|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zdradzi³y¶cie ch³opaka?
a ja wczoraj przekona³am siê, ¿e osoba, która zdradza przyjacielem te¿ za dobrym nie jest. Sytuacja. £adnych parê lat temu najlepszy przyjaciel mojego ojca zdradzi³ swoj± ¿onê, zostawi³ j± sam± z dwójk± dzieci (ch³opców) sam odszed³ do swojej nowej kobiety (któr± tak¿e notorycznie zdradza, te¿ maj± razem dziecko). Obecnie 1 ¿ona tego kolesia ma fajnego faceta i ¿ycie fajnie jej siê pouk³ada³o (wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e zrobi³ jej przys³ugê swoim frajerskim zachowaniem) ale do sedna. Kolo jest obecnie w Norwegii ub³aga³ mojego starszego, ¿eby ten go przygarn±³ (bo straci³ pracê w Polsce). Ojciec w koñcu uleg³, najlepszy przyjaciel do czego¶ to zobowi±zuje. No i ten przyjaciel w ogóle siê nie zmieni³, tylko laski, wydawanie kasy i ¿y³ na garnuszku mojego ojca (który utrzymuje niema³± rodzinê bo kilka bezdomnych kotów, 3 podwórkowe, psa, mnie, mamê i 2 babcie w tym op³aca bardzo drogi o¶rodek jednej babci dodatkowo rozbudowywali¶my dom wiêc klepiemy lekko mówi±c biedê), ojciec poprosi³, ¿eby przyjaciel uregulowa³ zaleg³e rachunki - czynsz, pr±d wiecie takie tam rzeczy, on powiedzia³, ¿e ok, jasne. Ojciec wraca z pracy a tego ju¿ nie ma, szafki wyczyszczone wszystko pozabierane... Tyle lat wozi³ siê na plecach mojego ojca... zero szacunku :/ Teraz nie wiem z czego my bêdziemy ¿yæ bo ojciec musi poregulowaæ wszystko to, czego ten frajer nie op³aci³. Mama jest bezrobotna, ja te¿ w Polsce ciê¿ko mi znale¼æ pracê, ju¿ 2gi rok. Ci±gle tylko s³yszê, ¿e albo nie mam do¶wiadczenia albo mam zbyt wysokie wykszta³cenie i bêdê szuka³a czego¶ lepszego. Nic tylko wzi±æ i siê pochlastaæ przez takich ludzi.
|
|
#392 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 021
|
Cytat:
Yo te¿ odpowiedz na czyje¶ pytanie - czemu zdradza³am, zamiast wcze¶niej odej¶æ. |
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 143
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#394 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 4 917
|
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Zdrada jest najgorsz± rzecz± jak± mo¿na zrobiæ ukochanej osobie. Osobi¶cie znam ma³¿eñstwo, w którym ¿ona zdradzi³a mê¿a nawet nie wiem z iloma facetami. Teraz po ponad 20 latach (ci±gle ¿yj± razem) m±¿ wypomina jej to nadal, ci±gle siê k³óc±, m±¿ nigdzie nie ka¿e jej wychodziæ itp.
|
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 803
|
Cytat:
|
|
|
#397 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#398 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 849
|
|
|
|
|
|
#400 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 142
|
Po co to? Ja nie chcia³abym aby kto¶ mnie adorowa³, bo nie jestem przecie¿ ¿adn± królow±.
Cytat:
Gdyby kto¶ mi powiedzia³, ¿e jest mn± zafascynowany to wy¶mia³abym go. Po co komu takie lizanie 4 liter? To ma byæ powód do zdrady? Niektórzy maj± naprawdê dziwne wymagania. Dobrze, ¿e mój ch³opak nie wymaga ode mnie tego abym fascynowa³a siê jego osob±
|
|
|
|
|
|
#401 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#402 | ||
|
po drugiej stronie szafy
Wiadomo¶ci: 41 583
|
Cytat:
Cytat:
Lubiê komplementy, lubiê jak siê partner o mnie stara, lubiê czuæ ¿e zwi±zek i uczucie to dla niego co¶, o co chce ca³y czas dbaæ ![]() Ja bym bez tego nie mog³a pój¶æ z kim¶ do ³ó¿ka.
|
|
|
|
#403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam to samo Obojêtno¶æ w zwi±zku jest paskudna i bardzo odpychaj±ca.
|
|
|
|
|
|
#404 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby mój partner siê tak zachowywa³ to naprawdê testowa³by granicê mojej cierpliwo¶ci. Prêdzej czy pó¼niej bym tego nie wytrzyma³a. Wolê byæ traktowana po partnersku.
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 803
|
Je¿eli samo takie traktowanie jest powodem do zdrady to gor±co pozdrawiam. Bo po co rozmawiaæ o tym z partnerem, po co wyra¼nie daæ mu znaæ ¿e to nam nie odpowiada... Lepiej oszukiwaæ.
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 315
|
Jakich to siê rzeczy mo¿na z forum dowiedzieæ
Zdrada parnera - okropna rzecz, niewybaczalna, podludzie, brak szacunku i cz³owieczeñstwa. Pobicie kogo¶ w zem¶cie - brawa, oklaski, tak trzymaj, super sprawa! To ja ju¿ nie wiem, jak± moralno¶æ maj± ludzie, którzy wypisuj± takie g³upoty. Nie wiem, upokarzenie drugiego cz³owieka jest dla mnie nieludzkim zachowaniem, a co dopiero krzywdzenie fizyczne, nie tylko cz³owieka, ale ka¿dej istoty ¿ywej Ju¿ chyba wolê byæ przez niektórych nazywana na tym forum puszczalsk±, ni¿ zdobywaæ uznanie w taki sposób... Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-11-28 o 21:45 |
|
|
|
|
#410 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 762
|
Cytat:
Ból psychiczny dla niektórych ludzi jest znacznie gorszy od fizycznego. Gdybym mia³ wybór to wola³bym dostaæ w☠☠☠☠☠☠☠ ni¿ zostaæ zdradzonym przez kogo¶ zaufanego
|
|
|
|
|
|
#411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czemu ludzie pouczaj± innych, wyzywaj±c ich od szmat, skoro chwilkê pó¼niej bij± brawa za skrzywdzenie fizyczne drugiego cz³owieka! No nie wiem, co jest gorsze, ja swojego parnera zdradzi³am, przyznam szczerze, ¿e nie oby³o siê bez ¿alu i ogromnych pretencji, ale jakby próbowa³ na mnie podnie¶æ rêkê to bym go chyba wy¶mia³a. M¶ciæ siê? Chyba najbardziej rozs±dn± kar± jest rozstanie, bez tej ca³ej szopki naoko³o. Dlaczego ludzie maj± tak± nieprzyjemn± tendencje do publikowania przed znajomymi nowinek ze swojego ¿ycia prywatnego, a tym bardziej tak intymnych spraw, jak problemy w zwi±zku. I co, mo¿e na fejsbuczku, ¿eby ka¿dy widzia³? Jestem w szoku. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-11-28 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#412 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ma³o tego, u mnie bez fascynacji po prostu nie ma opcji zwi±zku, jakiejkolwiek blisko¶ci psychofizycznej.Bez takich emocji to ja mogê mieæ wspó³lokatora, do zwi±zku trzeba mi wiêcej.
|
|
|
|
#413 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 5 762
|
Cytat:
Je¿eli kto¶ zdradza to chyba tylko skoñczony idiota liczy na ca³kowite wybaczenie. Wiêc rozstanie wed³ug mnie nie jest ¿adn± kar± gdy nie by³o zaniedbañ jest wrêcz obowi±zkiem szanuj±cego siê cz³owieka. Ja zem¶ci³em siê na swojej ex pó³ roku po tym jak z ni± zerwa³em po jej zdradzie. Z³y na ni± by³em mo¿e godzinê poniewa¿ i tak nie ufa³em jej a zatracenie resztek mojego zaufania skutkuje obojêtno¶ci± z mojej strony. Zem¶ci³em siê na niej psychicznie po kilku miesi±cach. A tak, dla zasady po pierwsze poniewa¿ zdradzi³a mnie a po drugie zdradzi³a swojego nastêpnego ch³opaka. By³a to zemsta na zimno, bez gniewu. A co do tego fejsbuka. To bardziej mnie denerwuj± posty typu "Wieczór z A <333" "Pawe³ kocham Ciê <333" itp ![]() A tu dziewczyna pokaza³a facetowi gdzie raki zimuj±
|
|
|
|
|
|
#414 |
|
Raczkowanie
|
Osobi¶cie nie spakowa³abym zdradzaj±cych do jednego worka tylko do dwóch
:Worek "ludzi porz±dnych" *zdradzaj±cy/a mówi zaraz po zaj¶ciu prawdê Worek "bez przebaczenia" *zdradzaj±cy/a zataja prawdê przez x miesiêcy/lat *zdrada z chêci zemsty *gdy zamiast zerwaæ z obecnym partnerem zdradzaj±cy/a szuka nastêpnego Wiêcej sytuacji nie mogê wymy¶leæ. Pewnie zaraz dostanê batów ale ka¿dy ma prawo do w³asnego zdania a moje jest takie jakie przedstawi³am. |
|
|
|
|
#415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Je¶li zdrada by³a notoryczna i pojawiaj± siê w dodatku pó¼niej s³odkie ma¶lane oczka (przepraszam kochanie, sam/sama wpakowa³a siê do ³ó¿ka i to w dodatku tak czêsto, przepraszam, love love love) to te¿ nie mia³abym skrupu³ów, ¿eby porz±dnie takiego cz³owieka kopn±æ w dupê i co¶ tam wymy¶leæ w akcie zemsty. Ale ludzie, przemoc fizyczna? Nie, na serio, dla mnie bicie ka¿dej istoty ¿ywej jest brakiem cz³owieczeñstwa. Tak bardzo chce siê zem¶ciæ, ale zani¿a siê do jeszcze gorszego poziomu. Ju¿ zrozumia³abym jaki¶ napis na masce ukochanego autka, ale nigdy nie zrozumiem, jak mo¿na z zimn± krwi± zadawaæ ból fizyczny drugiemu cz³owiekowi. I jeszcze wrzucaæ filmik z tej "przygody" do internetu, olaboga, jakie ¶miesznie. Edytowane przez ahoooj Czas edycji: 2013-11-28 o 22:41 |
|
|
|
|
|
#416 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
|
#417 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 164
|
Cytat:
ja te¿ po sobie wiem jak to wygl±da³o, wybaczy³em, uwierzy³em w wielk± przemianê i znowu wysz³o ¿e bawi siê na boku i wtedy zerwa³em zarêczyny na krótko przed ¶lubem, a ¿eby by³o ciekawiej ona dalej obiecywa³a ¿e tym razem wszystko naprawi i inne pierdo³y, a jak ju¿ nie chcia³em siê w to bawiæ to siê obrazi³a i do dzisiaj jak mnie mówi to nawet "cze¶æ" nie powie, bo przecie¿ tak± krzywdê jej zrobi³em nie wybaczaj±c ponownie... i ja jestem zdania ¿e zdrady nie ma co wybaczaæ bo ma³o która osoba doceni ten gest i co¶ zmieni, wiêkszo¶æ zdradzaj±cych uzna ¿e przecie¿ nic siê nie sta³o, bo mia³o siê prawo zb³±dziæ a partner skoro mówi ¿e kocha to musia³ wybaczyæ, bo jakby nie wybaczy³ to znaczy ¿e nie kocha³ wiêc zdrada ju¿ jest usprawiedliwiona. |
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy¶ zosta³am napadniêta na ulicy przez córkê mojego partnera bo nie radzi³a sobie z emocjami. Wiêc te¿ by³am w lekkim szoku, ¿e dziewczyna nie umie inaczej tej sytuacji rozwi±zaæ jak gro¿enie mi ¶mierci±.
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 812
|
Cytat:
To co piszesz o innych cechach (poza byciem niewiernym) to nieco nawi±zuje do przyk³adu przyjaciela ojca Girlonthebridge, mo¿e i co¶ w tym jest, gdy cz³owiek potrafi byæ ¶liski w tej dziedzinie to mo¿e mieæ do¶æ elastyczn± moralno¶æ i ³atwo¶æ krzywdzenia w innych, choæ nie ryzykowa³abym generalizacji w tej kwestii. Choæ przyznam Wam, ¿e na kilka przypadków, które znam sprawdza³oby siê to w ok 70%
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-11-29 o 01:07 |
|
|
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
nie no wiadomo, w niektórych kwestiach cz³owiek generalizuje. Mo¿e nie ka¿dy, kto zdradza jest tak wyrachowany i ¶liski.
Co do zdrady jeszcze ja jestem w obozie anty zdradowym ale nikogo mam nadziejê nie obrazi³am. Po prostu uwa¿am, ¿e cz³owiek dla samego siebie powinien najpierw koñczyæ jaki¶ etap a potem zaczynaæ nowy. Nie umia³abym (ja sama) tak kogo¶ oszukaæ, ja pewnie jakbym to zrobi³a to w tym samym momencie w sensie zaraz po bym siê wypepla³a. Ja w ¿yciu na wagarach nawet nie by³am, raz jak mnie siostra wyci±gnê³a to od razu do mamy dzwoni³am, ¿e nie posz³am do szko³y bo pojecha³am do sklepów. Nie wiem, nie umiem k³amaæ osobom, które kocham/s± dla mnie wa¿ne. Niektórzy uwa¿aj±, ¿e powinnam siê tego nauczyæ ale raczej nie skorzystam z tej porady.
![]() |
Nowe w±tki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.