|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów część III
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43932031]
Nie pociesza mnie to, choć przyznam szczerze, że po opisach spodziewałam się znacznie gorszego zapachu.[/QUOTE] Jak dla mnie ten zapach nie tyle się nasila, co po prostu wydaje się bardziej intensywny, bo mając zaaplikowany olejek, nasz nos wciąż go czuje . Generalnie całkiem mi się podoba, ale mógłby być jednak nieco łagodniejszy. Najgorzej jest jednak po zmyciu...zapach mokrych włosów po Sesie przypomina mi...szczyny na dworcu .
|
|
|
|
#4682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A sam jej zapach jak dla mnie w porządku, dość intensywny ale mi nie śmierdzi Co innego Bringraj - jego zapach jakoś mi nie podszedł w ogole Viekki świetna pigułka |
|
|
|
|
#4683 |
|
Zakorzenienie
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43932031]
Hmm, ciekawe, skoro mówisz, że je zabijałaś. u.[/QUOTE] Za kazdym razem pilam te z biedry . Pol op zalewalam wrzatkiem mieszalam dobrze nigdy nie bylo gruzu. Czekalam sporo bo wole chlodne. Nigdy nie zrobilam inaczej wiec nie wiem dlaczego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zapach po wyschnięciu się ulatnia .
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Raczkowanie
|
Dziś zaczęłam poszukiwać Jantar, bo wcieraniechciałabym od niego zacząć. Byłam w aptece i pani zaoferowała mi jedynie Lotion Seboradin z czarną rzepą, ale myślę że co nagle to po diable
Szukam dalej. W grudniu zamierzam wykończyć: Szampony: Radical do tłustych włosów (resztka ) Schauma 7 ziół Nivea Long Repair Dove Nourishing Oil Care W każdym mniej niż połowa ![]() Jeszcze mam Aussie Miracle Moist , prawie cały, ale chyba nie zużyję bo mam po nim "przylizane" włosy. Odżywki/maski/serum Nivea Long Repair Kallos Crema Latte Biovax Serum A + E Olejek rycynowy Mgiełki: Gliss Kur Oil Nutritive Gliss Kur Ultimate Volume Edytowane przez kingus1309 Czas edycji: 2013-11-29 o 11:28 |
|
|
|
#4686 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Stopniowo dodaję wodę, by otrzymać ilość, jaką akurat chce wypić. Przecedzam przez sitko do szklanki i wstawiam do lodówki. Bo zimne smakuje duuużo lepiej ![]() Cytat:
jedni lubią, inni wyciągają z zupy czy z innych dań ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Viekki super pigułka [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43930557]Cieszę się, że pigułka Wam się podoba ![]() Ja bym nie dopisywała ponieważ: Po pierwsze nasz wątek przestałby wyróżniać się konkretnym tytułem Po drugie wątków z przedrostkiem Offtop już kilka tu jest Po trzecie, niby odbiegamy od tematu zapuszczania, ale offtopem bym tego nie nazwała, bo przecież źle pielęgnowane włosy rosnąć nie będą c'nie? No i wolałabym uniknąć sytuacji, w której wchodząc na wątek o zapuszczaniu będę czytać o tym, kto co zjadł na śniadanie "bo przecież tu jest offtop, więc mogę" - wątek straci klarowność i nie da się w nim niczego znaleźć. Ostatnim argumentem jest to, że mamy już jeden wspaniały Offtopowy wątek o walce o zdrowe i piękne włosy, więc prócz offtopu są tam poruszane kwestie pielęgnacji i zapuszczania Po co dublować wątki?[/QUOTE]Popieram. Jak będę chciała poczytać o syfach i cudzych narzekaniach to wejdę na ten drugi wątek. Ten wątek ma służyć włosom i odmóżdzeniu. Poza tym jak wchodzi ktoś nowy to w gąszczu off topu nie może się odnaleźć- co się dziwić jak 90% jest zupełnie nie na temat.
|
#4688 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A tak serio mam już dla niej przygotowany czepek i dni aplikowania, gdy nie ma TŻ w domu mogę sobie pośmierdzieć Sesą
|
|
|
|
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4690 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W sumie seler naciowy też ma listki, więc łatwo pomylić :PSpróbuj z natką pietruszki, jest naprawdę cudotwórczynią
|
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Wam wszystkim za tak miłe przyjęcie i wiele dobrych słów
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43930853]Hej ![]() Co do końcówek- jeśli nie są bardzo zniszczone, moim zdaniem nie jest najgorzej. Chyba że rzeczywiście chcesz je optycznie zagęścić, wówczas podcięcie jak najbardziej jest zalecane myślę, że posłucham rad i faktycznie podetnę te końcówki. Może to pomoże też na wypadanie trochę? Cytat:
MM jeszcze nie rozumie mojej potrzeby zrobienia zdjęcia włosom i strasznie marudzi jak się go odrywa od programowania |
|
|
|
|
#4692 |
|
✌
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43930541]Nie nie. Offtop już jest i to tak offtopowy, że naprawdę...nie róbmy tego bałaganu i tutaj, błagam. Dla mnie kwestia pielęgnacji wiąże się z zapuszczaniem a także porady udzielane na wątku także są z tym związane.[/QUOTE]
Rozumiem. I nie pomyślałam o tym tak jak Ty. Ale teraz widzę to jaśniej. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43930557]Cieszę się, że pigułka Wam się podoba ![]() Ja bym nie dopisywała ponieważ: Po pierwsze nasz wątek przestałby wyróżniać się konkretnym tytułem Po drugie wątków z przedrostkiem Offtop już kilka tu jest Po trzecie, niby odbiegamy od tematu zapuszczania, ale offtopem bym tego nie nazwała, bo przecież źle pielęgnowane włosy rosnąć nie będą c'nie? No i wolałabym uniknąć sytuacji, w której wchodząc na wątek o zapuszczaniu będę czytać o tym, kto co zjadł na śniadanie "bo przecież tu jest offtop, więc mogę" - wątek straci klarowność i nie da się w nim niczego znaleźć. Ostatnim argumentem jest to, że mamy już jeden wspaniały Offtopowy wątek o walce o zdrowe i piękne włosy, więc prócz offtopu są tam poruszane kwestie pielęgnacji i zapuszczania Po co dublować wątki?[/QUOTE]Teraz również się z tym zgadzam. Poza tym lubię ten wątek takim jaki jest. ![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;43930670]W pełni popieram. Dlatego też uciekłam z "Offtopowej walki...". Jak bym nie lubiła większości dziewczyn, tak nie mam ochoty czytać o współżyciu z partnerami, miesiączkach, kto dziś dostał kwiaty i komu odbija się wspaniale przyrządzonym obiadem. I kończę offtop ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- A, dziewczyny, mam pytanie, z czystej ciekawości- czy zapach Sesy bardzo nasila się po aplikacji na włosy w porównaniu do zapachu w buteleczce?[/QUOTE] Dokładnie z tego samego powodu ja też uciekłam. Po prostu nie wiem czy np moderatorzy mogą napisać: "ej laski trzymamy się tematu? " Co do Sesy, ja kocham jej zapach. [1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43932207]Zaczynam się bać zapachu tej Sesy, a idzie do mnie właśnie Grunt, żeby zapach nie denerwował domowników, ja jakoś przeżyję. Ciekawa jestem jak spodoba się włosom [/QUOTE]Tak jak napisałam wyżej kocham zapach Sesy. Nie wiem czemu jest taka nagonka na jej zapach. Dla mnie przypomina on połączenie oliwki dla dzieci, troszkę oleju Khadi plus dodatki. Jest raczej mocno przyjemny. I domownicy się nim zachwycają nie to co teraz przeżywają katusze z Capitavitem bo po aplikacji na skalp śmierdzi gównem.
Edytowane przez paulaa6 Czas edycji: 2013-11-28 o 23:46 |
|
|
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
Mozna sie przylaczyc?
Dodaje oficjalnie pielegnacje Mycie: szampon alterra (kazdy po kolei), barwa pokrzywowa, szampon hipp, w szafce czeka johnson zolty od pierwszych dni zycia ![]() Odzywki/maski: Maska alterra (nie lubie jej i jakos mecze jeszcze pol opakowania) Garnier AiK Kallos silk Biowax z proteinami mlecznymi Isana nawilzajaca Isana proffesional (chyba do kreconych, ale nie jestem pewna, wiem, ze ma duzo gliceryny) Deba migdalowa (moj mistrz, to, co robi z wlosami to bajka) Inne: Mgielka z keratyna wlasnej roboty (uzywam pod olej) Woda brzozowa Olej winogronowy Olej kokosowy (zle mi robil, ale porowatosc sie zmienila, musze zrobic kolejne podejscie, ale troche sie boje) Olejek do ciala i wlosow spa z oriflamu (pieeeknie pachnie) Olej rycynowy Jedwab GP Plukanka z octu Do tego pilam jakis miesiac drozdze, ale teraz brak mi mobilizacji... popijak za to herbatki ze skrzypu i pokrzywy ![]() I to chyba wszystko ![]() Czasami robie domowe maseczki, czasami wzbogacam kupne, bo troche polproduktow mam dbam o wlosy od czerwca, scielam na krotko,prawie na jeza bo byly mocno zniszczone i z resztami farby, teraz zapuszczam do pasa, a co ![]() Wlosy mam falowane, jak podrosna to bede probowala krecic. Zdjecie dodam jak znajde kogos, kto mi je zrobi, w sumie nie ma co pokazywac, nawet na boba sa jeszcze za krotkie ![]() Przyjmiecie mnie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4694 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że ktoś jest oprócz mnie z krótkimi włosami. Czeka nas długa droga. Czekam na zdjęcie. |
|
|
|
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
A Ty scielas bo byly zniszczone, czy w przyplywie impulsu "ladnie mi bedzie w krotkich"?
Dluga droga, ale przynajmniej zdrowe beda. Pocieszam sie, ze do slubu to ja zdaze zapuscic (czyli dluugo, bo tz nie mam )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
Mi zawsze było ładnie w krótkich włosach i jakieś 3 lata temu ścięłam na a la Kożuchowska i teraz jakoś w wakacje stwierdziłam że chce znowu mieć długie. Wcześniej miałam przed ścięciem za ramiona i to była taka moja optymalna długość na długich włosach co się w niej dobrze czułam. Nigdy nie miałam do pasa włosów i raczej nie będę mieć. Włosów też nie miałam raczej nigdy zniszczonych. Przez kilka lat pasemka robiłam, a tak od 3 farbuję normalnie ale u fryzjerki.
|
|
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
Obecnie takie mam włosy.
|
|
|
|
#4698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Hm, ciekawe, mnie zapach Capitavitu nie przeszkadzał i kojarzył sie ze słodkim syropem na gardło Być może już dziś powącham Sesę haha
|
|
|
|
|
#4699 |
|
✌
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43939280]Moderatorzy to mogą wszystko, ale rzadko ich widać, że tak to ujmę. W ogóle się temu nie dziwię, bo sama przez kilka lat administrowałam 2 forami w pojedynkę i wiem jaki to jest ogrom pracy, z którą w dodatku nie dostaje sie hajsu. Natomiast na samym Offtopie nie ma co nawoływać do powrotu do tematu, bo ten wątek powstał właśnie po to, by można było offtopować i taki jego urok
![]() Hm, ciekawe, mnie zapach Capitavitu nie przeszkadzał i kojarzył sie ze słodkim syropem na gardło Być może już dziś powącham Sesę haha [/QUOTE]Rozumiem. ![]() Ja dzisiaj z rana (żeby się upewnić czy mi się nic nie pomerdało ) wąchałam Sese i naprawdę nadal nie rozumiem. Mojej Siostry włosy po nałożeniu na nie Sesy pachniały jak włoski bobaska. Ale każdy jest inny. Ja do tej pory nie cierpię Ziaji z miodem bo kojarzy mi się ze smrodem zgniłych jaj.
|
#4700 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
Z żółtą nakrętką o ile się nie mylę.
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
oto oje wkupne zdj
![]() Wiem, krótkie mam i dług droga przede mną, no ale jak tylko zafarbuje lada dzień na ciemny zblizony do naturalek, to mysle ze pojdzie łatwiej, bo bez prostownicy i farb...
|
#4703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Dotarły dziś do mnie oleje Mahabringraj daje garażem, ale jeszcze go nie otwierałam. Bhringraj na razie nie zaczął pachnieć, a Heenara ma cudny zapach kwiatowego mydełka, jak trafnie okresliła to Kamiliah. Parachute na razie nie otwieram ![]() W paczce była też suszona amla - właśnie robię z niej maceracik edit: Roztarłam w dłoniach kroplę Bhringraja - żeby poczuć zapach trzeba dłonie powąchać. A jak już się powącha, to daje garażem, w którym ktoś rozlał słodki syrop na kaszel. Potem ta syropowa nuta przechodzi, a garaż chyba ktoś myje, bo czuć ziołowe mydło Wg mnie ten olej nie wali
Edytowane przez 1c04c0ef348ca38f90d52b59e9c2f570f7211256_63ab873f96396 Czas edycji: 2013-11-29 o 14:02 |
|
|
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z kubkiem drożdży.
Viekki to chyba joanna z miodem nie ziaja. Tak mi się wydaje. Cytat:
)
|
|
#4705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A, chodziło jednak o miodową Joannę a nie ziaję, to nie mam pytań ![]() Kiszę się właśnie z glossem z indygo na łbie Liczę na głębszy i trwalszy kolor.
|
|
|
|
|
#4706 |
|
✌
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43941177]Ziaja z miodem? Która to?
[/QUOTE]https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...acja-miod.html O to mi chodziło. To jest Ziaja z miodem.
|
#4707 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zapach zgniłych jaj powiadasz, a jak z działaniem?
|
|
|
|
|
#4708 |
|
✌
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43943793]Dziękuję
Zapach zgniłych jaj powiadasz, a jak z działaniem?[/QUOTE]Ale to tylko i wyłącznie dlatego, że używałam jej do serum i zmieszałam z olejem, który dał ten zapach. Potem kojarzyła mi się tylko z tym smrodem i jej nie używałam. ![]() Hmm moim zdaniem nie robiła nic. Po prostu była. Z resztą ja mam tak z większością odżywek b/s. Moje włosy stanowczo wolą olejki.
|
#4709 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43943362]Dolczi w rudych lokach? Fajnie by Ci bylo moim zdaniem
![]() A, chodziło jednak o miodową Joannę a nie ziaję, to nie mam pytań ![]() Kiszę się właśnie z glossem z indygo na łbie Liczę na głębszy i trwalszy kolor.[/QUOTE]Tylko nie wiem jaki rodzaj trwałej dla mnie. Tyle ich jest. Cytat:
|
|
#4710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=1c04c0ef348ca38f90d52b5 9e9c2f570f7211256_63ab873 f96396;43941991]Dotarły dziś do mnie oleje Mahabringraj daje garażem, ale jeszcze go nie otwierałam. Bhringraj na razie nie zaczął pachnieć, a Heenara ma cudny zapach kwiatowego mydełka, jak trafnie okresliła to Kamiliah. Parachute na razie nie otwieram ![]() W paczce była też suszona amla - właśnie robię z niej maceracik edit: Roztarłam w dłoniach kroplę Bhringraja - żeby poczuć zapach trzeba dłonie powąchać. A jak już się powącha, to daje garażem, w którym ktoś rozlał słodki syrop na kaszel. Potem ta syropowa nuta przechodzi, a garaż chyba ktoś myje, bo czuć ziołowe mydło Wg mnie ten olej nie wali [/QUOTE]Wczoraj wąchałam Sesę w buteleczce, pachniała...względnie. Natomiast dziś nie mogę domyć dłoni po roztarciu dosłownie jej kropli w nich, smród jest straszny Bardzo mi nie pasuje ten zapach.Za to Heenara pachnie przyjemnie. Jak hinduskie kadzidełko, orientalny, mydlany zapach, dokładnie tak jak pisałam Viekki. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

. Generalnie całkiem mi się podoba, ale mógłby być jednak nieco łagodniejszy. Najgorzej jest jednak po zmyciu...zapach mokrych włosów po Sesie przypomina mi...szczyny na dworcu
.

Co innego Bringraj - jego zapach jakoś mi nie podszedł w ogole
i zapach po wyschnięciu się ulatnia

Dla mnie przypomina on połączenie oliwki dla dzieci, troszkę oleju Khadi plus dodatki. Jest raczej mocno przyjemny.