|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Jak chodziłam kiedys na basen dla ciężarnych była dziewczyna w 34 lub 37 tc i dziecię tez sie nie obróciło,to położna pokazywała jej rożne ćwiczenia.moze popatrzcie w internecie,spytajcie położnej,lekarza jak to robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() o joj... ale w sumie takie szczęście w nieszczęściu, teraz Cię wybadają z każdej strony |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dawaj znać! Trzymamy kciuki!
![]() |
#3245 |
Rozeznanie
|
przed nastepna wizyta zadzwon do gabinetu (przed wyjsciem z domu) i zapytaj czy jest opoznienie i ile (zawsze mozesz wytlumaczyc, jakby sie czepiali o takie pytanie, ze jestes w ciazy i masz lezec, a nie siedziec w dusznej poczekalni na niewygodnym krzesle, ale powinni bez marudzenia Ci powiedziec co i jak!!)ja tak wczesniej robilam, ale lekarz u ktorego teraz jestem jest zawsze na czas (max 5 min opoznienia), wiec juz przestalam.
#3246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko boska! dobrze żeś se nic nie złamała i nie uszkodziła. Bardzo dobrze że poszłaś na IP tylko nie dobrze że szyjka się skróciła.. Leż i odpoczywaj i jak najdłużej w dwupaku proszę być ![]()
![]() |
#3247 |
Gang Iren
|
Widzę,że rozmowa o błędach matek,żywieniu itd. Właśnie często tak jest,że jest mała świadomość u rodziców co może szkodzić,jakie są skutki np używania chodzików itd. No i często młodzi rodzice słuchają matek czy teściowych z ich "dobrymi radami",a niestety,ale to co było niby dobre kiedyś,nie jest dobre teraz. Bo wtedy np nie było badań nad szkodliwością różnych rzeczy.
Ja nie odżywiam idealnie,ale źle myślę nie jest. Moje dzieciaki jadają sporo warzyw i owoców,nabiał,mięso. Ale słodycze też jedzą chociaż staram się,żeby jak nie było to często i z reguły coś tam im upiekę,więc myślę,że to mniejsze zło,bo bez tych wszystkich sztuczności. Z Erykiem próbowałam metody BLW,ale nie daliśmy rady,więc dałam sobie spokój i w końcu przeszliśmy na papki. A z Kacprem spróbuję z BLW. Każde dziecko jest inne,więc może tym razem się uda. A co do czkawki,to wszystkie moje dzieci często w brzuchu czkały,ale Kacper to chyba rekordy bije...
#3248 |
Rozeznanie
|
malaMigotkAaa - wspolczuje!!
![]() i zadnego porodu w listopadzie!!!! nie!! nie!! nie!! ja sie nie zgadzam!!
#3249 |
Gang Iren
|
Trzymaj się kochana! I niech maluch grzecznie siedzi jeszcze w brzuszku
![]()
#3250 |
Zadomowienie
|
Trzymaj się kochana!
![]()
![]() |
#3251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A teraz dobrze niech wszystko posprawdzają. Szczęście, że nic się przy upadku nie stało! Odpoczywaj i staraj się nie denerwować ![]()
![]() |
#3252 |
Wtajemniczenie
|
Gosia w 100% sie z Tobą zgadzam.ja blw próbowałam,bo mała nie chciała nic jeść do prawie 9 m.ż.,a np marchewkę w łapkę i sobie ładnie jadła.
Migotka o rany,ale sie narobiło!!trzymaj sie,zaciskaj jutro nogi,bo ta 9 cos tu faktycznie krąży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czym poparzyłaś ręce że Ci skórę ściągali? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Rozeznanie
|
O matko, dobrze, że nic sobie nie zrobiłaś upadając. I lepiej wszystko sprawdzić z ciążą, nawet w szpitalu. Trzymaj się w dwupaku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Raczkowanie
|
Migotka, biednas! A te skurcze to duże były? Mam nadzieję że się uspokaja i wyjdziesz do domku za kilka dni..
U mnie to wygląda coraz mniej optymistycznie. Dziś zmniejszyli fenka do 6x na dobe i skurcze są, dalej duże, niektóre bolesne tak całkiem mocno. W pewnym momencie mialam taki skurcz że myślałam że nieba lizne.. Dostałam zastrzyk, trochę przeszło. A później znowu.. Myślę coraz częściej że w dwupaku stąd nie wyjdę. Na dodatek zatkalo mi ucho i boli. Jutro jak nie bedie lepiej to czeka mnie konsultacja z laryngologiem. Żeby chociaż to przeziębienie przeszło to jeszcze jakoś znosnie by było. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3256 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I to jeszcze u niby NAJLEPSZEJ ginekolog w mieście. Za wizytę tak czy tak, 150 zł wzięła. A to jeszcze przed ciążą było. To była moja ostatnia wizyta tam. A dzieć obróci się jeszcze! ![]() https://www.facebook.com/fotballfrue.no można prześledzić. Kobieta NIBY po 4 dniach po porodzie wygląda tak, jakby nigdy w ciazy nie była. Ćwiczyła prawie do ostatniego miesiąca, a jej córka ważyła nie całe 3000 g. Ja jestem w szoku, nie wiem co myśleć. malaMigotkAaa - ![]() ![]() 500 post ![]() ![]() ![]()
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka ![]() 9.01.14 Zuzanka ![]() 1.03.18 Igusia ![]() Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-11-28 o 20:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | ||||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na obrócenie się ma jeszcze trochę czasu , zobaczysz nie zauważysz a ona siup będzie jak netoperek. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-11-28 o 20:51 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3259 |
Zadomowienie
|
migotko trzymaj sie tam, w sumie dobrze, ze tak wyszlo. Mam nadzieje,ze szybko Cie wypuszcza
![]() sadlaczyca Ty to biedulko masz z tymi szpitalami. Obys jak najdluzej w dwupaku wtrzymala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 |
Wtajemniczenie
|
ejani: Aaaale fajoskooooo - Kazik dajecie synkowi na imię
![]() ![]() ![]() ![]()
#3262 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Szkoda,że z Wiki jak była niemowlakiem nie było jeszcze słychać o metodzie BLW,bo ona była zupełnie inna. Jedzenie jadła po kawałeczku,dokładnie przeżuwając. Oj kurcze,oby się polepszyło ![]()
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() Sama jestem na sali, smutno tu troche. Z dobrych wiesci- maly wazy 2400 i z nim ok ![]() Ten feneterol czy jak to sie nazywa daje niezle palpitacje hehe. Bedzie dobrze, musi byc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny oznajmiam, że dać mężczyźnie (czyt. dużemu chłopcy czy dużemu dziecku jak ktoś woli) meble do złożenia to bez względu na godzinę bierze się za to i składa zadowolony jak jakieś klocki Lego
![]() Kurier przywiózł nam przed godziną mebelki do pokoju małej i mój małż jak się zabrał za rozpakowanie i składanie tak już skręcił łózeczko i komodę i widzę ma frajdę jak dziecko w sklepie z zabawkami ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
I co Ty tam biedna będziesz jadła???? A to że sama na sali to i lepiej - pierdnąć możesz głośno i się nie krępować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cukry po kroplowie masakra 158 po 1,5 h.... panie uprzedzaly, ze tak bedzie. Rano bedzie kosmos. Ale borys idzie wg tygodni, nie jes za duzy, ni ma wiec juz wiekszych obaw o makrosomie,a ciaza juz daleko wiec tez wady wrodzome z racji obecnych skokow nie groza... Termin na 7.01 teraz to juz nie wierze ![]() Tz juz zapowiedzial ze nigdzie nie wyjde az do porodu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3266 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, dogoniłam Was, ale już nie pamiętam, co chciałam napisać...
Migotka, Sadlaczyca (i jeśli jeszcze ktoś w szpitalu)- kciuki dla Was i nie sugerujcie się magią 9, już kilka przeszło bez porodów, to pewnie minęła ![]() Soleil, Gosia (i dziewczyny z wczoraj) - świetne brzuszki- nie będę oryginalna i powiem, że każdy inny a każdy ma swój urok... ja mam kwadratowy i ogromny (ale na zdjęciu taki jak był, tyle że po kurtce widzę) zazdroszczę tym z Was, które nadal są chudziutkie... nie odpisywałam wtedy, ale ja też pyzata na buzi, wielka w tyłku, ramiona coś większe, tylko pod biustem nie doszło, co by mi się akurat przydało... ale tak ma widać być, już straciłam nadzieję i tylko kupiłam przedłużkę na wszelki wypadek, bo o cały rozmiar na pewno nie zdąży. ale co do tycia (ostatnio wszystkich z rodziny i przyjaciół tym pytaniem molestowałam) to nie znam nikogo, kto by przytył w ciąży więcej niż 30 kilo (z jednym wyjątkiem, ale i tak było małowodzie, na szczęście wszystko jest ok z dzieckiem) i tylko jedną osobę która po porodzie (a dokładniej 2) nie wróciła do formy. z tymi 52 to przesada mi się na szczęście waga zatrzymala prawie, więc jak długi czas byłam zła na ginkę za tamten wykład, to może jednak coś tam mi z tego w głowie zostało (choć mam wrażenie, że nadal jem to samo i tak samo, tylko przestałam tyć) co do spania to na pewno kupuję śpiworek, mimo że dostaniemy kołderkę, ale na początek to podobno najlepsze. tylko nie wiem, czy łapki takie na wierzchu nie marzną? odnośnie szczepionek to prawie na pewno zostanę przy tych z nfz. po pierwsze odwieczny problem z kasą, po drugie nie jestem przekonana, czy te pneumokoki i inne nie są tylko wymysłem firm farmaceutycznych. chociaż jeszcze nie zdecydowaliśmy, czy idziemy bezpłatnym trybem czy tym na jedno wkłucie już mam wyniki krwi i ogólnie jest nieźle, tej holestazy na pewno nie mam (choć ręce nadal swędzą jak głupie), tylko ten mętny mocz i jakieś literki które świadczą o stanie zapalnym (co mnie nie dziwi przez bolące gardło- jutro ten wymaz to to też sprawdzę) no i jutro też nadprogramowa wizyta u ginki z tym spojeniem, zobaczymy co powie zauważyłam śmieszną trochę rzecz- jak jestem schylona i podnoszę nogę to boli koszmarnie (ubieranie dołu to koszmar), jak prosto to trochę mniej (odwrotnie niż brzuch, który z kolei odpuszcza trochę jak się "przygnę") i teraz mam dylemat który ból wybierać jak idę ![]() no i ogólnie miałam dziś ten dzień budowlany- do 14:00 (a wyszliśmy przed 11) było nadspodziewanie dobrze, ale potem jakiś koszmar włącznie z siadaniem na wszystkim co się udało znaleźć a potem podnoszeniem przez męża i w końcu spaniem na parkingu (jak już wybraliśmy co trzeba to mój mąż z tatą poszli kupić). wydawało mi się, że nie śpię, ale że serfowałam w internecie a komputera na pewno ze sobą nie wzięłam... ![]() na szczęście mamy już panele i drzwi wewnętrzne (plus jakieś gładzie itp), więc praca może iść do przodu ![]() ![]() dzieciak cały czas daje czadu (kopniaki, czkawki, próby przebicia mojej miednicy głową) wiec też myślę że tak źle mu nie jest ![]() ale powiem Wam, odnośnie zalet kompletowania wyprawki, to jest mi to teraz dużą pociechą, że mam się czym zająć i że też coś robię dla dziecka a nie tylko leżę. zdecydowałam, że 56 w ogóle nie kupuję (dzieciak siedzi na środku tej siatki centylowej, czyli przesadnie mały raczej nie będzie a jeszcze z wymiarów wychodzi, że średni wzrost ale szerszy brzuszek i reszta (czyli tak jak moja rodzina). nadal poza obietnicami nic więcej nie dostaliśmy (aż się mąż zdziwił, bo ciekawy był czy jakiś ciuszek który kupił chrześnicy do nas wrócił, a tu w ogóle nic) więc już teraz nikt mi głowy nie suszy żeby nie kupować. co do kolorów to u nas też króluje zielony (nasz z mężem ulubiony kolor), ale też niebieski, żółty i beżowy. tylko brązy mi się mało podobają z typowo "chłopięcych" kolorów i raczej wszystko jasne wybieramy to chyba tyle ![]()
#3267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, trzymaj się, nie jesteś sama masz nas ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale żadne rozwarcie Ci się nie robi ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3269 |
Rozeznanie
|
Migotko trzymaj sie tam
![]() Perfuzja nie strasz!! Chyba mam podobne bole plecow, bardzo nisko brzucha, czasem zakluje, ogolnie caly czas ucisk na dole.. Gosia masz pileczke ![]() ![]() Soleil_Rouge ale laska ![]() Ja juz prawie koncze pranie, jeszcze tylko jedna pralke musze zaladowac ![]() Jutro ide do poloznej ma obejrzec ten moj brzuch, przez telefon powiedziala mi ze to co mi lekarz powpisywal to oznacza ze dziecko ma juz glowke w kanale rodnym... Lekarz mowi ze moze sie wczesniej urodzic, od dawna jest glowa w dol, hmm ![]() Zamowilam przewijak za ta cene nawet w Ikei sie nie dostanie http://www.amazon.de/Infantastic%C2%...antastic%C2%AE . W Ikea Online-Shop zamowilam wczesniej i nie przyszedl, nie odpowiadaja tez na moje maile, wiec dzisiaj zamowilam ten z amazona tanszy i ladniejszy, napisalam im tez ze juz nie chce tamtego i ze pierwszy i ostatni raz zamowilam u nich cos ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- A co do tego w czym dzidzia ma spac to u nas bedzie to na poczatek rozek, bedziemy zawijac w kocyki i takie tam, myslalam o tych spiworkach ale duzo dzieci ich nie lubi, noworodki podobno lubia miec ciasno. Wlasnie musze otulaczek jeszcze zamowic!!
![]() |
#3270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Migotko trzymam kciuki za jak najdłuższe wytrzymanie w dwupaku ![]() Sadlaczyca trzymaj się w tym szpitalu i jeszcze nie szalej ![]() W sobotę mam gosci na urodziny męża i moje i zrobiłam dziś 2 rodzaje śledzi ![]() ![]() Macie może pomysł jeszcze na jakąś przystawkę, zimną płytę? Wiecie wymagająca teściowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.