|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Aldrin chyba zaraziłam dziewczynami 2daniowymi obiadami
![]() A może ta koleżanka kupiła używkę ?? a to chcesz kupić nianię z kamerą? Martuszka w sumie nic ciekawego nie będę robić. Upiekę ciasto Kubuś może muffinki też. Potem zrobię szałot bo za mną chodzi :P do tego kotlety z piersi kurczaka w cieście + jakaś zimna płyta. Wiem że znajome też mają coś przynieść. Z Nami będzie 6os dorosłych + do tego 3 dzieci ( Oskar , roczna Julka i 4l Klaudia) Menia korzystaj póki możesz i leż ile wlezie ![]() Lolitka zazdroszczę Ci tych kopniaczków moje jak na razie to tak nieśmiało się odzywa Też mam 5 grudnia wizytę ale niestety bez USG ![]() Ilkas a cóż to za okazja ?? Mój to nie pamiętam kiedy mnie zaprosił :PCoodmalina to chyba na prezent bębny musicie kupić Paulka no bo jest ich dwóch to bardziej się odczuwa ![]() jak ja lubię jak mój TŻ mnie słucha od x czasu mówię mu że 5.12 mam wizytę u gina na 15.30 a ten mi dzisiaj pisze sms że zapisał Nas na kontrolę do dentysty na 5.12 na 15Zupa już prawie gotowa
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Cytat:
macie jakąś swoją ulubioną restaurację? Cytat:
Ziut na pewno był szczęśliwy on jest niemozliwy!!!! Fajnie, że jest taki otwarty i nie boi się ludzi ![]() właśnie, co to za sałatka? ![]() Nikii co to jest szałot????? Troche się narobisz widzę
Edytowane przez martuszka0 Czas edycji: 2013-11-29 o 11:11 |
||
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
ooo to widzę że nie tylko ja miałam udaną nockę, tobie to szczególnie gratuluję że synek dał pospać
![]() w ogóle, to śniło mi się że zjadłam całe wiaderko malinek - były pyszniutkie
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nigdy nie robiłam 2 daniowego obiadu
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() U nas dzisiaj jedna z najcięższych nocy od dawna, na początku nie mogłam spać, bo chodziłam sikać chyba ze 20 razy a potem Hania się zbudziła i prawie 2 godziny musiałam przy niej siedzieć no i w końcu obudziła się o 6, teraz śpi, mam nadzieję, ze przynajmniej ona odeśpi..Dziewczyny ja wczoraj osłonkę na kaktusa przeczytałam tak jak Wy ![]() IIkas no powiem Ci, ze zareklamowałaś mi tą bluzę wyjątkowo ale w ogóle jestem przerażona tym sklepem, musiałabym mieć chyba nieograniczony budżet, żeby zrobić satysfakcjonujące mnie zakupy ![]() Nikii wiem o co chodzi z tą nianią, bo my na początku jak odwiedzaliśmy tylko moich rodziców to tu mieliśmy taką nianię właśnie baby ono i miałam wrażenie, że ona nie działa, bo nie było szumu Co do głośnego oddychania męża w nocy – mam to samo mówię mu wtedy, żeby się obrócił na drugi bok, bo wtedy już nie słyszę tego Lolitka, Justyna – zabijecie mnie… ale chciałabym zamówić w końcu tą sukienkę „Waszą” i oczywiście nie zapisałam linka… zamierzam przeszukać wątek, ale jakbyście mi podały link to może tak będzie szybciej… przepraszam ![]() Dziewczyny gratuluję Wam ukończonych tygodni byłam zbyt pochłonięta wizytą ![]() W ogóle mamusie polecacie jakieś rajtki ciążowe? Tzn chodzi mi o firmę, bo widziałam, ze z różnych są, ja lubię rajtki gatty i też są ciążowe, ale nie wiem jak tam z tym pasem. W poprzedniej ciąży miałam z happy mum i mi cisnęły trochę brzuch jakbyście miały jakieś sprawdzone to będę wdzięczna.A i muszę Wam powiedzieć, ze ten podkład, który sobie kupiłam w sobotę – Revlon Colorstay to jest najlepszy podkład jaki miałam do tej pory |
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona Ty się oszczędzaj kobieto
Ja robię też generalne porządki ale to biorę jedno pomieszczenie na dzień , a jak mam duzo to nawet na dwa dni rozkładam w sumie inaczej nie dam rady bo Oskar :P
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dostałam dzis telefon z biura czy też nie dałąbym rady przyjść pare razy podszkolić babkę, która będzie mnie zastępować... znając mój "burdel" w komputerze, chyba bede musieć jej pokazać co gdzie i jak.... raczej tak też musze dom ogarnąć... dzis wpadają koleżanki. powiem im o ciąży i obejrzą jak się urządziliśmy (czytaj: obejrza kartony, bo na jutro jestem umówiona na meble )
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie
Bylismy wczoraj w realu i byly te body tylko, ze same duze 64 cm minimum i w koncu nic nie kupilismy
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Kasian masz linka do tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=25745504.
Ja zawsze TŻ mówię "kurcze jak można tak głośno oddychać , sapiesz jak parowóz" Ja mam super rajstopy ciążowe i wcale mnie nie cisneły , ale nie pamiętam nazwy firmy, bo to z pierwszej ciąży . Kupowałam w auchanie i płaciłam za nie coś w okolicy 16-18zł |
|
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/sliczna-wygodna-su...728278059.html ![]() tez zamówiłam - w kolorze kremowym, mam nadzieję, że mi dziś w końcu przyjdzie
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Witam melduje się przed południem.
Strasznie się dziś dzień dla mnie zaczął,najpierw badania z córa a potem akcja w szkole.Tak mnie wychowawczyni zdenerwowała że musiałam iść do dyrektorki szkoły.Teraz Nie wiem czy dobrze zrobiłam,wezwali córe,ona płakała,nauczycielka mówiła co innego niż prędzej córa mi opowiadała. Boję sie ze teraz bedzie sie jej pani czepiać. Córa zle sie poczuła na dyskotece szkolnej,podobno powiedziała to pani ze jej słabo i chce zadzwonic do mamy... pani podobno powiedziała ze skoro nie ma telefonu to nie dzwoni.I zadzwoniła po mnie inna nauczycielka. Dodam że dzieci nie mogą nosić tel na szkolne imprezy. Dzis chcialam to wyjaśnić to mi powiedziała pani ze tak nie mówiła córce,że moja mała klamie.Ja jej na to że porozmawiam z nią ale córka zawsze mówiła mi prawde,ze na kłamstwie jeszcze jej nie złapałam... i wtedy pani stwierdziła ze ja oczerniam i zaczela mi mówić inne sprawy dotyczące córy.Których nie powiedziała mi tydzień temu na zebraniu rodziców.To mnie zdenerwowało też i od razu chcialam sprawe wyjaśnic... a teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam...
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam chwilę odpoczynku, czekam, aż Cilit zacznie działać i pójdę szorować wannę, jeszcze zostaną mi tylko kafle pod prysznicem i będzie cała łazienka posprzatana |
|
|
|
|
#2713 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bry!
Zrobiłam sobie latte karmelową, ale pychaaaa! Kupiłam też dzisiaj witaminy - Pharmaton Matruelle na dwa miesiące za 79 zł. Chyba niezła cena, one są z DHA Głodnemu chleb na myśli ![]() Cytat:
gratulujęCytat:
Gratuluję!!! Dobrze że już troszkę lepiejCytat:
gratuluję!!!Cytat:
za zdrowe śniadanko. Ja mam już też dość chleba i dzisiaj jadłyśmy z Misią musli z jogurtem ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Ile moja ciotka najeździła się z nim po lekarzach. W końcu przyszedł dzień że zaczął mówić praktycznie zdaniami.U mnie dzisiaj na obiad pomidorówka z wczoraj i usmażę kilka naleśników z serem i sosem truskawkowym Któraś niedawno pisała że robi i mnie natchnęło
|
|
|
#2714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj wkroczyłam w II trymestr, widzę że dużo Nas na tym samym etapie Ale się wkurzyłam na mamę, rano chciała użyć miksera no i ten jej odmówił posłuszeństwa.... Więc przypomniała sobie o prezencie ode mnie i TŻ, MIKSERZE który kupiliśmy jej 3 LATA temu!!! Niestety, też nie działa, a gwarancja skończyła mu się ponad rok temu ![]() A przy zakupie był sprawdzany, widocznie starość go zniszczyła
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Ja dzisiaj zaczynam 18 tc . Wydaje mi się, że czuje ruchy ale bardzo sporadycznie, i nie mogę się nimi nacieszyć . Umówiłam się na "połówkowe" na 17 grudnia i mam nadzieję, że poznam płeć. Chociaż do tej pory ciągle leży tyłem i tylko mogę oglądać kręgosłupik .Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
2004 - 39/40 tc cesarskie cięcie 2009 - 14 tc 2010 - 15 tc z pessarem 2011 - 16 tc ze szwem McDonalda 2013 - 13 tc, z taśmą założoną laparoskopowo w 13 tc 30.07.2013 r. - usunięta poprzednia taśma i założona nowa laparokopowo 09.12.2013 r. - Agnieszka 19 tc |
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biore te witaminki te DHA co oznacza?? A co do kawki czy picie tych wszystkich latte jest bezpieczne? od rana się czaje aby sobie expresik włączyć no ale kawka niby w ciązy nie bardzo..
|
|
#2717 |
|
BAN stały
|
Nikii89 hmm, no właśnie tak zupełnie bez okazji...
Martuszka0 wiesz co, my jesteśmy fanami steków – krwistych Oczywiście ja teraz ze względu na ciążę muszę odpuścić Więc jeśli gdzieś już wychodzimy to często właśnie na steka. Także we wrocku kilka stekowych knajp już przetestowaliśmy I póki co nasza ulubiona jest w sky tower. No ale niestety mąż dziś stek..a ja będę musiała zadowolić się czymś innym Kasian oj tak, zgadzam się z tym budżetem. Sama musiałam odkładać z koszyka niektóre rzeczy jak zobaczyłam w podsumowaniu cenę ![]() Podwójne mamusie..pamiętacie kiedy Wasze dzieci przestawiły się z dwóch drzemek na jedną dziennie? Bo coś mi moja Mila świruje od kilku dni. Zawsze spała 10:00-11:30 i potem 14:30-15:30 – tak średnio A od kilku dni średnio chce jej się spać o tej 10..a dziś to mi zasnęła i obudziła się po 30 minutach :/
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje nowych tygodni i wejscia w II trymestr
Ja w srode zaczne 14 tydzien wiec tez juz tuz tuz.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziś jeszcze spijałam sos truskawkowy A tą kawę to sama sobie jakoś robiłaś czy masz ekspres? jak ekspres to jaki masz?
|
|
|
|
|
#2721 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to że tak gada zawdzięczamy głównie temu że od małego w jego życiu były książki, może to oklepane, ale widzę że czytanie Ziutowi od małego bardzo pomaga. On sam czasami chodzi po domu i recytuje lokomotywę, albo na straganie. Co więcej, mimo tego że w jego pokoju jest telewizor, bajki, po ostrej selekcji wprowadziliśmy mu dopiero jak skończył dwa lata, zawsze pilnując limitów czasowych. Zauważam że fonetycznie jest dobrze rozwinięty, a porównuję go z miesiąc starszą córką siostry ciotecznej. Nika któregoś razu nocowała u nas, oczywiście zawsze wieczorem czytamy Ziutowi książkę, wtedy był na tapecie Kubuś Puchatek, po powrocie do domu Nika powiedziała do mojej Sis że jak jej nie poczyta to ona nie pójdzie spać. W czasie jej pobytu u nas bardzo dużo z nią rozmawiałam, to super dziewczynka, tylko troszkę zaniedbana, siostra pracuje, jej mąż też, a babci najwygodniej włączyć telewizor.Ziut jest nieobliczalny, można się po nim spodziewać wszystkiego... kiedyś w kościele jak zaczęły grać organy, to na koniec skwitował to tekstem " o cholera, tato, ale tu głośno grają", oczywiście na głos, i oczywiście paliliśmy się z Tż ze wstydu... ![]() Cytat:
ja robię w alma.24 muszę jeszcze wypróbować tesco ![]() Cytat:
a gdzie zamawiasz? ja kupiłam jeszcze w UK, a później zamawiałam na allegro, ale trafiłam na oszukany, i od wtedy kupuję w sephorze, albo innej drogerii. Właśnie wczoraj pomyślałam sobie że siostrze na gwiazdkę kupię eyeliner, może3cie jakiś polecić sprawdzony ??
|
|||
|
|
|
#2722 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kawy to ja piję jedną na 2-3 dni W latte jest na tyle mało kawy, że chyba nie zaszkodzi ![]() Cytat:
Usypianie jej trwało ok. godziny i spała może ze 20-30 min. Dlatego odpuściliśmy. Radziła sobie doskonale i chodziła spać wieczorem o 19 i zaczęła wtedy przesypiać całą noc ![]() Może Mila też dorasta do jednej drzemki. Spróbuj przetestować ją któregoś dnia i położyć ją raz tak np. ok. 13 i zobaczysz czy wytrzyma do wieczora Cytat:
Co do kawy to robiłam tak z saszetki Mokate. A ekspress też mamy, ale taki na te kapsułki - Nescafe Dolce Gusto
|
|
|
#2723 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też dziś pomidorówka
|
||
|
|
|
#2724 | ||
|
Zadomowienie
|
Hejka.
Cytat:
Cytat:
Ci znajomi Twoi powinni troszkę ćwiczyć z maluchem, moze to robią? Pytałaś ich?U mnie o dziwo dziś też dwa dania Nikii mój też tak sapie dziwnie, ze aż mnie ciary przechodzą, dostaje wtedy ku****y na maksa! Szałot - sałatka jarzynowa - pychota
Świat nie sądzi czynów ludzkich wedle ich dobroci, ale wedle ich piękności; nie wedle tego, czy są sprawiedliwe, ale czy wielkie; nie wedle ich rozsądku, ale wedle ich nadzwyczajności. Edytowane przez janeczka7891 Czas edycji: 2013-11-29 o 11:51 |
||
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
kasiab91 no mi już wychodzą bokiem te jeziora uwierz
w centrum miasta jezioro ... za miastem jeziora,na działce - jezioro ! oszaleć można !ilkas pozazdrościć tylko takiego męża mój tż nie jest w tym typie,żeby zabierać na obiadek czy coś ... no od czasu do czasu na pizzę wyjdziemy paulka0212 ale codziennie masz te pyknęcia ? Bo mi wczoraj ginekolog powiedział,że jak już poczuje ruchy to powinny one się powtarzać codziennie - wtedy to będą oznaczały ruchy dzidziusia Ramona mnie to jutro czeka wielkie sprzątanie ... ale tż zapewne pomoże ... bo 2 tygodnie nie byliśmy w domu,także jest dużo do ogarnięcia,aż nie chce mi się myśleć rozłóż sobie sprzątanie na kilka dni ... nic się nie stanie !Nikii89 no korzystam,bo jak Gabrysia się urodzi to już nie będzie takiego leniuchowania ![]() A u mnie znów dziś zupa porowa z kulkami z mięska
|
#2726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że zdążę odpisać, bo już mi się Hancior kręci
![]() Cytat:
Cytat:
dzięki również ja zaraz obczaję kolory ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę pooglądać te sukienki może jeszcze zdążę ![]() A dzisiaj w ogóle mój TŻ ma urodziny
|
|||||
|
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze trzeba walczyc o swoje. To jest Twoje Dziecko i Ty masz do niej zaufanie. Tym bardziej jesli nigdy nie zlapalas Malej na klamstwie.
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
Cudmalina a mamie chce teraz zamówić stąd: http://www.perfumesco.pl/revlon-colo...900&qrtc_pos=2
Mam nadzieję, że oryginalny, na ceneo sklep ma bardzo dobre opinie
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak siedzę i zastanawiam się nad prezentami dla rodziny ... i dosłownie nie mam pojęcia
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra pooglądałam sukienki
i tak podoba mi się: liliowa, ale myślę, że za słodka będzie brązowa, ale się obawiam, że będzie za ciemna, a średnio lubię takie ciemne brązy na sobie, szara, ale może być za bardzo dresowa i chabrowa, ale pewnie będzie za intensywny kolor, a ja się tak nie lubię rzucać w oczy... więc chyba zamówię czarną |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Mój to nie pamiętam kiedy mnie zaprosił :P
no bo jest ich dwóch to bardziej się odczuwa
od x czasu mówię mu że 5.12 mam wizytę u gina na 15.30 a ten mi dzisiaj pisze sms że zapisał Nas na kontrolę do dentysty na 5.12 na 15

a potem Hania się zbudziła i prawie 2 godziny musiałam przy niej siedzieć
no i w końcu obudziła się o 6, teraz śpi, mam nadzieję, ze przynajmniej ona odeśpi..

5 grudnia kończy 3 lata a w ząb nie umiem z nim się porozumiec. Niestety winię tu jego rodziców, bo nie poświęcają mu czasu na naukę i edukację
Nie słyszałam o takowej
Któraś niedawno pisała że robi i mnie natchnęło