|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 7
Cytat:
Z Whiteplate jeszcze nigdy nic nie robiłam, ale skoro polecasz, to zaraz coś wybiorę na poniedziałek. ![]() A co do moichwypieków- zgadzam się w pełni! Nie dość, że wszystko wychodzi (no, może poza jednym ciastem ze śliwkami ), to te zdjęcia- są przepiękne!
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadrabiam Was szczegółowo, ponieważ nie mam czasu
U mnie jutro impreza Andrzejkowa, smi swoi więc nie będzie źle. Dużo osób :/ Powiedzcie mi proszę czy można usmażyć kotlety wcześniej, na spokojnie., a później włożyć do piekarnika by sie podgrzały? Mam na myśli takie zakąski do wódki. Aby tłusto było i podkład dobry ![]() selena85 rewelacja! ![]() Którąś pytała Prezent pod choinkę. jako, że mam 4,5 latka to myślę, że pobawią się razem. Tak samo jak wszystkie gry z serii Sowa mądra głowa. Naprawdę niezłe są, uczą, a dzieci mają przy tym frajdę. Z doświadczenia wiem ![]() Miałam dziś durnowate sny. Starszak skakał mi po brzuchu, wycisnąć chciał brata :/ I udało mu się. Po czym ubrał takiego maleńkiego ciepło, wziął za rękę i poszedł z nim na rower. A mi kazał odpoczywać. To chyba sen z serii jak oni się dogadają... O dziwo obudziłam się wyspana.
|
|
#3363 |
|
Raczkowanie
|
Inw, zależy które. Te które na ktg widać to raczej dyskomfort niż ból. Ale zdarza się taki, nie na ktg, że boli i to całkiem mocno. A czy to porodowe to nie wiem, nigdy nie rodzilam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia--- zdrówka dla dzieciaczków i uważaj aby Ciebie nie dopadło
No nie wytrzymam z tym moim synem od 9 rano cały czas sie wierci i jeazxze teraz ma czkawke. Że mu sie tak chce u nie znudzi ti krecenie sie
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Le La
oby to była jakaś glupotka.
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc nie oczekuj od swojego syna innej postawy
|
|
|
#3367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdzie nie chodze
|
|
|
#3368 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale już miałam wizję że leżysz tak tygodniami ze skurczami jak na poród i aż mi się zęby same zacisnęły na taką myśl. U mnie prawdzie dopiero 7mc, ale właśnie żadnych skurczów nie czuję i byłam ciekawa czy to znaczy że ich nie ma, czy że są nieodczuwalne. Chyba że ja ich rozpoznawać nie umiem po prostu
|
|
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koniecznie daj znać co się dzieje
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kupowałyście może jakieś pieluszki wielorazowe? Macie jakieś sklepy godne polecenia lub przed którymi byście przestrzegły? Niestety allegro dla mnie odpada, bo straciłam do nich zaufanie, więc oprócz bólu głowy pt. "co wybrać" dochodzi mi jeszcze "gdzie kupić"
![]() A w ogóle to przewijał się ostatnio temat szczepień - wiecie może jak to jest z tym indywidualnym kalendarzem? Ja chcę szczepić na NFZ za wyjątkiem tych gdzie za dopłatą można mieć acelularne i do tego dorzucić ospę. Od razu tłumaczę że ja bardzo źle ją wspominam, a w rodzinie miałam przypadki powikłań, więc dla mnie to absolutnie nie jest lekka sprawa którą lepiej samemu przechorować. Natomiast zastanawiałam się nad przesunięciem tego szczepienia tuż po urodzeniu, gruźlica+wzw b, ale na sr jak spytałam o to, to położna walnęła mowę że szczepić należy, a czym to już sobie doczytać A ja nie chcę nie szczepić w ogóle, ale zaciekawił mnie argument że przy tak wczesnym podaniu nie ma szans na obserwację dziecka nieszczepionego i jeśli coś się dzieje to nie wiadomo czy to odczyn poszczepienny czy coś innego i czy należy przy kolejnych szczepieniach bardziej uważać. Myślicie że jest sens się wykłócać o chociażby te dwa dni spędzane w szpitalu? Po reakcji położnej na sr już widzę że jak nie wyrażę zgody od ręki to z mety zostanę wyrodną matką i pobyt w szpitalu może się stać jeszcze mniej przyjemny, a w dodatku podobno na gruźlicę nie da się doszczepić już po wyjściu, bo te szczepionki są tylko w szpitalach położniczych. Może któraś z Was orientuje się jak to jest, albo ma zaufanego lekarza którego można by o to zapytać?
|
|
|
|
#3371 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
coraz bliżej każda ma ...Cytat:
będzie dobrze , zobaczysz.Cytat:
Pogrubione: nie doczytałam ,że to sen i z otwartymi oczami zastanawiałam się jak ty to lekko mówisz, i jak to możliwe , że ci starszak młodego wycisnął....ajjjj mój mózg nie funkcjonuje jak należy. Witam się i ja. Dzisiejsza noc średnia, ale nie będę się tu rozpisywać, jak zwykle pierdoły mi się śniły, było mi za gorąco, jakoś ciężko się oddychało, ale dałam radę. A tak to się nudzę i leżę, pogoda beznadziejna i nic się nie chce, a Benio próbuje się właśnie przecisnąć przez mój lewy bok . |
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
Chce mi sie kukurydzy... Takiej gotowanej w kolbie... Chyba zaeaz pojade do kfc bo sie zaślinie
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam bardzo zadowolona, szybko zrealizowali zamówienie i dorzucili masę próbek. Na mojej SR polozna stwierdziła, ze kwestia szczepień to decyzja każdego rodzica i w szpitalu absolutnie nie naciskają - chcą tylko pisemną informacje (mowila o Żelaznej). Mnie tak lekkie podejście co nieszczepienia lekko zdenerwowalo mówiąc szczerze.
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Co do odżywiania maluchów mój starszak długo sie dławił i krztusił, wiec byśmy chyba z meżem zmarli na zawał przed jego 1 urodzinami przy tej metodzie. W dodatku on zawsze wszystko musiał obejzec dokładnie zanim zdecydował się wziać do buzi. On zdecydowanie nie z tych co pakują wszystko do buźki. Do tej pory każdą łyżeczke musi dokładnie obejżec i jak cos mu podpada to już nie ma mowy zeby zjadł. W zupie musze zawsze marchewke chować za ziemniakiem na łyzce albo trzec na tarce lub rozgniatać, bo jak już ma w buzi to zje ale wizualnie mu nie odpowiada
|
|
|
|
#3376 | |||
|
Rozeznanie
|
cześć
Le La trzymam ![]() Cytat:
ponad to ma skłonności do hipochondrii chociaż zaraz... ona nie ma słonności - ona jest hipochondryczką z wiecznie bolącym "czymś" plus nadużywa suplementów i ma obsesję na punkcie czystości, zarazków. i m.in dlatego jej tak naprawdę wydaje się, że jest eko śmiać mi się z tego chce, ale grzecznie nauczyłam puszczać je mimo uszu jej wywody. Dyskusja, próba pomocy nie pomagała a nie mam w zwyczaju "siłować się z koniem" . W dodatku pracowała w żłobku także w ogóle zna się na wszystkim ![]() Na szczęście mam wrażenie, że się mnie boi ![]() Cytat:
Cytat:
a do przewijania ok.A zależało mi szczególnie żeby był na mobilny, na kółkach i na wanienkę żeby mieć w sypialni, bo taki typowy przewijak (regał z półkami) w dziecinnym pokoju. a tak z ciekawości ile zapłaciłaś za swój? co do klupsia też oglądałam w smyku i rzeczywiście w porównaniu do Geuthera to straszny szmelc i jest mniejszy ale w ostateczności pewnie go kupię i przerobię jak upadły anioł pisała. |
|||
|
|
|
#3377 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Nie doczytałam dokładnie... myślę jednak,że dziecko zaraz po porodzie jest dokładnie badane i raczej nie powinnaś się tego obawiać. Ja w ogóle jakoś teraz na luzie podchodzę do szczepień,bo ani Wiki ani Eryk nie mieli wcale dolegliwości poszczepiennych,ani gorączki ani niczego. Cytat:
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-11-29 o 13:19 |
||
|
|
|
#3380 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja ze starszakiem używałam i niestety źle wspominam. Może jakieś badziewie kupiłam wtedy. Miał pupę bardzo czerwoną, aż do krwi jak się to mówi
Cytat:
Cytat:
Którąś pytała o zimną płyte na imprezę. U nas zawsze schodzą w try miga: 1. śliwki suszone zawijane w boczek i upieczone chwilkę, 2. parówki zawinięte w ciasto francuskie, 3. zwykłe i niezwykłe koreczki, 4. ślimaki z tortilly. Pierwsze dwie pozycje są najpierw na ciepło. Jak stoją robią się zimna przystawką
|
|
|
#3381 |
|
Zadomowienie
|
Ktoras mówiła że tesco jest promocja na pampersy 148 sztuk 65 zł. Ale u nas tylko od 3 były!!! Pojechaliśmy specjalnie i dupa .
Kupiliśmy dzieciakom prezenty na mikołaja f&f ma fajne bluzeczki po 19 zł, a w h&m 20% rabatu na emaila mi przyszło. Też wykorzystaliśmy Ale i tak kupę kasy poszło bo 7 dzieciaków, do tego puzzle słodycze....a tu przed nami wigilia i znowu 6 prezentów.... Gosia współczuję chorób dzieciaków. Kurcze le la nie strasz .... Magnusia twój syn jak i mój silny, kopie, bokiem wychodzić chce... |
|
|
|
#3382 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wogóle bym chciała żeby odziedziczył oczy po tatusiu, ale szansa jest mała, bo ja mam bardzo ciemne brązowe, a brąz jest genem dominującym. A tatuś takie piękne oczy ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A apropo tego naciskana, to wydaje mi się że tak czy siak ludziom nie dogodzisz, to tak jak z karmieniem piersią w szpitalu. Jak mocno naciskają żeby karmić to źle bo nie szanują prawa kobiety do wyboru, a jak wogóle nie namawiają to źle bo kto się za dzieckiem wstawi i o nie zatroszczy, skoro matki egoistki. Skoro ustawodawca zagwarantował rodzicom prawo do wyboru co do szczepień, to personel medyczny może ewentualnie udzielić informacji o skutakch takiego a nie innego wyboru, a nie go opiniować. A że rodzice czasem głupio wybierają, to już ich święte konstytucyjne prawo.
|
|
#3383 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zajrzę tam zaraz zatem i pokombinuję co by tu wybrać żeby nie zbankrutować a mieć trochę pieluch do testów.Mi właśnie też położna z Żelaznej o szczepieniach odpowiadała, ale ja z kolei miałam wrażenie jakiejś taką paniki z rodzaju "trafiłam na nawiedzonych od braku szczepień" Co mnie też z kolei zirytowało, bo nie pytałam czy szczepić, tylko czy można indywidualny kalendarz ustalać już od tego pierwszego szczepienia, tuż po porodzie. A swoją drogą też mi się nóż w kieszeni otwiera czasem jak zerkam co potrafią za argumentów przeciwnicy szczepionek używać i żałuję że ewidentnie nie jest wykorzystana okazja do rozmowy z rodzicami na ten temat właśnie w czasie sr i pobytu w szpitalu po porodzie. Tylko albo olanie "nie chcesz to nie" albo robienie z człowieka wariata jak chce o dwa dni przesunąć szczepienie.A w ogóle to poproszę i ja o kciuki, chociaż takie nieciążowe. Już od 2 tygodni reperuje nam administracja przeciek z dachu, właśnie się okazało że potrwa to kolejne 2 tygodnie i mam nadzieję że w ogóle zadziała, bo nie mogą coś namierzyć dobrze skąd ta woda, obawiam się że może być z kilku miejsc i będą musieli pruć dach, a nie są zbyt chętni do tego. A tymczasem czas płynie, woda płynie, czekam aż sąsiada z dołu też zaleje bo leci tak że nie ma jak zabezpieczyć dobrze
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Myślę, że czuła. Mój synek za każdym razem, gdy przeżywałam silny stres (miałam kilka sytuacji rodzinnych) był bardzo niespokojny i ruchliwy. |
|
|
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Uwaga zrobiłam test pampers 1białe, 2 pampers i dada 2
Wnioski różnicy w wielkości nie ma, identyczne są. Białe maja tylko trochę mniejszy wkład chłonny w środku. Wlalam po półtorej kieliszka wody na wszystkie( nie wiem ile sika malenstwo) i pampers może o 3 sekundy szybciej wchłonął wodę, ale po uciskaniu pełnych pieluszek chusteczka wszędzie była sucha. Cena 1 białe pampersy maja78 szt 36 zł w promo 2 pampers zielone 80 szt 39 zł w promo 2 dada 78 szt 29,90 promo w biedronce Tyle moich obserwacji ![]() Z obserwacji mamusiek szło im 8-10 pieluszek, czyli 270 szt mcznie . Czyli dada ok 104 zł Pampers ok 131 zł *przy moich założeniach
Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-11-29 o 13:56 |
|
|
|
#3387 |
|
Zadomowienie
|
tak na poprawę humoru
bardzo polecam i puszcze Tż jak wróci do domu, bo potrzebuje nowego dresu http://www.youtube.com/watch?v=HXQ_bSiUYUs A i Gosiu! zdrowia dla Twojej ekipy rodzinnej! Amberella też liczę, że po porodzie się zmobilizuje i dojdę do siebie zdrowotnie i wyglądowo. Pewnie będzie to nie lada wyzwanie, ale ja lubię wyzwania a pocieszę Cie jeszcze, że ja mam siny tyłek od zastrzyków z heparyny, a zawsze byłam taka dumna z niego- teraz to sflaczało-sina gąbka heparynowa
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczę na to że i u mnie nic się nie będzie działo, ale jakby co to wolałabym wiedzieć czy to od szczepienia żeby na kolejnych uważać. Chociaż może faktycznie za dużo się naczytałam w temacie i mi się udziela przesada? Ale jak tu wybrać nie próbując nic doczytać, skoro zapytać nie ma kogo ![]() Cytat:
Ale rozwiązania też nie mam na razie.A ze szczepieniem to właśnie o to mi chodzi że szkoda że nie bardzo jest z kim porozmawiać jeśli chodzi o personel medyczny, bo na sr co położna to właśnie opinia a nie informacja, więc w szpitalu pewnie będzie to samo, a fajnie by było dostać chociaż jakiś odnośnik do wiarygodnych źródeł. Brak mi kogoś z kim mogłabym to skonsultować jeszcze przed porodem, bo pierwsze szczepienie jest tuż po nim, a wtedy raczej nie będę do tego miała głowy ![]() Właśnie zastanawiam się ile kupić i czego żeby nie wtopić jakby się nie sprawdziły. 1-2szt bez sensu, bo nie starczą na chociaż jeden dzień próby, a większa ilość to sporo kasy jak na testowy produkt. Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-11-29 o 14:00 |
||
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() Isia: to teraz kolej na testy dotyczące tego które z tych pieluszek najszybciej odparzają dupkę
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
No mam nadzieje że te nie
są jeszcze hugiesy też podobno dobre ale tylko póki co w superpharmie a mi nie drodze Ale nie sama pielucha na wpływa na odparzenie, kremy i chusteczki nawizajac maja znaczenie. Ja mam plan przemywać pupe ciepla przygotowana woda i dużymi wacikami . I trzeba też pupe wietrzyc .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

), to te zdjęcia- są przepiękne!

16.06.2012
oby to była jakaś glupotka.
znowu mi się pojawil ten sluz brązowy, gin mi kazal do szpitala do niego podjechać, bo musi sparwdzic co się dzieje. Kurna , ale się boje
A ja nie chcę nie szczepić w ogóle, ale zaciekawił mnie argument że przy tak wczesnym podaniu nie ma szans na obserwację dziecka nieszczepionego i jeśli coś się dzieje to nie wiadomo czy to odczyn poszczepienny czy coś innego i czy należy przy kolejnych szczepieniach bardziej uważać. Myślicie że jest sens się wykłócać o chociażby te dwa dni spędzane w szpitalu? Po reakcji położnej na sr już widzę że jak nie wyrażę zgody od ręki to z mety zostanę wyrodną matką i pobyt w szpitalu może się stać jeszcze mniej przyjemny, a w dodatku podobno na gruźlicę nie da się doszczepić już po wyjściu, bo te szczepionki są tylko w szpitalach położniczych. Może któraś z Was orientuje się jak to jest, albo ma zaufanego lekarza którego można by o to zapytać?
nie wiem o co chodzi ale w ciąży mogłabym śledzie jeść cały czas, a szczególnie w śmietanie lub jogurcie
juz 173.... ja pitole. Boje sie zeby nie fundowac dzuecku cukrzycy typu 1 przez to
( ...).
coraz bliżej każda ma ...
ponad to ma skłonności do hipochondrii