|
|
#3361 |
|
KOTerator
|
Dot.: Koty - część VII
Powiem Ci jak się kot zachowuje po 30, 40, 50 badaniach, bo jestem na dobrej drodze, żeby się tego dowiedzieć
.
|
|
|
|
#3362 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli palę coś tylko dla światełka to używam latarenki, natomiast zapachowe świeczki/kominki wkładam do ażurowych, wysokich lampionów. I jest ok, na pewno bezpieczniej niż postawiona sama świeczka. Kot nie ma dostępu bezpośrednio do płomienia (np. gdyby z rozpędu wskoczył na szafkę).
Edytowane przez daktylek1987 Czas edycji: 2013-11-28 o 18:51 |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
korzystalyście może z uslug sklepu internetowego kakadu?
|
#3365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
czyli nie ma sensu. moj zaraz pewnie rozgryzie ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- u nas jest mamcia i tatko:P ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Pozatym mój kot miał aromaterapie od pierwszych dni u mnie bo ja mam fioła na punkcie zapachów
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
Morda śpi i spogląda na mnie ta swoja trzecia powieką. Zombieee
|
#3367 |
|
Wtajemniczenie
|
A Wasze koty też śpią ostatnio więcej niż zwykle? Bo moje zamieniły się od kilku dni w straszne śpiochy. Tylko by spały (najlepiej pod kołdrą z pańcią). Nawet jak się gdzieś za mną przemieszczają, to tylko po to, żeby spać dalej
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
moja ma kryzys wieku średniego. lata jak pokręcona, zrzuca rzeczy, ciągle chce się bawić. Zaraz kupi sobie ferrari
|
#3369 |
|
Nie depcze krokusów
|
|
|
#3370 |
|
Meravigliosa creatura
|
Moje stwory zdrowieją. Majkę wręcz energia rozpiera (dowód, w postaci zwisu kociego, poniżej), za to George, jak zwykle, ma wy... tentegowane na wszystkich i głównie śpi
![]() Ostatnio marudziłam mojej mamuśce, że mała taka niemiziasta, na rączki nie lubi, burczy zawsze wtedy na mnie, a miała być taka milusińska... Na to mama, że przecież wiadomo było, że taka nie będzie. Ja: ??? Na co słyszę: "No spójrz na jej mordkę..." ![]() Moja siostra i szwagier mówią bez ogródek, że Majka im starsza tym "wredniejsza z mordy". No to i Wy oceńcie, na jakiego kota wygląda
Edytowane przez Regista Czas edycji: 2013-11-28 o 22:19 |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
je i spi. rano ma głupawke 30min i ok 18 z 15min a tak to spi
|
|
#3372 |
|
KOTerator
|
Nie wiem czemu mi to robi...
![]() Ja się też tłumaczę kotom, mówię, że pańcia idzie, ale wróci i żeby były grzeczne, spały, pilnowały domu i nikogo obcego nie wpuszczały . Co ciekawe jak wychodzę do sklepu mają mnie w nosie, ale jak wychodzę na dłużej to kręcą się koło mnie i żegnają. Nie wiem skąd wiedzą kiedy gdzie idę Pewnie ja się inaczej zachowuję jak wychodzę na krótko/długo, a one zawsze uważnie mnie obserwują |
|
|
|
#3373 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie było fotek, muszę Was trochę pomęczyć. Nasze wynudzone kociaki:
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak reagować na kota który siedzi na kolanach i nie z gruchy ni z pietruchy gryzie i drapie do krwi?
Tż prawie oko wydrapał, ja mam całe ręce podrapane.. Nie mam już sił... w końcu któreś z nas skrzywdzi poważnie
|
#3375 |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - jaka lśniąca czerń!
mycha9393 - powinniście już znać tryb życia kociaka. Trzeba go wybawić wtedy, gdy spodziewacie się wzmożonej aktywności.
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Laserek, wędki, myszki, aportowanie, zabawa piłką-pełen wypas... On niby spi a tu nagle odpał;/
|
|
#3377 |
|
Meravigliosa creatura
|
Kusum, jakie fajne cudaki
Ten drugi nie ma najprzyjaźniejszej miny Super ![]() mycha9393, a jak kicia śpi na kolankach to ją miziacie? Bo może ona nie chce i dlatego drapie i gryzie. Moja mała lubi spać przytulona, ale często nie chce, żeby ją wtedy głaskać. Tyle, że ona najpierw dość delikatnie odpycha ręce łapkami, ewentualnie burczy ostrzegawczo. Ale jak się jej nadal nie daje spokoju, to wtedy broni się, drapiąc i gryząc, a potem odsuwa się z zasięgu rąk, albo całkiem ucieka. Może za każdym razem, kiedy śpiąc na Waszych kolanach, Was zaatakuje, zdejmujcie ją z kolan i odkładajcie na podłogę. Może załapie, że jeśli chce być na kolanach, to nie może drapać ani gryźć. Edytowane przez Regista Czas edycji: 2013-11-29 o 03:01 |
|
|
|
#3378 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Maz jest na L4 i wlasnie wczoraj stwierdzil ze ostatnio Mysza spi duzo - duzo wiecej niz wczesniej. Ja wieczorem tez to zauwazylam. |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poprostu bardzo zabawne?;/
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje koty wcale więcej nie spią. Wręcz przeciwnie. Może to też przez to, że my jesteśmy bardziej zabiegani? W tym tygodniu nie miałam wieczoru na kanapie przed tv ![]() Pouczenie na dziś: http://tylkomedycyna.pl/wiadomosc/ko...ia-dowiedziona
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam do Was małe pytanie, może któraś z Was miała podobną sytuację ze swoimi kotami
![]() Mam dwie kotki, jedna 7, druga 6 m-cy, młodsza ze schronu (ale to chyba nie ma znaczenia). Dogadują się bdb, bawią, śpią razem. Ale kiedy przychodzi czas gonitwy po mieszkaniu, starsza (i większa, ta ze schronu należy do malutkich gabarytowo kotów) notorycznie łapie młodszą i podgryza ją za kark, lub w sumie gdzie popadnie, jeśli się uda, to przytrzymuje ją, jeśli nie - goni ją dalej. Mała przy tym warczy i 'płacze', przynajmniej tak mi się wydaje, więc najczęściej odganiam starszą, ale i tak sytuacja ciągnie się, dopóki Vesper się nie zmęczy. Konfiguracja odwrotna zdarza się bardzo rzadko, a już z pewnością bez gryzienia ze strony małej - ona tylko biega za dużą. W przypadku kocurów, wyczytałam, chodzi o ustalanie hierarchii, a w przypadku kotek? Skoro nie ma w pobliżu kocurów, to one też ją ustalają? Czy po prostu się bawią? Nie robią sobie krzywdy, ale mała najczęściej wściekle krzyczy przy tych spotkaniach
|
#3382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychowanie kota to ciagla praca, praktycznie nigdy sie nie konczy. Jesli chodzi o gryzienie i drapanie nalezy do wyeliminowac jak najwczesniej, i nie to ze sie nie da, mam 3 koty i kazdego wychowalismy tak ze nawet im do glowy nie przyjdzie drapac czy gryzc czy to w zabawie czy to przy zabiegach pielegnacyjnych ktorych nie lubia (kazdy kot pochodzi z innego srodowiska, inne geny, inne rasy, niby Cyc i Skuter to dachowce ale i tak jest miedzy nimi roznica w budowie ciala). Obecnie macie utrudnione zadanie ale mozna cos z tym zrobic z tym ze nie na chwilke (cos mi sie kojarzy ze to Ty pytalas o syczenie) a potem znow nic, to jest ciagle szkolenie i trening dla kota w celu najpierw nauczenia sie a potem utrwalania nawyku. Kota trzeba wybawic, dac mu sporo zajec (rozne zabawki, podawalam kiedys linka jak zrobic samemu zabawki), za kazdym razem jak ugryzie czy podrapie obsyczec groznie zrzucajac z kolan i przez jakis czas udawac ze kota sie nie widzi. Moja rada – wiecej sie bawic z kotem, mniej glaskac i piescic, widac macie taki typ (ja na 3 koty tak naprawde mam tylko jednego nakolankowca, i zeby bylo jasne to nie jest Skuter, Skuter raz na kilka miesiecy przyjdzie na kolana, tak to jest pan niedotykalski, jedynie w nocy spi ze mna, ale i tak go najbardziej kocham). Po domu chodzic w grubych dresowych spodniach i jak kot zaatakuje obsyczec, krzyknac glosno nie wolno i potem udawac ze kota nie ma. Byc stanowczym i twardym. I nie pare dni, NA ZAWSZE. Kot traktuje was na rowni ze soba, nie robi nic dziwnego, nic nadzwyczajnego. Robi to co kazdy kot robi z rodzenstwem i innymi znajomymi kotami. (moje koty leja sie i gryza czasami dosc mocno by za moment wylizywac sie i zasnac wtulone w siebie, nigdy mnie to nie przestanie zadziwiac) Pokazcie kotu ze jest czescia stada ale sa zasady ktore musi respektowac. Koniec i kropka. Inaczej w koncu sie go pozbedziecie jak trafi niechcacy pazurem w oko Tobie lub Tz. Smutne ale prawdziwe. Zanim mi odpiszesz ze od poczatku sie przylozylas do wychowania kota, ze nie pozwalaliscie mu gryzc rak itp to przemysl to i przypomnij sobie jak to bylo od poczatku jak do Was trafil. Nic nie ma bez przyczyny.
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku święte słowa. Kot to drapieżnik, a nie pluszowa maskotka. A jak się zapatrujesz na pacnięcie kota między oczy (coś co robią koty między sobą) albo na szurnięcie szmatą po tyłku?
U mnie pacnięcie okazało się 100% skuteczne przy gryzieniu po nogach. Kilka dni temu pojawił się ten problem przed jedzeniem. Kot się łasił do nóg, ocierał i nagle: dziab w kostkę. Kilka razy krzyknęłam, w końcu pacnęłam go w łeb. I pomogło. Na razie mam spokój.
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
macie może jakieś zdjęcia jak wygląda obcinaczka do paznokci kocich?
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taką i sprawuję się świetnie:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/kuwe..._pazurow/30626
|
#3387 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po sluzszej przerwiw
wrocilam z wojaży ale wciaz jet lag mnie meczy więc chodze nieprzytomna huh. Kotki przezyly moja ponad 2 tyg nieobecnosc w b dobrej formie. Mojo ciutku schudl Szila ciutku przytyla ale roszice dobrze sie nimi opoekowali i spedzali z nimi czas. W tym tyg poszla tez do nowego domku mała kicia od rodzicow Rubi, ta szylkretowa. Przyjechala moja ciocia w odwiedziny i zakochala sie w malej i juz na drugi dzien byla u niej. Nie planowala kota, poprzedni odszedl 6 lat temu ale straciła meza w u roku i w domu pusto wiec.... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie sprawdzilo sie u calej trojki. Szmaty nie stosowalam, nie mam takiej potrzeby. Ja wystarczy ze zasycze albo powiem imie kota glosno i groznie i kot zaprzestaje robic to co robi i zwiewa w popolochu. Maz jak pamietam przylozyl Cyckowi scierka kuchenna za wdrapywanie sie na suszace sie pranie (posciel i reczniki) a potem drugi raz na wdrapywanie sie na pusta suszarke. Przylozyl to za mocne okreslenie, no ale przejechal mu po grzbiecie. Cytat:
|
|
#3389 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Sonik, nie męcz Pańci!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nimfa ma juz od dawna.Natomiast cały cytat dał mi do myślenia: Cytat:
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Moje to dopiero są uniwersalne: jak leżą na plecach - terapeutyczne (białe), a jak na brzuchu to energetyczne (czarne).
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

.

.

Pewnie ja się inaczej zachowuję jak wychodzę na krótko/długo, a one zawsze uważnie mnie obserwują
Ten drugi nie ma najprzyjaźniejszej miny