|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Cytat:
i ładować akumulatory na przyjście Adasia ![]() Łóżeczko już zakupione?? My mamy zamiar w weekend zrobić przemeblowanie w sypialni, pomyć okna i ustawić łóżeczko niech spokojnie czeka
|
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak kupione- teraz czekamy az będzie do odbioru w sklepie
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
ufff to mi już lepiej bo myślałam że to ja jestem mega leń, a wszyscy ćwiczą dbają o siebie... Może uda mi się na basen skoczyć w sobotę...
Ja właśnie po pracy nie mam już na nic siły... No i jutro mam ostatni dzień w pracy bo w pt mam urlop Ja planuje pracować do końca marca - jeśli mi się uda i cały kwiecień czekać na rozwiązanie...
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia - ja to bym chciała choć tak pół na pół teraz mieć pracę, bo całkiem siedzący tryb pracy to też nie dla mnie
Justii - fajnie, że łóżeczko będzie już ustawione... ja też nie mogę doczekać się tego momentu ![]() Justyna - uważam że to fajny plan, ale zobaczysz jak będziesz się czuła i zawsze możesz zmienić zdanie
|
|
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Jak się czujecie? Już coraz bardziej zbliżają się nam terminy porodów ![]() Mi już robi się coraz ciężej... spać już nie mogę, bolą mnie uda i biodra, prawie w każdej pozycji oddycha mi się ciężko, no ale w końcu to już koniec 36 tyg ![]() Torba do szpitala skompletowana, wiec już spokojnie czekam na TEN moment W niedzielę robię jeszcze swoje imieniny, więc od jutra coś będę piekła i przygotowywała powoli... Tydzień temu byłam na KTG w szpitalu i miałam robione GBS- wymaz na paciorkowca, nie wiem czy to zawsze tak boli, ale mnie bolało strasznie... potem do wieczora podczas sikania strasznie bolało Nie wiem kiedy zabrać się za rozkładanie łóżeczka nie chce za wcześnie, ale nie chce tez żeby mąż sam to robił gdy będę w szpitalu, bo chciałabym być przy tym JJJustynAAA- ja nie ćwiczę jakoś specjalnie... teraz jak bolą mnie krzyże to robię wieczorem kilka ćwiczeń, które pokazały nam położne w SR. Ale marzy mi sie basen Magnusia, Małgoś- podziwiam, że macie jeszcze na tyle siły żeby w pracy być po 8 h dziennie... Ja nie wyobrażam sobie żebym się nie położyła choć na chwilę co kilka godzin, bo kręgosłup daje mi w tyłek
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
Katie kurcze to prawie już
|
#1897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a ja 33 i tez spać nie mogę My łóżeczko składamy w ten weekend, chcemy mieć już wszystko przygotowane i czekać końca Ja uważam, że lepiej trochę wcześniej niż później wszystko na szybko.---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Nawet nie będziesz wiedziała kiedy
|
||
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Katie- o kurcze to już zaraz. Boisz się?
Justyna- u Was tez zleci szybko, zobaczysz co do łóżeczka to dzis małż pojechał odebrać a składamy jutro i zostawiamy aby się kota przyzwyczaiła do nowości
|
|
#1899 |
|
Rozeznanie
|
W sumie to się jakoś nie boję specjalnie... Jak po tym GBS mnie tak bolało to pomyślałam, ze jak poród będzie tak bolał przez kilka godzin to wykituję, no ale jak przestało bolec to przestałam sie bać
![]() bardziej mam obawy co do tego żeby dzidziuś był zdrowy i wszystko przebiegło prawidłowo... nie wiem czemu mam jakąś taką dziwna schizę no i oczywiście nie chciałabym żeby mnie 'złapało' jak będę poza domem ![]() Chciałabym żeby już było po wszystkim i żeby mała już była z nami ![]() W klubie wrzucam zdj brzucholka
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nonie mów że ten wymaz tak boli.... ja jeszcze go nie miałam ale będę mieć- myślałam, że to tak jak przy cytologii ja się boję porodu - właściwie to ja się boję wszystkiego związanego z tym tematem
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - ja dopiero co mialam ten wymaz i nawet nie czulam ze mi go zrobila .... ciekawa jestem czemu cie bolalo
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - to jeszcze tydzień i ciąża donoszona
ja to się nie zastanawiam nad porodem, bo nikt tego nie wie jaki będzie
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jakoś porodu się nie obawiam, tzn bólu itp. Bardziej sie boję że z dzieckiem może być coś nie tak, że podczas porodu lekarze nie zrobią czegos tak jak powinni... Różne rzeczy sie słyszy...
Zmieniając temat, co kupujecie na prezenty??? Ja niby mam juz pomysły, ale brakuje mi np dla brata i dla bratowej czy chrzesniaka to moja lista ![]() Ja już mam wiekszość zaplanowaną i kupioną: dla mamy torebka i sweter dla taty + kalendarz z jedynym na razie wnukiem dla tz na mikołaja książka sapkowskiego sezon burz, koszulka i slipki z hendersona, a pod choinke nie mam jeszcze pomyslu. dla brata to nie wiem dla bratowej (która też jest w ciąży 1 mc młodszej też nie wiem - myślałam nad jakąś książką, biżuterią, sama nie wiem) dla chrześniaka: jakieś bajki do czytania, może klocki (chociaż klocków ma już mase) dla teściowej - kindla na urodziny i pod choinkę, a na mikołaja wspólny prezent dla teściów: 2 filiżanki z mlecznikiem juliusa meinla. zmykam sprzątać - bo dziś mam wolne
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na gwiazdkę mamy zrobić losy każdy z Nas wybiera dla siebie po trzy prezenty i będziemy losować ![]() Dla siostry: złota zawieszka + jakiś drobiazg Dla szwagra: - brak pomysłów Dla mamy - torebka + drobiazg Dla taty: bluzo - kurtka która sobie wybrał ![]() Dla teściów: perfumy + pieniądze bo tak u Nich jest od lat, że każdy dostaję kasę od każdego Chrześniaczka: ubrania TŻ chrześniak - nie mam pojęcia z nim zawsze problem Dla dziadków: perfumy + kapcie Ja na jutro jestem umówiona z położną chce już mieć wszystko zaklepane do porodu Ja właśnie piekę muffinki , a jutro czeka Nas mega sprzątanie |
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam dużo osób do obdarowania:
Tż - już dostał telefon Kotek Beniu -dodatkowa saszetka ![]() 2 znajome - jakieś drobiazgi 2 kolegów - również drobiazgi 1 małe dziecko - jeszcze nie wiem Justii - a co się omawia z położną w PL? z czym pieczesz muffiny??? właśnie dostałam ślinotoku
Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-11-29 o 20:18 |
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, chce wiedzieć ile pieniędzy muszę jej zapłacić i w ogóle niech mi wszystko dokładnie powie co jak.Kochana z tego przepisu piekę muffiny i zawsze wychodzą pyszne http://www.mojewypieki.com/przepis/m...ie-czekoladowe Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-11-29 o 21:05 |
|
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Justii - akurat za czekoladowym ciastem, ciasteczkami, muffinami czy lodami to jakos nie przepadam... myslalam ze moze jakies z budyniem, toffi lub owocami
a to w ten sposob to wyglada z ta polozna... daj znac jak dowiesz sie cos ciekawego
|
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Malgos- nie wiem dlaczego mnie ten wymaz tak bolał... możliwe że gin zrobił to mało ostrożnie i coś tam za mocno włozył albo poskrobał
Co do prezentów to u nas nie ma tradycji kupowania sobie takowych pod choinkę... jedynie mikołaj, ale to tylko dla dzieci Musimy kupić jakieś drobiazgi dla chrześniaków męża i tyle bo byśmy chyba nie wydolili finansowo w tym grudniu. wszystko się nam zebrało ta na koniec roku- 2 ubezpieczenia aut, ich przeglądy techniczne, urodziny chrześnicy męża, no i mój poród, a wiadomo niby wszystko się ma, a tu jak się dziecko urodzi to na pewno cała lista powstanie nowych zakupów...Justii aż ciekawa jestem ile Cię będzie kosztowała ta położna.. w szpitalu w którym rodzę nie ma takich praktyk. Mogą być przy porodzie tylko te położne które są akurat na dyżurze. ja lubię muffiny z owocami najbardziej, dlatego robię je często w lecie ![]() Ja już jestem w połowie pieczenia, zrobiłam tort czarny las, karpatkę i zaczęłam jogurtowca jutro będę kończyć wypieki i zabieram się za sałatki Ej dziewuszki, macie taki, ze pieką was stopy? Ja muszę codziennie wieczorem smarować stopy grubo kremem bo mam wrażenie że skóra mi zaraz popęka na nich... czasem jak się przebudzę w nocy to muszę pokremować jeszcze raz. I całą noc je wietrzę nad kołdrą bo pieką mnie jak żywym ogniem
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karpatka ale mi smaka narobiłaś Ja nie mam dolegliwości pieczenia stóp i oby mnie nie dopadła, jeszcze tego by brakowało. Kiedyś też tak miałaś czy dopiero w ciąży Cię to dopadło? U Nas taka położna bardzo pomaga przy porodzie mają swoje sposoby moja kuzynka rodziła bez położnej 6 godzin, a przy drugim dziecku była już mądrzejsza i po 45 min było już po wszystkim masaże, kroplówki i szybko poszło
|
|
|
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Idziemy dziś na imprezkę imieninową do mojego taty a jutro mamy w planach cały dzień leniuchować![]() Miłego weekendu dziewczynki |
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
no laski a to łóżeczko dla Adasia
pościel nie prana jeszcze i włożona tak do fotki
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz już wybraną? Moja już zaklepana dla mnie jest
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
magnusia fajne łóżeczko, chciałabym takie samo tylko z szufladą.
wpadlam na pomysł jaki kupić prezent dla bratowej - jest również w ciąży tylko 1 mc młodszej to ich drugie dziecko, mają chlopczyka 3 letniego, więc kupiłam jej poradnik rodzenstwo bez rywalizacji, a dla chrzesniaka buty zimowe - bratowa chciała i Tupcio Chrupcio - mam rodzenstwo - fajna bajka dla dzieci.
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo fajny pomysł na prezent
|
|
|
#1915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() My dziś też złożyliśmy i ustawiliśmy , ale nie mam już siły na fotki może jutro wstawię ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Lubię takie praktyczne ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- magnusia - położna wybrana zaklepana trzeba tylko dogadać szczegóły, ale to jutro bo dziś się nie wyrobiliśmy w czasie Życzę spokojnej soboty ![]() My dziś mamy gości i będziemy wróżyć
|
|||
|
|
|
#1916 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam! super wypieki! a jaki masz przepis na jogurtowca? Cytat:
![]() Podobno poród przy drugim dziecku często (oczywiście nie zawsze) jest łatwiejszy, więc też mogło przez to szybciej pójść, choć z pewnością taka osoba jest bardzo pomocna, bo nie dość że ma wiedzę medyczną to jest po to żeby zrobić wszystko żeby to ułatwić - a ile taka przyjemność? Cytat:
![]() Cytat:
ja nawet zapomniałam że dziś Andrzejki... wizaż mi to uświadomił hehehe ale po dzisiejszym dniu w pracy mam ochotę jedynie na słodki relaks ![]() a tak mi się przypomniało, jak to w rodzinie tż-ta daje się kasę na prezent? ile np? powiem ci że jeszcze się z takim czymś nie spotkałam... Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-11-30 o 19:10 |
||||
|
|
|
#1917 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
praktyczne miejsce ładnie pościel wygląda z tym kolorem łóżeczka ;DMy dziś nakleiliśmy wreszcie naklejki nad łóżeczkiem plus na drugiej ścianie bo za dużo się okazało łóżeczko może za tydzień- dwa skręcimy ![]() Cytat:
http://www.domowe-wypieki.pl/przepis...a-smietanowiec jeszcze nie próbowałam wiec nie wiem czy wyszedł...
"Jesteś dla mnie prawdziwym powietrzem..." Szczęśliwa żonka Edytowane przez katie99kasia Czas edycji: 2013-11-30 o 19:52 |
|||
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Katie - wygląda fajnie i przypomina mi takie jedno ciasto, ale nie jestem pewna czy to takie samo jest w smaku
zapisałam sobie i kiedyś spróbuję - dzięki
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Oto Nasza sypialnia
brakuje tylko najważniejszej osoby
|
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
super bardzo ładnie to wszystko wygląda- a komodę mam identyczną tylko z 3 szufladami ![]() Bardzo fajne te samochodziki i napis
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:03.

ale i tak trzeba latac po piętrach po pokojach i na spotkania więc trochę ruchu jest
i ładować akumulatory na przyjście Adasia 
16.06.2012 

nie chce za wcześnie, ale nie chce tez żeby mąż sam to robił gdy będę w szpitalu, bo chciałabym być przy tym 

ale mi smaka narobiłaś