Rozstanie z facetem XXVIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 10:58   #3901
monilkaa
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXVIII

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
A że Cię tłucze Ci się nie śniło?

Wiadomo że powinnaś go usunąć/zablokować na fb/usunąć swoje konto fb, ale wiadomo też, że tego nie zrobisz.
Usuwać konta nie będę, bo mam tam grupę roku, a po za tym kontakt z siostrą i rodziną za granicą. Po za tym ja nie chcę uciekać, bo i tak nie ucieknę. Za 3 dni, będę go widziała 5 dni w tygodniu na uczelni. Nie będę odstawiała cyrku z wyrzucaniem się ze znajomych, bo to dziecinne.
Stary 2013-11-29, 11:14   #3902
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Nie będę odstawiała cyrku z wyrzucaniem się ze znajomych, bo to dziecinne.
No jak sobie chcesz, to bądź taka dorosła, dojrzała i ulegająca jego manipulacjom fejsbukowym. Siedź sobie i się umartwiaj. To takie zdrowe przecież
Stary 2013-11-29, 11:16   #3903
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
No jak sobie chcesz, to bądź taka dorosła, dojrzała i ulegająca jego manipulacjom fejsbukowym. Siedź sobie i się umartwiaj. To takie zdrowe przecież
Czemu uważasz, że to manipulacje?
Stary 2013-11-29, 11:19   #3904
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czemu uważasz, że to manipulacje?
Bo jeśli człowiek naprawdę przeżywa, to robi to w środku, w Czesiu, a nie pokazuje całemu światu. Bo jeśli ten facet Ci cały czas wmawiał że to Twoja wina, to oczywiste jest, że robi to nadal. Bo wie że widzisz co wrzuca, co i komu robi, bo wie że jesteś od niego uzależniona i robi wszystko, żebyś czuła się winna i bezradna. I żebyś dziko za nim tęskniła, myśląc tylko o tym jaki był boski, a Ty wszystko zepsułaś.

Standard. Nudne wręcz.
Stary 2013-11-29, 11:23   #3905
_Angelina_
Wtajemniczenie

Skupiamy sie tylko i wylacznie na sobie. Niedlugo wyplata, trzeba sie wybrac na jakies zakupy swiateczne.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-29, 11:29   #3906
201611031605
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Weronka9292 Pokaż wiadomość
A ja teraz, kiedy jestem już totalnie wyleczona z eksa i gotowa na nowe znajomości...nie mam kiedy ich zawierać mam straszny kocioł na uczelni, i ostatnio tylko jem, śpię i się uczę ;/
Pocieszam się tym, że to okres przejściowy i jakoś w lutym odżyję a wtedy już może zdarzyć się wszystko
Weronka, a co studiujesz? ja tez powinnam spiąć pośladki do sesji ale rzuciłam się w wir imprez i nie mam kiedy
201611031605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:42   #3907
daria_j
Przyczajenie

To chyba temat dla mnie, niestety
Jestem z moim chłopakiem od ponad 2 lat. Przez cały ten czas mieszkamy razem (szaleńcze uczucie, zamieszkaliśmy razem po 2 tygodniach znajomości), aktualnie w moim mieszkaniu. Od roku w naszym związku nic się nie dzieje, niewiele robimy razem, nie mamy wspólnych znajomych, od 4 miesięcy nie kochamy się (raz się zdarzył w tym czasie), z resztą praktycznie od samego początku (gdzieś po 2-3 miesiącach się zaczęło) seksu było bardzo mało (jak dla mnie), średnio raz na 2 tygodnie. Nie ukrywam, że to jeden z podstawowych problemów dla mnie. Rozmawialiśmy oczywiście o tym, jednak za każdym razem rozmowy o tym kończą się na tym, że on ma problem natury medycznej i ma się umówić do lekarza, to jednak przewyższa jego możliwości, ja przez tydzień dopytuję czy się umówił, on, że jutro... i w koło to samo.
Nie chcę z resztą jakoś szczególnie rozwodzić się nad wszystkimi powodami, przez które doszłam do wniosku, że
ROZSTANIE TO JEDYNE ROZWIĄZANIE
ten związek mnie dusi, ogranicza. Mam 25 lat, chcę żyć, wychodzić ze znajomymi, wyjeżdżać, kochać się, a nie siedzieć przed TV i zastanawiać się jak mogłoby wyglądać moje życie.

Decyzję tę podjęłam już jakieś 2 miesiące temu, ok 1,5 miesiąca temu czara goryczy się przelała, powiedziałam mu, że to koniec, że nie chcę tak żyć.
Błagał o szansę, przekonywał, że wszystko się zmieni, że pójdzie do lekarza, że znowu się do siebie zbliżymy. Czcze gadanie. Nic się nie zmieniło, a ja nie chcę już dawać nawijać sobie makaron na uszy. Chcę to definitywnie zakończyć.

Pojawiają się jednak problemy natury organizacyjnej i tu zwracam się do Was z pytaniem: JAK TO ROZEGRAĆ?
Mieszkamy u mnie, efektem rozstania musi być więc jego wyprowadzka - w domyśle do rodziców (bo mieszkają w tym samym mieście, ma u nich swój pokój).
Mogę powiedzieć co mam do powiedzenia i:
a) zostać w domu i patrzeć jak się pakuje i wynosi (?)
b) wyjść z domu i wrócić następnego dnia

przy B obawiam się, że wrócę i on nadal tu będzie w super posprzątanym mieszkaniu z jakąś kolacją gotowy przepraszać :/

nie chciałabym robić dramatów i rozegrać to jak najmniej boleśnie, poradzicie coś?
daria_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:27   #3908
taktaktoja
Raczkowanie

A ja dziś wieczorem mykam na imprezę urodzinowo-andrzejkową Mam nadzieję,że się wytańczę
ty dla siebie
odchodząc zawstydzona aż brzydka zrozum
że naprawdę razem można się tylko rozstawać

Edytowane przez taktaktoja
Czas edycji: 2013-11-29 o 12:31
taktaktoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:31   #3909
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez daria_j Pokaż wiadomość
Pojawiają się jednak problemy natury organizacyjnej i tu zwracam się do Was z pytaniem: JAK TO ROZEGRAĆ?
Mieszkamy u mnie, efektem rozstania musi być więc jego wyprowadzka - w domyśle do rodziców (bo mieszkają w tym samym mieście, ma u nich swój pokój).
Mogę powiedzieć co mam do powiedzenia i:
a) zostać w domu i patrzeć jak się pakuje i wynosi (?)
b) wyjść z domu i wrócić następnego dnia

przy B obawiam się, że wrócę i on nadal tu będzie w super posprzątanym mieszkaniu z jakąś kolacją gotowy przepraszać :/

nie chciałabym robić dramatów i rozegrać to jak najmniej boleśnie, poradzicie coś?
To już od Ciebie i Twojej znajomości prawie eksa zależy. Jeśli wiesz, że może być akcja że wyjdziesz, wrócisz i zastaniesz kolację przy świecach, to siedź i pilnuj aż się wyniesie. Ja bym pewnie wybrała tą właśnie opcję, wiadomo że będzie bardziej dramatycznie, ale odpadnie problem późniejszego przekazania kluczy chociażby.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez taktaktoja Pokaż wiadomość
A ja dziś wieczorem mykam na imprezę urodzinowo-andrzejkową Mam nadzieję,że się wytańczę
Baw się dobrze
Stary 2013-11-29, 12:38   #3910
MM1234
Raczkowanie

Cytat:
Bo jeśli człowiek naprawdę przeżywa, to robi to w środku, w Czesiu, a nie pokazuje całemu światu. Bo jeśli ten facet Ci cały czas wmawiał że to Twoja wina, to oczywiste jest, że robi to nadal. Bo wie że widzisz co wrzuca, co i komu robi, bo wie że jesteś od niego uzależniona i robi wszystko, żebyś czuła się winna i bezradna. I żebyś dziko za nim tęskniła, myśląc tylko o tym jaki był boski, a Ty wszystko zepsułaś.

Standard. Nudne wręcz.
Wow . Jakbym czytała o swojej sytuacji . Ale to okropne . Nie dość , że zostawił to jeszcze żywi się moim cierpieniem i dokopuje

MM1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:40   #3911
201611031605
Konto usunięte

Cytat:
udanej zabawy!

Korzystając z okazji chciałam serdecznie podziękować wszystkim wizażankom za słowa otuchy i wsparcie po rozstaniu, za wasze historie, które wiele mi uzmysłowiły. Dziękuję!

P.S. Dzisiaj wieczorem spotykam się z kilkoma dziewczynami z Lublina poznanymi na wizażu i idziemy w melanż!
201611031605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:42   #3912
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MM1234 Pokaż wiadomość
Wow . Jakbym czytała o swojej sytuacji . Ale to okropne . Nie dość , że zostawił to jeszcze żywi się moim cierpieniem i dokopuje

Napisałam mu: tęsknię. Odpisał: ja nie, ja odpoczywam.

Jestem żałosna, ale przynajmniej pozbawiam się złudzeń. Dlaczego on mnie uważa za winną? Jak najęty lajkuje zdjęcia innych dziewczyn. I odpoczywa... Od czego? Dlaczego mnie nie rzucił w cholerę jak mu tak było źle?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Napisane przez mevoykaa Pokaż wiadomość
udanej zabawy!

Korzystając z okazji chciałam serdecznie podziękować wszystkim wizażankom za słowa otuchy i wsparcie po rozstaniu, za wasze historie, które wiele mi uzmysłowiły. Dziękuję!

P.S. Dzisiaj wieczorem spotykam się z kilkoma dziewczynami z Lublina poznanymi na wizażu i idziemy w melanż!
Jaka szkoda, że mnie teraz nie ma w Lublinie.
Stary 2013-11-29, 12:55   #3913
MM1234
Raczkowanie

[QUOTE=monilkaa;43941851]Napisałam mu: tęsknię. Odpisał: ja nie, ja odpoczywam.

Jestem żałosna, ale przynajmniej pozbawiam się złudzeń. Dlaczego on mnie uważa za winną? Jak najęty lajkuje zdjęcia innych dziewczyn. I odpoczywa... Od czego? Dlaczego mnie nie rzucił w cholerę jak mu tak było źle?

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

To ja do niego: Dajmy sobie szansę , czas , odpocznijmy , naprawmy to . A on: jakbym chciał naprawiać to bym się odezwał parę dni po rozstaniu lub tydzień
A ja jeszcze sama wstawiam na fb jakieś smutne teksty i piosenki . Jestem chyba kompletną kretynką .

MM1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 12:56   #3914
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisałam mu: tęsknię.
Na litość boską, za czym? Za kolejnymi siniakami?
Cytat:
Dlaczego on mnie uważa za winną?
A znasz jakiegoś przemocowca, który by twierdził że bije i gwałci żonę, dzieci bo jest <cenzura> ? I że to nie jej wina, tylko jego? Bo ja takie przypadki spotkałam tylko w szpitalu, pod salą gdzie żona/dziecko walczyło o życie. A potem, jak już było z nimi ok, to schemat się powtarzał.
Cytat:
Jak najęty lajkuje zdjęcia innych dziewczyn.
Bo wie że na to patrzysz i że Cię to boli. Nie może Cię już bić, ale wciąż może się znęcać psychicznie.
Cytat:
Dlaczego mnie nie rzucił w cholerę jak mu tak było źle?
Bo go podnieca że Cię bije, a Ty i tak przychodzisz po buziaka.
Stary 2013-11-29, 13:09   #3915
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eN90 Pokaż wiadomość
z takim ryjem jak mam, to nikt by mnie nie zechciał
Dziewczyno, co Ty za bzdury wypisujesz? Jeszcze gdybyś naprawdę była brzydka, to zrozumiałabym Z takim myśleniem nie przyciągniesz fajnego faceta, musisz coś zmienić i uwierzyć w siebie

Cytat:
Napisane przez pewnaKa Pokaż wiadomość
hahha może akurat jakiś dar w nieba nam spadnie w końcu święta-czas cudów
Na pewno

Cytat:
Napisane przez ujagny_blog Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przestańcie gadać głupoty. Szukanie miłości na siłę to robienie sobie krzywdy.
Bycie singielką ma o niebo więcej zalet niż bycie z przypadkowym debilem.
Przecież ewidentnie żartowałyśmy. Gdybym szukała miłości na siłę, to już dawno z kimś bym była. Rozstałam się z byłym prawie 7 miesięcy temu, a od tego czasu sporo mężczyzn się przewinęło. Prędzej chodzi o otwarcie na miłość, co nie znaczy, że któraś poleci na pierwsze lepsze portki

Cytat:
Napisane przez Frumoasa Domnisoara Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy też miałyście takie uczucie, że tego ex to nigdy nie przestaniecie kochać, że już nikogo innego nie chcecie w swoim życiu? Jeśli tak to czy to uczucie minęło?
Jasne, że tak miałam - zarówno z tym eksem, jak i z wcześniejszym Przeszło zupełnie niespodziewanie, zawsze przechodzi.

Cytat:
Napisane przez morelove123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi, co robicie,żeby było Wam lepiej w tym porozstaniowym czasie??
Ja zaczęłam pić i trochę więcej wychodzę do ludzi niż za czasów związku. Ale zastanawiam się czy nie byłoby dobrze np. pojsc na jakis fitness czy cos..
Czy coś Wam pomaga? Na jak dlugo?
Też piłam Imprezowałam, bardzo dużo wychodziłam, godzinami zamęczałam otoczenie analizowaniem sytuacji. Pomagała mi też praca i jakieś małe osiągnięcia. Wyjazdy też bardzo dobrze robią

Cytat:
Ja i dziś i jutro zamierzam balować Jutro spotykamy się z dziewczynami z Warszawy na imprezę, jak ktoś jest chętny się przyłączyć, to proszę dać znać
Stary 2013-11-29, 13:10   #3916
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Na litość boską, za czym? Za kolejnymi siniakami?

Bo wie że na to patrzysz i że Cię to boli. Nie może Cię już bić, ale wciąż może się znęcać psychicznie.

Bo go podnieca że Cię bije, a Ty i tak przychodzisz po buziaka.

mi to się wydaje, że to już taka toksyczna miłość.
Ona w nim zakochana po uszy, a on ją bije, znęca się nad nią. Dla mnie to jest nie do przyjęcia ://
Tyran z niego :/ kiedyś się doigra na takim zachowaniu wobec kobiet ;/

Pendulum - 30.11.2013r.-14.02.2015r.
Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Zdjęty aparat - 09.06.2018r.
nnatalkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:14   #3917
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez nnatalkaa89 Pokaż wiadomość
mi to się wydaje, że to już taka toksyczna miłość.
Oczywiście. Dlatego ja to porównuję do narkotyków. Wielka miłość, która uzależnia i wyniszcza, która po jakimś czasie przestaje być miłością, a staje się destrukcyjną potrzebą. Najpierw zaczynamy brać, bo nam po tym fajniej, weselej, lepiej. A potem już nie bierzemy bo jest fajnie, tylko bo musimy, bo się uzależniamy.
I bez bolesnego jak jasny gwint odwyku się z tego nie wyjdzie.
Stary 2013-11-29, 13:16   #3918
taktaktoja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość

Ja i dziś i jutro zamierzam balować Jutro spotykamy się z dziewczynami z Warszawy na imprezę, jak ktoś jest chętny się przyłączyć, to proszę dać znać
Ja nie wiem w jakim stanie obudzę się jutro Szkoda,buuuuu,ja siedzę we Wrocławiu.A może jest tu ktoś kto też mieszka we Wro?
ty dla siebie
Stary 2013-11-29, 13:18   #3919
nnatalkaa89
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiście. Dlatego ja to porównuję do narkotyków. Wielka miłość, która uzależnia i wyniszcza, która po jakimś czasie przestaje być miłością, a staje się destrukcyjną potrzebą. Najpierw zaczynamy brać, bo nam po tym fajniej, weselej, lepiej. A potem już nie bierzemy bo jest fajnie, tylko bo musimy, bo się uzależniamy.
I bez bolesnego jak jasny gwint odwyku się z tego nie wyjdzie.
oo dokładnie dokładnie !! Święta prawda

Pendulum - 30.11.2013r.-14.02.2015r.
Górny łuk - 25.10.2014r.
Dolny łuk - 17.01.2015r.
Zdjęty aparat - 09.06.2018r.
nnatalkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 13:20   #3920
taktaktoja
Raczkowanie

Cytat:
Napisałam mu: tęsknię. Odpisał: ja nie, ja odpoczywam.

Jaka szkoda, że mnie teraz nie ma w Lublinie.
Dziewczyno,nie rób sobie tego.Nie pisz do niego,bo to nic nie zmieni kompletnie.Facet jest mega zwichrowany,i bardzo źle na Ciebie oddziałuje.Już sam fakt,że sugerujesz nam tu swoją winę za jego czyny jest przerażający.Wiem,że rozstanie boli,wszystkie to wiemy.To jest bardzo ciężki okres,ale uwierz,że minie trochę czasu i będziesz szczęśliwa,że z nim nie jesteś.Bo nic dobrego z takim człowiekiem by Cię nie spotkało.A szkoda by było,bo na pewno jesteś wartościową kobietą.
ty dla siebie
Stary 2013-11-29, 14:01   #3921
eN90
Raczkowanie

Cytat:
udanej zabawy!

Do jakiego klubu idziecie?

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Dziewczyno, co Ty za bzdury wypisujesz? Jeszcze gdybyś naprawdę była brzydka, to zrozumiałabym Z takim myśleniem nie przyciągniesz fajnego faceta, musisz coś zmienić i uwierzyć w siebie
Nikogo nie przyciągam, czy mam takie myślenie, czy też inne. Poza tym, nie mam siły wierzyc w siebie. Próbuje, staram się, a i tak zawsze kończy się płaczem. Teraz to przebrała się miarka i płaczę nad wszystkim. Ot, dziś otworzyłam szafę i w ryk
eN90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:23   #3922
taktaktoja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eN90 Pokaż wiadomość
Do jakiego klubu idziecie?

Nikogo nie przyciągam, czy mam takie myślenie, czy też inne. Poza tym, nie mam siły wierzyc w siebie. Próbuje, staram się, a i tak zawsze kończy się płaczem. Teraz to przebrała się miarka i płaczę nad wszystkim. Ot, dziś otworzyłam szafę i w ryk
Nic dziwnego,żeś taka rozemocjonowana,przecież to wszystko jest bardzo świeże jeszcze Pamiętam Cię z grupy problemowych kobiet w związkach,też tam byłam przez jakiś czas.Nie wierzę,że jesteś tak odrażająca jak nam tu próbujesz wkręcić Za takie gadanie przesyłam wirtualnego kopala w pupkę Poza tym popatrz na pary na ulicach - nie wszyscy są boscy i splendorowi. Ja też nie grzeszę pewnością siebie,choć odkąd jestem sama to czuję się jakoś tak lepiej ze sobą.
ty dla siebie

Edytowane przez taktaktoja
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:27
Stary 2013-11-29, 14:34   #3923
monilkaa
Zakorzenienie

Ja go absolutnie nie chcę wybielać, ale to nie jest jakiś patologiczny typ. Przez jakieś 10 miesięcy to był raj. Wiadomo, kłóciliśmy się, ale nigdy tak jak teraz, i NIGDY mnie nie uderzył. Raz jeden jedyny, dostałam w twarz otwartą ręką, wszystko inne to było szarpanie, popychanie mnie, raz kopnął. Wszyscy znajomi to jego mają za tego dobrego, a mnie za histeryczkę, przynajmniej takie mam wrażenie. On mnie kreuje na niezrównoważoną, wiele razy mnie straszył policją, że nawet jeśli ja powiem o tym co mi robił, to on powie, że ja go więziłam (nie chciałam, żeby wychodził po kłótnie, bo znikał wtedy na noc). Ale czy to usprawiedliwia szarpanie mnie i bicie po rękach, kiedy próbowałam go dotknąć?

Pytasz Elve za czym tęsknie. Za bliskością. Za czułością. Za miłością. Za tym, co było. Za tym, że nie byłam z tym wszystkim sama jak palec. Mimo wszystko. A teraz się budzę i mam tak przerażające poczucie pustki, że brakuje mi tchu. Mam wrażenie, że te dwa miesiące to jakiś przerażający koszmar, który się skończy.

Edytowane przez monilkaa
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:35
monilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:42   #3924
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monilkaa
Ja go absolutnie nie chcę wybielać, ale to nie jest jakiś patologiczny typ. Przez jakieś 10 miesięcy to był raj. Wiadomo, kłóciliśmy się, ale nigdy tak jak teraz, i NIGDY mnie nie uderzył. Raz jeden jedyny, dostałam w twarz otwartą ręką, wszystko inne to było szarpanie, popychanie mnie, raz kopnął.
Przeczytaj to proszę jeszcze raz i sama sobie odpowiedz na pytanie czy wcześniej nie był patologiczny. Przez pierwsze 10 miesięcy tylko raz dostałaś otwartą ręką w twarz, poza tym tylko Cię szarpał i popychał, raz kopnął? Proszę Cię, powiedz że źle zrozumiałam. Jak nie wypowiadam się na rozstaniowym od dawna (bo nie muszę, odpukać...) tak po prostu nie wytrzymałam.

Cytat:
Napisane przez monilkaa
Mam wrażenie, że te dwa miesiące to jakiś przerażający koszmar, który się skończy.
Twój koszmar się właśnie skończył, po prostu nie doszłaś jeszcze do siebie na tyle, żeby móc to zrozumieć.

Edytowane przez Connff
Czas edycji: 2013-11-29 o 14:44
Connff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 14:46   #3925
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Connff Pokaż wiadomość
Przeczytaj to proszę jeszcze raz i sama sobie odpowiedz na pytanie czy wcześniej nie był patologiczny. Przez pierwsze 10 miesięcy tylko raz dostałaś otwartą ręką w twarz, poza tym tylko Cię szarpał i popychał, raz kopnął? Proszę Cię, powiedz że źle zrozumiałam. Jak nie wypowiadam się na rozstaniowym od dawna (bo nie muszę, odpukać...) tak po prostu nie wytrzymałam.
Nie był. Te wszystkie jedyne razy przejawiły się w przeciągu ostatnich 2 miesięcy, no, może 1,5.
Stary 2013-11-29, 14:49   #3926
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ja go absolutnie nie chcę wybielać, ale to nie jest jakiś patologiczny typ.
Bił, ergo jest patologicznym typem. Każdy przemocowiec jest, nawet ten, który uderzy raz.
Cytat:
On mnie kreuje na niezrównoważoną, wiele razy mnie straszył policją, że nawet jeśli ja powiem o tym co mi robił, to on powie, że ja go więziłam (nie chciałam, żeby wychodził po kłótnie, bo znikał wtedy na noc).
No rany jaki standard. Nawet nie jest na tyle inteligentny, żeby wymyślić hasła inne niż te, które słyszą miliony ofiar przemocy domowej.
Cytat:
Pytasz Elve za czym tęsknie. Za bliskością. Za czułością. Za miłością. Za tym, co było. Za tym, że nie byłam z tym wszystkim sama jak palec.
Ok. Chcesz tak żyć? Mieć bliskość, czułość, miłość, zdrady i siniaki? Bo tego nie oddzielisz. Albo bierzesz pakiet, albo nic.
Stary 2013-11-29, 14:50   #3927
Connff
Zadomowienie

I naprawdę obwiniasz o to wszystko siebie? Znam strasznych choleryków, mój własny ojciec to istny wariat, ale nigdy, nawet po alkoholu nie tknął matki palcem choćby. Chociaż widziałam scenę jak na przykład rozwalał lampę ze złości. Lampa jednak, jakby na to nie patrzeć, nie była jego partnerką.

Rozumiem, że strasznie ciężko będzie Ci się odciąć od niego w Twojej sytuacji, ale nie możesz na dobry początek chociaż zablokować go na FB? Musisz zacząć z tego wychodzić, a im mniej go będzie w Twoim życiu, tym lepiej.
Stary 2013-11-29, 15:20   #3928
monilkaa
Zakorzenienie

Obwiniam o to siebie, bo cały czas słyszałam, że to moja wina. Że to ja budzę w nim taką agresję, że nikt inny, nigdy, tylko ja.
Jego kumpel przy środowej wyprowadzce wykrzyczał mi w twarz, że ja go zniszczyłam psychicznie. Że widział przez cały rok co się działo. Tak, jestem zazdrośnicą, wściekałam się o tabuny koleżanek i pisanie z nimi po nocach, raz wywinęłam numer z flirtowaniem z innym facetem, ale po prostu poczułam się pożądana, chciałam w nim wzbudzić zazdrość, żeby się postarał, otrząsnął. A ww facet w ogóle mnie nie interesował. Ciągle się zastanawiam czy ja naprawdę jestem takim złym człowiekiem.

I nie chcę tak żyć. Ale ja teraz właśnie nie wiem jak żyć. Boję się, że wszystkich znajomych obróci przeciwko mnie. Że zniszczy mi życie opowiadając im historie o tym, jak go więziłam w domu (tak to nazywał), niszczyłam życie i relacje ze wszystkimi.

Edytowane przez monilkaa
Czas edycji: 2013-11-29 o 15:22
monilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 15:28   #3929
Connff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monilkaa
Że to ja budzę w nim taką agresję, że nikt inny, nigdy, tylko ja.
Ale jakoś się usprawiedliwić musiał, prawda?

Cytat:
Napisane przez monilkaa
Tak, jestem zazdrośnicą, wściekałam się o tabuny koleżanek i pisanie z nimi po nocach
Czy pisanie z tabunem koleżanek po nocach jest zupełnie normalnym i zdrowym zajęciem faceta będącego w związku? Kwestia dyskusyjna. Śmiem twierdzić, że większość kobiet byłaby o to wściekła.

Zupełnie zrozumiałe, że nie wiesz jak żyć, dlatego na razie zamiast się zastanawiać po prostu sobie bądź. I rozumiem też to, że boisz się że obróci przeciwko Tobie znajomych. Na szczęście jestem przekonana, że Ci znajomi mają w głowie trochę oleju. A to trochę już wystarczy żeby mocno wątpić w to co on będzie mówił.
Stary 2013-11-29, 15:33   #3930
ania033
Raczkowanie

Cytat:
udanej zabawy!

Ja też dziś jestem w lublinie, można się dołączyć czy zamknięta impreza?

ania033 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości