|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Dziewczyny co mogę kupić mojej 6 letniej siostrzenicy pod choinkę ?
Dodam , że ma 4 letniego brata i zawsze staram się kupić coś takiego , żeby razem mogli się bawić bo nie chcę by mały był poszkodowany . Tym bardziej , że w tym roku mam masę wydatków i nie chciałabym za bardzo szaleć z prezentami bo doszedł mi jeszcze chrześniak . ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- co myślicie o czymś takim http://allegro.pl/gra-bingo-lotto-am...681319367.html i takim http://allegro.pl/gdzie-jestes-gra-n...681320227.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że twarz udało Ci się ochronić, kurczę blade.... biedna
![]() |
#3333 | |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się. Chociaz wiem, jakie to jest wkurzające, ale to jest Wasze życie i nikt nie ma prawa Wam mówić co macie robić, tym bardziej, że jasno powiedziałaś już wcześniej jakie masz podejście do tego tematu.
Mój teść natomiast ostatnio coś przebąkuje na temat wspólnego porodu, że po co, bez sensu itd. Więc mu powiedziałam, że to jest nasza sprawa, ja mojego męża do niczego nie zmuszam, ale on sam chce być, poza tym uważam, że będzie dla mnie dużym wsparciem i na tym zakończyłam temat. Potem tylko powiedziałam do mojego męża, żeby zwrócił tacie uwagę, żeby swoje opinie zostawił dla siebie, a przynajmniej nie wypowiadał się przy mnie, bo mnie to drażni ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie denerwuj się, pogadacie dzisiaj i będzie ok. Migotka Ty się nie denerwuj, bo będziesz miała cukier z kosmosu. Spokojnie, luuuz i będzie dobrze. Obyś jak najszybciej wyszła stamtąd. No i super, że Twój tż dzisiaj wraca, to nie będziesz sama. sadlaczyca trzymam kciuki, żeby wszystko Ci się unormowało i żebyś mogła wyjść do domku ![]() Oczywiście kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Ja miałam noc lepszą, niż wczoraj, ale też bez szału. Już chyb tak do porodu będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie co, już mi się znudziła ciąża. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3335 | |
Wtajemniczenie
|
Witam brzuchate Kompanki
![]() Na początek nadrabiania, wszystkim mamusiom, które obawiają się ewentualnych `dobrych` rad teściów itd. po porodzie, polecam takie body dla dzieciątka: ![]() Ot co! ![]() To będzie super informacja tudzież odpowiedź na wszelkie "super" porady innych ![]() I problem z głowy ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Dziękujemy ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Czyli jeszcze lepiej ![]()
![]() |
#3336 | |
Zadomowienie
|
Witam się piątkowo!
Ja wczoraj miałam dzień maraton: wizyta potem SR, zakupy a to wszystko Poznaniu, więc jeszcze dwie godziny na dojazdy w tą i z powrotem. Jak dojechaliśmy do domu, to padliśmy po 21. pilotka86 do do przewijaków. Widziałam ten klupsiowy na żywo i nie przypadł mi do gustu, kupiłam używany Geuthera i jestem bardzo zadowolona- ma też 4 kółka a nie dwa, więc kwestia jeżdżenia z nim po domu jest łatwiejsza, do tego wanna ze stojakiem i jest gites (tez jestem mała, mam 158 cm) Cytat:
malaMigotkAaa i sadlaczyca 3majcie się tam dzielnie w tym szpitalu i zaciskajcie nóżki. A kysz złe skurcze! Co do szczepień- będę oczywiście szczepić, dla mnie to trochę rodzaj odpowiedzialności społecznej, a już w ogóle przejaw odpowiedzialności jako matki. Co do jedzenia- jemy mało słodyczy, ewentualnie Tż piecze coś słodkiego, wtedy jak uznam, że Młoda może, to spróbuje. Czekolady u nas nie ma, bo ja mam alergie. Co do BLW jestem obiema rękami i nogami za. Nie wiem jak nam to wyjdzie, ponieważ ja od marca muszę po trochę wracać do pracy, a jednak ta dieta na początek wymaga zaangażowania, bynajmniej będę się starała. Mamy założony własny ogródek, w tym roku chciałabym wprowadzić też warzywa ze szklarni, więc liczę, że będę miała własne zbiory do karmienia Małej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To dobrze, że lekarze chętnie udzielają Ci informacji i uspokajają, żebyś się tam dodatkowo nie zamartwiała i nie stresowała. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3338 |
Rozeznanie
|
DZIEN DOBRY!!
![]() witam sie szybciutko i od razu uciekam do roboty, a potem do kolezanki. wieczorem bede Was nadrabiac ![]() trzymam kciuki za wszystkie potrzebujace i trzymajcie sie w dwupaku dzisiaj!!
#3339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A i pochwal się stołem i krzesłami jak dojdą! ![]()
![]() |
#3340 |
Rozeznanie
|
Selena, super bodziaki
![]() ![]() ![]() ![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#3341 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ile waży Twój maluszek? Szkoda, że Was na ten poród nie wpuścili popatrzeć - to by był widok i przeżycie... ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() Facet czuje się wtedy jakby miał jakąś światowa misje do wykonania ![]() Oni lubią takie "klocki" ![]() A widok - bezcenny ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() hihihihi ![]()
![]() |
#3342 |
Zakorzenienie
|
Mala--- łososia kupujesz w plastrach kroisz lub rwiesz na mniej wiecej równe kawałkopaski. Fete ktoisz w słipki tylko cienkie, suszonego pomidora też w paski. Bierzesz pasek łososia wkładasz fete i pomodora i zawijasz. Oczywiście tak aby miało jakotaki kształt bo łosoś delikatny.
Różczyczki robisz tak: dzielisz łososia na bardziej kwadratowe kawałki i z każdego robisz taki jakby lejek. Fete trzeba rozbełtać ze śmietaną lub jogurtem ale nie za dużo aby nie byla zbyt płynna ( musi być konsystencji dosc zwartej papki). Bierzesz szpryce a jak nie masz to łyżką i ładujesz w łososiowy lejek. Dla osdoby wpychasz na wierzch fety kawałek pomidorka suszonego, oliwkę, kawłek papryki- co chcesz ![]()
#3343 |
Wtajemniczenie
|
Naszła mnie myśl, czy czasami nie za dużo przesiadujemy w ciązy za komputerem... hmmmm... to chyba też nie jest zbyt zdrowe...
![]()
#3344 |
Zadomowienie
|
Perfuzja, nie obraz się, ale nie opuszcza mnie myśl, że Ty już niedługo...uczulali nas na te bóle kręgosłupa...
Oby jeszcze trochę... Witam się z łóżka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3345 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
Szpitalne mamuśki trzymam kciuki za was. Ja wczoraj miałam wizyte, tez zdarzaja sie poślizgi, ale żeby 2 godziny to bym chyba oszalała, max pół godziny czekam Szyjka skróciła mi sie troszke ale nadal jest długa i zamknieta. Wyniki krwi mi sie poprawiły, za to ciśnienie z każdą wizytą coraz niższe, teraz mam 90/50 ![]() Co do filmiku z matką akrobatką niestety nie dałam rady obejzec całego, autentycznie zrobiło mi się niedobrze i pierwszy odruch to jechac, wziać to dziecko i uciekac jak najdalej od pseudomatki |
![]() ![]() |
![]() |
#3346 |
Raczkowanie
|
Witajcie piątkowo,
Ja wczoraj nawet nie zdążyłam się przywitać, pół dnia spędziłam przed komputerem, ale robiąc próbkę tłumaczenia, bo cienko widzę dotychczasową pracę po macierzyńskim i już zaczynam szukać jakby tu dorobić. Może jak dobrze pójdzie to jeszcze przed rozpakowaniem coś wpadnie i da się dorobić, a później też nie zostanę całkiem bez zarobków, nawet jak niestałych. No i może przestaną mi się śnić po nocach już teraz rozmowy kwalifikacyjne. A w ogóle to dziś śniło mi się że byłam na badaniach i po pobraniu z palca wyszedł mi jakiś dziki cukier, więc kazali mi zrobić z żyły, ale kosztowało to kupę kasy a skierowania od lekarza nie miałam, bo to jeszcze przed wizytą było. Ciekawe skąd mi taki sen przyszedł do głowy ![]() Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się. malaMigotkAaa mam nadzieję że zbieg okoliczności z wywrotką i odkryciem skurczów wyjdzie na dobre. sadlaczyca wybacz ciekawość, ale czy takie skurcze na 100% to już normalnie czuć, jak porodowe? Kurcze, tyle rzeczy przepadnie co bym odpisała chętnie, ale ledwo nadgoniłam z samym czytaniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W ramach spędzania mnóóóóstwa czasu w domu, do czego wciąż nie mogę się przyzwyczaić, zaczęłam rozbestwiać męża i codziennie gotować jakieś fajne rzeczy. ![]() Polecam blog odkryty w poniedziałek: http://gotowaniecieszy.blox.pl/html Była już zupa kalafiorowa (dla męża- pyycha!), soczewicowa (dla mnie- pyyycha!), kurczak, a u mnie indyk z ananasem, ciasteczka z pomarańczą- polecam, naprawdę dobre rzeczy i nie wymagają stania 3 godzin w kuchni ![]() Macie jakieś sprawdzone blogi kulinarne, które polecacie? Byłabym wdzięczna. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, trzymajcie kciuki proszę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3349 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam się dziś w bardzo średnim humorze
![]() ![]() Cytat:
Hej, miło Cię znów widzieć ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Borys to już naprawdę duży chłopczyk. Ja urodziłam się w terminie, ważyłam 2550g ![]() Cytat:
![]() ![]() Uwielbiam też śledzie salsa wg przepisu, który może się spodobać amatorkom słonej rybki. Robiłam w zeszłym roku na Wigilię i były hitem. Składniki: 10-12 płatów śledzi matiasów 1 keczup (ja używam pudliszki łagodny) 1/3 szkl. oleju (np. kujawskiego) 1/2 szkl. rodzynek papryka konserwowa (ja dodaję 1/2 słoika papryki z biedronki) natka pietruszki (2 pęczki) Marynata: 1 szkl. octu winnego lub jabłkowego 1,5 szkl. wody 1 łyżeczka ziaren gorczycy białej 3 ziela ang. liść laurowy szczypta cukru, pieprzu Marynatę zagotować. Wystudzić. Do letniej marynaty włożyć wypłukane śledzie. Moczyć ok. 2,5 godziny. Śledzie pokroić w paski. Dodać rodzynki wcześniej wymoczone w ciepłej wodzie ok. 10 min. Starannie wymieszać keczup z olejem, dodać pokrojoną w kostkę paprykę konserwową, natkę pietruszki, pieprz. Połączyć sos ze śledziami odstawić na kilka godzin do lodówki. Cytat:
![]() A o czekaniu do gina już kiedyś pisałam. Zawsze daję sobie zapas czasu na czekanie. Bywa, że siedzę w poczekalni 1,5h, a czasem nawet nie 5 minut. Sama rownież siedzę w gabinecie dość długo, a rekord pobiłam podczas genetycznego USG, gdy Kacper nie chciał pokazać najpierw fałdu karkowego, a później kości nosowej. W końcu się jednak udało, więc wyszłam od gina spokojna, że wszystko jest jak należy. Kobiety mają różne problemy, dzieci nie zawsze współpracują, więc różnie z tym czasem czekania na wizytę jest. Lekarz przecież nie przewidzi jaki przypadek mu się trafi. Cenię sobie jednak to, że każda kobieta jest traktowana troskliwie, a nie - 15 minut i następna, bo czas goni... Cytat:
![]() A jeśli chodzi o zgagę to soki pomarańczowe to zuo ![]() Cytat:
![]() ![]() A teraz pożalę się dlaczego mam średni humor. Otóż spotkało mnie coś, o czym na początku ciąży czytałam z przerażeniem i co traktowałam jako ciekawostkę, mianowicie rozstęp (rozejście się) mięśni prostych brzucha ![]() I żeby nie było, wiem, że to nie koniec świata, ale jednak ciężko się patrzy na takie zmiany. |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3350 | ||
Raczkowanie
|
http://www.explosm.net/comics/3377/ kurcze, muszę to wydrukować, nosić i przy sobie i okazywać jak mi ktoś powie że przybrałam na wadze
![]() Cytat:
Jest też do tego blog gdzie są składniki wymienione itd. Nie każde danie chciałoby mi się robić, a niektóre niezbyt do mnie przemawiają, ale sporo jest intrygujących, np. puree z selera okazało się zadziwiająco dobre ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3352 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3354 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lela pędź do szpitala, tylko spokojnie. Pewnie to jakaś forma szykowania się organizmu do porodu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Rozeznanie
|
hej witam się piątkowo z Wami, strasznie mało piszę ostatnio jakoś nie mam serca do wizażu no i doszło mi ostatnio trochę nowych obowiązków.
Ostatnio strasznie dobrze sypiam i wykorzystuję to nagminnie ;p mąż mi właśnie opowiadał co wyprawiałam w nocy. Podobno rzucałam się po łóżku i strasznie szybko oddychałam (pamiętam tylko że miałam jakiś koszmar, uciekałam przed wężami które chciały nas pogryźć), i mówił jeszcze że chciał mnie uspokoić wiec położył rękę na brzuchu a tam mała urządzała sobie w środku imprezę i podobno skakała tak jak nigdy, ciekawe czy czula moje zdenerwowanie na śnie.., nigdy się nad tym nie zastanawiałam czy moje zdenerwowanie senne może wpływać na dziecko. W każdym razie uspakajałam się tylko gdy mąż mnie trzymał a jak się mu zrobiło niewygodnie i wziął rękę to podobno zaczynało się wszystko od nowa. W końcu zerwałam się mocno na łóżku i usnęłam. A wstrząsnęła mną Bianca, zasadzając kopniaka;p heheh a ja wstałam z myślą że mala musiała być spokojna w nocy skoro tak mocno spałam;p i nawet wdzięczna jej byłam za oszczędzenie mojego snu w nocy;p a tu taka niespodzianka;p
#3356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby Joszko juz w zasadzie donoszony, ale ja za to zupełnie niegotowa ![]()
![]() |
#3357 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ciasta tylko z stąd http://www.mojewypieki.com/ ulubione ciasto wszystkich budyniowa pianka z malinami (maliny mrożone w lidlu) i zaglądam jeszcze tu: www.kwestiasmaku.com |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powoli zbliżam się do 100 cm w pasie na wysokości pępka. Przeglądałam zdjęcia z początku ciąży i pierwsze zdjęcie w dniu drugiej kreski a teraz... ![]() Le la koniecznie daj znać co Ci powiedzieli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Amberella--- a jesteś pewna że ti mięśnie tak sie rozeszły? Nie zajdą się potem po porodzie?
![]() |
#3360 | ||||||
Gang Iren
|
Hej.
Witam się po ciężkiej nocce. Wirus się rozprzestrzenia. Eryk w nocy zarzygał całe łóżko. Na śniadanie patrzył zdziwiony,że dostał suchy chleb. Wiki prawie ze łzami w oczach,mówi że tak jej żal Eryka,bo przecież on tak lubi jeść... Poza tym Młodemu humor dopisuje. Cytat:
![]() Trzymaj się kochana! Ja obojetnie co bym nie zjadła to mam zgagę. Każdej nocy ją mam,a zdarza się także w dzień i coraz gorsza jest. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem czy z tymi grami poradzi sobie 4-latek. Jeśli ma być coś dla dwójki to coś łatwiejszego: jakieś puzzle takie do 100 elementów raczej,domino,memo,chińcz yk,grzybobranie (trzeba umieć liczyć do 6) Może jenga?: http://www.planszomania.pl/rodzinne/...enga-nowa.html tu takie memo np jest od 4 lat (Wiki już przed 3 urodzinami sobie radziła): http://www.planszomania.pl/rodzinne/...mory-Baby.html http://www.planszomania.pl/dla-dziec...zego-Tato.html http://www.planszomania.pl/dla-dziec...est-zabka.html http://www.planszomania.pl/dla-dziec...okole-Oko.html Cytat:
Już od marca? Szybko bardzo... kurcze ciężko to może być zostawić takiego malucha. A co z karmieniem wtedy,uczycie butelki od początku? Bo z moim doświadczeniem z Wiki to ona nie chciała pić z butelki i dla mnie byłoby niewykonalne pójście gdziekolwiek na dłużej niż 2-3 godziny... Ja też mam niziutkie. Może kawkę sobie wypij? Cytat:
Z całej siły ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.