił jej uwagi ? Że nie dostała zaleceń diety w ciąży ? Bo czasem te 30 km można zrozumieć , zagrożona ciąża trzeba leżeć , brać masę leków . Puchnięcie , zatrzymanie wody . Ale 52 kg ? To już ginekolog powinien zalecić dietę czy skierować do dietetyka
|
|
|
|
#3155 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam jak wypina swoją nóżkę lub pupkę i jak ją głaskam wypina się jeszcze bardziej aż skóra boli, ale kocham to Cytat:
Mam problem i pytanie do Was. Ostatnio zauważyłam u siebie wstydliwy problem, a dokładnie hemoroidy Czy któraś z Was ma też problemy z tym dziadostwem?
|
|
|
#3156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie coś innego zastanowiło. Jak koszmarnie musiało wyglądać jej życie przed samym porodem. Przecież ona musiała ledwo się ruszać... Jak z takim nadbagażem samemu wejść do wanny? Albo na drugie piętro po schodach? Albo podnieść sobie kapcia z podłogi?
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-11-28 o 16:48 |
|
|
|
|
#3157 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a słyszałam juz o kobietach które mówią, że ciąża to jedyny czas kiedy mogą sobie pozwolić więc sobie pozwalają. Nie myślą o tym jak niebezpieczny i dla nich i dla dziecka jest wtedy poród!Cytat:
Cytat:
Mój lekarz mi próbował dziś wmówić że moje dziecko w ciągu tygodnia przytyło pół kilograma!!!! Kilka z Was pisało o tych bólach jak przy miesiączce- w jakiejś książce czytałam że to mogą być napinające się i rozciągające więzadła. Edytowane przez souris5 Czas edycji: 2013-11-28 o 16:50 |
|||
|
|
|
#3158 |
|
Rozeznanie
|
a gadałaś o tej sytuacji z ginem albo położną? Co oni teraz doradzą...?Bo naprawdę sytuacja skrajna a ta ostatnia porodówka to jakaś mordownia pewnie... ?
|
|
|
|
#3159 |
|
Zadomowienie
|
soleil, gosia bardzo ladne brzuszki macie
shizu witaj znowu ![]() roane ciuszki super , ja juz nawet nie wchodze nawet na allegro, bo zaraz cos wypatrze i wole nie kusic losu ![]() Ja sie troche zdrzemnelam i teraz sie biore za kolejne prasowanie. |
|
|
|
#3161 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję tak Was przez cały dzień, ale nie miałam czasu na odpisanie. TZ odebrał mi dzisiaj deskę do prasowania i... jest (bardzo) krzywa Chyba żadna firma nie produkuje już teraz porządnych rzeczy (ja zamówiłam deskę do prasowania Barbantia). Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Choć narzekać nie powinnam, słodkie mamusie to dopiero mają wyrzeczenia. Jestem dla Was pełna podziwu Ja te rzeczy dla siebie też będę prać w proszku dziecięcym. Tylko jeszcze prócz cienkiego szlafroka nic dla siebie nie mam z ubrań szpitalnych. Te koszule nocne ciążowe są okropne (mam na myśli te przystępne cenowo, bo takie za 200 zł to widziałam w necie cudne ). Chciałam zamówić w bonprixie, tam są czarne, ale mają mojego rozmiaru ![]() Cytat:
Piękny Cytat:
Śliczna piłeczka Ja się nie znam, ale ja mam nisko brzuch od początku.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo dziecku które przerażliwe kaszlę charczy jakby astmę miało a jego matka twierdzi , że dziecko już tak ma ! Albo ona ona lepiej wie czy dziecko ma skazę i , że może pić normalne mleko "to tam lekarze mogą wiedzieć " mogłabym wymieniać i wymieniać ....i oczywiście chodzik też posiada ... Ja to mam w swojej okolicy matki ,które przesadzają w jedną i drugą stronę . |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Shizu
Dzisiaj na ok. 21'' jedziemy z TZtem na ostatnie zajęcia SR - takie nadprogramowe, dla tych, którzy chcą rodzić w Św. Zofii. Dołączamy do innej grupy, bo podczas zajęć z naszą - akurat tego "wykładu" być nie mogło, położna była przy porodzie. Jedziemy na tzw. drugi koniec Wawy, ale nie chcę odkładać tych zajęć. |
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj byłam jakos od 9h30 do 15h z przerwą na obiad. I tak chyba pochodzę jeszcze z tydzien-półtora co najmniej. Ale jutro idę tylko na 3 godziny na przykład Ja tez słyszałam, ze lepsza. Ale to chyba kwestia "historyczna" - kiedyś Euvax był konserwowany tiomersalem, a Engerix nie. Teraz juz żadna z nich nie jest. My raczej zaszczepimy Euvaxem.
|
|
#3165 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradzcie 11 zamówiłam lozeczko materac pościel 630 zł na str jest napisane 8 dni realizacją, napisali w emailu że jesteś10 dni, bo maja urlop, teraz że w pon -wt wysylka i nadal nie mam zamówionych rzeczy. Co myślicie, chyba jutro tam zadzwonię jak nie wysłali to chyba powiem żeby się wypchali i zwrot kasy. ?..
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Moje koleżanki bardzo chwalą metodę żywienia BLW
http://babyledweaning.pl http://dziecisawazne.pl/wczesne-samo...lat-czyli-blw/ http://bobaslubiwybor.blogspot.com/2...-jedzenia.html |
|
|
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle, jeśli liczyć od momentu kiedy mi kartę ciąży założyli, to przytyłam 2kg, co prawda na początku miałam chyba ze 3kg spadku więc może w sumie z 5 przytyłam ![]() nie poszłam dzisiaj na SR, jakoś nie mam weny... I wiem od czego mnie ten krzyż chyba boli, wczoraj i dzisiaj jeździłam samochodem po kilka godzin, jak wysiadałam było ok, a jak później do męża do samochodu wsiadłam to znowu mnie bolał, więc chyba zły kąt siedzenia
|
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To jest bez sensu.... ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
Co do tych bóli, zgadzams ię - to równiez mogą być więzadła macicy
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odp. w sprawie szczepionki. |
|
|
|
|
#3171 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna <głaszczę> W sumie lepiej oberwać w piętę niż w ten najmniejszy paluszek od nogi... ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękna piłeczka
|
|
#3173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie matki nie wiedzą, że swoją "dobrocią" robią krzywdę dziecku... Bo "on/ona chce", "bo się tak patrzył/-ła", "bo on/ona to lubi" - to są przeważnie ich argumenty... ------------------ A później właśnie wyniki badań pokazują, że 80% rodziców niewłaściwie odżywia swoje dzieci i te z kolei mają szereg problemów, które moga wyjść nawet po latach... Artykuł dotyczący tego tematu: "Według ekspertów przyczyn rozprzestrzeniającej się epidemii chorób cywilizacyjnych należy szukać w stylu życia Polaków: złej diecie i niskiej aktywności fizycznej. Nieprawidłowe żywienie zaczyna się już w wieku niemowlęcym i wczesnym dzieciństwie." "Żywienie dziecka powinno być urozmaicone, posiłki regularne, a wielkość porcji dostosowana do wieku i potrzeb młodego organizmu. Nieprawidłowe żywienie dzieci, w którym występuje zarówno niedobór, jak i nadmiar wielu składników diety, może mieć swoje negatywne konsekwencje. Źle zbilansowana dieta wieku dziecięcego może skutkować m.in. zaburzeniami wzrostu i rozwoju dzieci, nadwagą czy otyłością, a w wieku dorosłym zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 czy chorób serca." Całość: http://www.portalspozywczy.pl/inne/p...aja,78424.html
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :pal a:
|
|
|
#3175 |
|
Wtajemniczenie
|
Selena pij wodę wysokozmineralizowana na uzupełnienie minerałów.
Wczoraj na kolacje (koło 22 |
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jestem jakoś ostatnio często wkurzona. Mam masę rzeczy do zrobienia, czasu zostało niewiele, a ja nie przewidziałam tego, że ciężko mi będzie tak "latać" jak kiedyś Jednak brzuch obciąża ciało, nie jestem już taka szybka i mnie to strasznie denerwuje.
|
|
|
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Wtajemniczenie
|
przyszły mi dzisiaj wreszcie dwa biustonosze do karmienia z Triumpha, oba są białe. Planuję jeszcze kupić czarny i kremowy
![]() U mnie dzisiaj pogoda beznadziejna. Pochmurno i zimno, tak jakoś dołująco. W ogóle nie mam apetytu od jakichś paru dni ... mogłabym nie jeść nic, albo minimalne porcje. |
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Przecież to morderstwo dla stawów

16.06.2012