Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 11:06   #2701
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Aldrin chyba zaraziłam dziewczynami 2daniowymi obiadami no ale mojemu to się może skończyć jak urodzę bo przy dwójce mogę nie dać rady
A może ta koleżanka kupiła używkę ?? a to chcesz kupić nianię z kamerą?

Martuszka w sumie nic ciekawego nie będę robić. Upiekę ciasto Kubuś może muffinki też. Potem zrobię szałot bo za mną chodzi :P do tego kotlety z piersi kurczaka w cieście + jakaś zimna płyta. Wiem że znajome też mają coś przynieść. Z Nami będzie 6os dorosłych + do tego 3 dzieci ( Oskar , roczna Julka i 4l Klaudia)

Menia korzystaj póki możesz i leż ile wlezie

Lolitka zazdroszczę Ci tych kopniaczków moje jak na razie to tak nieśmiało się odzywa Też mam 5 grudnia wizytę ale niestety bez USG

Ilkas a cóż to za okazja ?? Mój to nie pamiętam kiedy mnie zaprosił :P

Coodmalina to chyba na prezent bębny musicie kupić

Paulka no bo jest ich dwóch to bardziej się odczuwa

jak ja lubię jak mój TŻ mnie słucha od x czasu mówię mu że 5.12 mam wizytę u gina na 15.30 a ten mi dzisiaj pisze sms że zapisał Nas na kontrolę do dentysty na 5.12 na 15 oczywiście kazałam mu zmienić termin...

Zupa już prawie gotowa
Stary 2013-11-29, 11:06   #2702
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam się

Dziś mam dzień z Milą Małż w pracy..a po pracy zaprosił nas na obiad do restauracji Więc zjem tylko pomidorówkę z wczoraj i mam wolne od gotowania
A gdzie idziecie? macie jakąś swoją ulubioną restaurację?
Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
we wrześniu wygrałam udział w warsztatach "Dziecko w obiektywie", szczegóły na stronie lubiefotografie.pl, po warsztatach mieliśmy wysłać swoje zdjęcia z pociechą, ale tylko te z warsztatów. No i jedno z naszych zdjęć wisiało, wczoraj na wystawie wieńczącej warsztaty, więc byliśmy bardzo zadowoleni

Ziut... początkowo chciał wracać do domu, ale jak zaczęli grać, a szczególnie na bębnach to już wsiąkł. Koncert był świetny, bo orkiestra włączała do zabawy dzieciaki, więc same rozumiecie Później dzieciaki mogły pograć na instrumentach, więc do bębnów dostępu nie było, bo całkowicie zajął je Ziut. Pani Bębniarka wzięła mój numer telefonu, bo organizuje warsztaty bebniarskie dla dorosłych i dzieci, i da mi znać, bo widzi Ziuta w swoim zespole. Sama byłam zdziwiona że on kumał o co chodzi, ona wybijała mu rytm rękami a on to samo wybijał w bębny... fajowsko było. No i zapytanie o prezenty... Ziut rozwalił tym wszystkich, tym bardziej że jeden z członków orkiestry wygląda jak Mikołaj, dodatkowo miał na głowie czerwoną czapkę, więc wiadomo do kogo podszedł. Później wdał się w dyskusję z Panem Mikołajem, podał listę swoich prezentów, opowiedział mu o swoim wyścigowym czerwonym samochodzie który chce zbudować ... było super.
To miłe, że zobaczyliście swoje zdjęcie Ziut na pewno był szczęśliwy on jest niemozliwy!!!! Fajnie, że jest taki otwarty i nie boi się ludzi
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja idę robić sałatkę ryżową
właśnie, co to za sałatka?

Nikii co to jest szałot????? Troche się narobisz widzę

Edytowane przez martuszka0
Czas edycji: 2013-11-29 o 11:11
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:07   #2703
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie... pospaliśmy dziś z Ziutem do 9
ooo to widzę że nie tylko ja miałam udaną nockę, tobie to szczególnie gratuluję że synek dał pospać

w ogóle, to śniło mi się że zjadłam całe wiaderko malinek - były pyszniutkie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:08   #2704
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Aldrin chyba zaraziłam dziewczynami 2daniowymi obiadami no ale mojemu to się może skończyć jak urodzę bo przy dwójce mogę nie dać rady
A może ta koleżanka kupiła używkę ?? a to chcesz kupić nianię z kamerą?

Martuszka w sumie nic ciekawego nie będę robić. Upiekę ciasto Kubuś może muffinki też. Potem zrobię szałot bo za mną chodzi :P do tego kotlety z piersi kurczaka w cieście + jakaś zimna płyta. Wiem że znajome też mają coś przynieść. Z Nami będzie 6os dorosłych + do tego 3 dzieci ( Oskar , roczna Julka i 4l Klaudia)

Menia korzystaj póki możesz i leż ile wlezie

Lolitka zazdroszczę Ci tych kopniaczków moje jak na razie to tak nieśmiało się odzywa Też mam 5 grudnia wizytę ale niestety bez USG

Ilkas a cóż to za okazja ?? Mój to nie pamiętam kiedy mnie zaprosił :P

Coodmalina to chyba na prezent bębny musicie kupić

Paulka no bo jest ich dwóch to bardziej się odczuwa

jak ja lubię jak mój TŻ mnie słucha od x czasu mówię mu że 5.12 mam wizytę u gina na 15.30 a ten mi dzisiaj pisze sms że zapisał Nas na kontrolę do dentysty na 5.12 na 15 oczywiście kazałam mu zmienić termin...

Zupa już prawie gotowa
jeszcze nie wiem jaki kupie ale fajne to było z ta kamerką ale na all 300zł a tyle nie dam jeszcze mam sporo czasu do myślenia

ja nigdy nie robiłam 2 daniowego obiadu
Stary 2013-11-29, 11:11   #2705
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie dziewczyny

U nas dzisiaj jedna z najcięższych nocy od dawna, na początku nie mogłam spać, bo chodziłam sikać chyba ze 20 razy a potem Hania się zbudziła i prawie 2 godziny musiałam przy niej siedzieć no i w końcu obudziła się o 6, teraz śpi, mam nadzieję, ze przynajmniej ona odeśpi..

Dziewczyny ja wczoraj osłonkę na kaktusa przeczytałam tak jak Wy po prostu głodnemu chleb na myśli

IIkas no powiem Ci, ze zareklamowałaś mi tą bluzę wyjątkowo ale w ogóle jestem przerażona tym sklepem, musiałabym mieć chyba nieograniczony budżet, żeby zrobić satysfakcjonujące mnie zakupy

Nikii wiem o co chodzi z tą nianią, bo my na początku jak odwiedzaliśmy tylko moich rodziców to tu mieliśmy taką nianię właśnie baby ono i miałam wrażenie, że ona nie działa, bo nie było szumu
Co do głośnego oddychania męża w nocy – mam to samo dzizas jak mnie irytuje jak on tak sapie jakoś mówię mu wtedy, żeby się obrócił na drugi bok, bo wtedy już nie słyszę tego

Lolitka, Justyna – zabijecie mnie… ale chciałabym zamówić w końcu tą sukienkę „Waszą” i oczywiście nie zapisałam linka… zamierzam przeszukać wątek, ale jakbyście mi podały link to może tak będzie szybciej… przepraszam

Dziewczyny gratuluję Wam ukończonych tygodni ja w sumie też się zapomniałam pochwalić wejściem w II trymestr, które nastąpiło w minioną środę byłam zbyt pochłonięta wizytą

W ogóle mamusie polecacie jakieś rajtki ciążowe? Tzn chodzi mi o firmę, bo widziałam, ze z różnych są, ja lubię rajtki gatty i też są ciążowe, ale nie wiem jak tam z tym pasem. W poprzedniej ciąży miałam z happy mum i mi cisnęły trochę brzuch jakbyście miały jakieś sprawdzone to będę wdzięczna.

A i muszę Wam powiedzieć, ze ten podkład, który sobie kupiłam w sobotę – Revlon Colorstay to jest najlepszy podkład jaki miałam do tej pory do wieczora się utrzymuje na twarzy tak, że kompletnie nie widać mi porów mimo, ze pudruję tylko rano przy robieniu mejkapu także polecam Wam jakbyście potrzebowały. Właśnie chcę też zamówić mojej mamie, z tym, że ja mam do cery mieszanej i tłustej, a jej chce wziąć do suchej i normalnej
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:12   #2706
Nikii89
Zakorzenienie

Ramona Ty się oszczędzaj kobieto Ja robię też generalne porządki ale to biorę jedno pomieszczenie na dzień , a jak mam duzo to nawet na dwa dni rozkładam w sumie inaczej nie dam rady bo Oskar :P
Stary 2013-11-29, 11:12   #2707
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
W poniedziałek przychodzi dziewczyna na moje zastępstwo i będę ją szkolić. Szefowa powiedziała że miała być od stycznia ale juz znaleźli kogoś więc będzie już. Dla mojego komfortu, żebym spokojnie mogła iść na zwolnienie jak bym się gorzej czuła. Dobrze, bo ostatnio mam niezłe jazdy z ciśnieniem.

.
gratki 17 tygodnia!

ja dostałam dzis telefon z biura czy też nie dałąbym rady przyjść pare razy podszkolić babkę, która będzie mnie zastępować... znając mój "burdel" w komputerze, chyba bede musieć jej pokazać co gdzie i jak....

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Wy wszystkie 2 daniowe te obiady robicie?
raczej tak

też musze dom ogarnąć... dzis wpadają koleżanki. powiem im o ciąży i obejrzą jak się urządziliśmy (czytaj: obejrza kartony, bo na jutro jestem umówiona na meble )

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:13   #2708
monijaaa
Zadomowienie

Witam sie

Bylismy wczoraj w realu i byly te body tylko, ze same duze 64 cm minimum i w koncu nic nie kupilismy

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:15   #2709
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian masz linka do tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25745504.
Ja zawsze TŻ mówię "kurcze jak można tak głośno oddychać , sapiesz jak parowóz"

Ja mam super rajstopy ciążowe i wcale mnie nie cisneły , ale nie pamiętam nazwy firmy, bo to z pierwszej ciąży . Kupowałam w auchanie i płaciłam za nie coś w okolicy 16-18zł
Stary 2013-11-29, 11:15   #2710
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Lolitka, Justyna – zabijecie mnie… ale chciałabym zamówić w końcu tą sukienkę „Waszą” i oczywiście nie zapisałam linka… zamierzam przeszukać wątek, ale jakbyście mi podały link to może tak będzie szybciej… przepraszam
o tą chodzi ?
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html

tez zamówiłam - w kolorze kremowym, mam nadzieję, że mi dziś w końcu przyjdzie
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:18   #2711
sylvuniaa84
Zadomowienie

Witam melduje się przed południem.
Strasznie się dziś dzień dla mnie zaczął,najpierw badania z córa a potem akcja w szkole.Tak mnie wychowawczyni zdenerwowała że musiałam iść do dyrektorki szkoły.Teraz Nie wiem czy dobrze zrobiłam,wezwali córe,ona płakała,nauczycielka mówiła co innego niż prędzej córa mi opowiadała.
Boję sie ze teraz bedzie sie jej pani czepiać.
Córa zle sie poczuła na dyskotece szkolnej,podobno powiedziała to pani ze jej słabo i chce zadzwonic do mamy... pani podobno powiedziała ze skoro nie ma telefonu to nie dzwoni.I zadzwoniła po mnie inna nauczycielka.
Dodam że dzieci nie mogą nosić tel na szkolne imprezy.
Dzis chcialam to wyjaśnić to mi powiedziała pani ze tak nie mówiła córce,że moja mała klamie.Ja jej na to że porozmawiam z nią ale córka zawsze mówiła mi prawde,ze na kłamstwie jeszcze jej nie złapałam... i wtedy pani stwierdziła ze ja oczerniam i zaczela mi mówić inne sprawy dotyczące córy.Których nie powiedziała mi tydzień temu na zebraniu rodziców.To mnie zdenerwowało też i od razu chcialam sprawe wyjaśnic... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
Stary 2013-11-29, 11:18   #2712
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Ramona Ty się oszczędzaj kobieto Ja robię też generalne porządki ale to biorę jedno pomieszczenie na dzień , a jak mam duzo to nawet na dwa dni rozkładam w sumie inaczej nie dam rady bo Oskar :P
tu ogólnie dużo roboty nie ma, nie jakiejś wysiłkowej, tylko latałam z mopem i ścierałam sufity i ściany
teraz mam chwilę odpoczynku, czekam, aż Cilit zacznie działać i pójdę szorować wannę, jeszcze zostaną mi tylko kafle pod prysznicem i będzie cała łazienka posprzatana
Stary 2013-11-29, 11:19   #2713
kaorlak
Zadomowienie

Bry!
Zrobiłam sobie latte karmelową, ale pychaaaa! Komu jeszcze?

Kupiłam też dzisiaj witaminy - Pharmaton Matruelle na dwa miesiące za 79 zł. Chyba niezła cena, one są z DHA

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
hehehe, ja tak samo.... osłonka na kut,,,,,,a
Głodnemu chleb na myśli

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witam się w 14 tygodniu czyli rozpoczął się II trymestr
gratuluję

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Witam się w 14 tc a tym samym w ...II trymestrze, szok Przecież dopiero robiłam testy!!!
Niestety kiepsko go zaczynam bo czymś się strułam, a raczej zjadłam coś co mi strasznie leży na żołądku... Wczoraj cały dzień przeleżałam, bo jak tylko się podnosiłam to od razu mi było niedobrze, jakaś kolka, bleee. Na szczęście dziś wracam już do formy
Gratuluję!!! Dobrze że już troszkę lepiej

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Aaaaaa zapomniałam. Dziś zaczynam 17 tydzień.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziękuję, przyda się aż się zmotywowałam i dziś na śniadanie zjadłam... owsiankę, sama siebie nie poznaję ale oczywiście musiałam dosypać żurawiny
za zdrowe śniadanko. Ja mam już też dość chleba i dzisiaj jadłyśmy z Misią musli z jogurtem

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Witam po krótkiej przerwie

Urodzinki małej w przedszkolu beda jednak w poniedziałek do jutra jeszcze mamy antybiotyk. Wczoraj robilismy urodzinki w domu dla rodziny fajnie było MImi szalała

A wogóle poszliśmy z nia wczoraj do dentysty bo zrobił jej się babel ropny na dziaśle i okazało sie że ma martwy ząbek dokładniej jedynke.
Tak podejrzewałam ze cos sie dzieje bo zaczął jej lekko ciemniec ten zabek.
I okazało sie ze nawet od lekkiego uderzenie ząbek może obumrzec.
Całe szczeście ze to mleczaki.

I byłam na badaniach z dzidzią wszystko ok. Kość nosowa jest przezierność w normie Fajnie maluch fikał nóżkami Juz chciałabym poczuc ruchy ...
za wizytę

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Bardzo lubię takie inteligentne dzieci jak Twój Ziut, mozna wtedy z nimi porozmawiac, a nawet dowiedziec się od nich wielu rzeczy. Natomiast wkurzają mnie dzieci które nie mówią, jak mój chrześniak 5 grudnia kończy 3 lata a w ząb nie umiem z nim się porozumiec. Niestety winię tu jego rodziców, bo nie poświęcają mu czasu na naukę i edukację

Cóż to za sałatka Nie słyszałam o takowej
To też tak nie do końca, że winni są rodzice. Po części może, ale większość zależy od dziecka. Mój mały kuzynek prawie do 4 lat wydawała jedynie dźwięki typu yyyyyy Ile moja ciotka najeździła się z nim po lekarzach. W końcu przyszedł dzień że zaczął mówić praktycznie zdaniami.

U mnie dzisiaj na obiad pomidorówka z wczoraj i usmażę kilka naleśników z serem i sosem truskawkowym Któraś niedawno pisała że robi i mnie natchnęło
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:19   #2714
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny gratuluję Wam ukończonych tygodni ja w sumie też się zapomniałam pochwalić wejściem w II trymestr, które nastąpiło w minioną środę byłam zbyt pochłonięta wizytą

Ja wczoraj wkroczyłam w II trymestr, widzę że dużo Nas na tym samym etapie

Ale się wkurzyłam na mamę, rano chciała użyć miksera no i ten jej odmówił posłuszeństwa....
Więc przypomniała sobie o prezencie ode mnie i TŻ, MIKSERZE który kupiliśmy jej 3 LATA temu!!!
Niestety, też nie działa, a gwarancja skończyła mu się ponad rok temu
A przy zakupie był sprawdzany, widocznie starość go zniszczyła

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:23   #2715
wranes
Raczkowanie

Witajcie
Ja dzisiaj zaczynam 18 tc . Wydaje mi się, że czuje ruchy ale bardzo sporadycznie, i nie mogę się nimi nacieszyć . Umówiłam się na "połówkowe" na 17 grudnia i mam nadzieję, że poznam płeć. Chociaż do tej pory ciągle leży tyłem i tylko mogę oglądać kręgosłupik .

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
2011 - 16 tc ze szwem McDonalda
2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc
30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo
09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc
wranes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:28   #2716
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Bry!
Zrobiłam sobie latte karmelową, ale pychaaaa! Komu jeszcze?

Kupiłam też dzisiaj witaminy - Pharmaton Matruelle na dwa miesiące za 79 zł. Chyba niezła cena, one są z DHA

Ja biore te witaminki te DHA co oznacza??

A co do kawki czy picie tych wszystkich latte jest bezpieczne? od rana się czaje aby sobie expresik włączyć no ale kawka niby w ciązy nie bardzo..
Stary 2013-11-29, 11:30   #2717
ilkas
BAN stały

Nikii89 hmm, no właśnie tak zupełnie bez okazji...

Martuszka0 wiesz co, my jesteśmy fanami steków – krwistych Oczywiście ja teraz ze względu na ciążę muszę odpuścić Więc jeśli gdzieś już wychodzimy to często właśnie na steka. Także we wrocku kilka stekowych knajp już przetestowaliśmy I póki co nasza ulubiona jest w sky tower. No ale niestety mąż dziś stek..a ja będę musiała zadowolić się czymś innym

Kasian oj tak, zgadzam się z tym budżetem. Sama musiałam odkładać z koszyka niektóre rzeczy jak zobaczyłam w podsumowaniu cenę

Podwójne mamusie..pamiętacie kiedy Wasze dzieci przestawiły się z dwóch drzemek na jedną dziennie? Bo coś mi moja Mila świruje od kilku dni. Zawsze spała 10:00-11:30 i potem 14:30-15:30 – tak średnio A od kilku dni średnio chce jej się spać o tej 10..a dziś to mi zasnęła i obudziła się po 30 minutach :/
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:30   #2718
monijaaa
Zadomowienie

Gratuluje nowych tygodni i wejscia w II trymestr

Ja w srode zaczne 14 tydzien wiec tez juz tuz tuz.

Stary 2013-11-29, 11:32   #2719
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
składnik kwasów Omega 3 na rozwój umysłowy
ja biorę Omega 3 z DHA i EPA

sukienka dziś mi nie przyjdzie, buuu
była już listonoszka i przyniosła bieżniki, a sukienki nie
Stary 2013-11-29, 11:33   #2720
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na obiad pomidorówka z wczoraj i usmażę kilka naleśników z serem i sosem truskawkowym Któraś niedawno pisała że robi i mnie natchnęło
hehe, no to był właśnie wczoraj mój obiad. Pomidorówka i te naleśniki Dziś jeszcze spijałam sos truskawkowy
A tą kawę to sama sobie jakoś robiłaś czy masz ekspres? jak ekspres to jaki masz?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:47   #2721
coodmalina
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo lubię takie inteligentne dzieci jak Twój Ziut, mozna wtedy z nimi porozmawiac, a nawet dowiedziec się od nich wielu rzeczy. Natomiast wkurzają mnie dzieci które nie mówią, jak mój chrześniak 5 grudnia kończy 3 lata a w ząb nie umiem z nim się porozumiec. Niestety winię tu jego rodziców, bo nie poświęcają mu czasu na naukę i edukację
a tam zaraz inteligentne, Ziut to gaduła, on gada cały czas, ze swoimi zabawkami, z nami, przez telefon z babciami i każdym kto do nas dzwoni, oczywiście zawsze zamawia sobie u rozmówcy samochody ale to że tak gada zawdzięczamy głównie temu że od małego w jego życiu były książki, może to oklepane, ale widzę że czytanie Ziutowi od małego bardzo pomaga. On sam czasami chodzi po domu i recytuje lokomotywę, albo na straganie. Co więcej, mimo tego że w jego pokoju jest telewizor, bajki, po ostrej selekcji wprowadziliśmy mu dopiero jak skończył dwa lata, zawsze pilnując limitów czasowych. Zauważam że fonetycznie jest dobrze rozwinięty, a porównuję go z miesiąc starszą córką siostry ciotecznej. Nika któregoś razu nocowała u nas, oczywiście zawsze wieczorem czytamy Ziutowi książkę, wtedy był na tapecie Kubuś Puchatek, po powrocie do domu Nika powiedziała do mojej Sis że jak jej nie poczyta to ona nie pójdzie spać. W czasie jej pobytu u nas bardzo dużo z nią rozmawiałam, to super dziewczynka, tylko troszkę zaniedbana, siostra pracuje, jej mąż też, a babci najwygodniej włączyć telewizor.

Ziut jest nieobliczalny, można się po nim spodziewać wszystkiego... kiedyś w kościele jak zaczęły grać organy, to na koniec skwitował to tekstem " o cholera, tato, ale tu głośno grają", oczywiście na głos, i oczywiście paliliśmy się z Tż ze wstydu...

Cytat:
Coodmalina oo zamawiasz zakupy przez neta? I jak to funkcjonuje? Wszystko ok?
A Twój Ziut jest boski I co do tych bębnów to faktycznie, skoro załapał to może warto iść w tym kierunku
zamawiam, szczególnie jak jestem sama z Ziutem i brakuje mi np. wody mineralnej, Pan mi przynosi ciężkie rzeczy do domu, nie muszę dźwigać, jak dla mnie to fajna sprawa, robię wtedy listę wszystkich ciężkości i mam z głowy, nigdy mi się nie trafiło żeby czegoś brakowało, polecam ja robię w alma.24 muszę jeszcze wypróbować tesco

Cytat:
A i muszę Wam powiedzieć, ze ten podkład, który sobie kupiłam w sobotę – Revlon Colorstay to jest najlepszy podkład jaki miałam do tej pory do wieczora się utrzymuje na twarzy tak, że kompletnie nie widać mi porów mimo, ze pudruję tylko rano przy robieniu mejkapu także polecam Wam jakbyście potrzebowały. Właśnie chcę też zamówić mojej mamie, z tym, że ja mam do cery mieszanej i tłustej, a jej chce wziąć do suchej i normalnej
rewelacyjny jest, też go używam, już od kilku lat a gdzie zamawiasz? ja kupiłam jeszcze w UK, a później zamawiałam na allegro, ale trafiłam na oszukany, i od wtedy kupuję w sephorze, albo innej drogerii. Właśnie wczoraj pomyślałam sobie że siostrze na gwiazdkę kupię eyeliner, może3cie jakiś polecić sprawdzony ??
coodmalina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:47   #2722
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

A co do kawki czy picie tych wszystkich latte jest bezpieczne? od rana się czaje aby sobie expresik włączyć no ale kawka niby w ciązy nie bardzo..
Tu masz o DHA: http://parenting.pl/portal/kwas-dha-...-mozgu-dziecka

Co do kawy to ja piję jedną na 2-3 dni W latte jest na tyle mało kawy, że chyba nie zaszkodzi

Cytat:
Nikii89 hmm, no właśnie tak zupełnie bez okazji...
Podwójne mamusie..pamiętacie kiedy Wasze dzieci przestawiły się z dwóch drzemek na jedną dziennie? Bo coś mi moja Mila świruje od kilku dni. Zawsze spała 10:00-11:30 i potem 14:30-15:30 – tak średnio A od kilku dni średnio chce jej się spać o tej 10..a dziś to mi zasnęła i obudziła się po 30 minutach :/
U Nas bardzo szybko, Misia miała może z 8-9 miesięcy. Jak miała rok i 3 miesiące przestała w ogóle spać w dzień Usypianie jej trwało ok. godziny i spała może ze 20-30 min. Dlatego odpuściliśmy. Radziła sobie doskonale i chodziła spać wieczorem o 19 i zaczęła wtedy przesypiać całą noc
Może Mila też dorasta do jednej drzemki. Spróbuj przetestować ją któregoś dnia i położyć ją raz tak np. ok. 13 i zobaczysz czy wytrzyma do wieczora

Cytat:
hehe, no to był właśnie wczoraj mój obiad. Pomidorówka i te naleśniki Dziś jeszcze spijałam sos truskawkowy
A tą kawę to sama sobie jakoś robiłaś czy masz ekspres? jak ekspres to jaki masz?
No właśnie to Ty mnie natchnęłaś Idę smażyć.
Co do kawy to robiłam tak z saszetki Mokate. A ekspress też mamy, ale taki na te kapsułki - Nescafe Dolce Gusto
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:48   #2723
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Ja piję jedną dziennie, bardzo słabą, pół kawy, pół mleka :P na początku nei piłam wcale, ale gin powiedziała, że jedną filiżankę dziennie można...
Cytat:
Martuszka0 wiesz co, my jesteśmy fanami steków – krwistych Oczywiście ja teraz ze względu na ciążę muszę odpuścić Więc jeśli gdzieś już wychodzimy to często właśnie na steka. Także we wrocku kilka stekowych knajp już przetestowaliśmy I póki co nasza ulubiona jest w sky tower. No ale niestety mąż dziś stek..a ja będę musiała zadowolić się czymś innym
Oooo fajnie, mój mąż lubi steki!!!! Chyba go tam kiedyś zabiorę w takim razie

U mnie też dziś pomidorówka
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:50   #2724
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka.
Cytat:
Madziula właśnie Nasza z Fishera też szumiała cały czas, a ta z babyono się włącza tylko na hałas , no i udało Nam się znaleźć używkę w bardzo dobrym stanie , prawie nówka jeszcze na gwarancji

Aldrin nie oglądałam tych niań nigdy z kamerą, wg mnie to niepotrzebny wydatek bo są droższe a taka zwykła mi w zupełności wystarczy
No to macie weekend imprezowy
ja nie polecam tych z kamerą, mają gorszy zasięg. My nie mieliśmy ale brat TZ tak, zabulili 300 zł jakoś i żałowali jak nie wiem, poza tym specjalnie tam nic nie widać:/ słychać też nie za bardzo, bardzo cicha jest ta niania. My mamy też z Fishera, kurcze ona właśnie tak szumiała ale nawet na najcichszym to jak maly zapłakał i tak słyszeliśmy..
Cytat:

Cóż to za sałatka Nie słyszałam o takowej
ogólnie narządy do mowy rozwijają się do 3 roku życia więc to normalne. Powiem Ci, ze interesowałam się tym tematem bo mój mały będzie miał 2 latka a sam wiele nie mówi, wszyscy mi mówią że trzeba do 3 lat czekać. Ja z nim ćwiczę różne sylaby itp ale to nie jest proste. Ewidentnie struny głosowe nie są jeszcze gotowe, próbuje składać usta do niektórych liter ale nie potrafi, czesto też nosowe dziwnie próbuje wymówić więc trzeba czekac. Dołowało mnie to troszkę bo niektóre dzieci w jego wieku już pięknie po 2,3 wyrazy łączą a niektóre zdanie potrafią powiedzieć. Trzeba jednak pamiętać, ze każde dziecko rozwija się we własnym tempie a przyspieszanie czegoś na siłę może spowodować odwrotny skutek do zamierzonego Ci znajomi Twoi powinni troszkę ćwiczyć z maluchem, moze to robią? Pytałaś ich?

U mnie o dziwo dziś też dwa dania zupa z kalarepy a na drugie rybka i kartofelki.

Nikii mój też tak sapie dziwnie, ze aż mnie ciary przechodzą, dostaje wtedy ku****y na maksa!

Szałot - sałatka jarzynowa - pychota

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2013-11-29 o 11:51
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-29, 11:54   #2725
meniaa94
Wtajemniczenie

kasiab91 no mi już wychodzą bokiem te jeziora uwierz w centrum miasta jezioro ... za miastem jeziora,na działce - jezioro ! oszaleć można !

ilkas pozazdrościć tylko takiego męża mój tż nie jest w tym typie,żeby zabierać na obiadek czy coś ... no od czasu do czasu na pizzę wyjdziemy

paulka0212 ale codziennie masz te pyknęcia ? Bo mi wczoraj ginekolog powiedział,że jak już poczuje ruchy to powinny one się powtarzać codziennie - wtedy to będą oznaczały ruchy dzidziusia

Ramona mnie to jutro czeka wielkie sprzątanie ... ale tż zapewne pomoże ... bo 2 tygodnie nie byliśmy w domu,także jest dużo do ogarnięcia,aż nie chce mi się myśleć Ale muszę to jakoś rozłożyć bo po popołudniu mam odebrać tort ... pewnie już tż poproszę o to,i tak on wie o torcie bo nie będę zawalała przez pół miasta jak jest zimno ... ale właśnie oszczędzaj się Słońce rozłóż sobie sprzątanie na kilka dni ... nic się nie stanie !

Nikii89 no korzystam,bo jak Gabrysia się urodzi to już nie będzie takiego leniuchowania ale już nie moge się doczekać tego momentu

A u mnie znów dziś zupa porowa z kulkami z mięska
Stary 2013-11-29, 12:01   #2726
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Mam nadzieję, że zdążę odpisać, bo już mi się Hancior kręci

Cytat:
Kasian masz linka do tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25745504.
Ja zawsze TŻ mówię "kurcze jak można tak głośno oddychać , sapiesz jak parowóz"

Ja mam super rajstopy ciążowe i wcale mnie nie cisneły , ale nie pamiętam nazwy firmy, bo to z pierwszej ciąży . Kupowałam w auchanie i płaciłam za nie coś w okolicy 16-18zł
O dziękuję Niki

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
o tą chodzi ?
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html

tez zamówiłam - w kolorze kremowym, mam nadzieję, że mi dziś w końcu przyjdzie
Tak, tak o tą dzięki również ja zaraz obczaję kolory

Cytat:
Strasznie się dziś dzień dla mnie zaczął,najpierw badania z córa a potem akcja w szkole.Tak mnie wychowawczyni zdenerwowała że musiałam iść do dyrektorki szkoły.Teraz Nie wiem czy dobrze zrobiłam,wezwali córe,ona płakała,nauczycielka mówiła co innego niż prędzej córa mi opowiadała.
Córa zle sie poczuła na dyskotece szkolnej,podobno powiedziała to pani ze jej słabo i chce zadzwonic do mamy... pani podobno powiedziała ze skoro nie ma telefonu to nie dzwoni.I zadzwoniła po mnie inna nauczycielka.
Dzis chcialam to wyjaśnić to mi powiedziała pani ze tak nie mówiła córce,że moja mała klamie.Ja jej na to że porozmawiam z nią ale córka zawsze mówiła mi prawde,ze na kłamstwie jeszcze jej nie złapałam... i wtedy pani stwierdziła ze ja oczerniam i zaczela mi mówić inne sprawy dotyczące córy.Których nie powiedziała mi tydzień temu na zebraniu rodziców.To mnie zdenerwowało też i od razu chcialam sprawe wyjaśnic... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
O kurcze to niezła akcja. Moim zdaniem dobrze zrobiłaś, ja też bym wierzyła swojemu dziecku a nie obcej babie.

Cytat:

Kasian oj tak, zgadzam się z tym budżetem. Sama musiałam odkładać z koszyka niektóre rzeczy jak zobaczyłam w podsumowaniu cenę

No Hania całkiem niedawno się przestawiła ale wcześniej było tak, że miała właśnie takie momenty kryzysowe przy tej pierwszej drzemce, że dużo krócej spała, ale potem wszystko wróciło do normy.

Cytat:
a

rewelacyjny jest, też go używam, już od kilku lat a gdzie zamawiasz? ja kupiłam jeszcze w UK, a później zamawiałam na allegro, ale trafiłam na oszukany, i od wtedy kupuję w sephorze, albo innej drogerii. Właśnie wczoraj pomyślałam sobie że siostrze na gwiazdkę kupię eyeliner, może3cie jakiś polecić sprawdzony ??
Wiesz co no ja kupiła w rossmanie teraz na tej promocji -40% co była

Idę pooglądać te sukienki może jeszcze zdążę

A dzisiaj w ogóle mój TŻ ma urodziny
Stary 2013-11-29, 12:01   #2727
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:

Dobrze trzeba walczyc o swoje. To jest Twoje Dziecko i Ty masz do niej zaufanie. Tym bardziej jesli nigdy nie zlapalas Malej na klamstwie.

Stary 2013-11-29, 12:02   #2728
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cudmalina a mamie chce teraz zamówić stąd: http://www.perfumesco.pl/revlon-colo...900&qrtc_pos=2
Mam nadzieję, że oryginalny, na ceneo sklep ma bardzo dobre opinie
Stary 2013-11-29, 12:08   #2729
meniaa94
Wtajemniczenie

Tak siedzę i zastanawiam się nad prezentami dla rodziny ... i dosłownie nie mam pojęcia
Stary 2013-11-29, 12:08   #2730
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dobra pooglądałam sukienki i tak podoba mi się: liliowa, ale myślę, że za słodka będzie brązowa, ale się obawiam, że będzie za ciemna, a średnio lubię takie ciemne brązy na sobie, szara, ale może być za bardzo dresowa i chabrowa, ale pewnie będzie za intensywny kolor, a ja się tak nie lubię rzucać w oczy... więc chyba zamówię czarną
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości